gi_viper Δημ. Παρασκευή στις 03:18 μμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 03:18 μμ On 28/4/2025 at 12:27 ΜΜ, gi_viper said: Δεν ειμαι σίγουρος ποια άλλα στοιχεια μπορει να είναι χρήσιμα. Αυτο που είδα μετα απο δοκιμες είναι ο,τι δεδομενα του VPN μεσω UDP εχουν πρόβλημα στη Vodafone κινητη, ενω Cosmote (κινητη και σταθερο ιντερνετ) δεν επηρεάζονται σημαντικά. Για τις δοκιμες χρησιμοποίησα τόσο το * VPN της δουλειας - μονο UDP και δεν εχω δικαιωματα να το ρυθμισω και ουσιαστικα ειναι και το προβλημα μου * οσο και το TorGuard VPN που χρησιμοποιώ για μενα. Σε αυτο είδα οτι servers se Ελλαδα και εξωτερικο εχουν προβλημα μεσω UDP (WireGuard kai OpenVPN) με τη Vodafone (αλλα οχι με την Cosmote) ,ενω OpenVPN TCP παει μια χαρα με τη Vodafone Αν καποιος μπορει ας δοκιμασει τα παραπανω με ενα speed test για να δουμε αν ειμαι μονο εγω? Τελικά έλυσα το πρόβλημα μου χρησιμοποιώντας OpenVPN TCP (προσωπικο account), το UDP VPN της δουλειας συνδεεται πανω σε αυτο και ολα πάνε ρολοι... Κρίμα που χρειαζεται ολη αυτη η φασαρία - δοκιμασα και διαφορα MTU sizes αλλα δεν ειδα καμια διαφορα... Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος αλλα μεχρι εκει εφτασα... 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
H2SO4 Δημ. Παρασκευή στις 06:25 μμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 06:25 μμ 3 ώρες πριν, gi_viper said: Τελικά έλυσα το πρόβλημα μου χρησιμοποιώντας OpenVPN TCP (προσωπικο account), το UDP VPN της δουλειας συνδεεται πανω σε αυτο και ολα πάνε ρολοι... Κρίμα που χρειαζεται ολη αυτη η φασαρία - δοκιμασα και διαφορα MTU sizes αλλα δεν ειδα καμια διαφορα... Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος αλλα μεχρι εκει εφτασα... Απο περιέργεια, ποιό ειναι το VPN της δουλειάς? 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. Παρασκευή στις 08:14 μμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 08:14 μμ 4 ώρες πριν, gi_viper said: Τελικά έλυσα το πρόβλημα μου χρησιμοποιώντας OpenVPN TCP (προσωπικο account), το UDP VPN της δουλειας συνδεεται πανω σε αυτο και ολα πάνε ρολοι... Κρίμα που χρειαζεται ολη αυτη η φασαρία - δοκιμασα και διαφορα MTU sizes αλλα δεν ειδα καμια διαφορα... Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος αλλα μεχρι εκει εφτασα... Ενδιαφέρον... μήπως χρησιμοποιείς κάποιο περίεργο port? Μπορείς να τους ρωτήσεις αν κάνουν κάποιο traffic engineering, οφείλουν να απαντήσουν 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gi_viper Δημ. Σάββατο στις 07:35 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 07:35 πμ 11 ώρες πριν, georgemv said: Ενδιαφέρον... μήπως χρησιμοποιείς κάποιο περίεργο port? Μπορείς να τους ρωτήσεις αν κάνουν κάποιο traffic engineering, οφείλουν να απαντήσουν Δεν νομιζω να κανουν κάτι ιδιαιτερα περιεργο, το ιδιο προβλημα έχω και με OpenVPN με UDP πρωτοκολλο (το ιδιο προσωπικο VPN που δουλευει καλα με TCP) και με οτι wireguard (παντα UDP) εχω δοκιμασει. 13 ώρες πριν, H2SO4 said: Απο περιέργεια, ποιό ειναι το VPN της δουλειάς? Zscaller 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. Σάββατο στις 08:45 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 08:45 πμ (edited) 1 hour ago, gi_viper said: Δεν νομιζω να κανουν κάτι ιδιαιτερα περιεργο, το ιδιο προβλημα έχω και με OpenVPN με UDP πρωτοκολλο (το ιδιο προσωπικο VPN που δουλευει καλα με TCP) και με οτι wireguard (παντα UDP) εχω δοκιμασει. Zscaller Να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό να σου βρει το πρόβλημα του setup σου. Και μια γενική παρατήρηση που αναφέρομαι σε όλους που αναζητούν λύσεις σε τεχνικά θέματα δικτύων. Όταν λέμε ειδικό εννοούμε πραγματικά ειδικό όχι κανένα που το παίζει πληροφορικάριος και έχει μαύρα μεσάνυχτα από δίκτυα όπως είναι το 95% των επαγγελματιών πληροφορικής της Ελλάδος. Άλλο μηχανικός δικτύων και άλλο όλα τα υπόλοιπα όσο παραπλήσια και να μοιάζουν. Απλά στην Ελλάδα το βάζουμε μέσα στο τσουκάλι. Και η πληροφορική είναι σαν την ιατρική έχει πολλούς κλάδους που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν και θεωρούν ότι όλοι είναι hacker 😂😂😂😂😂 ενώ ξέρουν μόνο να κάνουν φορμάτ σε windows 😂😂😂😂 πόσες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους βάλανε λογιστικό και τιμολογιερα και τους έστησαν δίκτυο σκουπίδι το οποίο μετά το ξανά πλήρωσαν από την αρχή. Μεγάλες πληγές του κλάδου δυστυχώς. Μια χώρα που δεν σε προστατεύει ούτε σαν πελάτη ούτε σαν επαγγελματία. Και η Κούτση Μαρία ανοίγει ένα μαγαζί χωρίς να έχει τα προσόντα και γίνεται ειδικός και όποιος την πάτησε την πάτησε. Ελλάδα 2.0 Edited Σάββατο στις 08:49 πμ by cmvr 5 1 Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited , Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + Fiber 300 + TV, F2G Promo Unlimited. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gi_viper Δημ. Σάββατο στις 08:50 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 08:50 πμ 4 minutes ago, cmvr said: Να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό να σου βρει το πρόβλημα του setup σου. Και μια γενική παρατήρηση που αναφέρομαι σε όλους που αναζητούν λύσεις σε τεχνικά θέματα δικτύων. Όταν λέμε ειδικό εννοούμε πραγματικά ειδικό όχι κανένα που το παίζει πληροφορικάριος και έχει μαύρα μεσάνυχτα από δίκτυα όπως είναι το 95% των επαγγελματιών πληροφορικής της Ελλάδος. Άλλο μηχανικός δικτύων και άλλο όλα τα υπόλοιπα όσο παραπλήσια και να μοιάζουν. Απλά στην Ελλάδα το βάζουμε μέσα στο τσουκάλι. Και η πληροφορική είναι σαν την ιατρική έχει πολλούς κλάδους που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν και θεωρούν ότι όλοι είναι hacker 😂😂😂😂😂 ενώ ξέρουν μόνο να κάνουν φορμάτ σε windows 😂😂😂😂 Θα συμφωνησω οτι μπορει να υπαρχει καποια παραμετροποιηση που να βοηθησει στο προβλημα. Ομως δοκιμαζοντας με Cosmote αντι για Vodafone το προβλημα δεν υφισταται... Πραγμα το οποιο με εκανε να πιστεψω οτι κατι παιζει με Vodafone kai UDP. Μπορει παντα να κανω λαθος βεβαια. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. Σάββατο στις 08:54 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 08:54 πμ 1 hour ago, gi_viper said: Δεν νομιζω να κανουν κάτι ιδιαιτερα περιεργο, το ιδιο προβλημα έχω και με OpenVPN με UDP πρωτοκολλο (το ιδιο προσωπικο VPN που δουλευει καλα με TCP) και με οτι wireguard (παντα UDP) εχω δοκιμασει. Zscaller Καλησπέρα και κάποιος άλλος είχε αναφερθεί στο θέμα. Από ότι ξέρω η βοντα δεν έχει ξεκλείδωτα όλα τα πορτ σε udp . Έχεις μιλήσει μαζί τους να σου πουν? Δοκίμασες άλλο πορτ? Υπάρχουν και πρόγραμμα που μπορείς να τα δεις 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. Σάββατο στις 08:55 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 08:55 πμ 1 minute ago, gi_viper said: Θα συμφωνησω οτι μπορει να υπαρχει καποια παραμετροποιηση που να βοηθησει στο προβλημα. Ομως δοκιμαζοντας με Cosmote αντι για Vodafone το προβλημα δεν υφισταται... Πραγμα το οποιο με εκανε να πιστεψω οτι κατι παιζει με Vodafone kai UDP. Μπορει παντα να κανω λαθος βεβαια. Έχουμε στησει πολλάκις vpn με όλα τα πρωτόκολλα με όλες τις εταιρίες και πολλά που από το ένα σκέλος έχουν cosmote και στο άλλο Vodafone λόγο καλύτερης κάλυψης της κάθε εταιρίας στην ανάλογη περιοχή. Διάφορα θέματα προκύπτουν αλλά λύνονται. Πρέπει να ψάχτει το θέμα σου περισσότερο από ένα ειδικό. Just now, Harry636 said: Καλησπέρα και κάποιος άλλος είχε αναφερθεί στο θέμα. Από ότι ξέρω η βοντα δεν έχει ξεκλείδωτα όλα τα πορτ σε udp . Έχεις μιλήσει μαζί τους να σου πουν? Δοκίμασες άλλο πορτ? Υπάρχουν και πρόγραμμα που μπορείς να τα δεις Καλή η σκέψη σου αλλά πρέπει να το δει ειδικός να του βρει λύση. Όλα δεν λύνονται μέσω του φορουμ 😀 είναι σαν να κάνεις ιατρική πράξη χωρίς να πας σε γιατρό 😂 3 3 Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited , Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + Fiber 300 + TV, F2G Promo Unlimited. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. Σάββατο στις 09:03 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 09:03 πμ 8 minutes ago, Harry636 said: Καλησπέρα και κάποιος άλλος είχε αναφερθεί στο θέμα. Από ότι ξέρω η βοντα δεν έχει ξεκλείδωτα όλα τα πορτ σε udp . Έχεις μιλήσει μαζί τους να σου πουν? Δοκίμασες άλλο πορτ? Υπάρχουν και πρόγραμμα που μπορείς να τα δεις Udptunnel έχεις δοκιμάσει? 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. Σάββατο στις 11:38 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 11:38 πμ 4g vs 5g n78 στη Νέα Δημητριάδα Βόλου με άδειο δίκτυο. 5g "n78" 4g Τα 100mhz έμειναν από πρίν στο nm, κάποιο bug σε mtk επεξεργαστές. Άρα η n78 δίνει +23mbps! 9 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Συσκευή: POCO X7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Σάββατο στις 11:47 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 11:47 πμ 8 minutes ago, marios239 said: 4g vs 5g n78 στη Νέα Δημητριάδα Βόλου με άδειο δίκτυο. 5g "n78" 4g Τα 100mhz έμειναν από πρίν στο nm, κάποιο bug σε mtk επεξεργαστές. Άρα η n78 δίνει +23mbps! Και σε εμενα το κάνει μερικές φορές έχω δει να λέει στη B1 100MHz σε 4G+ 😂😂 Ναι χάλια η Ν78 δεν θα έπρεπε τόσο. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KrisB-free97 Δημ. Σάββατο στις 12:37 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 12:37 μμ 54 minutes ago, marios239 said: 4g vs 5g n78 στη Νέα Δημητριάδα Βόλου με άδειο δίκτυο. 5g "n78" 4g Τα 100mhz έμειναν από πρίν στο nm, κάποιο bug σε mtk επεξεργαστές. Άρα η n78 δίνει +23mbps! Είναι συνεγκατάσταση σε eNb της Nova, το ίδιο θέμα ρύθμισης της n78 έχει και η συνεργάτιδα; 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. Σάββατο στις 12:40 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 12:40 μμ 1 minute ago, KrisB-free97 said: Είναι συνεγκατάσταση σε eNb της Nova, το ίδιο θέμα ρύθμισης της n78 έχει και η συνεργάτιδα; Ναι, ακριβώς το ίδιο. Δυστυχώς στην εξυπηρέτηση όμως τα βλέπουν όλα καλά, οπότε μάλλον έτσι θα μείνει. 7 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Συσκευή: POCO X7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KrisB-free97 Δημ. Σάββατο στις 01:06 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:06 μμ 20 minutes ago, marios239 said: Ναι, ακριβώς το ίδιο. Δυστυχώς στην εξυπηρέτηση όμως τα βλέπουν όλα καλά, οπότε μάλλον έτσι θα μείνει. Ξεκάθαρα κάτι πάει λάθος το βλέπω ακόμα κι εγώ που είμαι άσχετος! Αν επικοινωνούσες με την ίδια την Victus άραγε τι θα γινόταν; Π.χ. μ' ένα email αν βάλεις κι αυτές τις μετρήσεις και τους πεις να το κοιτάξουν. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. Σάββατο στις 01:10 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:10 μμ 1 minute ago, KrisB-free97 said: Ξεκάθαρα κάτι πάει λάθος το βλέπω ακόμα κι εγώ που είμαι άσχετος! Αν επικοινωνούσες με την ίδια την Victus άραγε τι θα γινόταν; Π.χ. μ' ένα email αν βάλεις κι αυτές τις μετρήσεις και τους πεις να το κοιτάξουν. Θα δω αν υπάρχει κάποιο email της victus στο site τους αλλά θεωρώ ότι απλά θα με αγνοήσουν (ή θα με περάσουν για τρελό). Δε χάνω κάτι να προσπαθήσω. 8 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Συσκευή: POCO X7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Σάββατο στις 01:17 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:17 μμ 6 minutes ago, marios239 said: Θα δω αν υπάρχει κάποιο email της victus στο site τους αλλά θεωρώ ότι απλά θα με αγνοήσουν (ή θα με περάσουν για τρελό). Δε χάνω κάτι να προσπαθήσω. Έστειλα το μεσημέρι. Σε πειράζει που έδωσα και τις μετρήσεις σου απλά; 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. Σάββατο στις 01:46 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:46 μμ 29 minutes ago, elkons said: Έστειλα το μεσημέρι. Thanks! 29 minutes ago, elkons said: Σε πειράζει που έδωσα και τις μετρήσεις σου απλά; Αυτό έλειπε, ίσα ίσα που αν θες κάνω και με τη νόβα για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα. 5 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Συσκευή: POCO X7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Σάββατο στις 01:48 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:48 μμ Just now, marios239 said: Thanks! Αυτό έλειπε, ίσα ίσα που αν θες κάνω και με τη νόβα για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα. Στείλε μου πμ NOVA/Vodafone 4G+ και 5G και η κάθε μέτρηση με Nm όταν έχεις χρόνο να στείλω πάλι. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. Σάββατο στις 01:50 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:50 μμ Just now, elkons said: Στείλε μου πμ NOVA/Vodafone 4G+ και 5G και η κάθε μέτρηση με Nm όταν έχεις χρόνο να στείλω πάλι. Αλλάζω sim και τις στέλνω! 5 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Συσκευή: POCO X7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Σάββατο στις 01:50 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:50 μμ Θα σου στείλω και φόρμα επικοινωνίας, τηλέφωνο και email άμα θες. @marios239 Just now, marios239 said: Αλλάζω sim και τις στέλνω! Ναι όποτε έχεις χρόνο ευκαιρία να υπάρχουν στοιχεία να καταλάβουν ακριβώς ειδικά με τη σύγκριση 5G/4G+, Ευχαριστώ για τις μετρήσεις. 2 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. Σάββατο στις 01:56 μμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 01:56 μμ 4 minutes ago, elkons said: Θα σου στείλω και φόρμα επικοινωνίας, τηλέφωνο και email άμα θες. @marios239 Αν θες/επιτρέπεται, γιατί όχι! 5 minutes ago, elkons said: Ναι όποτε έχεις χρόνο ευκαιρία να υπάρχουν στοιχεία να καταλάβουν ακριβώς ειδικά με τη σύγκριση 5G/4G+, Ευχαριστώ για τις μετρήσεις. Εγώ ευχαριστώ! Σε μισή ώρα περίπου θα τις έχω έτοιμες. 4 1 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Συσκευή: POCO X7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. Χθες στς 07:05 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 07:05 πμ Καλημέρα! Καλάβρυτα 12 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cu2goup Δημ. Χθες στς 07:48 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 07:48 πμ Ιτέα Φωκίδας.. https://www.speedtest.net/result/a/10885390482 10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios239 Δημ. 23 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 23 ώρες πριν Υπεραστικά ΚΤΕΛ, Θεσσαλονίκη. Σε εξωτερικούς χώρους πλέον με n78 από Καλοχώρι. 7 Παράθεση Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO Συσκευή: POCO X7 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts