Jump to content

Με έμφαση στην κάμερα - Μετά το Huawei Mate 8 τί ;;;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Επιθυμώ η νέα μου συσκευή να λειτουργεί out of the box όπως πρέπει, χωρίς κολλήματα και λοιπές "παιδικές ασθένειες".

Το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι η αποδεδειγμένη και αντικειμενικά αποδεκτή ικανότητα της συσκευής να βγάζει καλές φωτογραφίες.

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε:

220€-250€ max

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε:

Από 5.8" και πάνω

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος;

Από Ελλάδα, ή Ευρωπαϊκό Amazon.

Για την εγγύηση μας κάνουν και τα skroutzομάγαζα.

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα)

Απαραίτητη η 800άρα μπάντα.

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc?

Dual sim απαραίτητο.

Ραδιόφωνο επιθυμώ, αλλά δεν είναι η προϋπόθεση που θα κάνει την διαφορά.

Τα ir και nfc μου είναι αδιάφορα.

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενού; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρίσμα;

Ελληνικό menu ναι.

Φλασάρισμα με τίποτα !!!

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.

Φωτεινή οθόνη οπωσδήποτε, αδιάφορο το εάν θα έχει amoled.

Ήχος καλός - ειδικά στις κλήσεις οπωσδήποτε καθαρός και δυνατός ήχος .

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία.

Κάμερα - Ταχύτητα - Αυτονομία - Gaming

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή.

Huawei Mate 8

Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

• Απαντήσεις 66
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Θα έλεγα mate 20 pro καθος είχες το 8 και ταιριάζει γάντι σε αυτά που θες αλλα το ποσό που δίνεις είναι μικρό έτσι θα πας ανανγαστικα σε κάποιο xiaomi πχ redmi note 7 θα χρειαστεί να παίξεις λίγο να το φέρεις στα μέτρα σου παντος και θα κάνεις συμβιβασμούς.

Ζητάς πολλά και διαθέτεις λίγα

Εγώ θα κοιτούσα το Honor 10 αν σου φτάνουν 64gb χωρητικότητας, Huawei p30 lite όπου τα δείγματα της κάμερας φαίνονται εξαιρετικά και redmi note 7 με επίσης καλά δείγματα κάμερας αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με gcam. Στα Honor, Huawei ακόμα και αν τα πάρεις από μαγαζιά σκρουτζ/best price έχεις κανονικά εγγύηση του επίσημου service αν είναι ευρωπαϊκό μοντέλο.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Το Mate 20 Pro είναι καλή επιλογή, όμως δυστυχώς ξεφεύγει πολύ από το μπάτζετ.

Για το Xiaomi Redmi Note 7 έχει γίνει μεγάλος ντόρος για την κάμερα του, όντως είναι τόσο καλή;

Διαβάζω καλά πράγματα και για το Xiaomi Mi8 Lite, τί άποψη έχετε;

Για το Honor 10, έχουμε σαφή δείγματα φωτογραφιών που δείχνουν ότι τα καταφέρνει πολύ καλά;

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Το Mate 20 Pro είναι καλή επιλογή, όμως δυστυχώς ξεφεύγει πολύ από το μπάτζετ.

Για το Xiaomi Redmi Note 7 έχει γίνει μεγάλος ντόρος για την κάμερα του, όντως είναι τόσο καλή;

Διαβάζω καλά πράγματα και για το Xiaomi Mi8 Lite, τί άποψη έχετε;

Για το Honor 10, έχουμε σαφή δείγματα φωτογραφιών που δείχνουν ότι τα καταφέρνει πολύ καλά;

Φωτογραφικά ναι, είναι οντως τόσο καλό το rn7 (με gcam που μπαινει με απλη εγκατάσταση). Φυσικά μιλάω μονο για βασικό φακό αφού δεν έχει ούτε tele ούτε ultrawide. Από το mi8 lite ειναι σιγουρα καλύτερη επιλογή τόσο φωτογραφικά όσο και σε αυτονομία.

Βεβαια το rn7 υστερεί σιγουρα σε ταχυτητα από το honor 10. Και επειδη το rn7 ειναι γενικά mid range πιστεύω θα έχουν διαφορά και στην ποιότητα των κλησεων (ηχος του ακουστικου κλησεων). Οπότε σκέψου τι ειναι σημαντικότερο για σένα (κάμερα, ταχυτητα, κλησεις) και αποφάσισε.

Το mate 20 pro νομιζω ξεφευγει από το budget σου.

Edited by Antretng

Για να έχω μια all around καλή συσκευή, πάντα με έμφαση βέβαια στην κάμερα, που όμως να παίζει σωστά out of the box, σε τί επίπεδο χρημάτων θα πρέπει να φτάσω;

Για να έχω μια all around καλή συσκευή, πάντα με έμφαση βέβαια στην κάμερα, που όμως να παίζει σωστά out of the box, σε τί επίπεδο χρημάτων θα πρέπει να φτάσω;

Περιπου 280 ευρω..

https://www.skroutz.gr/s/15487154/Xiaomi-Mi-8-64GB.html

Δηλαδή εάν ας πούμε κάνω την υπέρβαση και θέσω το χρηματικό μου όριο από τα 250€ στα 300€ max, το Mi8 είναι ότι καλύτερο;

All around Με καλη camera στα λεφτά που θες δεν παίζει απλά ξεκινάμε από 600

Καλή επιλογή είναι το honor 10

All around Με καλη camera στα λεφτά που θες δεν παίζει απλά ξεκινάμε από 600

Καλή επιλογή είναι το honor 10

Δηλαδή το mi8 δεν είναι all around καλή συσκευή με καλή κάμερα?? Το honor είναι all around καλύτερο???

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Honor 10 σε σχεση με το Mi8 χάνει παντού. Το είχα και το εδωσα στις δέκα μέρες.

Το θεωρούσα οκ, τίμιο αλλα η κάμερα και η μπαταρία δεν με ενθουσίασαν, μέχρι που ενας φίλος μου πήρε το Mi8. Το δοκίμασα και δεν το σκεφτηκα πολύ.

Πήρα mi8 και ειδα μεγαλη δοαφορά σε οθόνη, μπταρία και καμερα.

Ωραία λοιπόν φτάσαμε το μπάτζετ στα περίπου 300€, ποιό θα αγοράζατε με το σκεπτικό της καλύτερης κάμερας;

Xiaomi Mi 8 ή Pocophone F1;

Σημειωτέον ότι το Pocophone παίζει στα 299€ από την επίσημη αντιπροσωπεία.

Αν σε νοιαζει αυτονομία, ραδιόφωνο, υποδοχή για sd card και εγγύηση πας pocophone.

Αν σε νοιάζει ποιότητα οθόνης, λιγο καλυτερες φωτογραφίες (με gcam στο "auto=> hdr+ enhanced" ειναι μικρη η ψαλίδα... αλλα μεγάλη στο night sight), τηλεφακός και ισως ενα κλικ καλύτερα ηχεία πάς mi8. Βεβαια στο βιντεο ειναι μεγάλη η ψαλίδα υπέρ του mi8.

Edited by Antretng

Σήμερα το απόγευμα έκανα μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς,

Πήγα και είδα από κοντά τα:

• Xiaomi Redmi Note 7==>Δεν το πίστευα πόσο καλές φωτογραφίες βγάζει αυτό το κινητό, (για τα χρήματά του φυσικά), εντυπωσιάστηκα.
  • Xiaomi Mi 8==>Πολύ ωραία οθόνη, ζωντανά χρώματα, πάσχει στην selfie κάμερα.
  • Xiaomi Pocophone F1==>Καλές κάμερες, στα επίπεδα του Redmi Note 7, ίσως όμως ένα κλίκ χειρότερο.
  • Huawei P30 lite==>Δεν μου άρεσε, απλά...
  • Samsung Galaxy A50==>Το βάζω στην εξίσωση μιας και υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσω να το πάρω με έκπτωση.
    Οι κάμερες του μου φάνηκαν συμπαθητικές, νομίζω δεν βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από το Redmi Note 7, αλλά η amoled οθόνη, η μεγάλη μπαταρία, το γεγονός ότι έχω και το Galaxy Watch και τα 2 χρόνια εγγύησης, το κάνουν σημαντικό φαβορί.
    Ποιά είναι η γνώμη σας για το Samsung Galaxy A50, τα δείγματα φωτογραφιών τί λένε ;

Όπως καταλάβατε απόφαση δεν πήρα, περιμένω την γνώμη σας για το Samsung A50.

Σήμερα το απόγευμα έκανα μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς,

Πήγα και είδα από κοντά τα:

• Xiaomi Redmi Note 7==>Δεν το πίστευα πόσο καλές φωτογραφίες βγάζει αυτό το κινητό, (για τα χρήματά του φυσικά), εντυπωσιάστηκα.
  • Xiaomi Mi 8==>Πολύ ωραία οθόνη, ζωντανά χρώματα, πάσχει στην selfie κάμερα.
  • Xiaomi Pocophone F1==>Καλές κάμερες, στα επίπεδα του Redmi Note 7, ίσως όμως ένα κλίκ χειρότερο.
  • Huawei P30 lite==>Δεν μου άρεσε, απλά...
  • Samsung Galaxy A50==>Το βάζω στην εξίσωση μιας και υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσω να το πάρω με έκπτωση.
    Οι κάμερες του μου φάνηκαν συμπαθητικές, νομίζω δεν βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από το Redmi Note 7, αλλά η amoled οθόνη, η μεγάλη μπαταρία, το γεγονός ότι έχω και το Galaxy Watch και τα 2 χρόνια εγγύησης, το κάνουν σημαντικό φαβορί.
    Ποιά είναι η γνώμη σας για το Samsung Galaxy A50, τα δείγματα φωτογραφιών τί λένε ;

Όπως καταλάβατε απόφαση δεν πήρα, περιμένω την γνώμη σας για το Samsung A50.

Το redmi note 7 το είδες με gcam? Γιατί με gcam δεν το ξεπερνά κανένα από όσα είπες . Ίσως ισάξιο με mi8 gcam αλλά και πάλι με πιο αργό χρόνο κλείστρου και περισσότερα frames (οπότε υψηλότερο motion blur στο mi8).

Γενικά redmi note 7 με gcam είναι επιπέδου ναυαρχίδας και ας πέσουν να με φάνε πάλι οι φανατικοί ;). Μην σου πω ότι αρκετές ναυαρχίδες τις τρώει κιόλας (πχ lg g7, mi9 κλπ). Το θέμα είναι κατά πόσο μπορείς να βολευτεις με mid range συσκευή (πχ το proximity sensor είναι αρκετά μετριο).

Για το α50 δεν έχω γνώμη. Έχω όμως γνώμη για το s9+ που λογικά είναι ανώτερο από α50. Το s9+ είναι παρομοια επίπεδα με rn7 gcam στις νυχερινες (ίσως ένα κλικ καλύτερο το rn7) αλλά καλύτερο στις ημερήσιες αφού το s9+ έχει ίσως το πιο εντυπωσιακό dynamic range που έχω δει.

Edited by Antretng

Το redmi note 7 το είδες με gcam? Γιατί με gcam δεν το ξεπερνά κανένα από όσα είπες . Ίσως ισάξιο με mi8 gcam αλλά και πάλι με πιο αργό χρόνο κλείστρου και περισσότερα frames (οπότε υψηλότερο motion blur στο mi8).

Γενικά redmi note 7 με gcam είναι επιπέδου ναυαρχίδας και ας πέσουν να με φάνε πάλι οι φανατικοί ;). Μην σου πω ότι αρκετές ναυαρχίδες τις τρώει κιόλας (πχ lg g7, mi9 κλπ). Το θέμα είναι κατά πόσο μπορείς να βολευτεις με mid range συσκευή (πχ το proximity sensor είναι αρκετά μετριο).

Για το α50 δεν έχω γνώμη. Έχω όμως γνώμη για το s9+ που λογικά είναι ανώτερο από α50. Το s9+ είναι παρομοια επίπεδα με rn7 gcam στις νυχερινες (ίσως ένα κλικ καλύτερο το rn7) αλλά καλύτερο στις ημερήσιες αφού το s9+ έχει ίσως το πιο εντυπωσιακό dynamic range που έχω δει.

Τα Xiaomi τα είδα στο επίσημο Mi Store στο Golden Hall, δεν γνωρίζω εάν φορούσε gcam, πιθανολογώ όμως πως ήταν με τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

θα πω κάτι ριζοσπαστικό amazon παίζει στα 250ε και το motorola one vision το οποίο παίρνει κ gcam και έχει κ ois για τις νυχτερινές φώτο όπου έχω διαβάσει λένε πάρα πολύ καλά πράγματα

Τα Xiaomi τα είδα στο επίσημο Mi Store στο Golden Hall, δεν γνωρίζω εάν φορούσε gcam, πιθανολογώ όμως πως ήταν με τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Δεν παιζει να ειχε gcam (που ειναι ξεχωριστό app_. Την στοκ θα ειδες. Αμα το δεις με gcam θα πάθεις πλάκα. :)

Στοκ να πω βεβαια οτι ειναι αρκετά μέτρια.

Δεν παιζει να ειχε gcam (που ειναι ξεχωριστό app_. Την στοκ θα ειδες. Αμα το δεις με gcam θα πάθεις πλάκα. :)

Στοκ να πω βεβαια οτι ειναι αρκετά μέτρια.

Όταν έχει γίνει εγκατάσταση της gcam, το άνοιγμα της κάμερας γίνεται με το αντίστοιχο εικονίδιο της εφαρμογής, που είναι διαφορετικό από της στοκ κάμερας;

Αυτό που είδα δεν μου φάνηκε μέτρια πάντως, βέβαια η σύγκριση έγινε με το Mate 8 που έχω τώρα.

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα με gcam, είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό που περιγράφεις για την επίδραση της gcam.

Πάρε μια συγκριση gcam vs stock σε ημερήσια. Πρώτα gcam μετα στοκ. Προσεξε λεπτομερια στο γκαζον, πεζοδρόμιο, όπου εχει σκια η ασφαλτος κλπ.

gcam - hdr+ enhanced

stock auto - hdr off

Και πάρε μερικές ακόμα από gcam. Όλες χεράτες στο "auto" ας πουμε (το hdr+ ειναι το χεράτο "απλό" mode της gcam... υπάρχει και το Night sight με πιο αργο κλειστρο)

48247961986_c54c4009af_z.jpggcam by Andreas L., on Flickr

47923379056_9fd790004e_z.jpgIMG_20190524_023148 by Andreas L., on Flickr

47821424992_ebcf230ccd_z.jpgIMG_20190517_213725 by Andreas L., on Flickr

40869742433_e0eb293f34_z.jpgIMG_20190512_223845 by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng

Το Samsung Galaxy A50 , θα μου βγεί τελική τιμή με 2 χρόνια επίσημης αντιπροσωπείας στα 220€ !

Τί λέτε, αξίζει ;

Το Samsung Galaxy A50 , θα μου βγεί τελική τιμή με 2 χρόνια επίσημης αντιπροσωπείας στα 220€ !

Τί λέτε, αξίζει ;

Σε καμερα να περιμένεις λίγα πράγματα! Σ αυτή τη τιμή το redmi note 7 κερδίζει ξεκάθαρα

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Πάρε μια συγκριση gcam vs stock σε ημερήσια. Πρώτα gcam μετα στοκ. Προσεξε λεπτομερια στο γκαζον, πεζοδρόμιο, όπου εχει σκια η ασφαλτος κλπ.

gcam - hdr+ enhanced

stock auto - hdr off

Και πάρε μερικές ακόμα από gcam. Όλες χεράτες στο "auto" ας πουμε (το hdr+ ειναι το χεράτο "απλό" mode της gcam... υπάρχει και το Night sight με πιο αργο κλειστρο)

48247961986_c54c4009af_z.jpggcam by Andreas L., on Flickr

47923379056_9fd790004e_z.jpgIMG_20190524_023148 by Andreas L., on Flickr

47821424992_ebcf230ccd_z.jpgIMG_20190517_213725 by Andreas L., on Flickr

40869742433_e0eb293f34_z.jpgIMG_20190512_223845 by Andreas L., on Flickr

Οι ικανότητες της συσκευής είναι εμφανείς.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Έπεσε στο τραπέζι και μια πρόταση φίλου για το Nokia 8.1, τί λέτε;

Android One, κάμερα Sony με zeiss καθώς και AI.

Σαν ποιοτητα/συσκευη/λογισμικο ειναι σιγουρα ανωτερη απο το redmi. Φωτογραφικά ομως δυσκολα να το ξεπερναει δεδομένου ότι όπως ειπα (και οπως βλεπεις) κοντραρει ναυαρχιδες.

Αν θες πιο ποιοτικη συσκευη ισως το Nokia 8.1 να ειναι καταλληλοτερο αν και μου φαινεται λιγο ακριβο ακομά. Καλύτερα κανένα mi8 ή mix 2s ή lg g7 ή lg v30 σε αυτα τα χρηματα (ισως ενα κλικ κατω ο βασικος φακος στα Lg αλλα εχουν το πολυ χρησιμο ultra wide)

Edited by Antretng

Σαν ποιοτητα/συσκευη/λογισμικο ειναι σιγουρα ανωτερη απο το redmi. Φωτογραφικά ομως δυσκολα να το ξεπερναει δεδομένου ότι όπως ειπα (και οπως βλεπεις) κοντραρει ναυαρχιδες.

Αν θες πιο ποιοτικη συσκευη ισως το Nokia 8.1 να ειναι καταλληλοτερο αν και μου φαινεται λιγο ακριβο ακομά. Καλύτερα κανένα mi8 ή mix 2s ή lg g7 ή lg v30 σε αυτα τα χρηματα (ισως ενα κλικ κατω ο βασικος φακος στα Lg αλλα εχουν το πολυ χρησιμο ultra wide)

Το Nokia παίζει σε προσφορά στα 276€ στα Public, αλλά μόνο στα καταστήματα και αυτή την στιγμή δεν το βλέπω πουθενά αλλού διαθέσιμο παρά μόνο στην Ξάνθη...