Jump to content

Ιοί, αντιβιοτικά, Νέοι Ιοί - Προσοχή όχι Hoaxes

vampyre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Perdikos2000:

Το Ad-aware και το spybot όσο καλά κι αν ειναι δεν αντικαθιστούν ένα antivirus. Ενημέρωσε το McAfee, και κάνε ένα full system scan. Ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα.

:)

Φιλε εκανα και scan με το McAfee βρηκε 7 ιους τους εσβυσα και περιμενω. διοτι αυτο ξεκιναγε κανα 20λεπτο μετα την συνδεση στο net.

Ξερει κανεις πως λεγεται αυτο? ειναι ιος spyware τι ειναι? το McAfee ειχε διπλα σε αυτα που βρηκε spyware.

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φιλε εκανα και scan με το McAfee βρηκε 7 ιους τους εσβυσα και περιμενω. διοτι αυτο ξεκιναγε κανα 20λεπτο μετα την συνδεση στο net.

Ξερει κανεις πως λεγεται αυτο? ειναι ιος spyware τι ειναι? το McAfee ειχε διπλα σε αυτα που βρηκε spyware.

Αυτό είναι ιός και όχι spyware. Τώρα ποιός ιός έιναι αυτός θα πρέπει να μας πεις εσύ από τα αποτελέσματα του scan. Είναι αρκετοί οι ιοί που στέλνουν e-mails στις διευθύνσεις που βρίσκουν στον υπολογιστή.

παιδιά,να προτείνω το Kaspersky anti-virus...Απτα καλύτερα...Μετά απο απεγκατάσταση του Norton(λόγω χαλασμένουν κλειδιού ;) )έβαλα το kaspersky και όλα μια χαρά...Έσβησε πολλά....

Btw:το anti-hacker δεν μπόρεσα να το ελέγξω καθόλου...Απο μόνο του όλα block ηταν...

Αυτό είναι ιός και όχι spyware. Τώρα ποιός ιός έιναι αυτός θα πρέπει να μας πεις εσύ από τα αποτελέσματα του scan. Είναι αρκετοί οι ιοί που στέλνουν e-mails στις διευθύνσεις που βρίσκουν στον υπολογιστή.

Spam mailbot σας λεει κατι? φαινεται να το διεγραψε το McAfee. για να δουμε.

Spam mailbot σας λεει κατι? φαινεται να το διεγραψε το McAfee. για να δουμε.

Αυτό είναι Trojan Horse σύμφωνα με την βιβλιοθήκη της McAfee. Ελπίζω να "καθάρισες".

Αυτό είναι Trojan Horse σύμφωνα με την βιβλιοθήκη της McAfee. Ελπίζω να "καθάρισες".

Φαινεται να καθαρισα ωστοσο καποιες φορες το McAfee μου πεταει οτι ανιχνευτικε το παραπανω και το σβηνει. τωρα τι γινετε δεν ξερω.

Φαινεται να καθαρισα ωστοσο καποιες φορες το McAfee μου πεταει οτι ανιχνευτικε το παραπανω και το σβηνει. τωρα τι γινετε δεν ξερω.

Αν είναι έτσι φίλε μου δεν καθάρισες. Ο δούρειος ίππος είναι ακόμα εκεί. Ψάξε για κάποιο tool της McAfee που να το απομακρανύνει. Νομίζω ότι υπάρχει.

Και πριν σκαννάρεις να απενεργοποιείς το system restore (από τις ιδιότητες του υπολογιστή). Οι ιοί συνήθως μένουν εκεί και ξαναμπαίνουν εύκολα

Ωπ, sorry. Καθυστέρησα να δω μηνύματα. Θα επανέλθω το βραδάκι... ;)

Μέχρι τότε, ο παραπαρα έχει δίκιο. Απενεργοποιήσε την επαναφορά συστήματος και εν συνεχεία κάνε για μια ακόμη φορά ένα πλήρες scan. Αν δεν πιάκει κι έτσι, δεν μπορεί ... θα βρούμε κι αλλιώτικα τρόπο.

Περιγραφή του Spam mailbot.

Trojan Characteristics: This trojan executes in the memory space of winlogon.exe to bypass detection and certain firewall rules. It downloads a list of e-mail addresses and spam content from designated websites. It then sends out the mails using its ...

Φίλε perdikos2000 δεν ξέρω αν βρήκες κάτι για να το απομακρύνεις. Αν όχι πήγαινε εδώ:

http://vil.nai.com//vil/content/v_137439.htm

Παιδια ξαναεκανα scan με απενεργοποιημενο system restore και μου βρηκε αλλα δυο spam mailbot και ενα αλλο ονοματι malware .u. Επισης εκανα αυτο που προτεινεις φιλε geofil αλλα οταν τρεχω το το xdat file μου λεει οτι δεν βρεθηκαν qualifiyng product(s) που σημαινει μαλλον επειδη το mcafee που εχω ειναι σπασμενο δεν μπορω να κανω αυτο τη διαδικασια. οποτε τι προτεινετε?

Ευχαριστω για τη βοηθεια σας.

Παιδια ξαναεκανα scan με απενεργοποιημενο system restore και μου βρηκε αλλα δυο spam mailbot και ενα αλλο ονοματι malware .u. Επισης εκανα αυτο που προτεινεις φιλε geofil αλλα οταν τρεχω το το xdat file μου λεει οτι δεν βρεθηκαν qualifiyng product(s) που σημαινει μαλλον επειδη το mcafee που εχω ειναι σπασμενο δεν μπορω να κανω αυτο τη διαδικασια. οποτε τι προτεινετε?

Ευχαριστω για τη βοηθεια σας.

Σωστά. Έχεις δίκαιο. Θα πρέπει να έχεις νόμιμα εγκατεστημένο το mcafee για να χρησιμοποιήσεις το tool. Αλλά δυστυχώς όλες οι παραπομπές που βρήκα για την απομάκρυνση του spam mailbot σε στέλνουν εκεί.

Το μόνο που θα μπορούσα να προτείνω είναι αλλάξεις antivirus. Δυστυχώς.

α) Μου φαίνεται για να δουλέψει αυτός ο ιός οτι δεν χρησιμοποιείς firewall. Βάλε ένα.

β) Να ελέγξεις τα προγράμματα που ξεκινάνε με την εκκίνηση μπορεί κάποιο από αυτά να είναι ο ιός

Υποτιθεται πως to McAfee εχει firewall. Να ενεργοποιωσω και των windows?

Φιλε geofil εδω που ειμαι μου φαινεται λιγο δυσκολο να αλλαξω antivarus. τσπ τι να πω θα ξαναδω σημερα μολις παω σπιτι καιι θα δουμε.

α) Μου φαίνεται για να δουλέψει αυτός ο ιός οτι δεν χρησιμοποιείς firewall. Βάλε ένα.

β) Να ελέγξεις τα προγράμματα που ξεκινάνε με την εκκίνηση μπορεί κάποιο από αυτά να είναι ο ιός

Μάλλον δεν έδωσες σημασία σ' αυτό:

This trojan executes in the memory space of winlogon.exe to bypass detection and certain firewall rules

Υποτιθεται πως to McAfee εχει firewall. Να ενεργοποιωσω και των windows?

Φιλε geofil εδω που ειμαι μου φαινεται λιγο δυσκολο να αλλαξω antivarus. τσπ τι να πω θα ξαναδω σημερα μολις παω σπιτι καιι θα δουμε.

Συνήθως η συμβουλή βγάλε αυτό το antivirus και βάλε το Α ή το Β, που δίνει αρκετός κόσμος, είναι αστεία. Αλλά στην περίπτωση σου δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο. Από ότι φαίνεται πάντως από αυτά που διάβασα είναι δύσκολο να ξεφορτωθείς τον συγκεκριμένο ιό.

Geofil, δεν την βρίσκω αστεία (όχι όταν οι προτάσεις τεκμηριώνονται και σαφώς δεν λές βγάλε εκέινο βάλε τ'αλλο απλά για να το πείς). Υπάρχει μια διαβάθμιση στην αποτελεσματικότητα των εφαρμογών.

Geofil, δεν την βρίσκω αστεία (όχι όταν οι προτάσεις τεκμηριώνονται και σαφώς δεν λές βγάλε εκέινο βάλε τ'αλλο απλά για να το πείς). Υπάρχει μια διαβάθμιση στην αποτελεσματικότητα των εφαρμογών.

Συνήθως φίλε GloBy όποτε κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα με το update του antivirus ή έχει κολλήσει ιό ή οτιδήποτε άλλο και το αναφέρει, βρίσκονται αμέσως καμιά 10αριά που που απαντούν απο κάτω: βάλε το τάδε, τάδε rules κλπ.

Αντί να βοηθήσουν στο πρόβλημα. Αυτό βρίσκω αστείο και επιμένω σ΄αυτό.

Πληροφοριακά εγώ δεν έχω McAfee. Και έχω δοκιμάσει όλα τα γνωστά antivirus.

Yeap, κατάλαβα το point (εξού και η παρένθεση).

Για το παλληκάρι με το πρόβλημα, δεν είχα χρονο να δω τι είναι. Υποθέτω πως θα βρούμε πως φεύγει μέσω aliases (πως ονομάζεται ο ιός απο άλλες εταιρίες) και με κάποιο removal tool απο κάποια άλλη εταιρία. Αν όχι, είδωμεν.

Φιλε geofil σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Και ολους οσους βοηθανε.

Εχω να πω πως εδω και μια ωρα ειμαι εντος net και δεν μου εχει εμφανισει τπτ. ελπιζω να κρατησει και να εχω καθαρισει βεβαια θα κανω ενα scan αργοτερα και θα δωσω πληροφοριες. την πατησα παντως απο cr@@k

Edit: Να 'σαι καλα φιλε globy.

Edit: Geofil Παοκαρα ε? και εγω μια απο τα ιδια πικρα παλι φετος δεν πειραζει. θα συνελθουμε. sorry gia to off-topic.

http://www.viruslist.com/en/find?search_mode=full&words=mailbot&x=6&y=0

Πολλές αναφορές για εργαλεία spam - ίδιος ιός σε παραλλαγές.

Επίσης και το AntiVir κάτι βρίσκει, δεν είμαι σίγουρος.

Υ.α.γ Εύχομαι όλα να έληξαν καλά

Φιλε geofil σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Και ολους οσους βοηθανε.

Εχω να πω πως εδω και μια ωρα ειμαι εντος net και δεν μου εχει εμφανισει τπτ. ελπιζω να κρατησει και να εχω καθαρισει βεβαια θα κανω ενα scan αργοτερα και θα δωσω πληροφοριες. την πατησα παντως απο cr@@k

Edit: Να 'σαι καλα φιλε globy.

Edit: Geofil Παοκαρα ε? και εγω μια απο τα ιδια πικρα παλι φετος δεν πειραζει. θα συνελθουμε. sorry gia to off-topic.

Όσοι δεν την πατάνε από τσοντοσελίδες την πατάνε από σπαστήρια.

Για την Παοκάρα άστα. Περιμένουμε πάλι τον επόμενο χρόνο να δούμε φως.

Παιδια καλησπερα. Απο χθεσ μεχρι τωρα δεν μου εχει εμφανισει τπτ. ελπιζω να καθαρισα. Σας ευχαριστω ολους και αν χρειαστω τη βοηθεια σας σας ξαναστελνω.

Περασα σημερα το πρωι το KIS 6, περιεχει το ΚΑV 6 + firewall, antispam,websecurity.

Στο σεταρισμα εχει καποιες σημαντικες αλλαγες σε σχεση με τις προηγουμενες εκδοσεις. Μπορεις να το βαλεις να σε ενημερωνει για πιθανες αποπειρες αλλαγης registry κ κυριως αποπειρες ενεργοποιησης διαφορων λειτουργιων ομοιες του τροπου λειτουργιας των ιων κ spywares. To ονομαζει proactive defence κ πρεπει να το νταντευεις στην αρχη μεχρι να παρουν το ΟΚ οι λειτουργιες που ξερεις κ εγκρινεις. Και να μπει δηλαδη καποιος ιος στο μηχανημα κ να μην τον αναγνωρισει το antivirus (π.χ. ο ιος μπορει να ναι πολυ καινουργιος) δε θα μπορεσει να λειτουργησει χωρις την αδεια μας αφου θα τον μπλοκαρει το λεγομενο proactive defence. Με την επιφυλαξη για το ποσο βαραινει το μηχανημα η ολη αυτη λειτουργια του monitoring που κανει, πρεπει να πω πως φαινεται σαν το απολυτο λογισμικο προστασιας για τα windows, δε ξεφευγει τιποτα απο το proactive - καμια λειτουργια. Οσοι θελουν μπορουν να κανουν δοκιμη 30 μερες κ οσοι το χουν ας γραψουν τι εντυπωσεις εχουν αποκομισει... μήπως βγάλουμε κ κάποια συμπεράσματα απο κοινου για το ποιες επιλογες μπορουμε να αφήσουμε απ'εξω ωστε κ ασφάλεια να έχουμε και να ειναι γρηγορο το μηχανημα μας. Για να δουμε!

Ω φίλε μου, πόσες φορές έχω δηλώσει πως η εφαρμογή πραγματικά ροκάρει (και είναι πανάλαφρη σε σχέση με κάθε άλλη σουίτα)..;