xteacher Δημ. April 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2020 Σε DNG ομως δεν εχει stacking. Aν κρινω απο το δικο μου αλλα οπως νομιζω οτι δουλευει το υλτρα τοτε εχει από ολα. Το τελευταιο βημα γλιτωνω να μου βγαλει ετοιμο jpg (που μου το βγαζει γιατι παιρνω jpg+dng) και εχω ολο το περιθωριο να βγαλω και να κανω αυτο που θελω κανοντας την οποια ληψη θελω. Αν θελεις πολυ ευχαριστως (οντως πολυ ευχαριστως ) να μου ανεβασεις καπου dng kai jpg να δω και διαφορες μεταξυ τους αλλα και ποσο μπορω να φερω το δνγ ειτε στα μετρα του jpg ειτε στα δικα μου/σου. Το dng το ξεχνάω συνέχεια xteacher αλλά είναι κάτι που θεωρώ αφορά λίγους. Παίρνεις κινητό για το άμεσο κλικ. Αν είναι κάθε φορά να θέλω επεξεργασία τότε καλά κρασιά. Και οκ ένας που το κατέχει ίσως είναι 5 λεπτά δουλειά, αλλά δεν γίνεται όλοι να ξέρουμε. Εγώ να και θα ήθελα δεν έχω χρόνο και για αυτό οπότε το αφήνω στην ακρη. Νομίζω ότι γενικά στις μέρες μας όλοι τρέχουμε ( εκτός από τώρα) και θες σε πολλά πράγματα έτοιμες λύσεις. Επομένως γιαυτό δεν βγάζω dng αλλά θα προσπαθήσω να το θυμηθώ κάποια στιγμή για εσάς που σας ενδιαφέρει Θεωρω οτι για ακομα μια φορα προσπερνας ευκολα τα οσα εχει να προσφερει ενα κινητο. Αυτο για μενα δεν το αμεσο κλικ..αλλα η οποια ευκολια εχει. Ρυθμιση πεστο , δνγ πεστο οπως αλλιως θες. Μιλωντας για φωτος απο παιδια/οικογένεια δεν εχεις το χρονο να ασχοληθεις απο 1 εως 5 μαξ λεπτα τη φωτο για καποια που θα αξιζει να την εχεις κυριολεκτικα μια ζωη ειτε να την εκτυπωσεις ειτε να την βαλεις σε κορνιζα (ηλεκτρονική) , τηλεοραση κλπ?? Ποσες βγαζεις και ποσες απο αυτές αξιζει να ασχοληθεις?? Ειτε ειναι πολλες και δεν προλαβαινεις ειτε ειναι λιγες και νομιζεις οτι δεν αξιζει τον κοπο θεωρω οτι στερεις τον εαυτο σου απο κατι καλυτερο ..(ιδιως απο οσα εχουν να σου προσφερουν τα κινητα που εχεις). Αποψη μου βεβαια αυτη , κατανοω και την αποψη οτι δεν θελεις να ασχοληθεις καθολου με δνγ αλλα αλλο αυτο ομως και αλλο το κινητο ειναι για το αμεσο κλικ. Το ειχες πει και παλιότερα και μου "χτυπησε". Σορυ για το μεγαλο ποστ. Δεν θελω να σου αλλαξω γνωμη για το δνγ..αλλα υπο προυποθεσεις σωζει. Αν πχ δω καποια φωτο εχει να προσφερει περισσοτερα απο οσο βλεπω στην οθονη του κινητού παιρνω και 1-2δνγ.(με βαση τα "θελω" μου). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2020 Δε διαφωνώ αλλά από τη στιγμή που παίρνω καλές χωρίς επεξεργασία, γιατί να παιδευτω ? Όσο για το χρόνο, πίστεψέ με το pc στο σπίτι παίζει να το ανοίγω μια φορά το μήνα, εκτός αν ανοίγει για δουλειά γραφείου. Προφανώς και αν μάθω να δουλεύω ένα πρόγραμμα 5 λεπτά είναι μετά, αλλά 1ον προτιμώ στον ελεύθερο χρόνο μου να κάνω άλλα πράγματα, πχ ποδήλατο ( και εννοώ ότι κάθε βόλτα είναι 2 έως 5 ώρες) είτε να παίζω με τα παιδιάμου κλπ. Οπότε αυτός ο χρόνος που χρειάζεται για να μάθω και να κάνω επεξεργασία δεν υπάρχει επειδή τον ξοδεύω αλλιώς. Κατά τα άλλα συμφωνώ αλλά από τη στιγμή που καλύπτομαι, δνεν με πειράζει που δεν έχω το πιο τέλειο.. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punisher24 Δημ. April 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 12, 2020 Pixelcam Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ωραία χρώματα Βαγγέλη τα παει πολυ καλά και στις ημερήσιες δεν τις βγάζει υπερφωτισμενες πχ Παράθεση aka bill_thes Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vag74 Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 ωραία χρώματα Βαγγέλη τα παει πολυ καλά και στις ημερήσιες δεν τις βγάζει υπερφωτισμενες πχΝαι Βασίλη και στο ημερήσιες τς πάει πολύ καλά Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 Ναι Βασίλη και στο ημερήσιες τς πάει πολύ καλά Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk για αυτή μιλάς ? PixelCam_7.3_V1.8.apk και αν ναι , με ποιο config από τα 3 ? Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vag74 Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 για αυτή μιλάς ? PixelCam_7.3_V1.8.apk και αν ναι , με ποιο config από τα 3 ?V 1.9 είναι η τελευταία έκδοση https://t.me/canalpixelcam/124 Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
r31134 Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 Αυτη η καμερα θα παιξει σε Mi 8 ??? Θελει ενας φιλος να βαλει και το ψαχνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 V 1.9 είναι η τελευταία έκδοση https://t.me/canalpixelcam/124 Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk οκ και ποιο config ? pixelcam-dslr.xml ή fury-pixel-1.5-auxfix.xml για όλες τις συνθήκες ? Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vag74 Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 οκ και ποιο config ? pixelcam-dslr.xml ή fury-pixel-1.5-auxfix.xml για όλες τις συνθήκες ?Θα σου στείλω πμ τα xml τώρα που θα γυρίσω σπίτι Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 Θα σου στείλω πμ τα xml τώρα που θα γυρίσω σπίτι Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ok, αναμένω ! Thanks :) Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GUZGUN Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 Θα σου στείλω πμ τα xml τώρα που θα γυρίσω σπίτι Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας TapatalkΓίνεται να τα στείλεις και εδώ? Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Sony Ericsson k700, samsung wave GT8500 samsung galaxy s3 GTi9300, LG G3 32gb 3gb Ram LeEco le max 2 x820 6/64gb Xiaomi mi mix 2s 6/64 Xiaomi mi 9t pro 6/128 Poco F4 8/256 Vivo x80 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punisher24 Δημ. April 13, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 13, 2020 redmi note 8 pro gcam IMG_20200413_181410 by vasilis poun, on Flickr Παράθεση aka bill_thes Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vag74 Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Γίνεται να τα στείλεις και εδώ? Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalkhttps://drive.google.com/file/d/1-tKzBeVB9puV6N_H3Wy6aCz3qVcPdXzz/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1-le0aIhl_3NawJV2xeG2BIXECmMbqjvz/view?usp=drivesdk Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 redmi note 8 pro gcam https://live.staticflickr.com/65535/49770360823_a77592196e_z.jpg[/ig]IMG_20200413_181410 by vasilis poun, on Flickr πολυ καλα τα παει με gcam Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punisher24 Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 πολυ καλα τα παει με gcamΝαι για την κατηγορία του τα πάει πολύ καλά.. Το επέλεξα κυρίως για τον μεγάλο αισθητήρα (για κινητά) που διαθέτει για να δω πόσο μπορεί να τον αξιοποιήσει το software της Google Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση aka bill_thes Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Ναι για την κατηγορία του τα πάει πολύ καλά.. Το επέλεξα κυρίως για τον μεγάλο αισθητήρα (για κινητά) που διαθέτει για να δω πόσο μπορεί να τον αξιοποιήσει το software της Google Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk πλεον με τον μεγαλο αισθητηρα κυκλοφορουν πολλα κινητα και με την καταλληλη gcam απογειωνονται.. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Tο pixel size κανει τη διαφορα στη πραγματικοτητα ..οχι το μεγεθος του σενσορα. Απο τη στιγμη που βρισκεις 1.6nm (με pixel binning) δεν εχει σημασια αν θα εχεις 12μπχ η 16μπχ πλεον. (δεδομενου οτι κανεις δεν εκμεταλευεται τα παραπανω mpx ελεω social media/ kinhto klp) Πιο σημαντικο ειναι να βρεις καποιο που να πεφτει σε iso πχ..(να εχεις iso50) .. Aκομα και το τεραστιο ultra με το δευτερο σταδιο pixel binning που κανει κερδιζει μισο στοπ πλεον απο το πρωτο σταδιο. (συνολικα 1.5 απο τα αρχικα 108mpx..). Kατα τα αλλα συμφωνω με το rn8 pro. Aν επαιρνα κινητα ή αυτο θα επαιρνα ή θα εδινα παραπανω για το realme 6 μιας και θα ηθελα και τα 120hz touch sensing και τα 90hz. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Tο pixel size κανει τη διαφορα στη πραγματικοτητα ..οχι το μεγεθος του σενσορα. Απο τη στιγμη που βρισκεις 1.6nm (με pixel binning) δεν εχει σημασια αν θα εχεις 12μπχ η 16μπχ πλεον. (δεδομενου οτι κανεις δεν εκμεταλευεται τα παραπανω mpx ελεω social media/ kinhto klp) Πιο σημαντικο ειναι να βρεις καποιο που να πεφτει σε iso πχ..(να εχεις iso50) .. Aκομα και το τεραστιο ultra με το δευτερο σταδιο pixel binning που κανει κερδιζει μισο στοπ πλεον απο το πρωτο σταδιο. (συνολικα 1.5 απο τα αρχικα 108mpx..). Kατα τα αλλα συμφωνω με το rn8 pro. Aν επαιρνα κινητα ή αυτο θα επαιρνα ή θα εδινα παραπανω για το realme 6 μιας και θα ηθελα και τα 120hz touch sensing και τα 90hz. Εννοείς να έχει χαμηλότερο "ελάχιστο" iso? Αυτό από όσο ξερω δεν έχει σχέση. Ας πούμε μηχανές με aps-c συνήθως έχουν base iso 200 και extended ίσως 100 όπου χάνει σε dr. Δηλαδή χαμηλότερο iso δεν συνεπάγεται καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην ξεφεύγεις από το base iso το οποίο διαφέρει από αισθητηρα σε αισθητηρα (οι μεγαλύτεροι στις φωτογραφικές μηχανές συνήθως έχουν μεγαλύτερο base iso) Edited April 14, 2020 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Εννοείς να έχει χαμηλότερο "ελάχιστο" iso? Αυτό δεν έχει σχέση ρε συ. Ας πούμε μηχανές με aps-c συνήθως έχουν base iso 200 και extended ίσως 100 αλλά με κατώτερο dr. Δηλαδή χαμηλότερο iso δεν συνεπάγεται καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην ξεφεύγεις από το base iso το οποίο διαφέρει από αισθητηρα σε αισθητηρα (οι μεγαλύτεροι στις φωτογραφικές μηχανές συνήθως έχουν μεγαλύτερο base iso) Tωρα αν σου πω οτι κανεις λαθος σε ολα?? Θα πρεπει να σου γραψω δυο σελιδες να στα εξηγησω? Δεχεσαι?? Το χαμηλοτερο ισο βοηθαει οταν ξερεις τι συγκρινεις. Πχ πιξελ σιζε 1.6 με 50ισο ειναι σιγουρα καλυτερο απο πιξελ σιζε 1.6 και ισο100. Ο αισθητηρας δεν εχει σχεση εφοσον εχουν παραπλησια ηλεκτρονικα. (δεν ειναι απο αλλη εποχη ..αλλη τεχνολογια κλπ κλπ) Μη κοιτας που οι περισσοτερες φωτος απο κινητα βγαινουν ..οπως βγαινουν...ιδως βραδινες. Εκει ναι δεν εχει σχεση τι ισο θα δεις και κρινεις μονο απο το αποτελεσμα. Αλλα αν σε ημερησιες δεις το ενα να πεφτει σε iso50 προτιμησε αυτο απο καποιο αλλο που δεν πεφτει κατω απο το 100. Τουλαχιστον στις ημερησιες θα εχει το προβαδισμα. (oσο το εχει μιας και ειναι ημερησιες και δυσκολα βρισκεις καποιο χαλια..θα το εχει ομως). Base iso ..δεν θα πω ολες οι μηχανες ..αλλα εχουν 100...οι μφτ εχουν 200..και νομιζω οι fuji. Το dr δεν εχει να κανει με το σενσορα με καμμια σχεση. Μονο με το pixel size. (αν εχεις ορεξη για συνεχεια..να το συνεχισω αλλα θα παρει ωρα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Tωρα αν σου πω οτι κανεις λαθος σε ολα?? Θα πρεπει να σου γραψω δυο σελιδες να στα εξηγησω? Δεχεσαι?? Το χαμηλοτερο ισο βοηθαει οταν ξερεις τι συγκρινεις. Πχ πιξελ σιζε 1.6 με 50ισο ειναι σιγουρα καλυτερο απο πιξελ σιζε 1.6 και ισο100. Ο αισθητηρας δεν εχει σχεση εφοσον εχουν παραπλησια ηλεκτρονικα. (δεν ειναι απο αλλη εποχη ..αλλη τεχνολογια κλπ κλπ) Μη κοιτας που οι περισσοτερες φωτος απο κινητα βγαινουν ..οπως βγαινουν...ιδως βραδινες. Εκει ναι δεν εχει σχεση τι ισο θα δεις και κρινεις μονο απο το αποτελεσμα. Αλλα αν σε ημερησιες δεις το ενα να πεφτει σε iso50 προτιμησε αυτο απο καποιο αλλο που δεν πεφτει κατω απο το 100. Τουλαχιστον στις ημερησιες θα εχει το προβαδισμα. (oσο το εχει μιας και ειναι ημερησιες και δυσκολα βρισκεις καποιο χαλια..θα το εχει ομως). Base iso ..δεν θα πω ολες οι μηχανες ..αλλα εχουν 100...οι μφτ εχουν 200..και νομιζω οι fuji. Το dr δεν εχει να κανει με το σενσορα με καμμια σχεση. Μονο με το pixel size. (αν εχεις ορεξη για συνεχεια..να το συνεχισω αλλα θα παρει ωρα). Ρε συ πραγματικά ώρες ώρες γίνεσαι πολύ χαοτικός και απαξιωτικός προς το συνομιλητή σου. Ενα απλό πράγμα είπα για το base iso και το ανοιξες σε συζήτηση προς νυχτερινές. Που κολλάνε αυτές; :confused: Στο θεμα μας λοιπον. Base iso. Δεν ισχυει δηλαδή αυτό που είπα; Οτι σε extended iso που ειναι χαμηλοτερο απο base iso χάνεις σε ποιότητα; Γιατί εγώ ξέρω το αντίθετο και μάλιστα οι κατασκευαστές συστήνουν να προτιμάς το Base και ότι το χαμηλότερο extended υπάρχει μόνο εφόσον το απαιτούν οι συνθήκες καθότι υστερεί σε DR. Δεν το βγαζω από το στομάχι μου αυτό που λεω. Edited April 14, 2020 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Ρε συ πραγματικά ώρες ώρες γίνεσαι πολύ χαοτικός και απαξιωτικός προς το συνομιλητή σου. Ενα απλό πράγμα είπα για το base iso και το ανοιξες σε συζήτηση προς νυχτερινές. Που κολλάνε αυτές; :confused: Στο θεμα μας λοιπον. Base iso. Δεν ισχυει δηλαδή αυτό που είπα; Οτι σε extended iso που ειναι χαμηλοτερο απο base iso χάνεις σε ποιότητα; Γιατί εγώ ξέρω το αντίθετο και μάλιστα οι κατασκευαστές συστήνουν να προτιμάς το Base και ότι το χαμηλότερο extended υπάρχει μόνο εφόσον το απαιτούν οι συνθήκες καθότι υστερεί σε DR. Δεν το βγαζω από το στομάχι μου αυτό που λεω. Ξερω ποσο χρονο θελει η εξηγηση...Αυτο απαξιωσα :p Περι base και εχτενδεδ στην απολυτη γενικευση ας πουμε εχεις ενα δικιο. OΜΩΣ extended δεν ειναι οτι ειναι χαμηλοτερο απο 100. (ή 200 οπως εγραψες πιο πανω...και με εξαιρεση καποιες μηχανες βεβαια) Σε dr δεν χανεις ...απλα δεν κερδιζεις .Kαι αυτο ομως οταν βεβαιωθεις οτι το iso50 ειναι ηλεκτρονικο και οχι κανονικο. (ειναι extended και οχι base δλδ). Αν ειναι base το iso50 κερδιζεις. Μπορω να ποσταρω δυο εικονες απο dxomark για το προηγουμενο ποστ?? Κυριολεκτικα ρωταω...ειναι 90κβ και δεν με αφηνει... ----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- -δεν θελει attachments..ok - Για παραπλησιο πιξελ σιζε δεν διαφερουν ..και ας ειναι aps-c και φφ η αλλη μηχανη. Σκεψου τωρα οτι οι διαφορες στους ασιθητηρες δεν ειναι καν τοσο μεγαλες..και αναφερομαι σε ποσοστο. Το εμβαδον -επιφανεια ενος ff αισθητηρα ειναι 225% φορες μεγαλυτερο απο εναν aps-c. Στα κινητα ειναι κατα παρα πολυ μικροτερο. 3 μηχανες .. aps-c nikon d7200 FF nikon d750 FF nikon d850 Oi διαφορες σε snr kai dr στο 100% H d850 φτανει οντως πιο κατω απο iso100.. Edited April 14, 2020 by xteacher Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Ξερω ποσο χρονο θελει η εξηγηση...Αυτο απαξιωσα :p Περι base και εχτενδεδ στην απολυτη γενικευση ας πουμε εχεις ενα δικιο. OΜΩΣ extended δεν ειναι οτι ειναι χαμηλοτερο απο 100. (ή 200 οπως εγραψες πιο πανω...και με εξαιρεση καποιες μηχανες βεβαια) Σε dr δεν χανεις ...απλα δεν κερδιζεις .Kαι αυτο ομως οταν βεβαιωθεις οτι το iso50 ειναι ηλεκτρονικο και οχι κανονικο. (ειναι extended και οχι base δλδ). Αν ειναι base το iso50 κερδιζεις. Μπορω να ποσταρω δυο εικονες απο dxomark για το προηγουμενο ποστ?? Κυριολεκτικα ρωταω...ειναι 90κβ και δεν με αφηνει... Καταρχήν να πω ότι ναι μεν δεν ξέρω πολλά από φωτογραφία αλλά αυτά που λεω δεν τα βγάζω ποτέ από το στομάχι μου. Ενας αισθητηρας δουλεύει καλύτερα σε base iso. Ειναι δηλαδή στο επίπεδο όπου το φως που λαμβάνει ειναι το άριστο για να δουλέψει αποτελεσματικά ο αισθητήρας. Οτιδηποτε διαφορετικό απο base iso (είτε προς τα πάνω ειτε προς τα κατω) μόνο χειρότερο αποτέλεσμα θα εχει. Ειδικά στο θέμα DR το εχω διαβάσω από manuals των ίδιων των κατασκευαστών. Τωρα στο θέμα αν ενα χαμηλότερο base iso είναι και καλύτερο... εγώ ξέρω οτι από μηχανή σε μηχανή το iso δεν είναι άμεσα συγκρισιμα. Μπορεί με ίδιο aperture και shutter speed στη μια να χρειαστείς μεγαλύτερο iso από οτι μια άλλη ακόμα και αν έχουμε παρόμοιο μέγεθος pixel. Μιλάμε για ψηφιακές μηχανές... οι κατασκευαστές μπορεί να βάζουν διαφορετικές τιμές. Οπότε το base iso δεν ειναι άξιο μέτρο σύγκρισης της ποιότητας αφού ουτως ή αλλος μπορει να διαφέρουν οι τιμές των iso. Αυτό που ειναι σημαντικό είναι απλά να μην αποκλίνεις από το base iso. Τώρα το αν μια μηχανή έχει χαμηλότερο base iso δεν την καθιστά απαραίτητα και καλύτερη. Υπάρχουν μηχανές με μεγαλύτερο base iso αλλά με σαφέστατα καλύτερο IQ. Αυτά τουλάχιστον έχω καταλάβει από οσα έχω διαβάσει σε sites τύπου dpreview. ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Για παραπλησιο πιξελ σιζε δεν διαφερουν ..και ας ειναι aps-c και φφ η αλλη μηχανη. Σκεψου τωρα οτι οι διαφορες στους ασιθητηρες δεν ειναι καν τοσο μεγαλες..και αναφερομαι σε ποσοστο. Το εμβαδον -επιφανεια ενος ff αισθητηρα ειναι 225% φορες μεγαλυτερο απο εναν aps-c. Στα κινητα ειναι κατα παρα πολυ μικροτερο. 3 μηχανες .. aps-c nikon d7200 FF nikon d750 FF nikon d850 Oi διαφορες σε snr kai dr στο 100% [mg]https://i.ibb.co/BtNNk3p/Untitled1.jpg[/img] [mg]https://i.ibb.co/yFL2nhG/Untitled3.jpg[/img] H d850 φτανει οντως πιο κατω απο iso100.. Απο αυτό που έστειλες μάλλον επιβεβαιώνεις αυτό που έλεγα. Η d750, παρότι έχει μεγαλύτερο base iso από οτι η d850, έχει καλύτερο λόγο (ratio) signal to noise Άρα χαμηλότερο base iso δεν συνεπάγεται απαραίτητα καλύτερο IQ. Edited April 14, 2020 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Καταρχήν να πω ότι ναι μεν δεν ξέρω πολλά από φωτογραφία αλλά αυτά που λεω δεν τα βγάζω ποτέ από το στομάχι μου. θεωρεις οτι αυτα που λεω ειναι απο το στομαχι μου και ειναι λαθος δλδ?? Τεσπα δεν ειναι... Γενικευεσεις κανεις και αναφερεις που δεν ισχυουν οταν ξερεις τι συγκρινεις και πως. Ενας αισθητηρας δουλεύει καλύτερα σε base iso. Ειναι δηλαδή στο επίπεδο όπου το φως που λαμβάνει ειναι το άριστο για να δουλέψει αποτελεσματικά ο αισθητήρας. Οτιδηποτε διαφορετικό απο base iso (είτε προς τα πάνω ειτε προς τα κατω) μόνο χειρότερο αποτέλεσμα θα εχει. Ειδικά στο θέμα DR το εχω διαβάσω από manuals των ίδιων των κατασκευαστών. Εδω ναι ..σωστα. Το αφηνουμε ως εχει.. Τωρα στο θέμα αν ενα χαμηλότερο base iso είναι και καλύτερο... εγώ ξέρω οτι από μηχανή σε μηχανή το iso δεν είναι άμεσα συγκρισιμα. Μπορεί με ίδιο aperture και shutter speed στη μια να χρειαστείς μεγαλύτερο iso από οτι μια άλλη ακόμα και αν έχουμε παρόμοιο μέγεθος pixel. Μιλάμε για ψηφιακές μηχανές και οι κατασκευαστές μπορεί να βάζουν διαφορετικές τιμές. Οπότε το base iso δεν ειναι άξιο μέτρο σύγκρισης της ποιότητας αφού ουτως ή αλλος μπορει να διαφέρουν οι τιμές των iso. Eδω δεν εισαι απολυτα σωστος.. Σε dslr ειδικα που η computational φωτογραφια δεν εχει κυριαρχισει το iso ειναι συγκρισιμο . Δε λεω αμεσα..Πρεπει να ξερεις τι συγκρινεις. Πας για ιδιο καδρο ή ιδιο φακο(εστιακο μηκος) και διαφραγμα? Πχ αν πας με ff και για παραδειγμα 50μμ f/4 στην nikon aps-c το ιδιο καδρο ειναι με ~35mm και φ/2.8 Θα το βαλεις οντως αυτα τα δυο για το ιδιο καδρο (και με ιδιο-αντιστοιχο βαθος πεδιου) ή θα αφησεις φ4. Η θα παραμεινεις με 50mm και φ/4 Ολα αυτα θα σου βγαλου διαφορετικη εικονες με οτι ισο κρινει η μηχανη για την "μεση" φωτεινοτητα. Δεν θα ειναι το ιδιο νουμερο παντου αλλα....(παμε στην επομενη παραγραφο). Η διαφορα στο iso κρινεται απο τη διαφορα στο πιξελ σιζε . Αν πχ η δ7200 με περιπου 4nm εχει base iso100 τοτε η d750 οντας παλι 24mpx καμερα με pixel size ~6nm εχει αντιστοιχη ποιοτητα ενα στοπ (και λιγο) παραπανω). (στα 250 με την). Ξερεις πλεον τι περιμενεις και πως να το παρεις. Οποτε αν βαλεις τον ιδιο φακο 50mm με φ.4 ξερεις που θα πεσει το ισο και τι ποιοτητα παιρνεις. Ομοιως και με οποιοδηποτε φακο. Αν βαλεις στην εξισωση το computational στα κινητα τοτε ναι χανεται η μπαλα μιας και δεν ξερεις πως προκυπτουν οι εικονες..αλλα μια ιδεα την εχεις ξεροντας ποσο διαφερει το pixel size. Θεωρωντας οτι εστω στο computational δεν πολυδιαφερουν (που ενδεχεται δλδ..αλλα οκ). Αυτό που ειναι σημαντικό είναι απλά να μην αποκλίνεις από το base iso. Τώρα το αν μια μηχανή έχει χαμηλότερο base iso δεν την καθιστά απαραίτητα και καλύτερη. Υπάρχουν μηχανές με μεγαλύτερο base iso αλλά με σαφέστατα καλύτερο IQ. Αυτά τουλάχιστον έχω καταλάβει από οσα έχω διαβάσει σε sites τύπου dpreview. Συμφωνω ..εν μερη . Πρωτας κοιτας το pixel size και μετα το base iso. Aν το πρωτο ειναι ιδιο ..τοτε καλο θα ηταν να δεις τι προσφερει η μηχανη με το μικροτερο βασε ισο. d810 εν ετη 2014 ειναι μανουλα σε landscape και studio οπου μενεις σε base iso..(το οποιο ειναι 64 και οχι 100) Tην ποιοτητα που εχει εκει στα mpx που προσφερουν θες μεσαιο φορμα μετα. Πλεον δεν υπαρχουν μηχανες με ψηλα το base iso. Yπαρχουν με δυο "φυσικα" ισο ..ενα στα -ας πουμε κατα συμβαση- 100 και ενα στα 800 ή 1600 . Και δεν εχουν ολες οι μηχανες δυο native iso. (εξαιρω mft) ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Απο αυτό που έστειλες μάλλον επιβεβαιώνεις αυτό που έλεγα. Η d750, παρότι έχει μεγαλύτερο base iso από οτι η d850, έχει καλύτερο λόγο (ratio) signal to noise Άρα χαμηλότερο base iso δεν συνεπάγεται απαραίτητα καλύτερο IQ. Εν μερη ... Το Pixel size μετραει οντως πολυ κατι που αναφερω απο την αρχη. Αλλα ολες οι μηχανες περιοριζονται απο 14bit α/δ κονβερτερ. Για αυτο και το χασμα απο 100 σε 64 δεν ειναι αναλογο του 200-100.. Το iq το αφηνω αποεξω μιας και δεν εχει σχεση με οτι λεμε . Μπορει να ειναι οντως καλυτερο ή χειροτερο , ανεξαρτητο απο οτιδηποτε εχουμε πει εδω. Edited April 14, 2020 by xteacher Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 (edited) Εγω θα σχολιασω μόνο το περι στομαχιού γιατί μάλλον κουράζουμε τους υπόλοιπους Παντα ξεκινας με ένα "οσα λες ειναι λάθος" ή έχεις ενα ύφος "δασκάλου". Εγω αυτό σχολίασα. Ότι ό,τι λέω δεν ειναι από το στομάχι μου. Μπορεί να μην το κατέχω τόσο καλά το άθλημα αλλά δεν είναι φαντασίες. Αξίζει να το συζητήσουμε λιγο πιο σε επίπεδο ανταλλαγης απόψεων παρά κατήχησης. Αυτά από μένα. Αφού συμφωνήσαμε εμένα μου περισσεύει ;):) Edited April 14, 2020 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. April 14, 2020 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2020 Εγω θα σχολιασω μόνο το περι στομαχιού γιατί μάλλον κουράζουμε τους υπόλοιπους Παντα ξεκινας με ένα "οσα λες ειναι λάθος" ή έχεις ενα ύφος "δασκάλου". Εγω αυτό σχολίασα. Ότι ό,τι λέω δεν ειναι από το στομάχι μου για να μου λες οτι όλα οσα λέω είναι λάθος. Μπορεί να μην το κατέχω τόσο καλά το άθλημα αλλά δεν είναι φαντασίες. Αυτά από μένα. Αφού συμφωνήσαμε εμένα μου περισσεύει ;) ειδες που απαξιωσες εσυ τα δικα μου γραφομενα?? Εγω καθισα μια ωρα να εξηγω τι και πως..και μειναμε στα περι στομαχιου. Εδω ξεπροβαλλε η αρχικη μου οποια απαξιωση. (και ξαναλεω οχι δεν ειναι στο τι ξερει ο καθενας.) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts