Jump to content

Cosmote: Συμβόλαια κινητής: Επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

8 ώρες πριν, georgemv said:

Συμφωνώ ότι είναι ανήθικο να δείχνεις σηματάκι 5G όταν είσαι με DSS. Δεν ξέρω όμως που μαζεύει στατιστικά η ΕΕ. Οι πραγματικές καταγραφές από χρήστες Ν78 vs N1 είναι παρακάτω. Δε μου φαίνεται για 5-10% προσωπικά.

1815242508_Screenshot2024-10-11at01_13_31.thumb.png.9b55fc8004345e47cba2f3b95ec084da.png
1768291385_Screenshot2024-10-11at01_13_49.thumb.png.198811b63ad2d3039cd8e876c3bfb9a7.png

Φίλε μου, όπως καλά καταλαβαίνεις, δεν είναι 5 με 10%, είναι όντως παραπάνω. Προσωπικά δε νομίζω βέβαια να είναι πάνω από 25% και μακάρι αλλά δεν το νομίζω, να φτάσει ένα 50% μέχρι το τέλος του έτους, αντε αρχές άνοιξης και το επόμενο καλοκαίρι να μας βρει με διπλάσιες. Αλλά δύσκολο και πάλι, μακάρι να είναι στο 50 μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Το όλο θέμα έγκειται στο ότι η μητρική εταιρεία ή η ανικανότητα των στελεχών ή απλά ο ατελείωτος νενεκισμος που διακατέχει αυτή τη χώρα και φυσικά τις διοικήσεις των εταιρειών που πλέον δεν τολμανε, έχουν κάνει τα πράματα να πηγαίνουμε πολύ αργά. Η Cosmote πρώτη ξεκίνησε το 2020 δειλά δειλά ας πούμε και φτάσαμε τέλος του 24 και ακόμα κάνουμε αμάν να τελειώσει αναβαθμίσεις. Χώρια τα micro που αναφέρεις που πολλά θέλουν πέταμα και να ανεβάσουν χωρητικότητα και ενώ έχουν βγάλει ένα σωρό άδειες για N78, δεν τους καίγεται καρφί για περιοχές της επαρχίας που υποφέρουν. Βάζεις και τον παράγοντα οικονομία και πολλά κλειστά cells σε οικισμούς που κάνει τον τελευταίο κάτοικο αυτής της χώρας τελικά, δεύτερης κατηγορίας.. Πολύ απλά έπρεπε σε περιοχές που έχουν ξεζουμισει τον χαλκό, να έχουν φισκαρει κεραίες και N78 και να μπορεί ο κόσμος να κάνει τη δουλειά του. Γενικά η Telekom ώρες ώρες θυμίζει Vw, που χρησιμοποιεί το ίδιο κουμπάκι της κονσόλας από skoda μέχρι porsche και κάπου εκεί του έχει αλλάξει τα φώτα με λίγα λόγια στην οικονομία για να καταλάβουμε.. Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες με τις απαράδεκτες τιμές τους προσπαθούν κάθε σπίτι από μια σταθερή και 4 κινητά, τα 2 οπωσδήποτε συμβόλαιο και να παίρνουν αν μπορούν μια 100αρα από όλους μαζί κάθε μήνα, γιατί όχι..

8 ώρες πριν, king2009 said:

Δυστυχως ειμαστε πολυ λιγοι στο πραγματικο 5G με την πραγματικη καλυψη Ν78 οχι πανω απο 5-10% των 5G κεραιων. Ολες ειναι fake Ν1 Ν28. Υπαρχουν και χειροτερες χωρες απο μας αλλα ελαχιστες οι περισσοτερες ειναι πολυ ανωτερες στο πραγματικο 5G. Σε μας διαφημιζουν 95% καλυψη 5G και η πραγματικη ειναι 5-10%. Δυστυχως τους εχουμε μαθει αλλα καλο ειναι να βγαινουν προς τα εξω οι απατεωνιες τους και οι fake ειδησεις τους γιατι ο απλος κοσμος δεν τα γνωριζει και ειναι λογικο. 

https://www.insomnia.gr/articles/various/network/meleti-tou-5g-observatory-gia-thn-katastash-tou-5g-sthn-ellada/

1.jpg.2a84d484b67a05e466de4f7e31a1cf27.j

Άμα ήταν πιο πυκνό το δίκτυο όλων, ακόμα και το ισχνό DSS θα ήταν μια χαρά. Αλλά αφού δεν θέλουν να πυκνώσουν και αφού κάποια στιγμή σκέφτονται θα μεταφέρουν το φάσμα του 4G στο 5G κλπ, δεν τους νοιάζει. Απλά στηρίζονται πάρα πολύ στα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί και το EN DC που κάνει η N78 εφόσον καλύπτει μεγάλο εύρος πεδίου, δεν ταραζονται για τίποτα. Επειδή και γω μηχανικός είμαι, ξέρω πώς είναι να σου βγάζουν το λάδι να πετύχεις το ακατόρθωτο και να βγάλεις από τη μύγα ξύγκι με πίεση για λιγότερο κόστος από τους γραβατωμενους, το τεχνικό τμήμα μάλλον βαράει υπερωρίες και οι από πάνω βαράνε το λάσο, όπως συμβαίνει δηλαδή παντού πλέον. Οι μόνοι που χαίρονται με τη δουλειά τους είναι τα τμήματα μάρκετινγκ που έχουν απογειώσει τη μπουρδολογια.. 

• Απαντήσεις 19,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ο CTO της Cosmote πάντως λέει για 90% πληθυσμιακή με Ν78, 99% πληθυσμιακή με Ν1/Ν28, περισσότερες SA συσκευές το 24 και στα SA iPhone το 2025

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2267541/omovrontia-ependyseon-stis-thlepikoinonies-apo-olo.html

Όσον αφορά το 5G, οι πάροχοι αναφέρουν σημαντική κάλυψη. Η Cosmote έχει φτάνει σε 99% κάλυψη και πάνω από 90% κάλυψη στα 3,5 Ghz. «Έχουμε κάνει για όλους το 5G SA. Γίνονται δοκιμές. Εντός του 2024 θα υποστηρίξουμε περισσότερες συσκευές και μέσα στο 2025 θα υποστηρίζουμε περισσότερες συσκευές iPhone», είπε ο κ. Τσώνης.

Edited by georgemv

Δεν ακούγεται λάθος το 90% πληθυσμιακή κάλυψη, δεν σημαίνει κιόλας ότι 9 στις 10 κεραίες έχει n78.

Κρατάμε ότι σε 2 μήνες θα υποστηρίζουν περισσότερες συσκευές. Μην είναι μόνο 2-3 πάλι.

41 minutes ago, georgemv said:

Ο CTO της Cosmote πάντως λέει για 90% πληθυσμιακή με Ν78, 99% πληθυσμιακή με Ν1/Ν28, περισσότερες SA συσκευές το 24 και στα SA iPhone το 2025

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2267541/omovrontia-ependyseon-stis-thlepikoinonies-apo-olo.html

90% λέει Ν78 και 99% 5G γενικά, ενδιαφέρον.

Οι άλλοι δύο δεν βλέπω να αναφέρουν ποσοστό με Ν78, παρά μόνο συνολική κάλυψη, γεγονός που μου επιτρέπει να υποθέσω ότι είναι πολύ κάτω.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Αλλο τι λενε και με το θα θα θα και αλλο η πραγματικοτητα. Ελαχιστη ειναι η Ν78 στην Ελλαδα και ουδεμια σχεση εχει με το 95% καλυψη που βλεπαμε στις διαφημισεις τις cosmote. Ας γραψουν εχουν 80% fake 5G βλεπετε δηλαδη το σηματακι αλλα σας δινουμε ταχυτητες 10ετιας οπως το 4G+ και ενα 5-10-15% της Ελλαδας εχει το πραγματικο 5G με ταχυτητες ανω του 1GB. Η παραπληροφορηση ειναι τεραστια σε αυτη τη χωρα ας πουμε και μια φορα τα πραγματα με το ονομα τους γιατι αρκετο δουλεμα φαγαμε απο τις δηθεν σοβαρες εταιριες των καρτελ που εχουμε. 

Δεν είχε κάνει η Cosmote διαφήμιση αναφέροντας 95% κάλυψη στη Ν78.

Στην ιστοσελίδα λέει 85% γεωγραφική κάλυψη 5G και 99% πανελλαδική 

Αυτά συμπεριλαμβάνουν 5G ψεύτικο μαζι με Ν78 ταυτόχρονα.  

Πανέξυπνο έχουν ξεχάσει παλιά σελίδα 😂

Παλιά: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/networksuperiority.html

Νέα: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/map.html

Το 4G+ που πήγε; Η κάλυψη 2G θα ήθελα να την αναφέρουν 😂

Edited by elkons

14 minutes ago, elkons said:

Δεν είχε κάνει η Cosmote διαφήμιση αναφέροντας 95% κάλυψη στη Ν78.

Στην ιστοσελίδα λέει 85% γεωγραφική κάλυψη 5G και 99% πανελλαδική 

Αυτά συμπεριλαμβάνουν 5G ψεύτικο μαζι με Ν78 ταυτόχρονα.  

Πανέξυπνο έχουν ξεχάσει παλιά σελίδα 😂

Παλιά: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/networksuperiority.html

Νέα: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/map.html

Το 4G+ που πήγε; Η κάλυψη 2G θα ήθελα να την αναφέρουν 😂

Ναι αυτο λεω ομως οτι λεει για πανελλαδικη 5G καλυψη 99% ενω ειναι στο 10-15% οσο ειναι και 85% fake 4G DSS. Απλα αυτοι βαφτισαν το 85% καλυψη 4G DSS σε 5G και μοστραρουν διαφημισεις 5G. Αμ δε τους πηραν χαμπαρι και τρωνε τρελο κραξιμο απο τοτε που μπηκε το αρθρο στο insomnia. 

Αποκλείεται 10-15% είναι μόνο η Αθήνα. 

Γύρω στο 40-50% το κανονοικό και 87% πρέπου το ψεύτικο, αφού παντού σχεδόν υπάρχει lte . 

1 hour ago, elkons said:

Αποκλείεται 10-15% είναι μόνο η Αθήνα. 

Γύρω στο 40-50% το κανονοικό και 87% πρέπου το ψεύτικο, αφού παντού σχεδόν υπάρχει lte . 

Δεν υπαρει περιπτωση να εχουμε 50% καλυψη με Ν78 στην Ελλαδα. 

Δες εδω το αρθρο

https://www.insomnia.gr/forums/topic/830621-μελέτη-του-5g-observatory-αποτυπώνει-την-κατάσταση-του-5g-στην-ελλάδα/

και εδω απο Μαρτιο 2024 τα στατιστικα οπου ειμαστε καπου 7-8% στην πραγματικη 5G καλυψη στην Ελλαδα. 

1.jpg.2a84d484b67a05e466de4f7e31a1cf27.j

Η έρευνα είναι από κάποιον επίσημο οργανισμό; Η έκταση της Ελλάδας είναι μικρότερη από τις χώρες που συγκρίνει.

Αυτό μπορούμε να το κρίνουμε κάποια στιγμή που θα λένε κάνα τεράστιο νούμερο στις Ν78 με τα κινητά μας σε διάφορα μέρη. 

Δηλαδή αν έλεγαν πως η Cosmote γίνεται Cyta στο ίντερνετ θα το πίστευες; ναι μεν και οι πάροχοι μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα για το μάρκετινγκ αλλά δεν πιστεύουμε και ότι λένε στο διαδίκτυο. 

Δεν λέω πως διαφωνώ με την άποψη σου αλίμονο ένα φόρουμ είμαστε και η γνώμη όλων είναι ελεύθερη 😀

Edited by elkons

On 11/10/2024 at 2:03 ΜΜ, MIKU said:

90% λέει Ν78 και 99% 5G γενικά, ενδιαφέρον.

Οι άλλοι δύο δεν βλέπω να αναφέρουν ποσοστό με Ν78, παρά μόνο συνολική κάλυψη, γεγονός που μου επιτρέπει να υποθέσω ότι είναι πολύ κάτω.

Όντως είναι στο 90% η κάλυψη του 5G N78 από την Cosmote! Η Vodafone αναφέρει κάλυψη n78 64% έως τέλος του έτους. Πάνω κάτω το ίδιο και η NOVA. Αν και το επόμενο εξάμηνο θα δούμε αλλαγές με περισσότερους σταθμούς βάσης πανελλαδικά. Τέλος του 2025 θα υπάρχει παντού κάλυψη 5G. Τέλος του 2024 η Cosmote θα φτάσει το 100%.

1 ώρα πριν, Chrischal1908 said:

Όντως είναι στο 90% η κάλυψη του 5G N78 από την Cosmote! Η Vodafone αναφέρει κάλυψη n78 64% έως τέλος του έτους. Πάνω κάτω το ίδιο και η NOVA. Αν και το επόμενο εξάμηνο θα δούμε αλλαγές με περισσότερους σταθμούς βάσης πανελλαδικά. Τέλος του 2025 θα υπάρχει παντού κάλυψη 5G. Τέλος του 2024 η Cosmote θα φτάσει το 100%.

Aς καταφερει να παει την 4G καλυψη στο 100% που εχουμε σημεια που δεν πιανουμε καν Ε μηδεν σημα και οταν καταφερει να παει πανω απο 20% τη Ν78 βλεπουμε καλο 2030 οπως το πανε. Μην γραφετε οτι να ναι εκτος αν ειστε της εταιριας και συνεχιζετε την παραπληροφορηση. 

Edited by king2009

3 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Δεν μπορώ φιλε να τα πιστέψω αυτά τα νούμερα. Ούτε το 90% της cosmote ούτε το 64% της Vf σε N78. Μη μιλήσω για nova, θεωρώ ότι και αυτοί πουλάνε τα ίδια φούμαρα με τους άλλους δύο. Εχεις κάποιο λινκ για το 64% N78 που λέει η Vf ότι έχει; 

2 ώρες πριν, aektzhs 1 said:

Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλοι έχουν γύρω στο 60 τοις εκατό πραγματικό 5G με N78

Τι εννοείς όλοι; Το ίδιο 5g έχει η Cosmote με τις άλλες; 

@aektzhs 1έχεις Cosmote ή ήρθε ο άγιος Κοσμάς και σου το είπε σε κάνα όνειρο;

Edited by Teiresias_

Αυτές είναι οι καταγεγραμένες N78 της Cosmote στο CellMapper. 

Δεν ξέρω εάν αναφέρεται σε 5G SA ή nsa Βέβαια γιατί δεν μπορώ να δω για τους άλλους 2.

Έπρεπε να περάσω από κάθε περιοχή γύρω γύρω γύρω να τις περάσω με ζουμ για να τις εμφανίσει. 

Screenshot_20241012_222722_CellMapper.thumb.jpg.dd5648659269ab7f6e0d98aed1cc402c.jpg

Screenshot_20241013_113656_CellMapper.thumb.jpg.4b5ceca16bc53a61394d5477916e0a9e.jpg

Η Cosmote έχει περισσότερη N78 από τις άλλες αλλα σε καμία περίπτωση τρελά νούμερα .

Edited by elkons

1 hour ago, aektzhs 1 said:

Όχι ρε συ. Και μεταξύ τους έχουν διαφορά. Σίγουρα έχει παραπάνω N78 η Cosmote. Άρα η ισοβαθμία δεν παίζει για αρχή. Η ατελείωτη αρλούμπα για 90% κάλυψη και 80 κλπ των άλλων δύο είναι το θέμα, που ακόμα βλέπουμε ιστούς με ολόκληρες περιοχές μόνο 4G. Όπως είπα και σε άλλο νήμα, πληθυσμιακα πάντα και όχι σε επίπεδο κεραιών, μάλλον δεν ξεπερνάει το 45-50% με το ζόρι η Cosmote. Και αυτό επειδή έχουμε τεράστιο πληθυσμό της χώρας να κατοικεί στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλιώς αν ήμασταν διασκορπισμενοι θα τους ήταν ακόμα πιο δυσάρεστο να πυκνώσουν το δίκτυο και εκεί δεν θα έβγαζαν καμιά ανακοίνωση.. 

2 minutes ago, elkons said:

Αυτές είναι οι καταγεγραμένες N78 της Cosmote στο CellMapper. 

Δεν ξέρω εάν αναφέρεται σε 5G SA ή nsa Βέβαια γιατί δεν μπορώ να δω για τους άλλους 2.

Έπρεπε να περάσω από κάθε περιοχή γύρω γύρω γύρω να τις περάσω με ζουμ για να τις εμφανίσει. 

Screenshot_20241012_222722_CellMapper.thumb.jpg.dd5648659269ab7f6e0d98aed1cc402c.jpg

Screenshot_20241013_113656_CellMapper.thumb.jpg.4b5ceca16bc53a61394d5477916e0a9e.jpg

Η Cosmote έχει περισσότερη N78 από τις άλλες αλλα σε καμία περίπτωση τρελά νούμερα .

Αυτά είναι καταγραφές όταν το κινητό είναι μόνο σε SA, αλλιώς δεν βλέπει την N78 το cellmapper. Αυτό συμβαίνει επειδή καταγραφεί την μπάντα του primary cell. Αυτά είναι ο, τι καταγράψαμε στην beta περίοδο που είχε ανοίξει η Cosmote και δεν μας έκανε register το δίκτυο καθώς μαζί και με καταγραφές που γίνονται από τωρινούς χρήστες που έχουν τη δυνατοτητα να συνδεθούν με SA. Προσωπικά έχω καταγράψει όλη την Αθηνών Πατρών και προς Ναύπλιο και Τρίπολη καθώς και αρκετές Αθήνα. Όμως σίγουρα είναι παραπάνω από αυτά που βλέπεις, λείπουν πολλά σημεία που δεν έχει πάει κανείς. 

1 hour ago, aektzhs 1 said:

Στα μέρη μου μόνο στη Χαλκίδα κέντρο και παλαιά γέφυρα έχει η vdf N78 ,έλα πιο κατω να δεις αν έχει Ν78 ή όχι. Η πράσινη εχει περιμετρικά Ν78 2,3 έχουν μείνει.

Δεν λέω πως ότι γίνεται εδώ ισχύει πανελλαδικά αλλά το έχω παρατηρήσει σε πολλά μέρη πως έχει η μία. 

9 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Για δώσε το λινκ που άντλησες τη πληροφορία 90% Ν78.

29 minutes ago, elkons said:

Στα μέρη μου μόνο στη Χαλκίδα κέντρο και παλαιά γέφυρα έχει η vdf N78 ,έλα πιο κατω να δεις αν έχει Ν78 ή όχι. Η πράσινη εχει περιμετρικά Ν78 2,3 έχουν μείνει.

Δεν λέω πως ότι γίνεται εδώ ισχύει πανελλαδικά αλλά το έχω παρατηρήσει σε πολλά μέρη πως έχει η μία. 

Για δώσε το λινκ που άντλησες τη πληροφορία 90% Ν78.

Το έχει δώσει στο θέμα των διαξιφισμών. Αυτό το 64% της Vf θέλω να ανεβάσει οπουε βρει χρόνο 

1 minute ago, Gv2008 said:

Το έχει δώσει στο θέμα των διαξιφισμών. 

Αν μπορείς μου δίνεις λινκ γιατί δεν το βρίσκω αυτό ;

1 minute ago, elkons said:

Αν μπορείς μου δίνεις λινκ γιατί δεν το βρίσκω αυτό ;

1 minute ago, Gv2008 said:

Αποκλείεται να είναι 90% αφού το SA είναι περίπου 60% 😛😛

• 2 weeks later...

Ο αδερφός μου, με GigaMax unlimited έχει πάει στο εξοχικό και έχει κάνει sharing από το κινητό στην τηλεόραση, το λάπτοπ, PS5 και το τάμπλετ.

Σε 6 μέρες έφαγε 242GB.

Άντε να είχε Nova "unlimited" και να έφτανε τα 300GB...

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Με ένα Update στο ps 5 και σε κάνα παιχνίδι τα έφαγε κατευθείαν αν θέλει και αν έχει καλή ταχύτητα σε μερικά λεπτά 🤡

59 minutes ago, MIKU said:

Ο αδερφός μου, με GigaMax unlimited έχει πάει στο εξοχικό και έχει κάνει sharing από το κινητό στην τηλεόραση, το λάπτοπ, PS5 και το τάμπλετ.

Σε 6 μέρες έφαγε 242GB.

Άντε να είχε Nova "unlimited" και να έφτανε τα 300GB...

"Unlimited' με περιορισμό ταχύτητας μετά τα 300GB δεν είναι πραγματικά απεριόριστο. Η Nova δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι προσφέρει 'Unlimited' υπηρεσίες όταν επιβάλλει κόφτες. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως η Vodafone και το Cosmote Neo, που προσφέρουν πραγματικά απεριόριστα δεδομένα στην ίδια τιμή, χωρίς περιορισμούς και με καλύτερη ποιότητα δικτύου.Επιπλέον, η Nova επιβάλλει αυτούς τους περιορισμούς μόνο σε νέους πελάτες, αλλά τα συμβόλαια των υφιστάμενων συνδρομητών κάποια στιγμή θα λήξουν. Τι θα κάνουν τότε; Πολλοί από αυτούς μπορεί να χρειάζονται το 'Unlimited' για επαγγελματικούς λόγους, αλλά θα καταλήγουν να παίζουν με ταχύτητες μόλις 8Mbps. Αυτό είναι απαράδεκτο δεν σέβονται κανένα. 

Αντί να επενδύσει στην πραγματική βελτίωση του δικτύου της, η Nova φαίνεται να προτιμά να βάζει περιορισμούς για να φαίνεται καλά στα speedtest awards... είμαι κατά 99% σίγουρος, και επειδή θα έχει προβλήματα το δίκτυο, η WIND δεν είχε κόφτες και με την ένωση κάτι θα έχει αλλάξει στο δίκτυο σίγουρα,πάνε 2χ,τότε γιατί δεν πάθαινε τίποτα ενω τώρα τους έπιασε πόνος για κόφτες ; μήπως τελικά τα 2δισ τα έφαγαν τελικά ;

Επιπλέον, θα μπορούσε να έχει ξεχωριστά συμβόλαια για 'Unlimited' και ψευτο-'Unlimited', αλλά προτιμά να μπερδεύει τους πελάτες με παραπλανητικές προσφορές.

Τέλος, οι φήμες περί Άραβων που υποτίθεται ότι θα απογειώσουν την εταιρεία όταν πωληθεί είναι ανυπόστατες. Η Nova δεν έχει πωληθεί ακόμα, οπότε οι μυθοπλασίες αυτές δεν έχουν θέση. Αν θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, πρέπει να προσφέρει πραγματικά απεριόριστα συμβόλαια και να σταματήσει τις ψευδείς υποσχέσεις περί 'Unlimited'

Με συγχωρείτε για όλο αυτό το μακροσκελές κείμενο.

Δεν επικροτώ καμία εταιρεία για κόφτες και τα σχετικά αλλά 242 GB σε 6 ημέρες δεν είναι λελογισμένη χρήση. Για να τα λέμε όλα δηλαδή.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅