Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ερωτήσεις:

1. Το πληκτρολόγιο είναι βολικό; Μπορείς, αν το συνηθίσεις, να γράφεις γρήγορα SMS με αντιστοίχηση του κάθε πλήκτρου σε ένα γράμμα;

2. Υπάρχει θέση για πένα;

3. Όταν βλέπεις TV χάνεις καθόλου εικόνα όπως στους κλόνους N97, αριστερά-δεξιά ή πάνω-κάτω;

4. Η μπαταρία κρατάει ικανοποιητικά όπως στο JC777s;

paulkap12.blogspot.com

• Απαντήσεις 8,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έπεσε στα χέρια μου ένα κινεζικο δίγραμο (nokia n97i), με τα εξής χαρακτηριστικά:

Network : GSM 900 / 1800 / 1900 MHz

Announced : 2009.04.14

Dimensions : 110*54*15 mm

Display Type : TFT,262K colors

Display Size : 3.0-inch, 240×320px

Ringtones Type : Polyphonic (64 channels)

Vibration : Yes

Phonebook : 1000 groups

Call records : -

Card slot : NO

Internal Memory : 1 GB

Connectivity : GPRS / Bluetooth

Data Transfer : USB cable /U disc /Bluetooth (voice, stereo)

Messaging : SMS, EMS, MMS

Browser : -

User Profiles : General, Meeting, Outdoor, Indoor, Headset, Bluetooth

Camera :

* 1.3MP camera

* Audio recording

Games : Yes

Support Mutil-Language interfaces : English, Chinese

Additional Features :

* Handwritten input

* MP3 player

* MP4 player / record

* Video Recorder

* Sound Recorder

* GPRS & WAP

* E-Book

* TTS

* FM radio

* Schedule power on / off

* Stereo Loud speaker

* Dictionary

* Calculator, Calendar, Memo, Alarm, World time, stopwatch, unit conversion, Currency converter,

City Map

* Bluetooth function

Battery : Li-ion battery 1500mAh

Package Contains

* 1 x transceiver

* 1 x earphones

* 1 x cable

* 1 x charger

* 2 x battery

* 1 x Chinese manual

Εντυπώσεις:

1. Άριστη ποιότητα κατασκευής (κάτι που δεν περίμενα).

2. Οθόνη μέτρια (στον ήλιο και υπό γωνία) αλλά ανταποκρίνεται πολύ καλά και σταθερά.

3. Κάμερα vga (και ας αναφέρει διαφορετικά), αλλά οι φωτογραφίες δεν είναι άσχημες για τις δυνατότητές της.

4. Απλό μενού, υποστήριξη Ελληνικών στα μενού (όχι απόλυτα σωστή μετάφραση), και στα μηνύματα.

5. Μπαταρία (2 μπαταρίες στη συσκευασία) που κρατάει 3 περίπου ημέρες (με 1,5 ώρες χρήση την ημέρα).

6. Συγχρονισμός με outlook των επαφών (με την κατάλληλη εφαρμογή που βρήκα στο net), αλλά περιορισμός του μεγέθους των ονομάτων (τα περιορίζει αυτόματα σε 13 ψηφεία).

7. Δεν κολάει ούτε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα από την χρήση μίας βδομάδας.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

1. Μικρό μέγεθος γραμμάτων στο πληκτρολόγιο οθόνης (απαιτεί τη χρήση της γραφίδας)

2. Η αναζήτηση ονομάτων στον κατάλογο είναι λίγο δύσχρηστη.

Περισσότερα εδώ http://ucables.com/ref/N97I-DUAL-SIM-CARD-PH-R104202 κι εδώ http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?p=5258270#post5258270

Βρήκα το πρόγραμμα (drivers & εφαρμογή) με τα οποία το κινητό αναγνωρίζεται από τα windows σαν σκληρός δίσκος (και η κάρτα μνήμης και η εσωτερική μνήμη του κινητού) ή για συγχρονισμό με το pc. Για το συγχρονισμό με το outlook, αφού εγκατασταθούν οι drivers, εγκαθιστούμε το πρόγραμμα PC suite software. Το πρόγραμμα είναι σε θέση να μεταφέρει ονόματα και αριθμούς από outlook (outlook 2007 & vista δοκιμάστηκε) στο κινητό και αντίστροφα. Περιορισμοί στον αριθμό των γραμμάτων (τα μεγάλα ονόματα κόβονται) και μέχρι 1.000 επαφές. Πάντως δούλεψε και μου έλυσε το πρόβλημα της μεταφοράς των επαφών . Πρόγραμμα και drivers της συσκευής εδώ: http://www.china-mobile-phone.com/service/download.htm (η συσκευή μας είναι η ΜΤ6225).

Την καλησπερα μου.

Ενας φιλος προσφατα βρεθηκε στο χερι με το εν λογω κινητο. Μια απομιμιση nokia E66. Το κινητο προσπαθει πολυ να περασει σαν αυθεντικο nokia και δεν γραφει καμια αλλη μαρκα, σε σημειο μαλιστα να σκεφτομαι μηπως ειναι οντως Nokia απλα κατασκευασμενο για μη ανεπτυγμενες αγορες της απω ανατολης. Απο την αλλη ειναι πραγματικα χαμηλες ποιοτητας.

Το μονο αλλο χαρακτηριστικο που καταφερα να βρω ειναι το MT6225 που αναφερει οταν το συνδεσω με το pc.

Το κυριο μελημα μου ειναι αν ειναι ασφαλες απο αποψη ακτινοβολιας. Ειχα ακουσει πως τα κινεζικα ειναι δολοφονικα, so to speak, και πως μετρανε το SAR σε gigawatt/gram. :O

Εδω και πολυ ωρα ρωταω τον γουγλη αλλα πραγματικα βγαζει πολλα junk αποτελεσματα. Θα ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας για το που μπορω να βρω "εγκυρες" πληροφοριες.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

dual sim ναι, tv δεν εχει.

Γενικα ειναι απο τις ασχημες κινεζες μιας και εχει τυχει να δω κατι iphone clones.

Δεν εχω ιδεα τι αλλο μπορω να δωσω για να βοηθησω. Παντου αναφερει nokia, η μπαταρια εχει ενα logo nokia ολογραφικο (που δεν εχει καμια σχεση βεβαια με το αυθεντικο που εχει το n73 μου πχ) και κατω απο τη μπαταρια εχει ενα sticker με κατι barcodes που παλι ομως γραφει nokia.

Επι της πραξεως δεν εχω και τη συσκευη πλεον, ηρθε και την πηρε ο φιλος μου, απλα κουβεντα να γινεται. Απλα λιγο info για το αν θα κανει chernobyle simulation οποτε μιλαει ή αν θα μπορει να τεκνοποιησει μετα απο μερικα χρονια με το κινητο στη τσεπη.

Μετά από μια πτώση του κινητού μου, το τηλέφωνο(οι λειτουργείες μάλλον μένουν off.) το μπλοτουθ και το γιφι δουλευοθν μια χαρα. αλλα όταν παω να ενεργοποιήσω το τηλεφωνο από to comm manager δεν ανοίγει...

Τι να κάνω?

Καλησπέρα σας,

Παρέλαβα προχθές το Cect F035. Σκοπεύω να γράψω μια παρουσίαση μόλις βρω χρόνο, απλά προς το παρόν θέλω τα φώτα σας. Έχει pre-installed τον opera mini 4.2 (νομίζω), κατέβασα το .jar και το .jad του opera mini 5 αλλά όταν πάω να εγκαταστήσω μου βγάζει error "Default game cannot be updated". Καταλαβαίνω τι παίζει πάνω κάτω, μιας και τα pre-installed apps δεν εχουν δυνατότητα απεγκατάστασης (όπως το ebuddy & facebook mobile). Αυτό που ρωτάω είναι αν υπάρχει κανα παπατζιλικι για να παρακάμψουμε το σύστημα ασφαλείας του και να δει τον opera mini 5 σαν κάποιου άλλου είδους εφαρμογή έτσι ώστε να εγκατασταθεί.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Οκ βρήκα τη λύση:

Δεξί κλικ στο .jar μας, Άνοιγμα με -> Winrar

Εκεί θα δούμε διάφορα .class αρχεία και έναν φάκελο META-INF

Μπαίνουμε σε αυτόν τον φάκελο, και σέρνουμε το μοναδικό .MF αρχείο που έχει μέσα σε έναν φάκελο στον σκληρό μας

Ανοίγουμε το .MF αρχείο με έναν word editor (χρησιμοποίησα wordpad) και όπου βλέπουμε να γράφει "opera mini" το αντικαθιστούμε με κάτι δικό μας (π.χ "test")

Σώζουμε το .MF αρχείο και το ξανασέρνουμε μέσα στο αρχικο μας .jar

Περνάμε το .jar στο κινητό όπου πλέον γίνεται κανονικά η εγκατάσταση και απολαμβάνουμε tabbed browsing στο κινητό μας

Ηave fun

Γεια σε όλους! Σκέφτομαι να αγοράσω το εν λόγω κινητό (c5000) το οποίο είναι κινέζικο και θέλω γνώμες και απόψεις κατόχων (ή και μη κατόχων)! Βρήκα λοιπόν μία ελληνική σελίδα που το πουλάει σε καλή τιμή σε σχέση με τις υπόλοιπες και με άμεση παράδοση! Η σελίδα είναι αυτή. Επικοινώνησα μεσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους υπεύθυνους της σελίδας και μου φάνεηκε αρκετά αξιόπιστη! Να ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του κινητού (όπως αναγράφονται στη σελίδα, και όπως με διαβεβαίωασν είναι αληθή)

Star C5000 Hiphone

Dual SIM Card Phone με Wi-Fi, Bluetooth & JAVA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟ - MP3, MP4 Player

ΔΙΠΛΗ ΣΙΜ( 2 Sim ενεργές ταυτόχρονα)

Απίστευτο Design και λειτουργικό.

Διαθέτει δέκτη WiF,i για ασύρματο Internet όπου και αν βρίσκεστε, δέκτη τηλεόρασης και ραδιοφώνου για να παρακολουθείτε ή ακούτε τα αγαπημένα σας προγράμματα.

Ελληνικό μενού και ελληνική γραφή επαφών και μηνυμάτων!!!

Πλήρη υποστήριξη ελληνικής γλώσσας.

Ο ασύρματος δέκτης WiFI σας επιτρέπει να είστε πάντα Online στο Internet.

Με οθόνη 3.4 Ιντσών, Bluetooth (A2DP, Μπορείτε να ακούτε ραδιόφωνο ,να βλέπετε τηλεόραση-MP4-3gp και να ακούτε μουσική μέσω του ακουστικού σας).

Είναι QUAD Band (GSM 850/ 900 / 1800 / 1900 MHz).

Έχει και 2 SIM οι οποίες είναι και οι δύο ενεργές για να μπορείτε να έχετε όλους τους αριθμούς σας μαζί και να μπορείτε να τους διαχειριστείτε ταυτόχρονα. Περιλαμβάνει και 2 μπαταρίες για να μπορείτε να απολαμβάνετε τηλεόραση και να επικοινωνείτε ατελείωτες ώρες.

Με την δυνατότητα να μπλοκάρετε κλήσεις απο ανεπιθύμητους αριθμούς τηλεφώνων!!

Διαθέσιμες γλώσσες:

Ελληνικά , Αγγλικά, Ρώσικα, Γερμανικά, Ιταλικά, Πολωνικά,

Ισπανικά, Γαλλικά, Τούρκικα κ.α.

Δίκτυα:

GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

Διαστάσεις:

113*55*13.5mm

Βάρος:

120gr

Οθόνη:

QVGA οθόνη αφής, 16 εκατομ. χρώματα

3.2 inch, 280×360 pixels

Κάμερα:

2 κάμερες(μπροστά και πίσω)

3.1 megapixel

Δόνηση:

Ναι

Βίντεο:

3gp, Mp4

Μνήμη:

συνολικός χώρος μέχρι 8 GB (περιλαμβάνει 2 GB)

SMS, MMS

Δέκτης WiFi:

Μεταφορά δεδομένων μέσω WiFi, καλωδίου USB και μέσω Bluetooth.

Παιχνίδια:

2 ενσωματωμένα

Μπαταρία:

1800 mah

Χρόνος αναμονής:

190-270 ώρες

Χρόνος ομιλίας:

5 ώρες

- ΑΣΥΡΜΑΤΟ WiFi ΙΝΤΕΡΝΕΤ

- ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2 SIM

- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (SECAM, PAL KAI NTSC) (Για Ελλάδα επιλέγουμε Europe)

- MSN ONLINE MESSENGER

- EMAIL ACCOUNT

- OPERA WEB BROWSING

- FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ XΩΡΙΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

- ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SMS

- ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ 3.4 ΙΝΤΣΩΝ

- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Η συσκευασια περιλαμβάνει:

1 συσκευή Star Tech 5000 Hiphone

2 x μπαταρίες

1 x σετ ακουστικά

1 x καλώδιο USB

1 x microSD 2 gb bκαρτα μνήμης

1 x φορτιστή σπιτιού και δώρο φορτιστής αυτοκινήτου

1xΕγχειρίδιο χρήσης στα αγγλικά

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας σχετικά με αυτό το κινητό και να μου προτείνετε, αν βεβαια ξέρετε κάποια ελληνική αγορα σε καλύτερη τιμή, ή πιο αξιόπιστη!

Σχετικά παλιό μοντέλο πλέον,αρκετά γρήγορο πάντως αλλά με μπαταρία για να σου σπάσει τα νεύρα.Δύσκολα βγάζει την μέρα!!!

斯塔夫罗斯 :O

Μπορείς να προτείνεις κάποιο πιο καινούριο στο ίδιο style(απομίμηση SATIO) από ελληνικό κατάστημα με αντικαταβολή? Δεν θέλω ν μπλέκομαι με e-bay, paypal, credit cards και τέτοια! Οποιαδήποτε πρόταση αυπρόσδεκτη! Πάντως στο site που σκέφτομαι να το αγοράσω με διαβεβαίωσαν ότι έχει αρκετά καλή αυτονομια! Όχι ότι σε αμφισβητώ απλα αναφέρω ότι μου είπαν! Διαυκρινίζω ότι τη φωτεινότητα την ε΄χω πάντα πολύ χαμηλά σε όλα τα κινητά μου! Επίσης δεν χρησιμοποιώ bluetooth και σπάνια wifi! Mάλιστα μέσα θα έχω μόνο μια σιμ! Δεν ξέρω κατα πόσο αυτά επηρεάζουν την αυτονομία του!

Ξερει κανείς εαν υποστηρίζει; Εαν δεν το εχει προεγκατεστημένο φανταζομαι είναι δυσκολο να το βάλεις λόγω του αγνωστου λειτουργικού που φοράει.

Προτείνεται κάποιο αλλο που να έχει skype? Ευχαριστώ.

η skype σταμάτησε να βγάζει την έκδοση για wm και java μονο σε simbian androind και iphone os υπάρχει

μπορώ δηλαδή να βάλω skype java με κάποια πιο παλιά έκδοση; Το έχει δοκιμάσει κανείς;

• Administrators
η skype σταμάτησε να βγάζει την έκδοση για wm και java μονο σε simbian androind και iphone os υπάρχει

Αν και off-topic, να επισημάνω ότι... σταμάτησε την εξέλιξη σε windows mobile. Οι υπάρχουσες εκδόσεις εξακολουθούν να δουλεύουν.

Modpic.gif

Το νέο κινητό της Jaga... Ενδιαφέρετε ένας φίλος μου...Φένετε κάλο.Οσοι είστε κάτοχοί του για να μας κάνετε ένα μικρο ριβιου γιατί από την περιγραφή της εταιρίας δεν ξέρουμε τα δυσάρεστα...Σας παραθέτω χαρακτηρίστηκα και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας....

V-30-J-DREAM

Opera Mini με λειτουργίες

ασύρματης σύνδεσης στο Internet

όταν συνδεθεί με ασύρματο router

Μπορείτε να δείτε ελεύθερα τα e-mail,

το MSN, το GOOGLEMAP κ.α

Δυνατότητα λήψης

υποστηριζόμενων

αρχείων και παιχνιδιών

απο το internet με την χρήση

του Opera Mini.

Νέες εξαιρετικές

ταχύτητες

GPRS/EDGE

Εξαιρετική οικονομία

κατανάλωσης

Tο μοντέλο V 30 J της JAGA είναι το απόλυτο gadget κινητό τηλέφωνο.

Διαθέτει Δωρεαν TV για όλα τα ελεύθερα κανάλια (ΝΕΤ, ΑΝΤ1, MEGA, ΣΚΑΪ κ.α)

με καταπληκτική λήψη και απίθανη εικόνα, 2 κάρτες SIM και οι 2 Stand By καθώς

και υποδοχή για κάρτα μνήμης MICRO SD έως 4GB. Υπάρχει δυνατότητα εγγραφής από TV και

ραδιόφωνο, FM Ράδιο με ανοιχτή ακρόαση και ήχο 3D χωρίς ακουστικά,

Διαθέτει 2 κάμερες High quality στο πίσω μέρος και στην πρόσοψη.

Έχει δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi internet. Υποστηρίζει εφαρμογές A – GPS(assisted GPS μέσω Wi-Fi δικτύου από google maps) και JAVA.

Είναι λεπτό και ελαφρύ με οθόνη αφής Touch screen

TV: Δωρεαν TV – Αναπαραγωγή και Εγγραφή

Οθόνη: 2.8’’ LCD – 262.000 χρώματα, Touch Screen

A GPS

SIM : 2 κάρτες Stand By

ΒΑΝD: 4 BAND – 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

JAVA

FM Radio: Ανοιχτή ακρόαση -3D Ήχος – Αναπαραγωγή και Εγγραφή

Κάρτα Μνήμης: Micro SD έως 4GB

2 Cameras High quality

Ασύρματη Επικοινωνία: Bluetooth V 2.0

Mobile Internet: WAP – GPRS- WiFi :

MMS: Ναι

RingTone: Ναι

GPRS: Ναι

ΜΡ3-ΜΡ4: Ναι

Διαστάσεις mm: 105 x 55 x 8

Βάρος gr: 89

Χρόνος Ομιλίας: 2.5 ώρες

Χρόνος Αναμονής: 250 ώρες

Γρήγορος οδηγός σύνδεσης WiFi

http://www.jaga.gr/sites/default/files/images/images/V-30-J-DREAM.png

Δεν έχει βγεί κάποιο πολύ καλό satio clone οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω κάποιο άλλο.Πάντως για την μπαταρία αυτό που σου λέω στο λέω με απόλυτη σιγουριά καθώς δεν έχει περάσει μόνο ένα από τα χέρια μου καθώς και ότι στην tv λόγω οθόνης τρώει τα κεφάλια.Πάντως σίγουρα είναι από τα πιο γρήγορα κινέζικα κινητά που έχουν περάσει από τα χέρια μου

Το να αγοράσεις ένα κινητό σαν το Star C5000 Wi Fi TV, είναι μία πρόκληση. Με μόνο 125 Ευρώ να έχεις 2 Megapixel κάμερα, ασύρματο δίκτυο, τηλεόραση και 3,2 οθόνη! Από την άλλη γιατί όχι. Μιας κι η εταιρία που το παράγει δεν ξοδεύει για διαφήμιση! Σωστά;

Λάθος. Μία εταιρία noname δεν θα διστάσει να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ τους πελάτες της (ίσως και την αντιπροσωπεία της). Έτσι την μέρα που αγοράστηκε, την ίδια μέρα επεστράφη. Τα παιδιά της DIGITOP (μία μικρή εταιρία από την Κατερίνη που δραστηριοποιείται στις πωλήσεις μέσω Internet με ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ) προθυμοποιήθηκαν αμέσως να επιστρέψουν τα χρήματα.

Το προϊόν έφτασε στον πελάτη (σε μένα) ανοικτό. Δεν πειράζει. Ίσως το έλεγξαν από το σέρβις, ίσως από προηγούμενο πελάτη που το επέστρεψε, κανένα πρόβλημα ως εδώ. Εκείνο που πειράζει είναι το απαράδεκτο manual του. Γεμάτο ανοησίες, το διαβάζεις με μεγεθυντικό φακό και δεν έχει καθόλου τεχνικά χαρακτηριστικά.

Απάτη 1. Μία ματιά στην πίσω κάμερα (το τηλέφωνο έχει δύο κάμερες) και διαπιστώνεις ότι ΔΕΝ έχει στάμπα με φωτογραφική της ανάλυση. Θα έπρεπε να αναγράφει 2Μ ή 2Mp. Ούτε 2 γράφει ούτε 1.3 ούτε τίποτα.

Τι είναι τα Megapixel. Μία φωτογραφία με ανάλυση 1280 pixels (κουκίδες οριζοντίως ) Χ 1024 pixels (κουκίδες καθέτως ). Έχει συνολικά (πολλαπλασιάζεις) περίπου 1 εκατομμύριο 300 χιλ. κουκίδες δλδ 1.3Mp.

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν έχει ούτε 2Μ, ούτε 1.3Μ φωτογραφική ανάλυση αλλά 0.3. Δηλαδή η μεγαλύτερη φωτογραφία του έχει 640 Χ 480 pixels!. Αντιστοίχως το βίντεο του έχει μέγιστη ανάλυση 176 Χ 144 με 10 - 12 frames/sec!!.

Απάτη 2. Η τηλεοπτική του λήψη, ο ενσωματωμένος δέκτης τηλεόρασης απέτυχε παταγωδώς. Με την κεραία του στραμμένη στο βουνό απέναντι με τις κεραίες εκπομπής σε οπτική επαφή, δεν κατόρθωσε να ‘πιάσει’ ΟΥΤΕ ΕΝΑ τηλεοπτικό κανάλι με φουλ σήμα. Δύο - τρία είχαν τρεμάμενη και με χιόνι εικόνα και ΚΑΘΟΛΟΥ ήχο!!.

Απάτη 3. Όταν διαφημίζεις ότι το τηλέφωνο έχει Wi Fi, ότι δηλαδή μπορεί να μπει ασύρματα στο Internet, θα πρέπει να μπορείς να κάνεις και κάτι. Οι όπερες και τα τοιαύτα δηλώνουν αδυναμία να συνεργαστούν με το τηλέφωνο και software του έχει πολλές ελλείψεις. Με άλλα λόγια το πολυδιαφημισμένο Wi Fi του είναι περίπου διακοσμητικό.

Τώρα να πούμε και τα ισχυρά του τηλεφώνου.

1. Το Star C5000 έχει καταπληκτικό ΗΧΟ. Έχει θαυμάσια και πολύ ισχυρά ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία (τα ακουστικά του πακέτου είναι σχεδόν άχρηστα), με πεντακάθαρο ήχο, υψηλή πιστότητα και τερατώδη (για ένα τόσο δα πραγματάκι) ένταση. Ξέρετε βέβαια το πρόβλημα των περισσοτέρων κινητών: είναι αδύνατον να τα ακούσεις όταν βγεις έξω στη κίνηση. Ε, λοιπόν αυτό το τερατάκι όχι μόνο θα το ακούς στη χειρότερη βουή και πολυκοσμία αλλά θα το χαμηλώνεις κιόλας για να μην ενοχλείς ! !

2. Επίσης έχει άνετη και φωτεινή οθόνη με ωραία χρώματα που μπορείς να βλέπεις τα βιντεοκλίπ της αρεσκείας σου. Και τα οποία μπορείς να ανεβάζεις (μέσω του USB καλωδίου που εσωκλείεται) από τον υπολογιστή σου -μαζί και με τραγούδια- κατά δεκάδες, εκατοντάδες στην άνετη μνήμη του.

3. Έχει δυνατή μπαταρία 1800 mAh που αντέχει μέρες άγριας χρήσης και γεμίζει σχετικά σύντομα και μάλιστα στο πακέτο περιλαμβάνεται και δεύτερη μπαταρία το ίδιο δυνατή.

Και ο αντίλογος.

Με λίγα Ευρώ παραπάνω μπορείς να αποκτήσεις ολοκαίνουργιο (ή με τα ίδια λεφτά ελαφρώς μεταχειρισμένο) ένα υπέροχο ΝΟΚΙΑ 5800 XpressMusic !

- Με τον ίδιο εκπληκτικό στερεοφωνικό ήχο (και με θαυμάσια ακουστικά από τη μάνα του και με μπαταρία ποιοτικά καλύτερη).

- Με Wi Fi σαφώς ανώτερο. Και βιντεοκλήση.

- Με 640 Χ 360 οθόνη 3.2, (360 Χ 280 το Star C5000).

- Με κάμερα 3.2Mp με φακό Carl Zeiss (!) 2048 Χ 1536 φωτογραφική ανάλυση και βίντεο 640 X 480 με 30 frames/sec!!

- Με μνήμη 8GB επεκτεινόμενη στα 16.

- Και με σέρβις και υποστήριξη στην απέναντι γωνία !

Το προϊόν έφτασε στον πελάτη (σε μένα) ανοικτό. Δεν πειράζει. Ίσως το έλεγξαν από το σέρβις, ίσως από προηγούμενο πελάτη που το επέστρεψε, κανένα πρόβλημα ως εδώ. (όλα τα κινέζικα έτσι είναι,κανένα δεν έρχεται με ζελατίνα)

Εκείνο που πειράζει είναι το απαράδεκτο manual του. Γεμάτο ανοησίες, το διαβάζεις με μεγεθυντικό φακό και δεν έχει καθόλου τεχνικά χαρακτηριστικά. (Τα manual όλων των κινέζικων κινητών είναι απαράδεκτα,αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να μάθεις ένα τέτοιο κινητό,δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός

Απάτη 1. Μία ματιά στην πίσω κάμερα (το τηλέφωνο έχει δύο κάμερες) και διαπιστώνεις ότι ΔΕΝ έχει στάμπα με φωτογραφική της ανάλυση. Θα έπρεπε να αναγράφει 2Μ ή 2Mp. Ούτε 2 γράφει ούτε 1.3 ούτε τίποτα.

Τι είναι τα Megapixel. Μία φωτογραφία με ανάλυση 1280 pixels (κουκίδες οριζοντίως ) Χ 1024 pixels (κουκίδες καθέτως ). Έχει συνολικά (πολλαπλασιάζεις) περίπου 1 εκατομμύριο 300 χιλ. κουκίδες δλδ 1.3Mp.

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν έχει ούτε 2Μ, ούτε 1.3Μ φωτογραφική ανάλυση αλλά 0.3. Δηλαδή η μεγαλύτερη φωτογραφία του έχει 640 Χ 480 pixels!. Αντιστοίχως το βίντεο του έχει μέγιστη ανάλυση 176 Χ 144 με 10 - 12 frames/sec!!.

Απάτη (Δεν θα έχεις διαβάσει απ ότι φαίνεται τίποτα από αυτά που γράφουμε για τις κάμερες των κινέζικων κινητών.Πάντως αν παίρνεις κινέζικο για την κάμερα του τότε έχεις κάνει την πιο αποτηχυμένη επιλογή που υπάρχει)

2. Η τηλεοπτική του λήψη, ο ενσωματωμένος δέκτης τηλεόρασης απέτυχε παταγωδώς. Με την κεραία του στραμμένη στο βουνό απέναντι με τις κεραίες εκπομπής σε οπτική επαφή, δεν κατόρθωσε να ‘πιάσει’ ΟΥΤΕ ΕΝΑ τηλεοπτικό κανάλι με φουλ σήμα. Δύο - τρία είχαν τρεμάμενη και με χιόνι εικόνα και ΚΑΘΟΛΟΥ ήχο!!. ( Φυσικά δεν θα έβαλες στο area setting το europe οπότε με την προρύθμιση στην Κίνα λογικό μου φαίνεται να μην πιάνει τίποτα)

Απάτη 3. Όταν διαφημίζεις ότι το τηλέφωνο έχει Wi Fi, ότι δηλαδή μπορεί να μπει ασύρματα στο Internet, θα πρέπει να μπορείς να κάνεις και κάτι. Οι όπερες και τα τοιαύτα δηλώνουν αδυναμία να συνεργαστούν με το τηλέφωνο και software του έχει πολλές ελλείψεις. Με άλλα λόγια το πολυδιαφημισμένο Wi Fi του είναι περίπου διακοσμητικό. (Μάλλον δεν ξέρεις να το δουλέψεις,γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν με κινέζικο που να μην του έπαιζε το wifi και να μην υπήρχε συνεργασία με τον opera mini)

Τώρα να πούμε και τα ισχυρά του τηλεφώνου.

1. Το Star C5000 έχει καταπληκτικό ΗΧΟ. Έχει θαυμάσια και πολύ ισχυρά ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία (τα ακουστικά του πακέτου είναι σχεδόν άχρηστα), με πεντακάθαρο ήχο, υψηλή πιστότητα και τερατώδη (για ένα τόσο δα πραγματάκι) ένταση. Ξέρετε βέβαια το πρόβλημα των περισσοτέρων κινητών: είναι αδύνατον να τα ακούσεις όταν βγεις έξω στη κίνηση. Ε, λοιπόν αυτό το τερατάκι όχι μόνο θα το ακούς στη χειρότερη βουή και πολυκοσμία αλλά θα το χαμηλώνεις κιόλας για να μην ενοχλείς ! ! (πάρα πολύ δυνατό ηχείο αλλά και με μεγάλη παραμόρφωση όταν το έχεις πολύ δυνατά)

2. Επίσης έχει άνετη και φωτεινή οθόνη με ωραία χρώματα που μπορείς να βλέπεις τα βιντεοκλίπ της αρεσκείας σου. Και τα οποία μπορείς να ανεβάζεις (μέσω του USB καλωδίου που εσωκλείεται) από τον υπολογιστή σου -μαζί και με τραγούδια- κατά δεκάδες, εκατοντάδες στην άνετη μνήμη του. (Αφού τα μετατρέψεις στην ανάλυση του κινητού)

3. Έχει δυνατή μπαταρία 1800 mAh που αντέχει μέρες άγριας χρήσης και γεμίζει σχετικά σύντομα και μάλιστα στο πακέτο περιλαμβάνεται και δεύτερη μπαταρία το ίδιο δυνατή. (Αν σου βγάζει δεύτερη μέρα η μπαταρία του συγκεκριμένου μοντέλου τότε μάλλον το χρησιμοποιείς λίγο.Από τις πιο άθλιες μπαταρίες σε κινέζικο και σίγουρα δεν είναι 1800 mah)

Και ο αντίλογος.

Με λίγα Ευρώ παραπάνω μπορείς να αποκτήσεις ολοκαίνουργιο (ή με τα ίδια λεφτά ελαφρώς μεταχειρισμένο) ένα υπέροχο ΝΟΚΙΑ 5800 XpressMusic ! (Σε άλλο κοινό απευθύνεται το Nokia και σε άλλο τα κινέζικα.Όποιος παίρνει κινέζικο πρέπει να ξέρει τι ζητάει από αυτό)

Μερικές επισημάνσεις-διορθώσεις από την μικρή εμπειρία μου με τα κινέζικα

συμφωνω απολυτα με trackera, σιγουρα θα σου ελεγα οτι αμα περνεις κινεζικο συνηθως ψαχνεις για διπλη σιμ και τηλεοραση ολα τα αλλα τα βρισκεις και αλλου με καλυτερη ποιοτητα,και στο φιναλε 100-150 ευρω δινειςπου να δινες 500-600 και να μην εκανε αυτα που ζητας η να σου κολαγε κλπ

Μιας και τα σχόλια δεν αποσύρθηκαν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω

1. 'όλα τα κινέζικα έτσι είναι, κανένα δεν έρχεται με ζελατίνα'. Το τηλέφωνο μου ήρθε με ΟΛΑ του τα σακουλάκια και τη ζελατίνη της οθόνης. Απλώς είχαν βγει και είχαν ξαναμπει.

2. 'Τα manual όλων των κινέζικων κινητών είναι απαράδεκτα,αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να μάθεις ένα τέτοιο κινητό,δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός'. Δεν κάνουμε φυλετικές διακρίσεις στα εγχειρίδια οδηγιών. Οφείλουν να είναι καλογραμμένα.

3. 'Δεν θα έχεις διαβάσει απ ότι φαίνεται τίποτα από αυτά που γράφουμε για τις κάμερες των κινέζικων κινητών.Πάντως αν παίρνεις κινέζικο για την κάμερα του τότε έχεις κάνει την πιο αποτηχυμένη επιλογή που υπάρχει'. Χίλια συγνώμη. Την επόμενη φορά θα πάρω σβάρνα τις σελίδες του φόρουμ να διαβάσω τις επισημάνσεις σας. Και γω που νόμιζα ότι τα νέα κινητά τα αγοράζουμε ΚΑΙ για τις κάμερες τους!

4. 'Φυσικά δεν θα έβαλες στο area setting το europe οπότε με την προρύθμιση στην Κίνα λογικό μου φαίνεται να μην πιάνει τίποτα'.

Τα τηλεοπτικά σήματα έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά. Τη συχνότητα εκπομπής και την κωδικοποίηση του σήματος. Όταν ένα από τα δύο δεν ταιριάζει, ο δέκτης δεν έχει σήμα.

Όταν όμως έχεις σήμα, έχεις εικόνα αλλά πάρα πολύ κακή και χωρίς ήχο σημαίνει ναι μεν έχεις συντονισμό, λήψη και αποκωδικοποίηση. Όμως είτε το σήμα είναι πολύ αχνό (εδώ δεν ισχύει), είτε έχεις κακή λήψη και επεξεργασία, δλδ προβληματικό δέκτη.

5. 'Μάλλον δεν ξέρεις να το δουλέψεις,γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν με κινέζικο που να μην του έπαιζε το wifi και να μην υπήρχε συνεργασία με τον opera mini'. Τώρα ξέρεις ένα.

6. 'πάρα πολύ δυνατό ηχείο αλλά και με μεγάλη παραμόρφωση όταν το έχεις πολύ δυνατά'. Μέχρι τα 3/4 που το άνοιξα δεν παραμόρφωνε καθόλου.

7. 'Αφού τα μετατρέψεις στην ανάλυση του κινητού'. Αφού τα μετατρέψεις στο φορμάτ του κινητού. Το εν λόγω διαβάζει MP3 ήχο και 3GP βίντεο.

8. 'Αν σου βγάζει δεύτερη μέρα η μπαταρία του συγκεκριμένου μοντέλου τότε μάλλον το χρησιμοποιείς λίγο.Από τις πιο άθλιες μπαταρίες σε κινέζικο και σίγουρα δεν είναι 1800 mah'. Άλλο το πόσο χωράει η μπαταρία και άλλο το πόσο θα αντέξει. Οι συγκεκριμένες πάντως είναι 1800 mAh.

9. 'Σε άλλο κοινό απευθύνεται το Nokia και σε άλλο τα κινέζικα.Όποιος παίρνει κινέζικο πρέπει να ξέρει τι ζητάει από αυτό'. Αυτό το γράφει στη Βίβλο ή στην Ιερά Παράδοση;

φιλε pano011 εδω δεν κανουμε κοντρα,και ουτε προσπαθουμε να το παιξουμε καπως,απλα αυτα που λες εχουν ειπωθει εδω και δυο χρονια ξανα και ξανα και ξανα. ισως πριν γραψεις αυτα αν διαβαζες 10 τυχαιες σελιδες με θεμα τα κινεζικα θα σου ειχαν λυθει οι αποριες,με αυτα που διαβασα το κινητο σου ειναι ελλατωματικο στο θεμα της τηλεορασης(επαφη κεραιας). ζελατινα δεν ερχεται κανενα μα κανενα,και ο λογος ειναι απλος πριν αποσταλουν ελεγχουν οι πωλητες(κινεζοι) αν λειτουργουν τα εξαρτηματα οπως και το τηλεφωνο(αλλα και ετσι μερικες φορες οπως σε εσενα υπαρχει προβλημα). εχεις την εντυπωση οτι οι μεγαλες αντιπροσωπιες στην ελλαδα παραλαμβανουν τα κινητα ζελατινα? αν ναι κανεις λαθος,εδω βαζουν λογισμικα ζελατινες κλπ. τα κινητα και βεβαια τα αγοραζουμε γιατι εχουν και καμερα απλα σε τετοιο κινητο δεν εχεις απαιτησεις αλλου ειναι οι απαιτησεις στα συγκεκριμενα κινητα και δε το γραφει καμμια βιβλος αλλα με 100-150 ευρω τη απαιτηση να εχεις?

Τωρα αν θες να συνεχισεις με διαφορες αποριες και πως θα λυσεις τα προβληματα που εχεις μπορουμε βεβαιως να σε βοηθησουμε με την μικρη εμπειρια που διαθετουμε

φιλικα

κωστας

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα την βοήθειά σας.

Πρόσφατα πήρα το ΤV 35. Ένα κινέζικο τηλέφωνο που μοιάζει με το i-phone.

Του έχω βάλει μια κάρτα q που έχει δωρεάν ιντερνετ και προσπαθώ να βάλω τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να συνδεθώ αλλά δεν μπορώ.

Ξέρει κάποιος να μου πει ποιες είναι για το συγκεκριμένο κινητό; ευχαριστώ.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά