Jump to content

Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλύτερο λογισμικό για Android υπάρχει, αυτό που έχουν τα τηλέφωνα της Google προφανώς. Της OnePlus πάντως το skin είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο.

Δεν ξέρω γιατί θεωρείς πως η κάμερα του OnePlus 6/6T (ίδιες είναι) είναι αισθητά κατώτερη του Mate 20. Δεν είναι. Είναι κατώτερη αρκετά από του Pro αλλά και τα δύο Huawei μεταξύ τους έχουν αρκετή διαφορά.

Έχε υπ'όψη πως το Huawei Mate 20 έχει πρόβλημα με πρασίνισμα της οθόνης σε κάποιες συσκευές και αν το πάρεις από εξωτερικό μπορεί να μπλέξεις με αλλαγές. Επίσης, η Huawei δεν έχει ακόμα συγκεκριμένη πολιτική, σε κάποιες χώρες (πχ Φινλανδία) τις αλλάζει τις συσκευές, σε άλλες όχι.

Κινητό με κορυφαία κάμερα (μάλλον καλύτερη και από τα δύο που σκέφτεσαι), αυτονομία και smoothness είναι και το Google Pixel 2XL. Δεν έχει τον πιο τελευταίο επεξεργαστή αλλά παρεκτός και αν παίζεις Fortnite δεν θα δεις διαφορά, και ακόμα και εκεί παίζει.

Έχω δει σύγκριση Mate 20 με P20 Προ και τα δυο είναι πολύ κοντά σε όλα οποτε με βάση αυτού υπολογίζω ότι το Mate 20 θα έχει αρκετά καλύτερη κάμερα του 6T. Έχει και οπτικό zoom και καλο macro κτλ. Φοβάμαι την κάμερα του 6T έχω δει ότι σε νυχτερινές λήψης είναι αρκετά κάκιστη και χρειάζεται οπωσδήποτε gcam. Εννοείτε την ημερα συγκρίνετε και με Pixel 3 το 6T.

NOKIA 3310 - NOKIA 3330 - NOKIA 6600 - NOKIA 6630 - SE P990i - Imate jasjar - NOKIA N95 - Sony Ericsson W800 - HTC Touch Pro - LG Secret - NOKIA N70 - HTC HD2 - Samsung Galaxy ACE - HTC ONE X - iPhone 5 - LG G2 - NOKIA Lumia 1520 - Moto X - iPhone 6 - Note 5 - iPhone 6S - S7 Edge

Καλησπερα παιδια ειμαι αναμεσα στο mate10 pro και το poco με 128 gb ,και τα δυο κοστιζουν 399 απο γνωστες αλυσιδες καταστηματων τις οποιες κ θα επιλεξω λογω ατοκων δοσεων μεσω πιστωτικης κ 2ετους εγγυησης αντιπροσωπειας.τα τελευταια 3 χρονια εχω lg g4 το οποιο ενω δουλευει απροβληματιστα,το φορτιζω μεχρι κ 3 φορες τη μερα.ταχυτητα,μπαταρια κ καμερα οι προτεραιοτητες μου καθως και οτι δεν θελω να αλλαζω κινητο συχνα.τι λετε παιδες;;;

Mate 10 pro απο εμένα.αλλά να ρωτησω αφου είσαι ικανοποιημένος απο την τωρινη σου συσκευή,και το μονο πρόβλημα είναι οτι έχει πεσει η απόδοση της μπαταρίας γιατί δεν την αλλαζεις; Edited by spy14

Tcl 20 5g

Εχω και τα δύο , POCO καλύτερη μπαταρία , απίστευτα γρήγορο, ΜΑΤΕ καλύτερη κάμερα , σαφώς ποιοτικότερη κατασκευή , καλύτερη οθόνη

Έχω δει σύγκριση Mate 20 με P20 Προ και τα δυο είναι πολύ κοντά σε όλα οποτε με βάση αυτού υπολογίζω ότι το Mate 20 θα έχει αρκετά καλύτερη κάμερα του 6T. Έχει και οπτικό zoom και καλο macro κτλ. Φοβάμαι την κάμερα του 6T έχω δει ότι σε νυχτερινές λήψης είναι αρκετά κάκιστη και χρειάζεται οπωσδήποτε gcam. Εννοείτε την ημερα συγκρίνετε και με Pixel 3 το 6T.

Δεν ξέρω γιατί την υποτιμάς την κάμερα του OnePlus 6T σε νυχτερινές λήψεις. Καταρχάς είναι ένα κινητό (οκ, το 6 αλλά ίδια κάμερα έχουν) που έχουν αρκετοί χρήστες στο φόρουμ, και κάποιοι πολύ απαιτητικοί με κάμερες όπως ο AntReg και λένε καλά λόγια για τις δυνατότητες του σε σκοτάδι.

Στο Dxomark σε Exposure & Contrast έχουν σχεδόν το ίδιο σκορ πχ (92 το Huawei, 89 το One+), το ίδιο και στο autofocus (98 και 100) και είναι και πολύ λίγο χαμηλότερη σε texture (75 vs 69) και noise (75 vs 68). Το δε One+ φαίνεται στο ίδιο τεστ να λειτουργεί καλύτερα με φλάς.

Αλλά πέρα από το Dxomark, και εδώ στο φόρουμ έχουν ανέβει φωτό που δείχνουν και καλά αποτελέσματα στο σκοτάδι και το καλό επίπεδο της κάμερας του, τόσο της στοκ όσο και της gcam. Πχ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7709312#post7709312

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7710205#post7710205

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7708322#post7708322

Η οποία gcam δεν είναι κάνα φόβητρο. Δεν χρειάζεται ρουτάρισμα το κινητό για να εγκατασταθεί, απλά να κατέβει μια εφαρμογή εκτός google play.

Τέσπα, και τα δύο κινητά σίγουρα είναι πολύ καλά (αν εξαιρεθεί το πρόβλημα που παρουσιάζουν κάποιες οθόνες του Mate 20 Pro) και όποιο και να πάρεις σίγουρα θα είσαι ευχαριστημένος.

Χiaomi pocophone F1 64GB ή Xiaomi max 3;

μιλάμε ξεκάθαρα ότι το πρώτο έχει καλύτερη μνήμη ραμ και επεξεργαστή. Έχω το max 2 που το λάτρεψα αν και υπήρχαν μέρες που με ζόρισε ιδίως το καλοκαίρι λόγω μεγέθους. Αλλά και πάλι οθονάρα και μπαταρία. Τώρα έρχομαι να δω εάν το pocophone F1 το βρω καλύτερο ώστε να το πάρω έναντι του max 3. Ήθελα απλά γνώμες, προς το παρόν τείνω προς το poco.

Tι λέτε; και αν κάποιος είναι κάτοχος ακόμα περισσότερο με ενδιαφέρει(σε όποιο και από τα 2).

Έχω το Mi Max 3 και έλεγα να πάρω και το poco... αλλά πλέον δεν μπορώ μικρές οθόνες, και θα έδινα τσάμπα 3 κατοστάρικα...

Οτι και να πω είναι λίγο για το Mi Max 3 εμένα με υπερκαλύπτει σε όλα πλέον και θα το κρατήσω για καιρό... εφόσον λατρέψες το Mi Max 2, με το 3 θα ξετρελαθείς... άσε που λόγω της νέας διάστασης είναι πολύ πιο άνετο στο χέρι από το 2....

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

(Realme X2 pro)Mi 9,Mi Max 3,Mi A2,LG V10 H901,Mi Note 2,Samsung Galaxy S7 Edge, LG V10 , LG G Flex 2 ,Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G3,Lenovo Vibe X2, Coolpad F1, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3,

(Samsung Galaxy Tab Pro 8,4)

Το R340 το έχω πάρει σε συγγενικό μου πρόσωπο και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλή συσκευή για έναν μεγάλο άνθρωπο.

Είναι ευχαριστημένος.

Ένα τηλέφωνο κάνει και τίποτε περισσότερο.

Μια χαρά είναι .

Τη μπαταρια την εχω αλλαξει ςδω κι ενα χρονο απλα αποδειχτηκε πολυ χειροτερη απο τη μανισια..οσο για τη ποιοτικη κατασκευη αυτο με φοβιζει καθως πιστευω θα ειναι πιο ευαισθητο απτο poco στις πτωσεις.εχω εναν αλητακο σπιτι 2.5 χρονων κ δεν αφηνει τπτ ορθιο

Α οκ.καλά εγώ και σε ποιο φθηνό κινητό του έχω θήκη.ποτε δεν τα αφήνω χωρίς.και τόσο καλά κινητά σαν αυτά που αναφέρεις θα εψαχνα σίγουρα μια καλη θήκη. Edited by spy14

Tcl 20 5g

Νομίζω το Poco δεν αξίζει με τίποτα τα 399, Mate 10 χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλύτερο σχεδόν σε όλα πλην επεξεργαστή και εκεί δεν θα καταλάβεις πραγματικά διαφορά. Ο φίλος που τα έχει και τα δύο βέβαια λέει και για αυτονομία, αλλά δεν φαντάζομαι πως η διαφορά είναι σπουδαία.

Βέβαια σε θέμα αντοχής επειδή έχει γυαλί εξωτερικά υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ραγίσει, είναι αλήθεια.

Ναι κι εγω τα θεωρω πολλα για το poco αλλα δυστυχως δεν μπορω να το παρω απο αλλου..καθως δε βρισκω καταστημα στο scroutz με ατοκες δοσεις.ο φιλος που τα εχει κ τα δυο μηπως μπορει να μ πει για τις διαφορες στη καμερα..ειναι η μερα με τη νυχτα;;

Τελικά πήρα το Mate.. Πολύ ευχαριστημένος η μπαταρια τερας..

η καμερα?????

All it takes is a swipe...

Ναι αλλά με κούρασε από την άλλη το μεγάλο μεγεθος ως συσκευή. Λέω να δοκιμάσω το poco και βλέπουμε.

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

zaf_4 σημαίνει ΖΑΦΕΙΡΑ!

Xiaomi Pocophone F1

Γεια σας φίλοι!

Λοιπόν μετά από τέσσερα χρόνια η αγαπημένη μου συσκευή moto g 2gen της motorola αρχίζει και δείχνει σημάδια κόπωσης...θα ήθελα να μου προτείνετε μια συσκευή αντάξια της από οποιαδήποτε μάρκα ή και από την ίδια ακόμα καλύτερα...:worry:

Καλημέρα στην παρέα.

Με το J5 (2016) συγγενή να πνέει τα λοίσθια και με την ευκαιρία της μπλακφράιντει, μας ήρθε να αλλάξουμε το κινητό. Πώς το βλέπετε με βάση τα παρακάτω; Σας ευχαριστώ πολύ!

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε.

Έως 200 €

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε.

5 με 5,5

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος;

Δεν υπάρχει θέμα

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα)

Καλό θα ήταν, χωρίς να είναι απαραίτητο

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc?

Ραδιόφωνο αν υπάρχει θα ήταν καλό. Αν όχι δεν πειράζει

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα;

Αδιάφορο. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν χρειάζεται φλασάρισμα

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.

Θα μας άρεσε μια οθόνη που να μην είναι μάπα

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία.

Αυτόνομία, κάμερα και μετά το χάος

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή.

Samsung Galaxy J5 (2016)

Ούτε καν πλησιάζει το Nokia την ποιότητα του Asus.. Είτε σε κατασκευή είτε σε χρήση. Για μένα Asus

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Γεια σας φίλοι!

Λοιπόν μετά από τέσσερα χρόνια η αγαπημένη μου συσκευή moto g 2gen της motorola αρχίζει και δείχνει σημάδια κόπωσης...θα ήθελα να μου προτείνετε μια συσκευή αντάξια της από οποιαδήποτε μάρκα ή και από την ίδια ακόμα καλύτερα...:worry:

Δεν θα σου πρότεινα Motorola, το value for money της έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Αν δεν σε πειράζει να πας σε συσκευή με μεγαλύτερες διαστάσεις και λίγο διαφορετικό περιβάλλον χρήσης θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα το Xiaomi Redmi Note 5, θα είναι τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με την υπάρχουσα συσκευή σου σε όλα. Αν θέλεις κάτι πιο μαζεμένο σε διαστάσεις και πιο κοντά στο περιβάλλον του G τότε ρίξε μια ματιά στο Xiaomi Mi A2 Lite. Μπαταρία τέρας, επεξεργαστής κατώτερος του Redmi αλλά ανώτερος τόσο του δικού σου (κατά πολύ) όσο και του Moto G6. Στην κάμερα θα δεις σημαντική βελτίωση σε σχέση με το δικό σου αλλά για τα σημερινά δεδομένα είναι απλά αξιοπρεπής.

Το οποίο nokia έχει κάπως μικρή οθόνη για τα σημερινά δεδομένα , η κάμερα του όμως έχει αισθητή διαφορά από τα άλλα δύο και κυρίως από το mi a2 ???

Από το Mi A2 το 8 δεν θα έλεγα πως έχει ιδιαίτερα καλύτερη κάμερα.

Στα λεφτά που δίνει προτείνω το Redmi Note 5 ή 6. Μπαταρία τέρας και πολύ καλή κάμερα για την κατηγορία τιμής του. Μόνο το Xiaomi Mi A2 έχει καλύτερη αλλά υπολείπεται σημαντικά στην αυτονομία. Τα Redmi Note 5 και 6 είναι σχεδόν τα ίδια κινητά, το 6 έχει βελτιωμένη σελφοκάμερα απλά.

Το μόνο θέμα είναι οι διαστάσεις, μιας και είναι μεγαλύτερο από αυτό που προτείνεις. Αν επιμένει σε κάτι μικρότερο ας ρίξει μια ματιά στο Mi A2 lite το οποίο έχει ακόμα καλύτερη αυτονομία αλλά η κάμερα του υπολείπεται (είναι όμως βελτίωση σε σχέση με το J5 που έχει). Έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το J5, ελάχιστα στενότεορ και ψηλότερο.

Tο eStar S20 γιατί το απορρίπτεις;

https://www.skroutz.gr/s/12933132/eStar-S20.html

Στις κριτικές που έχει φαίνεται αξιοπρεπές για την χρήση που το θες και κριτικές που βρήκα σε άλλες χώρες είναι επίσης θετικές. Πχ:

https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/estar/s20-p379805163

Για τα λεφτά του φαίνεται αξιοπρεπές.

Κοίτα γενικός καλή Camera δεν θα βρεις στα χαμηλά, ικανοποιητική την μέρα με καλό φως ναι αλλά μέχρι εκεί από την άλλη ότι αφορά μπαταρία έχεις επιλογές πχ mi a2 lite είναι πολύ καλό και φρέσκο θα σε καλύψει πυστευω, απλά οπός είπα από camera μην περιμένεις θαύματα (γενικός Camera από 550 και up)

Ρε παιδιά θεωρείτε ότι ένα ταμπλετ χρειάζεται ενώ έχω ήδη λαπτοπ;; πιστεύεται ότι με ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο θα μου είναι χρησιμο για τις εργασίες της σχολής;;

Αυτό το ξέρεις μόνο και μόνο εσύ και κάνεις άλλος, δώσε στον εαυτό σου μια ερωτιση, το θέλω? Σε τι θα μου χρισιμευσει

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω για συσκευή για να αντικαταστήσει Xiaomi Redmi Note 2.

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε.

150e

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε.

5.5 inches και πάνω

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος;

2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας αν είναι εφικτό, Αγορά από Ελλάδα

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα)

ναι

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc?

dual μη απαραίτητο, ραδιο nfc αδιάφορα

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα;

ελληνικό μενού χωρίς φλασάρισμα

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.

όχι

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία.

Ταχύτητα, αυτονομία, κάμερα, gaming

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή.

Xiaomi Redmi Note 2

Τι θα προτείνατε από σύγχρονες Xiaomi συσκευές; Οι δυνατότητες Redmi Note 2 καλύπτουν ακόμα τον χρήστη για να καταλάβετε σε τι χαρακτηριστικά κινουμαστε πάνω κάτω - όποια αύξηση σε επιδόσεις εντός τιμής καλοδεχούμενη φυσικά, αν και δεν είμαι αισιόδοξος. Το κινητό προορίζεται για γονείς, οπότε δεν θα ήθελα να πάμε σε μικρότερη οθόνη από του note 2.Η αγορά μάλλον θα γίνει από Ελλάδα.

Προτάσεις;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια.

Edited by opethmmad

Ρε παιδιά θεωρείτε ότι ένα ταμπλετ χρειάζεται ενώ έχω ήδη λαπτοπ;; πιστεύεται ότι με ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο θα μου είναι χρησιμο για τις εργασίες της σχολής;;

Εξαρτάται. Έχω ένα iPad του 2017 και αγόρασα και ένα φθηνό πληκτρολόγιο που συνδέεται με bluetooth. Επειδή το λαπτοπ μου είναι μεγάλο και βαρύ, οπότε δεν μεταφέρεται εύκολα, χρησιμοποίησα το iPad για να το έχω μαζί μου στη βιβλιοθήκη για να κρατάω σημειώσεις σε εργασίες μου και για κάποιες συναντήσεις σε εξωτερικά μέρη για ομαδικές εργασίες. Μέχρι εκεί. Αν ήταν να το αγοράσω μόνο για τη σχολή δεν θα το έκανα, δεν θεωρώ πως μου ήταν τόσο χρήσιμο ώστε να αξίζει την επένδυση. Όμως δεν το αγόρασα γι'αυτό αλλά για να διαβάζω βιβλία και κόμιξ, κάνα χαλαρό browsing, παιχνίδια κλπ οπότε η συνεισφορά του στη μελέτη μου ήταν ένα ευπρόσδεκτο μπόνους.

• The title was changed to 📱 Αγορά κινητού μαξ 750-800€
  • The title was changed to Περί... επιλογής συσκευής γενικά (Μέρος IV)
  • The topic was pinned