dimitris15 Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 σε μια συζητηση που ειχα με εναν φιλιο που ειναι καθηγητης πληροφορικης μου ειπε οτι οι διαυλοι επικοινωνιας μεταξυ CPU και GPU ειναι πολυ αργοι. με αποτελεσμα να μην γινονεται σωστη εκμευταλευσει ουτε της CPU ουτε της GPU. στο XBOX μου ειπε οτι δεν υπαρχει αυτο το προβλημα Παράθεση υπογραφή εκτός ορίων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
domal Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 σε μια συζητηση που ειχα με εναν φιλιο που ειναι καθηγητης πληροφορικης μου ειπε οτι οι διαυλοι επικοινωνιας μεταξυ CPU και GPU ειναι πολυ αργοι. με αποτελεσμα να μην γινονεται σωστη εκμευταλευσει ουτε της CPU ουτε της GPU. στο XBOX μου ειπε οτι δεν υπαρχει αυτο το προβλημα Απλα ειναι ασχετος Παράθεση http://img841.imageshack.us/img841/4100/macuse.jpg MacUse.net For Apple Fun's we Just think Different Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Άσχετος μπορεί να μην ειναι αλλά κρίνει με όρους PC ένα εντελώς διαφορετικό hardware. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 σε μια συζητηση που ειχα με εναν φιλιο που ειναι καθηγητης πληροφορικης μου ειπε οτι οι διαυλοι επικοινωνιας μεταξυ CPU και GPU ειναι πολυ αργοι. με αποτελεσμα να μην γινονεται σωστη εκμευταλευσει ουτε της CPU ουτε της GPU. στο XBOX μου ειπε οτι δεν υπαρχει αυτο το προβλημα Eχει δικιο... η επεξεργαστικη δυναμη του PS3 ΠΟΤΕ δεν θα αποδωθει στο 100% λογω μνημης RAM και χαμηλου FSB! Αυτο ειναι γνωστο εδω και πολυ καιρο!;) Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο γνωστες ειστε στα εν λογω αλλα εδω σας δινω μια ιδεα... (μιλαει με στοιχεια και οχι στον αερα) Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Eχει δικιο... η επεξεργαστικη δυναμη του PS3 ΠΟΤΕ δεν θα αποδωθει στο 100% λογω μνημης RAM και χαμηλου FSB! Αυτο ειναι γνωστο εδω και πολυ καιρο!;) Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο γνωστες ειστε στα εν λογω αλλα εδω σας δινω μια ιδεα... (μιλαει με στοιχεια και οχι στον αερα) Boring... Δείξε μου ένα παιχνίδι του 360 με γραφικά σαν του Uncharted ή πολύ περισσότερο του GT5 Prologue και ξανασυζητάμε αν το PS3 έχει προβλήματα αρχιτεκτονικής κλπ. Ας μη γίνει flame το θέμα, ούτως ή άλλως αυτά έχουν συζητηθεί μέχρι αηδίας... Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viper_gts_gr Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Κι εγω πληροφορικη σπουδαζω και μας μιλησε ο καθηγητης για το xbox360 και εχει παρα πολυ γρηγορη συνδεση gpu-cpu. Δεν ξερω αν αυτο του ps3 ειναι ανεπαρκες αλλα δε νομιζω. Εξαλλου το νουμερο 1 προβλημα που εχουν παντα οι κονσολες ειναι η διαθεσιμη ραμ. Παντως ειμαστε εκτος θεματος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Δεν ειμαστε εκτος θεματος, μιλαμε για το PS3 εδω μεσα!;) Οτι και να κανουν με το optimization του cell λογω μνημης δεν θα μπορει να αποδωσει τα μεγιστα! Αν ειχαν βαλει 2Γιγα μνημη θα εκανε παπαδες το συστημα! Τωρα ειναι απλα μια κονσολα με καλα γραφικα! Οσο για τα γραφικα του Uncharted που ειπωθηκε, σιγα τα γραφικα! Μιλαμε για ενα παιχνιδι οπου δεν εχει online κομματι, δεν ειναι επαναληψιμο, διαρκει 5 ωρες, δεν εχει στοιχεια RPG δλδ να εχει πολλα αντικειμενα κτλ κτλ και μεσα σε ολα αυτα οι φιγουρες του παιχνιδιου ειναι ψευτικες! Λεια προσωπα, κανενα ψεγαδι μιλαμε, ολοι με proderm ειιναι στα χερια?:lol: Η φωτια στο αεροπλανο τελειως ψευτικη, δειτε το Graw2 και θα καταλαβετε τι ειναι φωτια!;) Το GT5 ΜΟΝΟ οταν ερθει ολοκληρο θα πω... με το demo που δεν εχει τπτ μεσα φυσικο ειναι να κανουν hype με τα γραφικα! Μα ειναι δυνατον να μου λετε για το prologue? 70 αυτοκινητα και 5 πιστες και το λετε παιχνιδι? Δλδ ο ανταγωνισμος που εχει 370 αυτοκινητα και 18 πιστες με απιστευτο online κομματι και την καλυτερη φυσικη σε αγωνιστικα τι να πουμε? (μιλαω βεβαια για το Forza2 οπου φετος πηρε και τα βραβεια ως το καλυτερο racing game!) Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Οσο για τα γραφικα του Uncharted που ειπωθηκε, σιγα τα γραφικα! Μιλαμε για ενα παιχνιδι οπου δεν εχει online κομματι, δεν ειναι επαναληψιμο, διαρκει 5 ωρες, δεν εχει στοιχεια RPG δλδ να εχει πολλα αντικειμενα κτλ κτλ και μεσα σε ολα αυτα οι φιγουρες του παιχνιδιου ειναι ψευτικες! Λεια προσωπα, κανενα ψεγαδι μιλαμε, ολοι με proderm ειιναι στα χερια?:lol: Η φωτια στο αεροπλανο τελειως ψευτικη, δειτε το Graw2 και θα καταλαβετε τι ειναι φωτια!;) Το GT5 ΜΟΝΟ οταν ερθει ολοκληρο θα πω... με το demo που δεν εχει τπτ μεσα φυσικο ειναι να κανουν hype με τα γραφικα! Μα ειναι δυνατον να μου λετε για το prologue? 70 αυτοκινητα και 5 πιστες και το λετε παιχνιδι? Δλδ ο ανταγωνισμος που εχει 370 αυτοκινητα και 18 πιστες με απιστευτο online κομματι και την καλυτερη φυσικη σε αγωνιστικα τι να πουμε? (μιλαω βεβαια για το Forza2 οπου φετος πηρε και τα βραβεια ως το καλυτερο racing game!) Για τα γραφικά δε μιλάμε; Σου λέω πες μου ένα παιχνίδι σε άλλη κονσόλα με τέτοια γραφικά και απαντάς ότι το Uncharted δεν έχει online και το GT5P δεν έχει αρκετά αυτοκίνητα... Btw, το facial animation και οι κινήσεις στο Uncharted είναι κάτι το μοναδικό. Οπτικά το μόνο μου παράπονο από το παιχνίδι ήταν τα εφέ του αίματος και γενικώς ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούσαν οι εχθροί στους πυροβολισμούς. Εκεί όντως υστερούσε σε σχέση με το Gears of War, κατά τα άλλα το παιχνίδι σε άφηνε με το στόμα ανοιχτό. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitris15 Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 να πω απλως οτι ο φιλος μου αυτος εχει και τις 2 κονσολες. Παράθεση υπογραφή εκτός ορίων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Για τα γραφικά δε μιλάμε; Σου λέω πες μου ένα παιχνίδι σε άλλη κονσόλα με τέτοια γραφικά και απαντάς ότι το Uncharted δεν έχει online και το GT5P δεν έχει αρκετά αυτοκίνητα... Btw, το facial animation και οι κινήσεις στο Uncharted είναι κάτι το μοναδικό. Οπτικά το μόνο μου παράπονο από το παιχνίδι ήταν τα εφέ του αίματος και γενικώς ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούσαν οι εχθροί στους πυροβολισμούς. Εκεί όντως υστερούσε σε σχέση με το Gears of War, κατά τα άλλα το παιχνίδι σε άφηνε με το στόμα ανοιχτό. ΜΑ οταν δεν εχει ΟΛΑ αυτα ενας τιτλος του μενει χωρος για τα γραφικα... απλο ειναι!;) Tα CoD4/GoW εχουν καλυτερα γραφικα... Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Foutre Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 μετα την αναβαθμιση παιζει DIVX και AVI ;;; παιζει ελληνικους υποτιτλους ;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 ΜΑ οταν δεν εχει ΟΛΑ αυτα ενας τιτλος του μενει χωρος για τα γραφικα... απλο ειναι!;) Tα CoD4/GoW εχουν καλυτερα γραφικα... Ναι, στο Blu-ray... :p Το CoD4 έχει πολύ εντυπωσιακά γραφικά αλλά σε καμία περίπτωση καλύτερα. Το Gears από την άλλη είναι ένα παιχνίδι του 2006 με όσα αυτό συνεπάγεται. Κορυφαίο για το 2006, ξεπεράστηκε φυσιολογικά το 2007. Παρεμπιπτόντως το GT5P θα διατίθεται και από το PS Store με μέγεθος που λογικά δεν θα ξεπερνάει τα 2-2,5 GB. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeJaVu Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 μετα την αναβαθμιση παιζει DIVX και AVI ;;; παιζει ελληνικους υποτιτλους ;;; Με την 2.10 παίζει κανονικά DivX (.avi δηλαδή) αλλα όχι .str ή οποιαδήποτε άλλη μορφή υπότιτλων. Πρέπει να γίνει ενσωμάτωση των υπότιτλων πάνω στην ταινία για να τους δείς. Να πούμε και τίποτα σχετικό με το θέμα, γιατί πολύ off topic και vs. έπεσε παραπάνω. Παράθεση Phone History: Nokia 3330, SE T310, SE K700i, SE w800i, SE w850i, SE G900, SE C510, ZTE Blade, SE Xperia Neo V, LG 4X HD, Huawei Honor 6, Samsung Galaxy S6, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy A8 Dual (2018), Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Redmi Note 9 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 Ναι, στο Blu-ray... :p Το CoD4 έχει πολύ εντυπωσιακά γραφικά αλλά σε καμία περίπτωση καλύτερα. Το Gears από την άλλη είναι ένα παιχνίδι του 2006 με όσα αυτό συνεπάγεται. Κορυφαίο για το 2006, ξεπεράστηκε φυσιολογικά το 2007. Παρεμπιπτόντως το GT5P θα διατίθεται και από το PS Store με μέγεθος που λογικά δεν θα ξεπερνάει τα 2-2,5 GB. Kαι τα 2 παιχνιδια αυτα εχουν καλυτερα γραφικα απο του Uncharted... (τα 2 παιχνιδια παιρνουν 10/10 ενω το uncharted 9/10 με τα ιδια κριτηρια!) Το blu-ray μου το λες για πλεονεκτημα στα παιχνιδια? Οταν θα βγει το 1ο παιχνιδι οπου θα εχει οτι εχει το Halo3, singleplayer, multipalyer, χαρτες, οπλα, οχηματα, βιντεος, φωτος, sharing online activity... κτλ κτλ ΟΛΑ μαζι σε ενα δισκο ελα να μου ξαναπεις για το bluray... μεχρι τοτε ειναι ΑΧΡΗΣΤΟ! Αλλα μην περιμενεις να βγει συντομα... οταν οι developers πρεπει να γραφουν 4 και 5 φορες τον ΙΔΙΟ κωδικα μεσα στον δισκο για να μην αργει το παιχνιδι, οσοι γνωριζουν τα περι ταχυτητας του player του PS3 καταλαβαινουν τι εννοω, τοτε αργει πολυ! Μην μου ξανανεφερεις το bluray ως πλεονεκτημα οταν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πλεον δεν προσφερει ΤΠΤ παραπανω στα παιχνιδια παρακαλω!;) Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 Kαι τα 2 παιχνιδια αυτα εχουν καλυτερα γραφικα απο του Uncharted... (τα 2 παιχνιδια παιρνουν 10/10 ενω το uncharted 9/10 με τα ιδια κριτηρια!) Το blu-ray μου το λες για πλεονεκτημα στα παιχνιδια? Οταν θα βγει το 1ο παιχνιδι οπου θα εχει οτι εχει το Halo3, singleplayer, multipalyer, χαρτες, οπλα, οχηματα, βιντεος, φωτος, sharing online activity... κτλ κτλ ΟΛΑ μαζι σε ενα δισκο ελα να μου ξαναπεις για το bluray... μεχρι τοτε ειναι ΑΧΡΗΣΤΟ! Μου λες με straight face ότι δεν έχει αρκετό χώρο το Blu-ray των 25/50GB ενώ έχει το DVD-9? Είσαι πολύ κολλημένος... Η fuzzy logic ότι 9GB στη μία κονσόλα είναι όσο 50GB+ στην άλλη δεν πείθει κανέναν. Σαν ισχυρισμός έχει την ίδια σοβαρότητα με τα 24MB RAM του Gamecube που ισοδυναμούσαν με 256ΜΒ στις άλλες κονσόλες κατά μερικά fanboys... Το hardware των παιχνιδομηχανών πάντα εξιτάρει :rolleyes: Αλλα μην περιμενεις να βγει συντομα... οταν οι developers πρεπει να γραφουν 4 και 5 φορες τον ΙΔΙΟ κωδικα μεσα στον δισκο για να μην αργει το παιχνιδι, οσοι γνωριζουν τα περι ταχυτητας του player του PS3 καταλαβαινουν τι εννοω, τοτε αργει πολυ! Μην μου ξανανεφερεις το bluray ως πλεονεκτημα οταν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πλεον δεν προσφερει ΤΠΤ παραπανω στα παιχνιδια παρακαλω!;) Η σιγουριά σου μ' αρέσει. If you ever hear someone say “Blu-Ray isn’t needed for this generation,” rest assured they don’t make games for a living. At Insomniac, we were filling up DVDs on the PS2, as were most of the developers in the industry. We compressed the level data, we compressed the mpeg movies, we compressed the audio, and it was still a struggle to get it to fit in 6 gigs. Now we’ve got 16 times as much system RAM, so the level data is 16 times bigger. And the average disc space of games only gets bigger over a console’s lifespan. As games get bigger, more advanced and more complex, they necessarily take up more space. If developers were filling up DVDs last generation, there are clearly going to be some sacrifices made to fit current generation games in the same amount of space. Granted, some really great Xbox 360 games have squeezed onto a DVD9. Gears of War is a beautiful game and shows off the highest resolution textures of anything yet released, partly because of the Unreal Engine’s ability to stream textures. This means that you can have much higher resolution textures than you could normally fit in your 512 MB of RAM. It also means that you’re going to chew up more disc space for each level. With streamed textures, streamed geometry and streamed audio, even with compression, you can quickly approach 1 GB of data per level. That inherently limits you to a maximum of about 7 levels, and that’s without multiplayer levels or mpeg cutscenes. Sometimes people ask us, “If Resistance takes 14 gigabytes, why doesn’t it look better than Gears?” Well, for one, Resistance didn’t support texture streaming, so we had to make choices about where we spent our high-res textures. Resistance also had 30 single-player chapters, six multiplayer maps, uncompressed audio streaming, and high-definition mpegs. That all added up to a lot of space on the disc. Starting with Ratchet and Clank Future: Tools of Destruction we are supporting texture streaming, which will make the worlds look even better, and will also consume even more space on disc. There’s no question that you can always cut more levels, compress the audio more, compress the textures more, down-res the mpeg movies, and eventually get any game to fit on a DVD. But you paid for a high-def experience, right? You want the highest resolution, best audio, most cinematic experience a developer can offer, right? That’s why Blu-Ray is important for games, and why it will become more important each year of this hardware cycle. Να πιστέψω τον d2000217 ή τον τύπο από την Insomniac; Χμμ... Έχει νόημα να αντιγράφουμε τις 5 βλακείες που διαβάζεi ο καθένας στο web περί development? Μιλάμε για κλειστές πλατφόρμες για τις οποίες μπορούν να μιλήσουν μόνο οι developers που έχουν ασχοληθεί μαζί τους και κανείς άλλος. Οπότε το μόνο ουσιαστικό κριτήριο που έχουμε εμείς για τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος είναι τα παιχνίδια. Αν κανεις δεν έχει μυωπία βλέπει τη διαφορά του Uncharted από το Gears... Ειλικρινά, αγόρασα το 360 για το Gears of War και το χάρηκα πάρα πολύ σαν παιχνίδι αλλά η εξέλιξη δε σταμάτησε εκεί. :wacko: Λοιπόν, αρκετά VS. το κάναμε το θέμα. Ποτέ δεν έχω μπει στο thread του 360 για να ποστάρω χαζομάρες, ας σταματήσουμε εδώ λοιπόν. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 Τωρα με επεισε με αυτο που μου εδωσε να διαβασω?? Χμμμ... ΟΧΙ! Γιατι? Επειδη ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ δεν εχει να μου δειξει ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ στην κονσολα οπου ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ να ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που του ειπα! Στο ξαναλεω, βρες μου ενα παιχνιδι με το content των Ηalo3/Forza2 και τα ξαναλεμε! ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ θελω! Αληθεια η Ιnsomniac δεν εφτιαξε το Resistance? Την εταιρεια αυτη μου την λες για να με βεβαιωσεις οτι χρειαζεται το bluray? Πιστευεις οτι οι προγραμματιστες της Microsoft κανουν τους ιδιους παπαδες με αυτους αλλων εταιρειων? Κοιτα τα Halo3/Forza2/MassEffect, σε ολα εχει βαλει το χερακι της! Εγω περιμενω να μου πεις ενα τιτλο! Οσα αρθρα και να μου δωσεις ΔΕΝ με πειθεις! Αυτοι μπορει να λενε οτι θελουν! Θελω ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ σε παρακαλω! Πες μου ΕΝΑ τιτλο... Επισης εδω μιλαμε για το μεσο που χρησιμοποιει η συγκεκριμενη κονσολα και για την τεχνολογια της! ΠΟΥ το ειδες το VS? Επειδη συγκρινουμε το bluray με το dvd? Oσο για τα γραφικα και για την μυωπια μπες στο IGN και διαβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και υστερα δες και τις ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ!! Επισης σε οσους εχω δειξει τους 2 τιτλους ολοι ειπαν οτι το CoD4 εχει τα καλυτερα γραφικα! Εσυ ακομα στο Uncharted εχεις μεινει? ΕΛΕΟΣ... Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 Η άποψή μου για το "αποθηκευτικό" (κατά το Μακεδονικό) θέμα της τρέχουσας γενιάς. Έχετε υπόψιν σας ότι για να γεμίσει ένα δισκάκι, απαιτείται περισσότερη δουλειά από τους developers. Προφανώς δεν μπορούν όλα τα παιχνίδια να αποκτήσουν 4ετή development cycles (όπως πχ το Metal Gear) οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι για τα επόμενα χρόνια, το CONTENT των παιχνιδιών (δηλαδή ο αριθμός levels, ο χρόνος που κρατάει το Single player, ο αριθμός των maps στο multiplayer) θα μείνει σχετικά σταθερό. Σίγουρα θα υπάρξουν εξαιρέσεις (είτε σε παιχνίδια με εκτενώς proceduraly generated περιεχόμενο, είτε σε παιχνίδια με τεράστια development times και/ή τεράστια teams). Αλλά γενικά μπορούμε να υποθέσουμε ότι το μέγεθος του content παραμένει σταθερό. Ο αποθηκευτικός χώρος του μέσου ΠΟΤΕ δεν υπήρξε περιοριστικός παράγοντας για τις εταιρίες. Checkάρετε στην last gen (ή ακόμα και σε αυτήν την γενιά) πόσα παιχνίδια ΓΕΜΙΖΟΥΝ ένα dvd. Ακόμα και τα μεγαλύτερα παιχνίδια στο 360 (βλέπε πχ. Oblivion, Mass Effect κλπ) με δεκάδες ώρες παιχνίδιου και full voice overs, δεν maxάρουν το dvd. Οπότε προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει "ποσοτικό" πλεονέκτημα στην bluray versus dvd μάχη, στον gaming τομέα. Τα (πολύ λίγα) παιχνίδια που θα περιοριστούν λόγω του χώρου του dvd, απλά θα σπάσουν σε multidisk releases. Μικρό το κακό. Οπότε το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικό. Compressed textures/audio/maps versus uncompressed textures/audio/maps. Τα audio αρχεία μπορούν σαφώς να είναι uncompressed (ακόμα και ο μη-συμπιεσμένος ήχος δεν χρειάζεται τρελό bandwidth). To ίδιο και για τα videos. Βέβαια εκεί η διαφορά στο τελικό οπτικόακουστικό αποτέλεσμα είναι μικρή, και δεν αποτελεί deal breaker. Ποιος μπορεί πραγματικά να καταλάβει την διαφορά μεταξύ mp3 στα 256 kbps και uncompressed ήχου, ειδικά αν παίζουν 10άδες ήχοι ταυτόχρονα, όπως γίνετια σε ένα game. Το πρόβλημα είναι όταν έρχεται η ώρα να φορτώσει το level. Αν το συμπιεσμένο content είναι κατά 4 φορές μικρότερο από το ασυμπίεστο, τότε θα κάνει 4 φορές λιγότερο να φορτώσει. Και για αυτό δεν πρόκειται να δει κανείς την ΦΟΒΕΡΗ διαφορά στα γραφικά όταν αλλάζει το οπτικό μέσο. Τα αρχεία ΠΡΕΠΕΙ να είναι συμπιεσμένα. Για αυτό και το τελικό οπτικό αποτέλεσμα των real time γραφικών στις δύο κονσόλες, εξαρτάται καθαρά από το hardware τους και όχι από το τί αποθηκευτικό μέσο χρησιμοποιούν. Αυτά τα ολίγα (ή μάλλον πολλά). PS: Έχω την εντύπωση ότι τα πρόσφατα PS3 games απαιτούν installation για να παρακάμψουν τα shortcomings του bluray όσον αφορά την ταχύτητα ανάγνωσης. Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 Ναι αλλά το Xbox και το PS3 δεν πλασάρονται (και δεν είναι κιόλας) ως απλά gaming systems. Και τα δύο είναι πρακτικά Multimedia Hubs, που σκοπό έχουν την ολοκληρομένη εμπειρία ενός Multimedia συστήματος (εξ ου και το "360" στο Xbox). Αν αφήσουμε λοιπόν στην άκρη το gaming κομμάτι των κονσολών, υπάρχουν και πολλά άλλα multimedia χαρακτηριστικά που παράλογα ή λογικά, φυσικά ή "υπερβολικά" προσφέρουν οι κονσόλες νέας γενιάς Μερικά από αυτά είναι το DVD playback, το Blu-ray playback, η πρόσβαση στο internet (έστω και με μια περιορισμένη μορφή όπως τα Live του Xbox360 και του PS3 και ακόμα καλύτερα όπως ο browser του Wii), η IPtv, η ακρόαση μουσικής και η προβολή φωτογραφιών και video κάθε μορφής. Στο Blu-ray λοιπόν πέραν της καλύτερης εικόνας και ήχου (τα οποία αν και πολύ σημαντικά δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο οι κάτοχοι παλιότερων τηλεοράσεων - οι οποίοι είναι αρκετοί ακόμα), για να το θέσουμε απλά, χωράνε πολύ περισσότερα πράγματα από ένα DVD. Tα extras λοιπόν από μόνα τους, για έναν fan των ταινιών είναι ένας λόγος για να αγοράσει μια ταινία και να μην την κατεβάσει απλά. Φαντάζεστε πόσες ώρες extras, κομμένων σκηνών, συνεντεύξεων, making of, bloopers, σχολιασμών, εναλλακτικών φινάλε, soundtrack και trailers/promo/teasers χωράνε σε ένα Blu-Ray;; Ας μη γελιόμαστε. Το DVD αργοπεθαίνει και στην επόμενη γενιά δε θα υπάρχει πουθενά. Όπως έγινε και με το CD και με τη δισκέτα πιο παλιά. Οι εποχές αλλάζουν, μαζί και οι ανάγκες και οι δυνατότητες. Τώρα λοιπόν πλέον που η μάχη ανάμεσα σε Blu-Ray και HD-DVD έβγαλε νικητή, νομίζω πως η όποια σύγκριση DVD με Blu-Ray (κυρίως σε ταινίες αλλά και σε παιχνίδια μελλοντικά) είναι ανούσια γιατί δεν συγκρίνουμε καν προϊόντα ίδιας γενιάς! Θα μπορούσε κανείς να πει, άλλωστε όταν βγήκε το DVD, ότι είναι άχρηστο γιατί τότε το CD κάλυπτε κουτσά στραβά τις τότε ανάγκες των καταναλωτών;; ΥΓ: Βέβαια, μην τρελαθούμε κιολας. Σε αυτή τη γενιά ακόμα τα DVD-9 είναι ικανοποιητικά. Και μην αρχίσουν τα σχόλια πάνω στις δηλώσεις του δημιουργού του Metal Gear Solid για "μικρό" μέγεθος του Blu-Ray γιατί αυτό είναι μεμονομένη περίπτωση και επίσης, ως γνωστόν, τα MGS τείνουν να είναι κάτι ανάμεσα σε κινηματογραφική ταινία και παιχνίδι και - δυστυχώς κατ'εμέ - με μια πολύ μεγαλύτερη κλίση προς το πρώτο. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 Δεν διαφωνώ (αν και το 360 από την αρχή πλασαρίστικε ως gaming-oriented με multimedia από το πλάι, εξού και το μη-onboard HDDVD). Και για αυτό περιόρισα το "editorial" μου στα παιχνίδια ;) Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 DesertSMisSRaiN τα λες ωραια, θα συμφωνησω και με τον shodanjr_gr αφου για αυτο μιλησα και εγω εξαρχης, για τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ! Εννοειτε οτι καποια στιγμη το bluray θα επικρατησει αλλα δεν θα εχει το τεραστιο αντικτυπο στα παιχνιδια μας! Τουλαχιστον οχι στο κοντινο μας μελλον! Αυτο θελω να τονισω!! Πρεπει να μην πεφτουμε θυματα των εταιρειων με τις αρλουμπες που λενε! Η ΣΟΝΥ καλα κανει και λεει οτι χρειαζομαστε το blu στα παιχνιδια γιατι αυτο θελει να πουλησει!! Αλλα δεν θα την πιστεψουμε κιολας! Περιμενω να δω τα ΚΖ2, GT5(οχι το prologue), FF13 για να δω ΤΙ χωρανε επιτελους σε ενα blu οι καλοι developers! Ας μην ξεχναμε οτι οι συγκεκριμενοι τιτλοι αναπτυσσονται για 3+ χρονια και εχουν ξοδευτει δις! Το MGS4 δεν το βαζω μεσα για τον λογο που ειπε ο DesertSMisSRaiN!;) Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
viper_gts_gr Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 d2000217, απλως παραδεξου οτι εισαι biased με το xbox οπως κι εμεις ειμαστε με το ps3. Το επιχειρημα οτι εχεις και τις 2 κονσολες δεν μου λεει τιποτα γιατι κι εγω δεν εχω καμια απο τις 2. Η διαφορα ειναι οτι εμεις δεν μπαινουμε σε αλλα φορουμ να κατηγορουμε τις αντιπαλες κονσολες. Ο καθενας διασκεδαζει με την κονσολα που γουσταρει. Καλα κανεις και δεν αλλαζεις γνωμη, αλλα ουτε κι εμεις προκειται να αλλαξουμε. Αν και τωρα εχουμε πραγματικα ξεφυγει γιατι τωρα ειναι vs θα σου δωσω επιχειρηματα γιατι τα ζητησες: Απο content, περιμενε το gt5 (οχι το prologue). Εγω το 4 μετα απο 4 χρονια ακομα το παιζω και εχω φτασει μονο 60%. Αυτο για το forza που λες. Για το halo3, υπαρχει κατι κακο με το ut3? Για το Blu-ray ενα εχω να πω μονο: mgs4. Για να ελαφρυνω λιγο το κλιμα, ειχα δει ενα αστειο σε ενα φορουμ που εχει την εικονα με τα achievemets του xbox και ελεγε "congratulations, achievement unlocked, reached dvd 7 of mgs4"... Και κατι τελευταιο. Οι multiplatform τιτλοι ειναι ακριβως αυτο. Δεν ειναι αποκλειστηκοτητες του xbox. Και το ps3 εχει το call of duty 4, και το orange box που ειναι πιτα στο content. Επισης πρεπει να παραδεχτω οτι το gears of war ειναι παιχνιδαρα (το επαιξα στο pc) και ειναι το μοναδικο παιχνιδι, σειρα μαλλον γιατι το 1 το επαιξα, που ζηλευω στο 360. Βρισκεις κατι παραλογο σ' αυτα που λεω? EDIT: δεν ειδα το τελευταιο σου post. Βλεπω οτι εισαι ανοιχτος, απλως σε παρεξηγησα απο τα προηγουμενα post σου που φαινοσουν απολυτος. Αφου εχεις και τις 2 κονσολες, κοιταξε να εκμεταλλευτεις τα καλα και των 2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. March 9, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 Για άλλη μια φορά: Μείνετε στο θέμα και μην μετατρέπετε το topic σε vs (οποιουδήποτε είδους). Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. March 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2008 Πω πω εδω μεσα καποιοι ειστε ΠΟΛΥ κολημμενοι!! Ποιος μιλησε για VS?? Συγκρινουμε τα αποθηκευτικα μεσα των κονσολων!! Ανεφερα σε καποιο ποστ την απαγορευμενη για σας λεξη "Χ360"?:X Ξεκκοληστε, τελικα μονο οι ξεκολλημενοι που δεν κοιτανε συνεχεια πως να κανουν πολεμο με καταλαβανε... ξερουν οι 2!;) Εγραψα για ενα περιεχομενο σε dvd -Halo3- και προσπαθω να βρω κατι αντιστοιχο σε bluray! ΞΕΚΟΛΛΕΙΣΤΕ, αμεσως μην σας θιξουμε την κονσολα λες και σας ανηκει η ΣΟΝΥ!! Δεν προσπαθω να αλλαξω γνωμη σε ΚΑΝΕΝΑΝ!! Απλως γραφω τα γεγονοντα και προσπαθω να ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΩ τα λεγομενα καποιων περι υπεροχης μιλωντας οπως παντα με αερολογιες!! Απλα τα πραματα... ΤΕΛΙΚΑ κανεις δεν μου εδωσε ενα σοβαρο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ -game- οπου σε blu να ειναι μεγαλυτερο απο ενα αλλο περιεχομενο σε dvd! Μιλαω παντα για παιχνιδια... Τελος η συζητηση περι αποθηκευτικων μεσων εδω μεσα γιατι απο οτι βλεπω ουτε απαντηση θα παρω στην ερωτηση μου ουτε καποιοι ειναι διατεθιμενοι να ξεφυγουν απο την στενομυαλια τους και να μιλησουν ανοιχτα, ειναι μη μου απτου με την κονσολα τους! Χαλαρωστε... ενα πλαστικο αντικειμενο ειναι! @ viper: Δλδ εχεις ασχοληθει με τα Forza2, Mass Effect, Ace Combat 6, Halo3, ΒioShock και δεν σε συγκινησαν? Δεν πειραζει... ΟΤΙ αρεσει στον καθενα, για αυτο βγαινουν και τοσοι πολλοι τιτλοι με διαφορετικο targetgroup για να ειμαστε ΟΛΟΙ ευχαριστημενοι! ΑΣΧΕΤΟ: Πραγματικα αν κατι θελω να βγει σε κονσολες ειναι το Monkey Island 5! Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. March 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2008 Επισης πρεπει να παραδεχτω οτι το gears of war ειναι παιχνιδαρα (το επαιξα στο pc) και ειναι το μοναδικο παιχνιδι, σειρα μαλλον γιατι το 1 το επαιξα, που ζηλευω στο 360. Kαι το Bioshock είναι καταπληκτικό. @shodanjr: πολύ ενδιαφέρον κείμενο όπως πάντα. Έχω 2-3 ενστάσεις: 1) το development process δεν μένει το ίδιο. Αυτή τη στιγμή το να γεμίσει ένα Blu-ray κοστίζει πάρα πολύ και θέλει μεγάλο development cycle αλλά η κατάσταση δεν θα μείνει έτσι για πάντα. Το DVD έχει 6-12 φορές τη χωρητικότητα του προηγούμενου μέσου και αξιοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της ζωής των PS2/X-Box, το Blu-ray συγκριτικά είναι μόλις 3-6 φορές μεγαλύτερο του DVD. Άλλωστε δεν χρειάζεται να γεμίσει για να είναι χρήσιμο, απλά τα παιχνίδια να ξεπερνούν τα 8,5GB. Πάντως το Resistance 2 (υπό ανάπτυξη 2 χρόνια, φυσιολογικό για τέτοιο τίτλο) έχει επιβεβαιωθεί ότι θα είναι σε BD-50, και να θυμίσω οτι θα έχει ξεχωριστές campaigns για single player & co-op. 2) Το πρόβλημα με τα multi-disc παιχνίδια είναι διπλό. Καταρχάς υπάρχουν παιχνίδια που απλά δεν κόβονται, δηλαδή όσα έχουν open-world environments. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι linear και εκεί όντως δεν είναι πρόβλημα η αλλαγή DVD αλλά η Rockstar μουρμούραγε για τον περιορισμό που θέτει το DVD-9 στο GTA4. Κατά δεύτερον, είναι πολύ wasteful να έχεις πολλαπλά δισκάκια για ένα παιχνίδι όταν σε κάθε ένα από αυτά πέρα από τα επιπλέον levels πρέπει να επαναλαμβάνεται η game engine και αρκετά assets. 3) Η ύπαρξη σκληρού σε όλες τις εκδόσεις του PS3 είναι ένα πλεονέκτημα στα χέρια των devs. Μάλιστα είναι κάτι που υπήρχε στο X-box αλλά η Microsoft το έβγαλε από τη φθηνή έκδοση του 360 καθαρά για να ρίξει την τιμή. Το ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν με αρνητικό τρόπο (τα μεγάλα installations της Capcom) δεν σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθεί καλύτερα στη συνέχεια. Πάντως το Uncharted που επιμένω ότι είναι το ομορφότερο παιχνίδι που έχει παραγάγει αυτή η γενιά ως τώρα και τρέχει πάρα πολύ smoothly δεν κάνει κανένα installation στο σκληρό, τρέχει αποκλειστικα από το Blu-ray κάτι που δείχνει ότι το Blu-ray δεν έχει πρόβλημα ταχύτητας μεταφοράς data ή τουλάχιστον υπάρχουν τρόποι για να παρακαμφθεί το όποιο bottleneck (π.χ. HDD cache). Υ.Γ. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο εδώ. Τα στοιχεία από το πρώτο X-box είναι αρκετά αλλά δυστυχώς δεν το έχουν ανανεώσει με περισσότερα data από το 360. Το συμπέρασμά του είναι ότι το DVD-9 θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις επαρκές, αλλά αγνοεί δυο στοιχεία: α) το 360 λογικά δεν θα μείνει στην αγορα μόνο για τέσσερα χρόνια οπως το X-box και β) το security footprint της Microsoft περιορίζει τον διαθεσιμο χώρο στο DVD από 8,5GB σε 7GB. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. March 10, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2008 Πω πω εδω μεσα καποιοι ειστε ΠΟΛΥ κολημμενοι!! Ποιος μιλησε για VS?? Συγκρινουμε τα αποθηκευτικα μεσα των κονσολων!! Ανεφερα σε καποιο ποστ την απαγορευμενη για σας λεξη "Χ360"?:X Ξεκκοληστε, τελικα μονο οι ξεκολλημενοι που δεν κοιτανε συνεχεια πως να κανουν πολεμο με καταλαβανε... ξερουν οι 2!;)Οι χαρακτηρισμοί απαγορεύονται, μην το ξανακάνεις. Αν θέλεις να συγκρίνεις αποθηκευτικά μέσα όπως λες, μπορείς να το κάνεις αλλού, όπως π.χ. στο Digital Gadgets, όχι στο topic του PS3. Έχουν γίνει άπειρες φορές παρατηρήσεις και μετακινήσεις posts από αυτό το topic. Καλό θα ήταν ορισμένοι να ηρεμήσετε. Αν σας αρέσει η κονσόλα και αυτά που προσφέρει, αγοράστε την και ασχοληθείτε μαζί της. Δεν χρειάζεται συνέχεια να γκρινιάζετε μια για το ένα και μια για το άλλο. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts