Jump to content

βοήθεια για επιλογή σκληρού δίσκου

kostakiss
 Κοινοποίηση

ποια εταιρία να επιλέξω?  

31 members have voted

1. 1. ποια εταιρία να επιλέξω?

• Maxtor
      8
    • Western Digital
      13
    • Seagate
      9
    • άλλη ? αν ναι ποια ?
      1

Recommended Posts

αυτήν την εβδομάδα θα πάω να αγοράσω ένα σκληρό 160gb-200gb..(να μην υπερβαίνει τα 120ευρώ)..θα ήθελα να μου πείτε εσείς τι από τα 3 προτείνεται από άποψη ποιότητας και e3ipirethshs..p.x ναι μεν τα maxtor έχουν τρία χρονια εγγύηση αλλα η εξυπηρέτηση σε περίπτωση που χαλάσει γίνετε μέσα σε 2 εργάσιμες,αντίθετα με την western digital η οποια έχει 5 χρονια εγγύηση η αντικατάσταση γίνετε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα..ακούω τις γνώμες σας! :confused:

ego psifisa maxtor.auton ton maxtor ton 20ari ton exo sxedo 5 xronia den exei pathei ton xristo tou...ti format thes (kamia 10) ti klotsies exei faei milame kako den pathenei....tora gia tou kenourious den ksero ti pezete :) elpizo na voithisa...

egw pali panta WD eixa... Enan 6ari pou varese, enan 40ari akoma zei, enan 120ari pou einai se auto to pc kai enan 300GB SATA sto pc me ta windows... Kanena provlhma an ekseraisoume ton 6ari... outos i allos siga na mhn ginete se 2 meres i allagh... sorry gia ta greeklish...
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Western Digital... Καλύτερα 3 χρόνια παραπάνω εγγύηση, κι ας κάνουν μια βδομάδα να σου τον αλλάξουν. Παραπάνω αποκλείεται.

WD και απο μενα. καλυτερα η παραπανω εγγυηση. Ασε που χτυπησε και ενας maxtor ενος φιλου μου ακριβως μετα την εγγυηση του ενος χρονου που εδινε τοτε...Εγω εχω εναν "συλλεκτικο" 60αρι WD special edition(σταματησε την παραγωγη τους λογο κοστους) που δεν εχει παθει τιποτα εδω και 3 χρονια.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

ψηφισα seagate γιατι oi maxtor Κανουν πολυ θορυβο οταν γεμιζουν και απο wd εχω ασχημες εντυπωσεις.εχω wd 120sata αλλα μου χαλασε 2 φορες!αυτος ειναι οτριτος φυσικα μεσω εγγυησης.τι να την κανω ομως την εγγυηση οταν εχασα και τις 2 φορες στο συνολο 14200 songs????
My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Western Digital... Καλύτερα 3 χρόνια παραπάνω εγγύηση, κι ας κάνουν μια βδομάδα να σου τον αλλάξουν. Παραπάνω αποκλείεται.

Μια βδομάδα; :confused: Εμένα έκαναν 1 μήνα για να τον αλλάξουν :mad: Τεσπα εγώ έχω έναν WD και έναν Seagate. Ψήφισα WD γιατί πιστεύω ότι είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα αλλά με λιγότερα λεφτά...

εγώ με την σειρά μου θα ψηφίσω maxtor...και οι δυο που είχα ενώ χρησιμοποιούσα pc ήταν πολύ καλοί..ο ένας (5gb) είχε πάθει ένα παράξενο πρόβλημα ύστερα από 3 χρονια..μετά αγόρασα αυτόν που έχω τώρα (30gb) ο οποιος λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα...

εγώ με την σειρά μου θα ψηφίσω maxtor...και οι δυο που είχα ενώ χρησιμοποιούσα pc ήταν πολύ καλοί..ο ένας (5gb) είχε πάθει ένα παράξενο πρόβλημα ύστερα από 3 χρονια..μετά αγόρασα αυτόν που έχω τώρα (30gb) ο οποιος λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα...

file oxi mono na ton psifiseis alla na ton pareis kiolas...maxtor=gaidouria ;)

Εγώ λέω Seagate για την πολύ ήσυχη λειτουργία των .8 μοντέλων, τα 5 χρόνια εγγύηση και το NCQ που ενσωματώνουν.

Όσο για τις αντικαταστάσεις δύο που μου έχουν χτυπήσει (ένας WD τρεις μέρες πριν κλείσουν τα 3 χρόνια και ένας Maxtor που αποδείχτηκε ελαττωματικός) τους πήγα στο κατάστημα, κοίταξαν στο site της εταιρίας πόσο εγγύηση έχουν ακόμα και μου τους άλλαξαν επιτόπου...Ούτε καν κοίταξε ο τεχνικός να επιβεβαιώσει ότι είναι όντως χτυπημένοι.

Ούτε καν κοίταξε ο τεχνικός να επιβεβαιώσει ότι είναι όντως χτυπημένοι.

αυτό σημαίνει κάτι ?τι,το θεωρούσε αυτονόητο..δεν κατάλαβα.. :confused:

αυτό σημαίνει κάτι ?τι,το θεωρούσε αυτονόητο..δεν κατάλαβα.. :confused:

Εννοώ ότι στην πραγματικότητα δεν παίζει ρόλο η μάρκα του δίσκου αλλά το μαγαζί. Με την εταιρία επικοινωνείς αν σου κάνει νερά το μαγαζί και δεν σου αλλάζει το προϊόν. Αν ο υπεύθυνος είναι λιγάκι εξυπηρετικός δεν έχεις πρόβλημα όσο είσαι μεσα στην εγγύηση.

Εννοώ ότι στην πραγματικότητα δεν παίζει ρόλο η μάρκα του δίσκου αλλά το μαγαζί. Με την εταιρία επικοινωνείς αν σου κάνει νερά το μαγαζί και δεν σου αλλάζει το προϊόν. Αν ο υπεύθυνος είναι λιγάκι εξυπηρετικός δεν έχεις πρόβλημα όσο είσαι μεσα στην εγγύηση.

Μόνο που όταν σου χαλάσει ο δίσκος δεν απευθύνεσαι στο μαγαζί που το αγόρασες αλλά στην αντιπροσωπεία. Εγώ τον WD μου τον πήρα από άσχετο μαγαζί στα Χανιά, αλλά όταν μου χάλασε τον πήγα στην Quest και μου τον άλλαξε χωρίς να με ρωτήσει τίποτα.

ύστερα από λίγο ψάξιμο πιο πολύ μου τράβηξε την προσοχή αυτός ο σκληρός... - http://www.e-acorn.gr/view_product.php?productid=2390&idcat=8&idsubcat=16&idsubsubcat=45 -ακούω γνώμες..!

Μόνο που όταν σου χαλάσει ο δίσκος δεν απευθύνεσαι στο μαγαζί που το αγόρασες αλλά στην αντιπροσωπεία. Εγώ τον WD μου τον πήρα από άσχετο μαγαζί στα Χανιά, αλλά όταν μου χάλασε τον πήγα στην Quest και μου τον άλλαξε χωρίς να με ρωτήσει τίποτα.

Αφού είπα ότι τον πήγα στο μαγαζί και μου τον άλλαξε. Τι άλλο να πω? Ούτε στην αντιπροσωπεία ούτε πουθενά αλλού. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της κιφησιάς. Anyway, είμαστε off topic οπότε συνεχίζουμε με τις προτάσεις μας για τον φίλο που θέλει να αγοράσει δίσκο!

Αφού είπα ότι τον πήγα στο μαγαζί και μου τον άλλαξε. Τι άλλο να πω? Ούτε στην αντιπροσωπεία ούτε πουθενά αλλού. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της κιφησιάς. Anyway, είμαστε off topic οπότε συνεχίζουμε με τις προτάσεις μας για τον φίλο που θέλει να αγοράσει δίσκο!

Εννοώ ότι ακόμα και το μαγαζί από το οποίο ψώνισες είναι μούφα, η αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμένη να σε εξυπηρετήσει.

Να κάνω μια ερώτηση?? Γιατί ο WD 300GB Caviar είναι ακριβότερος απο τον 320GB Caviar (στο e-shop ο 320 είναι 1 ευρώ ακριβότερος...))

εγώ αν δεν είχα πιο μεγάλο μοντέλο, θα το έπερνα. Δες για δίσκους με 16MB buffer... καλός είναι πάντως αυτός, αλλά καλύερα δες γαι λίγο πιο ακροβό μοντέλο!