Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) ειδες που απαξιωσες εσυ τα δικα μου γραφομενα?? Εγω καθισα μια ωρα να εξηγω τι και πως..και μειναμε στα περι στομαχιου. Εδω ξεπροβαλλε η αρχικη μου οποια απαξιωση. (και ξαναλεω οχι δεν ειναι στο τι ξερει ο καθενας.) Σε απαξιωσα επειδή διαφώνησα στην απαξίωση σου; Εγω δεν ειχα ποτε διδακτικο υφος. Σκεψου το λιγο ;) Ισα ισα που ξεκινω και λεω "δεν ξερω πολλα απο φωτογραφια". Τωρα αν αυτο εσενα σε προσβάλλει τι να πω... Edited April 14, 2020 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Ακόμα προσπαθώ να βρω την καλύτερη απόδοση στις ρυθμίσεις.το παλευω και τουλάχιστον περνάω ευχάριστα την ώρα μου Alcatel 3x.https://flic.kr/p/2iQdJfW Παράθεση Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Σε απαξιωσα επειδή διαφώνησα στην απαξίωση σου; Εγω δεν ειχα ποτε διδακτικο υφος. Σκεψου το λιγο ;) Ισα ισα που ξεκινω και λεω "δεν ξερω πολλα απο φωτογραφια". Τωρα αν αυτο εσενα σε προσβάλλει τι να πω... Δεν νομιζω οτι διαβασες καν οτι εγραψα εκει απαξιωσες..Σκρολλαρες και εμεινες στα περι βασε ισο δ750 και δ850. Ουτε εγω εχω διδακτικο υφος..Απλα ετσι με αντιμετωπιζεις διαβαζοντας τα ποστ μου. Με ρωτησες ..ειχα καλη διαθεση να απαντησω εν μεσω καραντινας -εχοντας χρονο δλδ- και εγινα ο "ξερολας" , "διδακτωρ" κλπ. Τεσπα..long story short..το iso εννοειται ειναι οτι ειναι συγκρισιμο οταν ξερεις το pixel size . H διαφορα στο snr d7200 kai d750 ειναι ενα στοπ γιατι τοσο οριζεται απο την διαφορα στο pixel size .. Ενω η διαφορα δ7200 και δ850..ειναι κοντα στο 0 γιατι δεν διαφερουν στο pixel size. (διαφερουν κατα 10% αντι για 225% οπως στη περιπτωση). Μπορεις να το δεις απο το σχημα (γρ.παρασταση).. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Αφου ρε συ για base iso μιλαγαμε και ως επιχειρημα μου εβαλες το screenshot που τελικα μάλλον το αντιθετο δείχνει (έχοντας γράψει μονο μέγεθος αισθητήρα). Τα υπόλοιπα γιατι να τα σχολιάσω; Το διδακτικο υφος ειναι οταν αντι να λες κάτι τύπου "όχι γιατι... " προτιμάς να ξεκινας με πρόταση "εισαι λαθος". Έτσι δεν μιλάω ούτε καν στους φοιτητές μου στο πανεπιστήμιο (προφανώς καμία σχέση με φωτογραφία/φυσική :lol:... οικονομολόγος/οικονομέτρης ειμαι). Και στο πρωτο post μαλιστα ξεκινας "εισαι λαθος σε ολα" ενώ τελικά σε αρκετά από όσα είπα εν τέλει συμφώνησες. Γιατι να χαρακτηρίζεις έτσι ξερά έναν άλλο λοιπόν; Ο λόγος που δεν σχολίασα τα πάντα είναι επειδή εχω μαθει να μιλάω to the point. Ισως ειναι λογω της φύσης του επαγγέλματός μου. Αν σχολίαζα τα πάντα απλά θα κουραζομασταν και οι 2 χωρίς λόγο και οχι για να σε απαξιώσω. Σταματώ εδώ γιατί δεν υπάρχει λογος. Ισως απλά να παρεξηγείται ο γραπτος λόγος και να παρερμήνευσα. Καλη συνέχεια! Edited April 14, 2020 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Πολύ επαγγελματικά το γυρίσατε το θέμα! Με κινητά βγάζουμε φωτογραφίες και όχι με DSLR! Θα πρέπει να έχουμε μάτια αετού για να ξεχωρίσουμε τόσο λεπτομερώς μια φωτογραφία! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Παίδες χρήσιμες οι θεωρητικές γνώσεις αλλά θεωρώ ότι μέχρι ένα σημείο μας ενδιαφέρει, από εκεί και πέρα μπορείτε να ανοίξετε ένα άλλο θέμα ή να τα πείτε με πμ Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Καλη συνέχεια! Ωραιος...ευχαριστω.. Θα ειμαι εξισου ειρωνικος στα επομενο ποστ σε μια δυο σειρες να μη κουραζω.. (προφανως και εχει χασει το νοημα των ποστ μιας και ουδεποτε μιλησα μονο για μεγεθος σενσορα. Το αντιθετο ελεγα ..προεχει το μεγεθος στο πιξελ). Τελευταιο ποστ ηταν νικο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Δεν το είπα ειρωνικά. Απλά ότι σταματάω να γράφω εννοούσα. Πολύ ευθικτος είσαι ενώ μάλιστα εσύ μίλησες απαξιωτικά . Φιλικά προσπαθώ να κλείσω γράφοντας κιόλας πως ίσως παρεξήγησα. Τεσπα. Σταματώ σκέτο λοιπόν. Δεν το συνεχίζω Edited April 14, 2020 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktlk Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 όλη η ιστορία είναι στο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα.. Είναι φυσικη, πάει και τελείωσε.. τα mp και pixel binding είναι φρουφρου κι αρώματα για marketing... ο λογος6που το 808 παραμένει βασιλιάς ακόμα και το ρίξαμε στο ζουμ Sent from my Nokia 9 using Tapatalk Παράθεση KTLK Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 όλη η ιστορία είναι στο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα.. Είναι φυσικη, πάει και τελείωσε.. τα mp και pixel binding είναι φρουφρου κι αρώματα για marketing... ο λογος6που το 808 παραμένει βασιλιάς ακόμα και το ρίξαμε στο ζουμ Sent from my Nokia 9 using Tapatalk Αν είχε το 808 12 ή 16mp θα έβγαζε το ίδιο καλά; Ή έστω φυσικά.... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktlk Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 μσ τον εν λόγω αισθητήρα ναι.. θα είχε πολύ μεγαλύτερο n pixel size.. μην ξεχνάτε ότι τραβούσε στα 5 mpx default Sent from my Nokia 9 using Tapatalk Παράθεση KTLK Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Σωστά. Εδώ θα μου πεις η Apple με 12άρες κάμερες παντού και τα πάνε μια χαρά. Χωρίς να έχουν και τους μεγαλύτερους αισθητήρες! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GUZGUN Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 https://drive.google.com/file/d/1-tKzBeVB9puV6N_H3Wy6aCz3qVcPdXzz/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1-le0aIhl_3NawJV2xeG2BIXECmMbqjvz/view?usp=drivesdk Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας TapatalkΕυχαριστώ πολύ @vag74. Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Sony Ericsson k700, samsung wave GT8500 samsung galaxy s3 GTi9300, LG G3 32gb 3gb Ram LeEco le max 2 x820 6/64gb Xiaomi mi mix 2s 6/64 Xiaomi mi 9t pro 6/128 Poco F4 8/256 Vivo x80 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 όλη η ιστορία είναι στο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα.. Είναι φυσικη, πάει και τελείωσε.. τα mp και pixel binding είναι φρουφρου κι αρώματα για marketing... ο λογος6που το 808 παραμένει βασιλιάς ακόμα και το ρίξαμε στο ζουμ Sent from my Nokia 9 using Tapatalk Mε το συμπαθειο αλλα εχεις λαθος (και ας διαφωνει ο antretng). Η επιφανεια απο μονη της δεν εχει καμμια σχεση αν τα mpx δεν μπορουν να αποροφησουν το φως που ερχεται.. Αγνοεις εννοιες οπως fill factor , saturation point . Συγκρινεις fsi αισθητηρα με bsi ..και μαλιστα στο ιδιο μεγεθος και προτιμας fsi? To σ20 ultra αντιστοιχο αισθητηρα εχει.(ελαχιστα μικροτερο) Το 808 εχει μεγεθος πξελ 1.4nm και το σ20 στα 12μπχ 2.4nm. Μπορεις να πεις το s20 ultra (τον αισθητηρα δλδ) αντιστοιχο του 808 για το 2020 αλλα οχι και οτι το 808 ειναι βασιλιας πλεον. Εχει πεθανει προ πολλου..απο μικροτερους αισθητηρες. default ειναι να τραβαει 40-41μπχ mpx o sensoras του 808. Το τι επιλογη ειχε η νοκια by default ειναι αλλο θεμα. Τα 5-8μπχ οσα τραβουσε ειναι με pixel bining. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Mε το συμπαθειο αλλα εχεις λαθος (και ας διαφωνει ο antretng). Η επιφανεια απο μονη της δεν εχει καμμια σχεση αν τα mpx δεν μπορουν να αποροφησουν το φως που ερχεται.. Αγνοεις εννοιες οπως fill factor , saturation point . Συγκρινεις fsi αισθητηρα με bsi ..και μαλιστα στο ιδιο μεγεθος και προτιμας fsi? To σ20 ultra αντιστοιχο αισθητηρα εχει.(ελαχιστα μικροτερο) Το 808 εχει μεγεθος πξελ 1.4nm και το σ20 στα 12μπχ 2.4nm. Μπορεις να πεις το s20 ultra (τον αισθητηρα δλδ) αντιστοιχο του 808 για το 2020 αλλα οχι και οτι το 808 ειναι βασιλιας πλεον. Εχει πεθανει προ πολλου..απο μικροτερους αισθητηρες. default ειναι να τραβαει 40-41μπχ mpx o sensoras του 808. Το τι επιλογη ειχε η νοκια by default ειναι αλλο θεμα. Τα 5-8μπχ οσα τραβουσε ειναι με pixel bining. Ρε συ teacher σαν μωρό κάνεις. Πότε είπα εγώ ότι κοιτάμε μόνο μέγεθος αισθητηρα και όχι μέγεθος pixel? Ή ότι δεν παίζει ρόλο η τεχνολογία του αισθητηρα; Ο,τι να ναι... Edited April 14, 2020 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Ρε συ teacher σαν μωρό κάνεις. Πότε είπα εγώ ότι κοιτάμε μόνο μέγεθος αισθητηρα και όχι μέγεθος pixel? Ή ότι δεν παίζει ρόλο η τεχνολογία του αισθητηρα; Ο,τι να ναι... Aυτο που κολλαει τωρα?? Αυτο που εγραψα σε παρενθεση ειναι αυτο που σε ενοχλει στα ποστ μου..(το οτι ξεκιναω λεγοντας "κανεις λαθος") Στο ποστ του κτλκ αναφερθηκα Edited April 14, 2020 by xteacher Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Aυτο που κολλαει τωρα?? Αυτο που εγραψα σε παρενθεση ειναι αυτο που σε ενοχλει στα ποστ μου.. Στο ποστ του κτλκ αναφερθηκα Λες ας διαφωνει ο antretng. Ποτε διαφώνησα με κάτι τέτοιο; Ρε δεν πάμε καλα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο.. Εν ειδη αστειου ηταν. Ειπα με την προταση "εχεις λαθος" οτι δεν συμφωνεις-δεν χρησιμοποιεις.. Το αλλο κομματι ειναι για το ποστ το κτλκ..Δεν αναφερθηκα σε αυτο οτι συμφωνεις ή διαφωνεις. (σβηστε το μετα αν περιττευει το ποστ..απλα για να γινει ορατο το ποστ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο.. Εν ειδη αστειου ηταν. Ειπα με την προταση "εχεις λαθος" οτι δεν συμφωνεις-δεν χρησιμοποιεις.. Το αλλο κομματι ειναι για το ποστ το κτλκ..Δεν αναφερθηκα σε αυτο οτι συμφωνεις ή διαφωνεις. (σβηστε το μετα αν περιττευει το ποστ..απλα για να γινει ορατο το ποστ). Αν ειναι ετσι οκ! Ουφ αντε να τελειωσει η "καραντινα" να βγαλουμε και καμια φωτο :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktlk Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 η φυσική δεν αλλάζει φίλε μου.. η επιφάνεια ΜΕΤΡΆΕΙ.... μεγαλύτερη επιφάνεια, περισσότερο φως... Απλά η NOKIA τότε έπαιρνε το μεγάλο αισθητήρα και έκανε pixel binding με διαφορετικό τρόπο.. δεν έπαιρνε τον μέσο όρο από κάθε μεγάλο pixel αλλά διάλεγε το καλύτερο απο τα pixel και κρατούσε.... https://nokiamob.net/2019/08/16/samsungs-108mp-camera-sensor-still-smaller-than-the-one-on-nokia-808-pureview/ Sent from my Nokia 9 using Tapatalk Παράθεση KTLK Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. April 15, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2020 Note 9, super slow video. Κάποιες φορές έχανε την εστίαση αλλά μου αρέσουν πολύ αυτά τα Βιντεάκια 20190804_125805_001 by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. April 15, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2020 Πολύ ωραίο το βιντεάκι. Δεν μου δείχνει λεπτομέρειες πέρα της ημερομηνίας! :( Πόσο μακριά ήσουν από το κύμα; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punisher24 Δημ. April 15, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2020 RN8 pro gcam IMG_20200414_214629 by vasilis poun, on Flickr Παράθεση aka bill_thes Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 16, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2020 RN8 pro gcam https://live.staticflickr.com/65535/49778061113_e26ebb8511_z.jpg[/ig]IMG_20200414_214629 by vasilis poun, on Flickr μηπως στα εχει παρακιτρινισει? Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spazoklabanias Δημ. April 16, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2020 Ναι,ειναι λιγο off το λευκο,αλλα για καμερα κινητου 200 ευρω μιλαμε. Στις περισσοτερες περιπτωσεις η gcam στο redmi τραβαει καλα,οχι παντα ομως. Η τελευταία εκδοση της ειναι πολυ καλη,βελτιωνει αρκετα και τον wide φακο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts