Jump to content

Laptop pc...which one???

Draken
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μαλλον σε κανεναν μηνα υστερα απο 10 χρονια ενασχολησης μου με desktop pc λεω να περασω στον κοσμο των φορητων. Ειμαι φανατικος αντι-intelικος αλλα απο οτι καταλαβαινω AMD και φορητος δεν ταιριαζουν πολυ. Δεν με ενδιαφερει το βαρος τοσο πολυ, αλλα η αξιοπιστια και η αντοχη σε διαφορες "ατυχεις στιγμες" ;) καθοτι δεν ειμαι και ο πιο καλος ιδιοκτητης για τα πραγματα μου, και μετακινουμαι αρκετα συχνα. Οριο τιμης ειναι λιγο χαμηλα. Λιγο πανω απο το μισο εκατομμυριο παλαιες δραχμες. Ξερω οτι οι επιλογες μου ειναι Compaq, HP, Fujitsu, Turbo X (μπλιαχ) και Acer. Απο αυτες η μονη που μου γεμιζει το ματι ειναι η πρωτη (κυριως λογω ποιοτητας κατασκευης). Any suggestions???

ΥΓ: Δεν εχω καμια μα καμια απαιτηση το μηχανημα να ειναι top σε επιδοσεις (πως μπορουσα αλλωστε με αυτα τα λεφτα :) )

ΥΓ2: Ποτε ειναι η πιο καταλληλη εποχη για αγορα;;; Στις γιορτες των Χριστουγεννων η λιγο πριν απο αυτες;;;

Δεν ξέρω πολλά από φορητά για να σου πω, απλά να επισημάνω ότι ΗΡ και Compaq είναι η ίδια εταιρεία. Έχουν ακόμα διαφορετικά μοντέλα στην αγορά αλλά όυσιαστικά τα μοντέλα αυτά δεν είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Για αυτό και μπορεί άνετα να δεις φορητό compaq προσφορά-πακέτο με πολυμηχάνημα ΗΡ. Ή PC Compaq με ΗΡ DVD recorder...Όσο για τα χαρακτηριστικά αφου δεν σε πολυενδιαφέρουν οι επιδόσεις τότε επένδυσε σε μπόλικη RΑΜ και όχι σε επεξεργαστή. Η RAM είναι επένδυση! Όσο για τον επεξεργαστή, αν και είμαι και εγώ αντιιντελικός θα διάλεγα(-διαλέξω) κάποιον Centrino αν βέβαια τον έβρισκα σε αξιοπρεπή τιμή. Αλλιώς κάποιον σύγχρονο Celeron που δεν είναι τίποτα άλλο από κομμένο Pentium 4....Επίσης καλό θα ήταν αν θέλεις να κρατάει και η μπαταρία περισσότερο και να ζυγίζει και (συγκριτικά) λιγότερο να μην έχει πολυ μεγάλη οθόνη. 14 ίντσες καλά είναι. Και μια φιλική καλοπροαίρετη συμβουλή για καλό και όχι για κακό ;) : Μείνε μακριά από Turbo-X, Μultirama, Αltec κ.τ.λ... :'(

Φιλικά... :)

Κοίταξε τα Toshiba. Έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής που είναι πολύ σημαντικό για ένα φορητό μηχάνημα. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος όπως και άλλοι με τους οποίους έχει τύχει να συζητήσω το θέμα. Με ?2000 μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλό σύστημα, με λιγότερα δεν ξέρω, κοίταξε τι configurations υπάρχουν.

Η toshiba ειναι απο τις καλυτερες αλλα πολυ πιο ακριβη. Εγω εχω compaq με amd επανω και ειμαι υπερ-ευχαριστημενος εδω και 1,5 χρονο.

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

ena exw na pw: makria apo compaq. filoi mou sta service tou plaisiou mou lene oti ta misa compaq erxontai pisw me o8ones na mhn stekontai kai anemistirakia pou xalane kai ola ta trela...

alla kai me ta matia mou exw dei 2 presario 700aria na exoun ayta ta 2 problhmata se megalo ba8mo, g@se ta kai afhse ta einai ta compaq...

To turboX den 8a to sxoliasw, h eikona kai to onoma milaei apo mono tou nomizw.

Oson afora ta acer, exw mia prosfath empeiria apo to panepisthmio, notebook acer centrino 1.8 DVDR 512DDR 60GB, cutting edge dhladh, na einai apolyta <logokrisia>... to DVDR den douleye ka8olou (to moteraki kameno mallon), h aytonomia xalara htan katw apo 1 wra kai to kakomoiro sernotan enw den etrexe tipota pera apo tis efarmoges twn windows..

Mia einai h lysh gia pragmatika kalh poiothta.. toshiba. no spaei, no xalaei.

Κρυπτόγραμμα : η κορυφαία εφημερίδα ασφαλείας του Bruce Schneier στην ελληνική γλώσσα!

Αρχικό Μήνυμα από τον cybersledge

Mia einai h lysh gia pragmatika kalh poiothta.. toshiba. no spaei, no xalaei.

Καλησπέρα: :) Συμφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές.

Πραγματικά καλή η Toshiba αλλά για ακαταλόγιστο/αλάθητο καμία εταιρεία δεν μπορεί να καυχηθεί! Μπορώ να αναφέρω κάποια παραδείγματα...

Δυστυχώς οι φορητοί είναι από την φύση τους "περίεργα"/ευαίσθητα (κυρίως το δεύτερο) μηχανήματα και παρουσιάζουν γενικά μεγαλύτερες πιθανότητες βλάβης/δεισλειτουργίας από τους επιτραπέζιους...Και το κόστος επισκευής κατά κανόνα είναι ή μεγαλύτερο ή ασύμφορο... :( (Εκτός αν έχει πολύ καλή εγγύηση/service-EΔΩ, ΛΕΓΕ ΜΕ Toshiba) Είναι ένα ρίσκο με το οποίο πρέπει να συμβιώσει ένας κάτοχος φορητού... :(

Αρχικό Μήνυμα από τον mcde

Κοίταξε τα Toshiba. Έχουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής που είναι πολύ σημαντικό για ένα φορητό μηχάνημα. Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές, έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος όπως και άλλοι με τους οποίους έχει τύχει να συζητήσω το θέμα. Με ?2000 μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλό σύστημα, με λιγότερα δεν ξέρω, κοίταξε τι configurations υπάρχουν.

:worry: 2000€ οπως ειπα παραπανω δεν εχω-δεν εχω καμια ορεξη να δωσω. Ειναι αρκετα λεφτα. Και δεν εχω ορεξη να εχω cutting-edge technology γιατι ολοι ξερουμε οτι αυτο κοστιζει αρκετα :)

Δεν ξέρω πολλά από φορητά για να σου πω, απλά να επισημάνω ότι ΗΡ και Compaq είναι η ίδια εταιρεία.

Το ξερω οτι ειναι η ιδια εταιρια (εξαλλου υποστηριζω Williams στην formula ;) ) απλως δεν εχω ακουσει ποτε εντυπωσεις για μηχανημα hp...

Οσο για acer και εγω προτιμω να μην ακουμπησω...βαβα :)

Μια τελευταια ερωτηση περι επεξεργαστων. Αξιζουν τα εξτρα λεφτα οι centrino;;; ποιες οι διαφορες τους απο τους AMD και απο τους απλους pentium...θα προτιμουσα να μιλησει ενας AMDιικος :)

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

EDIT

Καμια γνωμη για Sony;;; Εχω γνωστο που εχει το Vaio και δεν μπορω να πω οτι ειναι δυσαρεστημενος.

ACER

Aγόρα πρόσφατα ένα από φίλο και και είμαι ενθουσιασμένος.Άριστη ποιότητα κατασκευής,άριστη αίσθηση,πολύ καλή οθόνη και απίστευτη τιμή(τα καινούργια γιατί εγώ το πήρα used)Πριν αποφασίσεις τα specs που θέλεις να έχει το λαπτοπ που θέλεις να αγοράσεις δες το ίδιο σε acer,σύγκρινε τιμές δες ποιότητα και θα με θυμηθείς

http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif

Εγώ χρησιμοποιώ Toshiba τώρα! Έχω χρησιμοποιήσει και laptops άλλων κατασκευαστών, αλλά πιστεύω πως έχουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής οι Toshiba! Κατα γενικά ομολογία, όταν δοκιμάζεις toshiba δεν πηγαίνεις μετά σε άλλη εταιρία! :happy:

symfwnw oti SHIT HAPPENS kai h toshiba kapoia fora 8a galei ena elatwmatiko kommati, alla sto katw katw ola ta laptop toshiba exoun (ektos apo thn eggyhsh) asfalish interamerican 1 xrono gia kloph (s diarh3h), fwtia, doliof8ora, amelia xrhstwn, blabes apo tritous, klp klp klp!!

opote i think toshiba roolz..

kai mporeis na breis ena kalo gyrw sta 1400Europoula. (eipa nomizw!)

Κρυπτόγραμμα : η κορυφαία εφημερίδα ασφαλείας του Bruce Schneier στην ελληνική γλώσσα!

Απο φορητους κοιτα Toshiba, Sony, Acer, Fujitsu, HP (τα αυθεντικα ομως), DELL

Aπο Toshiba και Acer υπαρχουν καποια μοντελα με Centrino 1,3 σε χαμηλη τιμη και ειναι πληρη μηχανηματα. Της Toshi ειναι ενα που λεγεται M10 και απο Acer υπαρχει το 1209 LMi (η καπως ετσι) το οποιο εχει και DVD-R.

Απο HP θα προτεινα το NX7000 το οποιο ειναι Centrino με Widescreen και Bluetooth, σε γενικες γραμες ενα πολυ μαματο μηχανακι με τιμη γυρω στα 1700euro.

Απο Vaio δεν ξερω τι θα βρεις και σε τι τιμες, αλλα ειναι πολυ μουρη ;)

καταρχήν διάβασε εδώ για το τι είναι ο centrino

ΕΔΩ

Τώρα για την αγορά ενός Laptop και γενικότερα Η/Υ εξαρταται τις

αναγκες σου! Για παραδειγμα από τη στιγμή που έχεις pc στο σπίτι

νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσεις κυρίως για δουλειά! Από τη στιγμή

λοιπόν που θα μπορείς να μπαίνεις στο internet να τρέξεις κάποιες

εφαρμογές όπως το Office ή το πολύ κανα Photoshop, κατα την ταπεινή μου άποψη το μόνο που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι καταρχήν η τιμή

και αμέσως μετά την αξιοπιστία!Δηλαδή κάτι μεταξύ 1000- 1500 ευρώ σε

καλύπτει! Σαν φανατικός AMDακιας δεν καταλαβαίνω γιατί όχι AMD αφού το πρόβλημα των θερμοκρασιών (που οι περισσότεροι intelακηδες αναφέρουν)έχει αντιμετωπιστεί αρκετά αποτελεσματικά!

Αλλά από τη στιγμή που θες intel οκ! Πιστεύω όπως είπα και παραπάνω,

πως δεν χρειάζεσαι cutting edge technology οπότε προτείνω τα εξής:

COMPAQ 2175EA (LINK)

COMPAQ NX9010 (LINK)

TOSHIBA A20-S103 (LINK)

όπως κατάλαβεσ συμπαθώ πιο πολύ τη compaq και τη toshiba! τα sony καλά αλλά too expensive! :!:

“Don’t expect something for nothing.”

Αρχικό Μήνυμα από τον kirimis

Απο HP θα προτεινα το NX7000 το οποιο ειναι Centrino με Widescreen και Bluetooth, σε γενικες γραμες ενα πολυ μαματο μηχανακι με τιμη γυρω στα 1700euro

Τα χαρακτηριστικά του είναι όντως πολύ καλά, όπως και η τιμή του, ΟΜΩΣ (ήμουν έτοιμος να το πάρω και το έχω ψάξει), η οθόνη φαίνεται ωραία ΜΟΝΟ στη μέγιστη ανάλυση 1600x1200, που για μένα είναι πολύ μεγάλη για 15αρα οθόνη. Τα εικονίδια φαίνονται πολύ μικρά. Πρέπει να το δείτε από κοντά για να καταλάβετε. Βέβαια γούστα είναι αυτά...

Αρχικό Μήνυμα από τον ariadgr

η οθόνη φαίνεται ωραία ΜΟΝΟ στη μέγιστη ανάλυση 1600x1200, που για μένα είναι πολύ μεγάλη για 15αρα οθόνη. Τα εικονίδια φαίνονται πολύ μικρά. Πρέπει να το δείτε από κοντά για να καταλάβετε. Βέβαια γούστα είναι αυτά...

Όντως..Γίνεται κάτι για να μεγαλώσουν τα εικονίδια ιδίως στο τασκμπαρ που παραείναι μικρά και να φαίνονται ωραία και όχι πιξελαρισμένα? ?

Αρχικό Μήνυμα από τον Global moderator

Όντως..Γίνεται κάτι για να μεγαλώσουν τα εικονίδια ιδίως στο τασκμπαρ που παραείναι μικρά και να φαίνονται ωραία και όχι πιξελαρισμένα? ?

Ίσως από το Display properties > Appearance. Αλλά νομίζω δεν λύνεται εντελώς το πρόβλημα. Έχεις το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Αρχικό Μήνυμα από τον ariadgr

Ίσως από το Display properties > Appearance. Αλλά νομίζω δεν λύνεται εντελώς το πρόβλημα. Έχεις το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Όχι ένα acer έχω.Όντως δεν λύνεται από εκεί.Είναι και θέμα συνήθειας βέβαια..Άσε που για να διαβάσω στο φόρουμ ξεστραβώνομαι..

Όχι ένα acer έχω.Όντως δεν λύνεται από εκεί.Είναι και θέμα συνήθειας βέβαια..Άσε που για να διαβάσω στο φόρουμ ξεστραβώνομαι..

Αν μειώσεις την ανάλυση δεν γίνεται τίποτα; :confused:

Απο την χρήση τόσο ενος compaq τα τελευταία 2 χρόνια και ενός TOSHIBA θα έλεγα χωρίς καμιά καθόλου σκέψη οτι το TOSHIBA είναι πολύ καλύτερο.

Και η προϊσταμενη μου αγόρασε πρόσφατα ένα TOSHIBA και της κόστισε σχεδόν 2000€. Μιας και ψάχνεις οχι και κάτι πολύ ακριβό.

+

(είμαι αγράμματος και υπογράφω με σταυρό)

Εγώ πήρα πριν 15 περίπου μήνες έναν Packard Bell (κατασκευής NEC)

με AMD Athlon 1600+ και μέχρι σήμερα δε μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα ούτε μηχανικό/ηλεκτρονικό, ούτε και καμία "μπλε οθόνη". Χρησιμοποιείται σχεδόν καθημερινά και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

edit: Το μόνο "ενοχλητικό" είναι ο θόρυβος από τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή, δεν έχω όμως συγκριτικά δεδομένα οπότε .... :(

Compaq Presario θα σου ελεγα, κορυφαια ποιοτητα και ΚΟΡΥΦΑΙΑ οθονη.

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

ACER

Aγόρα πρόσφατα ένα από φίλο και και είμαι ενθουσιασμένος.Άριστη ποιότητα κατασκευής,άριστη αίσθηση,πολύ καλή οθόνη και απίστευτη τιμή(τα καινούργια γιατί εγώ το πήρα used)Πριν αποφασίσεις τα specs που θέλεις να έχει το λαπτοπ που θέλεις να αγοράσεις δες το ίδιο σε acer,σύγκρινε τιμές δες ποιότητα και θα με θυμηθείς

Ομοίως. Έχω έναν Acer Aspire από το καλοκαίρι με επεξεργαστή Athlon στα 2,4 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Best value for money

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

ayto pou les gia to forum lynete

kai o mozilla kai o IE exoun panw sto menu bar tous epilogi katw apo to menu View gia na megalwneis kai na mikraineis ta fonts se web selides

Αρχικό Μήνυμα από τον broxopoios

ayto pou les gia to forum lynete

kai o mozilla kai o IE exoun panw sto menu bar tous epilogi katw apo to menu View gia na megalwneis kai na mikraineis ta fonts se web selides

Και ο Netscape έχει τέτοια επιλογή. Πάντως εγώ από το laptop μπαίνω συχνά στο myphone και δεν βλέπω διαφορά

Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε

Πρωτα απο ολα σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Εμενα προσωπικα ως design και δυνατοτητες μου αρεσουν οι compaq. Το θεμα ειναι η αξιοπιστια και εκει οι αποψεις διαφερουν. Και το περιεργο ειναι οτι δεν εχω ακουσει καλα λογια για Toshiba και απο οτι φαινεται το forum διαφωνει. Τεσπα εχει μεινει ακομα κανενας μηνας για την αγορα οποτε θα δουμε. Εχω και μια αλλη μικρη ερωτηση...καθοτι εχω κατι δουλιτσες Αγγλια τα χριστουγεννα με συμφερει να τον παρω απο το νησι; Υπαρχουν μεγαλες διαφορες τιμης;