Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός


CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα, εχω διαβασει τα προηγουμενα posts και ειμαι αναμεσα σε 1-2 κλιματιστικα (Mitsu.), αλλα, πριν καταληξω σιγουρα καπου

θα ηθελα μια τελευταια γνωμη και απο εδω μεσα. Σιγουρα θα καλεσω και εναν τεχνικο να δει το χωρο απο κοντα, αλλα, για

την ωρα θα σας τον περιγραψω.

 

Ειναι καταστημα, χωρις θερμανση. Ισογειο 45m² και παταρι το ιδιο, το πρωτο εχει 3μ υψος και το δευτερο περιπου 2.50μ.

Επικοινωνουν μεταξυ τους με εσωτερικη σκαλα, το ανοιγμα της περιπου 1.5μ διαμετρο. Το καταστημα ειναι βορειοδυτικο,

και η προσοψη του καλυπτεται κατα κορον απο τζαμαριες. Τι και ποσα κλιμαστικα θα χρειαστουν? Θα δουλεψουν και για

θερμανση και ως ψυξη.

Link to comment
Share on other sites

@ Chris82:

Oπως τα περιγράφεις ,το 9αρι στο σαλόνι μάλλον είναι λίγο καθώς έχεις αρκετές απώλειες θερμοκρασίας.Το τι ταιριάζει στην υπάρχουσα εγκατάσταση σου θα το κρίνει τεχνικός επιτόπου.Γενικά για 12αρι παρόμοιας ποιοτητας, ίσως καλύπτεσαι για μεγαλύτερο μηχάνημα ή καλύτερης ποιοτητας θα θέλει από την αρχή.Το Moris που κοίταξες είναι φασόν μηχάνημα από την Gree και ισχύουν ότι έχουμε πει για τα φασόν και τα Κινέζικα γενικά.Επίσης η υποστήριξη στο συγκεκριμένο αν δεν έχεις γνωστό από κατάστημα κλιματισμού που έχει άκρες ,είναι προβληματική.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν κατάλαβα αν τελικά χρειάζονται νέοι σωλήνες για αντικατάσταση του 9αριου από 12άρι ή 18άρι... :rolleyes:

 

Κρίμα καιβμου φάνηκε όμορφο το Moris (+ τα 10 χρόνια εγγύησης του συμπιεστή)...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους αλλά ειδικότερα στο μέλος Starenios στον οποίο απευθύνω το μήνυμα μου ως τον ποιο ειδικό στο συγκεκριμένο topic.

 

Έχω διαβάσει όλο το θέμα για τα κλιματιστικά και αυτή τη στιγμή είμαι κοντά στην απόφαση να αγοράσω ένα κλιματιστικό για τον χώρο που φαίνεται στο σκαρίφημα που επισυνάπτω.

 

http://dl.dropbox.com/u/72298524/skarifima.jpg

 

Τα στοιχεία του χώρου πέρα από όσα αναφέρονται στο σκαρίφημα ώστε να βοηθήσω στη πιο εμπεριστατωμένη απάντηση σχετικά με το αν έχω κάνει τη σωστή επιλογή (την οποία θα αναφέρω πιο κάτω).

 

  • Τελευταίος όροφος

  • Σκεπή χωρίς μόνωση/κεραμίδια

  • Εκτεθειμένο σε όλους τους καιρούς

  • Διπλή τοιχοποιία με φελιζόλ ενδιάμεσα (κατασκευή 1990 περίπου)

  • Παλιά κουφώματα με διπλά κρύσταλλα (κατασκευή 1991 περίπου)

  • Χώρος προς κάλυψη περίπου 36 τμ (δεν έχω αφαιρέσει τις "νεκρές επιφάνειες")

 

Εξαιτίας των πιο πάνω (απώλειες, κακή έως ανύπαρκτη θερμομόνωση) ενώ η λογική επιλογή θα ήταν ένα κλιματιστικό κοντά στα 18Κ BTU οδηγούμαι προς την αγορά ενός κλιματιστικού άνω των 20Κ BTU και συγκεκριμένα σε αυτό.

 

Πρώτα θα ήθελα να ρωτήσω αν κρίνεται σωστή η επιλογή από την άποψη της επάρκειας για τον συγκεκριμένο χώρο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεύτερον αν κρίνεται σωστή ως επιλογή μοντέλου/κατασκευαστή (έχω διαβάσει όλες τις αναφορές στο συγκεκριμένο μοντέλο/κατασκευαστή στο thread). Να συμπληρώσω ότι προφανώς το κλιματιστικό το θέλω και για ψύξη και για θέρμανση. Να αναφέρω επίσης πως στο συγκεκριμένο οίκημα, μέρες όπως τη σημερινή, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του άνετα φτάνει τους 34 βαθμούς και τους ξεπερνά (αυτή μέτρησα σήμερα το απόγεμα γύρω στις 6 στον χώρο που περιγράφω). Τον χειμώνα η κατάσταση είναι αντιστρόφως ανάλογη.

 

Ανοικτός σε προτάσεις και συμβουλές.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Νικόλας

Edited by Ich_bin
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους...είμαι εντελώς νέος στο forum και γράφτηκα επειδή έχω κάποιες απορίες σε σχέση με την επιλογή κλιματιστικού...

 

Ξεκινάμε, το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί στο σπίτι, σε ενιαίο χώρο(σαλόνι-κουζίνα-γραφείο) ακριβώς απέναντι(περίπου 6 μέτρα) από τις δύο πόρτες που οδηγούν στα υπνοδωμάτια...ο ενιαίος χώρος είναι περίπου 55τμ και το υπόλοιπο σπίτι είναι άλλο τόσο(έχει σημασία που το αναφέρω!).

 

Θα τοποθετηθεί μόνο ένα κλιματιστικό στο σπίτι(άρα μιλάμε για 24+[να γιατί το ανέφερα!]) και επειδή δεν έχω ιδέα ποια είναι καλά και ποια όχι προσπαθώ να βρω από κάπου απαντήσεις...Το συγκεκριμένο thread έχει 200+ σελίδες και δεν μπορώ να τις διαβάσω όλες οπότε παρακαλώ να είστε επιεικής αν έχουν απαντηθεί ήδη παρόμοια ερωτήματα με το δικό μου...

 

Αυτά που έχω βρει είναι τα εξής :

http://www.skroutz.gr/s/268419/Toyotomi-Kuro-MTN-MTG-A271DV.html

http://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LF.html

http://www.skroutz.gr/s/275860/Sharp-AY-XP24LR.html

http://www.skroutz.gr/s/287730/Mitsubishi-MSZ-GE71VA.html

http://www.skroutz.gr/s/390200/Fujitsu-ASYG30LF.html

 

Δεν έχω ιδέα ποιες εταιρείες κατασκευάζουν καλά(εννοώ απροβλημάτιστα!) κλιματιστικά, δεν έχω ιδέα που κατασκευάζονται τα κλιματιστικά της κάθε εταιρείας και θα ήθελα ως απαραίτητες προϋποθέσεις την καθαρότητα του αέρα, την αθόρυβη(όσο γίνεται) λειτουργία και την κατανάλωση Α κλάσης...

 

Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!...:D

 

:thanks: εκ των προτέρων!!!.........

Link to comment
Share on other sites

@ virtus : Είναι θέμα που θα κρίνει ηλεκτρολόγος στον χώρο σου .Mε 20αρα ασφάλεια δεν έχεις συνήθως πρόβλημα ,όμως πολλά μέτρια μηχανήματα θέλουν και 24αρα αν ζορίζονται ανάλογα τον ηλεκτρικό πίνακα,γραμμές κλπ.Τρισαφικό είναι πλεονασμός αν δεν έχεις πολλά μηχανήματα στον χώρο.

 

 

 

 

Oπως τα περιγράφεις ,το 9αρι στο σαλόνι μάλλον είναι λίγο καθώς έχεις αρκετές απώλειες θερμοκρασίας.Το τι ταιριάζει στην υπάρχουσα εγκατάσταση σου θα το κρίνει τεχνικός επιτόπου.Γενικά για 12αρι παρόμοιας ποιοτητας, ίσως καλύπτεσαι για μεγαλύτερο μηχάνημα ή καλύτερης ποιοτητας θα θέλει από την αρχή.Το Moris που κοίταξες είναι φασόν μηχάνημα από την Gree και ισχύουν ότι έχουμε πει για τα φασόν και τα Κινέζικα γενικά.Επίσης η υποστήριξη στο συγκεκριμένο αν δεν έχεις γνωστό από κατάστημα κλιματισμού που έχει άκρες ,είναι προβληματική.

 

 

 

Oπως λέμε κάθε φορά ,το τι χρειάζεσαι και τι ταιριαζει για τον χώρο σου το κρίνει τεχνικός επιτόπου . :) Σε δύσκολες συνθήκες και με από απώλειες θερμοκρασίας κλπ όπως τα περιγράφεις ,κατάλληλο είναι αυτό http://www.skroutz.gr/s/1910661/Mitsubishi-SRK-SRC-71ZK-S.html και αν βρείς το προηγούμενο του http://www.skroutz.gr/s/82444/Mitsubishi-SRK-71ZE-S.html ,καλύτερα .Είναι κορυφαίο πανίσχυρο μηχάνημα ,ημιεπαγγελματικό ,το έχουμε αναφέρει πολλές φορές ,και πρόσφατα κάτοχος :) Μπορεί να μπεί κάπου στο σαλόνι,έχει πολλαπλή κατανομή αέρα με ρύθμιση κλπ καλούδια ,αρκεί να μην κάθεσε απο κάτω ,γιατί θα ενοχλεί λόγω έντασης.Σε φθηνότερα πάλι 24αρι κοιτάς,αλλά η βάση τιμής-ποιοτητας είναι διαφορετική http://www.skroutz.gr/s/328486/LG-Libero-E-E24SQ.html και http://www.skroutz.gr/s/335212/Midea-MSR-24HRDN1.html και http://www.skroutz.gr/s/298553/Gree-Change-GRS-241-HI-JCD-N2.html

 

Φθηνότερη λύση με μικρότερο κλιματιστικό κάπου (βασικά σε χώρο να πηγαίνει και αλλού ό αέρας) και ανεμιστήρες λόγω ότι το οικονομικό πονά σήμερα ,αλλά για τα τμ σου και τις απώλειες που περιγράφεις δεν θα έχεις απόδοση, και με τους ανεμιστήρες υπάρχει κίνδυνος η ψύξη-θερμανση να έρχεται στα μούτρα και θα αρρωστήσεις.Ακόμα και ανώτερο μηχανημα σε ένταση ανεμιστήρα,αλλά μικρότερο σε ισχύ μηχάνημα να βάλεις, οι τιμές είναι πλέον παρόμοιες με 18+αρια μηχανήματα και από 900+ ευρώ θα κινηθείς αναγκαστικά.

 

 

 

Tα καλύτερα για την χρήση που θές είναι http://www.skroutz.gr/s/268927/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-10PAVP-E-RAS-10PKVP-E.html και http://www.skroutz.gr/s/289677/Mitsubishi-SRK-25ZJX-S.html?keyphrase=Mitsubishi+%2F+SRK-25ZJX-S .Ομως θα πρέπει να δεί τεχνικός τον χώρο σου, μήπως χρειάζεσαι τα ίδια 12αρια για πιό άνετη απόδοση το χειμώνα, και αν ενοχλούν τα ρυθμίζεις λιγότερο.

 

 

 

Eίναι "μόδα" πλέον για μείωση κόστους ,πολλοί κατασκευαστές να πειράζουν βασικά τις στροφές του ίδιου συμπιεστή για να πετύχουν "καλύτερες" τιμές χαρακτηριστικών, και να πουλήσουν το ίδιο προιόν ξανά (με λιφτινκ) για "καλύτερο" με αυξημένη τιμή.Η πράξη δυστυχώς έχει δείξει ότι το αρχικό μοντέλο πάντα είναι καλύτερο συνολικά τελικά.:cry:

 

 

 

Καλώς ήλθες στην παρέα μας :) Οπως έχουμε πεί κατά επανάληψη ,διάγνωση καλής κακής λειτουργίας δεν μπορεί να γίνει σε ένα φορουμ,μόνο υποθέσεις.Αλλά και πάλι δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι μόνος σου αν βρεθεί λύση.:) Οπως σωστά κάλεσες τεχνικό ,θα πρέπει αυτός να ξέρει την φίρμα και το μηχάνημα για την διάγνωση για να ερμηνεύσει τα μηνύματα λάθους που πήρες ,αν δεν γράφουν οι οδηγίες εγκατάστασης ή χρήσης σχετικά.

 

Αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα , και το μηχάνημα έχει προστασία ,όταν ξανάρχεται η τάση θα έπρεπε να παίρνει πάλι μπροστά στις προηγούμενες ρυθμίσεις και να δουλεύει κανονικά ή να σταματά σε standby και να πρέπει να το ξαναβάλεις σε λειτουργία. (γράφουν και οι οδηγίες σχετικά) .Αν δεν γίνεται έτσι κάτι άλλο συμβαίνει που δεν ήξερε ο τεχνικός να σου πεί .Για να αποκλείσεις άλλη αιτία φέρε και ηλεκτρολόγο να κοιτάξει τον ηλεκτρικό σου πίνακα από που παίρνει ρεύμα το μηχάνημα κλπ θέματα τάσης.

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου. Ξέρω είναι θέμα τεχνικού αλλά ο συγκεκριμένος και δη ειδικός όπως δηλώνει στα LG μου είπε ότι είναι θέμα πτώσης τάσης, σε συνδυασμό πιθανόν με ευαίσθητο αισθητήρα. ΟΚ το δέχομαι. Τα προηγούμενα καλοκαίρια δεν υπήρχαν πτώσεις τάσης; δεν υπήρχαν ανοιχτές άλλες συσκευές στο σπίτι ; Και δεν έγινε καμιά ηλεκτρολογική μετατροπή. Θέλω να πω ότι μιας και οι συνθήκες λειτουργίας (ηλεκτρολογικό δίκτυο, aircondition, άλλες ηλεκτρικές συσκευές) παραμένουν οι ίδιες κάποια βλάβη, λογικά υποθέτω θα έχει το aircondition. Ο τεχνικός ήρθε μέτρησε amber κοίταξε το freon έκανε απολύμανση πήρε 50 euros και μου είπε αν το ξαναπάθει φώναξε με. Γι αυτό γράφω μιας κι αυτός δε μου δίνει κάποια ιδέα μήπως μου δώσει κάποιος εδώ μέσα, να δω τι θα κάνω. Θα μου πείτε άλλαξε τεχνικό...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου. Ξέρω είναι θέμα τεχνικού αλλά ο συγκεκριμένος και δη ειδικός όπως δηλώνει στα LG μου είπε ότι είναι θέμα πτώσης τάσης, σε συνδυασμό πιθανόν με ευαίσθητο αισθητήρα. ΟΚ το δέχομαι. Τα προηγούμενα καλοκαίρια δεν υπήρχαν πτώσεις τάσης; δεν υπήρχαν ανοιχτές άλλες συσκευές στο σπίτι ; Και δεν έγινε καμιά ηλεκτρολογική μετατροπή. Θέλω να πω ότι μιας και οι συνθήκες λειτουργίας (ηλεκτρολογικό δίκτυο, aircondition, άλλες ηλεκτρικές συσκευές) παραμένουν οι ίδιες κάποια βλάβη, λογικά υποθέτω θα έχει το aircondition. Ο τεχνικός ήρθε μέτρησε amber κοίταξε το freon έκανε απολύμανση πήρε 50 euros και μου είπε αν το ξαναπάθει φώναξε με. Γι αυτό γράφω μιας κι αυτός δε μου δίνει κάποια ιδέα μήπως μου δώσει κάποιος εδώ μέσα, να δω τι θα κάνω. Θα μου πείτε άλλαξε τεχνικό...

 

Για όσα μου γράφεις κάπως έτσι συμβαίνει. Δηλαδή σταματά να λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Το εσωτερικό δουλεύει σαν ανεμιστήρας και βγάζει τον κωδικό C1. Το κλείνω το αφήνω καθώς λένε οι οδηγίες και το βγάζω από την πρίζα για δέκα λεπτά (αυτό γράφει το βιβλιαράκι σε περίπτωση που μπορεί να μη λειτουργεί λόγω πτώσης τάσης). Το ξανά ανοίγω και λειτουργεί κανονικά. Για πόσο άγνωστο κάθε φορά. Απο δέκα λεπτά μέχρι και πολλές ώρες. Σήμερα έπρεπε να το βγάλω απο την πρίζα 10΄ δούλευε για 10' σταματούσε και πάλι από την αρχή. Επαναλήφθηκε η διαδικασία περίπου 10 φορές και μετά απογοητεύτηκα. Δεν μπορεί να είναι πτώση τάσης κάποια βλάβη είναι.

Link to comment
Share on other sites

σε εξοχικη κατοικια εχω ενα toyotomi 13 ετων (αν θυμαμαμαι καλα το βαλαμε το 1999)

το προβλημα ειναι οτι χαθηκε το χειριστηριο του , το ειχα νοικιασμενο το σπιτι, εφυγαν οι ενοικοι

και μου αφησαν το κλιματιστικο χωρις χειριστηριο

 

ξερει κανεις που μπορω να βρω universal χειριστηριο/τηλεκοντρολ

αλλα να ειναι συμβατο με ΤΟΥΟΤΟΜΙ ? ? ? εχω αγορασει 2 εως τωρα τα οποια ΔΕΝ εκαναν τιποτα

με 1000 κωδικους το ενα και 2000 κωδικους το αλλο, αλλα δεν εκαναν δουλεια

απο σχετικο ψαξιμο στο νετ, δνε βρηκα κανενα universal που να υποστηριζει ΤΟΥΟΤΟΜΙ

 

ps: ρωτησα στην επισημη αντιπροσωπια και μου ειπαν οτι λογο παλαιωτητας ΔΕΝ εχουν ουτε αυτοι

για να αγορασω νεο

 

ενα γνωριζει καποιος που μπορω να βρω καποιο κοντρολ, γιατι "καιγομαι"

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

@ bassakos : θα πρέπει να κοιτάξεις αν δουλεύει ενα universal τηλεκοντρολ , με κωδικούς άλλων εταιριών ,καθως τα Toyotomi είναι φασόν σε κατασκευή.Αν δεν μπορεί να σε βοηθήσει η αντιπροσωπεία,το μόνο που απομένει να κάνεις είναι δοκιμές με άλλα .Υπάρχουν συμβατα που δουλεύουν με μια φίρμας κλιματιστικά μόνο .Ρώτα σε κατάστημα κλιματισμού ή σε ηλεκτραγορά ή σε κατάστημα γενικών ανταλλακτικών ηλεκτρικών συσκευών αν μπορούν να σου φέρουν ,έχουν καταλόγους εταιριών με συμβατά ανταλλακτικά κλπ.

 

 

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου. Ξέρω είναι θέμα τεχνικού αλλά ο συγκεκριμένος και δη ειδικός όπως δηλώνει στα LG μου είπε ότι είναι θέμα πτώσης τάσης, σε συνδυασμό πιθανόν με ευαίσθητο αισθητήρα. ΟΚ το δέχομαι. Τα προηγούμενα καλοκαίρια δεν υπήρχαν πτώσεις τάσης; δεν υπήρχαν ανοιχτές άλλες συσκευές στο σπίτι ; Και δεν έγινε καμιά ηλεκτρολογική μετατροπή. Θέλω να πω ότι μιας και οι συνθήκες λειτουργίας (ηλεκτρολογικό δίκτυο, aircondition, άλλες ηλεκτρικές συσκευές) παραμένουν οι ίδιες κάποια βλάβη, λογικά υποθέτω θα έχει το aircondition. Ο τεχνικός ήρθε μέτρησε amber κοίταξε το freon έκανε απολύμανση πήρε 50 euros και μου είπε αν το ξαναπάθει φώναξε με. Γι αυτό γράφω μιας κι αυτός δε μου δίνει κάποια ιδέα μήπως μου δώσει κάποιος εδώ μέσα, να δω τι θα κάνω. Θα μου πείτε άλλαξε τεχνικό...

 

Αν έχεις αμφιβολίες,είναι απλό ,μπορείς να ρωτήσεις άλλο τεχνικό που ξέρει από LG ,όπως και ηλεκτρολόγο αν φταίει κάτι στην εγκατάσταση σου.

Επειδη ως τώρα δεν είχες πρόβλημα ,δεν σημαίνει ότι δεν θα χαλασει κάτι κάποτε .:)

 

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν κατάλαβα αν τελικά χρειάζονται νέοι σωλήνες για αντικατάσταση του 9αριου από 12άρι ή 18άρι... :rolleyes: Κρίμα καιβμου φάνηκε όμορφο το Moris (+ τα 10 χρόνια εγγύησης του συμπιεστή)...

 

Οπως σου απάντησα ....."Το τι ταιριάζει στην υπάρχουσα εγκατάσταση σου θα το κρίνει τεχνικός επιτόπου.Γενικά για 12αρι παρόμοιας ποιοτητας, ίσως καλύπτεσαι, για μεγαλύτερο μηχάνημα ή καλύτερης ποιοτητας θα θέλει από την αρχή" εννοούσα σωληνώσεις κλπ :) Για τις εγγυήσεις έχουμε πει http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3671389#post3671389

 

Καλησπερα, εχω διαβασει τα προηγουμενα posts και ειμαι αναμεσα σε 1-2 κλιματιστικα (Mitsu.), αλλα, πριν καταληξω σιγουρα καπου θα ηθελα μια τελευταια γνωμη και απο εδω μεσα. Σιγουρα θα καλεσω και εναν τεχνικο να δει το χωρο απο κοντα, αλλα, για την ωρα θα σας τον περιγραψω.

 

Ειναι καταστημα, χωρις θερμανση. Ισογειο 45m² και παταρι το ιδιο, το πρωτο εχει 3μ υψος και το δευτερο περιπου 2.50μ. Επικοινωνουν μεταξυ τους με εσωτερικη σκαλα, το ανοιγμα της περιπου 1.5μ διαμετρο. Το καταστημα ειναι βορειοδυτικο,και η προσοψη του καλυπτεται κατα κορον απο τζαμαριες. Τι και ποσα κλιμαστικα θα χρειαστουν? Θα δουλεψουν και για θερμανση και ως ψυξη.

 

Από την περιγραφή σου δεν χρειάζεσαι 2 κλιματιστικά.Οτι αναφέραμε στο μέλος monographix σε καλύπτει ,αν μπορείς να το βάλεις ψηλά http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4190869#post4190869

 

Καλησπέρα σε όλους αλλά ειδικότερα στο μέλος Starenios στον οποίο απευθύνω το μήνυμα μου ως τον ποιο ειδικό στο συγκεκριμένο topic.

 

Έχω διαβάσει όλο το θέμα για τα κλιματιστικά και αυτή τη στιγμή είμαι κοντά στην απόφαση να αγοράσω ένα κλιματιστικό για τον χώρο που φαίνεται στο σκαρίφημα που επισυνάπτω. http://dl.dropbox.com/u/72298524/skarifima.jpg

 

Τα στοιχεία του χώρου πέρα από όσα αναφέρονται στο σκαρίφημα ώστε να βοηθήσω στη πιο εμπεριστατωμένη απάντηση σχετικά με το αν έχω κάνει τη σωστή επιλογή (την οποία θα αναφέρω πιο κάτω).

 

  • Τελευταίος όροφος

  • Σκεπή χωρίς μόνωση/κεραμίδια

  • Εκτεθειμένο σε όλους τους καιρούς

  • Διπλή τοιχοποιία με φελιζόλ ενδιάμεσα (κατασκευή 1990 περίπου)

  • Παλιά κουφώματα με διπλά κρύσταλλα (κατασκευή 1991 περίπου)

  • Χώρος προς κάλυψη περίπου 36 τμ (δεν έχω αφαιρέσει τις "νεκρές επιφάνειες")

 

Εξαιτίας των πιο πάνω (απώλειες, κακή έως ανύπαρκτη θερμομόνωση) ενώ η λογική επιλογή θα ήταν ένα κλιματιστικό κοντά στα 18Κ BTU οδηγούμαι προς την αγορά ενός κλιματιστικού άνω των 20Κ BTU και συγκεκριμένα σε αυτό.

 

Πρώτα θα ήθελα να ρωτήσω αν κρίνεται σωστή η επιλογή από την άποψη της επάρκειας για τον συγκεκριμένο χώρο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεύτερον αν κρίνεται σωστή ως επιλογή μοντέλου/κατασκευαστή (έχω διαβάσει όλες τις αναφορές στο συγκεκριμένο μοντέλο/κατασκευαστή στο thread). Να συμπληρώσω ότι προφανώς το κλιματιστικό το θέλω και για ψύξη και για θέρμανση. Να αναφέρω επίσης πως στο συγκεκριμένο οίκημα, μέρες όπως τη σημερινή, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του άνετα φτάνει τους 34 βαθμούς και τους ξεπερνά (αυτή μέτρησα σήμερα το απόγεμα γύρω στις 6 στον χώρο που περιγράφω). Τον χειμώνα η κατάσταση είναι αντιστρόφως ανάλογη.

 

Ανοικτός σε προτάσεις και συμβουλές.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Νικόλας

 

Χαίρομαι που έδειξες την πρέπουσα μελέτη σε ότι έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ,και έκανες και την σωστή επιλογή σε μηχάνημα και στην κατάλληλη θέση .Θα πρέπει όμως να ζητήσεις και γνώμη τεχνικού αν μπορεί να μπεί εκεί που θέλεις μέσα, και ειδικά το έξω σε βάση ,γιατί και τα δύο μέρη ενοχλούν όπως έχουμε πει.Παρεπιπτώντος στις πρόσφατες ερωτήσεις με δύσκολες περιπτώσεις τυγχάνει να είναι το κατάλληλο μηχάνημα σαν σειρά :) .

Yπόψη όμως μπορεί να βρείς διαθέσιμο ανάλογα και το facelift http://www.skroutz.gr/c/407/klimatistika.html?keyphrase=Mitsubishi+SRK-63ZK-S

 

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους...είμαι εντελώς νέος στο forum και γράφτηκα επειδή έχω κάποιες απορίες σε σχέση με την επιλογή κλιματιστικού...

 

Ξεκινάμε, το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί στο σπίτι, σε ενιαίο χώρο(σαλόνι-κουζίνα-γραφείο) ακριβώς απέναντι(περίπου 6 μέτρα) από τις δύο πόρτες που οδηγούν στα υπνοδωμάτια...ο ενιαίος χώρος είναι περίπου 55τμ και το υπόλοιπο σπίτι είναι άλλο τόσο(έχει σημασία που το αναφέρω!).

 

Θα τοποθετηθεί μόνο ένα κλιματιστικό στο σπίτι(άρα μιλάμε για 24+[να γιατί το ανέφερα!]) και επειδή δεν έχω ιδέα ποια είναι καλά και ποια όχι προσπαθώ να βρω από κάπου απαντήσεις...Το συγκεκριμένο thread έχει 200+ σελίδες και δεν μπορώ να τις διαβάσω όλες οπότε παρακαλώ να είστε επιεικής αν έχουν απαντηθεί ήδη παρόμοια ερωτήματα με το δικό μου...

 

Αυτά που έχω βρει είναι τα εξής :

http://www.skroutz.gr/s/268419/Toyotomi-Kuro-MTN-MTG-A271DV.html

http://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LF.html

http://www.skroutz.gr/s/275860/Sharp-AY-XP24LR.html

http://www.skroutz.gr/s/287730/Mitsubishi-MSZ-GE71VA.html

http://www.skroutz.gr/s/390200/Fujitsu-ASYG30LF.html

 

Δεν έχω ιδέα ποιες εταιρείες κατασκευάζουν καλά(εννοώ απροβλημάτιστα!) κλιματιστικά, δεν έχω ιδέα που κατασκευάζονται τα κλιματιστικά της κάθε εταιρείας και θα ήθελα ως απαραίτητες προϋποθέσεις την καθαρότητα του αέρα, την αθόρυβη(όσο γίνεται) λειτουργία και την κατανάλωση Α κλάσης...Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!...:D :thanks: εκ των προτέρων!!!.........

 

Καλώς ήλθες στην παρέα μας . :) Οπως λέμε κατά επανάληψη ,το τι ταιριάζει στον χώρο σου θα το κρίνει τεχνικός που θα δεί επιτόπου ,

λαμβάνοντας υπόψη τι έχουμε πει και εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4186845#post4186845. Επειδή τονίζεις και το "υπόλοιπο σπίτι" ,πρέπει να το βάλεις κάπου πχ σε διαδρομο να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους.Από την περιγραφή σου και ότι διάλεξες τα καλύτερα είναι το http://www.skroutz.gr/s/287730/Mitsubishi-MSZ-GE71VA.html πού έχει ήπια ψύξη-θέρμανση ,και κλασικό καθαρισμό αέρα με αντοχής φίλτρο και το http://www.skroutz.gr/s/275860/Sharp-AY-XP24LR.html που έχει καλύτερο καθαρισμό και διανομή αέρα ,αλλά και πιο ευαισθησία στα φίλτρα

αν ο χώρος σου έχει πολύ βρωμιά,θερμότητα πχ από κουζίνα.

 

Στα χρήματα αυτά ,αν θες να καλύψεις καλύτερα και το υπόλοιπο σπίτι ,καλύτερα να κοιτάξεις το http://www.skroutz.gr/c/407/klimatistika.html?keyphrase=Mitsubishi+SRK-63ZK-S που μόλις έχουμε συζητήσει ,είναι κορυφαίο μηχάνημα,έχει ευκολίες ,κατανομή αερα, έχει πανίσχυρο ανεμιστήρα ,αλλά κοντά του όμως δεν θα μπορείς να σταθείς ,καλό καθαρισμό αέρα και σταθερό ιονιστή.Υπόψη όμως όλα τα μηχανήματα που συζητάμε έχουν μεγάλη εξωτερική μονάδα και θέλεις χώρο να το βάλεις και κατα προτίμηση σε βάση στο δάπεδο. Τα υπόλοιπα μηχανήματα που αναφέρεις ,είναι πιο υποδιέστερα ,Κινέζικα,αλλά ελαφρά μικρότερα σε όγκο αν βολεύουν .Περισσότερα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα από την μέση και μετά ,πως επιλέγουμε κάτι ,μοντέλα κλπ ,αν έχεις κέφι :)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες στην παρέα μας . :) Οπως λέμε κατά επανάληψη ,το τι ταιριάζει στον χώρο σου θα το κρίνει τεχνικός που θα δεί επιτόπου .Επειδή τονίζεις και το "υπόλοιπο σπίτι" ,πρέπει να το βάλεις κάπου πχ σε διαδρομο να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους.Από την περιγραφή σου και ότι διάλεξες τα καλύτερα είναι το http://www.skroutz.gr/s/287730/Mitsubishi-MSZ-GE71VA.html πού έχει ήπια ψύξη-θέρμανση ,και κλασικό καθαρισμό αέρα με αντοχής φίλτρο και το http://www.skroutz.gr/s/275860/Sharp-AY-XP24LR.html που έχει καλύτερο καθαρισμό και διανομή αέρα ,αλλά και πιο ευαισθησία στα φίλτρα αν ο χώρος σου έχει πολύ βρωμιά,θερμότητα πχ από κουζίνα.

 

Στα χρήματα αυτά ,αν θες να καλύψεις καλύτερα και το υπόλοιπο σπίτι ,καλύτερα να κοιτάξεις το http://www.alphaclimagr.gr/p.Se-18-Atokes-doseis-Mitsubishi-SRK-63ZE-S-A-A-energeiaki-klasi-HYPER-INVERTER-HIGH-C-O-P-KLIMATISTIKO-TOICHOU.216259.html που μόλις έχουμε συζητήσει ,είναι κορυφαίο μηχάνημα,έχει ευκολίες ,κατανομή αερα, έχει πανίσχυρο ανεμιστήρα ,αλλά κοντά του όμως δεν θα μπορείς να σταθείς ,καλό καθαρισμό αέρα και σταθερό ιονιστή.Υπόψη όμως όλα τα μηχανήματα που συζητάμε έχουν μεγάλη εξωτερική μονάδα και θέλεις χώρο να το βάλεις και κατα προτίμηση σε βάση στο δάπεδο. Τα υπόλοιπα μηχανήματα που αναφέρεις ,είναι μια κλάση λιγότερο ,Κινέζικα και παρόμοια σε επιδόσεις ,αλλα μικρότερα σε όγκο αν βολεύουν .:)

 

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, το κλιματιστικό θα μπει ακριβώς απέναντι από τις πόρτες των δωματίων όπως ανέφερα και πιο πάνω οπότε το ρεύμα αέρα θα κατευθύνεται άμεσα προς τα δωμάτια...εννοείται πως δεν θα έχει την ίδια θερμοκρασία ή ταχύτητα με το σαλόνι που θα βρίσκεται ακριβώς από κάτω αλλά δεν είναι εκεί το ζητούμενο.

 

Το ζητούμενο είναι η καλή θερμοκρασία στο μεγάλο χώρο και η άνετη στα υπνοδωμάτια. Ο χώρος για την εξυπηρέτηση της εξωτερικής μονάδας υπάρχει(βεράντα), και μάλιστα είναι εύκολα προσβάσιμος, δεν χρησιμοποιείται από εμένα ως εκμεταλεύσιμος χώρος ενώ είναι και σκιασμένος για πολύ μεγάλο διάστημα της ημέρας(φαντάζομαι θα παίζει κάποιο ρόλο στις θερμοκρασίες όπως και σε όλα τα μηχανήματα).

 

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι εννοείς ευαισθησία στα φίλτρα γιατί δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά...θα θέλουν συχνότερα καθαρισμό, αλλαγή, τι?

Επίσης, το Sharp που ανέφερα έχει ιονιστή όπως και το Mitsubishi που ανέφερες εσύ αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς "σταθερό ιονιστή" ενώ δεν ξέρω καθόλου αν έχει ιονιστή το Mitsubishi που πρότεινα εγώ.

Γενικά πάντως θεωρώ την ύπαρξη ιονιστή στα +, αλλά πάλι, δεν ξέρω αν είναι στην πραγματικότητα κάποιο θετικό ή αδιάφορο χαρακτηριστικό(με την έννοια του αν όντως κάνει κάτι στον αέρα!).

Αλήθεια, με τις καταναλώσεις ρεύματος των τριών γνωρίζεις τι γίνεται?...(εννοώ έχουν βάση οι τιμές που ανακοινώνουν οι εταιρείες, είναι κοντά ή ξεφεύγουν υπερβολικά?)

 

Υ.Γ κάποιο κλιματιστικό με πανίσχυρο ανεμιστήρα δεν θα είναι και θορυβώδες?

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι εννοείς ευαισθησία στα φίλτρα γιατί δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά...θα θέλουν συχνότερα καθαρισμό, αλλαγή, τι? Επίσης, το Sharp που ανέφερα έχει ιονιστή όπως και το Mitsubishi που ανέφερες εσύ αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς "σταθερό ιονιστή" ενώ δεν ξέρω καθόλου αν έχει ιονιστή το Mitsubishi που πρότεινα εγώ.

Γενικά πάντως θεωρώ την ύπαρξη ιονιστή στα +, αλλά πάλι, δεν ξέρω αν είναι στην πραγματικότητα κάποιο θετικό ή αδιάφορο χαρακτηριστικό(με την έννοια του αν όντως κάνει κάτι στον αέρα!). Αλήθεια, με τις καταναλώσεις ρεύματος των τριών γνωρίζεις τι γίνεται?...(εννοώ έχουν βάση οι τιμές που ανακοινώνουν οι εταιρείες, είναι κοντά ή ξεφεύγουν υπερβολικά?)Υ.Γ κάποιο κλιματιστικό με πανίσχυρο ανεμιστήρα δεν θα είναι και θορυβώδες?

 

Eυαισθησία στα φίλτρα ,αφορα και καθαρισμό και αντικατάσταση.Eπίσης σε έντονες συνθήκες βρωμιάς θελει και συχνότερα το εσωτερικό μέρος καθάρισμα από τεχνικό. Στο sharp o καθαρισμός αέρα αλλά και εσωτερικού του μηχανήματος γίνεται με κουμπί ,με ανακύκλωση αέρα ,όπως και στο Μitsubishi ΖΚ που πρότεινα .Συνήθη φθορά έχουν και τα υπόλοιπα φίλτρα.Στο Μitsubishi που πρότεινες εσυ ο καθαρισμός γίνεται συνεχεια κατά την λειτουργία με τον ίδιο τρόπο ,αλλά το βασικό φίλτρο κρατά πολύ περισσότερο 10 έτη.

 

Ο ιονιστής παρέχει ατμόσφαιρα και ευφορία σαν να βρίσκεσαι σε ποτάμι ,θάλασσα,βουνό αυτή την φρέσκια αισθηση, καθώς εκεί παράγονται στην φύση μια χημική σύσταση τα ιόντα.Στον σταθερό ιονιστή η ποσότητα είναι καθορισμένη που παράγεται.Στο Mitsubishι γίνεται ακόμα και με το κλιματιστικό κλειστό .Σε ιονιστές με γενήτρια, ανάλογα το μηχάνημα και την ποιότητα, λειτουργεί είτε σταθερά είτε προσαρμόζεται στον χώρο και αποδίδει ανάλογα.Εδώ μπορεί να συνδιαστεί και καθαρισμός αερα καθώς η γεννήτρια παράγει αντίστροφα ιόντα στπν χωρο και προσελκύει την βρωμιά της ατμόσφαιρας στο φίλτρο ,αφήνοντας τον χώρο με τα καθαρά ιόντα ,όπως αυτά που υπάρχουν σε μια καθαρή φύση.:)

 

Ο καθαρισμός με ιονιστή είναι ο καλύτερος καθαρισμός, και εκεί στηρίζονται σαν λειτουργία και οι μεμονωμένες συσκευές που κυκλοφορούν ,και είναι κατάλληλος για αλλεργίες κλπ αναπνευστικά προβλήματα.Βέβαια όπως είπαμε θέλει συνήθως και περισσότερο συντήριση άσχετα σε κάποιες εταιρίες τα φίλτρα αντέχουν περισσότερο.Από την αντίθετη πλευρά επειδή ο καθαρισμός αέρα μέσω ιονιστή πουλά στα καλά μηχανήματα,πολλές εταιρίες αναφέρουν ότι έχουν μηχανήματα που κάνουν και αυτά ,αλλά στην πράξη ο καθαρισμός γίνεται με κλασική ανακύκλωση αέρα ,και απλά είναι μαρκετινκ :O

 

Οσο αφορά τα χαρακτηριστικά με ότι αναφέρεται στα φυλλάδια έχουμε πεί δεν βγάζει κανείς άκρη,αφορά πάλι μαρκετινκ,για να είναι μέσα σε πολλές περιπτώσεις, με βάση κάποιες συνήθως αόριστες μετρήσεις των εταιριών .Ετσι υπόκειται στην αξιοπιστία της φίρμας στην κάθε αγορά στην πραξη για να τα πιστέψεις.Η Μitsubishi είναι στην 5αδα των εταιριών που οδηγούν τον κλάδο διεθνώς.Ομως πολλά αλλάζουν εύκολα ανάλογα την παραγγελία κάθε εισαγωγέα για το κόστος ή και από τις ίδιες τις εταιρίες για τον ίδιο λόγο και γι'αυτό αναφέρουν στα ψιλά ότι δεν φέρουν ευθύνη για αλλαγές .

 

Τέλος για τον ανεμιστήρα,όταν αναφέρουμε ότι ίσως ενοχλεί,αφορά και την ένταση και τον θόρυβο.Υπάρχουν πάντως και χαμηλες ταχύτητες.Γενικα κάτι ισχυρό δεν γίνεται να μην ενοχλεί ,και εδώ κάθε πέρσι και καλύτερα στα μηχανήματα,γιατί πολλές νέες σειρές προιόντων με μορφή λιφτινκ λόγω μείωσης του κόστους όλο και σκαρτεύουν .:cry:

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που έδειξες την πρέπουσα μελέτη σε ότι έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ,και έκανες και την σωστή επιλογή σε μηχάνημα και στην κατάλληλη θέση .Θα πρέπει όμως να ζητήσεις και γνώμη τεχνικού αν μπορεί να μπεί εκεί που θέλεις μέσα, και ειδικά το έξω σε βάση ,γιατί και τα δύο μέρη ενοχλούν όπως έχουμε πει.Παρεπιπτώντος στις πρόσφατες ερωτήσεις με δύσκολες περιπτώσεις τυγχάνει να είναι το κατάλληλο μηχάνημα σαν σειρά :) .

Yπόψη όμως μπορεί να βρείς διαθέσιμο ανάλογα και το facelift http://www.skroutz.gr/c/407/klimatistika.html?keyphrase=Mitsubishi+SRK-63ZK-S

 

Καλημέρα Starenie και ευχαριστώ για τον κόπο που κάνεις να απαντήσεις σε όλες μας τις απορίες. Κόπο, υπομονή και ανιδιοτέλεια γιατί αν και όπως φαίνεται είσαι από τους σοβαρούς επαγγελματίες του χώρου, ουδέποτε είδα να διαφημίζεσαι εμμέσως ή αμέσως (πέρα από την διασπορά των γνώσεών σου που μόνο χρήσιμη μπορεί να είναι και ουδόλως ιδιοτελής).

 

Λοιπόν, από απροσεξία μου έδωσα το Link του παλιού μοντέλου και όχι του facelift που είναι και αυτό που θέλω να αγοράσω. Για την εξωτερική μονάδα είμαι ενήμερος. Έχει μεγάλο όγκο και μεγάλο βάρος. Υπάρχει όμως μπαλκόνι μεγάλο πίσω ακριβώς από τον τοίχο που θα μπει η εσωτερική μονάδα και θα τοποθετηθεί φυσικά, στο δάπεδο. Για την εσωτερική μονάδα, νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι άλλωστε το ιδανικό σύμφωνα με όλα όσα κατά καιρούς έχεις αναφέρει. Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο που μου έχει διαφύγει.

 

Είναι τελικά ξεκάθαρο αν η εξωτερική μονάδα του facelift έχει τον αισθητήρα θερμοκρασίας όπως και το μοντέλο που αντικαθιστά; Θα ρωτήσω πριν το παραγγείλω καλού-κακού αλλά σκέφτομαι ότι εφόσον η αντιπροσωπεία είναι μία (Τουρνικιώτης) δεν γίνεται να πέσω σε μηχάνημα που δεν έχει τον αισθητήρα. Λογικά σκεπτόμενος, αν ο αντιπρόσωπος το εισάγει με τον αισθητήρα, τότε όλες οι διαθέσιμες μονάδες στην αγορά θα έχουν τον αισθητήρα. Σωστά ή....ξέρεις κάτι περισσότερο (αυτό είναι το μόνο σίγουρο :) ). Έχει επίσης προκύψει ένα ζήτημα με το SRK-63ZK. Από το κατάστημα το οποίο προσανατολίζομαι να κάνω την αγορά (ας όψονται οι πολλές και άτοκες δόσεις) μου είπαν ότι δεν έχει Ιονιστή. Πηγαίνοντας στην Heavy Industries κατέβασα το leaflet το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι υπάρχει ιονιστής που μάλιστα λειτουργεί σε 24ωρη βάση ακόμα και με κλειστό το μηχάνημα. Τι ισχύει τελικά;

 

 

Σε ευχαριστώ και πάλι.

 

Νικόλας

Edited by Ich_bin
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχω ένα Hitachi εδώ και ένα χρόνο πρέπει να φωνάξω ανθρωπο για συντήρησης?

Και σε περίπτωση που δεν φωνάξω θα έχω πρόβλημα με την εγγύηση?

Link to comment
Share on other sites

@Starenios

 

Τελικά θα καταλήξω στο Sharp που είναι και πιο καλαίσθητο από πλευράς σχεδιασμού, άρεσε και στη γυναίκα μου...σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου, όταν το παραλάβω και το εγκαταστήσω θα σου γράψω και τις πρώτες εντυπώσεις μου!:)

 

Και πάλι ευχαριστώ...:thanks:

 

Υ.Γ επειδή μόλις έπεσα πάνω σε αυτά που λες εδώ : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=74434&page=143 ήθελα να ρωτήσω αν αυτό που πρότεινες : http://www.skroutz.gr/c/407/klimatistika.html?keyphrase=Mitsubishi+SRK-63ZK-S έχει τους εξωτερικούς αισθητήρες όπως το 63ZE-S ή όχι(το θεωρώ καλό spec).

Edited by O_Pateras
Link to comment
Share on other sites

@ O_Pateras : Δες αμέσως παρακάτω την απάντηση που δίνω σε παρόμοια ερώτηση :)

 

Καλημέρα Starenie και ευχαριστώ για τον κόπο που κάνεις να απαντήσεις σε όλες μας τις απορίες. Κόπο, υπομονή και ανιδιοτέλεια γιατί αν και όπως φαίνεται είσαι από τους σοβαρούς επαγγελματίες του χώρου, ουδέποτε είδα να διαφημίζεσαι εμμέσως ή αμέσως (πέρα από την διασπορά των γνώσεών σου που μόνο χρήσιμη μπορεί να είναι και ουδόλως ιδιοτελής).

 

Λοιπόν, από απροσεξία μου έδωσα το Link του παλιού μοντέλου και όχι του facelift που είναι και αυτό που θέλω να αγοράσω. Για την εξωτερική μονάδα είμαι ενήμερος. Έχει μεγάλο όγκο και μεγάλο βάρος. Υπάρχει όμως μπαλκόνι μεγάλο πίσω ακριβώς από τον τοίχο που θα μπει η εσωτερική μονάδα και θα τοποθετηθεί φυσικά, στο δάπεδο. Για την εσωτερική μονάδα, νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι άλλωστε το ιδανικό σύμφωνα με όλα όσα κατά καιρούς έχεις αναφέρει. Εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο που μου έχει διαφύγει.

 

Είναι τελικά ξεκάθαρο αν η εξωτερική μονάδα του facelift έχει τον αισθητήρα θερμοκρασίας όπως και το μοντέλο που αντικαθιστά; Θα ρωτήσω πριν το παραγγείλω καλού-κακού αλλά σκέφτομαι ότι εφόσον η αντιπροσωπεία είναι μία (Τουρνικιώτης) δεν γίνεται να πέσω σε μηχάνημα που δεν έχει τον αισθητήρα. Λογικά σκεπτόμενος, αν ο αντιπρόσωπος το εισάγει με τον αισθητήρα, τότε όλες οι διαθέσιμες μονάδες στην αγορά θα έχουν τον αισθητήρα. Σωστά ή....ξέρεις κάτι περισσότερο (αυτό είναι το μόνο σίγουρο :) ). Έχει επίσης προκύψει ένα ζήτημα με το SRK-63ZK. Από το κατάστημα το οποίο προσανατολίζομαι να κάνω την αγορά (ας όψονται οι πολλές και άτοκες δόσεις) μου είπαν ότι δεν έχει Ιονιστή. Πηγαίνοντας στην Heavy Industries κατέβασα το leaflet το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι υπάρχει ιονιστής που μάλιστα λειτουργεί σε 24ωρη βάση ακόμα και με κλειστό το μηχάνημα. Τι ισχύει τελικά; Σε ευχαριστώ και πάλι. Νικόλας

 

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :) Οπως έχω ξαναγράψει ,η ώθηση μου να προσπαθώ να προσφέρω ότι γνωρίζω από το κλάδο ,είναι

γιατί ξέρω πολλές αδικίες, και γι'αυτό πρέπει να ψάχνουμε αυτούς στην αγορά που αγωνίζονται τίμια για την καθημερινότητα τους ,

και ξέρουν ότι ο ευχαριστημένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση, οπότε δεν κοιτάνε απλά να του πάρουν τα χρήματα.

 

Στην Ελλάδα επειδή πολλά πράγματα πάντα δεν λειτουργούσαν σωστά από ενημέρωση,έλεγχο της αγοράς κλπ για διάφορους λόγους, σε πολλούς κλάδους ,και τώρα λόγω της κρίσης όλα γίνονται και χειρότερα ,θέλει ακόμα περισσότερο προσοχή που δίνουμε τα χρήματα μας

(που πλέον είναι πολύ δύσκολα να βγούν).:cry:

 

Στις απορίες σου ,σταθερό ιονιστή όλα έχουν ......αισθητήρα δεν ξέρω.;) Αυτό αφορά παρτίδες που δεν έχουν για λόγους κόστους,θα πρέπει να δει κανείς το συμπιεστή για να είναι σίγουρος.Σε κατάστημα κλιματισμού που συνεργάζεται με την εταιρία σίγουρα θα ξέρουν να το ψάξουν. Επίσημα μπορούν να πουν ότι τον έχει εσωτερικά για να πουλήσουν ,αλλά φαίνεται και από τις οδηγίες χρήσης .Αν αναφέρει σχετικά στην λειτουργία Auto ( fuzzy logic νομίζω το λέει η εταιρία ) συνήθως (όχι πάντα γιατί οι οδηγίες μπορεί να ειναι και άλλωτε τυπωμενες) περιλαμβάνεται ,και γίνεται αυτόματα . Ο αισθητήρας πάντως είναι αυτός στο εξωτερικό μηχάνημα http://energy-plus.skroutzstore.gr/assets/images/0188/4202/2SRK-25ZJX-25ZJ_4.jpg .Αν μπορείς να βρείς και το προ λιφτινκ μοντέλο ,σίγουρα κάποιες από τις τελευταίες παρτίδες το έχουν από ότι ξέρω ,και είναι και ελαφρά καλύτερο μηχάνημα και προς τον θόρυβο και στην χαμηλή λειτουργία.

 

Παιδιά έχω ένα Hitachi εδώ και ένα χρόνο πρέπει να φωνάξω ανθρωπο για συντήρησης?

Και σε περίπτωση που δεν φωνάξω θα έχω πρόβλημα με την εγγύηση?

 

Πρέπει να κοιτάξεις η εγγύηση αν αναφέρει υποχρεωτικό service για να ισχύει αυτή.:)Στην πράξη αν το μηχάνημα το πήρες από κατάστημα κλιματισμού που συνεργάζεται με την εταιρία ,μπορεις να τους ρωτήσεις σχετικά.Συνήθως έχουν άκρες στην εταιρία να παρακάμψουν κάποια τυπικά θέματα ,αν δεν χρειάζεται όντως να γίνει συντήριση, γιατί θέλουν να σε ξανάχουν και πελάτη χωρίς να σκέπτεσαι ότι θα τους δώσεις άσκοπα χρήματα :)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

τις γνώμες σας παρακαλώ για τα παρακάτω κλιματιστικά.ο χώρος χρήσης είναι γύρο στα 15 τετργωνικά θα δουλεύουν περισσότερο σε θέρμανση υπό σκληρές συνθήκες. (στον Εβρο). φέτος το χειμώνα για πολλές εβδομάδες με (-5-8).."γιαυτο" με ενδιαφέρει και το υψηλό cop.για καλύτερη "οικονομια ανεξαρτητου τιμής. η καλύτερα αν θα μπορούσατε να μου κατατάξετε σε σειρά....βεβαια κάποια από αυτά είναι ύποπτα χαμηλά η (τιμή τους προς την απόδοσης) τους. παρακαλώ τα σχόλια σας για το "{"(απόλυτο)"} κλιματιστικό αν υπάρχει!!!... ευχαριστώ...

 

1.) http://www.skroutz.gr/s/442225/LG-Prestige-H09MW.html?keyphrase=LG+H09MW+Hyper+Inverter-V

2.) http://www.skroutz.gr/s/289677/Mitsubishi-SRK-25ZJX-S.html?keyphrase=Mitsubishi+%2F+SRK-25ZJX-S

3.) http://www.skroutz.gr/s/1759799/Toyotomi-Takara-TAN-TAG-A10HDI.html

4.) http://www.skroutz.gr/s/268927/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-10PAVP-E-RAS-10PKVP-E.html

5.) http://www.skroutz.gr/s/48799/Toshiba-RAS-B10SKVP-E-RAS-10SAVP-E.html

6.) http://xn--hxajxbacedk6ejc.net/product/80/mitsubishi-heavy-srk-20-zjx-s.html

 

 

Tα καλύτερα για την χρήση που θές είναι http://www.skroutz.gr/s/268927/Toshiba-Super-Daiseikai-RAS-10PAVP-E-RAS-10PKVP-E.html και http://www.skroutz.gr/s/289677/Mitsubishi-SRK-25ZJX-S.html?keyphrase=Mitsubishi+%2F+SRK-25ZJX-S .Ομως θα πρέπει να δεί τεχνικός τον χώρο σου, μήπως χρειάζεσαι τα ίδια 12αρια για πιό άνετη απόδοση το χειμώνα, και αν ενοχλούν τα ρυθμίζεις λιγότερο.

Νομίζω ότι αυτά που σου λέει ο σταρένιος είναι οι καλύτερες λύσεις μιας και συνδυάζουν και την ποιότητα, για τα 15 τ.μ. αν δεν έχεις μεγάλες απώλειες καλύπτεσαι μια χαρά.... το toshiba κατά την γνώμη μου είναι λίγο καλύτερο σε ότι με τον καθαρισμό αέρα, το Mitsubishi Heavy πιστεύω ότι είναι λίγο καλύτερο σε ποιότητα.

 

Όμως έχουμε και κάποια θεματάκια το toshiba μπορεί να πάει λίγο υψηλότερα στην θέρμανση 5,5Κw ή ~19000btu σε σχέση με τα 4,7 ή 16000BTU του Mitsubishi Heavy όπως και η άλλη λύση και μιας και είμαι κάτοχος:

http://www.skroutz.gr/s/48351/Mitsubishi-MSZ-FD25VA.html?keyphrase=MSZ-FD25VA

φτάνει και αυτό τα 19.000 ή 5,5kW.

 

Τώρα αν δεν έχεις θέμα με τις απώλειες, λόγω κακών μονώσεων αυτό που πρέπει να είσαι σίγουρος είναι οι θερμοκρασίες πόσο μείον κατεβαίνει η θερμοκρασία αν πιάνει κάτω από -10 καλό είναι να δεις ειδικές εκδόσεις κλιματιστικών όπως : MSZ-FD25VAH που λειτουργεί μέχρι τους -25!!! Πιθανόν η αντιπροσωπία να μπορεί να σου φέρει ένα τέτοιο μοντέλο να είσαι πλήρως καλυμμένος σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική θερμοκρασία της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους...Ενδιαφέρομαι για ενα κλιματιστικό 9.000 btu και ενα 12.000 btu inveter A/A και έχω καταλήξει σε δυο διαφορετικά κλιματιστικα σε κάθε κατηγορία...Σας παραθέτω τα εν λόγω κλιματιστικά και θα ήθελα να μου λέγατε την αποψή σας και τα ύπερ και κατά αν γνωρίζετε...Φίλε Starenios ανυπομονώ για ακόμη μια φορά για τις χρησιμές συμβουλές σου,όπως και των υπολοίπων φυσικά...:)

http://www.skroutz.gr/s/298563/Gree-Change-GRS-101-HI-JCD-N2.html

http://www.skroutz.gr/s/1930634/Fujitsu-ASYG09LLC.html

http://www.skroutz.gr/s/298560/Gree-Change-GRS-121-HI-JCD-N2.html

http://www.skroutz.gr/s/1930647/Fujitsu-ASYG12LLC.html

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :) Οπως έχω ξαναγράψει ,η ώθηση μου να προσπαθώ να προσφέρω ότι γνωρίζω από το κλάδο ,είναι

γιατί γνωρίζω πολλές αδικίες, και γι'αυτό πρέπει να ψάχνουμε αυτούς στην αγορά που αγωνίζονται τίμια για την καθημερινότητα τους ,

και ξέρουν ότι ο ευχαριστημένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση, οπότε δεν κοιτάνε απλά να του πάρουν τα χρήματα.

 

Στην Ελλάδα επειδή πολλά πράγματα πάντα δεν λειτουργούσαν σωστά από ενημέρωση,έλεγχο της αγοράς κλπ για διάφορους λόγους σε πολλούς κλάδους ,και τώρα λόγω της κρίσης όλα γίνονται και χειρότερα ,θέλει ακόμα περισσότερο προσοχή που δίνουμε τα χρήματα μας

(που πλέον είναι πολύ δύσκολα να βγούν).:cry:

 

Στις απορίες σου ,σταθερό ιονιστή όλα έχουν ,αισθητήρα δεν ξέρω γιατί αφορά παρτίδες για λόγω κόστους που δεν έχουν,θα πρέπει να δει κανείς το συμπιεστή για να είναι σίγουρος.Σε κατάστημα κλιματισμού που συνεργάζεται με την εταιρία σίγουρα θα ξέρουν να ρωτήσουν. Επίσημα μπορούν να πουν ότι τον έχει εσωτερικά για να πουλήσουν ,αλλά φαίνεται και από τις οδηγίες χρήσης .Αν αναφέρει λειτουργία Auto ( fuzzy logic νομίζω το λέει η εταιρία ) συνήθως (όχι πάντα) περιλαμβάνεται για να το γράφει . Ο αισθητήρας πάντως είναι αυτός στο εξωτερικό μηχάνημα http://energy-plus.skroutzstore.gr/assets/images/0188/4202/2SRK-25ZJX-25ZJ_4.jpg .Αν μπορείς να βρείς και το προ λιφτινκ μοντέλο ,σίγουρα κάποιες από τις τελευταίες παρτίδες το έχουν από ότι ξέρω ,και είναι και ελαφρά καλύτερο μηχάνημα προς τον θόρυβο και στην χαμηλή λειτουργία.

 

 

 

Πρέπει να κοιτάξεις η εγγύηση αν αναφέρει υποχρεωτικό service για να ισχύει αυτή.:)Στην πράξη αν το μηχάνημα το πήρες από κατάστημα κλιματισμού που συνεργάζεται την εταιρία ,μπορεις να τους ρωτήσεις σχετικά ,συνήθως έχουν άκρες στην εταιρία να παρακάμψουν κάποια τυπικά θέματα ,αν δεν χρειάζεται όντως να γίνει συντήριση, γιατί θέλουν να σε ξανάχουν και πελάτη χωρίς να σκέπτεσαι ότι θα τους δώσεις άσκοπα χρήματα :)

 

Starenie,

 

Λοιπόν έκανα ότι μπορούσα για να βεβαιωθώ ότι το facelift μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον αισθητήρα στην εξωτερική μονάδα. Από το κατάστημα που προτίθεμαι να κάνω την αγορά, μου έδωσαν το τηλέφωνο του τεχνικού υπεύθυνου στη αντιπροσωπεία της Mitsubishi. Εκεί ο άνθρωπος με διαβεβαίωσε ότι ο αισθητήρας υφίσταται στο face lift μοντέλο που διατίθεται στην Ελληνική Αγορά. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω μια και το να πάω από Σπάτα στην Νίκαια (όπου έχει την έδρα του το κατάστημα) για να δω αν υπάρχει ο αισθητήρας είναι από μόνο του ένα ολόκληρο project για μένα (τα νεύρα μου και την τσέπη μου).

 

Επίσης μου πρότειναν να στείλουν συνεργείο για εγκατάσταση (80 EURO μου είπαν υλικά+εργασία) ώστε να μην έχω θέματα με την εγγύηση. Να το κάνω λες ; Θα προσέξουν όπως θα πρόσεχε ένας δικός μου άνθρωπος που όμως δεν είναι πιστοποιημένος εγκαταστάτης Mitsubishi ;

 

Εντός των επομένων ωρών προχωρώ στην παραγγελία εκτός -βέβαια- απροόπτου.

 

Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και χαιρετώ όλο το forum και την δροσερή παρέα.

 

Έχοντας διαβάσει αρκετές σελίδες πίσω μπορώ να πώ ότι πληροφορήθηκα αρκετά περί των κλιματιστικών.

 

Μιας και θα προβώ σε μια αγορά 2 κλιματιστικών τα οποία θα καλύψουν 2 χώρους του σπιτιού μου, 37 και 10 τμ αντίστοιχα, ρώτησα αρκετά καταστήματα ήρθε και ένας τεχνικός να δει τον χώρο (δεν μπορώ να πω ότι ήταν αξίοπιστος όμως). Εν τέλει ακόμη δεν έχω αποφασίσει.

 

Για το υπνοδωμάτιο των 10τμ η λύση ενος κλιματιστικού μέχρι 9000btu είναι η προφανής λύση αλλά για τον χώρο των 37τμ (νέα πολυκατοικία, μεσαίο οροφοδιαμέρισμα) άκουσα 3-4 διαφορετικές προτάσεις: 12000 - 14000 - 16000 - 18000btu από διάφορους κατασκευαστες (Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi κ.α.). Ενδεικτικά τα μοντέλα τα οποία μου προτάθηκαν είναι:

 

~9000btu

1. Fujitsu ASYG07LE

2. Fujitsu ASYG09LLC

3. Toshiba RAS-SKV2-E

4. Mitsubishi MSZ-GE25VA

5. Mitsubishi SRK-25ZJP-S

 

~12000+

1. Fujitsu ASYG14LE

2. Toshiba RAS-16SKVR-E

3. Mitsubishi MSZ-CGE50VA

4. Mitsubishi SRK-50ZJP-S

5. Mitsubishi SRK-35ZJP-S

 

Έχω δύο τρείς απορίες και θα ήθελα τα φώτα σας

 

α) Στον χώρο των 37τμ μιας σύγχρονης πολυκατοικίας, θα επωφεληθώ (οικονομική λειτουργία - θόρυβος) αν επιλέξω 18άρι ή 16άρι αντί ένα 12άρι (συνυπολογίζοντας το κόστος απόκτησης των πιο δυνατών που είναι 300€+)

 

β) Τα αντίστοιχα μοντέλα από τις εταιρείες Panasonic και Hitachi για τους δύο αυτούς χώρους ποιά είναι θεωρητικά;

 

γ) τα +200€ που ζητάνε από Fujitsu σε Mitsubishi (π.χ. στα 9000btu) δικαιολογούνται;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και συγνώμη αν κάποιες από τις απορίες μου έχουν απαντηθεί ολοκληρωμένα κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ήλθες στην παρέα μας :) .Για όλα τα μοντέλα έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα. Στις απορίες σου :

 

1) Για 37 τμ 12αρι δεν κάνει ,είναι οριακό .Με 16αρι είσαι καλυμένος ,αλλα με λίγα παραπάνω παίρνεις ισχυρότερο μηχάνημα

να καλύπτει λίγο και γειτονικούς χώρους.Η διαφορά τιμής όμως αφορά και δυνατότητες κάθε μηχανήματος και όχι μόνο ισχύ.

2)Με κριτήριο την τιμή που βλέπω στα μηχανήματα που διάλεξες και λιγότερο τις δυνατότητες :

Hitachi http://www.skroutz.gr/s/51564/Hitachi-RAS-RAC-D14EX3.html και http://www.skroutz.gr/s/265128/Hitachi-RAS-RAC-50FH7.html

Panasonic http://www.skroutz.gr/s/80659/Panasonic-CS-CU-RE12JKE.html και http://www.skroutz.gr/s/2074437/Panasonic-Etherea-CS-CU-XE12NKEW.html

και http://www.skroutz.gr/s/44478/Panasonic-CS-CU-TE15HKE.html και http://www.skroutz.gr/s/79778/Panasonic-CS-CU-RE18JKE.html

-3) H Mitsubishi είναι λίγο υπερτιμημένη αλλά δεν είναι τυχαία στην 5αδα που οδηγούν τον κλάδο διεθνώς.

Μετά είναι και ανάλογα το μοντέλο σε κάθε εταιρία,αλλά πάντα διαφορά θα υπάρχει .:)

 

Starenie,

Λοιπόν έκανα ότι μπορούσα για να βεβαιωθώ ότι το facelift μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον αισθητήρα στην εξωτερική μονάδα. Από το κατάστημα που προτίθεμαι να κάνω την αγορά, μου έδωσαν το τηλέφωνο του τεχνικού υπεύθυνου στη αντιπροσωπεία της Mitsubishi. Εκεί ο άνθρωπος με διαβεβαίωσε ότι ο αισθητήρας υφίσταται στο face lift μοντέλο που διατίθεται στην Ελληνική Αγορά. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω μια και το να πάω από Σπάτα στην Νίκαια (όπου έχει την έδρα του το κατάστημα) για να δω αν υπάρχει ο αισθητήρας είναι από μόνο του ένα ολόκληρο project για μένα (τα νεύρα μου και την τσέπη μου).

 

Επίσης μου πρότειναν να στείλουν συνεργείο για εγκατάσταση (80 EURO μου είπαν υλικά+εργασία) ώστε να μην έχω θέματα με την εγγύηση. Να το κάνω λες ; Θα προσέξουν όπως θα πρόσεχε ένας δικός μου άνθρωπος που όμως δεν είναι πιστοποιημένος εγκαταστάτης Mitsubishi ;

Εντός των επομένων ωρών προχωρώ στην παραγγελία εκτός -βέβαια- απροόπτου.Ευχαριστώ και πάλι!

 

Η Μitsubishi από ότι ξέρω,γιατί πολλά αλλαζουν και εύκολα ,έχει κανόνα στα μηχανήματα της,για να ισχύει η εγγύηση, να τα βάζει τεχνικός που συνεργάζεται μαζί τους και κανονίζει για την εγγύηση ,στέλνει κάποιο απόκομα στα κεντρικά ,ή τα στέλνεις εσυ με τα στοιχεία του τεχνικού κλπ. Kαθένας στο είδος του λοιπόν ,είναι βασικό να ξέρει κάποιος τι να κάνει και θα τον έχεις και συνέχεια για το service .Οσο αφορά τον αισθητήρα αφού σε διαβεβαίωσαν δεν υπάρχει θέμα ,οι καλοι λογ/μοι κάνουν τους καλούς φίλους δεν λένε ,αν σε θέλουν πελάτη; :)

 

Καλησπέρα σε όλους...Ενδιαφέρομαι για ενα κλιματιστικό 9.000 btu και ενα 12.000 btu inveter A/A και έχω καταλήξει σε δυο διαφορετικά κλιματιστικα σε κάθε κατηγορία...Σας παραθέτω τα εν λόγω κλιματιστικά και θα ήθελα να μου λέγατε την αποψή σας και τα ύπερ και κατά αν γνωρίζετε...Φίλε Starenios ανυπομονώ για ακόμη μια φορά για τις χρησιμές συμβουλές σου,όπως και των υπολοίπων φυσικά...:)

http://www.skroutz.gr/s/298563/Gree-Change-GRS-101-HI-JCD-N2.html

http://www.skroutz.gr/s/1930634/Fujitsu-ASYG09LLC.html

http://www.skroutz.gr/s/298560/Gree-Change-GRS-121-HI-JCD-N2.html

http://www.skroutz.gr/s/1930647/Fujitsu-ASYG12LLC.html

 

Ολα Κινέζικα μηχανήματα είναι, με σχετικό ρίσκο τι θα βγούν :) Τα συγκεκριμένα Gree έχουν σταθερά καλύτερο συμπιεστή από όλα της εταιρίας,αρκετά δοκιμασμένο, αλλά υστερούν στο εσωτερικό μέρος συγκριτικά με Fujitsu .Επίσης επειδή αφορά Κινέζικη εταιρία που κατασκευάζει βασικά φασόν για άλλους ,υπάρχουν αμφιβολίες τι έρχεται και κάθε φορά σε διάφορα εσωτερικά μέρη, γιατί η εταιρία αγοράζει εξαρτήματα από διάφορους κατασκευστές λόγου κόστους .Το Fujitsu είναι επώνυμο,με κυρίως δικά του μέρη, με καλύτερο δίκτυο υποστήριξης ,αλλά τα συγκεκριμένα είναι πολύ καινούρια μηχανήματα στην αγορά για συμπέρασμα ,και αποτελούν και λιφτινκ περσινών που δεν προλαβαν να κυκλοφορήσουν καλά καλά ;)

Edited by Starenios
Link to comment
Share on other sites

Η Μitsubishi από ότι ξέρω,γιατί πολλά αλλαζουν και εύκολα ,έχει κανόνα στα μηχανήματα της,για να ισχύει η εγγύηση, να τα βάζει τεχνικός που συνεργάζεται μαζί τους και κανονίζει για την εγγύηση ,στέλνει κάποιο απόκομα στα κεντρικά ,ή τα στέλνεις εσυ με τα στοιχεία του τεχνικού κλπ. Kαθένας στο είδος του λοιπόν ,είναι βασικό να ξέρει κάποιος τι να κάνει και θα τον έχεις και συνέχεια για το service .Οσο αφορά τον αισθητήρα αφού σε διαβεβαίωσαν δεν υπάρχει θέμα ,οι καλοι λογ/μοι κάνουν τους καλούς φίλους δεν λένε ,αν σε θέλουν πελάτη; :)

 

Έτσι λένε Starenie αλλά μη ξεχνάμε και που ζούμε ε; Το καλό είναι πως στο skroutz διάβασα μόνο άριστες εντυπώσεις για το συνεργείο που έκανε τις εγκαταστάσεις (ελπίζω να μην είναι fake). Θα το σκεφτώ σοβαρά λοιπόν. Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα post-άρω εντυπώσεις.

 

Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σου.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα κατεληξα σ'ενα απο τα δυο παρακατω:

http://www.skroutz.gr/s/445735/Samsung-Maldives-AQV12PSCN.html

http://www.skroutz.gr/s/1930647/Fujitsu-ASYG12LLC.html

Τα βρηκα και σε πολυ καλη τιμη.

Ποιο απο τα δυο λετε αξιζει περισσοτερο να παρω?

Το Fujitsu πρεπει να εχει και ιονιστη αν δεν κανω λαθος.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα κατεληξα σ'ενα απο τα δυο παρακατω:

http://www.skroutz.gr/s/445735/Samsung-Maldives-AQV12PSCN.html

http://www.skroutz.gr/s/1930647/Fujitsu-ASYG12LLC.html

Τα βρηκα και σε πολυ καλη τιμη.

Ποιο απο τα δυο λετε αξιζει περισσοτερο να παρω?

Το Fujitsu πρεπει να εχει και ιονιστη αν δεν κανω λαθος.

Δες και αυτό εφόσον σκέφτεσαι και κορεάτικα:

http://www.skroutz.gr/s/328481/LG-Libero-E-E09SQ.html

Link to comment
Share on other sites

Το Fujitsu μου αρέσει πιο πολύ σαν εμφάνιση και νομίζω ότι έχει και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας συγκριτικά με το άλλο.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για Samsung έχουμε αναφέρει πρόσφατα,το Fujitsu μόλις πιο πάνω ,και από όλα το LG είναι πιο γνωστό,πιο δοκιμασμένο και πετυχημένο στην αγορά :)
Link to comment
Share on other sites

Ένας ακόμη εδώ που είναι σε αναζήτηση κλιματιστικού αυτές τις μέρες :( ( το ανέβαλα συνέχεια αλλά με νίκησε τελικά ο καύσωνας :heat::heat::heat: )

Καταρχάς να ευχαριστήσω τον Starenio που σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο ανιδιοτελώς. Διάβασα ένα μεγάλο μέρος του thread και μου άνοιξε τα μάτια :)

 

Έχω απευθυνθεί σε αρκετά εξειδικευμένα καταστήματα κλιματισμού αλλά εξακολουθώ να μη μπορώ να αποφασίσω εύκολα. Αυτό που με απασχολεί είναι όχι τόσο η μάρκα ή το μοντέλο αλλά πόσα btu και πόσες εσωτερικές μονάδες χρειάζονται. Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι αυτός:

 

http://img707.imageshack.us/img707/922/37610839.png

 

Δύο δωμάτια, το ένα 18τμ και το άλλο 11τμ, χωρίζονται από τοίχο με πόρτα και έχουν κοινό μπαλκόνι (κάτω κάτω στο σχεδιάγραμμα τα κενά είναι οι μπαλκονόπορτες).

Από τα καταστήματα που έχω πάει, άλλοι μου λένε οτι θέλει δύο 9αρια, άλλοι ένα 12αρι και ένα 9αρι, άλλοι μόνο ένα 12αρι και άλλοι ένα 18αρι :blink:

 

Ο χώρος αυτός είναι σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, 1ος όροφος με πυλωτή από κάτω. Τα παράθυρα έχουν μονά τζάμια και κοιτάνε νοτιοανατολικά. Το μπαλκόνι έχει τέντες οπότε δε το χτυπάει ήλιος. Η πολυκατοικία είναι 27 ετών και οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν φελιζόλ για μόνωση. Στο σχεδιάγραμμα ο δεξιός τοίχος του μικρού δωματίου είναι εξωτερικός και οι υπόλοιποι μεσοτοιχίες με άλλα δωμάτια του σπιτιού ή άλλο διαμέρισμα.

Ποιά θα ήταν η ιδανικότερη λύση λαμβανοντας υπόψη και το κόστος; Εγώ τείνω περισσότερο στο να βάλω ένα μόνο 12άρι στο μεγάλο δωμάτιο και μόνο αν η ψύξη δεν είναι καλή στο μικρό τότε να προσθέσω στο μέλλον ένα ακόμα 9αρι.

 

Ώς προς τη μάρκα και το μοντέλο του κλιματιστικού και έχοντας διαβάσει πολλές σελίδες, πιο πολύ με ενδιαφέρει το panasonic etherea e12nkew ή κάτι σε sharp για πιο οικονομικό. Daikin και mitsubishi τα έχω απορρίψει ως ακριβότερα. Τα toshiba υστερούν νομίζω σε δυνατότητες ή είναι πολύ ακριβότερα (Daiseikai). Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή τη κατηγορία που θα έπρεπε να κοιτάξω;

 

Επίσης υπάρχει καμία συμβουλή ως προς την εγκατάσταση; (τι να προσεξουμε κτλ) Απ' ότι καταλαβαίνω πολλές φορές δε γίνεται σωστή δουλειά ( πχ δεν χρησιμοποιουν αντλία κενού ).

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο κατάστημα για panasonic στην αθήνα με σωστές τιμές και αποδεδειγμένα καλό συνεργείο, ας μου στείλει ένα pm :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...