christos1 Δημοσιεύτηκε May 31, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 31, 2005 Καλησπέρα στην παρέα. Έχω έναν EPSON Stylus Photo RX425 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω αγοράσει χαρτί για εκτύπωση Photo και όταν εκτυπώνω μια φωτογραφία παρατηρώ ότι δεν έχει στεγνώσει τόσο ώστε να μην ξεβάφει η φωτογραφία. Έχω επιλέξει από το μενού του εκτυπωτή ότι έχω χαρτί για εκτύπωση Photo αλλά μου παρουσιάζει το πρόβλημα που σας αναφέρω παραπάνω. Αν κάποιος γνωρίζει τη μπορεί να φταίει παρακαλώ ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ. Παράθεση http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. May 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 τι χαρτί αγόρασες; εγώ έχω ΗΡ1220 και αγόρασα χαρτί CANON και μου έβγαζε κάτι τέτοιο αλλά τουλάχιστον στέγνωνε μετά απο κανένα 20λεπτο...αν το χαρτί είναι photo premiun επέλεξε αυτήν την ρύθμιση! Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christos1 Δημ. May 31, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 τι χαρτί αγόρασες; εγώ έχω ΗΡ1220 και αγόρασα χαρτί CANON και μου έβγαζε κάτι τέτοιο αλλά τουλάχιστον στέγνωνε μετά απο κανένα 20λεπτο...αν το χαρτί είναι photo premiun επέλεξε αυτήν την ρύθμιση! Το χαρτί που έχω αγοράσει είναι το (HP Everyday Photo Paper, semi-glossy) A4 210x297mm 170g/m. Και σε εμένα στεγνώνει αλλά αν την φωτογραφεία την φέρεις σε επαφή με κάτι υγρό ξεβάφει, δεν είναι δηλαδή σαν της φωτογραφίες που παίρνεις από ένα φωτογραφείο. Δεν ξέρω τώρα αν πάνω σε αυτό μπορώ να κάνω κάτι για να μην έχω αυτό το πρόβλημα. Μήπως φταίει το χαρτί και το κάνει αυτό? Παράθεση http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. May 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 Μάλλον το χαρτί φταίει. Πάρε χαρτί EPSON. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 Πόση ώρα το αφήνεις να στεγνώσει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. May 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 Το χαρτί που έχω αγοράσει είναι το (HP Everyday Photo Paper, semi-glossy) A4 210x297mm 170g/m. Και σε εμένα στεγνώνει αλλά αν την φωτογραφεία την φέρεις σε επαφή με κάτι υγρό ξεβάφει, δεν είναι δηλαδή σαν της φωτογραφίες που παίρνεις από ένα φωτογραφείο. Δεν ξέρω τώρα αν πάνω σε αυτό μπορώ να κάνω κάτι για να μην έχω αυτό το πρόβλημα. Μήπως φταίει το χαρτί και το κάνει αυτό? ναι αυτό φταίει φίλε μου...και εγώ δοκίμασα μόλις τώρα να πίασω με υγρά χέρια την φωτο(την έχω μέσα σε φάκελο και δεν την έβρεξα ποτέ) και κάπως μου φάνηκε... να αναφέρω ότι επειδή το χαρτί μου είχε σπάσει τα νεύρα το φακέλακι του παραμένει ακόμα στην άκρη... άκόμα να πω ότι το ΗΡ Everyday Photo Paper, semi-glossy που έχεις είναι ένα από τα χειρότερα που δοκίμασα για φώτο...δες το post μου στο dpgr.gr για το χαρτί αυτό αλλά και για άλλα...μέτα απο δύο χρόνια στον τοίχο μαζι με άλλες φώτος(από άλλα χαρτία που άντεξαν) έχει σχέδον εξαφανίστεί κάθε χρώμα και είναι παραμορφωμένες από την υγρασία.σε μερικά χρόνια(5-10) μάλλον θα έχει χαθεί κάθε ίχνος φωτογραφίας... αντιθέτως άλλα χαρτία πιο βαρία άντεξαν αρκετά...επίσης αυτές που είχα σε φακέλους με χαρτί HP Everyday Photo Paper, semi-glossy έχουν ξεθωρίασει και περιέργως έχουν προσβηθεί από την υγρασία :w00t: να προτίμας να παίρνεις χαρτί ίδιο με την εταιρία του εκτυπωτή σου... ελπίζω μόνο να μην πήρες την εκατοστάδα των HP Everyday Photo Paper... Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christos1 Δημ. May 31, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 Πόση ώρα το αφήνεις να στεγνώσει; Όση ώρα και να το αφήσω αν έρθει σε επαφή με κάτι υγρό ξεβάφει η φωτογραφεία. Παράθεση http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christos1 Δημ. May 31, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 ναι αυτό φταίει φίλε μου...και εγώ δοκίμασα μόλις τώρα να πίασω με υγρά χέρια την φωτο(την έχω μέσα σε φάκελο και δεν την έβρεξα ποτέ) και κάπως μου φάνηκε... να αναφέρω ότι επειδή το χαρτί μου είχε σπάσει τα νεύρα το φακέλακι του παραμένει ακόμα στην άκρη... άκόμα να πω ότι το ΗΡ Everyday Photo Paper, semi-glossy που έχεις είναι ένα από τα χειρότερα που δοκίμασα για φώτο...δες το post μου στο dpgr.gr για το χαρτί αυτό αλλά και για άλλα...μέτα απο δύο χρόνια στον τοίχο μαζι με άλλες φώτος(από άλλα χαρτία που άντεξαν) έχει σχέδον εξαφανίστεί κάθε χρώμα και είναι παραμορφωμένες από την υγρασία.σε μερικά χρόνια(5-10) μάλλον θα έχει χαθεί κάθε ίχνος φωτογραφίας... αντιθέτως άλλα χαρτία πιο βαρία άντεξαν αρκετά...επίσης αυτές που είχα σε φακέλους με χαρτί HP Everyday Photo Paper, semi-glossy έχουν ξεθωρίασει και περιέργως έχουν προσβηθεί από την υγρασία :w00t: να προτίμας να παίρνεις χαρτί ίδιο με την εταιρία του εκτυπωτή σου... ελπίζω μόνο να μην πήρες την εκατοστάδα των HP Everyday Photo Paper... Φίλε μου δυστυχώς την 100αδα αγόρασα. Δηλαδή αν αγοράσω χαρτί της ίδιας εταιρίας δεν θα έχω αυτό το πρόβλημα? Παράθεση http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. May 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 Πιθανώς να μην το έχεις.αφου έχεις epson epson χαρτι να πάρεις. ...προς το σίγουρο οτι δεν θα το έχεις!! πάντως νομίζω ότι συμφέρει να εκτύπωνεις τις φώτος σου σε φωτογραφείο... στην αθήνα θα βρείς σίγουρα φτηνά μαγαζία με καλή ποιότητα! αν όμως θες κατι δικό σου να εκτύπωσεις το κάνεις στο σπίτι.. Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. May 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 Πολλά καταστήματα (και μερικά "Πλαίσιο") έχουν σε τυπωμένο δείγμα διάφορες ποιότητες σε χαρτιά, (βάρος,γυαλάδα,μέγεθος) για να διαλέξεις τι θα πάρεις. Σαν φίρμες κατά δική μου επιλογή : Kodak ,Fuji,Epson,με τις Canon, ΗP κάπου στην μέση σε σύνολο από όλες τις φίρμες του εμπορίου....Δεν είναι απαραίτητο ότι εκτυπωτή έχουμε να παίρνουμε και χαρτί,διότι εκτός από τις καθαρά εταιρίες φωτογραφικών ειδών,οι υπόλοιπες τα φτιάχνουν σε ανεξάρτητα πιθανόν και κοινά,άγνωστα σε μάς ,εργοστάσια και βάζουν απλά την φίρμα τους ....όπως γίνεται με το χαρτι φωτοτυπίας ,εκτυπώσεων Α4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. May 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2005 είπα να παίρνουμε χαρτί απο την εταιρία του εκτύπωτή μας γιατί δύο φορές είχα πρόβλημα.μια με χαρτία canon που ανέφερα και μια με EPSON που δεν φόρτοναι το χαρτί :w00t: :w00t: ..... Εχω ΗΡ1220.απλά από εκεί και πέρα έπερνα πάντα ΗΡ και είχα το κεφάλι μου ήσυχο! Τώρα πλέον προτιμώ τα φωτογραφία...για δίαφορους άσχετους λόγους με το θέμα μας! Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 To μοντέλο HP που έχεις είναι laser, δεν είναι Photosmart (δηλ. να έχει ειδικές ρυθμίσεις,υποδοχές για χαρτί κλπ, software για φωτογ. χαρτιά και φωτοεκτυπώσεις κλπ )-Γι'άυτό έχεις πρόβλημα συμβατότητας με τα χαρτιά .Κακώς επιμένεις και το γενικεύεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 To μοντέλο HP που έχεις είναι laser, δεν είναι Photosmart (δηλ. να έχει ειδικές ρυθμίσεις,υποδοχές για χαρτί κλπ, software για φωτογ. χαρτιά και φωτοεκτυπώσεις κλπ )-Γι'άυτό έχεις πρόβλημα συμβατότητας με τα χαρτιά .Κακώς επιμένεις και το γενικεύεις. όχι φίλε μου είναι το deskjet 1220c δεν είναι laser και έχει όλα αυτά που λες παραπάνω ότι δεν έχει... Μάλλον το μπέρδεψες... και βγάζει πολυ κάλες μάλιστα φωτος... και σε μέγεθος Α3!!!(μην μου το προσβάλεις μία χαρά ειναι το κουκλί μου!!αν και έχει γίνει λίγο παππούς 3χρονών είναι αξιόπιστος και αρκετά γρήγορος! :cool: ) παίρνει τα ίδια μελάνια που παίρνουν και άλλα Photosmart(νομίζω) Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 Εντάξει για το λάθος ,η ουσία είναι ότι υπάρχουν διαφορές στους καθαρά βασικά φωτογραφικούς εκτυπωτές, από αυτούς τους γενικών εκτυπώσεων (τουλάχιστον στην HP)-Δεν έχει σχέση αν το μοντέλο είναι παλιό .... http://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/ho/WF06b/535163-533683-532683-532683-533191-534665-1773495.html Για σύγκριση : http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/generic_category.do?landing=printers&category=inkjets&catLevel=1&subMenuID=sm64&storeName=storefronts Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 συμφωνώ και είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές από έναν φωτογραφικό εκτυπωτή και τον δικό μου..ο δικός μου έχει σχεδιαστεί για εκτύπωση 5000σελίδες ανα μήνα αλλά σε μένα χρησιμεύει πάρα πολύ η Α3 δυνατότητα εκτύπωσης. Όπως και να έχει όταν αποφασίσει κάποιος να εκτυπώσει στο σπίτι πρέπει να προσέξει πάρα μα πάρα πολύ στις ρυθμίσεις και να κάνει και δυο τρεις δοκιμές...αν θέλει και τέλεια ποιότητα καλό ειναι το πείραγμα με κάποιο πρόγραμμα (->βλέπε photoshop) της φωτογραφίας ώστε να δίνει ο εκτύπωτής του τέλεια χρωματική απόχρωση... πάντως ένας φίλος μου ένω είχε κατά πολύ ανώτερο εκτυπωτή κατάφερνε να βγάζει χάλια φώτος... μέχρι που αλλάχτηκαν βασικές ρυθμίσεις που αγνοούσε. Πάντως με τον παππούλη μου τον ΗΡ είμαι ακόμα πολύ ικονοποιημένος με την ποιότητα!άμεση η σύγκριση με ποιότητα από φωτογραφία! Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 Για τον φίλο σου ,όπως όλα τα προιόντα σε μια εταιρία δεν είναι ίδια σε ποιότητα,έπρεπε να το ψάξει περισσότερο πριν αγοράσει . Πx Στην γκάμα της ΗP κάθε 3 μήνες αναβαθμίζει τα μοντέλα της ,δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερα,επειδή θεωρητικά έχουν "καλύτερες" επιδόσεις ,αν οι βασικές λειτουργίες είναι οι ίδιες . -Το ίδιο ισχύει και με τα φωτογ .χαρτιά (για να επανέρθουμε στο θέμα μας). Οι ποιότητες είναι σχετικές ανά εταιρία κλπ όπως ανέφερα παραπάνω ,και μην κολλάμε στην φίρμα ή τύπο που το διαφημίζουν για δήθεν καλύτερα αποτελέσματα (για να πουλάνε κάποιοι αναλώσιμα ακριβότερα... ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christos1 Δημ. June 4, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2005 Αν τελικά αγοράσω χαρτί της EPSON δεν θα έχω το πρόβλημα από πλευράς να ξεβάφουν η φωτογραφίες από υγρασία κ.τ.λ.? Παράθεση http://www.danasoft.com/sig-gre.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosgun Δημ. June 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2005 Αν τελικά αγοράσω χαρτί της EPSON δεν θα έχω το πρόβλημα από πλευράς να ξεβάφουν η φωτογραφίες από υγρασία κ.τ.λ.? εννοείται πως όχι φίλε μου!! βέβαια όταν μιλάμε για φωτογραφίες όσο πιο ''βαρύ'' χαρτί πάρεις τόσο το καλύτερο! γιατί δεν θα θες να ανοίξεις το album μετά από 10 χρόνια και να τις δεις τελείως ξεβαμένες και χαλασμένες(όπως συναίβει σε μένα με το every day paper μετα απο 2 χρόνια) Ολες οι εταιρίες βγάζουν πολύ καλά χαρτία και όλα έχουν πολύ καλή ποιότητα και αντοχή στον χρόνο αρκεί να είναι καθαρά φωτογραφικά χαρτία και όχι απλά!!Βέβαια με άμεσο αντίκτυπο στην τιμή...αλλά όχι και τρομερές διαφορές... Παράθεση Χαλαρά... :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts