Jump to content

Τα iPhone 13 Pro και Pro Max ανακοινώθηκαν με οθόνες στα 120Hz!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η ημέρα κλείνει με τα νέα “αστέρια” της Apple, τα πιο premium μοντέλα της που περιμέναμε με ανυπομονησία να γνωρίσουμε με κάθε επισημότητα! Όσοι λοιπόν αναρωτιόσασταν εάν θα άξιζε πραγματικά η αγορά ενός νέου iPhone 13 ή 13 Pro Max, προ λίγων λεπτών η Apple αποκάλυψε τα νέα της μοντέλα και θα είστε πλήρως καλυμμένοι από θέμα πληροφοριών για αυτές τις δύο συσκευές.

Τα νέα μοντέλα έρχονται εφοδιασμένα με το ταχύτερο chip A15 Bionic, τρεις ολοκαίνουριες κάμερες και βελτιωμένη οθόνη με έως και 120Hz ProMotion. Κανένα άλλο iPhone δεν διαθέτει οθόνη με τέτοια υψηλή ταχύτητας ανανέωσης ενώ η φωτεινότητα μπορεί να φτάσει τα 1.000 nits! Τα περισσότερα τηλέφωνα στην αγορά με παρόμοιους ρυθμούς ανανέωσης χρησιμοποιούν επίσης adaptive refresh rate για ομαλότερη κύλιση όταν κάνετε π.χ. ανοίξετε ένα παιχνίδι. Όταν κοιτάτε απλώς στατικές εικόνες, οι ρυθμοί ανανέωσης πέφτουν στα 10Hz. Στα νέα μοντέλα iPhone, είναι η πρώτη φορά που ενσωματώθηκε η λειτουργία ProMotion της εταιρείας για προσαρμογή από 10 έως 120Hz.

H εταιρεία προτίμησε και φέτος οθόνες Super Retina XDR (OLED) και για τα δύο μοντέλα. Τα νέα πάνελ έχουν ίδια μεγέθη με πέρυσι: στις 6,1″ για την παραλλαγή Pro και 6,7″ για το μοντέλο Pro Max, αλλά με ελαφρώς μικρότερες εγκοπές. Κάπως έτσι εξασφαλίστηκε περισσότερος χώρος για την γνωστή γραμμή κατάστασης του iOS.

Πολύ καλύτερο από πέρυσι το σύστημα των τριών καμερών

Σε αυτό που θέλησε να σταθεί περισσότερο η Apple είναι το βελτιωμένο σύστημα τριών καμερών. Στο μοντέλο Pro, η εταιρεία έβαλε έναν καινούργιο τηλεφακό των 77mm με οπτικό ζουμ 3x, καθώς και μια νέα ultrawide με αυτόματη εστίαση και μεγαλύτερο διάφραγμα f/1.8. Αυτό θα επιτρέψει βελτίωση 92 % σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπως δήλωσε η Apple. Όσον αφορά την κύρια ευρεία κάμερα, τώρα διαθέτει διάφραγμα f/1.5 και 1,9 μm pixels.

Όλα αυτά συνδυαστικά, επιτρέπουν στις κάμερες του iPhone 13 Pro να τραβήξουν έως και 6x οπτικό ζουμ με υποστήριξη macro-photography. Ακόμη, οι νέες κάμερες έχουν πλέον νυχτερινή λειτουργία και υπάρχει μια νέα λειτουργία μακρο για τη φωτογράφιση αντικειμένων σε απόσταση μόλις 2 εκατοστά από την συσκευή.

Από πλευράς λογισμικού, η Apple ανακοίνωσε νέα φωτογραφικά προφίλ, τα οποία μοιάζουν να λειτουργούν λίγο σαν τα παραδοσιακά φίλτρα κάμερας με μια πρόσθετη δόση digital επεξεργασίας. Από την πλευρά του βίντεο, η κινηματογραφική εστίαση που ανακοινώθηκε για το iPhone 13 θα είναι επίσης διαθέσιμη στα 13 Pro και Pro Max.

Mε το iPhone 13 Pro στα χέρια σας, αποκτάτε την δυνατότητα να τραβήξετε βίντεο έως και 4K/30fps σε ProRes, μια μορφή βίντεο υψηλότερης ποιότητας που δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες post processing σε όσους θέλουν να το κάνουν.

Μικρή βελτίωση και στην μπαταρία…

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει επίσης βελτιωθεί, με το 13 Pro να διαρκεί 1,5 ώρες περισσότερο από το 12 Pro και το 13 Pro Max να διαρκεί 2,5 ώρες περισσότερο από το 12 Pro Max με μια φόρτιση. Οι επιλογές αποθήκευσης για το iPhone 13 Pro κυμαίνονται από 128 GB έως 1 TB, τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο που έχει προσφέρει ποτέ η Apple σε τηλέφωνο.

Εσωτερικά, οι δύο συσκευές χρησιμοποιούν το νέο τσιπ A15 Bionic της Apple, το οποίο προσφέρει τις γνωστές αυξημένες ταχύτητες CPU και GPU σε σύγκριση με πέρυσι. Η Apple λέει επίσης ότι το chip είναι ταχύτερο για εργασίες μηχανικής εκμάθησης.

Η σειρά iPhone 13 Pro διαθέτει επίσης “τον πιο επαγγελματικό σχεδιασμό”, σύμφωνα με την εταιρεία και έρχεται σε τέσσερα χρώματα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας απόχρωσης Sierra Blue. Το μπροστινό του μέρος έχει 20 % μικρότερο σύστημα κάμερας και διακοσμείται από ανοξείδωτο ατσάλι που περιβάλλει τους φακούς από κρύσταλλο ζαφειριου στους πίσω τριπλούς αισθητήρες. Έχει επίσης προστασία απέναντι σε νερό και σκόνη με βάση το πρότυπο IP68.

Όσον αφορά τις τιμές:

  • iPhone 13 Pro από 999 δολάρια.
  •  iPhone 13 Pro Max από 1099 δολάρια.

Και τα δύο θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία την Παρασκευή στις ΗΠΑ και θα αποσταλούν στις 24 Σεπτεμβρίου.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εχει πέσει τρελό κλάμα στην Samsung,γιατί καταλαβαίνει οτί θα χάσει πολύ κόσμο που θα κάνει μετάβαση στα pro μοντέλα.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...