Jump to content

Της απόδοσης καμώματα...

jimbit
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω μπερδευτεί και θέλω την βοήθεια σας. Μπορείτε να μου πείτε πως ένα pc βασισμένο σε AMD 2400+ (2004MHz) να ξεπερνάει σε απόδοση P4 Prescott @3.0GHz. Αναλυτικότερα:

Pc#1:

AMD Athlon XP 2400+

Chaintech 7NJS zenith

2x256 DDR-SDRAM Pc3200 Dual Chanel

ATI Radeon 9200 128MB ram AGPx8

Yamaha DS1 karta hxoy

Thermaltake koyti kai psixtra

1x20Gb Western Digital

2x80Gb Seagate S-ATA RAID 1

Pc#2:

P4 @3.0 GHz Prescott

Albatron Den 8imamai montelo

1x512,1x256 DDR-SDRAM

Albatron GForce 6200 PCI-X 128Mb

Audigy 1 Platinum EX

1x180Gb Western digital S-ATA

Όταν τρέχουμε και στα 2 pc το παιχνίδι Battle for Middle-earth στον πρώτο τρέχει απροβλημάτιστα με 1024x768 ανάλυση και ultra high detail ενώ στον δεύτερο 800x600 και medium detail και ψιλοκολαει. Αυτό γίνεται σε όλα τα παιχνίδια όχι μονο σε αυτό. Μήπως υπάρχει καμια ρύθμιση που δεν κοιτάξαμε? Όλες οι ρυθμίσεις χρονισμού του επεξεργαστή και τις μνήμης είναι οι αρχικές. Ακόμη το δοκίμασα στον φορητό μου(P4 @ 3.0GHz, 512 DDR, ATI Mobility Radeon 9000 64Mb μοιρασμένη μνήμη και 60Gb Hdd) και πάλι σέρνεται αλλα εδώ είναι κάπως λογικό. Ο πρώτος είναι δικός μου και είναι ενός χρόνου υπολογιστής ενώ ο δεύτερος είναι ενός φίλου μου και τον έχει κοντά ένα μηνα και προβληματίζεται πολύ από την απόδοση του...

Δες αν η μνήμη δεν είναι κατάλληλη. Αν έβαλε τα παλιά του DIMMs, που δεν είναι σε κατάλληλη ταχύτητα, ή ακόμα χειρότερα διαφέρουν μεταξύ τους, τότε θα έχει πρόβλημα.

Όταν "ψιλοκολλάει", παρατηρείς αν δουλεύει ο δίσκος; Είναι το antivirus κλειστό και το startup φορτωμένο μόνο με τα απαραίτητα (ψάξε το Startup CPL);

Αυτά μου 'ρχονται τώρα...

Αντιδογματισμός: http://www.antidogma.gr

OMG.

Πιθανότατα το σύστημα με τον Pontium 4 δουλεύει με την μνήμη σε Single Channel λόγω διαφορετικής χωρητικότητας.

Κατακερματίζοντας την απόδοση του επεξεργαστή.

1x512,1x256 DDR-SDRAM

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ

Αυτό είναι ιεροσυλία.....

Βγάλε το stick 256...ή βάλε καλύτερα τα 2*256 του άλλου συστήματος

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

1x512,1x256 DDR-SDRAM

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ

Δε μας λες και το γιατί;

Δε μας λες και το γιατί;

Έχει τη συνήθεια ο φίλος μας ο Overclocker να γράφει posts της μιας γραμμής, ελπίζω να την κόψει σύντομα, για να τα πάμε καλά.

Και μάλλον έχει κάνει και λάθος, γιατί δεν είναι κακός ο συνδυασμός αυτός της μνήμης...

Δε μας λες και το γιατί;

Όπα..αυτό που λέω γίνεται άμα πάει να τις τρέξει σε dual channel....

Γιατί...

Απλά γιατί άμα τα βάλει για dual channel θα παίξει το μισό 512άρι....και η ωφέλιμη μνήμη γίνεται 512....

Οπότε έτσι όπως γίνεται ο διαχωρισμός του ένα dimm δημιουργούνται προβλήματα...

Τώρα το καταλάβατε....?

Σε περίπτωση που ο φίλος δεν έχει κάνει διπλό κανάλι πάλι δικαιολογούνται οι χειρότερες επιδόσεις...μιας και στον Ρ4 έχει σημαντικό ρόλο το dual....

@eLeKtriK EyE

Απλά δεν το σχολιάζω...

@Omen

Για δοκίμασέ το....και πές μας....(ενοείται σε σύστημα με dual channel)

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

@eLeKtriK EyE

Απλά δεν το σχολιάζω...

Δεν χρειάζεται να το σχολιάσεις. Να γράφεις posts με νόημα χρειάζεται και όχι όπως θα απαντούσες σε κάποιον στο irc ας πούμε.