Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα.Μετα την τελευταία αναβάθμιση

λογισμικού και μόλις την τελείωσε και έκανε επανεκκίνηση κόλλησε στο powered by android.

Παρά τα συνεχή reset (power+ πλήκτρο χαμηλώματος) εδώ και λίγες ώρες δεν ανοίγει.

Μπορεί να γίνει κάτι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντήσεις 8,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εχεις πεσει σε bootloop. Οποτε δυο περιπτωσεις,

Το πας απο εκει που το πηρες και του λες να το φτιαξουν... με οτι συνεπαγεται.

Η βρισκεις το καταλληλο λογισμικο και το περνας εσυ

και στις δυο περιπτωσεις χανεις τα δεδομενα σου

LEAGOO T5 5.5 Inch Smartphone 13.0MP + 5.0MP Dual Rear Cam 13.0MP Front Cam 4GB 64GB MT6750T Octa Core.

Θεωρω οτι ειναι μια συσκευη, πλουσια σε χαρακτηριστικα που ενδιαφερει πολλους φιλους , οποτε και αξιζει να εχει το δικο της θεμα.

Highlights

5.5" FHD(1920*1080p)display,capacitive touch screen, 400ppi

CPU: 64-Bit MT6750T Octa Core 1.5GHz, GPU: ARM Mali-T860

Android 7.0 OS, 4GB RAM +64GB ROM,can extend to 128GB

Dual Cameras, front camera OV 13.0MP, Back Dual camera SONY 13.0MP + OV 5.0MP

Dual SIM card dual standby(2 Nano SIM or 1 Nano SIM + 1 TF card)

Support 3G/4G/WIFI/Bluetooth/multi-language/Touch ID/VoLTE

Networking: 2G:GSM B2/B3/B5/B8; 3G:WCDMA B1/B5/B8; 4G:FDD-LTE B1/B3/B5/B7/B8/B20

https://www.geekbuying.com/item/LEAGOO-T5-5-5-Inch-4GB-64GB-Smartphone-Black-382013.html?source=ShareAsale

thumb_75207_default_big.jpeg

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Το έχω περίπου καμια 10αρια μέρες, δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Η μέχρι τώρα εντυπώσεις,

Καλά

Καλή ποιότητα κατασκεύης, καλή κάμερα και καλή οθόνη.

Μέτρια

Ο ήχος πολύ μέτριος (μονοφωνικός), σαν απόδοση στο antuntu πιάνει 42.000 (χωρίς να ξέρω αν είναι καλό ή κακό) γενικότερα πάει καλά αλλά τρώει κάποια κολλήματα σε κάποια εφέ που και που.

Κακά

Τέλος άφησα το χειρότερο για το τέλος, η μπαταρία. Πρέπει να έχει πρόβλημα το OS μου είπαν ότι θα κάνουν update και θα το φτιάξουν για να δούμε γιατί μιλάμε ότι με χρήση δεν αντέχει πάνω από 2 ώρες!

Γενικότερα, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, βέβαια είναι πολύ νωρίς και μπορεί με ένα Update να φτιάξει, θα το δούμε! Αν έχει κάποιος διαφορετική εμπειρία, θα'θελα να την ακούσω.

Η μέχρι τώρα εντυπώσεις,

Καλά

Μέτρια

Ο ήχος πολύ μέτριος (μονοφωνικός), σαν απόδοση στο antuntu πιάνει 42.000 (χωρίς να ξέρω αν είναι καλό ή κακό) γενικότερα πάει καλά αλλά τρώει κάποια κολλήματα σε κάποια εφέ που και που.

Κακά

Τέλος άφησα το χειρότερο για το τέλος, η μπαταρία. Πρέπει να έχει πρόβλημα το OS μου είπαν ότι θα κάνουν update και θα το φτιάξουν για να δούμε γιατί μιλάμε ότι με χρήση δεν αντέχει πάνω από 2 ώρες!

Γενικότερα, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, βέβαια είναι πολύ νωρίς και μπορεί με ένα Update να φτιάξει, θα το δούμε! Αν έχει κάποιος διαφορετική εμπειρία, θα'θελα να την ακούσω.

Καλα.... Ποτε προλαβες και το χτυπησες? :)

Καλοριζικο να ειναι. Πιστευω οτι το προβλημα με την μπαταρια προφανως και ειναι προβλημα λειτουργικου οποτε και μπορει να ... συμαζευτει σε λογικα πλαισια.

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Καλα.... Ποτε προλαβες και το χτυπησες? :)

Καλοριζικο να ειναι. Πιστευω οτι το προβλημα με την μπαταρια προφανως και ειναι προβλημα λειτουργικου οποτε και μπορει να ... συμαζευτει σε λογικα πλαισια.

Το είχα είχα κάνει preorder. :P

Η μέχρι τώρα εντυπώσεις,

Καλά

Μέτρια

Κακά

Και γω το έχω καμιά δεκαριά μέρες, στιβαρό καλή κατασκευή χωρις κινεζιές μόνο ένα μάρκετ ,φωτεινή καλή οθόνη ,δυνατό ηχείο, μέτριο ακουστικό ,όντως το os έχει κάποια bug παρατήρησα όταν το έχεις στα Ελληνικά και φακέλους κολλάει ώρες ώρες οπότε το χω χωρίς και είναι καλύτερα και επίσης δεν μου δείχνει τα στατιστικά της μπαταρίας δλδ πόσο σοτ εχω και πόσο μπαταρία τρώνε οι εφαρμογές δειχνει μόνο πόσες ώρες από την τελευταία φόρτιση και πόσες απομένουν πάντως μια μερα μου βγάζει σίγουρα δλδ περίπου 3:30 με 4 ώρες σοτ , κακή διαχείριση ραμ αλλά ευτυχώς εχει 4gb ,το δακτυλικό αποτύπωμα αργό δε το λες αλλά θέλει λίγο πιο γρήγορο κάμερες μέτριες δυστυχώς led ειδοποιήσεων δεν έχει παρόλο που οταν φορτίζει ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι ραδιόφωνο έχει.

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι ειναι αρκετά τίμιο κινητό για τα 110€ που το πήρα αξίζει τα λεφτά του.

Δοκίμασε με κάποια άλλη εφαρμογή από το playstore για το led ειδοποίησης

Sent from my C106 using Tapatalk

Δοκίμασε με κάποια άλλη εφαρμογή από το playstore για το led ειδοποίησης

Sent from my C106 using Tapatalk

Το έχω δοκιμάσει και αυτό αλλά δεν το κατάφερα να δουλέψει!

Το έχω δοκιμάσει και αυτό αλλά δεν το κατάφερα να δουλέψει!

Εγω χρησιμοποιω το παλιο και δοκιμασμενο noled και ειμαι μια χαρα!

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Εγω χρησιμοποιω το παλιο και δοκιμασμενο noled και ειμαι μια χαρα!

Είναι οθόνης αυτό...προσπάθησα να ενεργοποιήσω το led μπαταρίας με κάποια εφαρμογή αλλα δεν συγκινείται.

Σήμερα πήρε ένα μικρό update, ο τίτλος έλεγε "bug fixes", μέχρι τώρα δεν είδα κάτι να φτιάχνει η μπαταρία συνεχίζει και πέφτει νερό, και στις ρυθμίσεις δεν σου βγάζει πληροφορίες από τι χρησιμοποιείται.

edit: το πρόβλημα με την μπαταρία νομίζω πως έφτιαξε (που έπεφτε γρήγορα).

Edited by Sgus

Σήμερα πήρε ένα μικρό update, ο τίτλος έλεγε "bug fixes", μέχρι τώρα δεν είδα κάτι να φτιάχνει η μπαταρία συνεχίζει και πέφτει νερό, και στις ρυθμίσεις δεν σου βγάζει πληροφορίες από τι χρησιμοποιείται.

edit: το πρόβλημα με την μπαταρία νομίζω πως έφτιαξε (που έπεφτε γρήγορα).

Οπότε δεν είμαι ο μόνος που δεν δειχνει τα stats της μπαταρίας...

Μετά το μικρό update δείχνει πιο smooth νομίζω!

Τελικά, το τηλέφωνο έχει σοβαρότατα προβλήματα: (1) Η υποδοχή φόρτισης "μπαχαλεύει" τελείως, ακριβώς ένα μήνα μετά την αγορά της συσκευής, με αποτέλεσμα το καλώδιο του φορτιστή, να μη μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία. (2) Οι ενδείξεις ποσοστού μπαταρίας είναι ψεύτικες, δηλαδή εκεί που σου δείχνει μπαταρία 85%, μετά από επανεκκίνηση του τηλεφώνου, πέφτει σε 13%. Όλα αυτά μου συνέβησαν σε δύο MLS Easy Flip που αγόρασα, το ένα από Media Markt και το άλλο από Γερμανό. Τυχαίο? Δε νομίζω!

1494586798255937.jpg

To Agm X1 ανηκει στην κατηγορια των Rugged smartphones μια κατηγορια που αρχικα δεν εκτιμηθηκε τοσο πολύ λογω του γεγονοτος ότι τα πρωτα rugged phones για να ειμαστε ειλικρινεις ηταν ασχημα εξωτερικα με πολύ rubber material και εσωτερικα τα specs τους ηταν χαλια.

Σιγα σιγα αρχιζουν και συμμαζευονται τοσο ως προς την εξωτερικη τους εμφανιση οσο και ως προς τα specs τους.

Επισης ο κοσμος αρχιζει και κατασταλαζει στο τι θελει και αρκετοι που τους πεφτουν τα τηλεφωνα ψαχνουν λυσεις όπως τα rugged phone.

Βλεπουμε την ταση σε μοντελα όπως το Samsung s8 να εστιαζουν σε πιο στιβαρες κατασκευες φυσικα γιατι εχουν αντιληφθει την αναγκη του κοσμου να μην αλλαζουν κάθε λιγο και λιγακι οθονες που εδώ στην Ελλαδα οι πιο πολλοι αλλαζουν και οθονη και το πανω πλαστικο μερος (digitizer).

Παμε στα τεχνικα χαρακτηριστικα της συσκευης.

Hardware

Το Agm X1 είναι εξοπλισμενο με τον επεξεργαστη 8πυρηνο Snapdragon 617 της Qualcomm MSM8952 χρονισμενο στα 4x1.5 GHz ARM Cortex-A53+ 4x1.2 GHz ARM Cortex-A53.

Διαθετει μνημη Ram μεγεθους 4GB στα 933Mhz και εσωτερικο χωρο αποθηκευσης 64GB με ταχυτητες αναγνωσης 257 ΜΒ/S και εγγραφης 135 ΜΒ/S.

Το τεστ στο antutu εδειξε σκορ 42034 και αντικατοπτριζει την προσπαθεια των rugged phones να προσθεσουν επιδοσεις στα τηλεφωνα τους , βεβαια δεν είναι κατι το φοβερο αλλα για απλα παιχνιδια και browsing είναι μια χαρα !

Η Gpu που φοραει το Agm X1 είναι η Adreno 405 καλουτσικη θα ελεγα για απλα πραγματα.

Screen

Το Agm X1 διαθέτει οθόνη 5.5'' Full HD Super AMOLED 1080p Corning Gorilla Glass 3 της Samsung η οποια αποδιδει πολύ ζωηρα χρωματα ,παραλληλα δεν γρατζουνιέται (Scratch resistant) και είναι πολύ ανθεκτικη στα πεσιματα, αυτό μπορω να το επιβεβαιωσω μιας που εφαγε αρκετα πεσιματα το κινητο προκειμενου να δω και από κοντα αν αυτά που διαφημιζει η εταιρεια είναι οντως αληθεια.

Eπισης διαθετει coating για να μην μενει το δαχτυλικο αποτυπωμα στην οθονη.

Το ppi (pixels per Inch ) της οθονης είναι 401.

Body and input/output

To πισω μερος του Agm X1 είναι Polycarbonate και είναι αδιαπεραστο και ανθεκτικο στα χτυπηματα χωρις όμως να χανεται η ωραια αισθηση οταν πιανουμε το κινητο.

Οι υποδοχη της καρτας Micro sim/Sd βρισκεται στο πανω δεξι μερος του κινητου και μπορει να παρει 2 sim ή 1 sim+ 1 Sd (εως 128 GB) .

Στην περιπτωση που χρησιμοποιησημε 2 sim (1 x Micro SIM+1 x Nano SIM ) το κινητο λειτουργει ως dual standby.

Η υποδοχη ακουστικων και micro usb βρισκονται στο κατω μερως της συσκευης , τοσο αυτές οσο και η υποδοχη της καρτας sim/Sd κλεινουν με rubber καπακι για να αποφευχθει τοσο η εισροη νερου όταν βαζουμε το κινητο κατω από το νερο οσο και η αποφυγη εισροης σκονης.

Το Agm X1 εχει πιστοποηση IP68 δηλαδη μπορει να μεινει κατω από το νερο σε βαθος 1,5 μετρου για 30 λεπτα και είναι dustproof.

Στο μπροστινο μερος του κινητου βρισκονται 3 touch κουμπια , ένα return button, ένα που σας παει στον task manager και στην μεση υπαρχει το fingerprint recognition button, που όπως ισχυριζεται η AGM είναι Sweden fpc waterproof και εχει χρονο αποκρισης 0,2s.

Οντως υπαρχουν και πιο γρηγορα fingerprint buttons αλλα το καλο είναι ότι το συγκεκριμενο δεν κανει fail στο fingerprint recognition.

Camera

Το Agm X1 διαθετει συνολικα 3 καμερες (2 πισω και 1 μπροστα).

Οι πισω καμερες φορανε τον αισηθητηρα Omnivision OV13850 με διαφραγμα f/2.0 και με 75 μοίρες wide angle.

Συνοδευονται από Dual led και δινουν αρκετο φως όταν είναι μονιμως αναμενα.

Με τις διπλες καμερες μπορουμε να τραβηξουμε φωτογραφιες με bokeh effect.

Στην πραξη οι φωτογραφιες κατά την διαρκεια της ημερας δεν εχουν προβλημα και είναι αρκετα καθαρες όμως την νυχτα είναι λιγο δραμα η κατασταση.

Σιγουρα δεν ειμαι ο καλυτερος φωτογραφος που υπαρχει αλλα η εικονα της νυχτερινης ληψης είναι απογοητευτικη και πιστευω είναι λογω του χρονισμου του φλας.

Ο λογος που πιστευω κατι τετοιο είναι γιατι ενώ στις νυχτερινες ληψεις φωτογραφιας τα πραγματα είναι απογοητευτικα, στην περιπτωση ληψης βιντεο ακομα και σε full hd και αφου τα φλας είναι μονιμως αναμμενα η εικονα του βιντεο είναι πολύ καθαρη αφου εστιασει ο φακος.

Ναι μεν αργει λιγο να εστιασει αλλα η εικονα του βιντεο είναι πολύ καθαρη και σημειωστε ότι τραβαει full hd με 30fps .

Operating System

Το Agm X1 φοραει το λειτουργικο Android 5.1 και ενώ η εταιρεια ειχε ανακοινωσει ότι θα βγει αναβαθμιση για Αndroid 7.0 nougat….ακομα περιμενουμε….

Network

Wireless Connectivity: 3G,4G,Bluetooth,GPS,GSM

Network type: GSM+WCDMA+FDD-LTE+TD-LTE

2G: GSM 900/1800/1900MHz

3G: WCDMA 850/900/2100MHz

4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz

TDD/TD-LTE: TD-LTE B38/B39/B40/41

Battery

Η μπαταρια του Agm X1 είναι μεγεθους 5400Mah Li-Polymer και είναι υπεραρκετη για να βγαλει 2 μερες με μεση χρηση, ισως και λιγο παραπανω.

Υποστηριζει Quick charge 3.0 και φορτιστης που ερχεται με το κινητο είναι 2 A .

Η πληρης φορτιση της μπαταριας είναι περιπου 2,5 ωρες.

Conclusion and other features

Ξεχασα να αναφερω το Gps του Agm X1 το οποιο είναι στρατιωτικου επιπεδου A-GPS, GLONASS, GPS και είναι ότι πιο γρηγορο εχω δει.

Επισης η συσκευη διαθετει NFC (Near Field Communication).

Να εξηγησουμε τι σημαινει NFC είναι λιγο πολύ η επικοινωνια 2 συσκευων σε μικρη αποσταση συνηθως μικροτερη των 10 εκατοστων και η επικοινωνια είναι αμφιδρομη δηλαδη και διαβαζει δεδομενα και γραφει.

Η τεχνολογια nfc χρησιμοποει Bluetooth ή wifi.

Αφου γινει η συνδεση μπορουμε να ακουσουμε μουσικη από το ασυρματο ηχειο,να πληρωσουμε λογαριασμους (αφου εχουμε εισαγαγει τα στοιχεια της καρτας μας, δεν πληρωνει μονο του μην χαιρεστε …) και αλλα πολλα.

Επισης η συσκευη περιλαμβανει accelerometer, compass,light sensor, gyroscope. Temperature sensor, magnetic sensor and Gravity sensor .

Παμε στο συμπερασμα για το Agm X1 :

Το Agm X1 εχει φτιαχτει για να αντεχει στα πεσιματα , νερο και γενικα σε δυσκολες συνθηκες οπου αλλα τηλεφωνα τα βρισκουν σκουρα.

Η μεγαλη μπαταρια του και οι σενσορες που διαθετει βοηθανε πολύ σε εκτακτες περιπτωσεις.

Παρ’ολη την προσπαθεια να ενισχυσουν τα specs το μονο σιγουρο είναι ότι δεν είναι παιχνιδομηχανη σε καμμια περιπτωση , όμως είναι αξιοπρεπης σε πιο απλα πραγματα.

Ετσι αν ειστε τυποι που παιζετε ολη μερα παιχνιδια το Agm X1 δεν είναι για εσας.

Αν όμως θελετε κατι ανθεκτικο με μεγαλη μπαταρια και να κανετε πχ browsing πιστευω ότι αξιζει να το δοκιμασετε , ριξτε το κατω αφοβα δεν παθαινει τιποτα.

Το Agm X1 το προμηθευτικα από εδώ : https://goo.gl/KDJeys

waterproof test :

http://i68.tinypic.com/vxm5va.pnghttp://i63.tinypic.com/2nio44.pnghttp://i65.tinypic.com/21dj1mw.png

http://i65.tinypic.com/2sa10xw.pnghttp://i64.tinypic.com/9i8b4m.pnghttp://i64.tinypic.com/205ytq8.png

http://i67.tinypic.com/6gk6mw.png

Edited by lefthedef

εχω ένα leagoo elite 5 τον τελευταιο καιρο δεν μπορω να συνδεθω με wifi , κλεινει μονο του .

εκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμισεων και κανει παλι τα ιδια ....

καμια ιδεα μηπως?

Παιδια καλησπερα. Εδω και τρια χρονια χρησιμοποιω ενα Android κινητο (γνωστης Κινεζικης φιρμας) με αψογη λειτουργια. Πριν δυο μηνες εσπασε η οθονη και την αλλαξα (LCD+touch screen) και απο τοτε μεχρι τωρα δουλευε κανονικα. Τωρα ομως ξαφνικα παρουσιασε το εξης προβλημα: Ενα οριζοντιο τμημα της οθονης φαρδους περιπου 2cm, προς το κατω μερος της, δεν ανταποκρινεται στο touch. Κατα τα αλλα δουλευει κανονικα. Νομιζετε οτι ειναι θεμα ROM, εχει κρασαρει ισως, η ειναι θεμα hardware, ισως καποιο κοννεκτορακι που συνδεει την οθονη δεν παταει? Να ασχοληθω δηλαδη με την ROM (ενα factory reset η ενα φλασαρισμα) η να ανοιξω το τηλεφωνο? Τι λετε?

ΓΙΩΡΓΟΣ:clap:

Θεμα digitizer ειναι

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ετσι "αναλυτικα" που το εθεσες δεν μπορω παρα να σεβαστω την γνωμη σου:lol::D.. Οποτε..ανοιγω το κινητο σε πρωτη ευκαιρια. Ειχα αποφασισει μετα την αντικατασταση LCD+touch screen να μην ξαναασχοληθω μαζι του αν ξαναχαλασει, ομως ελπιζω να ειναι κατι απλο, καμμια επαφη ισως, η να μην παταει καλα καποιο κοννεκτορακι και το κανει. Αν ειναι ομως κατι πιο σοβαρο, εχασε..:mad:

Σ ευχαριστω

Έχω δει το ίδιο θέμα σε πάρα πολλά κινητά. Σε κάποια με το καιρό χειροτέρεψε σε κάποια έμεινε το ίδιο για καιρό

Δε νομίζω να είναι κάποια σύνδεση αλλά δοκίμασε

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ετσι για την ιστορια..Το Σαββατο ανοιχτηκε το κινητο, καθαριστηκαν τα κοννεκτορακια αλλα η κατασταση παρεμεινε η ιδια.

Την Κυριακη διορθωθηκε μονο του, χωρις καν να κουνηθει απο το Σαββατο :confused:

Συμπερασμα: Μαλλον φοβηθηκε..:wacko:

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά