Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1) Δεν πολυκαταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά νομίζω ότι κάνεις τσάμπα κόπο. Το iTunes, κάθε φορά που κάνει import, υπάρχει η επιλογή να δημιουργεί ένα αντίγραφο του κομματιού ή των κομματιών στο ~/Library/Music/iTunes/ (όπου "~", το home folder σου, αυτό με το σπιτάκι). Έτσι τα κομμάτια που θέλεις να βάλεις μέσα στο iTunes δεν χρειάζεται πρώτα να τα βάζεις σε κάποιον άλλο φάκελο, αλλά μπορείς (έχοντας ενεργοποιημένη την παραπάνω επιλογή) να τα σέρνεις απλά πάνω στο εικονίδιο του iTunes και αυτό θα τα παίρνει, θα τα εμφανίζει στη λίστα και θα τα αντιγράφει στη Library. Αν η επιλογή αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη (βρίσκεται κάπου στα Preferences, Advanced, Import αν θυμάμαι καλά) τότε, όπως λες, θα "τα τραβάει" από εκεί που βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή και όχι από το Library φάκελο.

Όντως ίσως να το έθεσα λίγο πιο μπερδεμένα απ' ότι έπρεπε.

Αυτό που θέλω είναι το εξής: Να μη χρειάζεται κάθε φορά που βάζω (π.χ. 100 κομμάτια) στο φάκελο που έχω τη μουσική μου να κάνω import. Θα ήθελα να το βρίσκει μόνο του το iTunes. Κάτι σαν "Watch Folder" φαντάσου το. Γενικότερα, αν ψάξεις στο google με τη φράση "Automatically synchronize iTunes library" θα δεις ΠΟΛΛΟΥΣ Mac users να παραπονιούνται που δεν υπάρχει ως επιλογή στο iTunes. Δεν ξέρω αν το εξήγησα καλύτερα :O

Ωστόσο βρήκα μια λύση χθες ψάχνοντας στο google.

Για όποιον ενδιαφέρεται λοιπόν, μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια του automator. Δείτε αυτό εδώ το site. Η λύση που προτείνει για μένα λειτούργησε ακριβώς όπως ήθελα (με μια-δυο μικρές αλλαγές - διαγραφή της πρώτης ενέργειας, αλλαγή της θέσης του folder που θέλω να παρακολουθεί και αλλαγή του χρόνου από "in the last two weeks" σε "today").

Αυτό ουσιαστικά που κάνει αυτό το workflow είναι να ελέγχει για το αν ένα συγκεκριμένο folder έχει καινούργια audio files και αν βρει αρχεία που έχουν προστεθεί στο χρόνο που εσείς έχετε επιλέξει τα προσθέτει σε μια συγκεκριμένη playlist (ή στη Library, όπως είναι επιλεγμένο εδώ).

Λίγο μπακαλίστικη η μέθοδος, true, αλλά δεν βρήκα κάτι άλλο. Πολύ κακώς πάντως.

Anyway, εγώ που το δοκίμασα εχθές δούλεψε άριστα. Μάλιστα το έβαλα να ξανακοιτάξει το folder και δεύτερη φορά και δεν τα προσέθεσε ξανά δεύτερη φορά.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εξαιρετικό site με scripts: http://dougscripts.com/itunes/scrxcont.php

Νομίζω είχα δει κάτι σαν κι αυτό που ψάχνεις εκεί πέρα, για να μην μπλέκεις με automator.

Αρκετά. Εμφανισιακά, στους επεξεργαστές, στις κάρτες γραφικών και επίσης o 17" iMac αντικαταστάθηκε από 20". Τώρα δηλαδή υπάρχουν δύο εκδόσεις του 20άρι και ο 24άρης.

Επίσης, ο Jobs έδειξε το νέο Apple Keyboard (και το ενσύρματο και το ασύρματο).

Δεν ξέρω, αλλά το νέο design δε με εντυπωσίασε. Ίσως απλά να είναι θέμα συνήθειας, αλλά το μαύρο δε μου άρεσε όπως έδενε με το κλασσικό λευκό της Apple.

Eπίσης βγήκαν και νέα iLife και iWork.

βασικα ουτε εμενα με ενθουσιασε . και ενω ελεγα να περιμενω μηπως βγει κανενα ακομα καλυτερο design τελικα μαλλον θα παω για mac pro . λεω με 23'' οθονη . μηπως πρεπει να κανω και καμια προσθηκη ? εννοω μηπω η ram για τετοιο μηχανημα ειναι πολυ λιγη και θελει 2 ?

Μεταξύ μας, ναι. Εδώ εγώ με το MacBook μου σκέφτομαι να του βάλω άλλο 1 GB.

Πάντως, σίγουρα μην το παραγγείλεις με παραπάνω μνήμη. Πάρε το όπως είναι και κάνε εσύ/ στο κατάστημα απ' όπου θα το αγοράσεις τη διαδικασία. Άλλωστε για τον Mac Pro είναι εύκολη. Aλλιώς θα περιμένεις τουλάχιστον 1 μήνα για να στο παραδώσουν.

Αρκετά. Εμφανισιακά, στους επεξεργαστές, στις κάρτες γραφικών και επίσης o 17" iMac αντικαταστάθηκε από 20". Τώρα δηλαδή υπάρχουν δύο εκδόσεις του 20άρι και ο 24άρης.

Επίσης, ο Jobs έδειξε το νέο Apple Keyboard (και το ενσύρματο και το ασύρματο).

Δεν ξέρω, αλλά το νέο design δε με εντυπωσίασε. Ίσως απλά να είναι θέμα συνήθειας, αλλά το μαύρο δε μου άρεσε όπως έδενε με το κλασσικό λευκό της Apple.

Eπίσης βγήκαν και νέα iLife και iWork.

Οι νέοι imac δεν είναι λευκοί με μαύρο πλαίσιο αλλά αλουμίνιο με μαυρο πλαίσιο στην οθόνη και πραγματικά αν δεν τους δείτε απο κοντά "ζωντανά" δεν μπορείτε ούτε κατα διάνοια να φανταστήτε πόσο καλά δένουν,το design παρέμεινε το ίδιο φυσικά μιας και νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να βγεί κάτι που θα προξενήσει κάποιο wow effect σε ένα AIO,βέβαια apple είναι αυτή και ποτέ δεν ξέρεις ;).

Ναι, έχεις δίκιο. Άλλωστε δεν τους έχω ακόμα δει από κοντά για να έχω μια ολοκληρομένη άποψη. Δεν τους παρατήρησα καλά, το αλουμίνιο μου φάνηκε σχετικά "λευκό" στην παρουσίαση, γι'αυτό είπα το λευκό της Apple.

ida to imac simera prosopika mou arese poli... den tha me xalage gia xristougeniatiko doro:):):)

hero of our nation.

Noodles Romanoff and his gang won't get far!

Trust in me and you'll find that...wait, I've got it here somewhere...ummm..never mind.

Viva the revolution!

Συγνώμη αλλά για πιο μοντέλο μιλάς? το άσπρο?

oxi fisika to kenourgio to aluminenio leo...

hero of our nation.

Trust in me and you'll find that...wait, I've got it here somewhere...ummm..never mind.

Viva the revolution!

Ναι μόνο που αυτό το μοντέλο σε applestore ελλάδος δεν υπάρχει...

Έχει γράψει ότι είναι στο Σύδνεϋ.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Έχει γράψει ότι είναι στο Σύδνεϋ.

Μάλλον θα είναι στις προηγούμενες 61 σελίδες γιατί εγώ δεν το είδα γραμμένο όταν ανάφερε ότι το είδε(το νέο μακ). :)

στον mac pro θα γινει καποια αναβαθμιση τωρα κοντα ?

Μάλλον όταν θα βγούνε οι νέοι επεξεργαστες απο ιντελ δλδ νοέμβριο με ιανουάριο(αν το πάνε για macworld)

στον mac pro θα γινει καποια αναβαθμιση τωρα κοντα ?

Λογικά μετά τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και για τους επεξεργαστές που αναφέρει ο ahill2, αλλά και για να είναι ενσωματωμένο το Leopard. Άλλωστε ο Mac Pro, είναι "ειδική περίπτωση" (για την Apple) και δεν στοχεύει στο mainstream κοινό όπως οι iMac και τα MacBooks (Pro ή μη)

Ναι μόνο που αυτό το μοντέλο σε applestore ελλάδος δεν υπάρχει...

den meno elleda ...eimai sto sydney!

den ksero ti epikrati eki...edo to ixan sto magazi gia show, alla etimoparadota den ixan akomi...alla ipan tha exoun apo deutera 27/8

hero of our nation.

Viva the revolution!

den meno elleda ...eimai sto sydney!

den ksero ti epikrati eki...edo to ixan sto magazi gia show, alla etimoparadota den ixan akomi...alla ipan tha exoun apo deutera 27/8

Μια χαρά είσαι φίλε μου ούτε του παπά μην το λές που λέμε εδώ :lol: ,εκεί έχετε και apple store genuine όχι μούφα όπως εδώ.

και να ρωτησω και ενα αλλο, εσεις ποιον απο τους δυο θα προτιμουσατε, τον imac 20'' η τον 24'' ?

Αν είναι για χρήση σε σπίτι τα κλασικά,τότε τον 20" με την 2600HD pro κάρτα γραφικών,(απο τα 2 20ρια το ακριβότερο)αν δουλεύεις φωτογραφία τότε πας για την πιό μεγάλη οθόνη.

Πάντως, η 24άρα έχει άλλη χάρη :)

Μια χαρά είσαι φίλε μου ούτε του παπά μην το λές που λέμε εδώ :lol: ,εκεί έχετε και apple store genuine όχι μούφα όπως εδώ.

'Εχουν applestore τελεία, διότι εμείς ούτε καν μούφα δεν έχουμε, αφού δεν πουλάει και τίποτα παρά μόνο online και αυτό μετά μυρίων βασάνων και κόπων.

Πάντως, η 24άρα έχει άλλη χάρη :)

'Εχουν applestore τελεία, διότι εμείς ούτε καν μούφα δεν έχουμε, αφού δεν πουλάει και τίποτα παρά μόνο online και αυτό μετά μυρίων βασάνων και κόπων.

Καλή η 24άρα αλλά to much για μισό μέτρο απόσταση...βέβαια αυτό είναι γούστο του καθενός,ίσως σε κανά δυό χρόνια η 24ρα να είναι το στάνταρ.

με τις αναβαθμισεις

τι γινεται;..

τι μεγεθος

εχει πχ η 10.4.10

σε 10.4.11;..

μπορει να τις

κατεβασει καποιος

αλλος για μας;

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...