xtapodina Δημοσιεύτηκε October 1, 2020 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 1, 2020 (edited) Γεια σας, Το δίλημμα αφορά στο Samsung A71 και το Redmi Note 9 Pro, και τα δύο με 128GB. Τα βασικότερα κριτήριά μου είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο, η ταχύτητα, η ''ζωντανή'' οθόνη, το βάρος και η εργονομία στο κράτημα. Μετά από ψάξιμο, πιστεύω ότι το A71 υπερτερεί λίγο σε όλα αυτά. Από την άλλη, στο Redmi μου αρέσει η καλύτερη ποιότητα κατασκευής (γυαλί και πίσω και καλύτερo gorilla glass) και όλα τα χρώματα στα οποία είναι διαθέσιμο, καθώς και το πανεύκολο και γρήγορο ξεκλείδωμά του, με το δακτυλικό αποτύπωμα επάνω στο πλαϊνό κουμπί έναρξης, κάτι που στην καθημερινότητα παίζει ρόλο. Ο μόνος λόγος που κλίνω περισσότερο προς το Α71 είναι τα mp της μπροστινής κάμερας (έχει 32, ενώ το Redmi έχει 16) και το λιγότερο βάρος - καλύτερο κράτημα στο χέρι γενικά. Tη δεδομένη στιγμή, από το κατάστημα που θέλω να πάρω, το Samsung είναι στα 320€ και το Redmi στα 240€. Θα ήθελα πολύ και τη δική σας γνώμη ή οποιοδήποτε ειδικότερο σχόλιο που θα μπορούσε να με βοηθήσει να πάρω άμεσα την τελική απόφαση. Σας ευχαριστώ πολύ. :) Edited October 1, 2020 by xtapodina Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. October 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 (edited) Δεν θα σταθώ στα Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Και τα δύο είναι πολύ καλές συσκευές. Με το Α71 να υπερέχει ξεκάθαρα σε οθόνη (κυρίως κάτω από έντονο φώς ημέρας και ήλιο). Θα επισημάνω τα εξής: 1) Οι τιμές που βάζεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα αγοράσεις από Skroutz. Άρα, με το Α71 θα έχεις 2ετή ΕΠΙΣΗΜΗ υποστήριξη με γνήσια ανταλλακτικά, σε ένα after sales που παρόμοιό του δεν υπάρχει εντός Ελλάδος, ενώ με το RN9 Pro θα έχεις εγγύηση καταστήματος με ανταλλακτικά 3ων. 2) Το Α71 ήρθε με Android 10 και θα φτάσει επίσημα μέχρι 13. Θα πάρει δηλαδή 3 μεγάλα Android updates (+έναν χρόνο security patch) Το RN9 pro θα πάρει 1 μεγάλo Android update, και λογικά 3 αναβαθμίσεις MIUI (το πιθανότερο με τα security patch, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο) Στα υπόλοιπα θα κάνω απλή αναφορά. φωτογραφίες : ο καθένας έχει την άποψή του. βίντεο : ο καθένας έχει την άποψή του. ταχύτητα : δεν νομίζω να καταλάβεις διαφορά. ''ζωντανή'' οθόνη : εδώ υπερτερεί η amoled. Ειδικά κάτω από τον ήλιο τα Samsung κάνουν θαύματα. βάρος : τα 30 λιγότερα γραμμάρια του A71 κάνουν υπέρ-αισθητή την απουσία τους. η εργονομία στο κράτημα : ο καθένας έχει την άποψή του. Gorila Glass : το 3 είναι ανθεκτικότερο στις γρατζουνιές από το 5. Δαχτυλικό : δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα το under screen, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την αμεσότητα του "παραδοσιακού". Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα. :) Edited October 2, 2020 by pavlidisc Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. October 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 θα πηγαινα στο σαμσουνγκ. Παράθεση Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimlost Δημ. October 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 Αν έχεις σκοπό να κρατήσεις περίπου δύο χρόνια την συσκευή θα σου έλεγα Α71 Ακόμα η εγγύηση είναι σημαντικός παράγοντας... Εσύ αποφασίζεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xtapodina Δημ. October 2, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Το κινητό θα κρατηθεί, εκτός απροόπτου, για τρία χρόνια (μπορεί και περισσότερο). Για το RN9 Pro δίνεται δύο χρόνια εγγύηση, όπως αναφέρει το κατάστημα, αλλά έχω ακούσει κι εγώ ότι το after sales της Samsung είναι καλύτερο. Αρχίζω να καταλήγω στο ότι λόγω κυρίως καλύτερης οθόνης και βάρους/εργονομίας, μάλλον θα προτιμηθεί το Α71. Αν η τιμή του πέσει σύντομα και κάτω από τα 300, θα είναι το ιδανικό. Αν πρέπει να προσέξω κάτι άλλο, μου το λέτε. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dante_100 Δημ. October 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 Είμαι κι εγώ σε παρόμοιο δίλλημα, μιας και το θέλω για κοπέλα, αλλά τώρα που βγήκε και το Poco X3 NFC μπερδεύτηκα περισσότερο. Παράθεση Mobile: OnePlus 9 Pro & Realme Pad 10.4" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimlost Δημ. October 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 Αν σκέφτεσαι να το κρατήσεις 2+ χρόνια τότε άσε το Redmi... Το Poco από την άλλη αν κρίνω από το F1 θα βγάλει άνετα 2+... Η Samsung kai αυτή μετά από 2 χρόνια θα είναι καλό... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_nia86 Δημ. October 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 Κάνε την υπέρβαση με poco f2 pro Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. October 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 Πάντως άνετα θα κρατήσει το note 9 pro. Όχι ότι δε θα κράτησει και το Samsung, ;όλα δες και τη διαφορά τιμής μεταξύ τους ;) Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nnoutas Δημ. October 2, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2020 (edited) Διαφορετική κατηγορία τιμής. Μιλάμε για 80€ διαφορά. Δε συγκρίνονται. Αν μπορείς να δώσεις 320 € τότε πήγαινε στο Samsung. Δες και το Mi note 10 lite. Edited October 2, 2020 by Nnoutas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. October 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2020 Άσχετο αλλά να ρωτήσω μιας και αναφέρεται αρκετά. Το gorilla glass από και ως που είναι καλύτερο από 4 & 5; Έχω το galaxy note 10 lite που έχει το 3αρι και έχω αποκτήσει μια καλή γρατζουνιά και κάποιες άλλες πολύ μικρές μέσα σε ελάχιστο διάστημα όταν με το xiaomi mi 6 δεν είχα τόσες ωστα 3 χρόνια. Και στο τωρινό δεν μπορώ να καταλάβω καν από που έγιναν. Τώρα securith patches σε xiaomi αμφιβάλω αν θα δεις αντίστοιχα με της Samsung. Σε Samsung το δαχτυλικό είναι κακό και καμιά σχέση με τα παραδοσιακά που δεν είναι onscreen. Η οθόνη κάνει τρομερή διαφορά σε εξωτερικούς χώρους. Από την άλλη σε αυτά τα λεφτά θα κοιτούσα το nova 5t εκτός αν μου διέφυγε κάτι στα ζητούμενα χαρακτηριστικά. Συσκευή με περίεργη εγγύηση δεν θα έπαιρνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimlost Δημ. October 4, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2020 Άσχετο αλλά να ρωτήσω μιας και αναφέρεται αρκετά. Το gorilla glass από και ως που είναι καλύτερο από 4 & 5; Έχω το galaxy note 10 lite που έχει το 3αρι και έχω αποκτήσει μια καλή γρατζουνιά και κάποιες άλλες πολύ μικρές μέσα σε ελάχιστο διάστημα όταν με το xiaomi mi 6 δεν είχα τόσες ωστα 3 χρόνια. Και στο τωρινό δεν μπορώ να καταλάβω καν από που έγιναν. Τώρα securith patches σε xiaomi αμφιβάλω αν θα δεις αντίστοιχα με της Samsung. Σε Samsung το δαχτυλικό είναι κακό και καμιά σχέση με τα παραδοσιακά που δεν είναι onscreen. Η οθόνη κάνει τρομερή διαφορά σε εξωτερικούς χώρους. Από την άλλη σε αυτά τα λεφτά θα κοιτούσα το nova 5t εκτός αν μου διέφυγε κάτι στα ζητούμενα χαρακτηριστικά. Συσκευή με περίεργη εγγύηση δεν θα έπαιρνα. Πολύ καλό το Nova 5T... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Avadonmod Δημ. October 6, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2020 Μιας και ανήκουν στο ίδιο εύρος τιμής με ίδιο επεξεργαστή, αν ξεχάσουμε τη διαφορά στο μέγεθος, ποιο είναι καλύτερο ανάμεσα στο Samsung A71 και το Pixel 4a? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bruno1977 Δημ. October 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2020 Καταρχήν , το rn9 pro είναι πολύ ανώτερο του κσκου Α71 . Ο 730 του Α71 είναι κατώτερος του 720 g , κ στην κάμερα είναι απλά πολύ πίσω το Α71. Μόνο.σε οθόνη υπερτερεί το Α71 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_nia86 Δημ. October 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2020 Καταρχήν , το rn9 pro είναι πολύ ανώτερο του κσκου Α71 . Ο 730 του Α71 είναι κατώτερος του 720 g , κ στην κάμερα είναι απλά πολύ πίσω το Α71. Μόνο.σε οθόνη υπερτερεί το Α71Ακριβώς.... Μεγάλο λάθος γενικά αν πάρει κάποιος midrange Samsung Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xtapodina Δημ. October 17, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2020 Καλημέρα. Τελικά, επιλέχθηκε το A71. Προς το παρόν, είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη χρήση του συνολικά. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κατά τις κλήσεις πρόσεξα κάτι που μου φάνηκε σαν καμένα πιξελάκια και πάνω στην τρομάρα μου για την ολοκαίνουργια συσκευή, πήγα στη Samsung να το αναφέρω. :rolleyes: Εννοείται πως δεν ήταν κάτι τέτοιο, αλλά ο proximity sensor. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts