logosak Δημ. August 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2013 καλημέρα εδώ και καιρό ψάχνομαι για αγορά κλιματιστικού νομίζω ότι κατέληξα σε 2: http://www.skroutz.gr/s/1914906/Gree-Hansol-GRS-241-HI-JSH-N2.html και http://www.skroutz.gr/s/1910661/Mitsubishi-SRK-SRC-71ZK-S.html Και τα 2 είναι εικοσιτεσσάρια. το gree το έχουν φίλοι μου και μου έχουν πεί καλά λόγια αλλά κολλάω στην εταιρία, δεν τη γνωρίζω, έχει όμως πολύ καλά χαρακτιριστικά και είναι ποιο δυνατό απο το mitsu. το mitsu είναι mitsu αλλά είναι και πιο ακριβό. το θέλω κυρίως για θέρμανση σε χώρο περίπου 60τ.μ. με καλή μόνωση κτλ. μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στην επιλογή μου???? ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. August 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2013 @milo77 Βρες τη μέση θερμοκρασία το χειμώνα στη περιοχή που ζείς. Αν είναι μεταξύ 2-6 τότε με το Mitsubishi κάνεις μεγαλύτερη οικονομία εφόσον το λειτουργείς συνέχεια. Επίσης να ξέρεις ότι οι τιμές αυτές για το COP προκύπτουν για τις εξωτερικές θερμοκρασίες που αναφέρεις στον πίνακα αλλά για ζητούμενη εσωτερική 20°C. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kateriniotis Δημ. August 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2013 ο προβληματισμος μου παραμενει. εχω καταληξει σε 18αρι για θερμανση και εχω δει τα παρακατω κλιματιστικα απο κοντα και δεν ξερω ποιο να επιλεξω. ο χωρος μου ειναι αρκετα καλα μονωμενος, ενιαιο 35~40 τμ. mitsubishi msz hj50va inventor b2vi_18/b2vo_18 Fujitsu asyg18lfca daikin αξιας μεχρι 1300€. τι προτινετε;; Παράθεση Symbian, Die hard Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASILOTTOS Δημ. August 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2013 Παιδια εχω ενα μεγαλο προβλημα.Εχω στο μαγαζι μου ενα κλιματιστικο KEROSUN 24.000BTU 7ετιας λοιπον εχτες το αναψα δουλεψε περιπου 3 ωρες μετα εκανε ενα δυνατο μπαμ και εκαψε την ασφαλεια του ρολογιου της δεη (την εξωτερικη) σημερα μετο που το αναψα εκανε προτου παρει μπροστα ο συμπιεστης εκαμε παλι ενα δυνατο μπαμ να συμιοσω οτι το κλιματιστικο δυλευει σε καθημερινη βαση 9 ωρες εχει δυντηριθει 2 φορες και δουλευε μεχρι προχθες τελια!!!! Περιμενω γνωμες ευχαριστω εκ των πρωτερον. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. August 29, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2013 (edited) Αφού μιλάς για βορειοανατολική Ελλάδα και έκθεση από παντού, το 18άρι είναι η ασφαλής επιλογή. Ίσως να μπορούσε να σε καλύψει και 12άρι, αλλά μόνο αν στο πει μηχανολόγος μηχανικός με επιτόπου αυτοψία. Αλλιώς μπορεί να μη σε καλύπτει, ειδικά τις κρύες νύχτες. . Μια προχειρη (και οχι μπακαλιστικη οπως απο λαθος εγραψα) προσεγγιση που διαβαζω σε φορουμ μηχανικων ειναι περιπου 500-600 btu/h/m2. Στη δικια μου περιπου το 12αρι σε χωρο γυρω στα 26τμ οπου απαρτιζεται ενα μια μεγαλη συρομενη γυαλινη μπαλκοπορτα, μια μικρη γυαλινη μπαλκονοπορτα και ενα παραθυρο απλα αγκομαχει και δεν πιανει ποτε επιθυμητη. Υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα απο ενα 12αρι που θα μπει σε ενα τετοιο χωρο και α) θα το ρυθμιζεις σε επιθυμητη θερμοκρασια 25C, θα αισθανεσαι οτι φυσαει δροσερο αερα και θα νομιζεις πως επαρκει για το χωρο αλλα στη πραγματικοτητα δεν θα καταφερει να κατεβαζει στους 25C, θα δουλευει στο μεγιστο των στροφων του και θα σε τσακιζει στο ρευμα β) ενα σωστο διαστασιολογημενο κλιματιστικο που θα πιανει την επιθυμητη και θα κατεβαζει στροφες και καταναλωση. Στη δικια μου περιπτωση επρεπε να μπει ασυζητητη 16αρι. Η 18αρι εφοσον οι επιλογες ειναι περισσοτερες η σε καποιες περιπτωσεις κ φθηνοτερες. Μην προτεινουμε ευκολα λυσεις οπως 12αρια σε τετοιες διαστασεις. Edited August 29, 2013 by CptBill Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dal_kos Δημ. August 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2013 Μια μπακαλιστικη προσεγγιση που διαβαζω σε φορουμ μηχανικων ειναι περιπου 500-600 btu/h/m2. Στη δικια μου περιπου το 12αρι σε χωρο γυρω στα 26τμ οπου απαρτιζεται ενα μια μεγαλη συρομενη γυαλινη μπαλκοπορτα, μια μικρη γυαλινη μπαλκονοπορτα και ενα παραθυρο απλα αγκομαχει και δεν πιανει ποτε επιθυμητη. Υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα απο ενα 12αρι που θα μπει σε ενα τετοιο χωρο και α) θα το ρυθμιζεις σε επιθυμητη θερμοκρασια 25C, θα αισθανεσαι οτι φυσαει δροσερο αερα και θα νομιζεις πως επαρκει για το χωρο αλλα στη πραγματικοτητα δεν θα καταφερει να κατεβαζει στους 25C, θα δουλευει στο μεγιστο των στροφων του και θα σε τσακιζει στο ρευμα β) ενα σωστο διαστασιολογημενο κλιματιστικο που θα πιανει την επιθυμητη και θα κατεβαζει στροφες και καταναλωση. Στη δικια μου περιπτωση επρεπε να μπει ασυζητητη 16αρι. Η 18αρι εφοσον οι επιλογες ειναι περισσοτερες η σε καποιες περιπτωσεις κ φθηνοτερες. Μην προτεινουμε ευκολα λυσεις οπως 12αρια σε τετοιες διαστασεις. Η μπακαλίστικη εκδοχή που διαβάζεις σε φόρουμ μηχανικών είναι η μπακαλίστικη των τεχνικών του χώρου που λένε τετραγωνικά = btu*2, δηλαδή 18 τμ θέλουν 9άρι κι ούτω καθεξής. Όταν μιλάμε για επί τόπου αυτοψία με επιμέτρηση και καταγραφή, λαμβάνονται υπ' όψη όλες οι ιδιαιτερότητες του χώρου, όπως αν έχει ταράτσα από πάνω, τι μονωση έχει, τι μέγεθος ανοιγμάτων (άλλο μια μπαλκονόπορτα μονόφυλλη κι άλλο μια δίφυλλη) και άλλα πολλά, που με μπακαλίστικους υπολογισμούς δεν μπορούν να ληφθούν εύκολα υπόψη, ούτε και να δώσουν σωστά αποτελέσματα. Για αυτό μίλησα για επί τόπου αυτοψία. Οι μπακαλίστικες λύσεις είναι για μια πρώτη ιδέα. Όταν είναι να κάνει κάποιος μια αγορά κλιματιστικού 500 ή 1000 ευρώ, και βασίζεται σε μπακαλίστικους υπολογισμούς, αντί να ρωτήσει έναν επαγγελματία, τότε λαμβάνει και το ρίσκο να το πληρώσει διπλό σε καταναλώσεις. Είτε μεγαλύτερο είτε μικρότερο είναι ένα μηχάνημα από ό,τι χρειάζεται, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη τσέπη του ιδιοκτήτη του, είτε σαν κόστος αγοράς, είτε σαν κατανάλωση. Όπως λέει κι ο λαός μας "το τσάμπα κοστίζει" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. August 29, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2013 Η μπακαλίστικη εκδοχή που διαβάζεις σε φόρουμ μηχανικών είναι η μπακαλίστικη των τεχνικών του χώρου που λένε τετραγωνικά = btu*2, δηλαδή 18 τμ θέλουν 9άρι κι ούτω καθεξής. Εχεις 100% δικιο. Ατυχεστατη επιλογη λεξης. Ο υπολογισμος απο το φορουμ τον μηχανικων ειναι ο πιο σωστος και ειναι μακραν πιο κοντα στη πραγματικοτητα. Γιαυτο και αλλωστε το 12αρι μου δεν με καλυπτει. Μπακαλιστικη = προχειρη. Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dal_kos Δημ. August 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2013 (edited) Εχεις 100% δικιο. Ατυχεστατη επιλογη λεξης. Ο υπολογισμος απο το φορουμ τον μηχανικων ειναι ο πιο σωστος και ειναι μακραν πιο κοντα στη πραγματικοτητα. Γιαυτο και αλλωστε το 12αρι μου δεν με καλυπτει. Μπακαλιστικη = προχειρη. Ό,τι και να λέμε, όπως αν πονάς δε παίρνεις φάρμακα απο φόρουμ αλλά θα συμβουλευτείς το γιατρό σου, έτσι θα έπρεπε να είναι και τα ενεργειακά θέματα των σπιτιών, στην Ελλάδα(γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη έτσι είναι). Αλλά δυστυχώς όλοι νομίζουμε πως αποφεύγοντας την αμοιβή ενός ανθρώπου που έχει φάει τη ζωή του μελετώντας, θα γλυτώσουμε λεφτά. Για αυτό βλέπουμε γνωστούς μας που βαλαν θερμοπομπούς για να σωθούν από το ακριβό πετρέλαιο και στην καλύτερη πληρώσανε στην καλή ΔΕΗ περισσότερα απ' ό,τι αν είχαν πετρέλαιο + το κόστος της εγκατάστασης, ή άλλους που βάλανε ενεργειακό τζάκι για να σωθούν και τελικά πληρώσανε σε παυσίπονα για τη μέση περισσότερα απ' όσα πληρώνανε για πετρέλαιο, γιατί κανεις δεν τους είπε πως για κάθε λίτρο πετρέλαιο που έπαιρνε μόνος του ο λέβητας, αυτοί θα έπρεπε να κουβαλάνε 3 κιλά ξύλα μέχρι το τζάκι και να γίνουν θερμαστές. Τέλοσπαντων, συγγνώμη που ξέφυγα αλλά ας αποτελέσει το παραπάνω τροφή για σκέψη σε όσους σκέφτονται να αναβαθμιστούν ενεργειακά. Οποιαδήποτε λύση μπακαλίστικη θα είναι ακριβώς αυτό, μπακαλίστικη! Μπορεί να μην δουλέψει, μπορεί και να δουλέψει. Αλλά σίγουρα και να δουλέψει δεν θα αποδώσει το 100% των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Το να φτάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης, προϋποθέτει μελέτη και λύση η οποία θα είναι ακριβώς στα μέτρα μας. Και για την ιστορία.. Ο "χρυσός κανόνας" τετραγωνικά = btu*2 καθιερώθηκε την εποχή που τα κλιματιστικά ήταν συμβατικά on/off και χρησιμοποιούνταν μόνο για ψύξη. Είναι μια λύση εύκολη που τα λάθη της καλύπτονταν από το γεγονός πως στη ψύξη, οτιδήποτε δροσερό είναι αρκετό. Από τότε η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, πλέον έχουμε μηχανήματα inverter, με fuzzy logic και περίπλοκους αλγορίθμους για καλύτερη άνεση και πάνω απ' όλα χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό πλέον και για θέρμανση ώστε να πετύχουμε οικονομία. Ας μην αφήνουμε όλες αυτές τις δυνατότητες ανεκμετάλλευτες, χρησιμοποιώντας αναχρονιστικά μοντέλα. Τέλος, στην περίπτωση σου η "πρόχειρη" μέθοδος ήταν ήδη στα όρια της με τόσα ανοίγματα που έχεις, και την αποτελείωσαν τα 450BTU/τμ. Εξάλλου αν το ψάξεις σε μεγαλύτερο βάθος, τα τετραγωνικά δεν έχουν άμεση σχέση με τις θερμικές ανάγκες ενός χώρου. Οι ανάγκες του χώρου για την ακρίβεια καθορίζονται από την επιφάνεια των "συνόρων" του και από τα ανοίγματά του. Αλλά πρόχειρος ή εύκολος τρόπος υπολογισμού για αυτά δεν υπάρχει, για αυτό και δεν θα βρεις κάτι ολοκληρωμένο σε φόρουμ. Edited August 29, 2013 by dal_kos Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kateriniotis Δημ. August 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2013 ο προβληματισμος μου παραμενει. εχω καταληξει σε 18αρι για θερμανση και εχω δει τα παρακατω κλιματιστικα απο κοντα και δεν ξερω ποιο να επιλεξω. ο χωρος μου ειναι αρκετα καλα μονωμενος, ενιαιο 35~40 τμ. mitsubishi msz hj50va inventor b2vi_18/b2vo_18 Fujitsu asyg18lfca daikin αξιας μεχρι 1300€. τι προτινετε;; καποια γνώμη για τα παραπάνω κλιματιστικά:::?? Παράθεση Symbian, Die hard Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. August 30, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2013 (edited) Ό,τι και να λέμε, όπως αν πονάς δε παίρνεις φάρμακα απο φόρουμ αλλά θα συμβουλευτείς το γιατρό σου, έτσι θα έπρεπε να είναι και τα ενεργειακά θέματα των σπιτιών, στην Ελλάδα(γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη έτσι είναι). Αλλά δυστυχώς όλοι νομίζουμε πως αποφεύγοντας την αμοιβή ενός ανθρώπου που έχει φάει τη ζωή του μελετώντας, θα γλυτώσουμε λεφτά. Για αυτό βλέπουμε γνωστούς μας που βαλαν θερμοπομπούς για να σωθούν από το ακριβό πετρέλαιο και στην καλύτερη πληρώσανε στην καλή ΔΕΗ περισσότερα απ' ό,τι αν είχαν πετρέλαιο + το κόστος της εγκατάστασης, ή άλλους που βάλανε ενεργειακό τζάκι για να σωθούν και τελικά πληρώσανε σε παυσίπονα για τη μέση περισσότερα απ' όσα πληρώνανε για πετρέλαιο, γιατί κανεις δεν τους είπε πως για κάθε λίτρο πετρέλαιο που έπαιρνε μόνος του ο λέβητας, αυτοί θα έπρεπε να κουβαλάνε 3 κιλά ξύλα μέχρι το τζάκι και να γίνουν θερμαστές. . Δεν θα διαφωνησω. Αλλα φαντασου πως υπαρχει κοσμος και θελει να κανει μονος του την εγκατασταση κλιματιστικου η θελει να βρει τεχνικο με 30 ευρω για να του κανει εγκατασταση οποτε η επιλογη ενος Μηχανολογου για να βγαλει θερμικες απωλειες σε ενα χωρο φανταζει το λιγοτερο επιστημονικη φαντασια. Προσωπικα επειδη τους επομενους 2 μηνες ενδεχεται να επενδυσω σε μικρη αντλια θερμοτητας για το διαμερισμα μου (50τμ περιπου)κ θεωρω επιβεβλημενη τη κινηση να παω πρωτα σε Μηχανολογο και να γινει μελετη κυκλωματος θερμανσης και ολα τα σχετικα. Edited August 30, 2013 by CptBill Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. August 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2013 Εχεις 100% δικιο. Ατυχεστατη επιλογη λεξης. Ο υπολογισμος απο το φορουμ τον μηχανικων ειναι ο πιο σωστος και ειναι μακραν πιο κοντα στη πραγματικοτητα. Γιαυτο και αλλωστε το 12αρι μου δεν με καλυπτει. Μπακαλιστικη = προχειρη. Σε σαλονι στην Κυψελη,35m² ,(5Χ7),βορεινο,με δυο μπαλκονοπορτες,δυστυχως πρωτο ρετιρέ,και άρα εκτεθειμενο και απο το ταβανι ,λογω του απο πανω ρετιρέ, σε μια λωριδα 2Χ7m,εχω βαλει ενα Daikin 21Btu,ενω πριν,ειχα ενα General Fujitsu 18Βtu,(18 χρονια,σκυλι),αλλα θεωρουσα οτι δε με καλυπτε. Αν καποια στιγμη το αλλαξω,μηπως πρεπει να βαλω ακομη μεγαλυτερο; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dal_kos Δημ. August 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2013 Δεν θα διαφωνησω. Αλλα φαντασου πως υπαρχει κοσμος και θελει να κανει μονος του την εγκατασταση κλιματιστικου η θελει να βρει τεχνικο με 30 ευρω για να του κανει εγκατασταση οποτε η επιλογη ενος Μηχανολογου για να βγαλει θερμικες απωλειες σε ενα χωρο φανταζει το λιγοτερο επιστημονικη φαντασια. Όταν μιλάμε για μηχάνημα των 200-300 ευρώ, επιπέδου κίνας-σουπερμάρκετ, ειναι κατανοητό. Αλλά να θες να γλυτώσεις τα 80 ευρώ μιας σωστής εγκατάστασης όταν έχεις δώσει 1000 ευρώ για το μηχάνημα, είναι σαν να παίρνεις Porsche και να νερώνεις τη βενζίνη της για να γλυτώσεις λεφτά από τα καύσιμα. (και να έχεις την απαίτηση να πηγαίνει σαν Porsche) Προσωπικα επειδη τους επομενους 2 μηνες ενδεχεται να επενδυσω σε μικρη αντλια θερμοτητας για το διαμερισμα μου (50τμ περιπου)κ θεωρω επιβεβλημενη τη κινηση να παω πρωτα σε Μηχανολογο και να γινει μελετη κυκλωματος θερμανσης και ολα τα σχετικα. Και πολύ καλά κάνεις. Οι αντλίες θερμότητας είναι μια πιο ολοκληρωμένη λύση από τα κλιματιστικά, αφού προσφέρουν καλύτερη άνεση, θέρμανση και στο μπάνιο κλπ. Ωστόσο να ξέρεις πως η διαστασιολόγηση τους και η εγκατάσταση τους ώστε να επιτευχθεί όλη η απόδοση τους και οικονομία είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση. Θα πρότεινα να ψαχτείς αρκετά πριν καταλήξεις με ποιους θα συνεργαστείς. Επίσης από μονώσεις πως πας? Σε περίπτωση που το σπίτι σου δεν έχει μόνωση στην ταράτσα, θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις από εκεί. Όσο φθηνη κι αν είναι μια πηγή θερμότητας, αν πετάμε την ενέργεια στο περιβάλλον είναι σπατάλη. Και οικονομική και οικολογική. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. August 30, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2013 Και πολύ καλά κάνεις. Οι αντλίες θερμότητας είναι μια πιο ολοκληρωμένη λύση από τα κλιματιστικά, αφού προσφέρουν καλύτερη άνεση, θέρμανση και στο μπάνιο κλπ. Ωστόσο να ξέρεις πως η διαστασιολόγηση τους και η εγκατάσταση τους ώστε να επιτευχθεί όλη η απόδοση τους και οικονομία είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση. Θα πρότεινα να ψαχτείς αρκετά πριν καταλήξεις με ποιους θα συνεργαστείς. Επίσης από μονώσεις πως πας? Σε περίπτωση που το σπίτι σου δεν έχει μόνωση στην ταράτσα, θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις από εκεί. Όσο φθηνη κι αν είναι μια πηγή θερμότητας, αν πετάμε την ενέργεια στο περιβάλλον είναι σπατάλη. Και οικονομική και οικολογική. Εχω εντωπισει καποιον απο το γνωστο φορουμ του monachos αλλα δεν ξερω εαν θα αναλαβει μια τοσο μικρη δουλεια. Να σου πω την αληθεια, στην ολη διαδικασια πιο δυσκολο θεωρω οντως να βρω στο σωστο μηχανολογο (και φυσικα δεν θα τον βρω απο το εμπορικο μαγαζι που θα αγορασω την αντλια θερμοτητας). Μονωση καμια, διαμερισμα 4ου οροφου (με οροφο απο πανω μου και διαμερισμα διπλα μου). Οι επιλογες μου μαλλον θα περιοριστουν σε καποια χαμηλων θερμοκρασιων inverter αντλια της carrier μεταξυ των 4,1kw, 5,8KW ή 7,2KW και αλλαγη των σωματων σε καποια χαμηλων θερμοκρασιων (εχω περιθωριο αυξησης μεγεθος σε υψος αλλα και σε πλατος). Ολα θα κριθουν απο το μηχανολογο και τι θα εχει να μου προτεινει κ αυτος. Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Όντως οι αντλίες θερμότητας (ιδίως σε συνδυασμό με PV) αποτελούν από τις πλέον αποδοτικές εφαρμογές για θέρμανση και ψύξη. Στην Ελλάδα δυστυχώς προτιμάμε ακόμα την καύση ορυκτών καυσίμων για τη θέρμανση, τη στιγμή που η πατρίδα μας έχει τεράστιο δυναμικό ηλιακής ενέργειας. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
digilef Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Όπως και να'χει περιμένουμε εντυπώσεις από βδομάδα με το καλό που θα τα βάλεις Μπήκαν εχθές και τα 4 :-) Νομίζω οτι η επιλογή ήταν απο τις καλύτερες δυνατές μιας και κλιματίζουν τον χώρο σαν να μην υπάρχουν. Στα υπνοδωμάτια στο πρώτο 3-5 λεπτο έχουν πιάσει θερμοκρασία και από εκεί και πέρα τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική είναι σαν να μην δουλεύουν. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις να γυρνάει ο εσωτερικός ανεμιστήρας τόσο αργά που να τον βλέπεις,να σου φέρνει δροσερό αέρα διάσπαρτο στο χώρο και ο ανεμιστήρας στην εξωτερική μονάδα να είναι σταματημένος και να μην ακούγεται απολύτως τίποτα από τον συμπιεστή! Με ένα πολύμετρο μέτρησα τα ampere που τραβάει απο τον ασφαλειοδιακόπτη κατά την συντήρηση της θερμοκρασίας και είναι κάπου στα 0.8 ampere. Αυτό σημαίνει οτι σε ένα 8 ωρο και τα τρία 9 άρια μου έχουν κάψει το φοβερό ποσό των 0.5 € για έναν δροσερό 8 ωρο ύπνο! Θα αγοράσω και έναν μετρητή κατανάλωσης για να σας πω πιο αναλυτικά τι γίνεται σε όλο το φάσμα λειτουργίας τους ! Για την ιστορία όλα τα μηχανήματα είναι τα Mitsubishi hyper inverter SRK/SRC 25 ZJX και 50 ZJX! Παράθεση Google for ever Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. September 1, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 μεγειες. Φοβερη επιλογη τα μηχανηματα. Εντυπωσεις και απο εμενα συντομα απο το Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA το οποιο παρήγγειλα ;) Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
digilef Δημ. September 2, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2013 Μπήκε και ο μετρητής ενέργειας ! Τα πράγματα ειναι πιο εντυπωσιακά απο όσο φανταζόμουν :-) Σε πλήρη ισχύ το 20 αρι μου έδειξε 1.6 kw με εξωτερική 30 και εσωτερική 28. Στο auto και επιθυμητή 26 ξεκινάει με 580-600 watt και μέσα σε 3-5 λεπτά πέφτει στα 160 watt. Απο εκεί και πέρα πέφτει εως τα 20 watt αρκετά συχνά και μετα για 3 λεπτά περίπου ανεβαίνει πάλι στα 160watt! Μου φαίνεται οτι δεν θα τα σβήσω ποτέ :-) Σε αναμονή βλέπω 6 watt! Τσάμπα θα τον βγάλουμε φέτος τον χειμώναααααα Παράθεση Google for ever Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. September 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2013 Εγώ πλέον δείχνω το log του μετρητή ενέργειας στους φίλους μου για να τους πείσω να κάνουν μετάβαση σε ένα οικονομικό inverter a/c. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, υπό συνθήκες καταναλώνει λιγότερο και από έναν ανεμιστήρα οροφής των 50W. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dal_kos Δημ. September 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2013 Παιδιά μεγειά τα μηχανήματα και καλό και ζεστό χειμώνα. Όσο αφορά τις καταναλώσεις, καλός ο ενθουσιασμός αλλά μην τρελαίνεστε. Η κατανάλωση εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα έξω. Τώρα έχουμε 30 έξω και εσείς αναζητάτε 28 εσωτερική -> 2 βαθμοί διαφορά. Όταν το χειμώνα θα έχει 10 έξω και θα θέλετε 20 μέσα, η κατανάλωση θα είναι περίπου η πενταπλάσια από όση έχετε τώρα. Προσέχτε μη βρεθείτε προ απροόπτου. Επίσης μεγάλη προσοχή στις κλίμακες κατανάλωσης της ΔΕΗ. Με το που ξεπερνάμε τις 2000 KWh το τετράμηνο, η τιμή ανεβαίνει πολύ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yianniskyr Δημ. September 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2013 μεγειες. Φοβερη επιλογη τα μηχανηματα. Εντυπωσεις και απο εμενα συντομα απο το Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA το οποιο παρήγγειλα ;) Περιμένω τις εντυπώσεις σου απο το συγκεκριμένο γιατι Ενδιαφέρομαι και εγω να το αγοράσω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CptBill Δημ. September 3, 2013 Author Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2013 Μπήκε και ο μετρητής ενέργειας ! Τα πράγματα ειναι πιο εντυπωσιακά απο όσο φανταζόμουν :-) Σε πλήρη ισχύ το 20 αρι μου έδειξε 1.6 kw με εξωτερική 30 και εσωτερική 28. Στο auto και επιθυμητή 26 ξεκινάει με 580-600 watt και μέσα σε 3-5 λεπτά πέφτει στα 160 watt. Απο εκεί και πέρα πέφτει εως τα 20 watt αρκετά συχνά και μετα για 3 λεπτά περίπου ανεβαίνει πάλι στα 160watt! Μου φαίνεται οτι δεν θα τα σβήσω ποτέ :-) Σε αναμονή βλέπω 6 watt! Τσάμπα θα τον βγάλουμε φέτος τον χειμώναααααα Παρομοια κατασταση και εγω στο 9αρι του υπνοδωματιου μου. Και επι την ευκαιρια λεω να παραθεσω και εγω καταναλωσεις 12ωρου οταν βρω χρονο. Παντως για να χαμηλωνει τοσο γρηγορα η καταναλωση σημαινει πως απο μεγεθος (BTU) δεν μασαει το μηχανημα. Δεν μου ειχαν ετοιμοπαραδοτοτο hitachi οποτε μαλλον θα περιμενω καμια εβδομαδα. Θα πρεπει να βρω και καλο εγκαταστατη που να χρησιμοποιει αντλια κενου (εχω στα υποψιν τον ανθρωπο που εκανε την εγκατασταση στον gnt). Εχετε καμια ιδεα που μπορω να πουλησω το 12αρι μου hitachi air exchanger (Hitachi RAS D14EX) που εχω? Και εαν εχετε να προτεινετε καμια τιμη? Παράθεση - Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostasios Δημ. September 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2013 ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟ MITSUBISHI SRK-50 ZJX-S ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΕΝΩ ΔΡΑΜΑ) ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΥΣΗ ΕΝΩΣ ΚΑΛΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΥΚΤΙΚΟ) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΟΠΟΤΕ ΑΠΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamos86 Δημ. September 4, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2013 Παιδιά Καλησπέρα Θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας για την επιλογή κάποιου κλιματιστικού/κλιματιστικών. Ο χώρος που θέλω να καλύπτεται είναι συνολικά 37 Τ/Μ Αποτελείται από μία ενιαία σαλονοκουζίνα συνολικής έκτασης 28 Τ/Μ και ένα δωμάτιο ξεχωριστό 9 Τ/Μ (στο οποίο οδηγεί ένας μικρός διάδρομος ) Το θέλω και για ψύξη και για θέρμανση (ίσως περισσότερο για θέρμανση). Το συνολικό μου budget μαζί με την εγκατάσταση είναι 1000-1200 ευρώ . Το διαμέρισμα είναι καινούργιο και ενεργειακά δεν έχει απώλειες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. September 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2013 Για την κάλυψη του χώρου που διαθέτεις, ένα κλιματιστικό ~18000 BTU/h είναι θεωρητικά αρκετό. Σε αυτήν την περίπτωση με το budget που διαθέτεις μπορείς να πάρεις ένα καλής ποιότητας κλιματιστικό. Η άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσεις ένα ~14000 BTU/h για τον ενιαίο χώρο και ένα ~9000 BTU/h για το δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση προσανατολίζεσαι σε δύο midrange λύσεις. Καλό είναι να ζητήσεις την εκτίμηση κάποιου επαγγελματία, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει σχετικά. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pascal1281 Δημ. September 9, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 9, 2013 Παιδια καλησπερα.Εχω μια σαλοκουζινα γυρω στα 28τμ.Σε ολα τα καταστηματα μου ειπαν οτι το 12000btu μου αρκει .Ο τελευταιος συγκεκριμενα μου προτεινε και ενα 12αρι mitsubishi το οποιο σπο οτι καταλαβα ειναι τα καλυτερα.Για καποιο λογο φοβαμαι οτι δεν θα αρκει το 12αρι.Τι προτεινετε εσεις.Ειμαι τελειος ασχετος.Ευχαριστω πολυ Παράθεση HTC HD2 (best of the best) HTC EVO 3D SAMSUNG GALAXY S3/ S4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts