Jump to content

S21 vs iPhone 12

jimteo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την καλημέρα μου.

Είμαι σε φάση αναζήτησης κινητού για τη σύζυγο και θα ήθελα την άποψή σας, αναφορικά με τα δύο κινητά που αναγράφονται στον τίτλο του νήματος.

Το budget δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να υπερβεί τα €700,00.

Βασικότερα κριτήρια επιλογής είναι η κάμερα και το μέγεθος (max. 6,2"). Τα υπόλοιπα έπονται. Άλλωστε μιλάμε για έναν μέσο χρήστη (πλοήγηση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες), ο οποίος όμως κρατάει τα κινητά τουλάχιστον μια 3ετία.

Το μεν S21 το βρίσκω μέχρι τις 31.10 στα €600. Το δε iPhone 12 μεταχειρισμένο αλλά σε κατάσταση βιτρίνας, γύρω στα €650.

Διαβάζοντας αρκετά reviews και χαζεύοντας κάμποσα βιντεάκια, είδα ότι το S21 υπερτερεί, έστω και οριακά, στον τομέα της κάμερας αλλά και σε αυτόν του ήχου. Από την άλλη όμως έχει τον exynos που εμένα με φρενάρει.

Θα με ενδιέφερε να μάθω ποιες είναι οι σκέψεις σας, προκειμένου να με κατευθύνετε προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις.
Το software της Samsung είναι όντως εξαιρετικό.
Στα συν και η υποστήριξη που αναφέρεις.
Με τον exynos δεν έχω προσωπική εμπειρία, απλά διαβάζοντας δεξιά κι αριστερά για τη διαχείριση της μπαταρίας, με έβαλε σε σκέψεις.
Αν και λένε ότι ο συγκεκριμένος που φοράει το S21, είναι κατά πολύ βελτιωμένος στο κομμάτι της διαχείρισης εν συγκρίσει με τους παλιούς.

Εστάλη από το Pixel 4a (5G)

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Η άποψη μου είναι ότι αν θες διαρκεια μπαταρίας και video πας iphone. Για ΟΛΑ τα υπόλοιπα πας samsung . Φυσικά παίζουν ρόλο και οι υπόλοιπες συσκευές που έχεις η ενδεχομένως να αποκτήσεις. Άμα έχεις PC Windows μόνο samsung κτλ κτλ κτλ. Επεξεργαστές πιο δυνατοί πιο αδύναμοι κτλ καμία διαφορά σε καθημερινή χρήση. Επίσης βάλε στην εξίσωση το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ service της samsung , αν κατοικείς Ελλάδα τουλάχιστον.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Για την μπαταρία είχα εντελώς αντίθετη άποψη. Νόμιζα ότι του iPhone είναι πιο ευάλωτη.

Windows έχω αλλά διάβασα κάπου ότι πλέον τα iPhone συνδέονται σαν anroid στον υπολογιστή. Δεν ισχύει;

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

• Administrators
16 minutes ago, jimteo said:

Windows έχω αλλά διάβασα κάπου ότι πλέον τα iPhone συνδέονται σαν anroid στον υπολογιστή. Δεν ισχύει;

Δεν ξέρω που το διάβασες… αλλά δεν ισχύει.

Modpic.gif

Video,επεξεργαστής, μπαταρία, υποστήριξη πας iphone.

Edited by guy_fawkes

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

1 hour ago, athanaso77 said:

Δεν ξέρω που το διάβασες… αλλά δεν ισχύει.

Όταν λες ότι δεν ισχύει, τι εννοείς;  Ρωτάω γιατί είμαι άσχετος με τα iPhone.

Δεν μπορώ δηλαδή να συνδέσω το iPhone σε έναν υπολογιστή που τρέχει windows και να περάσω φωτό και βίντεο;

Εμένα αυτό με ενδιαφέρει.

Edited by jimteo
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Δύσκολη επιλογή, αλλά μόνο και μόνο επειδή το iphone(έχω στα σκαριά να αποκτήσω κάποιο κααααποια στιγμή) είναι μεταχειρισμένο (ασχέτως κατάστασης) προτείνω το samsung.  

Στο θέμα κάμερας πιστεύω και τα 2 είναι τοπ επιλογές και δύσκολα θα δει κάποιος άλλος χρήστης διαφορές ανάμεσα τους

Ούτε εμείς είχαμε ποτέ iPhone. Δεν έχω ιδέα από δαυτα και για αυτό ρωτάω.
Απλά το καλοκαίρι ενθουσιάστηκε με τις φωτό που έβγαζα με το δικό μου pixel και τώρα ψάχνει κάτι αντίστοιχο σε μέγεθος και δυνατότητες, χωρίς όμως τα κουσουρια του pixel (έλλειψη 5G, vowifi και τέτοια).

Κάπως έτσι κατέληξα σε S21 και iPhone 12.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Την ρώτησες ποιο απ' τα 2 προτιμάει?

Πες την ότι το πρόκειται για σφραγισμένο και μεταχειρισμένο

Ναι, σαφώς. Είναι ενημερη.
Σκέψου ότι το iPhone είναι μόλις 20 ημερών.
Και τα δύο της αρέσουν εξίσου. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.
Γι αυτό έχω μπει στο τριπακι να εμβαθύνω στα specs του καθενός, βασιζόμενος στις γνώσεις των μελών.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

• Administrators
30 minutes ago, jimteo said:

Όταν λες ότι δεν ισχύει, τι εννοείς;  Ρωτάω γιατί είμαι άσχετος με τα iPhone.

Όταν συνδέσεις το iPhone στον Windows υπολογιστή σου, δε θα έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό της συσκευής, εκτός από τον φάκελο όπου αποθηκεύονται οι φωτογραφίες και βίντεο. Από εκεί μπορείς να πάρεις τις φωτογραφίες σου και να τις αντιγράψεις στον υπολογιστή αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχεις πρόσβαση σε φακέλους, μουσική κτλ. Για περεταίρω πράγματα θα χρειαστεί να κάνεις συγχρονισμό μέσω του iTunes, είναι πιο πολύπλοκη η διαδικασία.

Modpic.gif

Εκείνο που με προβληματίζει με το S21, είναι το κομμάτι της μπαταρίας. Οι απόψεις διίστανται.
Άλλοι λένε ότι είναι ευχαριστημένοι και κάμποσοι άλλοι ότι τους βγάζει 3,5-4 ώρες sot.
Ποιον να πιστέψεις;

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

7 minutes ago, jimteo said:

Εκείνο που με προβληματίζει με το S21, είναι το κομμάτι της μπαταρίας. Οι απόψεις διίστανται.
Άλλοι λένε ότι είναι ευχαριστημένοι και κάμποσοι άλλοι ότι τους βγάζει 3,5-4 ώρες sot.
Ποιον να πιστέψεις;

Το μόνο σίγουρο είναι οτι με το iphone δεν θα σε ανησυχεί η μπαταρία.

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

Εγώ θα διάλεγα το iPhone αλλά όχι αν μιλάμε για το 64gb.

Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι εγώ προς το iphone τεινω.
Το 64αρι όμως. Το άλλο ανεβαίνει αρκετά.
Αν τα φορτώνει όλα στο cloud, λες να έχει θεμα αποθηκευτικού χώρου;

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

• Administrators
1 hour ago, jimteo said:

Αν τα φορτώνει όλα στο cloud, λες να έχει θεμα αποθηκευτικού χώρου;

Εννοείται, τα 5GB είναι πολύ λίγα, εκτός και αν αγοράσεις το πακέτο των 50GB με 0,99€ / μήνα.

Modpic.gif

8 ώρες πριν, guy_fawkes said:

Video,επεξεργαστής, μπαταρία, υποστήριξη πας iphone.

Επειδή κι η γυναίκα μου ήταν σε ακριβώς αυτό το δίλημμα,κι επειδή καιρό ήθελε κάποιο iphone,έτσι και πήραμε το iphone 12 για εκείνη και ένα S21 για μένα.

Τα κάναμε άμεσα σύγκριση σε όσα μας ενδιέφεραν και σε 1 βδομάδα το πουλήσαμε και της πήρα ένα S21 κι εκείνης.

Οι λόγοι είναι η χάλια selfie του iphone 12 κι η χειρότερη φωτογραφική του.Στο βίντεο το iphone 12 ήταν καλύτερο.

Ένας άλλος λόγος είναι η ευκολία σύνδεσης του Samsung με υπολογιστή και του τι !πορεία να κάνεις.Το iphone με τα windows χωρίς itunes είναι για κλωτσιές.Σε Mac δεν ξέρω τι ευκολίες υπάρχουν.

Μπαταρία το iphone 12 πολύ καλύτερο.

Βασικά πέρα από μπαταρία και και βίντεο δεν της άρεσε και τίποτα άλλο.

Α ναι της άρεσε και το λογισμικό.

Όμως η σύνδεση με τον υπολογιστή κι η φωτογραφική ήταν ο κύριος λόγος που το έδωσε.

Ναι μπράβο. Αυτό είχα κατά νου.
Γύρω στα €15 το χρόνο ήξερα ότι είναι.
Ευχαριστώ.

@panosfx με βοηθάς πολύ με το ποστ σου.
Για την μπαταρία του S21 πες μου.
Ποσο χειρότερη είναι από του 12;
Βασικά τη νοιάζει να βγάζει τη μέρα.

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Αυτό με την μπαταρία δεν είναι μετρήσιμο.Ειναι ανάλογα την χρήση του καθενός.
Εγώ οριακά βγάζω μέρα κάποιες φορές κι άλλες δεν βγάζω με τίποτα.
Η γυναίκα με wifi όλη μέρα αλλά το λιώνει, το φορτίζει και μες στην μέρα.
Το iphone 12 την έβγαζε όμως κανονικά.Ειχε να το λέει για την μπαταρία του.

Παιδιά νομίζω ότι η αυτονομία είναι το πιο βασικό σε μια συσκευή πλέον

Παιδιά νομίζω ότι η αυτονομία είναι το πιο βασικό σε μια συσκευή πλέον

Ανάλογα.Δεν μπορώ με τίποτα να είμαι με κινητό 7" και 200 γραμμάρια.Μου αρέσει να κάνω χρήση με το ένα χέρι και κινητά σε μέγεθος S21 ultra δεν μου κάνουν.
Το iphone καλό χρυσό και Άγιο αλλά αυτό το λειτουργικό του δεν το μπορώ με τίποτα.

Επειδή κι η γυναίκα μου ήταν σε ακριβώς αυτό το δίλημμα,κι επειδή καιρό ήθελε κάποιο iphone,έτσι και πήραμε το iphone 12 για εκείνη και ένα S21 για μένα.
Τα κάναμε άμεσα σύγκριση σε όσα μας ενδιέφεραν και σε 1 βδομάδα το πουλήσαμε και της πήρα ένα S21 κι εκείνης.
Οι λόγοι είναι η χάλια selfie του iphone 12 κι η χειρότερη φωτογραφική του.Στο βίντεο το iphone 12 ήταν καλύτερο.
Ένας άλλος λόγος είναι η ευκολία σύνδεσης του Samsung με υπολογιστή και του τι !πορεία να κάνεις.Το iphone με τα windows χωρίς itunes είναι για κλωτσιές.Σε Mac δεν ξέρω τι ευκολίες υπάρχουν.
Μπαταρία το iphone 12 πολύ καλύτερο.
Βασικά πέρα από μπαταρία και και βίντεο δεν της άρεσε και τίποτα άλλο.
Α ναι της άρεσε και το λογισμικό.
Όμως η σύνδεση με τον υπολογιστή κι η φωτογραφική ήταν ο κύριος λόγος που το έδωσε.
Ε άρα συμφωνείς με αυτά που έγραψα

Στάλθηκε από το XQ-BC52 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι μπράβο. Αυτό είχα κατά νου.
Γύρω στα €15 το χρόνο ήξερα ότι είναι.
Ευχαριστώ.

@panosfx με βοηθάς πολύ με το ποστ σου.
Για την μπαταρία του S21 πες μου.
Ποσο χειρότερη είναι από του 12;
Βασικά τη νοιάζει να βγάζει τη μέρα.

Δεν νομίζω να υπάρχει κινητό σε αυτή την κατηγορία που να μην βγάζει την ημέρα.
Βέβαια ανάλογα την χρήση αλλά στο παρόν νήμα δεν αναφέρθηκε πουθενά για βαριά χρήση.

Στάλθηκε από το XQ-BC52 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk