apa Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Ευχαριστώ! Είχε γύρω στους 2 βαθμούς, απλώς μου έκανε εντύπωση που γινόταν κάθε μια ώρα, εκεί προβληματίστηκα . Γενικά μιλώντας έχω καταλήξει ότι τα κλιματιστικά δεν προσφέρονται για θέρμανση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Καλοριφέρ και παλι καλοριφέρ, αλλά κανείς δεν βάζει πια δυστυχώς Εαν εχεις το κατάλληλο κλιματιστικό θεωρητικά εχεις λειτουργεία στους-20! Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Εαν εχεις το κατάλληλο κλιματιστικό θεωρητικά εχεις λειτουργεία στους-20! Μα μου το σύστησαν για καλο Για δες τοhttp://www.alphaclimagr.gr/p.FUJITSU-ASYG-24-LFC-Inverter-Klimatistiko-Toichou-24-000-btu-A-A-12-ATOKES-DOSEIS.847767.html Δεν μπορούσα να πάω σε daikin ,αλλά και αυτό για καλό μου το παν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 Μα μου το σύστησαν για καλο Για δες τοhttp://www.alphaclimagr.gr/p.FUJITSU-ASYG-24-LFC-Inverter-Klimatistiko-Toichou-24-000-btu-A-A-12-ATOKES-DOSEIS.847767.html Δεν μπορούσα να πάω σε daikin ,αλλά και αυτό για καλό μου το παν το καλυτερο στον πλανητη να βαλεις αμα η ισχυ του ειναι μικρη δεν θα σε καλυψει.Οσο μεγαλωνει η διαφορα εξωτερικης-εσωτερικης θερμοκρασιας τοσο μεγαλωνουν οι απαιτησεις σε ενεργεια.Στα πολλα κρυα θαφανει αν εχεις κανει σωστη επιλογη. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bananas Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 (edited) Γειά σας! Καλή Χρονιά! Ενδιαφέρομαι να πάρω κλιματιστικο, μάλλον 2: http://www.skroutz.gr/s/7704567/Cooper-Hunter-CH-S09FTX5.html http://www.skroutz.gr/s/7704341/Cooper-Hunter-CH-S12FTX5.html εδώ και καποιες μερες-εβδομαδες ψαχνω, ειναι τα καλυτερα και πιο οικονομικά που έχω βρεί. το θέμα είναι οτι όταν κανονισαμε για την εγκατάσταση και διαβαζα εδω και αλλου για *αντλια κενου αέρους* και του το είπα αν χρειάζεται, μονο που δεν γελαγε μαζι μου! και ποιος σου είπε κάτι τέτοιο; μου λεει, δεν χρειάζεται, αφου το φρέο είναι ήδη μέσα, έρχεται ετοιμο απο το εργοστάσιο, κλειστό, και στους σωλήνες κυκλοφορεί συνέχεια αέρας πάνω κατω, κρύος, ζεστος, και ειμαι λεει 30 χρόνια ψυκτικός και ξέρω, εσυ ξερείς τι είναι αυτό; ένιωσα πολύ χαζή.. Ξέρει κανείς πού μπορώ να δώ το manual για να δω αν όντως χρειάζεται αντλία κενού; π.σ. για τους μεμονωμένους σωλήνες ντρεπόμουν να ρωτήσω μετά απο αυτό..:( Όπως σου πα και σε άλλο φορουμ . Άλλαξε ψυκτικό ! ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ευχαριστώ! Είχε γύρω στους 2 βαθμούς, απλώς μου έκανε εντύπωση που γινόταν κάθε μια ώρα, εκεί προβληματίστηκα . Γενικά μιλώντας έχω καταλήξει ότι τα κλιματιστικά δεν προσφέρονται για θέρμανση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Καλοριφέρ και παλι καλοριφέρ, αλλά κανείς δεν βάζει πια δυστυχώς Λάθος έχεις καταλήξει . Τα κλιματιστικά δουλεύουν άνετα και κάτω απο το μηδέν . Όλα είναι θέμα σωστής επιλογής μονάδας. Όταν πάμε να αγοράσουμε μόνοι μας κλιματιστικό ή λέμε σε κάποιον "εχω ενα δωμάτιο 35 τ.μ τι μέγεθος να πάρω " Ε προφανώς με το τελευταίο δεν του πες τίποτα για να σου κάνει σωστή επιλογή. Ποιες είναι οι θερμικές απώλειες . Ποια είναι τα μέσα κλιματικά δεδομένα στην περιοχή σου ; Αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι για το αποτελεσμα τότε μηχανολογική μελέτη . Οτιδήποτε άλλο είναι στο περίπου μπακαλίστικα και με κίνδυνο ως ένα βαθμό να κάνουμε λάθος επιλογή και να κλαίμε τα λεφτά μας. ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Μα μου το σύστησαν για καλο Για δες τοhttp://www.alphaclimagr.gr/p.FUJITSU-ASYG-24-LFC-Inverter-Klimatistiko-Toichou-24-000-btu-A-A-12-ATOKES-DOSEIS.847767.html Δεν μπορούσα να πάω σε daikin ,αλλά και αυτό για καλό μου το παν Συμφωνώ ότι είναι άριστο . Όμως ποιος σου πε ότι είναι για τον χώρο σου με βεβαιότητα ; Εκεί είναι το θέμα ! Καλά μην νομίζεις ότι αν έπαιρνες DAIKIN θα έκανες δουλειά . Η DAIKIN αξιόπιστη είναι πρωτοπόρος μάρκα είναι ιστορία έχει μεγάλη αλλά είναι υπερκοστολογημένα τα όσα προσφέρει . Λίγο η ιστορία λίγο το marketing και βαράμε τις τιμές στον Θεο γιατί έχουμε τυφλό fun !! Ξαναλέω την εταιρία αυτή την θεωρώ ΤΟΠ στην ιστορία του κλιματισμού αλλά σε καμιά περίπτωση δικαιολογημένο το κόστος των μοντέλων της εκτός του ururu sharara όπου εκεί βαράει μονοπώλιο . (δεν μιλάω για βιομηχανικό κλιματισμό ) Edited January 6, 2016 by Bananas Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakis88888 Δημ. January 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2016 @bananas έχεις απόλυτο δίκιο για τη μελέτη, που δυστυχως δεν έκανα. Μου το σύστησε και ο από πάνω μου(ιδιο σπίτι) που το είχε και ήταν ευχαριστημένος, πετρέλαιο δεν βάζει η πολυκατοικία και αποφάσισα στα γρήγορα να το παρω.το πήρα αποκλειστικά για τη θέρμανση, το χρησιμοποιω ελάχιστα το καλοκαίρι. Αν δεν έκανε την απόψυξη τόσο συχνά, θα ζεστενε το χώρο πάντως, όπως το κάνει βέβαια τώρα που δεν έχει τόσο κρυο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bananas Δημ. January 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2016 @bananas έχεις απόλυτο δίκιο για τη μελέτη, που δυστυχως δεν έκανα. Μου το σύστησε και ο από πάνω μου(ιδιο σπίτι) που το είχε και ήταν ευχαριστημένος, πετρέλαιο δεν βάζει η πολυκατοικία και αποφάσισα στα γρήγορα να το παρω.το πήρα αποκλειστικά για τη θέρμανση, το χρησιμοποιω ελάχιστα το καλοκαίρι. Αν δεν έκανε την απόψυξη τόσο συχνά, θα ζεστενε το χώρο πάντως, όπως το κάνει βέβαια τώρα που δεν έχει τόσο κρυο Αν έχεις αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα το κλιματιστικό τοτε είναι λάθος επιλογή για το χώρο σου . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sefosmaria Δημ. January 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2016 (edited) Γειά σας! Καλή Χρονιά! Ενδιαφέρομαι να πάρω κλιματιστικο, μάλλον 2: http://www.skroutz.gr/s/7704567/Cooper-Hunter-CH-S09FTX5.html http://www.skroutz.gr/s/7704341/Cooper-Hunter-CH-S12FTX5.html εδώ και καποιες μερες-εβδομαδες ψαχνω, ειναι τα καλυτερα και πιο οικονομικά που έχω βρεί. το θέμα είναι οτι όταν κανονισαμε για την εγκατάσταση και διαβαζα εδω και αλλου για *αντλια κενου αέρους* και του το είπα αν χρειάζεται, μονο που δεν γελαγε μαζι μου! και ποιος σου είπε κάτι τέτοιο; μου λεει, δεν χρειάζεται, αφου το φρέο είναι ήδη μέσα, έρχεται ετοιμο απο το εργοστάσιο, κλειστό, και στους σωλήνες κυκλοφορεί συνέχεια αέρας πάνω κατω, κρύος, ζεστος, και ειμαι λεει 30 χρόνια ψυκτικός και ξέρω, εσυ ξερείς τι είναι αυτό; ένιωσα πολύ χαζή.. Ξέρει κανείς πού μπορώ να δώ το manual για να δω αν όντως χρειάζεται αντλία κενού; π.σ. για τους μεμονωμένους σωλήνες ντρεπόμουν να ρωτήσω μετά απο αυτό..:( Ο τύπος είναι άσχετος . Βρες άλλον. Υπάρχει ένας που τον έχουν πάρει αρκετοί από εδώ μέσα και είναι επαγγελματίας.Αν σε ενδιαφέρει και είσαι Αττική στείλε ΠΜ για να σου δώσω τα στοιχεία του.Να ξέρεις ότι όσο φτηνό και να είναι το μηχάνημα, αν του κάνεις σωστή εγκατάσταση το αναβαθμίζεις... Edited January 7, 2016 by sefosmaria Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teni Δημ. January 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2016 Ο τύπος είναι άσχετος . Βρες άλλον. Υπάρχει ένας που τον έχουν πάρει αρκετοί από εδώ μέσα και είναι επαγγελματίας.Αν σε ενδιαφέρει και είσαι Αττική στείλε ΠΜ για να σου δώσω τα στοιχεία του.Να ξέρεις ότι όσο φτηνό και να είναι το μηχάνημα, αν του κάνεις σωστή εγκατάσταση το αναβαθμίζεις... δεν ξερω πως να στείλω ΠΜ εδω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnjanos Δημ. January 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2016 (edited) το φρέο είναι ήδη μέσα, έρχεται ετοιμο απο το εργοστάσιο, κλειστό, και στους σωλήνες κυκλοφορεί συνέχεια αέρας πάνω κατω, κρύος, ζεστος, και ειμαι λεει 30 χρόνια ψυκτικός και ξέρω, εσυ ξερείς τι είναι αυτό; ένιωσα πολύ χαζή.. π.σ. για τους μεμονωμένους σωλήνες ντρεπόμουν να ρωτήσω μετά απο αυτό..:( Να τον πιστεύεις σε αυτά που λέει, αφού είναι 30 χρόνια ΨΗΧΤΟΙΚΏΣ! Δεν χρειάζεται να εξηγείς τίποτα. Σε όλα τα κλιματιστικά είναι απαραίτητα κάποια πράγματα! 1. Χωριστά μονωμένοι σωλήνες. 2. Κενό. 3. Μικρότερη απόσταση σωλήνα στο συνολο 1,20-1,50 μέτρα (και ας την κάνει και κουλούρα) ανάλογα και τα b.t.u. τού μηχανήματος. 4. Δεν κόβουμε ποτέ το φις (σε καμία συσκευή και όχι μόνο σε κλιματιστικά. 5. 18άρια και 24άρια αν μπορούμε τα τοποθετούμε στο δάπεδο. (ανάλογα το βάρος των μονάδων και την στιβαρότητα/δόμηση του τοίχου)! 6. Αν έχουμε την δυνατότητα προτιμούμε ινβέρτερ μηχανήματα (στην κρίση του καθενός μας είναι αυτό). 7. Αν μπορούμε η μέσα μονάδα να μην είναι (πολύ χαμηλότερη από την έξω μονάδα (καλό θα είναι να γίνεται ελαιοπαγίδα). Για το 1, αν μπουν οι σωλήνες στην ίδια μόνωση έχεις απώλεια 10%-30% στην μία σωλήνα περνάει, ας πούμε στην θέρμανση, ζεστό φρέον που πάει στην μέσα μονάδα και στην άλλη που μεταφέρει έξω το κρύο. Όταν τις βάλεις μαζί και η κρύα σωλήνα θα ακουμπάει στην ζεστή, αντί το 100% του κρύου να πηγαίνει στην έξω μονάδα θα πηγαίνει στην ζεστή σωλήνα κρυόνοντάς την. Το αποτέλεσμα θα είναι να χάνονται αρκετοί βαθμοί ζέστης που προορίζονταν να μπουν στην μέσα μονάδα, στο δωμάτιό σου δηλαδή! Πιο απλό για να το καταλάβεις είναι το παράδειγμα μαγειρέματος στον φούρνο της ηλ. κουζίνας! Μονωμένοι σωλήνες χωριστά= ψήνω με κλειστή την πόρτα του φούρνου της κουζίνας μου! Μονωμένοι σωλήνες σε μία μόνωση= Ψήνω με την πόρτα της κουζίνας μου λίγο-πολύ ανοιχτή! Αυτά με τα λίγα που έχω διαβάσει, και που μου έχουν εξηγήσει και εμένα. Ελπίζω να μην κάνω λάθος! @bananas έχεις απόλυτο δίκιο για τη μελέτη, που δυστυχως δεν έκανα. Μου το σύστησε και ο από πάνω μου(ιδιο σπίτι) που το είχε και ήταν ευχαριστημένος, πετρέλαιο δεν βάζει η πολυκατοικία και αποφάσισα στα γρήγορα να το παρω.το πήρα αποκλειστικά για τη θέρμανση, το χρησιμοποιω ελάχιστα το καλοκαίρι. Αν δεν έκανε την απόψυξη τόσο συχνά, θα ζεστενε το χώρο πάντως, όπως το κάνει βέβαια τώρα που δεν έχει τόσο κρυο Διάβασα τι έγραψες και δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα αυτό που λες. Κάθε μία ώρα απόψυξη για 10 λεπτά μπορεί να είναι και φυσιολογική, τώρα αν έχει έξω από - εως +5-6 βαθμούς ή/και αν το έχεις βάλει μέσα να πιάσει 30 βαθμούς ή και ο χώρος που θες να ζεστάνεις είναι μεγάλος με καμία μόνωση στους τοίχους και τα παράθυρα να μπάζουν, είναι σίγουρα φυσιολογικό. Αν είχε 10 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και το έχεις βάλει να πιάσει 20-22 βαθμούς δεν νομίζω να είναι φυσιολογικό. Για το φρέον που ρωτάς μπορείς να το δεις κατά κάποιο τρόπο και μόνος σου. 1. Αν η βάνα στην έξω μονάδα πιάνει πάγο ίσως να θέλει φρέον. 2. Αν βάλεις θερμόμετρο στις γρίλιες της μέσα μονάδας και η θερμοκρασία τού αέρα που βγάζει μετά από 20 λεπτά λειτουργίας ας πούμε είναι κάτω από 40 βαθμούς μπορεί να θέλει φρέον. Ανάλογα την θερμοκρασία που έχει έξω, σε μείον βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας οι 40 βαθμοί έξοδος αέρα εσωτερικής μονάδας μπορεί να είναι και φυσιολογική! Edited January 8, 2016 by impreza_sti Συνεχόμενα μηνύματα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Μπορώ να ρωτήσω εδώ για αφυγραντήρα ή είναι άσχετο με το θέμα. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bananas Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Μπορώ να ρωτήσω εδώ για αφυγραντήρα ή είναι άσχετο με το θέμα. Και η αφύγρανση κομμάτι του κλιματισμού είναι οπότε είσαι στο σωστό θέμα ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTheGreek99 Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Βλέπω εγώ τα fujitsu-midea-κάθε τι κινεζιά που προτείνετε σε σπίτια που τα έχουν 5-6 χρόνια με καμμένες πλακέτες,κομπρεσέρ κτλ. 1ον) μην ψωνίζετε κλιματιστικά από ηλεκτρομάγαζα, για όνομα του θεού δηλαδή.. 2ον) ΜΗΝ παίρνετε ''ψυκτικούς'' με 40-50 ευρώ, και το καλύτερο μηχάνημα να βάλεις σε 3 χρόνια και βγει σκάρτο. 3ον) αν σώνει και καλά θέλετε καλό κλιματιστικό, μην κάνετε τσιγκουνιές και πάτε σε λύσεις τυπου carrefour.. πάρτε ένα αξιόπιστης μάρκας τύπου daikin, mitsubishi, και σε λίγο κατώτερης τιμής gree, toshiba,fujitsu. Και μην ξεχνιόμαστε, inventor/midea που τόόόόσο πολύ αγαπάτε έναντι daikin/mitsubishi, είναι φασωνάκια της gree.:) χωρίς διάθεση μα προσβάλω ή να μειώσω κανέναν, απλά να μην προτείνουμε φτινιάρηκες μάρκες ως το ίδιο αξιόπιστες με τις ''σοβαρές'' μάρκες. Παράθεση Νίκος Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official). - 001 με την όπισθεν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Βλέπω εγώ τα fujitsu-midea-κάθε τι κινεζιά που προτείνετε σε σπίτια που τα έχουν 5-6 χρόνια με καμμένες πλακέτες,κομπρεσέρ κτλ. 1ον) μην ψωνίζετε κλιματιστικά από ηλεκτρομάγαζα, για όνομα του θεού δηλαδή.. 2ον) ΜΗΝ παίρνετε ''ψυκτικούς'' με 40-50 ευρώ, και το καλύτερο μηχάνημα να βάλεις σε 3 χρόνια και βγει σκάρτο. 3ον) αν σώνει και καλά θέλετε καλό κλιματιστικό, μην κάνετε τσιγκουνιές και πάτε σε λύσεις τυπου carrefour.. πάρτε ένα αξιόπιστης μάρκας τύπου daikin, mitsubishi, και σε λίγο κατώτερης τιμής gree, toshiba,fujitsu. Και μην ξεχνιόμαστε, inventor/midea που τόόόόσο πολύ αγαπάτε έναντι daikin/mitsubishi, είναι φασωνάκια της gree.:) χωρίς διάθεση μα προσβάλω ή να μειώσω κανέναν, απλά να μην προτείνουμε φτινιάρηκες μάρκες ως το ίδιο αξιόπιστες με τις ''σοβαρές'' μάρκες. Ε,τωρα χωρις διαθεση να προσβαλεις καννενα αλλα το ποστ σου δεν εχει και σκοπο να ΜΗΝ προσβαλει. https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter.html?keyphrase=%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1+inverter+made+in+japan εδω φαινεται οι παλιοκινεζιες που λες οτι προτεινει ο καθενας. Yπαρχει και μια σχεση value for money που πολλες φορες οι χοντροκοπιες daikin ειναι εκτος τοπου και χρονου. Φτηνο και καλο υπαρχει ,νομιζω αφου εισαι και μελος εδω θα επρεπε να το Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTheGreek99 Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Toyotomi και ποιότητα δεν πάνε μαζί :lol: Σόρρυ κιόλας αλλά αν περιμένεις αυτό το πράγμα να δουλέψει περισσότερα χρόνια από τα daikin , :O :p Ναι συμφωνώ ότι τα daikin μπορεί να έχουν υψηλότερες τιμές, όμως σου προσφέρει ποιότητα και αξιοπιστία σε βάθος χρόνου που κανένα άλλο δεν θα σου δώσει.. με την προϋπόθεση πάντα ότι για την εγκατάσταση παίρνεις σωστό επαγγελματία ψυκτικό και όχι έναν ότι νάναι που σου βάζει κλιματιστικο σε 20 λεπτα με 30 ευρώ.. Παράθεση Νίκος Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official). - 001 με την όπισθεν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Toyotomi και ποιότητα δεν πάνε μαζί :lol: Σόρρυ κιόλας αλλά αν περιμένεις αυτό το πράγμα να δουλέψει περισσότερα χρόνια από τα daikin , :O :p Ναι συμφωνώ ότι τα daikin μπορεί να έχουν υψηλότερες τιμές, όμως σου προσφέρει ποιότητα και αξιοπιστία σε βάθος χρόνου που κανένα άλλο δεν θα σου δώσει.. με την προϋπόθεση πάντα ότι για την εγκατάσταση παίρνεις σωστό επαγγελματία ψυκτικό και όχι έναν ότι νάναι που σου βάζει κλιματιστικο σε 20 λεπτα με 30 ευρώ.. Πολύ επιθετικά έχεις έρθει αδερφέ.. Όλα πλην daikin μάπα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 Toyotomi και ποιότητα δεν πάνε μαζί :lol: Σόρρυ κιόλας αλλά αν περιμένεις αυτό το πράγμα να δουλέψει περισσότερα χρόνια από τα daikin , :O :p Ναι συμφωνώ ότι τα daikin μπορεί να έχουν υψηλότερες τιμές, όμως σου προσφέρει ποιότητα και αξιοπιστία σε βάθος χρόνου που κανένα άλλο δεν θα σου δώσει.. με την προϋπόθεση πάντα ότι για την εγκατάσταση παίρνεις σωστό επαγγελματία ψυκτικό και όχι έναν ότι νάναι που σου βάζει κλιματιστικο σε 20 λεπτα με 30 ευρώ.. Και εμείς daikin(ftxz××) δουλεύουμε άλλα δεν κάνουμε ετσι:lol::lol::lol: Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teni Δημ. January 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2016 ουφφ και εγώ που παρήγγειλα midea τώρα τι να κάνω? και τα cooper & hunter που ήθελα ηταν απο συνεργασια gree με daikin, και τα φέρνει panasonic στην ελλάδα, αλλά φοβήθηκα να πάρω, γιατί κανείς δεν τα ξέρει σχεδόν και δεν ξέρεις τι να περιμένεις, και έχει και συμπιεστη της daikin με 10 χρόνια εγγύηση, αλλά δεν έχει αντιπροσωπία στην ελλάδα και που να τρέχω αν γίνει κάτι; όσων αφορά τα οικονομικά μοντέλα, ε, τι να κάνουμε; ο καθένας με την τσέπη του διαλέγει.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bananas Δημ. January 10, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2016 Βλέπω εγώ τα fujitsu-midea-κάθε τι κινεζιά που προτείνετε σε σπίτια που τα έχουν 5-6 χρόνια με καμμένες πλακέτες,κομπρεσέρ κτλ. 1ον) μην ψωνίζετε κλιματιστικά από ηλεκτρομάγαζα, για όνομα του θεού δηλαδή.. 2ον) ΜΗΝ παίρνετε ''ψυκτικούς'' με 40-50 ευρώ, και το καλύτερο μηχάνημα να βάλεις σε 3 χρόνια και βγει σκάρτο. 3ον) αν σώνει και καλά θέλετε καλό κλιματιστικό, μην κάνετε τσιγκουνιές και πάτε σε λύσεις τυπου carrefour.. πάρτε ένα αξιόπιστης μάρκας τύπου daikin, mitsubishi, και σε λίγο κατώτερης τιμής gree, toshiba,fujitsu. Και μην ξεχνιόμαστε, inventor/midea που τόόόόσο πολύ αγαπάτε έναντι daikin/mitsubishi, είναι φασωνάκια της gree.:) χωρίς διάθεση μα προσβάλω ή να μειώσω κανέναν, απλά να μην προτείνουμε φτινιάρηκες μάρκες ως το ίδιο αξιόπιστες με τις ''σοβαρές'' μάρκες. Γνωρίζουμε ότι είναι φασόν της Gree τα inventor. Αλλωστε άμα με παρακολουθείς το αναφέρω σχεδόν πάντα κατα επανάληψη . Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι ορισμένα Daikin είναι φασον Gree ή έχουν τεχνολογία της Gree και αντίστροφα . Το γιατί να μην ψωνίζεις κάποιος απο ηλεκτρομάγαζα δεν το καταλαβαίνω καθόλου . Τεκμηρίωσε το . Το πρόβλημα δεν είναι να μην παίρνουμε ψυκτικό στα 40-50 . Το πρόβλημα είναι να μην παίρνουμε ψυκτικό όπου δεν κάνει σωστά την εγκατάσταση . Μην μου πεις τώρα ότι ψυκτικός που χρεώνει 80 ευρώ θα βάλει αντλία κενού απαραίτητα γιατί εγώ βλέπω συχνα το αντίθετο . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. January 10, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2016 Τι γνώμη έχετε για την ARISTON σαν μάρκα; Πήρα έναν αφυγραντήρα 11 λίτρων για το υπνοδωμάτιο και φαίνεται ότι κάνει δουλειά, απλά θέλει αρκετές ώρες.. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snapp Δημ. January 10, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2016 (edited) Ε,τωρα χωρις διαθεση να προσβαλεις καννενα αλλα το ποστ σου δεν εχει και σκοπο να ΜΗΝ προσβαλει. https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter.html?keyphrase=%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1+inverter+made+in+japan εδω φαινεται οι παλιοκινεζιες που λες οτι προτεινει ο καθενας. Yπαρχει και μια σχεση value for money που πολλες φορες οι χοντροκοπιες daikin ειναι εκτος τοπου και χρονου. Φτηνο και καλο υπαρχει ,νομιζω αφου εισαι και μελος εδω θα επρεπε να το Εγώ έχω το Delonghi DPWI130EC inverter 12.000BTU http://www.skroutz.gr/s/74800/Delonghi-DPWI130EC.html στο σαλόνι και εξυπηρετεί ένα ολοκληρο σπίτι 64τμ(2 υπνοδωμάτια). Το έχω 5,5 χρόνια και όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο καλύπτει όλο το σπίτι και με το παραπάνω και στην ψύξη και στην θέρμανση(χρησιμοποιείται για κύρια θέρμανση). Το κλιματιστικό κοιτάει προς τις πόρτες των δωματίων και του μπάνιου και σε συνδιασμό με την πολύ καλή μόνωση του σπιτιού(η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από 16,5 βαθμους όσο κρύο και να κάνει έξω) το καλύπτει μια χαρά. Το είχα αγοράσει για έναν χώρο 30τμ και όταν μετακόμισα στο νέο σπίτι το έβαλα στο σαλόνι με το σκεπτικό να πάρω άλλο ένα 9000btu για το υπνοδωμάτιο αλλά τελικά δεν χρειάστηκε. Ο τεχνικός που κάνει την συντήρηση κάθε χρόνο μου είπε οτι δεν έχει δει πολλά τέτοια να κυκλοφορούν και οτι είναι μέτριας ποιότητας και του έκανε εντύπωση που καλύπτει όλο το σπίτι. Επίσης δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά στην ΔΕΗ που για μένα είναι πολύ σημαντικό! Οπότε θεωρώ οτι υπάρχει καλό και φθηνό. Edited January 10, 2016 by snapp Παράθεση TCL 40 NXTPAPER Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2016 Εγώ έχω το Delonghi DPWI130EC inverter 12.000BTU http://www.skroutz.gr/s/74800/Delonghi-DPWI130EC.html στο σαλόνι και εξυπηρετεί ένα ολοκληρο σπίτι 64τμ(2 υπνοδωμάτια). Το έχω 5,5 χρόνια και όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο καλύπτει όλο το σπίτι και με το παραπάνω και στην ψύξη και στην θέρμανση(χρησιμοποιείται για κύρια θέρμανση). Το κλιματιστικό κοιτάει προς τις πόρτες των δωματίων και του μπάνιου και σε συνδιασμό με την πολύ καλή μόνωση του σπιτιού(η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από 16,5 βαθμους όσο κρύο και να κάνει έξω) το καλύπτει μια χαρά. Το είχα αγοράσει για έναν χώρο 30τμ και όταν μετακόμισα στο νέο σπίτι το έβαλα στο σαλόνι με το σκεπτικό να πάρω άλλο ένα 9000btu για το υπνοδωμάτιο αλλά τελικά δεν χρειάστηκε. Ο τεχνικός που κάνει την συντήρηση κάθε χρόνο μου είπε οτι δεν έχει δει πολλά τέτοια να κυκλοφορούν και οτι είναι μέτριας ποιότητας και του έκανε εντύπωση που καλύπτει όλο το σπίτι. Επίσης δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά στην ΔΕΗ που για μένα είναι πολύ σημαντικό! Οπότε θεωρώ οτι υπάρχει καλό και φθηνό. Μα αυτο προσπαθω να του εξηγησω οτι υπαρχει φτηνο και καλο.Οπως και ακριβο και σκαρτο.η ελατωματικη παρτιδα. Ενταξει ,στο ποστ αυτο μας τα μπερδεψες αρκετα.ΕΙναι καλο δεν θα διαφωνησω αλλα και δεν καιει? απλα δεν υπαρχει :lol: Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bezbozny Δημ. January 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2016 Ο τύπος είναι άσχετος . Βρες άλλον. Υπάρχει ένας που τον έχουν πάρει αρκετοί από εδώ μέσα και είναι επαγγελματίας.Αν σε ενδιαφέρει και είσαι Αττική στείλε ΠΜ για να σου δώσω τα στοιχεία του.Να ξέρεις ότι όσο φτηνό και να είναι το μηχάνημα, αν του κάνεις σωστή εγκατάσταση το αναβαθμίζεις... Πάντως και εμένα φίλος μου ψυκτικος που δουλεύει σε μεγάλη αντιπροσωπία (mitsubishi) στα κεντρικά μου είπε ότι δε χρειάζεται αντλία κενού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. January 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2016 Πάντως και εμένα φίλος μου ψυκτικος που δουλεύει σε μεγάλη αντιπροσωπία (mitsubishi) στα κεντρικά μου είπε ότι δε χρειάζεται αντλία κενού. Άρα ξέρει καλύτερα από την ίδια την Mitsubishi.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
apa Δημ. January 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2016 Πάντως και εμένα φίλος μου ψυκτικος που δουλεύει σε μεγάλη αντιπροσωπία (mitsubishi) στα κεντρικά μου είπε ότι δε χρειάζεται αντλία κενού. ΑΣΕ τα ίδια μου είπε μηχανολόγος μηχανικος απο χονδρεμπορο που εμπορεύεται daikin κτλ. Παράθεση Οτι πάρεις 100... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sefosmaria Δημ. January 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2016 Πάντως και εμένα φίλος μου ψυκτικος που δουλεύει σε μεγάλη αντιπροσωπία (mitsubishi) στα κεντρικά μου είπε ότι δε χρειάζεται αντλία κενού. Πάρε μια γεύση: 1. http://goo.gl/TsDZgt 2.http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=70999& 3. http://www.instructables.com/id/Installation-of-a-split-type-air-conditioning-unit/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts