Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το καλύτερο που έχιες να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone UK (+447836191919). Aν και όταν είχα πάρει και εγώ αριθμό pay as you talk θυμάμαι ότι οι υπηρεσίες είχαν ενεργοποιηθεί αυτόματα...:wacko:

Και εγώ πάω Κούβα σε λίγες ημέρες και μου έπεσαν τα μαλιά βλέποντας τις χρεώσεις για εκεί. 6€ περίπου το λεπτό. Μάλλον συμφέρει η United Mobile σου γράφω τα στοιχεία.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟ

United Telecom A.E.

Λαγουμιτζή 4, Καλλιθέα, 17671, Αθήνα

Τηλ. 210-9210877

Fax. 210-9210827

http://www.united-telecom.gr

mail: info@united-telecom.gr

Σημεία Πώλησης (Αλφαβητικά ανά περιοχή)

Αθήνα: United Telecom A.E. - Λαγουμιτζή 4 Καλλιθέα, 17671 - τηλ. 210 9210877 - fax. 210 9210827

Παλλήνη: HACSNET - Ελαιώνων 4, Παλλήνη Αττικής, 15351- Τηλ./Fax: 210 6667683

Θήβα: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΕ - Π. Δράκου 19 - Τηλ. 22620 89111 - Fax. 22620 25086

Το καλύτερο που έχιες να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone UK (+447836191919). Aν και όταν είχα πάρει και εγώ αριθμό pay as you talk θυμάμαι ότι οι υπηρεσίες είχαν ενεργοποιηθεί αυτόματα...:wacko:

Έλεγα μήπως γινόταν με SMS. Ποιό γρήγορα, απλά και οικονομικά δηλαδή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 weeks later...
Ξέρω γίνομαι κουραστικός φίλε HEO,αλλά τώρα που με φορτώθηκες δεν σου ξεκολάω! :D

Τελικά μου ενεργοποίησαν το λογαριασμό σε 1+1/2 μέρα μετά από πολλά mails,ξόδεψα τα €5 αλλά τώρα έχω άλλο πρόβλημα.

Κατά τη χρήση του της πρώτης κατάθεσης(€5) είχα κάποιες προσπάθιες που πηγαίναν στο βρόντο,δηλαδή όταν με έπαιρνε πίσω το τηλεφωνικό τους κέντρο άκουγα χιονάκια μέχρι που έβγαινε μία γαλλιδούλα και μου έλεγε στα γαλλικά να περιμένω και μετά έπεφτε η γραμμή.Τώρα,όμως, με την ανανέωση των €15 που έκανα δεν έχω καταφέρει να πάρω ούτε ένα τηλεφώνημα γιατί γίνεται αυτό το πράγμα συνέχεια!Η μόνη φορά που η διαδικασία έγινε σωστά,μετά την δέυτερη κατάθεση,ήταν στις 7:30 το πρώι χθές όπου ήταν η πρώτη φορά που έβγαλα γραμμή(αν και δεν μίλησα γιατι στο εξωτερικό ήταν 5 το πρωΐ και όλοι κοιμόνταν).

Ξέρεις καθόλου τι παίζει?Γιατί δεν ανταποκρίνεται το τηλεφωνικό κέντρο?Δεν παίζει να κάνω λάθος την διαδικασία γιατι το έκανα πολλές φορές επιτυχημένα μέχρι να τελειώσω τα €5 και δούλεψε έστω και για μία κλίση μετά τη δεύτερη κατάθεση.

Αν έχεις κάποια απάντηση θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν με βοηθούσες.

Ευχαριστώ και πάλι!

Δυστυχως....δεν μπορω να βοηθησω...

...εμενα μου λειτουργει μια χαρα ....βεβαια επαιξαν στο παρελθον 2-3 περιπτωσεις οπου δεν εβγαινε γραμμη...αλλα γενικα μπορω να πω οτι ολα ηταν ΟΚ...

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Παλιότερα είμαι σίγουρος ότι είχα δει τοπικ η ολόκληρη θεματική ενότητα για αυτό...

Τώρα μετά από μια ώρα ψάξιμο δεν βρίσκω τίποτα και αναγκαστικά ανοίγω νέο τοπικ.

Μπορεί κανείς να βοηθήσει ή εστω να μου πει που βρίσκετε αυτό το τόπικ και μετά διαγράψτε αυτό που ανοίγω τώρα...

Opel Astra OPC

Samsung ZV40! Vodafone Live! 159 Λίρες (275 Ευρώ)

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Παλιότερα είμαι σίγουρος ότι είχα δει τοπικ η ολόκληρη θεματική ενότητα για αυτό...

Τώρα μετά από μια ώρα ψάξιμο δεν βρίσκω τίποτα και αναγκαστικά ανοίγω νέο τοπικ.

Μπορεί κανείς να βοηθήσει ή εστω να μου πει που βρίσκετε αυτό το τόπικ και μετά διαγράψτε αυτό που ανοίγω τώρα...

Το τοπικ που ειναι δεν γνωριζω....παντως για Κυπρο (σταθερο), φθηνες χρεωσεις εχει η καρτα της ΟΤΕΝΕΤ... στα 0,0665 € το λεπτο.....

• 2 weeks later...

ειμαι πρωτο ετος σπουδων αγγλια,

πηγα τον σεπτεμβρη που μας περασε

επελεξα ΣΥΝΔΕΣΗ Ο2 (πληρωνω με πιστωτικη καρτα HSBC που εβγαλα απο την HSBC αγγλιας) και εχω 600min. δωρεαν, πολυ φτηνες χρεωσεις για ελλαδα και 1000 sms δωρεαν, επισης την συσκευη που ηθελα Blackberry 8700g

Καλησπέρα σε όλους.

Φεύγω άυριο για 6 μέρες στην Αγγλία και έχω καρτοκινητή cosmote. Χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση από εδώ για να μπορώ να τηλεφωνώ/δέχομαι κλήσεις εκεί; είτε εσωτερικές δηλ. να πάρω τον αδελφό μου που μένει εκεί είτε εξωτερικού δηλ. να πάρω εδώ σπίτι στην Ελλάδα. Επίσης έχω και μια sim της Qcard, μήπως αυτή δεν χρειάζεται τίποτα; :rolleyes:

Καλησπέρα σε όλους.

Φεύγω άυριο για 6 μέρες στην Αγγλία και έχω καρτοκινητή cosmote. Χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση από εδώ για να μπορώ να τηλεφωνώ/δέχομαι κλήσεις εκεί; είτε εσωτερικές δηλ. να πάρω τον αδελφό μου που μένει εκεί είτε εξωτερικού δηλ. να πάρω εδώ σπίτι στην Ελλάδα. Επίσης έχω και μια sim της Qcard, μήπως αυτή δεν χρειάζεται τίποτα; :rolleyes:

Mε Cosmote δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αλλά θα πρέπει να έχεια πολυυυυυυυυύ χρόνο ομιλίας μέσα γιατί οι χρεώσεις είναι υπέρογκες (και σε εισερχόμενες και σε εξερχόμενες) και΄δεν μπορείς να ανανεώσεις με ξένες κάρτες. Αν έχεις μαζί σου κάρτες καλείς από σταθερό στο (0030)6971001314 για ανανέωση (μην καλέσεις από κινητο, θα τελειώσει όλη η κάρτα) Στο ίδιο νούμερο μπορεί να καλέσει και κάππιος φίλος ή συγγενής από Ελλάδα για να σου κάνει ανανέωση. η Q δεν θα λειτουργεί καθόλου στο εξωτερικό...

Βέβαια η ερώτηση σου ταιριάζει περισσότερο στο forum της Cosmote...

Φιλε...κατα την γνωμη μου καλυτερα να παρεις μια καρτα απο εκει...o2 κατα προτιμηση μιας και εχει τις καλυτερες χρεωσεις...και με καποιους αριθμους θα μπορεις να παιρνεις Ελλαδα πολυ φθηνα.

Ειναι 5 λιρες να αγορασεις το νουμερο + 10 λιρες για την πρωτη πιστωση σου.

Nexus 4 & iPad mini

Μήπως η vodafone είναι η καλύτερη επιλογή; επειδή έχει και εκεί και θα μπορώ να παίρνω κάρτες από 'κει(?) και σίγουρα θα πιάνει.

Σίγουρα. Αρκεί να ενεργοποιήσεις πριν φύγεις το Vodafone Passport (θα καλέσεις από το ίδιο το κινητό δωρεάν στο 1333 και η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί εντός της ημέρας χωρίς καμία χρέωση). Έτσι κάθε φορά που θα σε καλούν θα χρεώνεσαι 1,19 ευρώ αλλά για μία ώρα θα μιλάς χωρίς καμία επιπλέον χρέωση (και αν βρε παιδί μου θέλεις να μιλήσεις και παραπάνω το κλέινεις στη μία ώρα και σε ξαναπάιρνουνε :p ) ενώ με τη κανονική χρέωση θα χρεωνόσουν 0,7-0,9 περίπου ευρώ ανά λεπτό (τεράστια διαφορά)! Όταν θα κάνεις εσύ κλήση θα χρεώνεσαι πάλι 1,19 όταν αυτή απαντηθεί και στη συνέχεια θα έχεις ελληνική χρέωση (ενώ κανονικά θα είχες περίπου 1,3 ευρώ ανά λεπτό!). Συμφέρει πολύ και εμένα προσωπικά που λόγω δουλειάς ταξιδεύω συχνά με έχει σώσει, θα πρέπει όμως και πάλι να εχεις αρκετό χρόνο στη κάρτα σου. Το καλό είναι πως μπορείς να πάρεις και από εκεί κάρτες Vodafone και να τις ανανεώσεις καλώντας δωρεάν στο 1268 (απλώς θα υπάρχει 0,5 ευρώ κράτηση, δηλ αν η αξία της κάρτας αντιστοιχεί σε 20 ευρώ θα σου πιστωθούν 19,5). Ελληνικές κάρτες αναεώνεις καλώντας δωρεάν 1253 ή 1252 ή και με μήνυμα στο 1252 (γράφεις "Α ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ" όπου Χ ο κωδικός και χωρίς βέβαια τα εισαγωγικά), και υπόλοιπο βλέπεις στέλνοντας Υ στο 1252.

Για να έχεις όμως αυτές τις δυνατότητες θα πρέπει εκεί να είσαι συνδεδεμένος με το δίκτυο της vodafone UK!!! Αλλιώς θα έχεις τις κανονικές χρεώσεις και δεν θα μπορείς να κάνεις ανανέωση. Καλύτερα να επιλέξεις χειροκίνητα το vodafone UK από τη χειροκίνητη επιλογή δικτύου στις ρυθμίσεις δικτύου της συσκευής σου ώστε αυτό να κλειδώσει μόνιμα στο δίκτυο της Vodafone. Γιατί αλλιώς και αυτόματα να βγει η Vodafone στην οθόνη όταν θα το ανοίξεις μπορεί να αλλάξει στις μετακινήσεις σου!

Βέβαια υπάρχει πάντα και η εναλλακτική που είπε οφίλος παραπάνω, να πάρεις από εκεί ένα πακέτο καρτοκινητής (π.χ Ο2, Vodafone, Οrange ή T-Mobile, αν και νομίζω περισσότερω συμφέρει το πρώτο). Έτσι όμως θα έχεις ξένο αριθμό και μπορεί εσύ όταν θα σε καλούν να μη χρεώνεσαι αυτοί όμως που θα σε καλούν από Ελλάδα θα χρεώνονται κλήση προς UK, αν αυτό βέβαια σε νοιάζει! Αλλιώς από Ελλάδα πάρε Vodafone και ενεργοποιήσηε το passport που μόνο αυτή προσφέρει.

...η καλυτερη λυση ειναι αυτη...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=160249

κοιτα και εδω...

http://www.prepaidgsm.net/en/international.html....

http://www.gsm2world.com/

σε συνδυασμο με τοπικο νουμερο η την Travel Sim

προσωπικη γνωμη...το passport της Vodafone ειναι μεγαλη απατη...:wacko:

η Q card απο οτι τουλαχιστον γνωριζω δεν εχει περιαγωγη.....

Φιλε bored01...αυτο που λες ειναι καλο αλλο σκεψουν να θελεις απλα να μιλησεις για μισο λεπτο...Γιατι να χρεωθω 1,2 ευρω περιπου;

Bukkake επιμενω οτι το καλυτερο ειναι μια καρτα pay as you talk με 5 λιρες απο ο2 και σε συνδυασμο με αυτο:

http://www.yourcallworld.com να καλεις Ελλαδα με την ιδια χρεωση που θα καλουσες σε οποιοδηποτε αριθμο στην Αγγλια...και φυσικα μηδενικο κοστος για οποιαδηποτε εισερχομενη κληση.

Ολα τα αλλα θα σου στοιχισουν στο τελος πολυ περισσοτερο.

Nexus 4 & iPad mini

Φιλε bored01...αυτο που λες ειναι καλο αλλο σκεψουν να θελεις απλα να μιλησεις για μισο λεπτο...Γιατι να χρεωθω 1,2 ευρω περιπου;

.

Συνήθως ότανπηγαίνεις ταξίδι στο εξωτερικό, η επικοινωνία σου με τους φίλους ή συγγενείς στην Ελλάδα δεν είναι πολύ συχνή αλλά όταν μιλάς, εε θέλεις λίγο και να πεις πως είσαι, πως είναι ο καιρός, για τα μέρη που επισκέφθηκες κ.λ.π Θέλω να πω δηλ πως σίγουρα αν μιλήσεις λιγότερο από 1,5 λεπτό στην εισερχόμενη δεν συμφέρει παρ'όλα αυτά σου επιτρέπει να μιλήσεις σαν άνθρωπος και λίγο παραπάνω... Ειδικά αν σκοποεύεις να χρησιμοποιήσεις ελληνικό νούμερο συμφέρει πολύ, καθώς είναι και η μόνη εταιρεία που σου δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης στο εξωτερικό. εγώ πάντως που έχω συμβόλαιο Vodafone και ταξιδεύω συχνά στο εξωτερικό είδα τεράστια διαφορά στους λογαριασμούς μου... Άρα σε καμία περίπτωση δεν είναι απάτη.

Αλλά είπα πως αν δεν τον πειράζει να πάρει ξένο νούμερο από εκεί τότε καλύτερα είναι να επιλέξει κάποιο αγγλικό πακέτο. Εξαρτάται και από τιςμέρες που θα κάτσει, αν είναι λίγες γιατί να αγοράσει ένα παέτο από εκεί ενώ μπορεί να έχει ήδη vodafone sim? Αν κάτσει παραπάνω τότε σίγουρα καλύτερα να χρησιμοποιήσει ξένο νούμερο. Αν όμως κάτσει λίγες μέρες και θέλει ελληνικό νούμερο τότε πιο πολύ συμφέρει Vodafone.

Παιδια δεν ξερω τι γινεται στις αλλες χωρες αλλα εγω που παω συχνα σε Πολωνια(λογω φιλων)και Ουγγαρια (λογω της κοπελας μου),στελνω και δεχομαι ΜΜS κανονικοτατα!Και μεταξυ του ξαδερφου μου(ΤΙΜ ελλαδας),της γυναικας του(Orange pl), kai μεταξυ εμενα με Cosmote!Το ιδιο και μεταξυ εμενα και της κοπελας μου στην Ουγγαρια(Vodafone Hu).

Pc>Kαι Video MMS!!!!!

• 2 weeks later...

Επειδή κοντά στο πάσχα θα φύγω για εκδρομή στην πράγα, θέλω να ρωτήσω αν μπορεί να δουλέψει εκεί καρτοκινητή από την Ελλάδα..

Έχω fodafone kai Cosmote..

Ποια με συμφέρει να πάρω μαζί μου..

Και γιατί?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων..

nokia 6210/nokia 3210/nokia 3310/nokia 3410/nokia 3650/nokia 6600/nokia 6220/nokia n73/nokia n82

Επειδή κοντά στο πάσχα θα φύγω για εκδρομή στην πράγα, θέλω να ρωτήσω αν μπορεί να δουλέψει εκεί καρτοκινητή από την Ελλάδα..

Έχω fodafone kai Cosmote..

Ποια με συμφέρει να πάρω μαζί μου..

Και γιατί?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων..

Και τα δύο λειτουργούν. Περισσότερο συμφέρει η Vodafone με το Vodafone Passport (το οποίο ενεργοποιείς δωρεάν από το 1333) και με το οποίο όταν δέχεσαι κλήση χρεώνεσαι 1,19 ευρώ και μιλάς έως και 1 ώρα χωρίς επιπλέον χρέωση (ενώ με τη κανονική χρέωση χρεώνεσαι περίπου 0,7-0,9 ευρώ ανά λεπτό!!!) και για εξερχόμενες κλήσεις πάλι 1,19 και στη συνέχεια ελληνική χρέωση ανά δευτερόλεπτο (ενώ με τη κανονική χρέωση περίπου 1,3 ευρώ ανά λεπτό). Αρκεί εκεί το κινητό σου να είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο Vodafone (ή με τη παλιά του ονομασία oskar) αλλιώς αν στην οθόνη βγει άλλο δίκτυο θα έχεις τις κανονικές χρεώσεις. Αν δεν συνδεθείς αυτόματα με το Vodafone-Oskar επίλεξε το χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις δικτύου (όπου έτσι διασφαλίζεις και το ότι θα είσαι μόνιμα συνδεδεμένος με αυτό).Kαι βέβαια μην ξεχάσεις όσο είσαι στην Ελλάδα να ενεργοποιήσεις το passport (μπορείς να το κάνεις και τώρα).

Επίσης θα μπορείς να χρησιμοποιείς όλες τις υπηρεσίες της Vodafone όπως live,mms,3G κ.λ.π και μπορείς να κάνεις ανανέωση και με τσέχικες κάρτες Vodafone καλώντας δωρεάν το 1268 (πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις με Cosmote).

Και τα δύο λειτουργούν. Περισσότερο συμφέρει η Vodafone με το Vodafone Passport (το οποίο ενεργοποιείς δωρεάν από το 1333) και με το οποίο όταν δέχεσαι κλήση χρεώνεσαι 1,19 ευρώ και μιλάς έως και 1 ώρα χωρίς επιπλέον χρέωση (ενώ με τη κανονική χρέωση χρεώνεσαι περίπου 0,7-0,9 ευρώ ανά λεπτό!!!) και για εξερχόμενες κλήσεις πάλι 1,19 και στη συνέχεια ελληνική χρέωση ανά δευτερόλεπτο (ενώ με τη κανονική χρέωση περίπου 1,3 ευρώ ανά λεπτό). Αρκεί εκεί το κινητό σου να είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο Vodafone (ή με τη παλιά του ονομασία oskar) αλλιώς αν στην οθόνη βγει άλλο δίκτυο θα έχεις τις κανονικές χρεώσεις. Αν δεν συνδεθείς αυτόματα με το Vodafone-Oskar επίλεξε το χειροκίνητα από τις ρυθμίσεις δικτύου (όπου έτσι διασφαλίζεις και το ότι θα είσαι μόνιμα συνδεδεμένος με αυτό).Kαι βέβαια μην ξεχάσεις όσο είσαι στην Ελλάδα να ενεργοποιήσεις το passport (μπορείς να το κάνεις και τώρα).

Επίσης θα μπορείς να χρησιμοποιείς όλες τις υπηρεσίες της Vodafone όπως live,mms,3G κ.λ.π και μπορείς να κάνεις ανανέωση και με τσέχικες κάρτες Vodafone καλώντας δωρεάν το 1268 (πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις με Cosmote).

δηλαδή χρεώνομαι και εγώ 1.19 και ο άλλος που με καλεί?

εκτος από αυτό βασικά θα την χρειαστώ να μιλάω και εκεί (στη πράγα) με τους φίλους μου(που θάναι και αυτοί πράγα) για να μην χανόμαστε κτλ..

Χρεώσεις sms ξέρεις?

nokia 6210/nokia 3210/nokia 3310/nokia 3410/nokia 3650/nokia 6600/nokia 6220/nokia n73/nokia n82

• The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • This topic was pinned and unpinned