Jump to content

Ποιό από τα δύο

mkirmizis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και έτσι να είναι, πες μου σε παρακαλώ, το Redmi Note 5,στον τομέα κάμερα, ποια ναυαρχίδα κοίτα στα μάτια;;;

Μας διαβάζει κόσμος, και δυστυχώς αυτά που γράφονται εδώ, είναι απίστευτα....

Μιλάμε για ένα κινητό της Xiaomi, που δεν ανήκει καν στην μεσαία κατηγορία... Έχει μια κάμερα, αξιοπρεπέστατη για την τιμή και την κατηγορία του, αλλά ως εκεί...

Γράφοντας υπερβολές, δεν βοηθάει κάποιον που ενδιαφέρεται για συσκευή, να βγάλει συμπέρασμα... Γιατί όταν το πάρει, με αυτά που διαβάζει εδώ, θα νομίζει ότι έχει πάρει ένα κινητό που στην κάμερα είναι σε επίπεδό ναυαρχίδας, αλλά όταν βγάλει φωτογραφία, θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα...

Παρά πολύ σωστά είναι πολύ καλή για τα λεφτά του αλλα μέχρι εκεί καμία ναυαρχίδα ούτε προπερσινη δεν πλησιάζει.. Αλλα δεν είναι και ναυαρχίδα η συσκευή και είναι λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό οτι έρχονται μερικοί και αποθεωνουν ότι βγάλει η xiaomi...

• Απαντήσεις 52
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Και έτσι να είναι, πες μου σε παρακαλώ, το Redmi Note 5,στον τομέα κάμερα, ποια ναυαρχίδα κοίτα στα μάτια;;;

Μας διαβάζει κόσμος, και δυστυχώς αυτά που γράφονται εδώ, είναι απίστευτα....

Μιλάμε για ένα κινητό της Xiaomi, που δεν ανήκει καν στην μεσαία κατηγορία... Έχει μια κάμερα, αξιοπρεπέστατη για την τιμή και την κατηγορία του, αλλά ως εκεί...

Γράφοντας υπερβολές, δεν βοηθάει κάποιον που ενδιαφέρεται για συσκευή, να βγάλει συμπέρασμα... Γιατί όταν το πάρει, με αυτά που διαβάζει εδώ, θα νομίζει ότι έχει πάρει ένα κινητό που στην κάμερα είναι σε επίπεδό ναυαρχίδας, αλλά όταν βγάλει φωτογραφία, θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα...

Παρά πολύ σωστά είναι πολύ καλή για τα λεφτά του αλλα μέχρι εκεί καμία ναυαρχίδα ούτε προπερσινη δεν πλησιάζει.. Αλλα δεν είναι και ναυαρχίδα η συσκευή και είναι λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό οτι έρχονται μερικοί και αποθεωνουν ότι βγάλει η xiaomi...

Καλα για το τελευταίο μέρος του ποστ σου, δεν θα σχολιάσω καν... Έχεις απόλυτο δίκιο....

Στις ημερήσιες παιδιά το rn5 τα πάει καλύτερα και από ναυαρχίδες ενώ ακόμα και στις νυχτερινές είναι πολύ δυνατο. Είχαν ανέβει συγκριτικά με mate 10 και το rn5 ειχε περισσοτερη λεπτομερια στις ημερήσιες ενώ νυχτερινές μόνο σε σκοτάδια είχαν μεγάλη ψαλίδα υπέρ του mate.

Γενικά έχουν μειωθεί οι διαφορές στις κάμερες μεταξύ καλων mid range και high end. Και αυτά τα γράφω ενώ πλεον παίζω μόνιμα με ναυαρχίδες.

Edited by Antretng

Παρά πολύ σωστά είναι πολύ καλή για τα λεφτά του αλλα μέχρι εκεί καμία ναυαρχίδα ούτε προπερσινη δεν πλησιάζει.. Αλλα δεν είναι και ναυαρχίδα η συσκευή και είναι λογικό.Αυτό που δεν είναι λογικό οτι έρχονται μερικοί και αποθεωνουν ότι βγάλει η xiaomi...

Δυστυχώς, όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν τέτοιους... :mad:

Egodemis αν ήταν huawei μια χαρά θα έβλεπες τις φωτογραφίες του, που δεν πλησιάζει προπέρσινη ναυαρχίδα....

Ο οπαδισμός υπάρχει και όταν κάποιος υποστηρίζει μια εταιρία αλλά και όταν κάποιος άλλος την μειώνει, με την παραδοχή ότι προβαίνουν σε υπερβολές.

Edited by enigma84

Γενικά έχουν μειωθεί οι διαφορές στις κάμερες μεταξύ καλων mid range και high end. Και αυτά τα γράφω ενώ πλεον παίζω μόνιμα με ναυαρχίδες.

Νομίζω πως από το 2016 η τεχνολογία των φωτογραφικών μηχανών των κινητών δεν εξελίχθηκε εντυπωσιακά. Οπότε οι ναυαρχίδες κάνουν πολύ μικρά βήματα εμπρός ενώ από μεσαία κατηγορία και κάτω η βελτίωση είναι πολύ πιο εντυπωσιακή αφού κερδίζουν από την πτώση του κόστους της τεχνολογίας του 2016.

Egodemis αν ήταν huawei μια χαρά θα έβλεπες τις φωτογραφίες του, που δεν πλησιάζει προπέρσινη ναυαρχίδα....

Ο οπαδισμός υπάρχει και όταν κάποιος υποστηρίζει μια εταιρία αλλά και όταν κάποιος άλλος την μειώνει, με την παραδοχή ότι προβαίνουν σε υπερβολές.

Huawei μόνο p20 pro και αυτό σε manual και raw για να αποφύγεις το post processing που βάζει πολύ χέρι στην φώτο μετά. Στης χαμηλές σειρές κάτι Honor κλπ φοτογραφιες είναι απλά μετριοτατες τπτ παραπάνω

Όσο για τους fan boys ειναι κλασσική συμπεριφορά προσπαθούν να νιώσουν καλά με αυτό που έχουν (ανθρώπινη φύση)

Edited by egodemis

Δηλαδή υπάρχει καλύτερη κάμερα από το redmi note 5 στα 160 ευρώ?

Sent from my C106 using Tapatalk

Ίσως το meizu m6 note. Επιφυλάσσομαι βέβαια γιατί δεν το έχω πιάσει. Μόνο δείγματα έχω δει από χρήστες

Ίσως το meizu m6 note. Επιφυλάσσομαι βέβαια γιατί δεν το έχω πιάσει. Μόνο δείγματα έχω δει από χρήστες

Έχω το Μ6 Note και είναι πολύ καλό,αλλά δεν συναγωνίζεται ναυαρχιδες...Το Redmi Note 5,θα το έχω σε 2 βδομάδες, σίγουρα έχει καλή κάμερα, άλλα μην γράφουμε και υπερβολές...

Έχω το Μ6 Note και είναι πολύ καλό,αλλά δεν συναγωνίζεται ναυαρχιδες...Το Redmi Note 5,θα το έχω σε 2 βδομάδες, σίγουρα έχει καλή κάμερα, άλλα μην γράφουμε και υπερβολές...

έχει μια πολύ καλή κάμερα για mid range συσκευή το νοτε 5, αλλά ναυαρχίδες δεν φτάνει με καμία κυβέρνηση..

δεν ξέρω αν έχει βγει gcam και τι ψάρια μπορεί να πιάσει

aka bill_thes

Πρόσφατα είδα ένα συγκριτικό της κάμερας μεταξύ του Redmi note 5 και του M6 Note και οι κάμερες αν θυμάμαι καλά ήταν εφάμιλλες. Το M6 note ίσως υπερτερούσε λίγο στη Selfie αλλά όχι κάποια ιδιαίτερη διαφορά.

Δηλαδή υπάρχει καλύτερη κάμερα από το redmi note 5 στα 160 ευρώ?

Μόνο του m6 note αλλά και πάλι δεν φτάνει καμία ναυαρχίδα ούτε περσινή ούτε προπερσινη, το γράφω γιατί μερικοί γράφουν υπερβολές και μετά ο άλλος νωμιζει ότι θα πληρώσει 200 ευρώ η ακόμη και 400 και θα έχει camera του s9 plus p20 pro κλπ...

Θες κάμερα κορφή? Αναγκαστικά θα σκάσεις ενα 600+

Θες απλά μια καλη mid range? Εκεί έχεις άπειρες επιλογές από 150 και πάνω αλλα καμία δεν πλησιάζει τα 600+ 800+

Δημήτρη με ξέρεις. Πότε δεν μου άρεσε να γράφω υπερβολες. Ίσως έχουν γραφτεί υπερβολές για το mate. Δεν ξέρω. Αλλά σε συγκριτικο που έκανε παιδί με mate (ο giwrgos_gk), το rn5 είχε καλύτερη λεπτομέρια την μέρα. Μόνο σε σκοτάδια ήταν μεγάλη η ψαλιδα υπέρ του mate. Προφανώς μιλάω για αυτόματο και όχι night mode.

Για το m6 note δεν έχω δει πολλά δείγματα νυχτερινά και για αυτό είπα ότι μιλάω με επιφυλαξη. Όμως ημέρα μου φαίνεται ότι τα πάει εξαιρετικά.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μόνο του m6 note αλλά και πάλι δεν φτάνει καμία ναυαρχίδα ούτε περσινή ούτε προπερσινη, το γράφω γιατί μερικοί γράφουν υπερβολές και μετά ο άλλος νωμιζει ότι θα πληρώσει 200 ευρώ η ακόμη και 400 και θα έχει camera του s9 plus p20 pro κλπ...

Θες κάμερα κορφή? Αναγκαστικά θα σκάσεις ενα 600+

Θες απλά μια καλη mid range? Εκεί έχεις άπειρες επιλογές από 150 και πάνω αλλα καμία δεν πλησιάζει τα 600+ 800+

Παιδιά νιώθω ότι τα συγκριτικά σας περιορίζονται μόνο στις βραδινές και κυρίως ότι δεν διαβάζετε τι γράφω.

Κάμερα δεν είναι μόνο οι νυχτερινές (πόσο μάλλον σκοτάδια). Κάμερα είναι και οι ημερήσιες καθως και indoor. Ε εκεί λοιπόν μπορεί να είναι ισάξιο ή ακόμα και καλύτερο από κάποιες ναυαρχίδες. Μην ξεχνάμε ότι σε τέτοιες συνθήκες τα κινητά έχουν υψηλό shutter speed και δεν έχει τόσο σημασία το ois. Και μιλάω πάντα για το τελικό αποτέλεσμα και όχι για την ευκολία λήψης, camera shake κλπ.

Ισχύει παιδιά ότι λέει ο Ανδρέας είχα και τα δυο ταυτόχρονα Redmi note 5 και Mate 10 pro,σε καλό φωτισμό οι κάμερες ήταν εφάμιλλες μην πω ότι το rn5 είχε περισσότερη λεπτομέρεια και πιο πιστά χρώματα,ορίστε μερικά δείγματα,είναι απείραχτες οι φωτογραφίες πρώτα του rn5 και μετά του mate 10 pro.

27868766697_42748a1d96_c.jpgRedmi note 5 by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

27868722247_c7524a2ce4_c.jpgMate 10 pro auto by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

42020431774_204f5e1042_c.jpgRedmi note 5 by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

40927296960_f3dd0ea5db_c.jpgMate 10 pro auto by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

27868712277_608e2492d8_c.jpgRedmi note 5 by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

27868702067_4b468ff431_c.jpgMate 10 pro auto by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

Το βράδυ βέβαια αλλάζουν τα πράγματα

42979129652_f5259fcacf_c.jpgIMG_20180626_230357_HHT by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

42310514754_8538ec0d1f_c.jpgIMG_20180504_234306 by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

Edited by Giwrgos_Gk

Αυτά είναι τα σκοτάδια που έλεγα. Είχες και κάποια δείγματα indoor στη κουζίνα. Τα έχεις κάπου αυτά;

Δημήτρη με ξέρεις. Πότε δεν μου άρεσε να γράφω υπερβολες. Ίσως έχουν γραφτεί υπερβολές για το mate. Δεν ξέρω. Αλλά σε συγκριτικο που έκανε παιδί με mate (ο giwrgos_gk), το rn5 είχε καλύτερη λεπτομέρια την μέρα. Μόνο σε σκοτάδια ήταν μεγάλη η ψαλιδα υπέρ του mate. Προφανώς μιλάω για αυτόματο και όχι night mode.

Για το m6 note δεν έχω δει πολλά δείγματα νυχτερινά και για αυτό είπα ότι μιλάω με επιφυλαξη. Όμως ημέρα μου φαίνεται ότι τα πάει εξαιρετικά.

Παιδιά νιώθω ότι τα συγκριτικά σας περιορίζονται μόνο στις βραδινές και κυρίως ότι δεν διαβάζετε τι γράφω.

Κάμερα δεν είναι μόνο οι νυχτερινές (πόσο μάλλον σκοτάδια). Κάμερα είναι και οι ημερήσιες καθως και indoor. Ε εκεί λοιπόν μπορεί να είναι ισάξιο ή ακόμα και καλύτερο από κάποιες ναυαρχίδες. Μην ξεχνάμε ότι σε τέτοιες συνθήκες τα κινητά έχουν υψηλό shutter speed και δεν έχει τόσο σημασία το ois. Και μιλάω πάντα για το τελικό αποτέλεσμα και όχι για την ευκολία λήψης, camera shake κλπ.

Αντρέα επειδή σε ξέρω γιαυτό μου έκανε εντύπωση αυτό που έγραψες.. Το Μ6 Note είναι καλό, οι ημερήσιες είναι πεντακάθαρες, και με καλά χρώματα, έχω στο Flickr δυο φωτογραφίες με αυτοκίνητα που ήταν σε κίνηση και τα είχε πιάσει με απίστευτη λεπτομέρεια, αλλά και πάλι σε σχέση με ναυαρχίδες χάνει...

Αλλά στην κατηγορία του είναι κορυφή.. Όταν πάρω το Ν5 θα γράψω την άποψη μου... Παντός το Μ6 Note σε σύγκριση με το Note 8 που έχω υπάρχει διαφορά... Για βραδυνές δεν το συζητάω καν, αλλά και στις ημερήσιες υπάρχει διαφορά...

Αυτά είναι τα σκοτάδια που έλεγα. Είχες και κάποια δείγματα indoor στη κουζίνα. Τα έχεις κάπου αυτά;
Όχι Ανδρέα τα έχω σβήσει τα υπόλοιπα.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αντρέα επειδή σε ξέρω γιαυτό μου έκανε εντύπωση αυτό που έγραψες.. Το Μ6 Note είναι καλό, οι ημερήσιες είναι πεντακάθαρες, και με καλά χρώματα, έχω στο Flickr δυο φωτογραφίες με αυτοκίνητα που ήταν σε κίνηση και τα είχε πιάσει με απίστευτη λεπτομέρεια, αλλά και πάλι σε σχέση με ναυαρχίδες χάνει...

Αλλά στην κατηγορία του είναι κορυφή.. Όταν πάρω το Ν5 θα γράψω την άποψη μου... Παντός το Μ6 Note σε σύγκριση με το Note 8 που έχω υπάρχει διαφορά... Για βραδυνές δεν το συζητάω καν, αλλά και στις ημερήσιες υπάρχει διαφορά...

Δες λιγο αυτες που εβαλε ο Γιωργος. Αν δεις σε αρκετα σημεια εχει περισσοτερη λεπτομερια ενω εχει και πιο wide φακο (προσωπικα το θεωρω bonus). Κριμα που δεν κρατησε και τις εσωτερικου χωρου.

Γιωργο τετοια συγκριτικα δεν τα σβηνουν. Με αφησες ξεκρεμαστο τωρα :lol::lol::lol:

Μιλαμε παντα για miui 9. Δεν ξερω τι εχουν κανει σε miui 10. Και να τονισω οτι δεν εχω rn5 για να το παινευω... με op6 ειμαι.

Edited by Antretng

Καταρχας σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις αν ξαι καπου ξεφυγαμε. Η συγκριση αφορουσε εξ αρχης τα samsung a6+και το redmi 5 pkus 4/64.Σημερα προστεθηκε στις επιλογες και το samsung a8 οχι το plus λογω προσφορας που τρεχει απο cosmote. Με χαλαει το μεγεθος και η μονη καμερα αλλα μαλλον προς τα εκει πάμε

Καταρχας σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις αν ξαι καπου ξεφυγαμε. Η συγκριση αφορουσε εξ αρχης τα samsung a6+και το redmi 5 pkus 4/64.Σημερα προστεθηκε στις επιλογες και το samsung a8 οχι το plus λογω προσφορας που τρεχει απο cosmote. Με χαλαει το μεγεθος και η μονη καμερα αλλα μαλλον προς τα εκει πάμε

σαφέστατα πας σε Α8 αν σε παίρνει.. ανώτερο απο τα άλλα δυο και αδιάβροχο

aka bill_thes

Οταν λες προσφορα; Επειδη ισως ενδιαφερει φιλο, ποσο το βρηκες;

Ακριβώς αυτό φίλε Αντρέα! Και δε μπορώ ν ακούω συνέχεια "αν θες καλή κάμερα δωσε 600".

Ακριβώς αυτό φίλε Αντρέα! Και δε μπορώ ν ακούω συνέχεια "αν θες καλή κάμερα δωσε 600".

Κοίτα την ημέρα θα βγουν οι φωτογραφίες καλές, πολλές φορές χωρίς διαφορές ανάμεσα σε ένα μεσαίας κατηγορίας και μιας ναυαρχίδας, αλλά όσο νυχτώνει, εκεί φαίνεται η διαφορά..

Αλλά και παλι υπάρχουν υπερβολικα υψηλές αρχικές τιμές, σε πολλές ναυαρχιδες... Τα 600 € με τις τιμολογισεις των τελευταίων δυο ετών, είναι τπτ...Τοσο θα κάνουν οι συσκευές της μεσαίας κατηγορίας...

Προσπαθείστε να βγάλετε φωτογραφίες πιτσιρίκια με midrange κινητό και μετά ελάτε να πείτε αν έστω πλησιάζουν ακόμα και την ημέρα τις ναυαρχίδες. Η προσπαθείστε να βγάλετε indoor φωτογραφίες πρόσωπα. Και όσο σουρουπώνει η διαφορά μεγαλώνει είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα δείτε μεγάλες διαφορές. Δεν έχουν τυχαία οι ναυαρχίδες τέτοιες τιμές, και αυτό που ανεβάζει την τιμή σε μια ναυαρχίδα είναι κυρίως η κάμερα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να βγάζει στημένα τοπία ημέρα με ντάλα ήλιο, τότε ναι, δεν θα δει μεγάλες διαφορές σε σχέση με ναυαρχίδες. Σε οποιεσδήποτε άλλες καταστάσεις θα δει μεγάλες διαφορές.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend