meres Δημοσιεύτηκε June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 27, 2005 Πρόσφατα ενημερώθηκα από κάποιο φίλο (που ενημερώθηκε επίσης από άλλον), για παραχώρηση χώρου στην ταράτσα του σπιτιού μου με σκοπό την τοπόθέτηση κεράιας. Λεπτομέρειες πολλές δε μου είπε, αλλά το ποσό ήταν αρκετά δελεαστικό. Το θέμα είναι ότι δεν έχει μάθει αρκετές πληρφορίες, γιαυτό και ρωτάω εδώ πριν έρθω σε απευθείας επικοινωνία με αντιπρόσωπο της εταιρίας. Σας έχει γίνει αντίστοιχη πρόταση; Για τι κεραία μιλάμε; Περιμένω πληροφορίες!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IVIetaCreatoR Δημ. June 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2005 Έλα αλέκο, τελικά γιατι πεθάνανε απο καρκίνο οι ένοικοι της πολυκατοικίας που είχε εκείνη την κεραία? :fool: Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Σοβαρός είσαι? Θα βάλεις κεραία πάνω από το κεφάλι σου για να παίρνεις την ακτινοβολία από όλα τα κινητά της περιοχής σου :wacko:? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Πριν λίγο καιρό, μας πρότεινε η Vodafone να τοποθετήσει κεραία στην πολυκατοικία μας. Φυσικά, κανένας δεν δέχτηκε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Εγώ πάντως (το πιθανότερο) θα δεχόμουν. Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Εγώ πάντως (το πιθανότερο) θα δεχόμουν. Kι εγω,αρκεί να μην έμενα στην ίδια πολυκατοικία. :p Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Εγώ πάντως (το πιθανότερο) θα δεχόμουν. Κοίτα να δεις. Κάναμε συνέλευση, το συζητήσαμε. Ένας από τους ιδιοκτήτες ήθελε να δεχτούμε, αλλά όλοι οι άλλοι αρνηθήκαμε. Προσωπικά, δεν ξέρω αν όντως οι κεραίες είναι επικίνδυνες για αυτούς που μένουν στο κτίριο που τις φιλοξενεί, ωστόσο για καλό και για κακό ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που απάντησαν αρνητικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Κοίτα να δεις. Κάναμε συνέλευση, το συζητήσαμε. Ένας από τους ιδιοκτήτες ήθελε να δεχτούμε, αλλά όλοι οι άλλοι αρνηθήκαμε. Προσωπικά, δεν ξέρω αν όντως οι κεραίες είναι επικίνδυνες για αυτούς που μένουν στο κτίριο που τις φιλοξενεί, ωστόσο για καλό και για κακό ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που απάντησαν αρνητικά. Πόσα σας έδιναν αν επιτρεπεται; Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Πόσα σας έδιναν αν επιτρεπεται; Αν θυμάμαι καλά, 3.000 ευρώ ετησίως για όλους. Προσωπικά, εκτός από το θέμα της ακτινοβολίας, βρίσκω και το ποσό αστείο. Θα έρθει δηλαδή ο άλλος στο σπίτι μου να βάλει κάτι κακότεχνο όπως μια κεραία και θα μου δώσει καμμιά 300αριά ευρώ; Το ξαναλέω όμως, το βασικό και κύριο θέμα ήταν η ακτινοβολία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Αν θυμάμαι καλά, 3.000 ευρώ ετησίως για όλους. Προσωπικά, εκτός από το θέμα της ακτινοβολίας, βρίσκω και το ποσό αστείο. Θα έρθει δηλαδή ο άλλος στο σπίτι μου να βάλει κάτι κακότεχνο όπως μια κεραία και θα μου δώσει καμμιά 300αριά ευρώ; Το ξαναλέω όμως, το βασικό και κύριο θέμα ήταν η ακτινοβολία. Ναι όντως για 300€ δε λέει,αλλά ανεξαρτήτως ποσού και μόνο με την ιδέα οτι έχεις πάνω απο το κεφάλι σου μια κεραία κινητής δεν είναι και οτι καλύτερο. Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Αν θυμάμαι καλά, 3.000 ευρώ ετησίως για όλους. Προσωπικά, εκτός από το θέμα της ακτινοβολίας, βρίσκω και το ποσό αστείο. Θα έρθει δηλαδή ο άλλος στο σπίτι μου να βάλει κάτι κακότεχνο όπως μια κεραία και θα μου δώσει καμμιά 300αριά ευρώ; Το ξαναλέω όμως, το βασικό και κύριο θέμα ήταν η ακτινοβολία. Μόλις τώρα έμαθα πως εκτός από τα 3.000 ευρώ ετησίως, δεν θα πληρώναμε και κοινόχρηστα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Μόλις τώρα έμαθα πως εκτός από τα 3.000 ευρώ ετησίως, δεν θα πληρώναμε και κοινόχρηστα. Λίγα τα λεφτά για ένα τέτοιο κίνδυνο :( . Όπως και να έχει εγώ αποκλείεται να έβαζα κάτι τέτοιο ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Πιστεύω πως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι πιστεύετε για το θέμα, οπότε προστέθηκε μια άτυπη δημοσκόπηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leasedline Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Απαραδεκτο, εφοσον δεν υπαρχει ελεγχος και διαφανεια απο μερους του κρατους και του πολιτη...... Απαραδεκτο για τους γειτονες σου, οχι τοσο για σενα αφου προς τα κατω δεν θα εχεις δυνατα πεδια μαλλον... Απαραδεκτο γιατι οι εγκαταστασεις αυτες ειναι της πλακας και χωρις προγραμματισμο.... θα επρεπε να υπαρχει αμσος ελεγχος αποτο καροτος για σωστη χωροταξικη αξιοποιηση και εγκατασταση των κεραιων σε μια πολη... Αλλα και στο εξωτερικο που ειδα το ιδιο απαραδεκοτι ειναι (και οπου αλλου εμπολεκεται το χρημα...) Παράθεση εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Prota apo ola oi enoikoi ths polykatoikias prepei na diereynhsoyn sxolastika thn epikindynothta mias tetoias keraias kai epeita na lavoyn thn apofash toys. Gnorizei kapoios apo poy einai dynato na syllexthoyn plhrofories gia to thema ayto; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Prota apo ola oi enoikoi ths polykatoikias prepei na diereynhsoyn sxolastika thn epikindynothta mias tetoias keraias kai epeita na lavoyn thn apofash toys. Gnorizei kapoios apo poy einai dynato na syllexthoyn plhrofories gia to thema ayto; ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων) ΕΕΑΕ (Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) Προσωπικά, αν είχα κάποιο κτίριο, θα δεχόμουν να τοποθετηθεί σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας γιατί: - θα είχε πολύ καλό σήμα η γύρω περιοχή και λόγω του power control η μέση ακτινοβολούμενη ισχύς από τα κινητά θα ήταν πολύ μικρότερη από ότι τώρα - θα είχα οικονομικό όφελος ως και 20000 ευρώ ετησίως (τέτοιες τιμές είναι δυνατές, αν το οίκημα βρίσκεται σε "καυτή" περιοχή) - λόγω της οριζόντιας ακτινοβολίας των κεραιών θα είχα πολύ μικρότερη άμεση ισχύ να εκπέμπεται προς τα κάτω (έτσι και αλλιώς η ισχύς εξόδου των σταθμών βάσης είναι τόσο μικρή ώστε δεν μπορεί να ξεπεράσει τα (αυστητότερα από τα διεθνή) εθνικά όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία - το μεγαλύτερο ποσοστό της τεχνητής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας οφείλεται στους ραδιο-τηλεοπτικούς σταθμούς, στα ραντάρ και τα αναλογικά συστήματα επικοινωνιών (CB, VHF, UHF). Όταν με το καλό κλείσουν όλα αυτά, με τα χαράς να κλείσουμε και τους σταθμούς βάσης. Παράθεση Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Prota apo ola oi enoikoi ths polykatoikias prepei na diereynhsoyn sxolastika thn epikindynothta mias tetoias keraias kai epeita na lavoyn thn apofash toys. Gnorizei kapoios apo poy einai dynato na syllexthoyn plhrofories gia to thema ayto; Αυτή την στιγμή DENIOR, κανένας δεν μπορεί να σου πει 100% ποιες είναι οι οποιεσδήποτε συνέπειες. Όλα δείχνουν πως θα περάσουν αρκετά χρόνια προτού οριστικοποιηθούν τα όποια αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, προς το παρόν είναι δύσκολο να διερευνήσει κανείς σχολαστικά την επικινδυνότητα ή μη των κεραιών για τα άτομα που μένουν σε ένα κτίριο, καθώς πολλές φορές και οι ίδιοι οι αρμόδιοι επιστήμονες διαφωνούν μεταξύ τους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων) ΕΕΑΕ (Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) Προσωπικά, αν είχα κάποιο κτίριο, θα δεχόμουν να τοποθετηθεί σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας γιατί: - θα είχε πολύ καλό σήμα η γύρω περιοχή και λόγω του power control η μέση ακτινοβολούμενη ισχύς από τα κινητά θα ήταν πολύ μικρότερη από ότι τώρα - θα είχα οικονομικό όφελος ως και 20000 ευρώ ετησίως (τέτοιες τιμές είναι δυνατές, αν το οίκημα βρίσκεται σε "καυτή" περιοχή) - λόγω της οριζόντιας ακτινοβολίας των κεραιών θα είχα πολύ μικρότερη άμεση ισχύ να εκπέμπεται προς τα κάτω (έτσι και αλλιώς η ισχύς εξόδου των σταθμών βάσης είναι τόσο μικρή ώστε δεν μπορεί να ξεπεράσει τα (αυστητότερα από τα διεθνή) εθνικά όρια έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία - το μεγαλύτερο ποσοστό της τεχνητής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας οφείλεται στους ραδιο-τηλεοπτικούς σταθμούς, στα ραντάρ και τα αναλογικά συστήματα επικοινωνιών (CB, VHF, UHF). Όταν με το καλό κλείσουν όλα αυτά, με τα χαράς να κλείσουμε και τους σταθμούς βάσης. Τώρα είδα το μήνυμά σου. Εν ολίγοις, είσαι σε θέση να διαβεβαιώσεις πως οι κεραίες είναι ακίνδυνες; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Τώρα είδα το μήνυμά σου. Εν ολίγοις, είσαι σε θέση να διαβεβαιώσεις πως οι κεραίες είναι ακίνδυνες; Δυστυχώς όχι, παρά μόνο στον εαυτό μου, από τις γνώσεις που έχω για το αντικείμενο (πολλά πράγματα είναι επικίνδυνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αποφεύγουμε εκούσια ή ακούσια). Για το μόνο θέμα που είμαι πεπεισμένος (από μετρήσεις με αναλυτή φάσματος σε αρκετές περιοχές, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους) είναι ότι η μέση ισχύς της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας (GSM & UMTS) είναι πολύ μικρότερη από την μέση ισχύ των άλλων πηγών που ανέφερα παραπάνω. Και σε καμία περίπτωση δεν έχει αναφερθεί υπέρβαση των ορίων που έχει θέσει η ICNIRP και έχει υιοθετήσει με επιπλέον συντελεστή 20% η Ελλάδα (αρχή προστασίας), για την έκθεση του γενικού πληθυσμού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας. Διαβεβαιώσεις για τυχών επιπτώσεις μπορούν ( ; ) να δώσουν μόνο οι βιολόγοι. Για την ώρα ανησυχώ για άλλα θέματα που υποβαθμίζουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας... Παράθεση Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jheremias Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Αν μου επιτρέπεται να πω τη γνώμη μου σαν Σπουδαστής της Πυρηνικής Φυσικής με επιλογή κατεύθυνσης τις βιοιατρικές εφαρμογές...(όχι, δεν έχω πάρει ακόμα πτυχίο :p) Λοιπόν. Η κάθε μορφής ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, έχει επιδράσεις στους ανθρώπινους ιστούς. Θα μου πείτε: Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεχόμαστε κάθε μέρα από παντού, ακόμα και από τις ακτίνες του ήλιου. Γιατί δεν έχουμε όλοι πεθάνει; Γιατί πολύ απλά ο οργανισμός αρχίζει και έχει προβλήματα από τις θερμικές (μόνο, μια και μιλάμε για μη-ιονίζουσα ηλ/κη ακτινοβολία, ιονίζουσα είναι οι ακτινογραφίες (για να εξηγούμαι)) συνέπειες μόνο όταν αυτές ξεπεράσουν κάποιο συγκεκριμένο όριο. Και πιο συγκεκριμένα; Η μαγνητική συνιστώσα της ακτινοβολίας είναι αυτή που προκαλεί τα προβλήματα: Δηλαδή: Καταστροφή ιστών και κυττάρων, και αν πρόκειται για το DNA, πιθανότητα μετάλλαξης και εμφάνιση καρκίνου. Συμφωνώ όμως με τον φίλο μας τον panosFL. Και αυτό γιατί; Έχοντας κουβεντιάσει με φίλους ηλεκτρολόγους μηχανικούς, σας προκαλώ να κάνετε το εξής απλό πείραμα. Πάρτε ένα πεδιόμετρο (όργανο που μετράει την ένταση του μαγνητικού πεδίου), και βάλτε τη κάτω από έναν πυλώνα υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Και μετά βάλτε το κοντά στα ηχεία του σπιτιού σας. Δείτε την διαφορά στα mT και ποστάρετε......Καλά καταλάβατε. Τα ηχεία έχουν περισσότερο πεδίο από τον 150k πυλώνα της ΔΕΗ!!!!! Οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας ΝΑΙ. έχουν ακτινοβολία. Αν όμως πληρούν τις προδιαγραφές, δεν είναι επικύνδυνες για σας που είστε απο κάτω. Το πεδίο διαδίδεται κυκλικά, με κέντρο την κεραία. Οι από κάτω δεν θα έχετε επίδραση από το πεδίο...Δεν είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός ώστε να ξέρω ακριβώς την κατασκευή της συγκεκριμένης κεραίας, έχω όμως την εντύπωση οτι το πεδίο της θα είναι αρκετά χαμηλό ως ακίνδυνο για τον γύρω πληθυσμο. Αυτά που σας λέω είναι τα ισχύοντα σήμερα. Τώρα, τι θα ανακαλύψουμε αύριο...είναι άλλη ιστορία. Εγώ για καθαρά λόγους προκατάληψης θα ψήφιζα όχι στην τοποθέτηση της κεραίας. Φίλε panosFL, αν μπορείς διαφώτισέ μας ακόμα :) Δείτε το http://hermes.ntua.gr Παράθεση Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
meres Δημ. June 28, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Το σημαντικότερο πρόβλημα δηλαδή (και ίσως το μόνο) αφορά την υγεία. Φυσικά, ο τύπος μας διαβεβαίωσε ότι ο εξοπλισμός θα πληρεί τις προδιαγραφές, θα είναι ακίνδυνος, και θα μας έφερνε και αποδείξεις. Κατανοητό μεν, αλλά απ' ότι κατάλαβα διαβάζοντας τα post σας, αυτό δεν αρκεί! Να προσθέσω ότι μιλάμε για κάπου 12.000Ε ετησίως για τον μεγάλο εξοπλισμό, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να μπουν μικρότερης ισχύος (προφανώς) κεραίες με χαμηλότερο ανίτιμο ΕDIT: Jher, άργησα να δω το ποστ σου, και γω που είμαι ηλεκτρολόγος, τι ξέρω για το θέμα? Ότι αν πληρούν τις προδιαγραφές, είναι ακίνδυνες. Το ρισκάρεις όμως? Τις επιπτώσεις δε θα τις δεις τώρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Διαβάζοντας τα πολύ ενδιαφέροντα posts σας, νομίζω πως καταλήγω στο... «ναι μεν, αλλά». Με άλλα λόγια, όλοι αναγνωρίζουν πως οι κεραίες είναι ακίνδυνες για όσους μένουν από κάτω τους, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ποιες είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες από κάτι τέτοιο. Κάνω λάθος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jheremias Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Ωχ! Ρε καμμένε Κώστα εσύ είσαι ρε; Και λέω αποκλείεται...άλλος meres.... Μάλιστα........Να σου πω...εγώ θα το "ρίσκαρα" μόνο αφού έκανα του κόσμου τις μετρήσεις με φασματογράφο και πεδιόμετρα.....Να δω τι ακριβώς τρώω μέσα στο σπίτι μου.....Και τι έτρωγα πριν. . . Μόνο έτσι......Από τη στιγμή που δεν θα έβλεπα διαφορά, ίσως και να δεχόμουν... Παράθεση Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Και κάτι άλλο: Ας πούμε ότι όντως οι τεχνικοί μας διαβεβαιώνουν πως η κεραία θα ακολουθεί όλα τα standards. Ποιος μου εγγυάται πως αυτά είναι σωστά; Οι προδιαγραφές σε πολλές περιπτώσεις αλλάζουν εκ των υστέρων, αφού στο μεταξύ έχει αποδειχθεί το ότι είναι λάθος... Πόσο μάλλον στην κινητή τηλεφωνία, η οποία είναι «νέο φρούτο» στην ζωή μας; Κατά πόσο λοιπόν είναι όντως ασφαλή τα πρότυπα που ισχύουν σήμερα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. June 28, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2005 Σοβαρός είσαι? Θα βάλεις κεραία πάνω από το κεφάλι σου για να παίρνεις την ακτινοβολία από όλα τα κινητά της περιοχής σου :wacko:? Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δεν "κατευθύνεται" προς την κεραία... Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts