DeathAngel Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Wappy ( 6 Φεβ. 2004 , 17:04) εμενα με θυμήθηκαν σήμερα.. από το πρωί κατεβάζω αβέρτα.... χαμπάρι αυτοί.. έχω αποστολείς και από otenet... :: otenet.gr germanos.gr siemens.de vodafone.gr oneway.gr alcatel.cz alcatel.de movietickets.com aol.com ote.gr :worry: Μην τρελένεσαι , αυτός ο ιος πέρνει από τα address book που χτηπάει τις διευθύνσεις και δημειουργεί random address στον sender. Εμένα μου έρχονται συνέχεια ακόμα και από το ίδιο μου το mail. Αυτό δεν σημαίνει ότι έρχονται από την siemens thn vodafone thn otenet κτλ. Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2004 HELP!!! Χθες κατέβασα μια μ@λ@κία από το Internet και τελικά δεν ήταν αυτό που νόμιζα. Ήταν ένα zip και απλά το άνοιξα με το WinRAR αλλά δεν έτρεξα αυτά που είχε μέσα. Από χθες όμως ανοίγω κάτι (Ο υπολογιστής μου, τα έγγραφά μου...) και όταν πάω να το κλείσω κάνει ένα Ding και δεν κλείνει. Το Panda 7.0 Platinum δεν βρήκε κανέναν ιό (έχω κάνει update σήμερα). Τι μπορεί να συμβαίνει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mousi ( 7 Φεβ. 2004 , 16:24) HELP!!! Χθες κατέβασα μια μ@λ@κία από το Internet και τελικά δεν ήταν αυτό που νόμιζα. Ήταν ένα zip και απλά το άνοιξα με το WinRAR αλλά δεν έτρεξα αυτά που είχε μέσα. Από χθες όμως ανοίγω κάτι (Ο υπολογιστής μου, τα έγγραφά μου...) και όταν πάω να το κλείσω κάνει ένα Ding και δεν κλείνει. Το Panda 7.0 Platinum δεν βρήκε κανέναν ιό (έχω κάνει update σήμερα). Τι μπορεί να συμβαίνει; Καμιά ιδέα; Έκανα scan και με AVG και NORTON αλλά δεν βρίσκουν τίποτα... :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
roverakias Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Καλημέρα παιδιά. Έχω ένα προβληματάκι, οπότε όποιος νιώθει ότι δεν έκανε ακόμα την καλή πράξη του για σήμερα, ας κάνει πλιζ τον κόπο να ρίξει μια ματιά. Ξέρω καταρχήν ότι είναι ολίγιν άσχετο με το topic αλλά δεν έλεγε να ανοίξω νέο θέμα για αυτό. Πήρα νέο σκληρο τις προάλλες(80G,NTFS) και έκτοτε χρειάζεται να ανοίξω 2 φορές το pc για να κατεφέρει να δουλέψει!! Έχω και έναν 2ο σκληρό, 20 G(FAT32) ο οποίος είναι primary master και μπουτάρει από αυτόν. Τον 80αρη τον έκανα primary slave. Λοιπόν, όταν κάνει boot το μηχάνημα, αρχικά καθυστερεί, και όταν κάνει "detecting IDE drives" τότε ο 80αρης αρχίζει να κάνει κάτι τσακ, τσακ, τσακ.. κλπ :), και μου βγάζει μήνυμα :primary slave none!, οπότε και κολλαει στην εικόνα που λέει press del to enter bios κλπ. Αν τώρα τον κλείσω και τον ξανανοίξω, ΄κάνει κανάδυο τσακ τσουκ και ξεκινάει κανονικά. Αυτό είναι πρόβλημα το σκληρού (=επιστροφή) ή του υπολογιστή γενικότερα? Σημειωτέον ότι έχω 2 cd drives ακόμα και 300 τροφοδοτικό.Help!!! Παράθεση takareas Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ppsih Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Παρουσιάστηκαν 2 νέα worms που εκμεταλλεύονται την παρουσία του MyDoom σε σταθμούς. Είναι τα Doomjuice και DeadHat (!). Παράθεση Important things for a happy relationship: 1. It is important to find a woman that cooks and cleans. 2. It is important to find a woman that makes good money. 3. It is important to find a woman that likes to have sex. 4. It is important that these three women never meet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dpetka2001 Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ppsih (10 Φεβ. 2004 , 14:26) Παρουσιάστηκαν 2 νέα worms που εκμεταλλεύονται την παρουσία του MyDoom σε σταθμούς. Είναι τα Doomjuice και DeadHat (!). τι σταθμους εννοεις?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mousi Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Μια ερώτηση. Ποιο είναι καλύτερο: Το Panda Antivirus 7 Platinum ή το Panda antivirus Titanium 2004; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antonis_wrx Δημ. February 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis (31 Ιαν. 2004 , 12:56) efthimioskrikos@ yahoo.com (αποστολέας) Πεμ 01/29 hello (θέμα) 31k text.zip The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment. Αυτό ακριβώς μου ήρθε την Πέμπτη διατηρώ λογαριασμό στο yahoo.gr δεν το μπλόκαρε τελικά κατέβασα το αρχείο zip στο pc μου και άνοιξα το zip αρχείο με το WinZip χωρίς να το αποσυμπιέσω ή να τρέξω την εφαρμογή το αποτέλεσμα ήταν να μολυνθώ από τον W32.Novarg.A@mm το Norton 2002 το έβρισκε αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα(τελευταίο update 29/01/04) το έβαλε σε καραντίνα και το έστειλα στην Symantec μετά κατέβασα το εργαλείο remove που έχει η Symantec στο site της και σκάναρε το pc μου χωρίς να βρει τίποτα άρα λογικά ο ιός πρέπει να εξουδετερώθηκε... Αυτό τελικά που δεν μπορώ να καταλάβω είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό νέον ιόν(virus, worm, trojan) το Norton 2002 ενώ στους εντοπίζει δεν μπορεί να τους εξουδετερώσει. και εμένα μου ήρθε αυτό το μήνυμα (από άλλον αποστολέα) αλλά ευτυχώς δεν το άνοιξα! :cool: Παράθεση http://antonis-wrx.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuRfeRCy Δημ. February 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2004 ρε παιδια τι λεει ο νεος ιυος που κυκλοφορει (το νεο σκουλικι) του διαδικτυου???? :confused: Παράθεση http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif SuRf to the EdGe!!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος prytanis (31 Ιαν. 2004 , 12:56) efthimioskrikos@ yahoo.com (αποστολέας) Πεμ 01/29 hello (θέμα) 31k text.zip The message cannot be represented in 7-bit ASCII encoding and has been sent as a binary attachment. Αυτό ακριβώς μου ήρθε την Πέμπτη διατηρώ λογαριασμό στο yahoo.gr δεν το μπλόκαρε τελικά κατέβασα το αρχείο zip στο pc μου και άνοιξα το zip αρχείο με το WinZip χωρίς να το αποσυμπιέσω ή να τρέξω την εφαρμογή το αποτέλεσμα ήταν να μολυνθώ από τον W32.Novarg.A@mm το Norton 2002 το έβρισκε αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα(τελευταίο update 29/01/04) το έβαλε σε καραντίνα και το έστειλα στην Symantec μετά κατέβασα το εργαλείο remove που έχει η Symantec στο site της και σκάναρε το pc μου χωρίς να βρει τίποτα άρα λογικά ο ιός πρέπει να εξουδετερώθηκε... Αυτό τελικά που δεν μπορώ να καταλάβω είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό νέον ιόν(virus, worm, trojan) το Norton 2002 ενώ στους εντοπίζει δεν μπορεί να τους εξουδετερώσει. Συνηθες μηνυμα σε ιους...σαν να σου λεει "κατεβασε το και θα δεις το δωρακι" :p Παντως αν οι ιοι δεν μπορουν να σβηστουν μπορεις να μπουταρεις απο το σι-ντι του νορτονα για να ελεγξει... :) Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Eιχα την ατυχια να ειμαι περιεργος ...θα μπορουσα να πω πολυ περιεργος και...... την πατησα :o .Μου κατεβαινουν καθε φορα που μπαινω στο net απο kazono, lotto ,....... :blink: και κυριως το INSTANT ACCESS πες τε μου τι κανω για να τα εξαφανισω γιατι για το ποιος πταιει το ξερω............................. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asymvivastos Δημ. February 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2004 Προσοχη οσοι χρησιμοποιουν το icq.Νεος ιος εξαπλωνεται μεσου αυτου του προγραμματος.Για περισσοτερες λεπτομεριες διαβαστε ΑΥΤΟ . Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::.. Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2004 Το pcmag θέλει registration για να δεις τα άρθρα του :whistle: Καλύτερα κάνε quote το σχετικό κείμενο ;) Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asymvivastos Δημ. February 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2004 Ουπς το ξεχασα τελειως γιατι εμενα με βαζει κατευθειαν μεσα...Λοιπον οριστε το πληρες κειμενο: Νέος ιός εξαπλώνεται μέσω του ICQ Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2004 16:06 Λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση ενός κενού ασφάλειας στον Internet Explorer εμφανίστηκε ένα νέο worm με την ονομασία Win32.Bizex, το οποίο εκμεταλλεύεται αυτό το κενό για να διεισδύσει στους υπολογιστές που διαθέτουν Windows. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Labs, το νέο worm χρησιμοποιεί το ICQ για την εξάπλωσή του. Η ρωσική εταιρεία παροχής λύσεων ασφάλειας εκτιμά ότι μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί περίπου 50.000 υπολογιστές από τον Bizex. Για να εξαπλωθεί ο ιός, στέλνει μέσω του ICQ ένα μήνυμα, το οποίο προτρέπει την επίσκεψη σε ένα συγκεκριμένο site. Aν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτό το link, τότε, σύμφωνα με την Kaspersky, οδηγείται σε ένα “παραποιημένο” site που αναφέρεται στο δημοφιλές στην Αμερική καρτούν Joe Cartoon. Όταν το θύμα επισκεφθεί αυτό το site, ο ιός εκμεταλλεύεται δύο τρωτά σημεία για να διεισδύσει στο σύστημα: ένα κενό ασφάλειας του Internet Explorer και ένα κενό ασφάλειας των Windows. Στη συνέχεια φορτώνει στο PC ένα κατάλληλα τροποποιημένο αρχείο, το οποίο φροντίζει για το download του ιού στο μολυσμένο υπολογιστή. Η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα χωρίς ο χρήστης να αντιληφθεί τίποτα.Μόλις ενεργοποιηθεί ο Bizex, επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση σε τοπικά αποθηκευμένα δεδομένα του ICQ για να στείλει το μήνυμα σε όλους τους χρήστες που περιέχονται στο βιβλίο διευθύνσεων του ICQ. Επιπλέον, το worm διαθέτει διάφορες λειτουργίες που μπορούν να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως είναι, για παράδειγμα, πληροφορίες για το online banking. Όλα τα στοιχεία που συλλέγει τα στέλνει σε έναν ανώνυμο server του Internet και από εκεί προωθούνται πιθανότατα στο δημιουργό του. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της Kaspersky Labs. Και το site της Karpesky ειναι ΑΥΤΟ :) . Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::.. Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. February 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2004 Φυσικά κι αυτό εκμεταλλεύεται την απερισκεψία όσων κλικάρουν links στην τύχη... Τελευταία πάντως κατακλύζομαι από μολυσμένα mail και απορώ τι κάνει η Otenet που υποτίθεται ότι τα σκανάρει... :mad: edit: τελικά αυτά τα mail που λαμβάνω είναι απ'τον W32.Netsky.B@mm (αν και το attachment που παίρνω δεν το αναφέρει η Symantec, αναφέρει όμως όλα τ' άλλα). Μόνο εμένα μου κάνει την τιμή το συγκεκριμένο worm??? :confused: Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfisti147 Δημ. March 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2004 Emena mou rxetai tis 2 teleytaies meres ena sinimeno me mege8os panta 30k kai to kano amesos delete. Den ksero ti sto ^%#$ einai ayto, alla vrika sto flash.gr to exis: "Το worm Netsky.D, το οποίο ανιχνεύτηκε εδώ και λίγες μόλις ώρες έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται ταχύτατα και προκαλεί μεγάλο αριθμό μολύνσεων ανά τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι ήδη ο ιός με την τρίτη μεγαλύτερη συχνότητα ανίχνευσης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Panda ActiveScan. Για τον λόγο αυτό, η Panda Software διαθέτει δωρεάν το βοήθημα PQRemove, το οποίο ανιχνεύει και εξαλείφει το Netsky.D από τους μολυσμένους υπολογιστές. Το πρόγραμμα αυτό αποκαθιστά επίσης οποιεσδήποτε αλλαγές έχει κάνει αυτό το νέο worm στην διαμόρφωση του συστήματος. Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν αυτό το εργαλείο, εντελώς δωρεάν, από την ιστοσελίδα http://www.pandasoftware.com/download/utilities Η δυνατότητα εξάπλωσης του Netsky.D είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή των προκατόχων του, επειδή μπορεί να εκκινήσει έως και 8 διεργασίες στην μνήμη για την αποστολή του εαυτού του μέσω e-mail. Το χαρακτηριστικό αυτό καθιστά το Netsky.D ιδιαίτερα επικίνδυνο για εταιρικά περιβάλλοντα, καθώς έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ταχύτατα την κατάρρευση δικτύων υπολογιστών. Το πρόβλημα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την πρόσφατη εμφάνιση των παραλλαγών C, D, E, F και G του worm Bagle, οι οποίες είναι επίσης σχεδιασμένες ώστε να εξαπλώνονται ταχύτατα μέσω e-mail. Το Netsky.D φτάνει στους υπολογιστές μέσα σ' ένα μήνυμα e-mail του οποίου το θέμα, το κείμενο και το συνημμένο αρχείο επιλέγονται τυχαία από μία μεγάλη λίστα εναλλακτικών επιλογών. Το Netsky.D εξαπλώνεται μέσω e-mail, στέλνοντας τον εαυτό του σε όλες τις διευθύνσεις που βρίσκει στον επηρεαζόμενο υπολογιστή, μέσα σε αρχεία με τις ακόλουθες επεκτάσεις: EML, .TXT, .PHP, .PL, .HTM, .HTML,.VBS, .RTF, .UIN, .ASP, .WAB, .DOC, .ADB, .TBB, .DBX, .SHT, .OFT, .MSG, .SHTM, .CGI, και .DHTM. Για την αποστολή χρησιμοποιεί τον δικό του μηχανισμό SMTP. Το Netsky.D διαγράφει τις καταχωρίσεις που δημιουργούν στο Registry (Μητρώο) των Windows συγκεκριμένα worms, συμπεριλαμβανομένων των Mydoom.A και Mimail.T. Επίσης, το Netsky.D είναι προγραμματισμένο ώστε να παράγει τυχαίους ήχους στο χρονικό διάστημα μεταξύ 6:00 και 8:59 όταν η ημερομηνία συστήματος είναι 2 Μαρτίου 2004. Λόγω του μεγάλου κινδύνου μόλυνσης από το Netsky.D, η Panda Software συμβουλεύει τους χρήστες να αντιμετωπίζουν με εξαιρετική προσοχή όλα τα μηνύματα e-mail που λαμβάνουν, καθώς και όλα τα αρχεία που μεταφέρουν από το Internet. Η Panda Software έχει κυκλοφορήσει ήδη τις κατάλληλες ενημερώσεις για τα προϊόντα της, έτσι ώστε να έχουν δυνατότητα ανίχνευσης και εξουδετέρωσης του worm Netsky.D. Οι χρήστες που δεν έχουν ενεργοποιήσει την δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης μπορούν να ενημερώσουν το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιούν από τη διεύθυνση http://www.pandasoftware.com . " Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. March 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος alfisti147 ( 3 Μάρ. 2004 , 12:42) Emena mou rxetai tis 2 teleytaies meres ena sinimeno me mege8os panta 30k kai to kano amesos delete. Den ksero ti sto ^%#$ einai ayto, alla vrika sto flash.gr to exis: Ο Netsky είναι... Εγώ σήμερα έλαβα καμιά 10ριά τέτοια... Αν δείτε και την πρώτη σελίδα της Symantec παντού για τον Netsky λέει... Πάντως αν είσαι Otenet τα attachments με τίτλο warn.txt μάλλον σημαίνουν ότι το mail έχει καθαριστεί απ'το antivirus της Otenet. Εχθές όσα είχαν το Netsky.D δεν τα καθάριζε ενώ σήμερα κι αυτά φτάνουν "αποστειρωμένα"... Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. March 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2004 Ο Netsky είναι... Εγώ σήμερα έλαβα καμιά 10ριά τέτοια... Eisai sindromitis??:):):) Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. March 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2004 Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ! Πότε γράφτηκα στη mailing list και δεν το θυμάμαι!! :p Μάλλον την "πάτησα" γιατί ένας φίλος που μ'έχει στο address book του δουλεύει σε εταιρεία που άργησε ν'αντιμετωπίσει τον ιό... Από εκεί έγινε "ανάρπαστη" η δ/νση μου! :( :eek: Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaNoS_HiM Δημ. March 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2004 Kalispera sas paidia ..... Exw to AVG 6 kai mou vgazei erro gia to Worm/Lovsan.A trexw to Complete scan alla tipota :( :( :( ti na kanw gia na ton aferesw ???? eilikrina exoun xasei tin kinisi tous ola ta .gif akoma kai allwn selidwn :!: an yparxei kapoio removal please dwste mou to link gia na to katevasw..... eyxaristw gia tin upomoni sas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. March 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PaNoS_HiM ( 3 Μάρ. 2004 , 16:09) Exw to AVG 6 kai mou vgazei erro gia to Worm/Lovsan.A Σε σχετική σελίδα της Symantec βλέπω ότι πρόκειται για... W32.Blaster.K.Worm Also Known As: W32.Blaster.Worm, WORM_MSBLAST.H [Trend], Worm.Win32.Lovesan.a [Kaspersky], W32/Lovsan.worm.gen [McAfee] Για κοίταξε το λίγο εκεί... :confused: Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaNoS_HiM Δημ. March 3, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2004 exeis apoluto dikio !!!! to mono stravo stin ypo8esi einai oti den vrika kapoio removal tool kai anagkazomai na katevasw to trial tou Norton (kai mou tin spaeiiiiiiii) anyway eyxaristw polu gia tin polutimh voi8eia sou Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
asymvivastos Δημ. March 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2004 "Κονταροκτυπήματα" μεταξύ των κατασκευαστών ιών" Παρασκευή 5 Μαρτίου 2004 11:56 Οι προγραμματιστές που δημιούργησαν τις πολλαπλές εκδόσεις των ιών Netsky, Beagle και Mydoom βρίσκονται από τα τέλη Φεβρουαρίου σε κόντρα, όπως φαίνεται από τις υπάρχουσες ενδείξεις.Η διαμάχη ξεκίνησε πιθανότατα από τους προγραμματιστές του worm Netsky, καθώς αυτός ο ιός διέγραφε από τους υπολογιστές τα worms που είχαν δημιουργήσει οι ομάδες προγραμματιστών των Βeagle και Mydoom. Ήδη έχει κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Mydoom που είναι ανθεκτική στις επιθέσεις του Netsky.Άμεση ήταν και η αντίδραση των προγραμματιστών του Bagle. Η Sophos, βρετανική εταιρεία που κατασκευάζει προγράμματα antivirus, ανακάλυψε μέσα στο W32/Bagle-J, την τελευταία έκδοση του worm Bagle, το ακόλουθο κείμενο, που απευθύνεται στους δημιουργούς του Netsky: “Hey, NetSky, f…off you bitch, don't ruine our business, wanna start a war?”. Αυτό αποτελεί μάλλον απάντηση στο παρακάτω κείμενο, που υπήρχε στον πηγαίο κώδικα του NetSky.C: "we are the skynet - you can't hide yourself! - we kill malware writers (they have no chance!) - [LaMeRz-->] MyDoom.F is a thief of our idea! - -< SkyNet AV vs. Malware". Σύμφωνα με τη Sophos, οι κατασκευαστές των ιών Bagle και Netsky έχουν ξεκινήσει έναν αδυσώπητο ''πόλεμο'' μεταξύ τους, τις συνέπειες του οποίου θα υποστούν δυστυχώς οι αθώοι χρήστες. Την ύπαρξη ''πολέμου'' μεταξύ των προγραμματιστών ιών επιβεβαίωσε και η ρωσική εταιρεία Kaspersky Labs. Ο νέος "Beagle J" παραπλανεί τους χρήστες, καθώς προσπαθεί να διεισδύσει στους υπολογιστές τους κρύβοντας το καταστρεπτικό φορτίο του σε e-mails που προέρχονται από έμπιστα άτομα. Ο ιός χρησιμοποιεί το domain ενός μολυσμένου δικτύου μιας επιχείρησης για να στείλει e-mails στα υποψήφια θύματά του. Η χρήση παραπλανητικών διευθύνσεων μπερδεύει τους χρήστες που ανοίγουν ανυποψίαστοι τα e-mails. Στο κείμενο του μολυσμένου e-mail υπάρχει η προτροπή για το άνοιγμα του επισυναπτόμενου και προστατευμένου με password αρχείου zip. Επιπλέον, παρέχεται ένα password πέντε χαρακτήρων, το οποίο το θύμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει για να ανοίξει το αρχείο zip. Έτσι ο "Beagle J" μπορεί να εμφανιστεί , για παράδειγμα, με τις διευθύνσεις αποστολέα support@... ή administrator@... Την τακτική χρήσης μολυσμένων, προστατευμένων με passwords e-mails άρχισε να τη χρησιμοποιεί ο Bagle από την F-έκδοσή του. Ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιήσει το password για να ανοίξει το αρχείο zip και στη συνέχεια να μολυνθεί το σύστημά του. Η τακτική χρησιμοποίησης προστατευμένων αρχείων zip από επιζήμια προγράμματα δεν είναι καινούργια, ωστόσο ο Bagle είναι ο πρώτος ιός που παράγει συνεχώς με τυχαίο τρόπο passwords για τα αρχεία. Τα προγράμματα antivirus που δεν μπορούν να ανοίξουν προστατευμένα με passwords αρχεία δεν μπορούν να εντοπίσουν τον ιό. Μερικά antivirus, ωστόσο, όπως το αντίστοιχο της NAI (Network Associates), μπορούν να τον εντοπίσουν - πιθανότατα η NAI χρησιμοποιεί τη μέθοδο αναγνώρισης μη κρυπτογραφημένων πληροφοριών όπως το μέγεθος, η ονομασία και η ημερομηνία του αρχείου. Προς το παρόν ο "Beagle J" εμφανίζεται μόνο σε αγγλικό κείμενο. Ήδη έχουν προσβληθεί από αυτόν πολυάριθμοι υπολογιστές στις ΗΠΑ, ενώ είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν εκδόσεις του και σε άλλες γλώσσες. Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από τον τύπο του ιού, θα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός με τα attachments, τα οποία επ’ ουδενί δεν πρέπει να ανοίγει αν δεν ελέγξει προηγουμένως με κάποιο antivirus. Αυτό ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος λαμβάνει e-mails από έναν γνωστό του. Σαν να μην μας εφταναν απλα το οτι υπαρχουν ιοι,worms κτλ τωρα εχουμε και πολεμο μεταξυ των κατασκευαστων τους.... :angry: :mad: Παλι οι απλοι χρηστες θα την πληρωσουν την νυφη!!! Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::.. Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kfran Δημ. March 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2004 Λοιπον αντιμετωπίζω ένα πολύ ενοχλητικό προβλημα... Κάθε φορά που κάνω εκκίνηση σε win 2000 μου βγαζει το εξής μήνυμα: http://www.kairos-alex.gr/images/problem.jpg και γεμίζει το desktop και τα Favorites του Internet explorer με λινκς για πορνοsite. Δοκίμασα Adaware και spybot αλλα δεν βρίσκουν τίποτα! Το Spybot βρισκει ενα spyware με την ονομασία "Anal-Oral" αλλά όσες φορές και να το καθαρίσω, εξακολουθεί να το βρίσκει! εχει κανεις καμια ιδέα;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ppsih Δημ. March 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2004 Δες στο registry local machine\software\microsoft\windows\current version\run τι τρέχει όταν ξεκινάει το σύστημα. Με antivirus δοκίμασες; Παράθεση Important things for a happy relationship: 1. It is important to find a woman that cooks and cleans. 2. It is important to find a woman that makes good money. 3. It is important to find a woman that likes to have sex. 4. It is important that these three women never meet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts