Jump to content

Bluetooth ακουστικά (Hands-Free)

moderndrummer
 Κοινοποίηση

επιλογή bluetooth  

6 members have voted

1. 1. επιλογή bluetooth

• Jawbone Icon
      0
    • Jabra Extreme
      0
    • Plantronics 975
      3
    • Jawbone Era
      0
    • Samsung Modus 3500
      0
    • Motorola HX550
      0
    • 'Αλλο
      3

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

παιδια να ρωτησω κατι ....... εχω ανα bluetooth nokia BH-902 το οποιο οταν συνδεεται με κινητο νοκια μου εμφανιζει το ονομα του καλουντος που το παιρνει απο της επαφες .

τωρα αν το συνδεσω σε συσκευη androind μου δειχνει μονο τον αριθμο, καποια στιγμη, πηγε να βγαλει και το ονομα του καλουντος αλλα κολησε το bluetooth

Θελω να ρωτησω μηπως χρηαζεται καποιο προγραμα να εγκαταστησω μεσα στην συσκευη androind για να μου εμφανιζει και το ονομα του καλουντος ,μηπως θελει καποια ρυθμιση απο της επαφες ...δεν ξερω

Αν γνωριζει κατι καποιος ας μου απαντηση

• Απαντήσεις 13,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

παιδια να ρωτησω κατι ....... εχω ανα bluetooth nokia BH-902 το οποιο οταν συνδεεται με κινητο νοκια μου εμφανιζει το ονομα του καλουντος που το παιρνει απο της επαφες .

τωρα αν το συνδεσω σε συσκευη androind μου δειχνει μονο τον αριθμο, καποια στιγμη, πηγε να βγαλει και το ονομα του καλουντος αλλα κολησε το bluetooth

Θελω να ρωτησω μηπως χρηαζεται καποιο προγραμα να εγκαταστησω μεσα στην συσκευη androind για να μου εμφανιζει και το ονομα του καλουντος ,μηπως θελει καποια ρυθμιση απο της επαφες ...δεν ξερω

Το ότι το Nokia ακουστικό σου εμφανίζει κανονικά τα ονόματα των επαφών στην οθόνη του όταν το χρησιμοποιείς με κινητό Nokia και όχι με άλλου κατασκευαστή, αυτό είναι καθαρά θέμα συμβατότητας. Συνήθως οι εταιρίες βάζουν πλήρη συμβατότητα στις συσκευές τους, ώστε να αποτρέπουν τους χρήστες άλλων εταιριών. Επιπλέον, το θέμα με τις επαφές το έχω ξαναδιαβάσει και για τα ακουστικά με οθόνη, όπως τα SE MW600 και Nokia BH-902, όταν έχεις να κάνεις με συσκευές Android. Ίσως είναι και θέμα του συγκεκριμένου λειτουργικού, όχι μόνο θέμα διαφορετικών κατασκευαστών.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Πρέπει να είναι θέμα συμβατότητας. . .

Και στο MW, βγάζει μόνο το νούμερο.

Για δοκίμασε όμως αυτα,

https://market.android.com/details?id=com.steven.supermonofroyofree

https://market.android.com/details?id=com.steven.supermono

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Το ακουστικό έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου στις κλήσεις και καταφέρνει αρκετά καλά στην απομόνωση θορύβων. Μεχρι τώρα κανείς δεν μου έχει παραπονεθεί.

Κάτι άλλο που ανακάλυψα: Αφού μετά κόπων και βασάνων κατάφερα να τα δει ο υπολογιστής μου (θέμα drivers με τα Windows 7, το οποίο τελικά έλυσα), μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα MW600 σαν κάρτα ήχου, να ακούς μουσική από τον υπολογιστή (Winamp, YouTube κλπ) και να έχεις αναθέσει σαν συσκευή κλήσης το κινητό σου.

Συνδεσμολογία?

Έχω δει για παράδειγμα το Jabra sport το οποίο καλύπτει ως ένα βαθμό τις ανάγκες μου, αλλά αφενός μεν στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αφετέρου η τιμή του μου φαίνεται λίγο "αλμυρή".

Τέλος πάντων για να μην σας κουράζω άλλο (πιστεύω ότι καταλάβατε τί ακριβώς ψάχνω), μήπως έχει πάρει το μάτι σας ή έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο αντίστοιχο προϊόν ;

Υπάρχουν τέτοια ακουστικά ουκ ολίγα. Αρκεί να είναι 3,5" και δουλεύουν μια χαρά με το MW600.

Τα ακουστικά που έχει μέσα το MW600 μπορεί μάλιστα να σε βολέψουν αφού είναι από αυτά που μπαίνουν μέσα στο αυτί και δεν βγαίνουν εύκολα.

Δυστυχώς και τα εργοστασιακά που έχει μέσα φεύγουν. Δοκιμασμένα σε πολλάαααααααα χιλιόμετρα!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Συνδεσμολογία?

Εννοείς πώς τα αναθέτεις στο ακουστικό;

Αφού κάνεις pairing με κινητό και PC, πατάς παρατεταμένα το πλήκτρο PLAY και επιλέγεις συσκευή αναπαραγωγής μουσικής (το PC). Μετά πατάς παρατεταμένα το πλήκτρο κλήσης και επιλέγεις συσκευή κλήσης (το κινητό). Για το PC πρέπει να επιλέξεις το ακουστικό ως συσκευή ήχου (κάρτα ήχου). Είναι εύκολο και δουλεύει. Απλά δεν δουλεύει εύκολα σε Windows 7, και πρέπει να ψαχτείς ως προς τους drivers του bluetooth. Εγώ μετά από κάποιο ψάξιμο κατέληξα και έβαλα τους Bluetooth οδηγούς που βάζει η Lenovo στα laptop της. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Πρέπει να είναι θέμα συμβατότητας. . .

Και στο MW, βγάζει μόνο το νούμερο.

Για δοκίμασε όμως αυτα,

https://market.android.com/details?id=com.steven.supermonofroyofree

https://market.android.com/details?id=com.steven.supermono

ευχαριστω θα τα δοκιμασω και αν εχω θετικα αποτελεσματα θα ποσταρω

Πως να αποφύγεις τα καλώδια όταν φέρνεις σα παράδειγμα τα εν λόγο Jabra?

Όντως, και το jabra που λες με καλώδια είναι.

Για αθλητισμό, συνηθίζονται τα καλώδια γιατί δε θες το βάρος να βρίσκεται στα αυτιά σου από όπου μπορεί να φύγει αλλά ασφαλές κάπου στο μπράτσο ή στον κορμό. Οπότε χρησιμοποιείς ακουστικά που εφαρμόζουν/στηρίζονται καλά (μπορείς να πάρεις ένα ζευγάρι ακουστικά κατάλληλα για τέτοια χρήση) και το bluetooth το στηρίζεις .......

Ίσως φταίω εγώ που δε κατάφερα να γίνω κατανοητός... :O

Μέχρι τώρα τοποθετώ το Galaxy S σε μια armband case και από εκεί με τα κλασικά ακουστικά με το καλώδιο, "συνδέομαι" με το κινητό προκειμένου να μπορώ να ακούω 1)μουσική από το ραδιόφωνο, 2) τις ανακοινώσεις με τα στοιχεία της διαδρομής (απόσταση-ταχύτητα κτλ) από το πρόγραμμα καταγραφής που δουλεύει μαζί με το gps, 3)πιθανή κλήση.

Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι κάθε φορά ψάχνομαι για το που και πως θα βολέψω την "καλούμπα" του καλωδίου που περισσεύει και γενικότερα υπάρχει ένας περιορισμός από την ύπαρξη καλωδίων που κρέμονται από τα αυτιά και πάνε στο μπράτσο ή στην τσέπη ή όπου βρίσκεται κάθε φορά το κινητό.

Επίσης με απασχολεί το άν το SE MW600 θα συνεργάζεται με τα προγράμματα endomondo, runkeeper για να μου μεταφέρει τα ηχητικά στοιχεία κατά την διάρκεια του training ή αυτά έτσι κι αλλιώς θα ακούγονται ;

Το συγκεκριμένο handset της Jabra όμως όπως και τα υπόλοιπα του είδους του, έχει το πλεονέκτημα ότι έχει μόνο ένα μικρό καλώδιο που συνδέει τα δύο ακουστικά το οποίο πάει και ουσιαστικά εξαφανίζεται πίσω από το λαιμό χωρίς όμως να κρέμεται δεξιά και αριστερά και χωρίς επίσης να πρέπει να βάλεις στο πέτο ή κάπου αλλού τη βασική συσκευή του handset όπως με το SE.

Δείτε και την φωτογραφία που βάζω παρακάτω για να καταλάβετε ακριβώς τί εννοώ

Το θέμα μου λοιπόν είναι ότι δεν θέλω να πάρω ένα ακόμα Bluetooth (μιας και έχω ήδη ένα με μονό ακουστικό τις iTech για την καθημερινή διαχείριση των κλήσεων μου) και να κρέμονται πάλι καλώδια δεξιά κι αριστερά μέχρι το βασικό σώμα του handset.

Σας ευχαριστώ πάντως έτσι κι αλλιώς για τις απαντήσεις σας .

EDIT : Μόλις το βρήκα, το αντίστοιχο σαν το Jabra, αλλά της SE είναι το Sony Ericsson HBH-IS800 . Δείτε και το βιντεάκι που έχει στο site τους και θα καταλάβετε την ευκολία του.

Edited by Stavros_P
Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

EDIT : Μόλις το βρήκα, το αντίστοιχο σαν το Jabra, αλλά της SE είναι το Sony Ericsson HBH-IS800 . Δείτε και το βιντεάκι που έχει στο site τους και θα καταλάβετε την ευκολία του.

Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα ακουστικά είναι και handsfree; Δε βλέπω να το λέει πουθενά, ούτε φαίνεται ξεκάθαρα σε κάποια εικόνα αν έχει και μικρόφωνο για να απαντάς σε κλήσεις. ;)

Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα ακουστικά είναι και handsfree; Δε βλέπω να το λέει πουθενά, ούτε φαίνεται ξεκάθαρα σε κάποια εικόνα αν έχει και μικρόφωνο για να απαντάς σε κλήσεις. ;)

Έχει. . .

Αν προσέξεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά λέει,

Χρονος ομιλίας : 4 ώρες.

Άρα? :)

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Άν διαβάσεις εδώ το review θα δείς ότι το λέει καθαρά : "The earbuds are attached by a single black cable, which incorporates a thin module containing a mic and call-answer button close to the left earpiece."

Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

Tα Bluetooth ακουστικά της SE MW600, είναι τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει ποτέ, ταιριάζουν άψογα στα "μεγάλα" αυτιά μου, παράγουν εξαιρετικό ήχο και εμπεριέχουν και ενσωματωμένο ραδιόφωνο, συνεργαζόμενα άψογα με το iPhone4 μου! Τα συστήνω ανεπιφύλαχτα σε όλους! (τα είχα πάρει από το Public μέσω web offer φόρμας που βγήκε στο κατάστημα μετά από δική μου πίεση, καθώς ήταν 15 ευρώ φθηνότερα έτσι)!

Ένα θεματάκι με τα Se mw600, τα εχω τηλέφωνο συνδεδεμένα με ένα se k800, η σύνδεση κόβετε κάτω από τα 10 μέτρα, όχι με εμπόδια, και όταν πάω ξανα κοντά στο τηλέφωνο κάποιες φορές κάνει επανασύνδεση και κάποιες όχι με αποτέλεσμα της μισές κλήσεις να της απαντώ από την συσκευή τηλεφώνου.

Φταίει το τηλέφωνο, το μπλουτουθ, κάτι που δε κάνω σωστά; για ρίχτε καμιά ιδέα.

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

(έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής)

Δέκα μέτρα είναι περίπου η εμβέλεια του bluetooth οπότε λογικό να μην είναι σταθερή η σύνδεση σε τέτοια απόσταση. Όταν αποσυνδέεται και βρεθείς πάλι εντός εμβέλειας τότε πάτα το πλήκτρο του "Play/Pause" (αν θυμάμαι καλά) για να ξανά ψάξει και να συνδεθεί με το κινητό.

Κάτι τέτοιο εφαρμόζω κι εγώ, στην χειρότερη του κάνω ένα κλείσιμο κι άνοιγμα.

Η ερώτηση μου είναι αν αυτό είναι το σύνηθες στα "μπλέ δόντια" ή αν συμβαίνει μόνο στον συγκεκριμένο συνδιασμό ΒΤ και τηλεφώνου!

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

Κάτι τέτοιο εφαρμόζω κι εγώ, στην χειρότερη του κάνω ένα κλείσιμο κι άνοιγμα.

Η ερώτηση μου είναι αν αυτό είναι το σύνηθες στα "μπλέ δόντια" ή αν συμβαίνει μόνο στον συγκεκριμένο συνδιασμό ΒΤ και τηλεφώνου!

Εκτός από το planctronics που έχω τώρα, τα άλλα είχαν το ίδιο θέμα. Είναι σύνηθες, αλλά δε συμβαίνει με όλα. Κυρίως είναι θέμα bluetooth νομίζω.

Λεωνίδας

Προς κατόχους Android κινητού και SE MW600:

Σας δείχνει κανονικά το όνομα του καλούντος το ακουστικό ή μόνο τον αριθμό;

Καλησπερα σε ολους καταρχην.....εχω ενα προβληματακη και θα ηθελα αν μπορει καποιος να με διαφωτιση.......πριν 10 με 11 μηνες μου ειχε παρει η γυναικα μου σαν δωρο

ενα blue tooth ithech clip d με οθονη oled....πριν μια εβδομαδα περιπου εβγαλε προβλημα στην οθονη(ενδειξεισ με πολυ χαμηλο φωτισμο)....το πηγαμε στο καταστημα wind απο οπου το ειχε παρη τους ειπα τη συμβαινει και μου ειπαν πως επειδη το συγκεκριμενο μοντελο δεν βγαινει ποια θα στειλουν EMAIL εταιρια να δουνε τι γινεται σε αυτες της περιπτωσεις....προχθες λοιπον που επικοινωνησε η γυναικα μου μαζι τους της ειπαν πως μπορουμε να διαλεξουμε καποιο αλλο παρομιας αξιας και οποιας μαρκας για να γινει αντικατασταση.....και εδω αρχιζει το ωραιο της υποθεσης.....αφου διαλεξα το MW600 sony Ericsson(σημερα ηρθε)γυριζει και λεει η υπαληλος πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ....επισεις λεει πως τα οποια bluetooth με τετοιου ιδους οθονη καποια στιγμη βγαζουν προβλημα και πως αν παθει οτιδηποτε η επιβαρυνση θα ειναι δικη μας.....γιατι απλα το ξαναλεω και το ΤΟΝΙΖΩ.....ειπε πως ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΗ!........και καταληγω....μπορει να ισχυει κατι τετοιο....ΟΛΑ τα προιοντα τετοιου ειδους δεν εχουν εγγυηση??.......ΣΥΓΝΩΜΗ αν εγινα κουραστικος,αλλα εκνευριστικα γιατι πιστευω πως σε ολα τα προιοντα τετοιου ιδους δυνεται εγγυηση και πως ειναι υποχρεωμενη να δωσουν εγγυηση,ετσι δεν ειναι?.....ιδαλος γιατι δεν ειπανε κατι περι εγγυησης οταν εγινε η αγορα του πρωτου ακομα blouetooth?.....τοτε δεν βολευε ισως,γιατι απλα θελαν να εισπραξουν......ενω τωρα που εγινε η στραβη και ειναι για αντικατασταση λενε τα διαφορα.....και παλι ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας κουρασα....οποιος μπορει να μου δωση μια οσο γινεται ποιο γρηγορη γνωμη.....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Προς κατόχους Android κινητού και SE MW600:

Σας δείχνει κανονικά το όνομα του καλούντος το ακουστικό ή μόνο τον αριθμό;

σε desire s με custom rom με android 2.3.5 και sense 3.5 μου έδειχνε κανονικά και το όνομα. με επίσημη δεν το τσέκαρα. τώρα με cm7 δείχνει μόνο αριθμό!!!

...γυριζει και λεει η υπαληλος πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ....επισεις λεει πως τα οποια bluetooth με τετοιου ιδους οθονη καποια στιγμη βγαζουν προβλημα και πως αν παθει οτιδηποτε η επιβαρυνση θα ειναι δικη μας.....γιατι απλα το ξαναλεω και το ΤΟΝΙΖΩ.....ειπε πως ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΗ!........και καταληγω....μπορει να ισχυει κατι τετοιο....ΟΛΑ τα προιοντα τετοιου ειδους δεν εχουν εγγυηση??...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ζήτα να στο δώσει εγγράφως, σε έντυπο που θα έχει και τα στοιχεία του καταστήματος, αυτό που σου είπε θα έχει πολύ γέλιο. :lol:

Πιθανόν να το είπε για να αποφύγει (μια και ήδη έχουν μια αντικατάσταση) και μια δεύτερη αν κάτι συμβεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως δίνει ένα χρόνο εγγύηση η αντιπροσωπεία. Το αγόρασα πρόσφατα και την ώρα που πλήρωσα μου είπαν το κλασσικό να κρατήσω την απόδειξη σαν εγγύηση.

Πολύ ωραία η δήλωση της "κοπελιάς"

Να μας πεις, αν ξαναπας, τι έγινε έχει ενδιαφέρον.

Ζήτησε έγγραφα, επώνυμα τη δήλωση περί εγγύησης κ στείλε την στο Συνήγορο του Καταναλωτή!

Θα πέσει χοντρή Π@@@@@! Άντε, να πω χοντρό γέλιο!

σε desire s με custom rom με android 2.3.5 και sense 3.5 μου έδειχνε κανονικά και το όνομα. με επίσημη δεν το τσέκαρα. τώρα με cm7 δείχνει μόνο αριθμό!!!

Ευχαριστω! Σε SE Neo V μου δείχνει μόνο τον αριθμό :wacko: :wacko:

To κακό όμως είναι ότι μερικές φορές κολλάει το MW600 όταν δέχομαι κλήσεις και πρέπει να το κλείσω και να το ανοίξω για να ξεκολλήσει. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς αυτό;

zxr

Εγώ το παθαίνω αυτό αλλά δεν έχω εντοπίσει ακόμη για ποιο λόγο μου το κάνει, πιστεύω πως δε το κάνει λόγο προβλήματος της συσκευής αλλά κάτι πατάμε κατα λάθος όπως κρέμεται από το λαιμό.

Αν βρεις για ποιο λόγο γίνετε γράψε εδώ να μάθουμε κι εμείς. Έχει πολύ καιρό να μου το παρουσιάσει πάντως ενώ όταν το έκανε μου το έκανε συχνά.

Για κοιτάξτε, τι πρωτόκολο έχει το ένα και τι το άλλο, μήπως εκεί είναι η αιτία. . .

Honda SH150i

Kymco GTi-300i

Kymco Xciting 400i

Kymco K-XCT 300i

Sym Symphony SR-50

Σε αντίστοιχη περίπτωση με itech και πρόβλημα στην οθόνη και αγορασμένο από το eshop, επειδή το μοντέλο πλέον δεν βγαίνει, ήθελαν να μου δώσουν ένα άλλο itech ίσης αξίας (50 ευρώ). Αρνήθηκα το συγκεκριμένο γιατι δεν με βόλευε (δεν ήθελα αυτιού αλλά με ψείρα) κ ζήτησα το sony mw600 (36 ευρώ). Στην αρχή είπαν όχι, δέχτηκαν στη συνέχεια αλλά για πιστωτικό ούτε λόγος.

Edit: Για να δείξει κάτι τέτοιο όνομα καλούντος πρέπει να έχει μνήμη δική του για να περαστούν οι επαφές εκεί. Κανένα δεν έχει....