Jump to content

Best groups and singers of 80's

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η εποχή με τις πολλές ποιοτικές φωνές, με τα υπέροχα και πολλά συγκροτήματα,ειναι η δεκαετία του 80.

Πολλές φωνές με άγγιξαν την τότε εποχή.

Ανδρικές.

Paul McCartney

Michael Jackson

Elton John

Γυναικείες.

Whitney Houston

Donna Summer

Bonnie Tyler

Συγκροτήματα.

DURAN-DURAN

PET SHOP BOYS

WHAM

Πρέπει να τονίσω πως δυσκολεύτηκα να επιλέξω μόνο 3 ανα κατηγορία.

Εσείς τι λέτε λοιπόν; :wink:

http://www.ticketservice.com/assets/images/Paul_McCartney1.jpghttp://www.lyricsprovider.com/j/Jackson_Michael/thriller(1982).jpghttp://www.terrifictickets.com/Images/Elton_John_Tickets.jpg

__________________________________________________________________________________

http://www.80smusiclyrics.com/images/whitney.jpg http://v4.mtvasia.com/reviews/cds/Items/images/DonnaSummer1999July.jpg http://www.familie-im-web.de/familie/cybermusik/stars/b/bonnie_tyler_heart_strings.jpg

__________________________________________________________________________________

http://zenevilag.net/images/hirzenal/duran16.jpghttp://eil.com/newgallery/Pet-Shop-Boys-Actually-123952.jpghttp://www.gusworld.com.au/music/wham/wham.gif

H σειρά σας τώρα.

Η εποχή με τις πολλές ποιοτικές φωνές, με τα υπέροχα και πολλά συγκροτήματα και τα πολλα μουσικα κινηματα ειναι η δεκαετία 65-75.

Το 80 κατηγορηθηκε πολυ στην εποχη του για κατακρεουργηση της μουσικης. Οταν για παραδειγμα, παλιοτερα εχεις σαν ποπ συγκροτημα τους beatles, το να ακους duran duran ειναι σιγουρα οπισθοχωρηση. Οταν στην ροκ περνας απο τους led zeppelin & doors στους europe ειναι σιγουρα παρακμη.

Βεβαια, ειδικα μετα απο καποια χρονια, η γενια μας ακουει με συμπαθεια τραγουδια που τοτε της ηταν εως και αδιαφορα. Προσωπικα αντιπαθουσα τους pet shop boys to 80, τωρα μπορει να ακουσω καποιο τραγουδι τους ευχαριστα. Υποπτευομαι βεβαια οτι αυτο γινεται οχι τοσο γιατι μ'αρεσει το τραγουδι, απλα μου θυμιζει τη εποχη που ημουν πιτσιρικας.

Ειχε και καλα βεβαια τα 80ς. Κατα τη γνωμη μου ξεχωρισαν:

U2 (πρωτοι με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα)

Depeche Mode

REM - GnR

Prince

Mike Oldfield

M. Jackson

W. Houston

N. Cherry

Blondie

Σιγουρα ξεχασα καποιους....

Πιστεύω οτι η μουσική των DURAN-DURAN η ποιότητα στις ενορχηστρώσεις τους και η ποικιλία στο στύλ των τραγουδιών,(εαν ακούσεις όλους τους δίσκους και οχι μόνο τις επιτυχίες θα καταλάβεις) τους κάνουν κατα πολύ καλύτερους απο τους beatles που τους θυμάμαι σαν μια χορωδία με καρμπόν τραγούδια.

Ομως αυτό το θέμα γενικά ειναι η προτίμηση του καθενός μας.

Οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να υπάρχουν.

Πιστεύω οτι η μουσική των DURAN-DURAN η ποιότητα στις ενορχηστρώσεις τους και η ποικιλία στο στύλ των τραγουδιών,(εαν ακούσεις όλους τους δίσκους και οχι μόνο τις επιτυχίες θα καταλάβεις) τους κάνουν κατα πολύ καλύτερους απο τους beatles που τους θυμάμαι σαν μια χορωδία με καρμπόν τραγούδια.

Ομως αυτό το θέμα γενικά ειναι η προτίμηση του καθενός μας.

Οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να υπάρχουν.

:wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

Και μάλλον θα υπάρχουν!

Αγαπημένο συγκροτημά μου που μεσουράνησε αυτήν την εποχή..... QUEEN.... Όλη η αρμωνία στη μουσική.

ειχα την τυχη πριν 3 περιπου χρονια να παω σε μια συναυλια της bonnie tyler εδω στο ηρακλειο και μπορω να πω οτι παρα την ηλικια της τους ξεσηκωσε ολους,φωναρα μιλαμε.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Metallica! Tα "κλασικα" της εποχης δεν μου αρεσουν kaθολου. Μονο απο Metal και Rock (πραγματικη ροκ ομως, οχι U2 και κατι τετιοι, αυτοι δεν μου αρεσουν). Οι Metalica και οι Blind Guardian απο τους καλιτερους, εκτος και αμα μετρισουμε και τους maiden που αρχισαν την δισκογραφια τους τοτε, οι και τους ουσιαστικα αναγενιμενους KISS!

πραγματικη ροκ ομως, οχι U2 και κατι τετoιοι

Oντως, θα πεσει φωτια να μας καψει.

ΥΓ. Το να μη αρεσουν σε καποιον οι U2 ή οι BEatles ειναι απολυτως σεβαστο. Αλλα να χαρακτηριζουμε τους Beatles χορωδια με καρμπον τραγουδια και να λεμε οτι οι U2 δεν παιζουν πραγματικη ροκ, δειχνει αγνοια.

Αναφερω μερικα "καρμπον τραγουδια χορωδιας":

Yesterday

Eleonor Rigby

Sgt Peppers

Back in the USSR

Get back

Καθως και μερικα που δεν ειναι ροκ:

Sunday blooday sunday

Pride

Joshua Tree (ολο το αλμπουμ)

Πραγματικη ροκ ενουσα παλια ροκ. Οι U2 παιζουν μια πιο εκσυνχρονισμενη ροκ, δεν ειναι η παλια clasik rok,glam rock,punk rock κτλ, ειναι μια ροκ που φτιαχτικε αυτην την εποχη και που πρωσοπιακ δεν μου αρεσει. Αυτο δεν παει να πει οτι δεν ειναι ροκ. Οπως και οι Maiden ειναι metal αλλα και οι Slayer ειναι μεταλ και το ιδιο και οι Amon Amarth

Αν επρεπε να διαλεξω τον πιο χαρακτηριστικο εκπροσωπο, για το ειδος της μουσικης που ακουω, μεσα απο τα 80's αναμφιβολα θα διχαζομουνα αναμεσα στους ΟΜD, Alphaville, Depeche Mode και Pet-Shop Boys. Aυτοι οι ηχοι συνοδευουν και τις πρωτες μου μουσικες αναμνησεις. Θυμαμαι ακομη το πρωτο videoclip που ειδα στη ζωη μου, το "People Are People" των Depeche Mode, καπου στα μεσα του 80 στο θρυλικο "Μουσικοραμα" της ΕΡΤ-1.

Απο συγκροτηματα και καλλιτεχνες εκεινης της εποχης εχω να θυμαμαι :

OMD

Alphaville

Duran Duran

A-ha

Pet-Shop Boys

Spandau Ballet

Depeche Mode

Visage

Alan Parsons Project

A Flock Of Seagulls

Dead Or Alive

Modern Talking

New Order

Wham

Simply Red

Fine Young Cannibals

Bangles

UB-40

U2

David Bowie

Billy Idol

Michel Cretu

Chris Isaac

Phil Collins

Bonnie Tyler

Sandra

Sade

Gloria Estefan

Cyndi Lauper

FNK Creative Workshop

http://fb.com/fnk.creative

Εγώ πάλι από 80s με διαφορά μου αρέσουν περισσότερο οι:

Dire Straits( το Brothers in arms είναι φανταστικός δίσκος-best selling album of all time in the UK, όσοι δεν τον έχετε, πηγαίνετε να τον αγοράσετε-έχει βγει και σε επετειακή έκδοση 20th anniversary)

U2

Deep Purple

Δεν έχω και τρελά ακούσματα, αλλά τα γούστα μου σ'αυτά παίζουν

Δεκαετία 80, για μερικούς η καλύτερη δεκαετία μουσικά για κάποιους άλλους η χειρότερη. Εγώ σίγουρα ανήκω στους πρώτους. Η δεκαετία της μελωδίας, μουσική απλή αλλά τόσο όμοιρφη.

Παρακμή στο θέμα ροκ σίγουρα δεν υπήρξε, την στιγμή που την εποχή εκείνη μεσουρανούσαν συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως:

JOURNEY

SURVIVOR

TIM FEEHAN

JOHN PARR

GIANT

DOKKEN

.......και τόσα άλλα.

Εάν τα έχετε ακούσει αυτά και έχετε την ίδια άποψη, το συζητάμε.

Εάν πάλι όχι, κάντε τον κόπο να το κάνετε, δεν θα χάσετε. Μία βόλτα στο Heavyharmonies είναι νομίζω αρκετή να σας πείσει για την ύπαρξη και άλλων καλών ροκ συγκροτημάτων πλήν των καμιά δεκαριά που ξέρει ο μέσος έλληνας.

• Michael Jackson
  • Kool & the Gang (Summer Madness, 10ετίες μπροστά)
  • Phill Collins
  • Toto

θα μπορούσα να πω άπειρους άλλους, των οποίων μου αρέσουν 2-3 τραγούδια μόνο, οπότε περιορίζομαι σε αυτούς που μ'αρέσουν σχεδόν όλα.

Metallica: Η δεκαετία που γεννήθηκαν οι Θεοί. Στα 80s έγραψαν τα 4 albums τους που έμειναν κλασσικά και είναι αριστουργήματα και ενέπνευσαν πολλά Metal συγκροτήματα στο μέλλον!

Iron Maiden: Η δεκαετία που έκαναν το μπαμ οι άλλοι Θεοί. 7 albums αριστουργήματα, 62 τραγούδια ύμνοι!

Metallica: Η δεκαετία που γεννήθηκαν οι Θεοί. Στα 80s έγραψαν τα 4 albums τους που έμειναν κλασσικά και είναι αριστουργήματα και ενέπνευσαν πολλά Metal συγκροτήματα στο μέλλον!

Iron Maiden: Η δεκαετία που έκαναν το μπαμ οι άλλοι Θεοί. 7 albums αριστουργήματα, 62 τραγούδια ύμνοι!

Σωστοτατος! Δεν μπορουσα να συμφωνισω περισοτερο

Στους Maiden και Metallica να προσθέσω και τους Queensryche (πολύ μπροστά απ'την εποχή τους) και φυσικά τους Judas Priest
Better to save the mystery than surrender to the secret

:wacko: :wacko: :wacko: :wacko: :wacko:

Και μάλλον θα υπάρχουν!

Αγαπημένο συγκροτημά μου που μεσουράνησε αυτήν την εποχή..... QUEEN.... Όλη η αρμωνία στη μουσική.

Οπαδος των QUEEN ε;πολυ χαιρομαι! :)

Η συγκεκριμενη δεκαετια ανεδειξε παμπολλα συγκροτηματα κ καλλιτεχνες.Τι να πρωτοπεις!Pet shop boys,Samantha Fox,Wham,Duran Duran,Tears for Fears,Simply Red κλπ κλπ....

Ελαμψε το αστρο του M.Jackson,o D.Bowie,Prince.

Oι D.Straits εδραιωσαν τη θεση τους κ αναδειχτηκαν σε σουπερ γκρουπ(πραγματι το Brothers in arms ειναι δισκαρα)

Οι U2 εμφανιστηκαν επισης δυναμικα(αν κ ποτε δε μου αρεσε η μουσικη τους)

Επισης οπως εγραψε κ ο φιλος Jog μιλαμε για τη χρυση εποχη του μεταλ(μαλλι περμαναντ,κολαν κ τα λοιπα :D )

Τελευταιους αφηνω τους QUEEN(αγαπημενο μου συγκροτημα),που ποτε δεν κερδισαν στην Ελλαδα τη θεση που τους αξιζε,για λογους που θα αναφερω καποια αλλη στιγμη.Τι κανανε οι Queen;Σκουπιζαν ολη την Ευρωπη γεμιζοντας σταδια..Sold out στο Wembley Stadium 2 βραδια κ αμετρητες επιτυχιες...

Ενδεικτικα μερικα τραγουδια

Another one bites the dust-1981

Under pressure-1981

I want to break free-1984

A kind of magic-1986

I want it all-1989

Invisible man-1989

Συνοψιζοντας,τα 80's...μια φοβερη 10ετια.. :)

Ace of Hearts..

απο του 80..... χμ :shifty: θα ελεγα billy idol! δεν ξεχνιετε το κομματι you spind me right now ! επισης θα ελεγα σαν συγκροτημα ..... :shifty: τους scorpions μονο το rock you like a huriccane τα λεει ολα!
Εικόνα εκτός ορίων Ο.Π.Χ.