ENT Δημοσιεύτηκε August 10, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 10, 2005 Καλησπέρα. Θα ήθελα γνώμες πάνω στο Pilates από άτομα που το έχουν δοκιμάσει. Σκέφτομαι να ξεκινήσω αλλά προβληματίζομαι από το κόστος κυρίως. Για αυτό θα ήθελα τις εμπειρίες σας. Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. August 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2005 και τι ειναι αυτο το pilates που λες...δεν μας το εξηγεις λιγο πιο καλυτερα.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. August 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2005 Κατι που εχει σχεση με fitness..Κατι τετοιο νομιζω..Σαν γιογκα :p Ξερει κανεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nelly Δημ. August 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2005 Μέθοδος Pilates : Πήρε το όνομά της από τον Joseph Hubertus Pilates,ο οποίος την είχε ανακαλύψει από το 1920 και είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής. Μια αναζήτηση στο Google,ενημερώνει σχετικά. Π.χ. : naftemporiki.gr «Αποτελεί ένα μοναδικό σύστημα που συνδυάζει ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης με stretching ταυτόχρονα. Η φιλοσοφία εστιάζεται στην εκπαίδευση του νου και του σώματος, ώστε να μπορούν να εργάζονται αρμονικά με στόχο τη συνολική βελτίωση της σωματικής, πνευματικής και φυσικής κατάστασης. Στη μέθοδο Pilates απαιτείται συγκέντρωση στην κίνηση, ακρίβεια στην εκτέλεση, οπωσδήποτε σωστή αναπνοή/εκπνοή και συνεχής έλεγχος της θέσης που πρέπει να έχει το σώμα μας στην εκάστοτε γυμναστική άσκηση». ENT αν έχεις κατανοήσει περί τίνος πρόκειται και σε ενδιαφέρει άμεσα ως προς τα αποτελέσματα που έχει,προτείνω να το δοκιμάσεις. Σίγουρα στις πιο πολλές σχολές που διδάσκεται,θα μπορείς να κάνεις ένα «δοκιμαστικό» μάθημα και να διαπιστώσεις έστω και λίγο,αν σου ταιριάζει. Κατά τη γνώμη μου,αν γίνεται σωστά,έχει πολύ καλά αποτελέσματα και αξίζει τον κόπο :) Παράθεση Μα που ξέρεις, μπορεί, να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ENT Δημ. August 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2005 Έχω ψάξει σχετικά στο internet αλλά προσπαθώ να βρω ανθρώπους που να έχουν την εμπειρία. Εσύ Nelly το έχεις δοκιμάσει; Πάντως όντως ακούγεται ενδιαφέρον! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nelly Δημ. August 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2005 Έχω ψάξει σχετικά στο internet αλλά προσπαθώ να βρω ανθρώπους που να έχουν την εμπειρία. Εσύ Nelly το έχεις δοκιμάσει; Πάντως όντως ακούγεται ενδιαφέρον! Πρότεινα να ψάξουν όσοι δεν γνωρίζουν τι είναι. Εσύ όπως έγραψες,ήθελες γνώμες :) Εχει τύχει να το δοκιμάσω γιατί έχει άμεσο συσχετισμό με το χορό με τον οποίο ασχολούμαι και βοηθάει πολύ για να «καταλάβεις» το σώμα σου και να μπορείς να ελέγχεις κάθε σημείο του. Δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιάφερει αυτό,η δική μου εμπειρία σχετίζεται με αυτό γιατί το κάναμε ως μέρος του μαθήματος οπότε μόνο έτσι το γνωρίζω :) Παράθεση Μα που ξέρεις, μπορεί, να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karib Δημ. December 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2007 Πανε χρονια που ξεκινησε αυτο το τοπικ, αλλα με ενδιαφερει και μενα τωρα οποτε ειναι παλι επικαιρο! Εχει κανει κανεις pilates, να μας πει την εμπειρια και τα αποτελεσματα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. December 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2007 εκανα για 2 μηνες αλλα το βαρεθηκα... :p σχετικα με γυμναστικη προτιμω τα οργανα(διαδρομο,ποδηλατο,βαρη κτλ)τα pilates,aerobic(πανω τα χερακια κατω τα χερακια) τα βαριεμαι. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karib Δημ. December 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2007 Μαλλον υποθετω, δεν ηταν στο στυλ σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panikk Δημ. December 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2007 Τι pilates και βλ@κείες μωρέ !!! Πηγαίνετε σε κανά σωστό γυμναστήριο και κάντε σωστή γυμναστική !!! Τι είναι αυτά ???;););) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLiNa_C Δημ. December 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2007 καλησπέρα. έχω ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες γυμναστήριο και παρακολουθώ μόνο τα ομαδικά μαθήματα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το pilates. πιστεύω οτι είναι ένα απο τα καλύτερα μαθήματα και αξίζει τρελά έστω και να το δοκιμάσεις. Γυμνάζεις ΟΛΟ το σώμα με κύριο μέρος την κοιλιά, έχει διαφορετικές αναπνοές απ' ότι στις άλλες ασκήσεις και θέλει αυτοσυγκέντρωση. Εγώ προσπαθούσα και προσπαθώ να μη το χάνω καθόλου. δοκίμασε και πες μας... φιλιά Παράθεση Είναι φορές που σου μιλώ, κι αυτά που θέλω να σου πω, τα λέω μ' ένα λυγμό μες στη σιωπή μου,περνάει γρήγορα ο καιρός, κι έγινες αναστεναγμός,δεν έφυγες ποτέ απ' τη ζωή μου.Είναι βραδιές όπως αυτή που ένα παράπονο θα βγεί, να σπάσει σαν γυαλί την μοναξιά μου,και θέλω να 'ρθω να σε βρω μα είσαι μακρυά μου. . >μόνο για λίγο να σε δω, να σου μιλήσω, μόνο για λίγο να μπορούσες να 'ρθεις πίσω. . μόνο για λίγο να σε δω, μόνο για λίγο, είναι βραδιές που δεν μπορώ να σ' αποφύγω. .< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
darkie Δημ. December 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2008 Γεια σας παιδια τωρα τελευταια εχω ακουσει για το pilates.. και αναρωτιεμαι τι ακριβως ειναι και ποσο στοιχιζει γενικα? Επειδη πηγα και επισκεφτηκα χθες ενα κεντρο pilates και ειδα κατι χρεωσεις 40 ευρω την ωρα και τα επαιξα λιγακι...μπορειτε να μου πειτε οσοι απο εσας πατε τι εντυπωσεις εχετε και τι χρεωση εχετε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. December 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2008 Δεν παω αλλα πηγα και ρωτησα και εγω και οι τιμες ειναι εξωφρενικες! Εμενα μου ειπαν με πακετο αναλογα...μηνα-εξαμηνο κ.τ.λ! Για μηνα μου ειπαν 340 ευρω αν παω 2 φορες την εβδομαδα! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. December 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2008 σε ποια πολη εισαι?για θεσσαλονικη εχω βρει ενα προγραμμα με τα μισα περιπου χρηματα απο αυτα που λεει ο λαρ'σαιος.. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. December 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2008 'Εχω παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολή ειδική για Πιλάτες και οι τιμές είναι όντως αρκετά υψηλές. Το σύστημα που ακολουθείται συνήθως σε αυτές τις σχολές είναι 5-6 μαθήματα ατομικά στην αρχή, με ασκήσεις προσαρμοσμένες στο σωματοτυπο και τις ανάγκες του καθενός (το κόστος μπορεί και να φτάσει τα 300-350 ευρώ γι αυτά), έτσι ώστε να τις συνηθίσεις και να μπεις στο πνεύμα, και στη συνέχεια μπορείς να κάνεις ατομικά ή ομαδικά μαθήματα (σε γκρουπ λίγων ατόμων), που είναι σε αυτές τις τιμές περίπου (40-50 ευρώ, έχω ακούσει και παραπάνω σε σχολές στην Αθήνα). Υπάρχουν φυσικά άπειρα γυμναστήρια που κάνουν μαθήματα πιλάτες σε χαμηλότερες τιμές αλλά 1. Ναι μεν είναι μια μέθοδος "προσιτή" σε όλους και σε όλες τις ηλικίες (και ανεξάρτητα από προηγούμενη εμπειρία με γυμναστική) αλλά όταν γίνονται σωστά, οι ασκήσεις δεν είναι και απαραίτητα εύκολες (υπάρχουν διάφορα επίπεδα εξάλλου) και καλό είναι να γίνονται από ειδικευμένους γυμναστές. 2. Για να γίνει και πιο σωστά και να έχει καλύτερα αποτελέσματα, είναι προτιμότερο να μην γίνονται μόνο οι ασκήσεις στο στρώμα, αλλά και με τα ειδικά όργανα πιλάτες, που είναι πραγματικά καταπληκτικά και σχεδιασμένα έτσι ώστε να βοηθούν πολύ το σώμα. Γι αυτό και κατά την άποψή μου είναι καλύτερο να επιλέγει κανείς τις ειδικές σχολές, που έχουν και πλήρη εξοπλισμό, ακόμα κι αν είναι κάπως ακριβότερες. Το λέω γιατί έχω παρακολουθήσει και μάθημα σε άλλο κέντρο, με σκέτα στρώματα και πραγματικά δεν είχε καμία σχέση. Αν έχεις υπομονή πάντως, βλέπεις πολλά αποτελέσματα αρκετά γρήγορα. ΙΜΟ είναι η καλύτερη γυμναστική για το σώμα (δεν έχει καμία σχέση με την γυμναστική που γίνεται στα γυμναστήρια, με όργανα, βάρη ή αεροβική. Απλώς λειαίνει, μακραίνει τους μυς, βελτιώνει την στάση του σώματος, την αντοχή κλπ). :) Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
darkie Δημ. December 3, 2008 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2008 Ναι καταλαβα οκ ευχαριστω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts