Jump to content

Nokia 7 Plus ή άλλο

amanitis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επιτέλους και ένας άνθρωπος που μιλά για soc :).

Όσον αφορά το κινητό δεν έχω ιδέα αν αξίζει η κάμερα ή όχι. Επειδή όμως μπορεί να το ψήσω για τη πάρτυ μου, έχεις καθόλου εικόνα;

Βασικά επειδή το είχα τσεκάρει αρκετά σαν κινητό...η κάμερα του είναι στα επίπεδα του oneplus 6 με τα υπέρ και τα κατά...

Γενικά δεν είναι άσχημη επιλογή για μένα... άμα γουστάρεις και την Asus άνετα το παίρνεις!!

(Realme X2 pro)Mi 9,Mi Max 3,Mi A2,LG V10 H901,Mi Note 2,Samsung Galaxy S7 Edge, LG V10 , LG G Flex 2 ,Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G3,Lenovo Vibe X2, Coolpad F1, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3,

(Samsung Galaxy Tab Pro 8,4)

Όπα παιδιά, κάπου τα μπλέξατε. Ο @amanitis εννοεί το απλό zenfone 5 με τον sd636. Προσωπικά, πιστεύω πως σε αυτά τα λεφτά δεν αξίζει.

Υγ. Σύμφωνα με το kimovil τόσο το απλό 5 όσο και το 5z ΕΧΟΥΝ 800άρα.

Και εγω ερχομενος απο Honor 8, bλεπω το Nokia 7 plus στα 290 https://www.eglobalcentral.eu/nokia-7-plus-4gb-64gb-dual-sim-black.html

και ειμαι μεταξυ αυτου και του Honor 10 στο οποιο λενε εχει ελαφρως καλυτερες καμερες, απο την αλλη το ΑΙ δε με επεισε και τοσο...

Δεν θελω xiaomi η HTC για διαφορους λογους.

Μεταξυ Honor 10 και Nokia 7 plus ειναι μεγαλη η διαφορα στις cam?

Στα αλλα θετικα του Nokia, android one (η Honor μας εβγαλε λιγο την ψυχη με τα update) και μπαταρια +οτι ειναι λιγο πιο φαρδυ και βολευει καλυτερα στο πληκτρολογιο για μεγαλα χερια... Απο οσο διαβαζω ο επεξεργαστης του νοκια παει μια χαρα.

Τι θα επιλεγατε μεταξυ των 2?

ΥΓ δεν εχω ψωνισει απο αυτο το καταστημα, θα εχω το ευρωπαικο μοντελο με κανονικη εγγυηση κτλ?

Pffff...

Στο eglobalcenter έχε υπόψιν ότι υπάρχουν και μεταφορικά. Αν θυμάμαι καλά είναι κοντά 30 ευρώ.

Σαν συσκευή γενικά είναι ανώτερο το honor 10 με ανώτερο soc αλλά με μικρότερη οθόνη (λόγω notch υπολόγιζε λίγο μεγαλύτερη τη διαφορά). Στο θέμα κάμερας δεν είμαι σίγουρος για το πόση διαφορά έχουν αφού κανένα από τα 2 δεν έχει ois και έχουν παρόμοιο διάφραγμα. Λογικά είναι ανώτερο το 7 plus λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα αλλά μην ξεχνάμε ότι και η huawei βελτιώνει το αποτέλεσμα λόγω του συνδιασμού των 2 αισθητήρων.

Βέβαια στο nokia 7 plus δουλευει και η gcam. Δεν ξέρω βέβαια πόσο βοηθάει η gcam σε αυτή τη συσκευή.

Edited by Antretng

κανένα από τα 2 δεν έχει ois

αυτο δεν το ειχα λαβει υποψη... ειναι λιγο deal breaker γιατι φανταζομαι οσο καλο EIS και να εχουν δεν φτανει το OIS

ευχαριστω για τις πληροφοριες

Pffff...

Το eis όσο καλό και αν είναι βοηθάει μόνο στο βίντεο. Στη φωτογραφία δουλεύει μόνο το ois :)

Το eis όσο καλό και αν είναι βοηθάει μόνο στο βίντεο. Στη φωτογραφία δουλεύει μόνο το ois :)
Μια απορία, το AIS είναι διαφορετικό από το EIS? Γιατί η honor διαφημίζει πρόσφατα ότι με το AIS βελτιώνεται η ποιότητα των φώτο και έχει και δείγματα για να δείξει τη διαφορά.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Μια απορία, το AIS είναι διαφορετικό από το EIS? Γιατί η honor διαφημίζει πρόσφατα ότι με το AIS βελτιώνεται η ποιότητα των φώτο και έχει και δείγματα για να δείξει τη διαφορά.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Ένα είδος stacking κάνει. Δηλαδή τραβάει πολλαπλά κάδρα, εντοπίζει τι είναι θόρυβος και τον αφαιρεί πιο αποτελεσματικά δηλαδή με μικροτερη απώλεια λεπτομεριας. Ως εκ τούτου, την "παίρνει" να τραβήξει πιο σκοτεινές λήψεις και να τις φωτίσει μετά (οπότε και έχει και καλύτερο "dynamic" range). Δηλαδή λειτουργεί με ένα παρόμοιο τρόπο με το hdr+ της google (αν και της google είναι πιο γρηγορο).

Πάντως όταν γράφει 5 sec δεν ειναι πραγματική έκθεση 5 δευτερολεπτων. Απλά για 5 δευτερόλεπτα τραβάει πολλαπλά κάδρα τα οποία προφανώς είναι σε ταχύτητα που μπορούν να βγουν χερατα.