PCMan Δημοσιεύτηκε September 8, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 8, 2005 Εχει περιπου ενα μηνα που το pc μου αρχισε να γεμιζει trojan, spyware, adware, ιους και πολλα αλλα. Το αφησα ετσι γιατι βαριεμαι να το καθαρισω. :D Προχτες παρατηρησα κατι κουφο. Ενω διαγραφω μερικα αρχεια απο την επιφανεια εργασιας (και απο τον καδο ανακυκλωσης) διαγραφονται κανονικοτατα αλλα μετα απο λιγο (και μαλλον οταν ειμαι συνδεμενος στο ιντερνετ) τα αρχεια επαναφερονται :w00t: Πως το εξηγειτε εσεις αυτο??? :worry: Εννοειται πως υπαρχουν κι αλλα προβληματα οπως δεκαδες σφαλματα στον explorer.exe και ιδικα στον iexplore.exe και πολλα αλλα. Θα το αφησω λιγο ακομα ετσι να δω τι αλλο κουφο θα κανει για να γελασω και λιγο... :) ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ :lol: Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. September 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Εχει περιπου ενα μηνα που το pc μου αρχισε να γεμιζει trojan, spyware, adware, ιους και πολλα αλλα. Το αφησα ετσι γιατι βαριεμαι να το καθαρισω. :D Προχτες παρατηρησα κατι κουφο. Ενω διαγραφω μερικα αρχεια απο την επιφανεια εργασιας (και απο τον καδο ανακυκλωσης) διαγραφονται κανονικοτατα αλλα μετα απο λιγο (και μαλλον οταν ειμαι συνδεμενος στο ιντερνετ) τα αρχεια επαναφερονται :w00t: Πως το εξηγειτε εσεις αυτο??? :worry: Εννοειται πως υπαρχουν κι αλλα προβληματα οπως δεκαδες σφαλματα στον explorer.exe και ιδικα στον iexplore.exe και πολλα αλλα. Θα το αφησω λιγο ακομα ετσι να δω τι αλλο κουφο θα κανει για να γελασω και λιγο... :) ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ :lol: και κοστος ενα σπασιμο των νευρων σου και επισης σε λιγο..ενα format ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 8, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Μπα, τι σπασιμο νευρων? Ετσι κι αλλιως καθε 1-2 μηνες τον κανω φορματ. Συνεχεια ακουω οτι μπαινουν ιοι στα pc και σβηνουν αρχεια ενω εδω γινεται το αντιθετο. ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΒΗΣΜΕΝΑ :w00t: :lol: :w00t: :lol: Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cannibal Δημ. September 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Opote h perneis ta metra sou me Firewalla Anti-Spyware kai ta sxetika h vazeis linuxaki kai isixazeis apo ta panta Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bororo Δημ. September 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Ελπίζω μόνo να έχεις dsl ή να μην έχεις κανένα dialer! κατα τα άλλα ναι οι ιοί πλάκα έχουν :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 8, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Opote h perneis ta metra sou me Firewalla Anti-Spyware kai ta sxetika h vazeis linuxaki kai isixazeis apo ta panta Εχω anti-spyware firewall και antivirous αλλα απλα κανω scan για να δω τι υπαρχει και τι δεν υπαρχει στο pc. Δεν τα καθαριζω για να δω τι αλλο κουφο και κουλο θα γινει :D Που ξερεις μπορει να αρχισει να κατεβαζει με 1Mbps (με 56kbit modem) :w00t: η μπορει να αρχισει να βγαζει και καφε μεσα απο το dvd/rw :lol: Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 8, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Ελπίζω μόνo να έχεις dsl ή να μην έχεις κανένα dialer! κατα τα άλλα ναι οι ιοί πλάκα έχουν :) Εχω 56αρι μοντεμ και ΝΑΙ εχω ΚΑΙ dealers :D Αλλα μην ανυσηχεις. Οταν παει αν με πεταξει απο αυτη την συνδεση βγαζω το καλωδιο του τηλεφωνου :) Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. September 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Το ζήτημα είναι αν θα το καταλάβαίνεις πάντα γιατί έστω και μια φορά να σου ξεφύγει είναι αρκετή για μια αύξηση +1000% στον λογαριασμό του ΟΤΕ... Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα... Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 8, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2005 Το ζήτημα είναι αν θα το καταλάβαίνεις πάντα γιατί έστω και μια φορά να σου ξεφύγει είναι αρκετή για μια αύξηση +1000% στον λογαριασμό του ΟΤΕ... Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα... Οπα πολυ το πηγες. 1000% αυξηση??? Το ξερω οτι ειναι επικινδυνο, γι'αυτο εχω και τα ηχεια μου παντα ανοιχτα. ΥΓ. Απ'οτι ξερω (απο τι φιλους που την πατησαν) η ωρα παει γυρω στα 60ευρω (δεν ειμαι σιγουρος). Κι αν σε πεταξει απ'οτι παρατηρησα δεν μπορεις να μπαινεις σε οποιαδηποτε σελιδα παρα μονο σε μια συγκεκριμενη. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
halvas69 Δημ. September 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 Φρένο φίλε μου, φρένο.....πήρες φόρα. Κανονικότατα μπαίνει με dialers σε όλες τις σελίδες και υπάρχουν και dialers που απενεργοποιούν το ηχειάκι του μόντεμ. Απο τα ηχεία του συστήματος δεν πρόκειται να ακούσεις τίποτα έτσι και αλλιώς. Κόψε τα πειράματα γιατί σε βλέπω όταν έρχεται ο λογαριασμός του ΟΤΕ να σε κυνηγάνε με τις παντόφλες. Όσο για τα προγραμματάκια-εικονίδια που επανεμφανίζονται ποιός σου είπε ότι είναι Cool & Funny ? Συνηθισμένη συμπεριφορά Spyware, πας να τα σβύσεις και με το reboot ξαναεμφανίζονται. Άντε καλό Format ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manesis12 Δημ. September 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 να προσεχεις φιλε με τα dialers. Ενας γνωστος μου την επαθε με dialer και μεσα σε 3 μερες πηγε ο λογαριασμος του ΟΤΕ 600 ευρω. Και ο ΟΤΕ, επειδη ειναι πολυ ευγενικος, πηρε τηλεφωνο να τον ενημερωσει για την τεραστια αυτη χρεωση οταν πηγε 600 ευρω... Αλλο και αυτο...περιμενει να παει 600 ευρω για να σε ενημερωσει.... :cry: Παντως κατι ειναι και αυτο.... ;) Παντως, αν δεν καθαρισεις με anti-spryware, κανε ενα φορματ να εισαι ησυχος. Και μετα προσοχη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 9, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 Μαλλον αυτο θα κανω. Αν ειναι ετσι τερμα τα αστεια. I wil do it :D Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
requiem78 Δημ. September 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 Αυτό που σίγουρα μπορείς να ακούσεις οταν έχεις κάποιο dialer είναι το κλικ που κάνει όταν πέφτει η γραμμή ή όταν ανοίγει αλλά θέλει να εστιάσεις την προσοχή σου εκεί.Εγώ για να έχω σίγουρο το κεφάλι μου αλλά και την τσέπη μου έχω ενεργοποιήσει τη φραγή κλήσεων και το μόνο αριθμό που του επιτρέπω είναι αυτό του ISP.Αυτή είναι η δεύτερη γραμμή που έχω στο σπίτι και τη χρησιμοποιώ μόνο για Internet. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bororo Δημ. September 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 Εχω 56αρι μοντεμ και ΝΑΙ εχω ΚΑΙ dealers Αλλα μην ανυσηχεις. Οταν παει αν με πεταξει απο αυτη την συνδεση βγαζω το καλωδιο του τηλεφωνου Πολύ ριψοκίνδυνο μου ακούγεται! Living on the edge, are we??? :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. September 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 Οπα πολυ το πηγες. 1000% αυξηση??? Το ξερω οτι ειναι επικινδυνο, γι'αυτο εχω και τα ηχεια μου παντα ανοιχτα. ΥΓ. Απ'οτι ξερω (απο τι φιλους που την πατησαν) η ωρα παει γυρω στα 60ευρω (δεν ειμαι σιγουρος). Κι αν σε πεταξει απ'οτι παρατηρησα δεν μπορεις να μπαινεις σε οποιαδηποτε σελιδα παρα μονο σε μια συγκεκριμενη. Πολύ λίγο μάλλον. Αν ο μέσος λογαριασμός είναι γύρω στα 80€ +1000% πάει στα 800€ που δεν είναι πολλά αν σκεφτείς πως ξέρω άτομα που πλήρωσαν πάνω απο 3000€... Α, και μερικοί dialers απενεργοποιούν τον ήχο απο τα ηχεία άρα μπορεί ήδη να έχεις χρεωθεί... Δεν παίζουμε με την φωτιά λοιπόν... Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 9, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2005 Τωρα παει πεταξε το πουλακι... τον εφτιαξα τελικα :) Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kokonik Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Ναι μονο που τα ιδια ισχυουν και τωρα.Εχουν βρει απιστευτους τροπουν να απενεργοποιουν το μπι μπι μπιπ και να συνδεεσε χωρις να το παρεις χαμπαρι.Βαλε dsl να εχεις το κεφαλισου υσηχο!Εξαλου ποιο φτηνο απο pstn πλεον ειναι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oxadelfe Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Για καλό και για κακό κάνε φραγή κλήσεων για κλήσεις εξωτερικού. Είναι οπιό σιγουρος τρόπος προστασίας από Dialers Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Μετα δεν θα μπορω να παιρνω στο εξωτερικο ομως Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Μετα δεν θα μπορω να παιρνω στο εξωτερικο ομως Είναι πολύ απλό. Ο ΟΤΕ όταν ζητήσεις φραγή σου δίνει έναν τετραψήφιο κωδικό. Με αυτόν ενεργοποιείς και απενεργοποιείς την φραγή. Οπότε μπορείς να την έχεις μόνιμα ενεργοποιημένη και να κάνεις το εξής: όταν θες να πάρεις στο εξωτερικό βγάζεις την φραγή, κάνεις την κλήση και μετά την ενεργοποιείς ξανά. Είναι το ποιο απλό πράγμα. Αυτός ο τρόπος είναι ο ποιο σίγουρος ώστε να μην γίνει καμιά στραβή και ψάχνεσαι με τον λογαριασμό. Στο σπίτι μου στη Ηγουμενίτσα έχω κάνει αυτό το πράγμα και είμαι ήσυχος. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Αν ειναι ετσι... αυριο παω στον οτε :D Ευχαριστω Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GloBy Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Το Delete των αρχείων, ουσιαστικά δεν ειναι διαγραφή. Καθε αρχειο, προσδιορίζεται απο μια μοναδική διευθυνση. Π.χ C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Οι εικόνες μου\Δείγματα εικόνων\P1.gif H διαγραφή αυτου του αρχείου, σημαίνει ουσιαστικά την αλλαγή της διευθυνσης σε Ζ:\C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Οι εικόνες μου\Δείγματα εικόνων\P1.gif.. ή κάπως ετσι. Το αρχείο συνεχίζει να υπάρχει, εως οτου ενα νέο αρχείο καλύψει την θέση, οποτε το παλιο σβηνεται. Εκει στηρίζεται και η λειτουργία των προγραμματων επαναφορας αρχείων ακομη και μετα απο φορμάτ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 11, 2005 Το Delete των αρχείων, ουσιαστικά δεν ειναι διαγραφή. Καθε αρχειο, προσδιορίζεται απο μια μοναδική διευθυνση. Π.χ C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Οι εικόνες μου\Δείγματα εικόνων\P1.gif H διαγραφή αυτου του αρχείου, σημαίνει ουσιαστικά την αλλαγή της διευθυνσης σε Ζ:\C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Οι εικόνες μου\Δείγματα εικόνων\P1.gif.. ή κάπως ετσι. Το αρχείο συνεχίζει να υπάρχει, εως οτου ενα νέο αρχείο καλύψει την θέση, οποτε το παλιο σβηνεται. Εκει στηρίζεται και η λειτουργία των προγραμματων επαναφορας αρχείων ακομη και μετα απο φορμάτ. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Στους δίσκους υπάρχει μια περιοχή (FAT στους δίσκους FAT, MFT στους NTFS) που λειτουργεί ως "περιεχόμενα" για το δίσκο. Όλα τα αρχεία που αυτός περιέχει καταχωρούνται εκεί, και λαμβάνουν μια φυσική διεύθυνση πάνω στο δίσκο. Έτσι ξέρει το λειτουργικό που βρίσκεται το κάθε τι. Αν σβήσεις ένα αρχείο, απλά διαγράφεται η καταχώρηση, και θα γραφτεί κάτι απο πάνω σε πρώτη ευκαιρία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. September 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2005 eLeKtriK EyE δηλαδή και όταν κάνουμε format έτσι γίνεται? διαγράφεται δηλαδή αυτός ο "πίνακας περιεχομένων" ή γράφει πραγματικά πάνω απ όλα τα δεδομένα γεμίζοντας το δίσκο με μηδενικά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. September 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2005 eLeKtriK EyE δηλαδή και όταν κάνουμε format έτσι γίνεται? διαγράφεται δηλαδή αυτός ο "πίνακας περιεχομένων" ή γράφει πραγματικά πάνω απ όλα τα δεδομένα γεμίζοντας το δίσκο με μηδενικά? Στο format σβήνει και επαναδημιουργεί τον πίνακα περιεχομένων. Τον δίσκο δεν τον ακουμπάει. Αυτό γίνεται με ειδικά utilities (low level format, fill zeros κα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts