Jump to content

Apple Macintosh / MacOS

nikosxeng3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λέτε να βγάλω το GR Update και να αφήσω το αγγλικό μενού?

Οοοοοοοοχχιιιιιιιιιιιιι........:wacko: :D

Μην το βάλεις, δεν χρειάζεται (εκτός και αν θες τα μενού του λειτουργικού να είναι στα ελληνικά), και αν το βάλεις μπορεί να δημιουργηθούν διάφορα προβληματάκια.

Γενικά απο πού μπορώ να μάθω περι mac?????

Από διάφορα sites/forums στον Internet. :)

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Σας ευχαριστώ πολύ! Ξέρετε μήπως πού μπορώ να βρώ βιβλία για macintosh στα Ελληνικά? Λέτε να βγάλω το GR Update και να αφήσω το αγγλικό μενού? Θα μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα? Γενικά απο πού μπορώ να μάθω περι mac?????

Βιβλία για Mac στα ελληνικά λίγο δύσκολο.

Αρκετό υλικό μπορείς να βρείς στα:

Macephemera site & forum

Helmug site & forum

Όσο για το GrUpdate της Rainbow, δεν είμαι βέβαιος πως γίνεται να απεγκατασταθεί σωστά, θα πρέπει να απευθυνθείς στα forums που ανέφερα. :)

ΕΔΩ μπορειτε πλεον να διαβασετε λεπτομερειες για τις δηλωσεις του Cagni ;)

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

Δυστυχώς χρειάστηκε να κάνω επανεγκατάσταση του mac os και θα θελα να σας ρωτήσω αν χρειάζεται η όχι να έχω τα trial .mac προγράμματα που είναι προεγκατεστημένα? Τί χρειάζεται να κρατήσω γενικά και τι να σβήσω απ τις εφαρμογές που προυπάρχουν? Επίσης, πώς μπορώ να εγκαταστήσω νέες γραμματοσειρές και σε ποιόν φάκελο πρέπει να τις βάλω? Συγχωρέστε μου την άγνοια αλλά είμαι πρωτάρης σε mac. Tέλος, γιατί αφού όπως υποστηρίζετε δε χρειάζεται ανασυγκρότηση και εκκαθάριση δίσκου, υπάρχει το Onyx και το Appzapper? Ευχαριστώ!

Πολλά προγράμματα αφήνουν τα profiles των χρηστών με settings. Αυτά σβήνει συνήθως το zapper
http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Δυστυχώς χρειάστηκε να κάνω επανεγκατάσταση του mac os και θα θελα να σας ρωτήσω αν χρειάζεται η όχι να έχω τα trial .mac προγράμματα που είναι προεγκατεστημένα? Τί χρειάζεται να κρατήσω γενικά και τι να σβήσω απ τις εφαρμογές που προυπάρχουν? Τα ichat, adrdress book, iphoto, imovieHD,,IDVD, Garage Band, iweb, ical χρειάζονται ή όχι? Εγώ θέλω να αντιγράφω cd, dvd, mp3 σε cd. Υπάρχει κάτι καλύτερο απ τα προεγκατεστημένα

ή όχι? Δε θέλω να υπάρχουν άχρηστα ή trial προγράμματα στον υπολογιστή μου. Δώστε μου τα φώτα σας!

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι trial και όλα είναι χρήσιμα, κάθε ένα στο δικό του τομέα.

Guest valeria

Nα ρωτήσω κι εγώ δύο πράγματα :)

Μεγιστοποίηση στα παράθυρα full screen πώς γίνεται;

Ποια είναι η συντόμευση για αλλαγή γλώσσας;

Ευχαριστώ πολύ :)

milo+space gia tin glwsa :)

na kanw mia erotisi kai egw

exw ena mouse tis ms kai to exw sindesei me to macbook

pws ginete otan pataw to plaino button ston safari na paei stin proigoumeni selida?

Δυστυχώς χρειάστηκε να κάνω επανεγκατάσταση του mac os και θα θελα να σας ρωτήσω αν χρειάζεται η όχι να έχω τα trial .mac προγράμματα που είναι προεγκατεστημένα? Τί χρειάζεται να κρατήσω γενικά και τι να σβήσω απ τις εφαρμογές που προυπάρχουν? Τα ichat, adrdress book, iphoto, imovieHD,,IDVD, Garage Band, iweb, ical χρειάζονται ή όχι?

να τα κρατήσεις όλα. Δεν σου τρώνε πόρους, παρα μόνο μερικά gb στον σκληρό δίσκο. Αν πάλι θέλεις να βγάλεις ή να μην εγκαταστήσεις (πιο απλά), το iLife είναι extra πακέτο της apple και περιλαμβάνει τα

iPhoto

iWeb

iDVD

iMovie και

GarageBand

Εγώ θέλω να αντιγράφω cd, dvd, mp3 σε cd. Υπάρχει κάτι καλύτερο απ τα προεγκατεστημένα

ή όχι?

υπάρχει το Toast της Roxio στα 80 ευρώ περίπου το οποίο κάνει πάρα πολλά σαν πρόγραμμα. Αν θέλεις freeware υπάρχει το LiquidCD το οποίο είναι απλά ένα πολύ καλό cd/dvd burner.

Δε θέλω να υπάρχουν άχρηστα ή trial προγράμματα στον υπολογιστή μου. Δώστε μου τα φώτα σας!

Εντάξει ρε τσάκαλε, κανα trial αν υπάρχει δε πειράζει.. απλά μη το τρέχεις. Άχρηστα μπορεί να υπάρχουν πολλά, αλλά αν δε τα χρησιμοποιείς δε θα σε εμποδίσουν σε κάποια άλλη εφαρμογή σου και ΔΕΝ θα βαραίνουν το σύστημά σου

Άντε... , με 'γειά ε.. :)

Guest valeria
Valeria το πήρες; Με γειά :)
Nαι,το πήρα επιτέλους!:)

Να'σαι καλά!Είναι λίγο tricky στην αρχή,αλλά θα συνηθίσω!Κατά τ'άλλα εκπληκτικό,δεν το συζητώ!:)

Από Fnac το πήρα τελικά,γιατί στη systemgraph δεν μου έκαναν καθόλου καλή εντύπωση οι πωλητές :mad:

Τελικά υπάρει τρόπος για maximize στα mac ;Δεν έχω βρει κάτι μέχρι τώρα :(

βρε :) με αυτό το maximize.

Κοίτα, θα σου πω μερικά tip που είναι βασικά.

- Θα πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι "αυτό το κάνω στα win, στο mac πως θα το κάνω;"

Εξήγηση: υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα και με την χρήση θα δείς οτι στο mac όλα θα γίνονται πιο πρακτικά.

- Το maximize γίνεται με το "πράσινο +" και γίνεται maximize το window έτσι ώστε να φαίνονται όλα αυτά που βλέπεις (συγκεκριμένα στον safari).

Εξήγηση: έτσι θα έχεις και χώρο για να παίζεις με τα παράθυρα των υπόλοιπων εφαρμογών σου (το ένα παράθυρο πίσω απο το άλλο). Επίσης, η ανάλυση που σου δίνει η οθόνη σου, είναι αρκετά μεγαλύτερη απο τα 1024χ768 που είναι σχεδιασμένες οι ιστοσελίδες. Οπότε, γιατί να χαραμίζεις όλο το μονιτορ με ένα παράθυρο;

Για να σε προλάβω, το os x έχει καταργήσει το "cut", δηλαή ctrl-X στα windows για λόγους ασφαλείας. Το μόνο που κάνεις, είναι

- μεταφορά με απλό drug n drop στον ίδιο πάντα δίσκο (ή αλλιώς volume).

αν κάνεις μεταφορά σε άλλο δίσκο, τότε θα γίνει αυτόματα αντιγραφή.

- αντιγραφή στον ίδιο δίσκο (volume) γίνεται με alt-drag n drop.

Guest valeria

- Θα πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι "αυτό το κάνω στα win, στο mac πως θα το κάνω;"

Εξήγηση: υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα και με την χρήση θα δείς οτι στο mac όλα θα γίνονται πιο πρακτικά.

- Το maximize γίνεται με το "πράσινο +" και γίνεται maximize το window έτσι ώστε να φαίνονται όλα αυτά που βλέπεις (συγκεκριμένα στον safari).

Εξήγηση: έτσι θα έχεις και χώρο για να παίζεις με τα παράθυρα των υπόλοιπων εφαρμογών σου (το ένα παράθυρο πίσω απο το άλλο). Επίσης, η ανάλυση που σου δίνει η οθόνη σου, είναι αρκετά μεγαλύτερη απο τα 1024χ768 που είναι σχεδιασμένες οι ιστοσελίδες. Οπότε, γιατί να χαραμίζεις όλο το μονιτορ με ένα παράθυρο;

Για να σε προλάβω, το os x έχει καταργήσει το "cut", δηλαή ctrl-X στα windows για λόγους ασφαλείας. Το μόνο που κάνεις, είναι

Axα,αρχίζω και καταλαβαίνω πώς πάει :)

Σ'ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση :D

na kanw mia erotisi kai egw

exw ena mouse tis ms kai to exw sindesei me to macbook

pws ginete otan pataw to plaino button tou podikiou, ston safari na paei stin proigoumeni selida?

any help?

episis molis ekana account sto itunes store

exw kanei oles tis rithmiseis,twra pws ginete na katevenoun ta artworks twn album aftomata?

Σωστος ο Kenny! Εγραψες παλι :p

Motorola MicroTAC Elite -> Nokia 6150 -> Siemens S45 -> Siemens CX65 -> Nokia 6670 -> [.......] -> Nokia 6230i -> Nokia 6131 -> LG KG220 -> Sony Ericsson W350 -> Motorola RAZR V3xx -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> iPhone 6 -> iPhone 6S -> Samsung S8+ -> Samsung S9+ -> One Plus 8 Pro -> Samsung S21 Ultra -> iPhone 13 Pro -> iPhone 15 Pro

My Travel Map

any help?

episis molis ekana account sto itunes store

exw kanei oles tis rithmiseis,twra pws ginete na katevenoun ta artworks twn album aftomata?

Ένα ένα που θα ακούς θα προστίθεται, αλλιώς κάνεις δεξί click σε όσα θες (ακόμα και σε πολλά μαζί) και Get Artwork...

Να και δύο links με shortcuts του X:

ένα

δύο

:)

Τελικά, ποιό πήρες valeria;

Nαι,το πήρα επιτέλους!:)

Να'σαι καλά!Είναι λίγο tricky στην αρχή,αλλά θα συνηθίσω!Κατά τ'άλλα εκπληκτικό,δεν το συζητώ!:)

Από Fnac το πήρα τελικά,γιατί στη systemgraph δεν μου έκαναν καθόλου καλή εντύπωση οι πωλητές :mad:

Τελικά υπάρει τρόπος για maximize στα mac ;Δεν έχω βρει κάτι μέχρι τώρα :(

Με γειά και από εμένα, valeria!:)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Τα Big Bang Board games, chess, comic life, automator χρειάζονται ή όχι? Και επίσης πώς γίνεται πλήρης διαγραφή ενός αρχείου ή ενός προγράμματος? Αρκεί μόνο η μεταφορά στα απορρίματα? Συγχωρέστε με, αλλά τόσα χρόνια συνήθισα στα windows και τώρα δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται ενα imac. Επαναλαμβάνω, πιό απ τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή χρειάζονται και πια είναι περριτά??

Χρειάζονται αυτά που χρησιμοποιείς εσύ. Από τη στιγμή όμως που τα άλλα το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο στο δίσκο όταν δεν τα χρησιμοποιείς και δεν επιβαρύνουν το σύστημα στο παραμικρό, άστα να υπάρχουν και (ότ)αν ξεμείνεις από δίσκο τα απομακρύνεις.

Χρειάζονται αυτά που χρησιμοποιείς εσύ. Από τη στιγμή όμως που τα άλλα το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο στο δίσκο όταν δεν τα χρησιμοποιείς και δεν επιβαρύνουν το σύστημα στο παραμικρό, άστα να υπάρχουν και (ότ)αν ξεμείνεις από δίσκο τα απομακρύνεις.

Κατα τη γνώμη σου πια είναι χρήσιμα? Εσύ τα χρησιμοποιείς όλα? Πές μου σε παρακαλώ σχετικά με την πλήρη διαγραφή που προανέφερα. Σε ευχαριστώ! Ξέρει κανείς πώς να σβήσω οριστικά τις διευθύνσεις που εμφανίζονται στη γραμμή διευθύνσεων μόλις πάω να γράψω ένα γράμμα π.χ. το m?

έχεις πάρει φόρα και ρωτάς για κάθε κίνηση βρε του mouse σου; Ψάξου λίγο..

1. safari > menu > history > clear history.

1.1 safari > menu > empty cache

2. σκάκι παίζεις; αν όχι, τότε σβού το chess.app

3. γουστάρεις να αυτοματίσεις κάποιες διαδικασίες; αν όχι, τότε σβού το automator.app (και μην απορείς αν κάποια στιγμή κρασσάρει το σύστημά σου λόγω αυτής της διαγραφής)

Θα ήθελα να ήξερα, γιατί να σβήσεις όλα τα applications αφού δε τρώνε καθόλου πόρους απο το σύστημα, παρα μόνο μερικά mb στον σκληρό.

α, σε λίγη ώρα πραγματοποιείται μάζεμα mac user στην Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες εδώ

έχεις πάρει φόρα και ρωτάς για κάθε κίνηση βρε του mouse σου; Ψάξου λίγο..

1. safari > menu > history > clear history.

1.1 safari > menu > empty cache

2. σκάκι παίζεις; αν όχι, τότε σβού το chess.app

3. γουστάρεις να αυτοματίσεις κάποιες διαδικασίες; αν όχι, τότε σβού το automator.app (και μην απορείς αν κάποια στιγμή κρασσάρει το σύστημά σου λόγω αυτής της διαγραφής)

Θα ήθελα να ήξερα, γιατί να σβήσεις όλα τα applications αφού δε τρώνε καθόλου πόρους απο το σύστημα, παρα μόνο μερικά mb στον σκληρό.

α, σε λίγη ώρα πραγματοποιείται μάζεμα mac user στην Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες εδώ

Κάνεις λάθος. Οι διευθύνσεις που εμφανίζονται τύπου mac.com, macaddict.com κ.τ.λ. δε σβήνονται είτε κάνεις καθαρισμό ιστορικού είτε κάνεις επαναφορά τον σαφάρι. Είναι απ το σύστημα διευθύνσεις κι όχι κάποιες δικές μου.

με γεια και απο μενα.. :)

Creek A50i R | Denon TU-530 | Dynavox TC-750 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...