Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για Tablets

AlexR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

O AMLogic είναι στο 1.5GHz (έναντι 1.6GHz του RK3066), αλλά η μνήμη του "τρέχει" στα 1066MHz (αντί στα 800MHz όπου που τρέχει η πλειοψηφία των RK3066 - μοναδική εξαίρεση το X900 το οποίο πλέον καταργήθηκε μιας που ο κύκλος του RK3066 ολοκληρώθηκε). Αντίστοιχη εικόνα είναι και στη GPU: 2x400MHz Mali400 cores (AMLogic) vs 4x233MHz Mali400 cores (RK3066) αλλά εδώ η υλοποίηση του RK3066 υπερισχύει.

Σαν πλατφόρμα ο RK3066 μπορεί να ξεπεράσει τον AMLogic, αλλά η κάκιστη υποστήριξη software (kernel + drivers) από τη Rockchip δεν του το επιτρέπει. Γιαυτό και η προτίμηση στο Hero I. Στον αντίποδα, η AMLogic υποστηρίζει πλήρως ακόμα και τις τελευταίες εκδόσεις του Android (4.2.2), τόσο σε kernel+drivers όσο και σε userspace υλοποιήσεις.

Οι A31 είναι κάτι ενδιάμεσο: καλύτερη software υποστήριξη από Rockchip, χειρότερη από AMLogic. Για εμένα, η έλλειψη BT και ο A7 είναι dealbreakers, τουλάχιστον σε αυτές τις τιμές.

Εάν η Rockchip δεν ασχοληθεί ΣΟΒΑΡΑ με την υποστήριξη σε επίπεδο software και οι RK3188 θα έχουν (έχουν ήδη) τα ίδια προβλήματα με τους RK3066.

Περισσότερα θα γράψω όταν παραλάβω το Cube U30GT2 που έχω παραγγείλει, οπότε θα έχω πιο ολοκληρωμένη (hands-on) άποψη για τον RK3188.

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Να ρωτησω το εξης¨

έχω το ainol novo hero 2. Παρατηρω πως οταν ανοιγω μια σελιδα στον browser τον δικο του, αν εχω ασθενες σήμα κολλάει και αποσυνδεεται. Πρεπει μετα να κλεισω το wifi και να το ξανανοιξω για να δουλεψει το ιντερνετ. Υπαρχει καμια συμβουλή? (το ιδιο ειχα παρατηρησει και με το cube να γινεται

Να ρωτησω το εξης¨

έχω το ainol novo hero 2. Παρατηρω πως οταν ανοιγω μια σελιδα στον browser τον δικο του, αν εχω ασθενες σήμα κολλάει και αποσυνδεεται. Πρεπει μετα να κλεισω το wifi και να το ξανανοιξω για να δουλεψει το ιντερνετ. Υπαρχει καμια συμβουλή? (το ιδιο ειχα παρατηρησει και με το cube να γινεται

ενώ με άλλους browser δε το κάνει;

Alex

O AMLogic είναι στο 1.5GHz (έναντι 1.6GHz του RK3066), αλλά η μνήμη του "τρέχει" στα 1066MHz (αντί στα 800MHz όπου που τρέχει η πλειοψηφία των RK3066 - μοναδική εξαίρεση το X900 το οποίο πλέον καταργήθηκε μιας που ο κύκλος του RK3066 ολοκληρώθηκε).
Ποιά είναι αυτή η μνήμη που τρέχει στα 1066MHz; Το 1gb ram;

Σαν πλατφόρμα ο RK3066 μπορεί να ξεπεράσει τον AMLogic, αλλά η κάκιστη υποστήριξη software (kernel + drivers) από τη Rockchip δεν του το επιτρέπει.

Γιαυτό και η προτίμηση στο Hero I.

Ας μην είχε το cube τα ηλίθια προβλήματα με τον ήχο και θα σου 'λεγα εγώ αν αγόραζε κανείς άλλη ταμπλέτα.

Ποιά είναι αυτή η μνήμη που τρέχει στα 1066MHz; Το 1gb ram;

Ναι.

Αλλά και ο δίαυλος συστήματος.

Ας μην είχε το cube τα ηλίθια προβλήματα με τον ήχο και θα σου 'λεγα εγώ αν αγόραζε κανείς άλλη ταμπλέτα.

Δεν είναι τόσο η Cube - πέρα από τα κατασκευαστικά - αλλά η Rockchip με την άθλια υποστήριξη που παρέχει σε επίπεδο software.

Κανονικά θα έπρεπε το FSF να εξαφανίσει από προσώπου γης τη Rockchip - γιατί παραβιάζει κατάφορα τη GPL - αλλά έχει χάρη που είναι Κίνα και που οι χρήστες είναι αρκετά ηλίθιοι/άσχετοι να επενδύουν μια τόσο κλειστή πλατφόρμα. ;) Αλλά είναι λογική μια τέτοια αντιμετώπιση, όταν το μόνο που νοιάζει είναι τα Antutu benchmarks. Tέσπα.

Δε σου κάνει εντύπωση που η Rochchip είναι "κολλημένη" στο Android 4.1;

Μου αρέσει που έλεγαν - απ'τη Rockchip - ότι θα ξεκινήσουν τον RK3188 με Android 4.2 και τελικά πάλι μια απ'τα ίδια.

Edited by Frontier

Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα προς τους κατοχους και μη των xenta 10ic,8'' και 9.7'' της εταιριας Yarvik.

1)Aν εχουν ελληνικο μενου.

2)Αν υπαρχει το αντιστοιχο ελληνικο η' και ξενο forum της Yarvik για επιλυση τυχον προβληματων.

3)Και τελος την αποψη κατοχων και μη σχετικα με τα tablet αυτα αλλα και αν τους εχουν παρουσιαση βλαβες.

Ευχαριστω :)

Μην ανοίγεις νέο νήμα για κάθε tablet.

Νήμα ανοίγουμε για tablets που έχουμε αγοράσει και συγκεντρώνουμε υποστήριξη, όχι για απλές απορίες.

Το μήνυμα μεταφέρεται στο "Κινέζικα tablets: χρήση και απορίες".

Δεν είναι τόσο η Cube - πέρα από τα κατασκευαστικά - αλλά η Rockchip με την άθλια υποστήριξη που παρέχει σε επίπεδο software.

Ανεξάρτητα με το δίκηο που έχεις σχετικά με τη κλειστή πλατφόρμα των rockchip επεξεργαστών, αυτό που θα γινόταν αν υπήρχε καλή υποστήριξη είναι ότι αυτοί οι επεξεργαστές θα γίνονταν ακόμα καλύτεροι. Οι δύο ταμπλέτες 3066 που πέρασαν από τα χέρια μου δούλευαν άψογα σε επίπεδο επεξεργαστή. Το ίδιο διαβάζω και για τις υπόλοιπες 3066 ταμπλέτες. Στα περιφερειακά είναι τα προβλήματα που ανάγκασαν τον κόσμο να στραφεί στο Hero με την Amlogic παρά τις ασυμβατότητες που παρουσιάζει. Και να συζητάμε τώρα σοβαρά ότι η καλύτερη κινέζικη ταμπλέτα στα 10.1 είναι κάποια που από τη μάνα της δεν είναι συμβατή με τα Angry Birds (!).

Και να συζητάμε τώρα σοβαρά ότι η καλύτερη κινέζικη ταμπλέτα στα 10.1 είναι κάποια που από τη μάνα της δεν είναι συμβατή με τα Angry Birds (!).

Το θέμα συμβατότητα είναι μεγάλη συζήτηση και ευθύνεται για αυτό η Google (λογικό από μια μεριά, γιατί οι Κινέζοι τα θέλουν όλα τσάμπα και δε συνεισφέρουν τίποτα στο Android). Όμως έχεις δίκιο γιατί ο χρήστης αυτό τελικά εισπράττει, γιαυτό και το Ainol Fire - αν και 1 χρόνο μετά την κυκλοφορία του - εξακολουθεί να είναι το πλέον ολοκληρωμένο Κινέζικο tab (πλήρης υποστήριξη Android 4.0, 4.1, 4.2.1 με δεκάδες ROMs).

Το χρήσιμο άρθρο που έδωσες παραπάνω, επιβεβαιώνει αυτά που έγραψα από την αρχή του παρόντος νήματος: οι RK3188 στα "χαρτιά" είναι κορυφή, αλλά στην πράξη είναι ελάχιστα καλύτεροι από τους RK3066 (οι Α31 δεν συγκρίνονται καν γιατί είναι Α7 και είναι IMHO πισωγύρισμα βαρβάτο...). Το γεγονός δε ότι το Android εξακολουθεί να ακολουθεί το δρόμο του jvm, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στο θέμα Κινέζικο tablet value for money, διότι αν φθάσουμε να πληρώνουμε τα Κινέζικα όσο τα "δυτικά", πολύ απλά δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς!

Ο Exynos 4412 - για Κινέζικο πάντα - είναι ΙΜΗΟ η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή, κάτι που επιβεβαιώνει και ο reviewer όπου tablets με αυτό το chipset είναι πιο 'smooth' - ακόμα και με ICS - από tablets με RK3188 και JB. Το "κακό" είναι ότι ό,τι Exynos κυκλοφορεί είτε έχει προβληματική υποστήριξη software (Ramos) ή έχει καλό software αλλά μικρή μπαταρία (Hyundai T7(s), T10).

Edited by Frontier

ενώ με άλλους browser δε το κάνει;

Δοκιμαζω να δω αλλα ο καθενας εχει τα δικα του προβληματακια. Γενικα δειχνει καλο σημα ακομα κ εκει που το cube δεν επιανε καθολου, οταν ομως πεσει για λιγο συμβαινει αυτο που περιεγραψα

Ανεξάρτητα με το δίκηο που έχεις σχετικά με τη κλειστή πλατφόρμα των rockchip επεξεργαστών, αυτό που θα γινόταν αν υπήρχε καλή υποστήριξη είναι ότι αυτοί οι επεξεργαστές θα γίνονταν ακόμα καλύτεροι. Οι δύο ταμπλέτες 3066 που πέρασαν από τα χέρια μου δούλευαν άψογα σε επίπεδο επεξεργαστή. Το ίδιο διαβάζω και για τις υπόλοιπες 3066 ταμπλέτες. Στα περιφερειακά είναι τα προβλήματα που ανάγκασαν τον κόσμο να στραφεί στο Hero με την Amlogic παρά τις ασυμβατότητες που παρουσιάζει. Και να συζητάμε τώρα σοβαρά ότι η καλύτερη κινέζικη ταμπλέτα στα 10.1 είναι κάποια που από τη μάνα της δεν είναι συμβατή με τα Angry Birds (!).
Δεν είναι το θέμα με τα περιφερειακά (γιατί υπάρχουν και RK3066 που δεν έχουν προβλήματα), αλλά η μεγάλη πτώση της τιμής του, που έστρεψαν τον κόσμο στο Hero I.

Όταν παίρνεις διπύρηνο δεκάρι με IPS οθόνη στα 130+ ευρώ (δηλαδή όσο ένα καλό επτάρι), δέχεσαι και καποιες ασυμβατότητες.

Παλιά που είχε όσο τα RK3066, δεν πούλαγε και τόσο.

παιδια καλημερα.

παρακαλω τα φωτα σας.πως μπορω να συνδεσω το tivizen pico που εχει αρσενικο micro usb στο usb host του e-star 1018? υπαρχει καλωδιο ή ανταπτορας απο usb αρσενικο σε θηλυκο micro usb?

ευχαριστω

παιδια καλημερα.

πηρα κι εγω το e-star 1018.πως μπορω να συνδεσω το tivizen pico που εχει αρσενικο micro usb?

ευχαριστω

Καλησπερα αγορασα το tablet Jaga m1003 απο το e-shop την περασμενη εβδομαδα..Ειμαι πολυ ευχαριστημενος για τα λεφτα του εχει 10.1 οθονη ειναι διπυρηνο με 1.6 επεξεργαστη και 1ghz ram. Το θεμα μου ειναι ο,τι θελω να το κανω root και προσπαθησα με δυο προγραμματα αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη. Το πρωτο ειναι το one click root και το αλλο ειναι το super one click.. Το πρωτο προγραμμα ενω ξεκινουσε η διαδικασια εφτανε σε καποιο σημειο και μου εβγαζε μηνυμα οτι δεν υπαρχει χωρος στην συσκευη ωστε να μπρεσει α δημιουρησει τον φακελο με την εφαρμογη superuser.Το δευτερο δεν ανταποκρινοταν.Εχει κανεις καμια ιδεα??
Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά.

Καλησπερα αγορασα το tablet Jaga m1003 απο το e-shop την περασμενη εβδομαδα..Ειμαι πολυ ευχαριστημενος για τα λεφτα του εχει 10.1 οθονη ειναι διπυρηνο με 1.6 επεξεργαστη και 1ghz ram. Το θεμα μου ειναι ο,τι θελω να το κανω root και προσπαθησα με δυο προγραμματα αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη. Το πρωτο ειναι το one click root και το αλλο ειναι το super one click.. Το πρωτο προγραμμα ενω ξεκινουσε η διαδικασια εφτανε σε καποιο σημειο και μου εβγαζε μηνυμα οτι δεν υπαρχει χωρος στην συσκευη ωστε να μπρεσει α δημιουρησει τον φακελο με την εφαρμογη superuser.Το δευτερο δεν ανταποκρινοταν.Εχει κανεις καμια ιδεα??

Για Android 4.0 και 4.1 -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460

Και αυτο το δοκιμασα φιλε μου ξεχασα να το γραψω αλλα σταματουσε οταν ελεγε οτι το daemon started succesfuly το αφησα πανω απο δεκα λεπτα αλλα τιποτα

Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά.

Και αυτο το δοκιμασα φιλε μου ξεχασα να το γραψω αλλα σταματουσε οταν ελεγε οτι το daemon started succesfuly το αφησα πανω απο δεκα λεπτα αλλα τιποτα

ε ναι, πρέπει να συνδέσεις το τάμπλετ με ενεργό το usb debugging/εντοπισμός σφαλμάτων usb

Εννοειται με το USB enabled ημουν..

Εννοειται με το USB enabled ημουν..

ADB drivers έχεις; (αν έχεις win7 συνήθως μπαίνουν αυτόματα, αλλιώς χρησιμοποιήσε το snappea που τους βάζει αυτοματα)

...ότι και να χρησιμοποιήσεις, όπως είπε και ο gerstavros2, πρέπει να λειτουργούν οι ADB drivers (με adb devices σε cmd να σου επιστρέφει αναγνώριση π.χ. της μορφής 123456789ABCDEF). Αν επιμένεις για SuperOneClick μέθοδο, υπάρχει modified version (SuperOneClickv2.3.3-ShortFuse+icestage ή νεότερη) προσανατολισμένη για RK3066 tablets. Ίσως χρειαστεί να κάνεις push manual εν τέλει και κάποια αρχεία (busybox, su, κλπ.) Edited by emxa2k

Ρε μαγκες παραγειλα απο το ebay mini usb to ethernet

για να συνδεω το tablet με το καλωδιο του router για να μπενω

στη σχολη στο internet με το tablet και μου φεραν αλλο βισμα..

αντί για αυτό:

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/788055477/-font-b-Micro-b-font-font-b-USB-b-font-Fast-font-b-Ethernet-b.jpg

πήρα τέτοιο βίσμα:

http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/648810054_1/Mini-5P-USB-2-0-to-Fast-Ethernet-Network-Adapter-for-MACbook-without-driver-mini-lan.jpg

το λιγο πιο μεγαλό...

αν κανω καμια πατεντα κοψω κανα καλωδιο και το ραψω με το αλλο βισμα

θα γινει η δουλεια η τζαμπα θα τα χαραμισω

Ρε μαγκες παραγειλα απο το ebay mini usb to ethernet

για να συνδεω το tablet με το καλωδιο του router για να μπενω

στη σχολη στο internet με το tablet και μου φεραν αλλο βισμα..

αντί για αυτό:

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/788055477/-font-b-Micro-b-font-font-b-USB-b-font-Fast-font-b-Ethernet-b.jpg

πήρα τέτοιο βίσμα:

http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/648810054_1/Mini-5P-USB-2-0-to-Fast-Ethernet-Network-Adapter-for-MACbook-without-driver-mini-lan.jpg

το λιγο πιο μεγαλό...

αν κανω καμια πατεντα κοψω κανα καλωδιο και το ραψω με το αλλο βισμα

θα γινει η δουλεια η τζαμπα θα τα χαραμισω

αμέ, πανεύκολα. Αρκεί να προσέξεις τη συνδεσμολογία των καλωδίων. Επίσης υπάρχουν κι αντάπτορες, αν δεν θες να το κόψεις

Δηλαδή τώρα εγώ ρε παιδιά που ψήνομαι για το 8άρι teclast. Να πάρω αυτό με τον RockChip 3066 ή το καινούριο με τον A31? Το μεν φοράει τον Mali 400 και έχει 1GB RAM ενώ το άλλο τον SGX 544MP2 και 1.5GB RAM.

Ο Roman στο topnotchtablets στην ουσία λέει ότι ο A31 σε αρκετές περιπτώσεις αποδεικνύεται ακόμα και κατώτερος του 3066...

@Frontier

Ενδιαφέρον το thread που άνοιξες αλλά λίγο περιορισμένο.

Δεν βρήκα αντίστοιχο thread για CPU/GPU γενικά και όχι μόνο για κινεζικες που αφορούν στα tablets.

Το ανοίγω λοιπόν λίγο το thread για να σε ρωτήσω την γνώμη σου για τις υλοποιήσεις της Qualcomm στα smartphones.

Πως σου φαίνονται και που κατατασσεις τους υβριδικους Α15/Α9 Krait (δανείζονται στοιχεία και από τις δύο αρχιτεκτονικες Α9 και Α15) σε σχέση ας πούμε με τον Exynos 4412@1.6GHz που φοράει το δικό μου Note II.

Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πως είναι δυνατόν οι quad core Krait του LG Nexus 4 και HTC DROID Dna αλλά ακόμα και οι πολύ ισχυροτεροι Krait 300 του HTC One και Sony Experia Z στα 1.7GHz να είναι πιο αργοί σε πολλά benchmarks από τον Exynos 4412@1.6GHz.

Έχεις κάποια εξήγηση για αυτό ;

Alldocube - iPlay40 5G - Android 11

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για Tablets
  • The topic was pinned