Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πιστεύω πως κάποιοι συνεχίζουν να μπερδεύουν κάποια πράγματα.

Υπάρχουν 2 προσεγγίσεις στο να κρίνεις ένα προϊόν:

Η πρώτη είναι αν καλύπτει τις ανάγκες σου κι αν ο λόγος κόστους/ωφέλειας το κάνει να είναι ελκυστικό για σένα.

Υπάρχουν λοιπόν τοστιέρες που όταν βάζεις το τοστ μέσα, το κόβουν σε δύο τριγωνάκια.

Εγώ το βρίσκω *******. Θέλω το τοστ μου τετράγωνο.

Αυτό κάνει την τοστιέρα να είναι για τα μπάζα; Όχι βέβαια. Απλά δεν είναι για τα δικά μου γούστα.

Ο δεύτερος τρόπος να προσεγγίσεις την κρίση σου γύρω από ένα προϊόν, είναι να δεις εάν αυτό καλύπτει τις ανάγκες μίας κρίσιμης μάζας καταναλωτών, ακόμη κι αν δεν ταιριάζουν στο δικό σου προφίλ.

Κι αυτός ο τρόπος προϋποθέτει να λάβεις υπόψιν σου τους στόχους που ο κατασκευαστής του έθεσε όταν το δημιουργούσε.

H Apple εν προκειμένω έθεσε τους εξής 2 στόχους όταν έφτιαχνε το ΜΒΑ:

θέλω να φτιάξω έναν φορητό ο οποίος θα είναι πανάλαφρος ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν θα υποκύπτει στον (κλασσικό) συμβιβασμό των άλλον υπερφορητών: τη διαγώνιο της οθόνης.

Δεν είπε ποτέ ότι θα φτιάξει τον λάπτοπ-τούμπανο από specs. Πόνταρε στο να πάει στα άκρα αυτές τις δύο βασικές προδιαγραφές, με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα. Σε μία τιμή που πιστεύει ότι η αγορά στην οποία απευθύνεται, θα ανταποκριθεί.

Το αγοραστικό κοινό αυτού του laptop, δεν είναι ο μέσος Μπάμπης που μένει στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας και ριπάρει όλη μέρα DVD που νοίκιασε από το συνοικιακό video club.

Δεν είναι αυτός που έχει 4 εξωτερικούς δίσκους γεμάτους τσόντες και warez.

Δεν είναι ο κάγκουρας χρήστης/ο νιούμπης/η μπαζογραμματέας που εν έτη 2008 θέλει να μοιραστεί ένα αρχείο των 10ΜΒ και "καίει ένα CDάκι με το Nero". Υπάρχει το email, υπάρχουν τα usb sticks πλέον.

Δεν είναι ο υπερκατάσκοπος των 5 ηπείρων που θέλει έναν υποφορητό με οθόνη 8 ιντσών ώστε να κρύβεται μέσα στην κάλτσα του.

Υπάρχει ένας κόσμος εκεί έξω που απλά θέλει κάτι πανάλαφρο. Για να μεταφέρει τη δουλειά του. Να τη δείχνει. Να δουλεύει στο δρόμο. Και όταν θέλει να δουλέψει πλήρως παραγωγικά, κάθεται στο κύριο μηχάνημά του στη βάση του (σπίτι/γραφείο).

Πχ πρόσφατα έβλεπα ένα podcast ενός επαγγελματία φωτογράφου, ο οποίος είχε φτιάξει μια ειδική βαλίτσα για ένα Macbook Pro. Το μόνο εξάρτημα που είχε επάνω ήταν ένα card reader. Ήθελε να μπορεί να κάνει ένα review των φωτογραφιών του πριν γυρίσει στο studio. Τίποτα παραπάνω σε specs δε χρειαζόταν, παρά μόνο μία USB για το card reader ΚΑΙ μια αξιοπρεπούς μεγέθους οθόνη για να βλέπει τις φωτογραφίες.

Είμαι βέβαιος ότι αυτός είναι από τους πρώτους που θα παρατήσει το ΜΒP για το ΜΒΑ.

Εγώ χρειάστηκε να κάνω έναν ολόκληρο κύκλο, μέχρι να καταλάβω πως έπρεπε να επιστρέψω πίσω από εκεί που ξεκίνησα.

Όταν παράτησα το desktop pc μου για να πάρω το πρώτο μου laptop, έδωσα ένα σκασμό λεφτά για να πάρω κάτι που έχει τα πάντα επάνω. 4 USB/Firewire/camera/card reader/pc card/dvi/τη μάνα του/και τον πατέρα του.

Με το σκεφτικό ότι θα φτιάξω έναν σταθμό εργασίας μαζεμένο.

Μετά από λίγο καιρό, βρέθηκα να φτιάχνω ένα κάστρο από καλώδια και περιφερειακά γύρω από το laptop. Και φυσικά να πρέπει να δουλεύω σε 15 ίντσες οθόνη στα 1280x800.

Μια μέρα συνειδητοποίησα ότι το μόνο που είχα στήσει ήταν ένα μάτσο συμβιβασμούς.

Πήρα ένα iMac και ησύχασα.

Σήμερα έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι ένα laptop μου είναι χρήσιμο πραγματικά, όταν επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά που αποτελούν τον πυρήνα της ταυτότητάς του (φορητότητα και λειτουργικό μέγεθος οθόνης), και όχι όταν προσπαθεί να γίνει κάτι που εξ ορισμού δεν είναι: μια λύση για όλα.

ΥΓ Πρόσφατα ανακάλυψα ότι στην εταιρεία μου, οι γραμματείς συνεχίζαν να έχουν μέσα στη λίστα παραγγελιών με τα αναλώσιμα, 3.5άρες δισκέτες! Κολλημένες ακόμη στην εποχή που η δισκέτα αποτελούσε το κλασσικό μέσο ανταλλαγής αρχείων. Αλίμονο εάν αφήναμε το μέσο χρήστη να είναι αυτός που καθορίζει τα specs ενός μοντέρνου μηχανήματος.

L' enfer c' est les autres

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν δε σου κάνει απλά προσπέρασέ το
Επειδή αυτό δουλεύει και ανάποδα, έγραψα πριν ότι τα επιχειρήματα σας και τις γνώμες σας τις γράψατε. Όποιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μηχάνημα ας δει τα specifications/φωτογραφίες/κλπ. και ας αποφασίσει μόνος του. Αρκούν τόσες σελίδες για αυτό το θέμα.

Επειδή αυτό δουλεύει και ανάποδα, έγραψα πριν ότι τα επιχειρήματα σας και τις γνώμες σας τις γράψατε. Όποιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μηχάνημα ας δει τα specifications/φωτογραφίες/κλπ. και ας αποφασίσει μόνος του. Αρκούν τόσες σελίδες για αυτό το θέμα.

Το ίδιο λέμε. Δεν υπήρχε λόγος καν να ξεκινήσει αυτό το vs...

punky πολύ καλό το ποστ σου :)

Εγώ όμως έχω πρόσβαση εκεί κάτω?? :O

Μεσω terminal, αν και δεν ειμαι ειδικος, νομιζω μπορεις να κανεις ο,τι θες ;)

+1 κι απο εμενα για το ποστ του punky

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

Παιδια εγω,απο τοτε που μπηκε το macbookpro στο σπιτι μ εχω αρχισει να αναθεωρω πολλα πραγματα. παλια φοβομουν να αλλαξω. αλλα τωρα διαπιστωσα οτι, ο'τι εκανα με τα windows μπορω να το κανω και με τα x. μου αρεσε η ποιοτητα των mac. βεβαια εγω δεν θα μπορουσα να διαθεσω 2000ε για την αγορα ενος λαπτοπ. αλλα μεχρι τωρα μ εχει βγαλει ασπροπροσωπο!

μου την σπαει λιγο το itunes... (υπαρχει κατι αλλο?)

απορησα επισης που πολλα προγραμματακια ειναι free, αλλα επισης απορω γιατι μερικα ζηταν κωδικο χρηστη mac οπως αυτον που μου ζητησε οταν το πρωτοανοιξα...

αληθεια τι κωδικο επρεπε να βαλω εκει? εγω δν εβαλα τιποτα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπάρχει τρόπος ενσωμάτωσης υπότιτλων σε ταινία και εξαγωγή σε dvd?

Για προβολή σε dvd player...

Είχα βρει έναν τρόπο αλλά δεν ισχύει από τότε που αναβάθμισαν το itunes και το quick player...

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Υπάρχει το Submerge γι'αυτή τη δουλιά. Έχει ένα μικρό κόστος βέβαια ($9), αλλά είναι άψογο στη δουλιά του. ;) Βέβαια, είναι μόνο για ενσωμάτωση των υπότιτλων σε divx. Θα πρέπει μετά με άλλο πρόγραμμα να το γράψεις σε dvd format.

Επίσης και το ffmpegX έκανε όλη αυτή τη διαδικασία (ενσωμάτωση υποτίτλων και εγγραφή σε μορφή dvd), αλλά νομίζω έχει γίνει και αυτό εμπορικό πλέον (ωστόσο μπορεί και να κάνω λάθος, γι'αυτό ψαξ' το λίγο).

Αυτό το ffmpeg νομίζω ότι ήταν από τα πιο δύσχρηστα πράγματα που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δυνατό, δε λέω, αλλά...

Ενώ το submerge είναι άψογο!

Υπάρχει το Submerge γι'αυτή τη δουλιά. Έχει ένα μικρό κόστος βέβαια ($9), αλλά είναι άψογο στη δουλιά του. ;) Βέβαια, είναι μόνο για ενσωμάτωση των υπότιτλων σε divx. Θα πρέπει μετά με άλλο πρόγραμμα να το γράψεις σε dvd format.

Επίσης και το ffmpegX έκανε όλη αυτή τη διαδικασία (ενσωμάτωση υποτίτλων και εγγραφή σε μορφή dvd), αλλά νομίζω έχει γίνει και αυτό εμπορικό πλέον (ωστόσο μπορεί και να κάνω λάθος, γι'αυτό ψαξ' το λίγο).

Ευχαριστώ θα ψάξω!

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Υπάρχει το Cog, που είναι freeware, πανάλαφρο και πολύ αξιόλογο. Και επιπλέον παίζει formats που το iTunes δεν παίζει.

http://www.apple.com/downloads/macosx/audio/cog.html

απορησα επισης που πολλα προγραμματακια ειναι free, αλλα επισης απορω γιατι μερικα ζηταν κωδικο χρηστη mac οπως αυτον που μου ζητησε οταν το πρωτοανοιξα...

αληθεια τι κωδικο επρεπε να βαλω εκει? εγω δν εβαλα τιποτα.

Προφανώς ζητάνε κωδικό για το authentication. Για να "βεβαιωθεί" το σύστημα ότι εγκαθιστάς κάτι με τη δική σου βούληση, και δεν είναι εγκατάσταση κάποιας κακόβουλης εφαρμογής εν αγνοία σου.

Τώρα για το αν θα έχεις κωδικό ή όχι στο μηχάνημά σου, είναι στη δική σου ευχέρεια. Καλό θα ήταν να βάλεις. Αν και δεν έχω βάλει ούτε εγώ. Βαριέμαι να τον πληκτρολογώ.

ευχαριστω για τις απαντησεις.να ρωτησω κ κατι ακομα.

το λαπτοπ εχει πανω τα tiger κ δεν το εχω ουτε 2 μηνες.

πως μπορω να περασω τα leopard?

πρεπει να τα αγορασω? ειναι κατι σαν να ξαναπερνας windows?

θα χαθουν δεδομενα κ ρυθμισεις?

[sIGPIC][/sIGPIC]

ευχαριστω για τις απαντησεις.να ρωτησω κ κατι ακομα.

το λαπτοπ εχει πανω τα tiger κ δεν το εχω ουτε 2 μηνες.

πως μπορω να περασω τα leopard?

πρεπει να τα αγορασω? ειναι κατι σαν να ξαναπερνας windows?

θα χαθουν δεδομενα κ ρυθμισεις?

Όχι, δεν χάνεται κανένα δεδομένο. Θα το περάσεις "από πάνω" από το Tiger.

Όσο για το που θα βρεις Leopard, για χρήστες που αγόρασαν μηχάνημα απο μια συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα (νομίζω Σεπτέμβρης 2007, αλλα δεν είμαι σίγουρος, ας με διορθώσει κάποιος) μπορούν να παραγγείλουν το dvd του Leopard με ένα κόστος γύρω στα 10 ευρώ.

Δε θυμάμαι ποιός το είχε αναφέρει αλλά ο Safari αντιμετωπίζει δυσκολίες...Σήμερα όλη μέρα κολλούσε...

Άντε αυτό το update...

Θα περιμένουμε λίγο ακόμα για το update. Χθές έβγαλαν νέο seed το οποίο δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα. Από μέρα σε μέρα περιμένουμε... με αγωνία:cry:
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Από την στιγμή που έβαλα άλλα 2Gb RAM (78 Ευρώ) στο ΜΒΡ (σύνολο 3, το μέγιστο), το Leopard όχι απλά πετάει, αλλά δεν έχει κολλήσει κανένα πρόγραμμα, ούτε μια φορά.

Το μόνο που έχει συμβεί 2 φορές είναι αυτό:

http://xs224.xs.to/xs224/08055/screen-capture835.jpg

Η μπάρα του spotlight μισοκρυμμένη πίσω από την μπάρα του μενού. Ο μόνος τρόπος να επανέλθει ήταν με restart του υπολογιστή.

Μπορείς, για να μην κάνεις restart, να δοκιμάσεις να κάνεις relaunch τον finder μήπως και επανέλθει.

εβαλα το front row 2.12

αν και δουλευει δεν βλεπω που ειναι;;

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

στο Applications, μια κόκκινη καρέκλα
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

δεν υπαρχει..

πριν στο 1 υπηρχε.. τεσπα..

υπαρχει τροπος στο safari..

να ξανανοιξουμε το τελευταιο παραθυρο ( tab ) που κλεισαμε καταλαθος

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Όχι, και είναι μια λειτουργία που θα πρέπει να προσθέσει η apple σε κάποια από τις επόμενες version του -κατά τα άλλα εξαιρετικού- safari.

Για την ώρα, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ανοίξει καινούργιο tab (command + T), να πάει από το μενού στο history και να κλικάρει την πιο πρόσφατη τοποθεσία.

Τα εικονίδια για τα έγγραφα του Office έχουν γυρίσει σε λευκά (σα να μην είναι συσχετισμένα με κάποια εφαρμογή). Μάλλον επειδή για καιρό είχα εγκατεστημένα Office 2004, iWork 08 και NeoOffice και άλλαζα συνέχεια τις συσχετίσεις. Γίνεται κάπως να τα αλλάξω στα default του Office 2008;

Για την ώρα, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ανοίξει καινούργιο tab (command + T), να πάει από το μενού στο history και να κλικάρει την πιο πρόσφατη τοποθεσία.

υπαρχει τροπος στο safari..

να ξανανοιξουμε το τελευταιο παραθυρο ( tab ) που κλεισαμε καταλαθος

Φυσικά και υπάρχει.

Εγκαθιστάς το Saft που είναι add on για τον Safari, και του προσθέτει κάποιες έξτρα δυνατότητες. Το Undo Closed Tab είναι μία από αυτές.

Mind you though, είναι commercial εφαρμογή.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...