Jump to content

Αντιπροσώπευση κινητών στην Ελλάδα

nodasz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα ένα Xiaomi για τον γιο μου από ένα κατάστημα στην Αθήνα. Ρωτώντας τους για την εγγύηση μου είπαν ότι η Xiaomi δεν αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα οπότε ότι χρειαστεί πρέπει να τους το πάω να το στείλουν εξωτερικό. Με αφορμή αυτό ήθελα να ρωτήσω ποιες μάρκες κινητών έχουν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Μου φαίνεται πολύ κακό να πρέπει κάθε φορά που συμβαίνει κάτι να πρέπει να στείλω το κινητό έξω. Θα ήθελα λοιπόν να ξέρω ποιες εταιρείες αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα γιατί αυτό θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του επόμενου κινητού μου.

Έχει και η xiaomi αλλά θα πρέπει να το αγοράσεις από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με επίσημο εισαγωγέα την infoquest. Αν το αγοράσεις από σκρουτζομάγαζο δεν έχεις εγγύηση από τον εισαγωγέα, αλλά την εγγύηση του καταστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Apple έχει εδώ (ένας χρόνος εγγύηση)

Huawei έχει εδψ5(2 με τρία χρόνια εγγύηση)

Samsung έχει εδώ (2 χρόνια εγγύηση)

Είχαν lg και Sony πλέον δεν

Xiaomi μόνο αν πάρεις από επισιμη αντιπροσωπεία

Αρα ελαχιστοι εχουν. Αρα έχουμε ολοι λιγο ως πολύ θέμα με τις εγγυήσεις.

Παρατηρηση 1: βλέπω μεγαλες φιρμες να μην έχουν αντιπροσωπευση εδω

Παρατήρηση 2: Ξέρω οτι μια αντιπροσωπεια ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να καλυψει ανταλλακτικα ενός μοντελου εφοσον το εισαγει , ας μην εχει αγοραστει απο αυτη. Ετσι , απο οπου και να εχεις αγοασει το XIAMI 4Α πχ η infoquest ειναι υποχρεωμενη να καλυψει εγγυηση και ανταλλακτικα , εφοσον προκειται για ενα μοντελο που και η ιδια εισαγει. Ετσι εξρω τουλαχιστον.

Παρατήρηση 2: Ξέρω οτι μια αντιπροσωπεια ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να καλυψει ανταλλακτικα ενός μοντελου εφοσον το εισαγει , ας μην εχει αγοραστει απο αυτη. Ετσι , απο οπου και να εχεις αγοασει το XIAMI 4Α πχ η infoquest ειναι υποχρεωμενη να καλυψει εγγυηση και ανταλλακτικα , εφοσον προκειται για ενα μοντελο που και η ιδια εισαγει. Ετσι εξρω τουλαχιστον.

Η διαφορά είναι πως η Infoquest δεν είναι αντιπρόσωπος της xiaomi στη Ελλάδα, αλλά επίσημος εισαγωγέας. Οπότε υποστηρίζει μόνο τις συσκευές που η ίδια εισάγει.

:innocent: Όλα είναι σχετικά... :devil:

Μεγάλες firmes είναι apple Samsung huawei

Sony lg σχεδόν αποσύρθηκαν από την αγορά

Η διαφορά είναι πως η Infoquest δεν είναι αντιπρόσωπος της xiaomi στη Ελλάδα, αλλά επίσημος εισαγωγέας. Οπότε υποστηρίζει μόνο τις συσκευές που η ίδια εισάγει.

Κατανοητό. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μεγάλες firmes είναι apple Samsung huawei

Sony lg σχεδόν αποσύρθηκαν από την αγορά

Το κατάλαβα. Αλλά η όλη κατάσταση δεν μας αφήνει κάπου ξεκρέμαστους ?

Κατανοητό. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το κατάλαβα. Αλλά η όλη κατάσταση δεν μας αφήνει κάπου ξεκρέμαστους ?

οχι ιδιαίτερα αν πάρεις από τους 3 μεγάλους είναι οκ η αν θέλεις xiaomi πάρε από infoquest και είσαι οκ τώρα αν θέλεις lg/sony/htc αλλάζει το πράγμα (παιρνεις μεγαλο ρίσκο πάθει κάτι καθώς εταιρίες εγκαταλείπουν το Mobile κομμάτι η έστω αποσύρονται από αρκετές αγορές )

Από πότε σταμάτησε η Sony και η LG να έχουν επίσημο service? Πριν μερικούς μήνες γνωστός μου αντικατεστησε δωρεάν οθόνη στο επίσημο service της Sony μέσα στην εγγύηση. Δεν ξέρω τι λέτε, εγω μια χαρά βλέπω να υπάρχει επίσημο service για όλες τις γνωστές μάρκες, Samsung, Huawei, Apple, Sony, LG, xiaomi κλπ

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Apple έχει εδώ (ένας χρόνος εγγύηση)

Huawei έχει εδψ5(2 με τρία χρόνια εγγύηση)

Samsung έχει εδώ (2 χρόνια εγγύηση)

Είχαν lg και Sony πλέον δεν

Xiaomi μόνο αν πάρεις από επισιμη αντιπροσωπεία

Εγγυηση εχει εδω η lg κανονικα. Procordia αν θυμαμαι καλα το σερβις;

----- προσθήκη μηνύματος 70 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Από πότε σταμάτησε η Sony και η LG να έχουν επίσημο service? Πριν μερικούς μήνες γνωστός μου αντικατεστησε δωρεάν οθόνη στο επίσημο service της Sony μέσα στην εγγύηση. Δεν ξέρω τι λέτε, εγω μια χαρά βλέπω να υπάρχει επίσημο service για όλες τις γνωστές μάρκες, Samsung, Huawei, Apple, Sony, LG, xiaomi κλπ

Ακριβως ετσι. Σε αυτες να προσθεσω και lenovo, meizu κλπ

Για συσκευές παλιότερες ακόμη έχουν, καινούργιες πλέον δεν έρχονται επισιμα και όταν το φέρνουν μεγάλα καταστήματα μέσο από αυτούς έχεις (κάτι τύπου infoquest κατάσταση)

Για συσκευές παλιότερες ακόμη έχουν, καινούργιες πλέον δεν έρχονται επισιμα και όταν το φέρνουν μεγάλα καταστήματα μέσο από αυτούς έχεις (κάτι τύπου infoquest κατάσταση)

Έχουν σταματησει η εισαγωγές στην Ελλάδα από εποχές g5 (ίσως και g4, δεν θυμάμαι με σιγουριά). Κατά τα άλλα μια χαρά εγγύηση είχαν επόμενα μοντέλα.