Avitor Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Δηλαδη σε σχεση με το Samsung να προτιμησω το Fujitsu καλυτερρα? Το Fujitsu απο θεμα καταναλωσης ειναι καλο? Θα μου βγει περιπου στα 450 ευρω απο μια προσφορα που βρηκα.Και το αλλο περιπου στα ιδια χρηματα θα ειναι απλα θελω να ξερω ποιο θα ειναι καλυτερο απο τα δυο. Πιστευω καλη τιμη για 12αρι inverter και δεν ειναι και καμια μαρκα της πλακας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Συγνώμη, υπάρχει κάποιος λόγος που στο internet (για αρχή που έψαξα) τα 7άρια είναι πανάκριβα σε σχέση με τα 9άρια; Δηλαδή για 9 τ.μ. μικρό υπνοδωμάτιο με πόρτα που κλείνει (και με ένα άλλο 12άρι στην ίδια ηλεκτρολογική γραμμή μαζί έναν «φορτωμένο» υπολογιστή», οπότε ίσως με το 9άρι να είμαι οριακά) θα πρέπει σώνει και καλά να πάρω 9άρι; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Δηλαδη σε σχεση με το Samsung να προτιμησω το Fujitsu καλυτερρα? Το Fujitsu απο θεμα καταναλωσης ειναι καλο? Θα μου βγει περιπου στα 450 ευρω απο μια προσφορα που βρηκα.Και το αλλο περιπου στα ιδια χρηματα θα ειναι απλα θελω να ξερω ποιο θα ειναι καλυτερο απο τα δυο. Πιστευω καλη τιμη για 12αρι inverter και δεν ειναι και καμια μαρκα της πλακας. Εγώ που έψαχνα χθες το πρωί με έναν φίλο το συγκεκριμένο μοντέλο, μας ανέφεραν ότι περιορίζει το μέγιστο ρεύμα λειτουργίας και επιτρέπει εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά μας το πρότειναν ως μια από τις πιο καλές επιλογές της αγοράς. Στα 450 ευρώ η τιμή είναι πολύ καλή, εμείς το βρήκαμε στον κωτσόβολο στα 500ευρώ. Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 (edited) Καθένας μπορεί να λέει οτιδήποτε για να πουλήσει ,αλλά πως μπορεί να ξέρει όταν το συγκεκριμένο Fujitsu είναι πολύ νέο μηχάνημα στη αγορά για συμπεράσματα,στην θέση άλλου που δεν πρόλαβε καλά καλά να κυκλοφορήσει στην αγορά ....επίσης για συμπεράσματα ; :cry: Ένας ακόμη εδώ που είναι σε αναζήτηση κλιματιστικού αυτές τις μέρες :( ( το ανέβαλα συνέχεια αλλά με νίκησε τελικά ο καύσωνας :heat ) Καταρχάς να ευχαριστήσω τον Starenio που σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο ανιδιοτελώς. Διάβασα ένα μεγάλο μέρος του thread και μου άνοιξε τα μάτια :) Έχω απευθυνθεί σε αρκετά εξειδικευμένα καταστήματα κλιματισμού αλλά εξακολουθώ να μη μπορώ να αποφασίσω εύκολα. Αυτό που με απασχολεί είναι όχι τόσο η μάρκα ή το μοντέλο αλλά πόσα btu και πόσες εσωτερικές μονάδες χρειάζονται. Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι αυτός: http://img707.imageshack.us/img707/922/37610839.png Δύο δωμάτια, το ένα 18τμ και το άλλο 11τμ, χωρίζονται από τοίχο με πόρτα και έχουν κοινό μπαλκόνι (κάτω κάτω στο σχεδιάγραμμα τα κενά είναι οι μπαλκονόπορτες).Από τα καταστήματα που έχω πάει, άλλοι μου λένε οτι θέλει δύο 9αρια, άλλοι ένα 12αρι και ένα 9αρι, άλλοι μόνο ένα 12αρι και άλλοι ένα 18αρι . Ο χώρος αυτός είναι σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, 1ος όροφος με πυλωτή από κάτω. Τα παράθυρα έχουν μονά τζάμια και κοιτάνε νοτιοανατολικά. Το μπαλκόνι έχει τέντες οπότε δε το χτυπάει ήλιος. Η πολυκατοικία είναι 27 ετών και οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν φελιζόλ για μόνωση. Στο σχεδιάγραμμα ο δεξιός τοίχος του μικρού δωματίου είναι εξωτερικός και οι υπόλοιποι μεσοτοιχίες με άλλα δωμάτια του σπιτιού ή άλλο διαμέρισμα.Ποιά θα ήταν η ιδανικότερη λύση λαμβανοντας υπόψη και το κόστος; Εγώ τείνω περισσότερο στο να βάλω ένα μόνο 12άρι στο μεγάλο δωμάτιο και μόνο αν η ψύξη δεν είναι καλή στο μικρό τότε να προσθέσω στο μέλλον ένα ακόμα 9αρι. Kαλώς ήλθες στην παρέα μας :) Δεν αναφέρεις τι σου πρότειναν που θα μπούν σαν τοπoθέτιση ,γιατί άλλο το θέλουμε εμείς ,άλλο τι έιναι σωστό να γίνει . Οπως τα περιγράφεις ένα 12αρι με καλό ανεμιστήρα όπως έχει το etherea που ανέφερες, αν μπορεί να μπει φάτσα προς την μεσόπορτα με τοποθέτιση όμως στο μικρό δωμάτιο,λόγω γράφεις έχει εξωτερικό τοίχο για το συμπιεστή,θα σε καλύψει .Αν βγάλεις συμπιεστή στο μπαλκόνι και βάλεις οποιοδήποτε μηχανημα, ακόμα και στη θέση που πρότεινες εσύ να μπεί ,θα έχεις πολλές ,σωληνώσεις,έξοδα κλπ που θα επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος .Σε τέτοια περίπτωση με 2 καλά 9αρια ένα σε κάθε χώρο ,δίπλα τις μπαλκονόπορτες να βλέπουν προς τον εσωτερικό χώρο , μάλλον θα σου έρθουν φθηνότερα και καλύτερα από απόδοση, ειδικά και αν τα λειτουργείς μαζί .Μεγαλύτερο μηχάνημα θα ενοχλεί ή δεν αποδίδει, είτε λόγω έντασης είτε λόγω κατανομής αέρα. Αν έχεις αμφιβολίες σε οτιδήποτε θα πρέπει να ρωτήσεις και αλλού ώσπου να βρείς μια λύση να σε ικανοποιεί :) Ώς προς τη μάρκα και το μοντέλο του κλιματιστικού και έχοντας διαβάσει πολλές σελίδες, πιο πολύ με ενδιαφέρει το panasonic etherea e12nkew ή κάτι σε sharp για πιο οικονομικό. Daikin και mitsubishi τα έχω απορρίψει ως ακριβότερα. Τα toshiba υστερούν νομίζω σε δυνατότητες ή είναι πολύ ακριβότερα (Daiseikai). Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή τη κατηγορία που θα έπρεπε να κοιτάξω; Επίσης υπάρχει καμία συμβουλή ως προς την εγκατάσταση; (τι να προσεξουμε κτλ) Απ' ότι καταλαβαίνω πολλές φορές δε γίνεται σωστή δουλειά ( πχ δεν χρησιμοποιουν αντλία κενού ).Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο κατάστημα για panasonic στην αθήνα με σωστές τιμές και αποδεδειγμένα καλό συνεργείο, ας μου στείλει ένα pm Οπως έχουμε αναφέρει κατά επανάληψη σε ότι κοιτάς http://www.skroutz.gr/s/269323/Sharp-AY-XP9LSR.html και http://www.skroutz.gr/s/2074347/Panasonic-Etherea-CS-CU-XE9NKEW.html?keyphrase=CU-XE9NKEW είναι παρόμοια στο πολύ καλό καθαρισμό αέρα μέσω ιονιστή (αν σου χρειάζεται),πολύ καλή ποιότητα κατασκευής ,με το panasonic να έχει και αυτόματο καθαρισμό,μεγαλύτερης διαρκειας φίλτρα ,και το Sharp καλύτερη διανομή αέρα (και προς ψηλά) ,μετρά και τις εξωτερικές συνθήκες για τις εσωτερικές και παραδόξως πωλείται σε πολύ καλή τιμή για ότι προσφέρει την τελευταία περίοδο συγκριτικά γενικά με πολλά μηχανήματα της αγοράς. Το συγκεκριμένο Panasonic είναι πολυ νέο στην αγορά για συμπεράσματα,πόσο μάλλον αν δεν το έχουμε δεί και από κοντά.Δείχνει και λίγο διαφορετικό σχέδιο εσωτερικά σε σχέση με τα προηγούμενα, και κεκλιμένο προς παχύ, και εκεί αν ισχύει, ίσως οφείλεται λιγότερος αέρας στις χαμηλές ταχύτητες που αναφέρει.Στα υπόλοιπα που διαφημίζει, το πιό πιθανό να είναι marketing, γιατί ο ανταγωνισμός δεν έχει βγάλει κάτι παρόμοιο στην τεχνική του για σύγκριση,ούτε αναφέρεται κάτι ιδιαίτερο και στον καθαρισμό αέρα από τις λειτουργίες του.Aπλά επειδή η λέξη Νano στα φίλτρα φαίνεται πουλά από άλλους κατασκευαστές, μάλλον το έβαλε και αυτή σαν ονομασία να φαίνεται.Λόγω επίσης παρόμοιου συμπιεστή με όλα τα αμέσως προηγούμενα,μοιάζει ένα ακόμα facelift πάλι του εσωτερικού μέρους σε σχέση με το αρχικό JKEW ,γιατί και το ΝKEW όπως τα αμέσως προηγούμενα LKEW,MKEW, δεν μετρά μεμονωμένα τις εξωτερικές συνθήκες για επίτευξη των εσωτερικών,μόνο αν βάλεις multi μηχανήματα σε συνδιασμό ,και πάλι όμως μετρά και με αργά διαστήματα.Ολα υπολογισμένα για θέμα κόστους :cry: -Πάντως ευκολίες τύπου στο εσωτερικό μηχάνημα να σε ακολουθεί η ροή αέρα εκεί που είσαι,αυτόματη ρύθμιση πτερυγίων εκεί που πολλά μηχανήματα ακόμα θέλουν χειροκίνητα ,o αισθητήρας οικονομίας (παρότι εξακολουθεί να είναι βασικά marketing όπως και σε άλλες φίρμες) εντυπωσιάζουν αν βολεύουν κάποιον σε συνήθη χρήση στον χώρο του.:) Οσο αφορά καταστήματα μπορείς να τηλ. στην κάθε αντιπροσωπεία, για τον κοντινότερο συνεργάτη τους) και αυτό γιατί εκεί ξέρουν καλύτερα τις "ιδιοτροπίες" του μηχανήματος σου,θα κρίνουν πως ταιριάζει στον χώρο σου,θέλει μελέτη,πιθανόν να στο δείξουν και σε εγκατάσταση τους προτού παραγγείλεις,θα τους έχεις και συνέχεια για το service κλπ. και αποφασίζεις ανάλογα τι σε συμφέρει από την προσφορά τους σε προιόντα και υπηρεσίες.:) Συγνώμη, υπάρχει κάποιος λόγος που στο internet (για αρχή που έψαξα) τα 7άρια είναι πανάκριβα σε σχέση με τα 9άρια; Δηλαδή για 9 τ.μ. μικρό υπνοδωμάτιο με πόρτα που κλείνει (και με ένα άλλο 12άρι στην ίδια ηλεκτρολογική γραμμή μαζί έναν «φορτωμένο» υπολογιστή», οπότε ίσως με το 9άρι να είμαι οριακά) θα πρέπει σώνει και καλά να πάρω 9άρι; Oι καλύτερες τιμές πετυχαίνονται όταν παραγγέλει κάποιος εισαγωγέας ποσότητα,και ένα προιόν είναι εμπορεύσιμο για το εργοστάσιο για παραγωγή. Το τι σηκώνει η ηλεκτρολογική σου εγκατάσταση θα πρέπει να το κρίνει ηλεκτρολόγος.Για κατανάλωση μέχρι 12αρι κλιματιστικό δεν θέλει ιδιαίτερες γραμμές σε ένα πίνακα και μπορεί και με μια αλλαγή ααφάλειας να μην έχεις πρόβλημα. Edited July 11, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Το τι σηκώνει η ηλεκτρολογική σου εγκατάσταση θα πρέπει να το κρίνει ηλεκτρολόγος.Για κατανάλωση μέχρι 12αρι κλιματιστικό δεν θέλει ιδιαίτερες γραμμές σε ένα πίνακα και μπορεί και με μια αλλαγή ααφάλειας να μην έχεις πρόβλημα. Θα φέρω έτσι κι αλλιώς ηλεκτρολόγο μήπως και χωρίσω τις γραμμές. Αλλά μέχρι τότε, πιθανολογείς δηλαδή ότι θα μπορούσα να βάλω και δεύτερο 12άρι (αφού όπως έγραψα έχει ήδη η γραμμή ένα) στην ίδια γραμμή (με 16Α ασφάλεια παρεμπιπτόντως) και άρα θα σήκωνε άνετα ένα 9αρι μαζί με το παλιό 12άρι; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Μπορεί κανείς να καταλάβει τον πίνακα σου από μια περιγραφή στο Ιnternet ,τι ποιότητα είναι ,τι συνδέσεις έχει και τι σηκώνει ; ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Μπορεί κανείς να καταλάβει τον πίνακα σου από μια περιγραφή στο Ιnternet ,τι ποιότητα είναι ,τι συνδέσεις έχει και τι σηκώνει ; ;) Όχι βέβαια, αλλά αν υποθέσουμε ιδανικές συνθήκες και άριστα υλικά, τι μπορεί θεωρητικά να σηκώσει μια 16A ασφάλεια, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν σε αυτή μόνο κλιματιστικά; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 (edited) To κάθε κλιματιστικό λέει κάπου στα χαρακτηριστικά πόσα Α τραβά για λειτουργία .Τα υπολογίζεις σε σύνολο με περιθώριο μην είναι και πλασματικά .:) Edited July 11, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LeGendGR Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Παιδιά έχω ένα Hitachi εδώ και ένα χρόνο πρέπει να φωνάξω ανθρωπο για συντήρησης? Και σε περίπτωση που δεν φωνάξω θα έχω πρόβλημα με την εγγύηση? ??? 10 χαρακτηρες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 (edited) Χαιρετω. Γραφω παλι,μετά απο πολυ καιρο,μιας και μου τη διδει η αποδοση του κλιματ στο σαλονι-κουζινα,τις πολυ ζεστες ημερες. Ο χωρος,ειναι ενιαιος 42.5m² και αποτελει το σαλονι-κουζινα του διαμ/τος 4ου οροφου,ρετιρέ. Ειναι ενα σχεδον γαμμα,με το μεγαλο σκελος του γαμμα,να ειναι το σαλονι και το μικρο,η κουζινα. Το κλιματιστικο,βρισκεται σττο μεγαλο σκελος του γαμμα,και αναμεσα στις δυο μπαλκονοπορτες,και ειναι ενα Daikin 21K. Oi απωλειες τωρα. Δυο κλασσικες μπαλκονοπορτες ξυλινες,κατασκευης 1962,με μονά τζαμια,χωρις μονωση βεβαια στους τοιχους,και επιπλεον,την εκθεση απο το ταβανι,στη βεραντα του απο πανω ρετιρέ,που πιανει ολη τη μεγαλη διασταση των 7.5m,και πλατος,το γνωστο πλατος των βεραντων των κατοικιων της εποχης,δηλαδη,2.40m. Aπο τις δυο ακρες,ειναι καλυμμενο με ενα διαμ/μα και τη διπλανη πολυκατοικια,και ο προσανατολισμος,βλεπει Παρνηθα,Το Βορρα δηλαδη,οποτε το καλοκαιρι,μας πινει το αιμα ο ηλιος.. Παλιοτερα,ειχα ενα Fujitsu General 18Κ,για πολλα χρονια,αλλα με την αποσυρση Σουφλια,αλλαξα και τα τρια μηχανηματα,σε Daikin,το ενα απλο και τα δυο Sarara Ururu. To ερωτημα ειναι,φτανει το 21Κ για το συγκεκριμενο χωρο,ή να βαλω μεγαλυτερο; Δεν υπαρχει θεμα χρηματων.Μπορω να βαλω ακομη και δυο Ururu μαζεμενα,(2Χ14Κ),το ενα διπλα στο αλλο,αν ειμαι σιγουρος οτι θα τα αντεξει ο τοιχος.Αλλοιως,ενα μεγαλυτερο,που να κρυωνει το χωρο. Νευριαζω,γιατι τα δυο μικρα Ururu στα υπνοδωματια,σε καταψυχουν,ενω αυτο,βογκαει το κακομοιρο. Edited July 11, 2012 by Theodore41 Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Αν δεν θυμάσαι τα έχουμε ξανασυζητήσει παλαιότερα :) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3768626#post3768626 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Αν δεν θυμάσαι τα έχουμε ξανασυζητήσει παλαιότερα :) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3768626#post3768626 Που το θυμηθηκες βρε θηριο;Ηξερα οτι ειχα γραψει παλι,γι αυτο και το αναφερω στην αρχη,αλλα δεν θυμομουν λεπτομερειες. Απο την γνωση σου,θεωρεις οτι ο συγκεκριμενος χωρος,με τις φοβερες απωλειες που εχει,μπορει να καλυφθει με τα 21Κ; Μετα απ αυτα που ειχες γραψει περυσι,φωναξα ενα συνεργειο απο την Κλιμαρτ,και μου ειπαν οτι το μηχανημα δουλευει καλα. Αν παω για 24άρι,εξακολουθεις να πιστευεις οτι το Μιτσου,ειναι ο leader; Και κατι τελευταιο.Σε περιπτωση που αποφασισω να κανω αλλαγη,μπορει να πουληθει το ηδη υπαρχον τριετιας μηχανημα; Ευχαριστω πολυ. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 (edited) Για το που σε θυμήθηκα ,υπάρχει και η αναζήτιση,που πάντα προτρέπω, για να μην λέμε τα ίδια :) -Αν δουλεύει όντως καλά το μηχάνημα σου, δεν βλέπω τον λόγο να το αλλάξεις τώρα,μέσα σε δύσκολες εποχές .Αν έχεις αμφιβολίες ,μπορείς να ξαναρωτήσεις σε άλλο εξουσιοδοτημένο της Daikin . Το Mitsubishi το αναφέραμε σε νεώτερη έκδοση του λίγα ποστ παραπάνω,είναι από τα καλύτερα της αγοράς για δύσκολες περιπτώσεις. Aν πωλείται κάτι μεταχειρισμένο ,θα πρέπει να το ψάξεις με αγγελίες αλλά και μέσω καταστήματος κλιματισμού.Μην περιμένεις πάντως και πολλά γιατί λόγω κρίσης όλες οι τιμές μεταχειρισμένων σε όλα τα είδη, είναι πάτο λόγω έλλεψης χρημάτων, για να συμφέρει να πουλήσει κανείς κάτι. :X Edited July 11, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rielop Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Kαλώς ήλθες στην παρέα μας :) Δεν αναφέρεις τι σου πρότειναν που θα μπούν σαν τοπoθέτιση ,γιατί άλλο το θέλουμε εμείς ,άλλο τι έιναι σωστό να γίνει . Οπως τα περιγράφεις ένα 12αρι με καλό ανεμιστήρα όπως έχει το etherea που ανέφερες, αν μπορεί να μπει φάτσα προς την μεσόπορτα με τοποθέτιση όμως στο μικρό δωμάτιο,λόγω γράφεις έχει εξωτερικό τοίχο για το συμπιεστή,θα σε καλύψει .Αν βγάλεις συμπιεστή στο μπαλκόνι και βάλεις οποιοδήποτε μηχανημα, ακόμα και στη θέση που πρότεινες εσύ να μπεί ,θα έχεις πολλές ,σωληνώσεις,έξοδα κλπ που θα επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος .Σε τέτοια περίπτωση με 2 καλά 9αρια ένα σε κάθε χώρο ,δίπλα τις μπαλκονόπορτες να βλέπουν προς τον εσωτερικό χώρο , μάλλον θα σου έρθουν φθηνότερα και καλύτερα από απόδοση, ειδικά και αν τα λειτουργείς μαζί .Μεγαλύτερο μηχάνημα θα ενοχλεί ή δεν αποδίδει, είτε λόγω έντασης είτε λόγω κατανομής αέρα. Αν έχεις αμφιβολίες σε οτιδήποτε θα πρέπει να ρωτήσεις και αλλού ώσπου να βρείς μια λύση να σε ικανοποιεί :) Στο μικρό δωμάτιο απέναντι από τη πόρτα μάλλον δε μπαίνει γιατί έχει κολόνα και δοκάρι. Και η εξωτερική μονάδα μόνο στο μπαλκόνι μπαίνει, αλλιώς θα το χτυπάει ο ήλιος άσε που θα θέλει και σκαλωσιά. Στο μεγάλο απέναντι από τη πόρτα γίνεται αλλά θα έχει 5 μέτρα σωλήνες μέσα στο σπίτι για να βγούν στο μπαλκόνι :wacko: Οπότε μόνο δίπλα από τις μπαλκονόπορτες μπορούν να μπουν. Αυτά που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι: 1) Με ένα μόνο 12αρι στο μεγαλύτερο χώρο δίπλα από τη μπαλκονόπορτα θα κάνει τίποτα και στο δίπλα ή πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε δύο; Το ξέρω ότι θα έχω μεγαλύτερη κατανάλωση στο ρέυμα αλλά η διαφορά στη τιμή για δύο 9αρια και ένα 12αρι δεν είναι και μικρή. 2) Αν τελικά πάω σε δύο μονάδες τότε για το μικρό δωμάτιο θέλω σίγουρα 9αρι (ή και 7αρι αν υπάρχει). Για το μεγαλύτερο δωμάτιο αρκεί ένα 9αρι για ψύξη και θέρμανση ή θα είναι οριακά όπως μου είπαν μερικοί; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Για το που σε θυμήθηκα ,υπάρχει και η αναζήτιση,που πάντα προτρέπω, για να μην λέμε τα ίδια :) -Αν δουλεύει όντως καλά το μηχάνημα σου, δεν βλέπω τον λόγο να το αλλάξεις τώρα,μέσα σε δύσκολες εποχές .Αν έχεις αμφιβολίες ,μπορείς να ξαναρωτήσεις σε άλλο εξουσιοδοτημένο της Daikin . Το Mitsubishi το αναφέραμε σε νεώτερη έκδοση του λίγα ποστ παραπάνω,είναι από τα καλύτερα της αγοράς για δύσκολες περιπτώσεις. Aν πωλείται κάτι μεταχειρισμένο ,θα πρέπει να το ψάξεις με αγγελίες αλλά και μέσω καταστήματος κλιματισμού.Μην περιμένεις πάντως και πολλά γιατί λόγω κρίσης όλες οι τιμές μεταχειρισμένων σε όλα τα είδη, είναι πάτο λόγω έλλεψης χρημάτων, για να συμφέρει να πουλήσει κανείς κάτι. :X Λοιπον,να σου πω πως βελτιωσα την κατασταση τωρα;Εβαλα ενα αρχαιο ανεμιστηρακι της Westinghouse,κληρονομια απο τον πατερα μου κατασκευης μαλλον 1962,(που δουλευει μια χαρα},απεναντι απο το μηχανημα,και μπροστα απο μενα.Ετσι,ο ψυχρος αερας που βγαινει απο το A/C,επιστρεφει σ'εμενα μεσα,(που καθομαι ακριβως κατω απο το A/C,για να βλεπω τηλεοραση), απο τον ανεμιστηρα,που μου τον φυσαει κατα προσωπο.Η διαφορα,ειναι συγκλονιστικη.:) Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaleBuffy Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 Καλησπέρα, μετά από αρκετή έρευνα αγοράς, αποφάσισα απλά να ακούσω την γυναίκα μου και να πάρουμε 2 Toyotomi Kuro Inverter, ένα 9000 και ένα 12000. Τα Α328DV και Α435DV αντίστοιχα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ενώ πήγαινα για 14000-18000 για το σαλόνι, ο τεχνικός μου είπε ότι και το 12000 φτάνει. Σαλοκουζίνα τετράγωνη 37τμ με πολλά παράθυρα (διπλά 5ετίας). Εχω διαβάσει πολλά πινακάκια που μου προτείνουν από 9000-18000 για τα 37τμ. Αφού έγινε η εγκατάσταση, η θερμοκρασία δωματίου από 31 κατεβαίνει 29,5-30. Δε μου φαίνεται αρκετό. Μήπως έκανα μακακία που άκουσα τη γυναίκα μου? (τσιγκούνα γενικώς) Στο πατρικό μου έχω μάθει να κρυώνω όταν ανάβουν για πολύ ώρα...Toyotomi 10ετίας on-off εννοείται. Μήπως το 12αρι δε μπορεί να αντεπεξέλθει σε τόσο μεγάλο δωμάτιο? Έχει κανείς εμπειρία με τα συγκεκριμένα? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 11, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2012 (edited) Aλλο τι μας αρέσει εμάς ή βλέπουμε σε ενα χώρο ,άλλο τι ταιριάζει και πρέπει σαν κατάλληλο στον χώρο μας.;)-.Θεωρητικά θέλεις λίγο μεγαλύτερο όπως τα περιγράφεις.Αν όμως έψαξες ότι σου είπε ο τεχνικός με άλλον για επαλήθευση, και καταλήξατε σε 12αρι, λογικά αυτό αρκεί με ότι είδαν επιτόπου. Το τι δεν αποδίδει μπορεί να είναι σε λάθος θέση για κάποιους λόγους, και έτσι καταλαβαίνει λάθος ο υπολογιστής τον χώρο ή να μην έγινε και σωστή τεχνική εγκατάσταση.Ακόμα μπορεί και το μηχάνημα να έχει απλά κατασκευαστικό πρόβλημα ,οπότε είναι στην εγγύηση.Θα πρέπει όλα να τα κοιτάξεις με τεχνικό και αν έχεις αμφιβολία και μέ άλλον,διάγνωση δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει σε ένα φορουμ με υποθέσεις. Λοιπον,να σου πω πως βελτιωσα την κατασταση τωρα;Εβαλα ενα αρχαιο ανεμιστηρακι της Westinghouse,κληρονομια απο τον πατερα μου κατασκευης μαλλον 1962,(που δουλευει μια χαρα},απεναντι απο το μηχανημα,και μπροστα απο μενα.Ετσι,ο ψυχρος αερας που βγαινει απο το A/C,επιστρεφει σ'εμενα μεσα,(που καθομαι ακριβως κατω απο το A/C,για να βλεπω τηλεοραση), απο τον ανεμιστηρα,που μου τον φυσαει κατα προσωπο.Η διαφορα,ειναι συγκλονιστικη.:) Μπορεί να σε βολεύει,αλλά ανεμιστήρας μαζί με κλιματιστκό είναι για να αρρωστήσεις.Η ψύξη-θέρμανση δεν πρέπει να μας κτυπά απευθείας,γι'αυτό τα κλιματιστικά έχουν αυτόματες ρυθμίσεις στα πτερύγια σε κάθε λειτουργία,και θέλουν και τοποθέτιση σε θέση που αναφέρουν κλπ Αυτά που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι: 1) Με ένα μόνο 12αρι στο μεγαλύτερο χώρο δίπλα από τη μπαλκονόπορτα θα κάνει τίποτα και στο δίπλα ή πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε δύο; Το ξέρω ότι θα έχω μεγαλύτερη κατανάλωση στο ρέυμα αλλά η διαφορά στη τιμή για δύο 9αρια και ένα 12αρι δεν είναι και μικρή. 2) Αν τελικά πάω σε δύο μονάδες τότε για το μικρό δωμάτιο θέλω σίγουρα 9αρι (ή και 7αρι αν υπάρχει). Για το μεγαλύτερο δωμάτιο αρκεί ένα 9αρι για ψύξη και θέρμανση ή θα είναι οριακά όπως μου είπαν μερικοί; 1) Πως μπορεί ο αερας να πηγαίνει έστω και λίγο στον άλλο χώρο από πόρτα που δεν στοχεύει ο ανεμιστήρας του μηχανήματος ; ;) 2)Αν είναι οριακό το 9αρι για τον ένα χώρο ,προφανώς το έκριναν έτσι με αυτά που είδαν επιτόπου, όσοι σου είπαν για 12αρι. Οπως όμως προτρέψαμε ,αν έχεις αμφιβολίες θα πρέπει να ρωτήσεις και αλλού επιτόπου, ώσπου να βρείς την λύση που σε ικανοποιεί :) Edited July 11, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaleBuffy Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 (edited) Καλησπέρα, μετά από αρκετή έρευνα αγοράς, αποφάσισα απλά να ακούσω την γυναίκα μου και να πάρουμε 2 Toyotomi Kuro Inverter, ένα 9000 και ένα 12000. Τα Α328DV και Α435DV αντίστοιχα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ενώ πήγαινα για 14000-18000 για το σαλόνι, ο τεχνικός μου είπε ότι και το 12000 φτάνει. Σαλοκουζίνα τετράγωνη 37τμ με πολλά παράθυρα (διπλά 5ετίας). Εχω διαβάσει πολλά πινακάκια που μου προτείνουν από 9000-18000 για τα 37τμ. Αφού έγινε η εγκατάσταση, η θερμοκρασία δωματίου από 31 κατεβαίνει 29,5-30. Δε μου φαίνεται αρκετό. Μήπως έκανα μακακία που άκουσα τη γυναίκα μου? (τσιγκούνα γενικώς) Στο πατρικό μου έχω μάθει να κρυώνω όταν ανάβουν για πολύ ώρα...Toyotomi 10ετίας on-off εννοείται. Μήπως το 12αρι δε μπορεί να αντεπεξέλθει σε τόσο μεγάλο δωμάτιο? Έχει κανείς εμπειρία με τα συγκεκριμένα? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Καλημέρα, έχω την εντύπωση ότι τίποτα δεν πήγε καλά στην εγκατάσταση του κλιματιστικού στο σαλόνι. Το λέω αυτό γιατί ενώ εμείς είχαμε σκοπό να βάλουμε το κλιματιστικό στην πλευρά που είναι η κουρτίνα (φυσικά θα είχαμε την κουρτίνα τραβηγμένη), ο τεχνικός είπε στην γυναίκα μου (εγώ δούλευα) ότι καλυτέρα θα ήταν εκεί που είναι τώρα (βλέπε φωτογραφία, αγνοήστε τον μικρο :) ) για να μη τραβάμε συνέχεια τη κουρτίνα και απλά θα γυρνάμε τις περσίδες. Μήπως έτσι όπως είναι τοποθετημένο (κοιτάει στον απέναντη τοίχο) και όχι προς το υπόλοιπο σαλόνι να ειναι κακή τοποθέτηση? Επίσης, αν δείτε την παρακάτω φωτογραφία, υπάρχει ενα τοιχάκι, που καλύπτει το πάνω μισό της εξαγωγής αέρα της εξωτερικής μονάδας. Μηπως ειναι και αυτός παράγωντας μη ικανής ψυξης του δωματίου? Προσθέτω και στο περίπου ενα διάγραμμα της σαλοκουζίνας (ενιαίος χώρος) και του εγκατεστημένου κλιματιστικού. Υψος ταβανιού περίπου 3μ. Θα ήθελα τη γνώμα σας, για να μη παω να παρω 18άρι και λόγο τοποθετησης να μη μου κάνει και αυτο... Ευχαριστώ Edited July 12, 2012 by MaleBuffy Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kiriakosk Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 (edited) Κοίτα μιας έχω κάποιες θεωρητικές γνώσεις (στην πράξη δεν εργάστηκα ποτέ ως ψυκτικός)... θα σου έλεγα σε μια θεωρητική βάση ότι όλες οι επιλογές τοποθέτησης είναι λάθος. Το ζήτημα είναι βέβαια και τι δυνατότητες και εναλλακτικές λύσεις είχε ο άνθρωπος που το τοποθέτησε... πάντως σίγουρα η εξωτερική μονάδα έπρεπε να μπει διαφορετικά είναι εντελώς λανθασμένη τοποθέτηση, αρκεί να δει κάποιος τις οδηγίες τοποθέτησης. Αν μπορείς να κάνεις ένα σχεδιάγραμμα το χώρο που θες να κλιματίζεται (με διαστάσεις) περιγράφοντας και τις μονώσεις του σπιτιού, θα ήταν πιο παραστατικό. Επίσης μιας και δείχνει χαμηλοτάβανο αν μπορείς να αναφέρεις και το ύψος (δάπεδο - ταβάνι). Από αυτά που έχω κατανοήσει μέχρι στιγμής νομίζω ότι βασικό πρόβλημα είναι η λάθος τοποθέτηση αν και δεν έχω ακριβή εικόνα του χώρου, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα και επιπλέον το μηχάνημα μάλλον πρέπει να ήθελε μεγαλύτερο και αν έχει γωνίες (δεν είναι ενιαίος χώρος) μπορεί και ένα δεύτερο κλιματιστικό. Edited July 12, 2012 by kiriakosk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FIORANO Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 Oσο αναφορα την εξωτερικη μοναδα,συνηθως ολες οι εταιρειες εχουν σχεδιαγραμματα για το ποιες πρεπει να ειναι οι ελαχιστες αποστασεις γυρω απο την εξωτερικη μοναδα. http://img23.imageshack.us/img23/2974/image001bf.gif Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kiriakosk Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 (edited) Υπάρχει κάποιο χώρισμα μεταξύ των δύο χώρων (πχ γυψοσανίδα, άλλα εμπόδια όπως έπιπλα; ), εσύ θέλεις κλιματισμό όλο αυτό τον χώρο από κατάλαβα σωστά; Από την απέναντι πλευρά της κουζίνας που είναι μόνο ένα παράθυρο μπορεί να τοποθετηθεί κλιματιστικό; Το κλιματιστικό πάντως είναι 100% λάθος τοποθετημένο τόσο η εξωτερική μονάδα όσο και η εξωτερική. Και δεν εννοώ μόνο την θέση τοποθέτησης για την καλύτερη κατανομή αέρα, αλλά έχουν παραβεί και τους κανόνες τοποθέτησης του κατασκευαστή. Edited July 12, 2012 by kiriakosk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaleBuffy Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 Οχι δεν υπάρχει ειναι εννοιαιος χώρος. Η φωτογραφία ειναι τραβηγμενη απο την πλευρά της κουζίνας προς το σαλόνι. Μονο εκει μπαίνει κλιματιστικο, άντε το πολυ και πανω απο την μπαλκονοπορτα στη κουζίνα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kiriakosk Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 (edited) Οχι δεν υπάρχει ειναι εννοιαιος χώρος. Η φωτογραφία ειναι τραβηγμενη απο την πλευρά της κουζίνας Οκ το κατάλαβα... Μονο εκει μπαίνει κλιματιστικο, άντε το πολυ και πανω απο την μπαλκονοπορτα στη κουζίνα. Οκ, το παίρνω ως δεδομένο. Εφόσον μου λες ότι από την άλλη πλευρά της κουζίνας δεν παίρνει τίποτα. Αυτό που θα έκανα εγώ σαν βέλτιστη τοποθέτηση (ιδίως αν το θέλω χειμώνα καλοκαίρι) είναι το εξής, θα έκλεινα-μίκρυνα το ένα παράθυρο αν ήθελα φως θα έβαζα υαλότουβλο, την εξωτερική μονάδα χαμηλά και την εσωτερική περίπου στην μέση εκεί που τώρα είναι το παράθυρο ώστε να χωρά η εσωτερική μονάδα. Αν δεν θέλεις καμιά μεγάλη παρέμβαση οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι: α) τοποθέτηση σωστά του κλιματιστικού σύμφωνα με τους κανόνες του κατασκευαστή τόσο για την εσωτερική μονάδα. Αποτέλεσμα, σχετικά λίγα μερεμέτια, θα απαιτηθεί βέβαια νέα διάτρηση του τοίχου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα την κατανομής αέρα δεν θα δώσει σπουδαία αποτελέσματα. β) Στην παραπάνω λύση αν το αλλάξεις με μεγαλύτερο κλιματιστικό θα βελτιωθεί περαιτέρω η κατάσταση αλλά και πάλι θα έχεις περιορισμούς και τελικό αποτέλεσμα αμφίβολο. γ) Τοποθέτηση κλιματιστικού σύμφωνα με του κανόνες του κατασκευαστή. Αγορά νέου κλιματιστικού ή μεταφορά του ίδιου και μεταφορά όπως είναι τοποθετημένο προς το διάδρομο (μεταφορά δηλαδή κάποια μέτρα δεξιότερα και +15-25 πόντους χαμηλότερα, περίπου απέναντι από τζάκι) ώστε να εξασφαλιστεί καλύτερη κατανομή αέρα με συνέπεια την αισθητή βελτίωση της κατάστασης, ιδίως με την αγορά ακόμα μεγαλύτερου κλιματιστικού. Μειονεκτήματα θα είναι εμφανές ένα καναλάκι που θα ξεκινά από την εσωτερική μονάδα μέχρι εκεί που θα γίνει νέα διάτρηση για να συνδεθεί με την εξωτερική μονάδα. Όχι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά θα δεις σημαντική βελτίωση. δ) Τοποθέτηση αν είναι εφικτό δίπλα από την πόρτα της κουζίνας που βγαίνει στο μπαλκόνι, τελικό αποτέλεσμα ίδια με τα γ. Δεν ξέρω μέχρι που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για να έχεις καλά αποτελέσματα, αλλά χοντρικά και πρόχειρα αυτές βλέπω ως λύσεις. Υ.Γ.1 Απο την πλευρά που είναι το τζάκι δεν μπορεί να τοποθετηθεί; Υ.Γ.2 Όπως και να έχει περίμενε και τον "σταρένιο" που εχει πρακτική εμπειρία και θα σε βοηθήσει παραπάνω. Edited July 12, 2012 by kiriakosk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Starenios Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 (edited) @MaleBuffy : Για να μη κάνω μεγάλα quote με όσα έχουν αναφερθεί :) -Είναι δύσκολη περίπτωση και έπρεπε και αν είχες αμφιβολίες να ζητήσεις γνώμη και άλλων.Σίγουρα κάποιοι θα πρότειναν και τα παρακάτω και θα ήξεραν γιατί υπάρχουν οι οδηγίες τοποθέτισης στην συσκευασία :O Θα σου έλεγαν λοιπόν, ότι πρέπει να βάλεις το εξωτερικό μηχάνημα να αναπνέει, κάπου αλλού ή στο δάπεδο (αν δεν υπάρχει αλλού χώρος) με λίγο περισσότερες σωληνώσεις και θα είσαι πιο άνετα με μηχάνημα είτε οροφής (πάνω και προς αριστερά από εκεί που έχεις βάλει το υπάρχων κλιματιστικό) με στόχευση κατά μήκος του δωματίου προς κουζίνα,ή με κάποιο κλιματιστικό δαπέδου (πίσω εκεί που είναι το παιδάκι σου κάτω από το μισό παράθυρο, και τραβάς τις κουρτίνες.) http://www.skroutz.gr/c/407/klimatistika/f/342364/%CE%94%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%82.html?keyphrase=klimatistika Για να μην αχρηστεύσεις τώρα το υπάρχων κλιματιστικό ,μπορείς να του αλλάξεις θέση και να το βάλεις πάνω στην μπαλκονόπορτα στην κουζίνα στο Γ του σχεδιαγράμματος του τοίχου αριστερά (δηλ. μεταξύ μπαλκονιού -παραθύρου το εσωτερικό του μέρος).Ομως αν ο αέρας φτάνει οριακά στον σαλόνι λόγω απωλειών (παραθυρα-πόρτες) ,και είναι το πιό πιθανό δεδομένου ότι τα Toyotomi δεν έχουν δυνατούς ανεμιστήρες ,θα πρέπει να βάλεις και δεύτερο κλιματιστικό στο σαλόνι αναγκαστικά δαπέδου ή οροφής.Εννοείται τώρα θα πρέπει να βρείς καλύτερο τεχνικό να συζητήσεις επιμέρους ότι είπαμε :) Edited July 12, 2012 by Starenios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaleBuffy Δημ. July 12, 2012 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2012 Με λίγα λόγια θέλω μεγαλύτερο και σωστά τοποθετημενο κλιματιστικο. Λες ενα 18αρι η 24αρι να παρω λαμβάνοντας υπόψη οτι θα παει λογικά πανω απο το παράθυρο του σαλονιού δίπλα απο εκει που ειναι τωρα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts