Jump to content

Συνταγές μαγειρικής


valerio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδιά υπάρχει κανα site που να λέει πως να μαγειρεύεις διάφορα φαγητά? όχι μόνο συνταγές αλλά και τη διαδικασία. Για απλά πράγματα το θέλω βασικά (πατάτες, αυγά κά....ναι δεν έχω ιδέα)

 

Να σου πω εγώ τις συνταγές του Μήτσου να φας να ευχαριστηθείς;

:lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 226
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ρε παιδιά υπάρχει κανα site που να λέει πως να μαγειρεύεις διάφορα φαγητά? όχι μόνο συνταγές αλλά και τη διαδικασία. Για απλά πράγματα το θέλω βασικά (πατάτες, αυγά κά....ναι δεν έχω ιδέα)

 

Υπάρχουν πολλά site, της Βέφας, από το in.gr μπορείς να βρεις πάρα πολλά, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι τα γράφουν τόσο αναλυτικά που θέλεις.Καλύτερα μέσα από εδώ να σου λέμε τις διαδικασίες ολοκλήρου του μαγειρέματος, για να φας κάτι σωστό.Θέλεις πραγματικά να σου αναλύσω το τηγάνισμα της πατάτας και του αυγού;

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλά site, της Βέφας, από το in.gr μπορείς να βρεις πάρα πολλά, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι τα γράφουν τόσο αναλυτικά που θέλεις.Καλύτερα μέσα από εδώ να σου λέμε τις διαδικασίες ολοκλήρου του μαγειρέματος, για να φας κάτι σωστό.Θέλεις πραγματικά να σου αναλύσω το τηγάνισμα της πατάτας και του αυγού;

 

Aν δεν με λυπάσαι που θα ψοφήσω της πείνας ναι :ninja:

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ λοιπόν, πάμε.

Καθαρίζεις πολύ καλά τις πατάτες.Τις πλένεις, και μετά τις κόβεις, λεπτές-χοντρές ανάλογα πως σου αρέσουν. Τις βάζεις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά για να μη σε στραβώσει το λάδι όταν τις ρίξεις στο τηγάνι.

Σε ένα μεγάλο-φαρδύ τηγάνι βάζεις αρκετό λάδι.Ανάβεις το μάτι της κουζίνας στο πιο δυνατό του και περιμένεις να "κάψει", όχι να πάρει φωτιά.Μπορείς να το δοκιμάσεις ρίχνοντας μέσα μια πατάτα.Αν αυτή αρχίζει και τσιτσιρίζει, σημαίνει ότι το λάδι είναι εντάξει.

Αν οι πατάτες είναι λίγες, δηλαδή, μόνο όσες χωράνε στο τηγάνι, τις αλατίζεις (ρίχνεις αλάτι και με το χεράκι σου τις ανακατώνεις να πάει το αλάτι σε όλες τις πατάτες). Ρίχνεις μέσα στο τηγάνι λίγες-λίγες τις πατάτες, μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες, οι μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Με ένα πηρούνι απλώνεις τις πατάτες να καλύψουν όλο το τηγάνι. Αν σου αρέσουν λίγο λιωμένες (εγώ πεθάινω) μετά από λίγη ώρα και αφού οι πατάτες θα είναι ακόμα άσπρες, μπορείς να τις ανακατώσεις.

Αν δεν τις θέλεις λιωμένες, απλά περιμένεις να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (όχι μαυριδερό) και τις γυρνάς κι από την άλλη πλευρά να τηγανιστούν. Αφού τηγανιστούν κι από τις 2 πλευρές, τις βγάζεις από το τηγάνι, τις βάζεις σε ένα πιάτο και περιμένεις να κρυώσουν και μετά τις τρως για να μην ζεματιστείς.

 

Σε λίγο θα έρθουν και τα αυγά. Πως τα θέλεις; Ομελέτα (απλή-με διάφορα), μάτια, με λουκάνικα;

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

σοφια 8α μου επιτρεψεις να προσθεσω μια σημαντικη λεπτομερεια ε??

οταν καθαριζεις τις πατατες,αν σε καποιο σημειο δεις να ειναι πρασινη,πεταξε την καλυτερα...εχει μεγαλη ποσοτητα σολανινης και δε κανει να την φας!!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

σοφια 8α μου επιτρεψεις να προσθεσω μια σημαντικη λεπτομερεια ε??

οταν καθαριζεις τις πατατες,αν σε καποιο σημειο δεις να ειναι πρασινη,πεταξε την καλυτερα...εχει μεγαλη ποσοτητα σολανινης και δε κανει να την φας!!

 

πολύ σωστά. εγώ το ξέχασα :fool:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Βούρ και για τα μάτια. :food:

Σε ένα σχετικά μικρό τηγάνι, βάζεις λίγο λάδι. Ανάβεις το μάτι της κουζίνας όχι στο πολύ δυνατό της, κι αφήνεις το λάδι να ζεσταθεί καλά.

Όταν το λάδι είναι έτοιμο, ρίχνεις μέσα τ'αυγά ένα-ένα, σπάζοντάς τα με προσοχή για να μη διαλυθεί ο κρόκος τους.

Μετά με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνεις λάδι από τα πλαϊνά-την ελεύθερη από αυγό πλευρά του τηγανιού- του αυγού και το ρίχνεις στον κρόκο και στο ασπράδι.Αυτό το κάνεις για να τηγανιστεί το αυγό και από την επάνω πλευρά του. Αναλόγως πόσο ξεροψημένο θέλεις το ασπράδι σου, τόσο λάδι του ρίχνεις. Στον κρόκο μη ρίξεις πολύ λάδι, γιατί θα ξεραθεί και μετά δεν θα έχει ζουμάκι.

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζεις από το τηγάνι με μια σπάτουλα και με προσοχή για να μην σπάσει ο κρόκος, τα βάζεις στο πιάτο σου και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

 

Ελπίζω να σε έχω καλύψει.Αν όχι είμαι στη διάθεσή σου, κι όχι μόνο για τα αυγά και τις πατάτες, αλλά και ότι άλλο ξέρω και μπορώ να σε βοηθήσω.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και μακριά από το Internet όση ώρα μαγειρεύεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Σοφία, μετά από όλη αυτή την υπερανάλυση τηγανίσματος πατάτας και αυγού σου χρωστάει, τουλάχιστον, να σου κάνει ένα τραπέζι!... :happy:
EvEn DeAtH MaY DiE
Link to comment
Share on other sites

Παιδια εγω σε μια φιλη μου πριν να φυγει να μεινει στο Βολο ειχα κανει δωρο ενα βιβλιο με συνταγες για φοιτητες με ολα τα απλα καθημερινα φαγητα που φτιαχνουμε σε κατηγοριες και με συμβουλες και για την προετοιμασια των υλικων αλλα και τη διατηρηση τους.

 

Επειδη βλεπω πως αρκετοι το χρειαζονται (και φευγω κι εγω για Λαρισα :whistle: ) θα ψαξω να βρω τον τιτλο...να βολευτουμε καπως :O :p

Link to comment
Share on other sites

Φοιτητής και στην κουζίνα

 

Ελληνικά Βιβλία

Συγγραφέας: Σμυρλή, Βίκυ

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα

Έτος Έκδοσης: 1999

 

http://img80.imageshack.us/img80/7875/9603448540jt9.jpg

Link to comment
Share on other sites

ζυμαρικο πολυ μικρουλι,στρογγυλο

γινεται ωραια σουπα(ειδικα αν εισαι αρρωστη)

σε γευση μου 8υμιζει χυλοπιτες(ζυμαρικο γαρ)

 

http://www.nline.gr/i033/592_01.jpg

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Αλλα το κακο ειναι οτι θελει να το βραζεις πιο πολυ ωρα απ'τα αλλα ζυμαρικα
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ :)

Και που μπορώ να το βρω?

Εγώ νόμιζα ήταν κάτι σαν τραχανάς!

 

Edit: Και καμιά συνατή αν σας είναι εύκολο :)

Θέλω διακοπές!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ε στα μάρκετ, στο τμήμα με τα ζυμαρικα :p

Είναι mainstream προιον

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg
Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε, που αλλού θα μπορούσα να το βρω!!! :lol:

Αχ! Που μυαλό...

Πάντως ποτέ δεν το έχω δει σε σούπερ μάρκετ.

Θέλω διακοπές!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Θέλω τη βοήθειά σας! Επειδή εδώ στα ξένα έχω τρελαθεί στην μπριζόλα, το κοτόπουλο και τα μακαρόνια, αποφάσισα να φάω και λίγη πρασινάδα (:p). Έτσι λοιπόν, αγόρασα μπρόκολο (σε μικρά κομματάκια). Για πείτε μου ιδέες για το πώς μπορώ να το φτιάξω... :O

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για δες αυτή

 

Μπρόκολο με ρύζι & κάρυ

 

½ κιλό μπρόκολο

250 γρ. ρύζι

2 ξερά κρεμμύδια

300 γρ. ντοματίνια

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά ντοματοπελτέ

½ λίτρο ζωμός λαχανικών

3 κουταλάκια κάρυ

2 κουταλιές κορν φλάουρ

40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός

Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε πολύ καλά το μπρόκολο. Τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βράζουμε σε αλατόνερο για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το ρύζι. Ρίχνουμε το ζωμό, το κάρυ και το ντοματοπελτέ. Το αφήνουμε να βράσει για 12 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και φρέσκο βασιλικό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και δένουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως, αφού πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Θέλω διακοπές!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

απο ολα τα λαχανικα του Θεουλη εσυ μπροκολο πηρες????:lol: :p

 

ΣΥΝΤΑΓΗ 1--(ΠΑΛΙ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ)

500 γρ. ζυμαρικά (πένες, κοχύλια κλπ)

500 γρ. κορυφές μπρόκολου

1 σκ. σκόρδο λιωμένη

10 μικρά ντοματάκι κομμένα στη μέση

200 γρ. προσούτο ή μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα κομμένη τετραγωνάκια

250 γρ. κρέμα γάλακτος

λίγο βασιλικό

αλάτι πιπέρι λάδι

 

 

Βράζουμε τις κορυφές του μπρόκολου σε μπόλικο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσοχή όχι πολύ, γιατί μετά λιώνει. Βγάζουμε το μπρόκολο και κρατάμε το νερό.

Μέσα σ' αυτό το νερό (προσθέτουμε κι άλλο αν χρειάζεται) βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σ' ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε πρώτα το σκόρδο με το μπέικον, μετά ρίχνουμε το μπρόκολο και τα ντοματάκια και σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσοχή στο ανακάτεμα, για να μη λιώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ανακατώνουμε με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ 2(Μπρόκολο με ελαιόλαδο )

 

 

3 φλιτζάνια (750 ml) ελαιόλαδο

1 μεγάλο μπρόκολο, σε κομμάτια

2 φύλλα δάφνης, αποξηραμένα

3 φλιτζάνια ξύδι από άσπρο κρασί

2 φλιτζάνια άσπρο κρασί

6-8 κόκκους μαύρο πιπέρι

3-4 λωρίδες από φλούδα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

 

Πλένουμε το μπρόκολο καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει από τα νερά του. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό, ξίδι, κρασί, δαφνόφυλλα, αλάτι και τις φλούδες του λεμονιού.

 

Προσθέτουμε τα κομματάκια μπρόκολο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου πέντε λεπτά. Βγάζουμε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για να στραγγίξουν τα νερά του.

 

Τοποθετούμε τα κομματάκια μπρόκολο σε στεγνό και καθαρό δοχείο και ρίχνουμε ελαιόλαδο, μέχρι να σκεπαστεί εντελώς. Αφήνουμε για δέκα λεπτά και προσθέτουμε επιπλέον λάδι εάν χρειαστεί. Διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος.

 

 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ 3η ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!(Μπρόκολο με ρύζι & κάρυ)

 

½ κιλό μπρόκολο

250 γρ. ρύζι

2 ξερά κρεμμύδια

300 γρ. ντοματίνια

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά ντοματοπελτές ή κέτσαπ

½ λίτρο ζωμός λαχανικών

3 κουταλάκια κάρυ

2 κουταλιές κορν φλάουρ

40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός

Αλάτι, πιπέρι

 

 

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε πολύ καλά το μπρόκολο. Τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βράζουμε σε αλατόνερο για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το ρύζι. Ρίχνουμε το ζωμό, το κάρυ και το ντοματοπελτέ. Το αφήνουμε να βράσει για 12 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και φρέσκο βασιλικό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό και δένουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως, αφού πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο site διαβάζετε με την ioanna_io! :p

 

Η συνταγή με το ρύζι και το κάρυ ακούγεται νόστιμη! :food:

Θα την επιχειρήσω μάλλον αύριο! ;)

 

ΥΓ. Τι να κάνω... Μπρόκολο βρήκα μπροστά μου, μπρόκολο πήρα... :O

ΥΓ2. Τhanks!

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Link to comment
Share on other sites

παρακαλω..προσωπικα τις συνταγες τις ειχα μαζεψει πριν καιρο σε ενα file απο διαφορα sites και ουτε που 8υμαμαι ποια ειναι απο που...

καλη ορεξη!!

 

το μπροκολο γινετε και πολυ ωραια σαλατα με ντοματουλα

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Ούτε που θυμόμουν από ποιο site είναι γιατί την είχα κάνει πριν πολύ καιρό...

Όντως είναι νόστιμη!

Να την δοκιμάσεις...

Και φαντάσου εμένα το μπρόκολο δεν μου αρέσει :lol:

Θέλω διακοπές!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Η συνταγή με το ρύζι και το κάρυ ακούγεται νόστιμη! :food:

Θα την επιχειρήσω μάλλον αύριο! ;)

 

 

Τελικά πως το μαγείρεψες???

Δεν μας είπες εντυπώσεις!

Θέλω διακοπές!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...