Jump to content

Ο πιο καλός ο μαθητής...

greekman80
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ πάλι παιδιά... σας διαβάζω όλους και νομίζω ότι ήμουν σε άλλον πλανήτη όταν πήγαινα σχολείο.

Θυμάμαι σχεδόν όλους μου τους καθηγητές με ευγνωμοσύνη. Ακόμα κι αυτούς που τότε, σαν μ********νο πιτσιρίκι τους έβριζα κι εγώ. Δεν ήμουν δα και κανένας σπουδαίος μαθητής, του 15-16. Βλέπω τώρα πως όλοι προσπαθούσαν, με λάθος τρόπο ίσως (απ' την άλλη βέβαια, δεν είναι και θεοί να ξέρουν τα μύχια του καθενός), να μας μεταδώσουν κάτι. Και γνώσεις και εφόδια για την ζωή.

Σήμερα πια, 9 χρόνια αργότερα, βλέπω πως για όλα εκείνα που θεωρούσα τότε ότι ήταν ανούσια, υπήρχε λόγος που επέμεναν σ' αυτά. Τους ευχαριστώ που κατόρθωσαν να μη βγω τούβλο από το σχολείο. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν τις βάσεις και τα εργαλεία για να χτίσω την κοσμοθεωρία μου. Τους ευχαριστώ επίσης που ακόμα (όσοι απ' αυτούς διδάσκουν και δεν είναι στην σύνταξη) προσπαθούν να πουν κάτι στις νεώτερες φουρνιές μαθητών, οι οποίες μεγάλωσαν με μηδέν παιδεία από το σπίτι.

Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, ούτε κερδίζεται, όπως συνηθίζουν ορισμένοι να λένε. Η γνώμη μου είναι ότι ο σεβασμός διδάσκεται. Όποιος δεν έχει μάθει να σέβεται δεν θα σεβαστεί κανένα, όσο κι αν κάποιος αξίζει τον σεβασμό του. Και είναι δουλειά των γονέων αυτή, να μάθουν τα παιδιά τους να σέβονται.

Σας ευχαριστώ και σας υποκλίνομαι, δάσκαλοι και καθηγητές μου. Δεν το βλέπατε τότε, αλλά κέρδισα πολλά από τα 12 χρόνια που πέρασα στα χέρια σας.

κερδισες πολλα? σαν τι? ακριβως?

Εικόνα εκτός ορίων Ο.Π.Χ.

• Απαντήσεις 177
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

καλα στο δημοτικο δεν ειναι και κανα σπουδαιο κατορθωμα να εισαι καλος μαθητης..

ma den eipe kanenas oti einai....twra exw pesei ligo....17......den eimai koryfh......

[sIGPIC][/sIGPIC]

κερδισες πολλα? σαν τι? ακριβως?

Δηλαδή μας λες ότι δεν κερδίζεις τίποτα από το σχολείο??

Αμάν δηλαδή,γνωρίζω πολλά 11χρονα,από το δίπλα δημοτικό και τα περισσότερα είναι σχετικά ώριμα,με αρκετά σωστή άποψη για το τι είναι σχολείο και γιατί πηγαίνουμε εκεί!!Κάτι τέτοιο,όπως το ότι δεν κερδίζεις τίποτα από το σχολείο,πρώτη φορά το ακούω και το βρίσκω πέρα για πέρα παράλογο!!

Να σε δω μια μέρα να αρμέγεις αγελάδες :p :p Αλλά και πάλι μετά θα σε κλέβουνε όσοι αγοράζουν το γάλα σου,αφου δε θα ξέρεις αριθμητική για να λογαριάζεις την τιμή / λίτρο! :p :p :p

Δηλαδή μας λες ότι δεν κερδίζεις τίποτα από το σχολείο??

Αμάν δηλαδή,γνωρίζω πολλά 11χρονα,από το δίπλα δημοτικό και τα περισσότερα είναι σχετικά ώριμα,με αρκετά σωστή άποψη για το τι είναι σχολείο και γιατί πηγαίνουμε εκεί!!Κάτι τέτοιο,όπως το ότι δεν κερδίζεις τίποτα από το σχολείο,πρώτη φορά το ακούω και το βρίσκω πέρα για πέρα παράλογο!!

Να σε δω μια μέρα να αρμέγεις αγελάδες :p :p Αλλά και πάλι μετά θα σε κλέβουνε όσοι αγοράζουν το γάλα σου,αφου δε θα ξέρεις αριθμητική για να λογαριάζεις την τιμή / λίτρο! :p :p :p

δεν ειπα κατι τετοιο η ερωτηση που εξεφρασα δεν ηταν ειρωνικη ;) :rolleyes: ρωταω γιατι μπορει να ευχαριστει τους δασκαλους και να μην θηματε τι του μαθανε λεω τωρα..εβγαλες πολυ ευκολα συμπερασματα :mad: :rtfm: και χωρις λογο και μαλλον δεν καταλαβες τι ακριβως εννουσα.. αμαν με την κακκια στο στομα..

Ενώ εσύ με ξέρεις από πολύ παλιά,γι αυτό άλλωστε και συμπεραίνεις ότι είμαι πάντα με την κακία στο στόμα :p

Τελοσπάντων,δεν έχω χρόνο και όρεξη να ασχοληθώ,άλλωστε εγώ είμαι και γεμάτος κακίες στο στόμα!

Για τα πρακτικά,ήμουν ο καλύτερος μαθητής στο Δημοτικό χωρίς να ανοίγω βιβλίο(δεν χρειάζεται θα μου πείτε στο δημοτικό,όπως το πάρει κανείς),στο Γυμνάσιο τώρα (1η γυμνασίου)πάλι χωρίς να ανοίγω βιβλίο τα έχωνα κανονικά στους φυτούκλες της τάξης,αφού έχω ως βοήθεια το μυαλό μου και όχι τα βιβλία (κακώς βέβαια,ελπίζω να στρώσω στην 2α).Έτσι στην πρώτη γυμνασίου,ήμουν από τους καλύτερους και σε ορισμένα μαθήματα ο καλύτερος!

θα πατε στο Λυκειο και κει θα δειτε τα πραγματικα δυσκολα!

εγω εδω που ημουν στο λυκειο η τελευταια των τελευταιων γυμνασιο επερνα και καναν καλο βαθμο! μην περιμενετε πως επειδη ειστε καλοι στο γυμνασιο θα συνεχισετε ετσι και μετα.στο λυκειο χρειαζεται το τετραπλασιο διαβασμα..

σας μιλαω τωρα μεχρι την Α λυκειου γιατι μετα δεν ξερω.

λες ε? μεχρι ποσο δυσκολα..? γιατι και εγω θα φτασω στην ηλικια σου και πρεπει να με ενημερωσεις

βασικα τα περισσοτερα που υποτιθεται οτι πρεπει να μαθαινουμε στο σχολειο δεν θα μας χρησιμευσουν ποτε στην ζωη μας.θα χρειαστει ας πουμε ποτε να μιλησετε αρχαια με τον Σοφοκλη η με τον Θουκιδιδη?η μηπως θα χρειαστει ποτε στην ζωη μας να λυσουμε το πυθαγωρειο θεωρημα?..δεν λεω οτι ολα ειναι αχρηστα αλλα πολλα για μενα ηταν χασιμο χρονου.

βασικα τα περισσοτερα που υποτιθεται οτι πρεπει να μαθαινουμε στο σχολειο δεν θα μας χρησιμευσουν ποτε στην ζωη μας.θα χρειαστει ας πουμε ποτε να μιλησετε αρχαια με τον Σοφοκλη η με τον Θουκιδιδη?η μηπως θα χρειαστει ποτε στην ζωη μας να λυσουμε το πυθαγωρειο θεωρημα?..δεν λεω οτι ολα ειναι αχρηστα αλλα πολλα για μενα ηταν χασιμο χρονου.
ακριβως :lol: :lol: :lol: αυτο μετα αρχαια!!!

Εγω παντως δεν πηγαινω για βαθμους...μονο να περναω την ταξη...

Ευτυχως περασαμε και φετος την 2α Λυκειου...Με 10,8 αλλα λεω καλα που περασα...

Με 01,6 στην φυσικη κατ.(το μικροτερο...) lol...

ΕΛΕΟΣ με αυτή η δικαιολογία με τα αρχαία αν είναι δυνατόν πια!!!

με τα αρχαία εμπλουτίζεις το λεξιλόγιο σου, μαθαίνεις τις ρίζες των λέξεων

που χρησιμοποιούνται στην νέα ελληνική, μιλάς σωστότερα γιατί πολλά

ουσιαστικά που είναι εν χρήσει σήμερα είναι αρχαιόκλιτα και γενικά δεν κάνεις

λάθη.

Τα αρχαία είναι φοβερά!!!

:) :O

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

ΕΛΕΟΣ με αυτή η δικαιολογία με τα αρχαία αν είναι δυνατόν πια!!!

με τα αρχαία εμπλουτίζεις το λεξιλόγιο σου, μαθαίνεις τις ρίζες των λέξεων

που χρησιμοποιούνται στην νέα ελληνική, μιλάς σωστότερα γιατί πολλά

ουσιαστικά που είναι εν χρήσει σήμερα είναι αρχαιόκλιτα και γενικά δεν κάνεις

λάθη.

Τα αρχαία είναι φοβερά!!!

:) :O

Πέστα ρε μάνο θεέ :p γιατί αρκετά ανεκτήκαμε να μας λένε ότι όσα μαθαίνεις στο σχολείο είναι άχρηστα και ότι δεν αξίζει να πηγαίνεις εκεί!ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!

Εσύ κύριε greekman όταν γεννήθηκες ήξερες να μιλάς,να μετράς ή μήπως ήξερες να γράφεις κιόλας?Δηλαδή εσείς από μόνοι σας τα μαθαίνετε??Εγώ πάντως όσα έμαθα,όσα ξέρω και όσα "είμαι" τα χρωστάω σε 5-10 καλούς καθηγητές που είχα και πραγματικά άξιζαν το σεβασμό και την εκτίμηση μου!

Πέστα ρε μάνο θεέ γιατί αρκετά ανεκτήκαμε να μας λένε ότι όσα μαθαίνεις στο σχολείο είναι άχρηστα και ότι δεν αξίζει να πηγαίνεις εκεί!ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!

Εσύ κύριε greekman όταν γεννήθηκες ήξερες να μιλάς,να μετράς ή μήπως ήξερες να γράφεις κιόλας?Δηλαδή εσείς από μόνοι σας τα μαθαίνετε??Εγώ πάντως όσα έμαθα,όσα ξέρω και όσα "είμαι" τα χρωστάω σε 5-10 καλούς καθηγητές που είχα και πραγματικά άξιζαν το σεβασμό και την εκτίμηση μου!

Ανδρέα χαλάρωσε λίγο........ :lol: :)

Δεν είπε κανείς πως ξέρει να μετράει κλπ κλπ....πριν πάει σχολείο!

Απλά κάποια πράγματα πολύ απλά δεν μας χρησιμεύουν(πάντως ποτέ μη λες ποτέ... ;) )

Μπορεί να τύχει και να μη σου χρησιμεύσουν.... :rolleyes:

Όσο για τα Αρχαία εγώ δεν τα λατρεύω αλλά ούτε τα μισώ....Κάθομαι διαβάζω(δεν καταλαβαίνω ούτε και εγώ τι διαβάζω :blink: :p ) και πάω και γράφω 19 και πάνω.... :O Μου είναι αδιάφορα δλδ ούτε θα με πειράξει άμα δεν κάνουμε ούτε θα με χαλάσει άμα κάνουμε..... :shifty: Και εντάξει δεν είναι και τόσο άσχημο το να μαθαίνουμε Αρχαία και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι τα μισούν.... :O....Δεν είναι δύσκολα!Απλά κάθεσαι και μαθαίνεις απέξω.... Και γενικά είναι σαν να μαθαίνεις μια νέα γλώσσα....... ;)

Μην κλάψεις αν τα όνειρα σου γκρεμιστούν.Κλάψε αν δεν έχεις τη δύναμη να χτίσεις άλλα......

Το τετράγωνο της υποτείνουσας είναι ίσο με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών... :cool:

2 μήνες έχω να το διαβάσω/πω/γράψω και ακόμα το θυμάμαι... :) Μ'αρέσουν τα Μαθηματικά αν τα καταλαβαίνω :rolleyes: ;) :p Θυμάμαι και πόρωση με τις εξισώσεις στην αρχή της χρονιάς... :D :w00t: Το σπαστικό είναι να μην τα'χεις καταλάβει :wacko:

Το σχολείο δεν είναι υπεύθυνο για να μαθαίνει μόνο τα απαραίτητα. Οξύνει το νου, διαμορφώνει προσωπικότητα... πάντα μου άρεσε και μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα γενικά. Μπορεί να μη χρησιμεύσει πουθενά να γνωρίζω την ηλεκτρονιακή δομή του ατόμου του Νατρίου και την ενεργεια ιοντισμού των ηλεκτρονίων εξωτερικής στιβάδας :confused: (αυτά διάβαζα πριν λίγο) :blink: αλλά η γνώση μπορεί να ανοίξει ορίζοντες. εστω και η σχετική αφού μόνον αυτή υπάρχει. Και οι πρωτόγονοι επιβίωναν ,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το να είσαι "καλός μαθητής" (στη ζωή γενικότερα) :geek: είναι αχρηστο.
There is only one way... My way... The kounelis way... :shifty: :cool:

Το σχολείο δεν είναι υπεύθυνο για να μαθαίνει μόνο τα απαραίτητα. Οξύνει το νου, διαμορφώνει προσωπικότητα... πάντα μου άρεσε και μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα γενικά. Μπορεί να μη χρησιμεύσει πουθενά να γνωρίζω την ηλεκτρονιακή δομή του ατόμου του Νατρίου και την ενεργεια ιοντισμού των ηλεκτρονίων εξωτερικής στιβάδας :confused: (αυτά διάβαζα πριν λίγο) :blink: αλλά η γνώση μπορεί να ανοίξει ορίζοντες. εστω και η σχετική αφού μόνον αυτή υπάρχει. Και οι πρωτόγονοι επιβίωναν ,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το να είσαι "καλός μαθητής" (στη ζωή γενικότερα) :geek: είναι αχρηστο.

off topic Πόσο χρονών είσαι και διαβάζεις αυτά και βασικά τι τα διαβάζεις καλοκαιριάτικα? Από τώρα φροντιστήρια? :O :worry:

Πέστα ρε μάνο θεέ :p γιατί αρκετά ανεκτήκαμε να μας λένε ότι όσα μαθαίνεις στο σχολείο είναι άχρηστα και ότι δεν αξίζει να πηγαίνεις εκεί!ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!

οχι βεβαια αλλο ηθελε να τονισει ο Power z θα μιλουσες ποτε αρχαια εσυστο δρομο η καπου αλλου? Τωρα οσο αναφορα για τις λεξεις βεβαια ρε παιδια εννοειτε πως μαθαινεις τις ριζες των λεξεων :rolleyes: :!:

Παιδάκια;

Το σχολείο άχρηστο ε; Και πουθενά δεν θα χρειαστεί το πυθαγόρειο θεώρημα και η Αντιγόνη;

Εγώ επιμένω. Και από το σχολείο επέμενα:

Μην κάνετε τίποτα για τους άλλους. Μόνο για τον εαυτό σας!

Να μιλάω όπως ο Φατσέας στο "καφέ της χαράς" και να με κοροιδεύουνε, ή να θέλω να πω κάτι σε μια παρέα και να μην μπορώ να το εκφράσω, ή να έρχονται διάφοροι με στόμφο και να λένε μεγαλεπίβολες λέξεις και να τους θαυμάζω, έ όχι. Αυτά για τα αρχαία και την έκθεση. Για να είσαι άνθρωπος.

Για τα μαθηματικά και τη Φυσική, ΟΚ. Είναι για λίγους, και για όσους τους αρέσει. Και στο σχολείο στοιχειώδη μαθηματικά και φυσική κάνετε. Ειδικά στο γυμνάσιο.

Μικρά παιδάκια δημοτικού και γυμνασίου:

Ελάτε να μας βρείτε όταν θα είστε Γ' Λυκείου, έτοιμοι για τον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής σας, να μας πείτε τότε τις απόψεις σας, και αν μετανιώσατε που δεν είχατε τις βάσεις στα βασικά μαθήματα από το γυμνάσιο, για να ανταποκριθείτε....επειδή "είχατε μ@λ@κα καθηγητή", επειδή "δεν γουστάρατε να διαβάζετε", επειδή "Δεν θέλατε να είστε φυτά".

Και μετά, βγείτε λίγο έξω, να ρωτήσετε κόσμο που ΑΠΛΑ τελείωσε το λύκειο.. Τι σκληρή δουλειά και αγώνα, για έναν πολύ μικρό μισθό, δουλειά 10ώρων. Και αυτή με δυσκολία. Μάγκες στο σχολείο, σκλάβοι στη ζωή. Έχω παραδείγματα από πολύ κοντινά μου άτομα. Και τώρα; Κλαίνε, και ένα "γιατί ρε γαμώτο έκανα ηλιθιότητες τότε" τους τριβελίζει τη ζωή...

Παιδάκια;

Όποιος δεν κουραστεί σε καμία περίοδο της ζωής του, ή έστω δεν προσπαθήσει, κοινώς ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ, χάνεται. Πρώτα από τον εαυτό του, και μετά από τους άλλους.

Διαλέχτε σε ποια περίοδο θα κουραστείτε.

Καλή τύχη σε όλους μας...

Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

θεμα απωθημενων ειναι ρε αγορακι μου? σιγα μην δεν κοιμομουνα και τα βραδυα 10 χρονια..τον ειδα απλα που περασε και ειπα να του τα θυμησω μπας και ζητησει ενα συγνωμη εστω και αργα..

και αν θες να μαθεις την ζητησε την συγνωμη ετσι για την ιστορια να μαθεις.αν τα κομπλεξ και το φταιξιμο το ειχα εγω δεν νομιζω να εριχνε τα μουτρα μεχρι το πατωμα και να ζηταγε συγνωμη..ε? καταλαβες τωρα φανταστικε Co-mod? :rolleyes:

Ε τι να κάνει. Τον πιάσατε στην ανάγκη τον άνθρωπο και ζήτησε συγνώμη... :lol: Που φτάσαμε... :X

dem αληθεια δεν ειναι δυσκολο να μαθαινεις αρχαια;οχι γιατι μολις τα ακουω φρικαρω :)

Δεν είναι τόσο δύσκολα ρε παιδιά :confused: (τουλάζιστον στην α' γυμνασίου)αρκεί να μην τα πάρεις από την αρχή με κακό μάτι....Μαθαίνεις να κάνεις μετάφραση σε κάτι κειμενάκια....(κάποια είναι σαν ιστοριούλες),να ξέρεις τι σημαίνουν κάποιες λέξεις οι οποίες δεν είναι δύσκολες αφού τις έχεις ξανακούσει και μετά είναι η Γραμματική που είναι λίγο πιο δύσκολη και θέλει διάβασμα....Αλλά και στη Γραμματική θα δεις πως άμα διαβάζεις δε θα έχεις πρόβλημα....

Α και μια συμβουλή για όσους θα πάνε γυμνάσιο στην Οδύσσεια να μάθετε από την αρχή πολύ καλά την εισαγωγή.... :lol: Αν τη ξέρετε θα κάνετε μόνο μια επανάληψη.....Κρίμα δεν είναι να χάνετε μονάδες από εκεί? :) Και λογικά θα γράψετε τεστ πάνω σε όλη την εισαγωγή....αλλά και σε κάθε διαγώνισμα και στις εξετάσεις στο τέλος θα σας πέσει..... :O :rolleyes: :wacko:

Μην κλάψεις αν τα όνειρα σου γκρεμιστούν.Κλάψε αν δεν έχεις τη δύναμη να χτίσεις άλλα......

Sto gymnasio odisia kai iliada metafrasmeno den to kanete?

Ναι.... :)

dem αληθεια δεν ειναι δυσκολο να μαθαινεις αρχαια;οχι γιατι μολις τα ακουω φρικαρω :)

Στην 1η Γυμνασίου είναι ψιλοεύκολα, 19 είχα, στη 2α όμως είναι πιο δύσκολα, 15-16 είχα... :(