Jump to content

Αγορά συσκευής στα 200 ευρώ για αντικατάσταση Redmi Note 4X


lazarefa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Προέκυψε ανάγκη αντικατάστασης του κινητού της γυναίκας μου (Redmi Note 4X 3/32) και η αγορά πρέπει να γίνει άμεσα (μέχρι το ερχόμενο Σάββατο το αργότερο), αποκλειστικά από το Πλαίσιο. Οπότε κοιτάζω αναγκαστικά συσκευές που στοκάρει το συγκεκριμένο κατάστημα.

Ποσό που μπορώ να διαθέσω μέχρι 200 ευρώ, βαριά 220.

Ζητούμενα, οθόνη Full HD (όχι HD+) με ικανοποιητική απόδοση χρωμάτων/ευκρίνεια, ικανοποιητική εμπειρία browsing, η μπαταρία να μην τρώγεται για πλάκα. καλώς εχόντων των πραγμάτων, η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί το λιγότερο για 3 χρόνια (δεν αλλάζει συχνά κινητά η σύζυγος, το Redmi κόντευε τα 2,5 και είχαμε σκοπό να το κρατήσουμε τουλάχιστον όσο πήγαινε η μπαταρία του).

Καταστάσεις gaming δεν πολυενδιαφέρουν, ούτε στο μέγεθος οθόνης υπάρχει κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (θα προτιμούσαμε ωστόσο κάτι όχι υπερβολικά μεγάλο σε μέγεθος/βάρος). Κάμερα καλή είναι καλοδεχούμενη αν υπάρχει, αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας αν είναι απλά ΟΚ. Επίσης, θα ήθελα να αποφύγω τα Xiaomi γιατί εν τέλει η εμπειρία μας με το Redmi Note 4X ήταν κατώτερη των προσδοκιών (ειδικά μετά το πρώτο 9μηνο χρήσης).

Με τα παραπάνω δεδομένα, έχω καταλήξει σε 3 πιθανές επιλογές (χωρίς σειρά προτίμησης τις βάζω):

- HUAWEI P30 Lite 128GB https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/huawei-p30-lite-128gb-pearl-white-4g-smartphone_3181332

- Huawei P Smart S https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/huawei-p-smart-s-4g-smartphone-breathing-crystal_3544095

- Realme 7 6/64GB https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/realme-7-6-64gb-4g-smartphone-mple_3574350

 

Καθένα έχει τα + και τα - του.

Το Ρ30 φαντάζει overall καλή επιλογή αν είχε και καλύτερη μπαταρία.

Το P Smart S προβληματίζει λόγω έλλειψης Play store & Google, αλλά κατά τα λοιπά φαίνεται ένα Ρ30 με καλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη μπαταρία, οπότε ίσως είναι καλή λύση αν μπορούμε να παρακάμψουμε το σκόπελο των εφαρμογών.

Το Realme 7 φαίνεται το ισχυρότερο όλων και με μεγάλη σαν νούμερο χωρητικότητας μπαταρία, αλλά είναι αρκετά μεγάλο/βαρύ, η οθόνη του δεν φαίνεται να έχει τόσο ποιοτικά χρώματα, όπως επίσης και η κάμερα φαίνεται μέτρια (από κριτικές που διάβασα πάντα), ο επεξεργαστής μάλλον ζεσταίνεται εύκολα και τρώει αρκετά τη μπαταρία, παρότι μεγάλης χωρητικότητας η τελευταία, ενώ και σαν αντοχή στο χρόνο/αξιοπιστία συσκευής δεν γνωρίζουμε πολλά για την εν λόγω εταιρείας, συν (για μένα) το ότι η εταιρεία αντιπροσωπεύεται επίσημα μόλις 1 χρόνο στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν σαφή δείγματα γραφής της υποστήριξης της ελληνικής αντιπροσωπείας (πχ η Quest για το Xiaomi μας έκανε 2 φορές αλλαγή οθόνης χωρίς χρέωση και την 3η φορά που είχαμε το ίδιο πρόβλημα μας δίνει πιστωτικό για αγορά συσκευής από το Πλαίσιο από όπου έγινε η αρχική αγορά. Αν είχαμε ανάλογο θέμα στο Realme τι αντιμετώπιση θα είχαμε;). Στα συν του βέβαια ότι (αν δεν κάνω λάθος) δίνει 3 έτη εγγύησης.

Αυτά είναι τα διλήμματά μας. Εσείς τι θα προτείνατε παιδιά;

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Link to comment
Share on other sites

γιατι αποκλειστικα από πλαίσο?

δε μπορείς να παρεις απο αλλου?

 

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Το πιστωτικό που θα πάρω από την Quest μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο στο Πλαίσιο, επειδή από εκεί είχα αγοράσει το παλιό Xiaomi.

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Link to comment
Share on other sites

https://www.plaisio.gr/tilefonia-tablet/tilefona/smartphones/tcl-10l-6gb-64gb-4g-smartphone-mple_3563529

 

Τσέκαρε και αυτό...Μην την φοβάσαι την εταιρία είναι πασίγνωστη(βγάζει και τα Αλκατελ) και κάνει μια δυνατή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μάλλον πρέπει να ξαναπάμε σε προϊόν της Quest, οπότε πάλι σε Xiaomi θα πέσουμε. Τι θα προτείνατε στα 200 ευρώ; (Τιμή Πλαίσιο). Το Redmi Note 8 ή κάποιο άλλο;

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Link to comment
Share on other sites

στα 200, απο πλαισο, μονο χιαομι...

πας για νοτε 8 4/64

αν ανεβεις λιγο ακομη, πας για note 9. και αν κανεις υπερβαση πας καρφι για note 9 pro

Link to comment
Share on other sites

Όταν ρώτησα στο νήμα για το note 8 αν βγήκε αξιόπιστο, κάποιοι μου είπαν με τη μία να πάω στο poco x3...

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Link to comment
Share on other sites

Όταν ρώτησα στο νήμα για το note 8 αν βγήκε αξιόπιστο, κάποιοι μου είπαν με τη μία να πάω στο poco x3...

 

εννοειται..καλυτερα να πας σε κατι πιο future proof

aka bill_thes
Link to comment
Share on other sites

Καμία αντίρρηση, αλλά το Χ3 κοστίζει και 270 ευρώ από το Πλαίσιο και δυστυχώς δεν μπορώ να ψωνίσω από αλλού. Επιπλέον είναι και τεράστιο (βάρος-ογκος). Από την άλλη βέβαια αν είναι με το που θα πάρω το Note 8 μετά από λίγο να αρχίσουν τα παρατράγουδα (κολλήματα, επανεκκινήσεις κλπ), αλλάζει το πράγμα. Επειδή όμως δεν έχω πάρει ξεκάθαρη απάντηση, περί αυτού πρόκειται;

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μάλλον πρέπει να ξαναπάμε σε προϊόν της Quest, οπότε πάλι σε Xiaomi θα πέσουμε. Τι θα προτείνατε στα 200 ευρώ; (Τιμή Πλαίσιο). Το Redmi Note 8 ή κάποιο άλλο;

Μίλησα χθες με Πλαίσιο, και μου είπαν ότι μπορώ να πάρω ότι συσκευή θέλω, όχι αποκλειστικά προιόν της Quest/Xiaomi.

Οπότε ευτυχώς έχω κάποιες επιλογές στη διάθεσή μου από το εν λόγω κατάστημα (άσχετα αν θα πρέπει να πληρώσω παραπάνω χρήματα σε σχέση με σκρουτζομάγαζα).

Σκεφτόμουν λοιπόν ανάμεσα σε Realme 7, Samsung A31 (αυτό μπήκε σφήνα τελευταία λόγω καλής οθόνης και μπαταρίας, αν και στο Πλαίσιο έρχεται στα 239 ευρώ, παραπάνω από όσο θα ήθελα να δώσω).

Επίσης, ψιλοπαίζουν ακόμα στο μυαλό μου τα Huawei P30 lite & P Smart S (το P 30 lite λιγότερο λόγω μικρής μπαταρίας, αλλά από την άλλη το S δεν έχει google services...).

Έχω μπερδευτεί παιδιά.

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Link to comment
Share on other sites

Η κόρη μου έχει το 6ς το οποίο έχει ωραία εξαιρετική οθόνη 90Hz φωτεινότατη με μικρή πολύ μικρή όμως χρωματική απόκλιση σε σχέση με τα Xiaomi. Το λέω αυτό διότι σπίτι υπάρχουν επίσης τα 9s ,9pro & Mi 10 T & 1+ 7 Pro.

Έχει πάρα πολύ καλό ελαφρύ UI παίρνει σχετικά γρήγορα updates και οι κάμερες συμπαθητικές για 169 ευρώ. Θέλει μικρές υπαναχωρήσεις αρχικά όσον αφορά κάποιες λεπτομέρειες κ λειτουργίες όμως όπως ανέφερα είναι παναλαφρο το ui δεν δεσμεύει αρκετή ραμ και ταυτόχρονα αποθηκευτικό χώρο και δεν κολλάει ποτέ όπως και δεν έχει κλείσει ποτέ τους τελευταίους 3 μήνες δηλαδή από την μέρα που το πήρε.

Δεν είναι τούβλο , έχει πλαστική πίσω πλάτη και τα ακουστικά AKG Samsung παίζουν θαυμάσια δυνατά και καθαρά. Υποστηρίζει nfc ....στα 169 είναι σούπερ, οπότε το 7 ακόμη καλύτερη επιλογή ;)

Konakis.
Link to comment
Share on other sites

Τελικά έγινε μεγάλη υπέρβαση και πήγαμε στο Poco X3 128Gb. Πως καταλήξαμε εκεί; Καταρχάς αποκλείστηκαν συσκευές με σχετικά μεγάλο SAR (η σύζυγος ήταν κάθετη σε αυτό). Έτσι βγήκαν από τη μέση τα Realme 7 και τα 2 Huawei (P Smart S & P30 lite που αμφότερα πλησιάζουν στο 1 σε κεφάλι). Κι εκεί που τείναμε προς το Samsung A31 λόγω καλής οθόνης, μεγάλης μπαταρίας και χαμηλού SAR (παρά τις ασθενικές επιδόσεις του επεξεργαστή και την σχετικά υψηλή τιμή για αυτά που προσφέρει), μόλις πήγαμε και είδαμε τις συσκευές από κοντά σε λειτουργία στο κατάστημα, είδε λίγο η σύζυγος το Χ3, έπαιξε με τα μενού, αντίστοιχα και με τo Samsung, διαπίστωσε και η ίδια ότι υπάρχει μια σαφής υστέρηση απόκρισης του Samsung, και μόλις τσεκάραμε ότι το SAR στο Χ3 ήταν σχετικά χαμηλό (λίγο πάνω από το 0,50 και πάντως χαμηλότερο από το 0,72 του παλιού Redmi Note 4X που είχε), ζήτησε από μόνη της να πάει στο Χ3, παρότι μεγάλο σε μέγεθος (συνηθίζεται πάντως αυτό, εξάλλου οι γυναίκες κουβαλάνε τσάντα συνήθως, οπότε το μέγεθος το βολεύουν), ακριβότερο και με φρέσκο το αρνητικό ιστορικό ποιότητας/αξιοπιστίας του συγκεκριμένου Κινέζου κατασκευαστή.

Για την ιστορία, ο τεχνικός του Πλαίσιου με ρώτησε ίσα με 10 φορές τι μέσο έβαλα στην Quest για να πετύχω διαδικασία DOA για το παλιό κινητό, και πως δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι με αυτό που έκανε η Quest στην περίπτωσή μου και πολλά άλλα ωραία...(για την ιστορία, εννοείται δεν έβαλα κανένα απολύτως μέσο, απλώς έστειλα 2 ωραία emails στην εταιρεία όπου τους εξήγησα αναλυτικά το ιστορικό βλαβών της συσκευής και απαίτησα τα νόμιμα δικαιώματά μου ως καταναλωτής).

Σε ότι αφορά το X3 οι πρώτες εντυπώσεις είναι άκρως θετικές, πολύ καλή η οθόνη σε ευκρίνεια/χρώματα/φωτεινότητα (κλάσεις καλύτερη από του 4Χ, πιθανότατα υποδεέστερη από του A31 καθότι Amoled η τελευταία, αλλά who cares), πολύ καλός ο ήχος από το εξωτερικό ηχείο (έχει και λειτουργία στέρεο μέσω του πάνω ακουστικού που λειτουργεί ως δεύτερο ηχείο) αλλά και από τη θύρα 3,5 χιλ. για ακουστικά, σαφώς γρήγορο στην πλοήγηση στα μενού, μένει να δούμε πως τα πάει και η μπαταρία αφού φορτιστεί πλήρως.

Ελπίζω μόνο (φτου φτου) να μη βγάλει κι αυτό τίποτα χαζοπροβλήματα όπως το παλιό 4Χ.

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορία πάντως αν και προσωπικά δεν με πολύ ενδιαφέρουν τέτοιες τιμές στο κεφάλι είναι 0,75.

Tcl 20 5g

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω δει τι επεξεργαστή βάζουν στο a31 αλλα πολλές φορές βλέπεις να έχουν μπει σε προφίλ που να αλλάζουν τα settings της οθόνης, αποδοσης κοκ
Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορία πάντως αν και προσωπικά δεν με πολύ ενδιαφέρουν τέτοιες τιμές στο κεφάλι είναι 0,75.

Yπάρχουν 2 τιμές του SAR, η ευρωπαϊκή (EU) και η αμερικάνικη (US). H Τιμή που ανέφερες είναι βάσει του αμερικάνικου προτύπου. Πρόκειται για 2 διαφορετικής μεθοδολογίας μετρήσεις, το ευρωπαικό πρότυπο μετρά την ακτινοβολία από 1cm απόσταση σε μάζα 10g κι έχει ανώτατο όριο τα 2W/kg μάζας ενώ το αμερικάνικο από 1cm απόσταση σε μάζα 1g κι έχει ανώτατο όριο τα 1,6W/kg μάζας.

Δες κι εδώ: https://www.mi.com/global/certification/rfexposure/

 

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Δεν έχω δει τι επεξεργαστή βάζουν στο a31 αλλα πολλές φορές βλέπεις να έχουν μπει σε προφίλ που να αλλάζουν τα settings της οθόνης, αποδοσης κοκ

 

Helio P65 φορά το Α31, είναι πολύ κατώτερος του επεξεργαστή του Χ3, οπότε για 30 ευρώ διαφορά στην τιμή, σε συνδυασμό με τα 6 Gb RAM του Χ3 έναντι 4 του Α31, δεν τίθεται θέμα επιδόσεων όσο πειραγμένες και να ήταν οι ρυθμίσεις απόδοσης/προφίλ του Α31 στη συσκευή demo.

NOKIA 8

LG G2 32Gb (DEU)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

είναι δυνατόν να συγκρίνεις κινητά του 2021 με το εκπληκτικό redmi note 4(με sd 625, όσοι φίλοι μου το είχαν μόνο καλά λογία άκουγα) για την εποχή του(έχουμε νοτε 9 τώρα)

και αυτη η καραμέλα με το λειτουργικό των xiaomi δεν μπορώ να καταλάβω απο που βγαίνει?

έχοντας 5 διαφορετικά xiaomi αυτα τα χρόνια,δεν ειχα ποτέ κάποιο σοβαρό θέμα.

εύχομαι να σου βγει καλό το poco..

siemens s35i->sony ericsson t100->siemens s65->sony ericsson k750->eten x600->htc diamond->htc diamond 2->xperia ray (ποτέ Nokia :cool:)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...