gnt Δημ. August 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2014 Εφόσον έχει προηγηθεί μελέτη θερμικών απωλειών από μηχανολόγο μηχανικό, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Στα 5 kW, το Hitachi RAS/RAK-50PPB είναι το vfm της κατηγορίας και ταυτόχρονα η καλύτερη πρόταση κάτω από τα €1000. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
postino Δημ. August 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2014 συνολο 50τμ και υψος οροφης περιπου 3 μ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2014 (edited) Για τον ενιαίο χώρο θα χρειαστεί σύστημα 7 kW (~24000 BTU/h) και για το υπνοδωμάτιο 3,5 kW (~12000 BTU/h). Ένας συνδυασμός που καλύπτει το budget σου είναι: -Fujitsu ASYG24LFC -Toyotomi Izuru TRN/TRG-35ZR Edited August 7, 2014 by gnt Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babakos Δημ. August 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2014 (edited) Καλημέρα στην παρέα Να πάρω και εγω το θάρρος να ρωτήσω για μια αγορά κλιματιστικού με τα κάτωθι στοιχεία Χώρος : Σαλόνι με εμβαδό 30-32τμ. Το βλέπει ο ήλιος το πρωί (λίγο) και περισσότερο το απογευμα απο τις 2 μπαλκονοπορτες που έχει. Κατασκευή 2004, καλή μονωση, διπλά τζάμια, παροχή ξεχωριστή για κλιματιστικό. Μεχρι πρόσφατα υπήρχε ένα 12άρι το οποιο δεν κάλυπτε τις ανάγκες , έκαιγε τα άντερά του (ενεργειακή κλάση ..W :X ), το οποίο θα πάει ανακύκλωση. Σκέπτομαι για 18άρι αλλά θα ήθελα γνώμες. Η χρήση θα ειναι για ψύξη κατά 90% δεδομενου οτι η θέρμανση καλύπτεται από φυσικό αέριο. Το budget δυστυχώς ειναι μικρο 750-800 Ευρώ μαξιμουμ. Πέρα από τα γνωστά ονόματα που δυστυχώς κοστίζουν, μου έχουν πεί καλά λόγια για τα ΙNVENTOR αλλά επειδή δεν τα ξέρω ειμαι λίγο επιφυλακτικός. Απόψεις, προτάσεις ; Edited August 8, 2014 by babakos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2014 Ποιο είναι το ύψος της οροφής; Υπάρχουν παρακείμενοι χώροι οι οποίοι δεν απομονώνονται από το σαλόνι; Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babakos Δημ. August 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2014 To ύψος ειναι 3,60 μέτρα. Το σαλόνι απομονώνεται πλήρως από το υπόλοιπο σπίτι , υπάρχει μεσόπορτα. Ξέχασα να αναφέρω οτι είναι πρώτος όροφος σε τριώροφη κατοικία Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2014 Aκόμα και τα 5 kW (~18000 ΒΤU/h) είναι οριακά για την ογκομετρική κάλυψη του συγκεκριμένου χώρου. Την κατάσταση ίσως να σώζει η καλή μόνωση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιορίσεις τις θερμικές απώλειες (με αεροστόπ σε όλες τις πόρτες/παράθυρα) αλλιώς μάλλον θα χρειαστεί σύστημα 6 kW. Με βάση τα παραπάνω, η καλύτερες προτάσεις είναι: -Toshiba Suzumi+ RAS-18N3KV2-E/RAS-18N3AV-E -Toyotomi Izuru TRN/TRG-56ZR Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rainbow_demon Δημ. August 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2014 Καλησπέρα σας, Είχα σχεδόν αποφασίσει ποια κλιματιστικά θα πάρω, μέχρι που διάβασα καμιά 50αρια σελίδες στο παρόν θέμα και γεια σας... Λοιπόν, αφορά 4ο όροφο σε 6οροφη πολυκατοικία του 2008 με καλή μόνωση, ύψος ταβανιού 2,70μ. Ένα 12αρι για κρεβατοκάμαρα βορεινή και ένα 18αρι για σαλόνι 30τμ. Με ενδιαφέρει κατά σειρά, καθαρότητα του αέρα, απόδοση/εξοικόνομηση, επίπεδο θορύβου. 12αρι - Fujitsu-ASYG12LUC.html 18αρι - Fujitsu ASYG18LFC.html Με κέντρισαν οι προσφορές στην Toyotomi αλλά λίγο περίεργο τόσο χαμηλές τιμές (και με βάση αυτό ψάχτηκα παραπάνω) Τελικά ισχύει ότι στην πρώτη κλίμακα είναι τα Mitsu,hitachi,panasonic & daikin και τα υπόλοιπα στη δεύτερη; Τι έχετε να μου προτείνετε με βάση τα παραπάνω (budget ---- > 1700 - 1800 ευρώ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 9, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2014 Ισχύει ότι στον οικιακό κλιματισμό, οι Fujitsu, Toyotomi, Sharp, LG κα ανήκουν στο Tier 2, με τις Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic και Toshiba να ανήκουν στο Tier 1. Με το budget που διαθέτεις, μπορείς να αποκτήσεις πολύ καλύτερα συστήματα. Ενδεικτικά: Στα 3,5 kW (~12000 BTU/h) -Daikin FTXS35K / RXS35L -Mitsubishi MSZ/MUZ-SF35VE -Hitachi RAS/RAC-S14HB -Toshiba RAS-B13N3KV2-E/RAS-13N3AV2-E Suzumi Plus Στα 5 kW -Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE -Hitachi Perfomance RAK-50PPB/RAC-50WPB -Toshiba RAS-18N3KV2-E/RAS-18N3AV-E Suzumi+ Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alekos55 Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 (edited) Χαιρετω κι εγω. Θα 'θελα να ζητησω συμβουλες για κλιματιστικό υπνοδωματιου με τα εξης χαρακτηριστικα: - 18τμ - 3μ υψος - τελευταιος οροφος, διχως μονωση στην ταρατσα - κτιριο του 1975 στην Αττικη, με παλια κουφωματα και απλο τζαμι - δυτικος προσανατολισμος, αλλα κραταω κλειστα τα πατζουρια Το προοριζω μονο για ψυξη. Λογο ιατρικής αναγκης χρειαζομαι τη θερμοκρασια δωματιου κατω απο τους 27 βαθμους, συνεπως σκοπευω να το εχω διαρκως σε λειτουργια τους θερινους μηνες. Ιδανικα κοστος μεχρι 1000Ε (σχετικα ευελικτο οριο). Ευχαριστω για οποια βοηθεια! Edited August 11, 2014 by Alekos55 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Ο χώρος καλύπτεται ογκομετρικά με σύστημα 3,5 kW (~12000 BTU/h) Oι καλύτερες προτάσεις για το budget σου είναι: -Mitsubishi MSZ/MUZ-FH35VE -Daikin FTXS35K / RXS35L -Panasonic Etherea CS/CU-E12QKEW -Mitsubishi MSZ/MUZ-SF35VE Για το Panasonic, έχουν αναφερθεί προβλήματα με τα πλαστικά για το 2,5 kW (~9000 BTU/h) μοντέλο, καλύτερα να το δεις από κοντά πριν αποφασίσεις. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alekos55 Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Μια χαρα. Ευχαριστω για την αμεση απαντηση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rainbow_demon Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Ευχαριστώ για τις προτάσεις, τελικά κατέληξα στα παρακάτω. Mitsubishi MSZ/MUZ-SF35VE Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE Σήμερα σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών βγήκε προσφορά μέχρι 17/8, δωρεάν εγκατάσταση. Και ερωτώ, να τα παραγγείλω από εκεί ή να κοιτάξω κάποιο ποιο εξειδικευμένο κατάστημα; Με την έννοια ότι μπορεί να μου κάνουν τσάτρα πάτρα εγκατάσταση. Υπάρχει κάποιος οδηγός, στο τι να ζητήσω (απαιτήσω) για την εγκατάσταση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
felix_w Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Υπάρχει ένα αναλυτικό ποστ με οδηγίες και το λινκ θα το βρεις σε κάποιο από τα ποστ του gnt , ψάξε λιγο πιο πίσω και θα το βρεις. Όσο για το κατάστημα, εμένα η φράση "γνωστή αλυσίδα" σε συνδυασμό με το "δωρεάν εγκατάσταση" μου προκαλεί μια ανησυχία. Αλλά από την άλλη χωρίς λεπτομέρειες δεν μπορεί να κρίνει κανείς Εγώ τα δικά μου Mitsubishi SF25 τα πήρα από την AirconEnergy και η εμπειρία μου είναι μερικές σελίδες πίσω. Υπάρχουν και άλλα μέλη που έμειναν ευχαριστημένοι από άλλα καταστήματα και άλλοι που έφεραν τεχνικό/εγκαταστάτη ανεξάρτητο από το κατάστημα αγοράς. Έχει δώσει ο gnt πιο πίσω και μερικές επαφές για τεχνικούς, αλλά το βασικό νομίζω είναι να γνωρίζεις κι εσύ τα σημεία-κλειδία της διαδικασίας εγκατάστασης σε περίπτωση που παρακολουθείς. Παράθεση Samsung i9100 - Ressurection Remix 5.5.7 [5.1.1] - LineageOS 17.1 [10.0.0] rINanDo Samsung i9505 - Stock [5.0.1][i9505XXUHOB8] - Root - Anker Battery - S-charger Back Cover Samsung G965F - Stock Samsung G781B - Stock Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Υπάρχει ένα αναλυτικό ποστ με οδηγίες και το λινκ θα το βρεις σε κάποιο από τα ποστ του gnt , ψάξε λιγο πιο πίσω και θα το βρεις. Όσο για το κατάστημα, εμένα η φράση "γνωστή αλυσίδα" σε συνδυασμό με το "δωρεάν εγκατάσταση" μου προκαλεί μια ανησυχία. Αλλά από την άλλη χωρίς λεπτομέρειες δεν μπορεί να κρίνει κανείς Εγώ τα δικά μου Mitsubishi SF25 τα πήρα από την AirconEnergy και η εμπειρία μου είναι μερικές σελίδες πίσω. Υπάρχουν και άλλα μέλη που έμειναν ευχαριστημένοι από άλλα καταστήματα και άλλοι που έφεραν τεχνικό/εγκαταστάτη ανεξάρτητο από το κατάστημα αγοράς. Έχει δώσει ο gnt πιο πίσω και μερικές επαφές για τεχνικούς, αλλά το βασικό νομίζω είναι να γνωρίζεις κι εσύ τα σημεία-κλειδία της διαδικασίας εγκατάστασης σε περίπτωση που παρακολουθείς. Στον πατέρα μου μια χαρά εγκατάσταση έκαναν. Σε αντίθεση με το εξειδικευμένο μικρομαγαζο που εμπιστεύτηκα και τα έκαναν σκ@τα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Διαβάστε με προσοχή εδώ και ειδικά το post του epinephelous, όπου παραπέμπω. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
felix_w Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Στον πατέρα μου μια χαρά εγκατάσταση έκαναν. Σε αντίθεση με το εξειδικευμένο μικρομαγαζο που εμπιστεύτηκα και τα έκαναν σκ@τα.. Γιαυτό και περιέχεται στο ποστ μου η παρακάτω φράση: Αλλά από την άλλη χωρίς λεπτομέρειες δεν μπορεί να κρίνει κανείς Mέχρι και συγγενής τεχνικός μπορεί να σου κάνει @@κία οπότε 1-2 παραδείγματα δεν μπορούν να βάλουν όλους τους επαγγελματίες στο ίδιο καζάνι. Ούτε η δική σου εμπειρία ούτε η δική μου προφανώς αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα για να βγάλουμε συμπέρασμα για τους τεχνικούς, απλώς το νόημα του φόρουμ είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα εμπειριών, ώστε να βοηθηθούν οι επόμενοι που θα διαβάσουν το θέμα, όπως ακριβώς μας βοήθησε κι εμάς. Παράθεση Samsung i9100 - Ressurection Remix 5.5.7 [5.1.1] - LineageOS 17.1 [10.0.0] rINanDo Samsung i9505 - Stock [5.0.1][i9505XXUHOB8] - Root - Anker Battery - S-charger Back Cover Samsung G965F - Stock Samsung G781B - Stock Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rainbow_demon Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Η προσφορά είναι από Κωτσόβολο, και το αναφέρω μήπως κάποιος έχει κάποια εμπειρία. Σκέφτομαι να φτιάξω ένα μπουλετάκι από το Link του epinephelous, και να τους το στείλω σαν προαπαιτούμενο για να δούμε τι εννοούν δωρεάν εγκατάσταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. August 11, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Καλιο αργα παρα ποτε. Ο gnt συνελλεξε προσφατους καταλογους απο τους γνωστους κατασκευαστες και ανεβηκαν στο google drive Μπορειτε να βρειτε εδω το συνολο των καταλογων Να εναποθεσω και τις καταναλωσεις μου απο μεσα Ιουνιου που χρησιμοποιω ασταματητα κλιματισμο σε ενα σπιτι 50τμ περιπου. Σαλονι-κουζινα ενα Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA (18000btu) σε ενα χωρο που χρειαζοταν 15αρι. Χρηση: απογευματα non stop-, ΣΚ non stop μεση ημερησια καταναλωση 3,2KW/day Υπνοδωματιο Hitachi air exchanger RAS D10EX2 (9000btu), χρηση απο τις 00.00 το βραδυ - 08.00 καθημερινες και ΣΚ μεχρι πιο αργα. μεση ημερησια καταναλωση: 3,1KW/day Ο λογος για τις χαμηλες καταναλωσεις? Συνεχομενη χρηση χωρις αχρειαστα on/off (θα λειψω για μιση ωρα? ΔΕΝ θα το κλεισω). Θα φροντιζω να κλεινω ΠΑΝΤΑ πορτες ωστε να μην εχω απωλειες προς το υπνοδωματιο. Παω σε κατι σπιτια που εχουν ανοιχτο κλιματιστικο με ανοιχτη τη μπαλκονοπορτα η με ολες τις πορτες του σπιτιου ανοιχτες και απλα αναρωτιεμαι με ποια λογικη το κανουν. Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. August 11, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2014 Γιαυτό και περιέχεται στο ποστ μου η παρακάτω φράση: Mέχρι και συγγενής τεχνικός μπορεί να σου κάνει @@κία οπότε 1-2 παραδείγματα δεν μπορούν να βάλουν όλους τους επαγγελματίες στο ίδιο καζάνι. Ούτε η δική σου εμπειρία ούτε η δική μου προφανώς αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα για να βγάλουμε συμπέρασμα για τους τεχνικούς, απλώς το νόημα του φόρουμ είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα εμπειριών, ώστε να βοηθηθούν οι επόμενοι που θα διαβάσουν το θέμα, όπως ακριβώς μας βοήθησε κι εμάς. Δεν κατάλαβα εσύ που εθιγεις σε αυτά που είπα ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geelpap Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Aν και είναι πολύ καλή πρόταση, η Toyotomi παραμένει Τier 2 κατασκευαστής οικιακού κλιματισμού, με τις Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Panasonic και Toshiba να ανήκουν στο Tier 1. To Kuro από την άλλη είναι η ναυαρχίδα της Toyotomi και το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει υψηλό vfm, διαθέτει καλή ποιότητα παραγόμενου αέρα και αρκετές λειτουργίες/αυτοματισμούς. Θα μπορούσε να μπει στη λίστα ως τέταρτη κατά σειρά πρόταση. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια κ συγνώμη για την καθυστερημένη ανταπόκρισή μου αλλά έλειπα. Αν είναι έτσι γιατί δεν ανάφερες κ κάποιο μοντέλο της Daikin ? Ρωτάω γιατί έχω εγκαταστήσει αντλία θερμότητας της Daikin κ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τους τεχνικούς άρα θα με ενδιέφερε κ αυτή η περίπτωση. Ευχαριστώ πολύ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Στο budget που ανέφερες δεν υπάρχει κάποιο αξιόλογο μοντέλο της Daikin. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supermario Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Φίλε gnt μπορείς να μου πεις ένα καλό κλιματιστικό 18αρι από αυτά που έχει ο κοτσοβολος; Πιστεύω η δωρεάν εγκατάσταση είναι ένα μεγάλο+ Κ εξηγώ. π.χ το Hitachi rak 50ppb το έχει όσο το έχουν όλοι στο skroutz αλλά σου δίνει δωρεάν την εγκατάσταση που είναι μια 80-90€ διάφορα με τους άλλους. φίλε gnt αντίστοιχα του συγκεκριμένο σε άλλες μάρκες ποια είναι; Με ενδιαφέρουν κυρίως οικονομία για συνεχόμενη θέρμανση το χειμώνα . Είμαι σε πρώτο οροφή οικοδομής με από κάτω κατάστημα ανατολικό διαμερίσματα 2007 κτισμένο κουφώματα δίπλα αλουμινίου. Παράθεση http://forum.xda-developers.com/lg-g3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 (edited) Η σωστή εγκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού κλιματιστικού. Διάβασε με προσοχή εδώ και ειδικά το post του epinephelous, όπου παραπέμπω. Αν δεν σου εξασφαλίσουν γραπτώς ότι θα εκτελέσουν την εγκατάσταση όπως ακριβώς ορίζει ο κατασκευαστής, σε καμία περίπτωση μη δεκτείς να συνεργαστείς μαζί τους. Η κακή εγκατάσταση θα χαντακώσει το κλιματιστικό και θα το πληρώσεις με μειωμένη διάρκεια ζωής και υψηλό κόστος κτήσης. Edited August 13, 2014 by gnt Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
supermario Δημ. August 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2014 Η σωστή εγκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού κλιματιστικού. Διάβασε με προσοχή εδώ και ειδικά το post του epinephelous, όπου παραπέμπω. Αν δεν σου εξασφαλίσουν γραπτώς ότι θα εκτελέσουν την εγκατάσταση όπως ακριβώς ορίζει ο κατασκευαστής, σε καμία περίπτωση μη δεκτείς να συνεργαστείς μαζί τους. Η κακή εγκατάσταση θα χαντακώσει το κλιματιστικό και θα το πληρώσεις με μειωμένη διάρκεια ζωής και υψηλό κόστος κτήσης. Σε ευχαριστώ γιατο ποστ. Το έχω διαβάσει . Εστω ότι τα εξασφαλίζουμε αυτά. Από το ανωτέρω κατάστημα αντίστοιχα μηχανήματα καλά 18αρια μπορείς να προτείνεις; Παράθεση http://forum.xda-developers.com/lg-g3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts