stereo Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Το λειτουργικό υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά. Δεν είναι όμως εξελληνισμένο (δηλαδή ελληνικά μενού, παράθυρα διαλόγων κλπ). http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Το λειτουργικό υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά. Δεν είναι όμως εξελληνισμένο (δηλαδή ελληνικά μενού, παράθυρα διαλόγων κλπ). Και ο εξελληνισμός γίνεται από τη Rainbow. Στις "ελληνικές εκδόσεις" των μηχανημάτω περιλαμβάνεται ελληνικό πληκτρολόγιο (δηλαδή με τα ελληνικά γράμματα επάνω, γιατί να γράψεις ελληνικά μπορείς έτσι κι αλλιώς). Το μηχάνημα της ελληνικής έκδοσης είναι στα αγγλικά και περιλάμβάνεται στη συσκευασία το CD εξελληνισμού. Τώρα αν τελικά το πάρει από Αμερική και προσπαθήσει να πάρει από τη Rainbow το CD εξελληνισμού γράψε μας τι έγινε τελικά γιατί έχω καιρό να γελάσω (κοινώς, αποκλείεται). "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Τώρα αν τελικά το πάρει από Αμερική και προσπαθήσει να πάρει από τη Rainbow το CD εξελληνισμού γράψε μας τι έγινε τελικά γιατί έχω καιρό να γελάσω (κοινώς, αποκλείεται). Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν εξελληνισμό εκτός αυτού της Rainbow, μάλιστα τουλάχιστον ένα από αυτά είναι και δωρεάν. Για να γίνει όμως σωστά και απροβλημάτιστα θα πρέπει κάποια στιγμή να το κάνει η ίδια η Apple. Προσωπικά πάντως δεν είμαι fan των εξελληνισμένων λειτουργικών γιατί έχω συνηθίσει αλλιώς. Ειδικά ο εξελληνισμός της Rainbow σε κάποιες περιπτώσεις πηγαίνει πολύ "βαθιά", με αστεία αποτελέσματα :lol: -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που κάνουν εξελληνισμό εκτός αυτού της Rainbow, μάλιστα τουλάχιστον ένα από αυτά είναι και δωρεάν. Για να γίνει όμως σωστά και απροβλημάτιστα θα πρέπει κάποια στιγμή να το κάνει η ίδια η Apple. Προσωπικά πάντως δεν είμαι fan των εξελληνισμένων λειτουργικών γιατί έχω συνηθίσει αλλιώς. Ειδικά ο εξελληνισμός της Rainbow σε κάποιες περιπτώσεις πηγαίνει πολύ "βαθιά", με αστεία αποτελέσματα :lol: Προφανώς, μιλάς για το hello. Ναι, ωστόσο αυτό δεν παύει να είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια (όχι ως προς το αποτέλεσμα, αλλά ως προς το γεγονός πως μπορεί ανα πάσα στιγμή να σταματήσει να βγαίνει). Αν ο χρήστης ξέρει καλά αγγλικά καλύτερα είναι να παραμένει σε αυτά. Ιδιαίτερα στα macintosh όπου οι περισσότερες σελίδες με βοήθεια στο ίντερνετ (αν χρειαστεί να κάνει κάτι που δεν ξέρει) είναι γραμμένες στα αγγλικά. Πολλά πρέπει να κάνει η Apple για να είναι απροβλημάτιστη η αγορά/χρήση/υποστήριξη των Mac στην Ελλάδα αλλά τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί και δε θα σταματήσουμε να τα λέμε αυτά! "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos_vz Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 δηλαδη θα μπορει να γραψει στα ελληνικα, απλα το πληκτρολογιο δεν θα εχει πανω ελληνικους χαρακτηρες (προφανως...) και το ΟS θα ειναι στα αγγλικα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chris_Lappas Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Έχω πρόβλημα με το iTunes. :mad: Εδώ και μερικές μέρες δε μπορεί να συνδεθεί στο internet με τίποτα. Updates, podcasts, τραγούδια, εξώφυλλα δεν κατεβαίνουν, ακόμα και απλό browsing στο iTunes store - δε γίνεται τίποτα. Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο παρουσιάζεται σε δύο υπολογιστές στο σπίτι μου, ένα PC και ένα Macbook Pro. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει θέμα με το firewall ενώ έχω ακολουθήσει κάποιες οδηγίες από το site της Apple χωρίς αποτέλεσμα. Σκέφτομαι μήπως κάτι γίνεται με το router μου που να μπλοκάρει το iTunes αλλά μου φαίνεται δύσκολο αφού υποτίθεται ότι το iTunes παίρνει τα settings των ΙΕ/Safari που δουλεύουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα network diagnostics του ίδιου του iTunes επίσης δε βρίσκουν κανένα πρόβλημα. Κάθε ιδέα ή πρόταση ευπρόσδεκτη. Δείτε εδώ http://www.snowclub.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 δηλαδη θα μπορει να γραψει στα ελληνικα, απλα το πληκτρολογιο δεν θα εχει πανω ελληνικους χαρακτηρες (προφανως...) και το ΟS θα ειναι στα αγγλικα... Ακριβώς έτσι. Δείτε εδώ Εμένα πάντως από σήμερα πήρε μπρος το iTunes Store και παίζει κανονικά. http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chris_Lappas Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Σε εμένα, όχι. Και από σήμερα δεν λειτουργεί ούτε η αναφορά σφάλματος της apple. http://www.snowclub.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Ακριβώς έτσι. Εμένα πάντως από σήμερα πήρε μπρος το iTunes Store και παίζει κανονικά. δεν έχει σχέση με το OS ή το μηχάνημα (και σε imac με motorola και σε pc (vista)) παρουσιάζει κατά καιρούς το ίδιο πρόβλημα. το μετά από 2-3 restart (στο download) συνήθως παίρνει μπροστά, άλλες φορές όχι. είναι αρκετά σπαστικό γιατί εντάξει αν έχεις 2-3 subscriptions. αλλά αν έχεις 18+ όπως έγω και ΔΕΝ στα κάμει αυτόματα update (network timed out) τότε απλά τρέχεις και δε φτάνεις. ελπίζω να βρεθεί μια λύση γιατί χωρίς τα καθημερινά podcasts μου δε γίνεται. καμία πρόταση? Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Chris_Lappas Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Ναι. Γράψτε και εσείς στο ανάλογο topic στο support forum της apple. Όσο περισσότεροι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να συνειδητοποιήσει η apple ότι όντως υπάρχει πρόβλημα. http://www.snowclub.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iliasp Δημ. December 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2007 Οπως και για το Photo Booth στο Leopard που εμενα δουλεψε μια φορα και τωρα δε λεει να ανοιξει με τπτ...μου βγαζει οτι δεν εχω καμερα ενω στο iChat μου παιζει κανονικα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. December 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2007 Το θέμα με το iTunes δεν έχει να κάνει με Tiger ή Leopard. Εγώ είχα πρόβλημα και πριν την αναβάθμιση στο Leopard ενώ ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο PC μου (Win XP Pro SP2) :( -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. December 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2007 Εγώ πάλι έκανα το τελευταίο security update (v1.1), και στο επόμενο boot έκανε συνεχώς loop τον Setup Assistant. Η πλάκα ήταν ότι ενώ προχωρούσα κανονικά όλα τα βήματα του Assistant μέχρι την ολοκλήρωσή του (ενώ δεν θα έπρεπε, γιατί δεν είχε καμία σχέση με setup του X το όλο πράγμα), με ξεκινούσε από την αρχή. Αναγκάστηκα να κάνω ένα install του λειτουργικού από πάνω, προκειμένου να έρθει στα ίσια του... CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. December 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2007 Εγώ πάλι έκανα το τελευταίο security update (v1.1), και στο επόμενο boot έκανε συνεχώς loop τον Setup Assistant. Η πλάκα ήταν ότι ενώ προχωρούσα κανονικά όλα τα βήματα του Assistant μέχρι την ολοκλήρωσή του (ενώ δεν θα έπρεπε, γιατί δεν είχε καμία σχέση με setup του X το όλο πράγμα), με ξεκινούσε από την αρχή. Αναγκάστηκα να κάνω ένα install του λειτουργικού από πάνω, προκειμένου να έρθει στα ίσια του... Α, είναι γνωστό bug και θέλει μόνο ένα safe boot. http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=306998 http://www.tuaw.com/2007/12/15/tuaw-tip-getting-out-of-setup-assistant-hell/ http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sequent_c Δημ. December 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2007 Υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσει ένας νέος χρήστης mac με τις επαφές που είχε στο pc (windows live messenger) ? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xyz Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Παιδιά,γειά σας και Χρόνια Πολλά σε όλους!Είμαι χρόνια χρήστης υπολογιστών και πλέον μπορώ να πώ ότι ό,τι έχει σχέση με λειτουργικά και προγράμματα(βλέπε Οφφις)της Μicrosoft τα κατέχω σε πολύ καλό βαθμό! Σκέφτομαι να αγοράσω νέο υπολογιστή και μια και στο παρελθόν έχω δοκιμάσει πολλές διανομές Linux,και λόγω του ότι ανέκαθεν με συγκινούσε το GUI αλλά και γενικότερα τα σχέδια των Mac αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να έχω έναν Μακ σκέφτομαι ο νέος να είναι Μac.Δεδομένου όμως ότι και στη δουλειά μου δουλεύω σε microsoft pc πείτε μου σας παρακαλώ γιατί με ενδιαφέρει τι στην περίπτωση μου θα κερδίσω αν προτιμήσω mac αντί για pc.H ερώτησή μου είναι ειλικρινέστατη και επουδενί όχι ρητορική υπέρ των windows.Aπλά επειδή για να πάρω ένα ακριβό υπολογιστή δεν αρκεί μόνο το "ψώνιο " για τα μακ και δεδομένου ότι στη δουλειά δεν πρόκειται να δουλέψω σε Mac γι'αυτό ψάχνω για ισχυρά κίνητρα ο νέος να είναι Μac και αν ναι συμφέρει ο απλός φορητός ???οι ΜacBook Pro πάνε πολύ ψηλά σε τιμές..Οι οθόνες στους απλούς φορητούς Μακ είναι ξεκούραστες για πολύωρη εργασία;;Θέλω επίσης να έχει και μόντεμ απλό και όχι μόνο κάρτα δικτύου όπως είδα σε ένα μοντέλο..Ευχαριστώ και ακούω γνώμες... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Χρόνια σου πολλά και κυρίως ευτυχισμένα. Λοιπόν: 1) Πέρα από το office με τι ασχολήσει; Γιατί office υπάρχει και σε Mac και σε PC και είναι (περίπου) τα ίδια. Σε άλλα πράγματα υπάρχουν διαφορές, άρα ξαναρωτάω: τι χρήση κάνεις γενικά;; 2) Απλούς φορητούς φαντάζομαι πως εννοείς τα MacBook, σωστά; Κοίτα με 13.3 οθόνη για πολύωρη εργασία (και με δεδομένο ότι είναι glossy/γυαλιστερή οθόνη) δε θα έλεγα ότι είναι ότι καλύτερο. Αλλά και πάλι σου κάνω την ίδια ερώτηση: με τι ασχολείσαι; Αλλιώς είναι το να γράφεις κείμενο αλλιώς το να κάνεις video editing σε 13.3 οθόνη. 3)ΚΑΝΕΝΑΣ φορητός ή σταθερός MAC δεν έχει πλέον ενσωματωμένο modem για dial-up. Πωλείται ξεχωριστά (είναι ΠΟΛΥ μικρό και βολικό στη μεταφορά) περίπου 56-58€. "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xyz Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Χρόνια σου πολλά και κυρίως ευτυχισμένα. Λοιπόν: 1) Πέρα από το office με τι ασχολήσει; Γιατί office υπάρχει και σε Mac και σε PC και είναι (περίπου) τα ίδια. Σε άλλα πράγματα υπάρχουν διαφορές, άρα ξαναρωτάω: τι χρήση κάνεις γενικά;; 2) Απλούς φορητούς φαντάζομαι πως εννοείς τα MacBook, σωστά; Κοίτα με 13.3 οθόνη για πολύωρη εργασία (και με δεδομένο ότι είναι glossy/γυαλιστερή οθόνη) δε θα έλεγα ότι είναι ότι καλύτερο. Αλλά και πάλι σου κάνω την ίδια ερώτηση: με τι ασχολείσαι; Αλλιώς είναι το να γράφεις κείμενο αλλιώς το να κάνεις video editing σε 13.3 οθόνη. 3)ΚΑΝΕΝΑΣ φορητός ή σταθερός MAC δεν έχει πλέον ενσωματωμένο modem για dial-up. Πωλείται ξεχωριστά (είναι ΠΟΛΥ μικρό και βολικό στη μεταφορά) περίπου 56-58€.α)..Στη δουλειά με οffice κυρίως.Γενικά στο σπίτι επεξεργασία video,γραφικά,divX και προγραμματισμό2)αυτούς εννοώ..:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Για το office μια χαρά είναι και το MacBook. Για video editing, για γραφικά (τι ακριβώς εννοείς; ) και ιδιαίτερα για προγραμματισμό δεν σου κάνει το MacBook. Το video editing αν και θα γίνεται και στο MacBook, θα είναι αργό και η οθόνη είναι μικρή - θα σε βόλευε καλύτερα το MacBook Pro 15.4, όπως και όσον αφορά τα γραφικά (αν κατάλαβα σωστά τι εννοείς) γιατί η κάρτα γραφικών των MacBook είναι μετριότατη (καθότι on board) - οπότε και πάλι θα είσαι καλά με την 15.4. Τώρα για τον προγραμματισμό επειδή πάνω στο συγκεκριμένο θέμα δεν ξέρω πολλά θα αφήσω άλλους να σου απαντήσουν. Πάντως απ'ότι ξέρω κάποια πράγματα (γλώσσες προγραμματισμού) δεν υποστηρίζονται από το Mac OS. "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xyz Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Αν πάω σε iMac μοντέλο είναι καλύτερα τα πράγματα??Και ποιο μοντέλο??Μέχρι 1600 Ευρώ περίπου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Ε ναι. Κατ'αρχήν έχεις 20άρα οθόνη. Μετά, η κάρτα γραφικών του iMac 20" High που βγαίνει γύρω στα 1525€ (ATI Radeon HD 2600 PRO με 256MB GDDR3 SDRAM) είναι σαφέστατα καλύτερη των απλών MacBook. Κατά τα άλλα όσον αφορά τη μνήμη και πάλι θα πρέπει να κάνεις (κάποια στιγμή) τον κόπο και το έξοδο να βάλεις άλλο 1GB Ram γιατί έχει μόνο 1GB (αν και στα MAC και το 1GB δεν είναι άσχημο - τα Mac OS δεν είναι Vista :shifty: ), αλλά το καλό είναι ότι με περίπου με 80€ θα πάρεις το 1GB ακόμα και είσαι ΟΚ. Στα MacBook που έχουν δύο slots για μνήμη και είναι και τα δύο κατειλημμένα (512+512MB) θα έπρεπε να τα αφαιρέσεις και τα δύο. Όσον αφορά τώρα προγραμματισμό, με τι γλώσσα ασχολείσαι; "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xyz Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 C,C++ ,Java kai php Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xyz Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Για το office μια χαρά είναι και το MacBook. Για video editing, για γραφικά (τι ακριβώς εννοείς; ) και ιδιαίτερα για προγραμματισμό δεν σου κάνει το MacBook. Το video editing αν και θα γίνεται και στο MacBook, θα είναι αργό και η οθόνη είναι μικρή - θα σε βόλευε καλύτερα το MacBook Pro 15.4, όπως και όσον αφορά τα γραφικά (αν κατάλαβα σωστά τι εννοείς) γιατί η κάρτα γραφικών των MacBook είναι μετριότατη (καθότι on board) - οπότε και πάλι θα είσαι καλά με την 15.4. Τώρα για τον προγραμματισμό επειδή πάνω στο συγκεκριμένο θέμα δεν ξέρω πολλά θα αφήσω άλλους να σου απαντήσουν. Πάντως απ'ότι ξέρω κάποια πράγματα (γλώσσες προγραμματισμού) δεν υποστηρίζονται από το Mac OS...Γραφικά εννοώ επεξεργασία διανυσματικών γραφικών με software και επεξεργασία φωτογραφίας.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Την επεξεργασία γραφικών που αναφέρεις την κάνεις με κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα; Όσο για την επεξεργασία φωτογραφίας, υπάρχει το iPhoto. Αν μιλάμε για επαγγελματική χρήση (Photoshop τύπου) υπάρχει έκδοση Photoshop για Mac. "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xyz Δημ. December 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 photoshop,coreldraw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts