Jump to content

Νέα πλαστικά διπλώματα οδήγησης και νέες πινακίδες

Βασίλης
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φυσικα οχι. Ουτε να γραφτεις στην σχολη οδηγων δεν μπορεις πριν κλεισεις τα 18.

Κανονικά σε σχολή οδηγών δεν μπορείς να γραφείς. Άτυπα όμως αν είαι γνωστό σου αυτός που την έχει μπορείς να κάνεις μαθήματα. Το έχει κάνεις φίλος μου, δεν ξέρω όμως τι γίνεται σε περίπτωση που κάνεις καμία μλκ και αγγίξεις κανέναν:confused: . Γιαυτό περιμένεις μερικούς μήνες και ξεμπερδεύεις:)

• Απαντήσεις 571
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν έχει νόημα να πας νωρίτερα σε σχολή οδηγών. Από την ημέρα που θα κάνεις τα χαρτιά σου για να βγάλεις κάρτα υποψηφίου (για να κάνεις τα χαρτιά σου, πρέπει να έχεις κλείσει τα 18) χρειάζονται 10 μέρες για να εκδοθεί. Πρέπει να περάσουν άλλες 20 μέρες μετά όπου υποτίθεται κάνεις τα υυποχρεωτικά μαθήματα, μετά άλλες 3 μέρες για να δώσεις θεωρητικά και μία εβδομάδα μετά τα θεωρητικά, την πρακτική εξέταση. Πάνω κάτω υπολόγιζε ένα 40ήμερο. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να πας από τώρα.

Όποιος μένει Θεσσαλονίκη μπορεί να υπολογίζει όλη αυτή η διαδικασία να του βγει περίπου 3 μήνες..........

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΞΕΤΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!

Κανονικά δεν μπορείς να οδηγείς. Εγώ πάντως παρέλαβα το δίπλωμα και έχει ημερομηνία ισχύος την ημέρα που πέρασα τα πρακτικά και ημερομηνία έκδοσης 2 ημέρες μετά. Βέβαια δεν ξέρω αν πέρασε στο σύστημα την ημέρα της έκδοσης ή την ημέρα της παραλαβής ή ακόμη και να μην έχει περάσει. Αν ο τροχονόμος υποψιαστεί οτι δεν έχεις δίπλωμα και θελήσει να το ελέγξει από τη βάση δεδομένων του υπουργείου και το δίπλωμα σου δεν είναι περασμένο πας αυτόφωρο. Αυτό που δεν ξέρω καθόλου είναι τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος, εννοώ με την ασφαλιστική. Αν ξέρει κάποιος να μας πει γιατί το αναρωτιόμουν.

εμενα μου ειπαν οταν το περιμενα οτι σε περιπτωση τρακαρισματος το διπλωμα ισχυει απο την μερα που εδωσες εξετασεις και περασες

ισχύει ότι ανέφερε ο angski86, μπορείς να οδηγήσεις , πρότιμο βέβαια θα φας εφόσον σε πιάσουν , αλλά πας το δίπλωμα κι όλα καλά :D

wrea den xerete poso mou ftiaxate tin mera giati se kamia 2vdomades perpiou tha dwsw kai praktiki kai autoi oi p@p@res stis 27 iouliou pane diakopes gia enan mina.den mporw na perasw kain auto to kalokairi perimenwntas taxi.ty!!!

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ι.Χ. ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ Ι.Χ.;ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ;ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ JIANNIWAY@IN.GR

wrea den xerete poso mou ftiaxate tin mera giati se kamia 2vdomades perpiou tha dwsw kai praktiki kai autoi oi p@p@res stis 27 iouliou pane diakopes gia enan mina.den mporw na perasw kain auto to kalokairi perimenwntas taxi.ty!!!

Εγω ειχα δωσει 26 Ιουλιου και πηγα 12 Αυγουστου και το πηρα το διπλωμα.;)

ΜΑΧ.

τελικά άλλαξε τι δίπλωμα και έγινε Ευρωπαικό; δεν είναι τώρα αυτό το ρόζ;

Υ.Γ όταν περάσεις σου δίνουν βεβαίωση μέχρι να πάρεις το κανονικό διπλώμα και έτσι οδηγάς άνετα.....

τελικά άλλαξε τι δίπλωμα και έγινε Ευρωπαικό; δεν είναι τώρα αυτό το ρόζ;

Το ροζ ειναι εδω και αρκετα χρονια...

Υ.Γ όταν περάσεις σου δίνουν βεβαίωση μέχρι να πάρεις το κανονικό διπλώμα και έτσι οδηγάς άνετα.....

πότε έγινε αυτό;:worry: :confused:

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Εγω ειχα δωσει 26 Ιουλιου και πηγα 12 Αυγουστου και το πηρα το διπλωμα.;)

Συγγνωμη, το υπουργειο δεν κλεινει τον Αυγουστο..? Και τα διπλωματα δεν εκδιδονται καθε τελος του μηνα..??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παλαιότερα υπήρχε έλειψη σε ροζ χαρτιά (έρχονται από Γερμανία) και για αυτό δίναν μία προσωρινή βεβαίωση με την οποία οδηγούσες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Τώρα δεν γίνεται αυτό. Στην Ανατολική Αττική αυτή τη στιγμή παραλαμβάνεις ακριβώς ένα μήνα μετά την πρακτική εξέταση. Το υπουργείο παλαιότερα τουλάχιστον έκλεινε Αύγουστο, δεν ξέρω αν γίνεται πια.

το μεταφορών δεν κλείνει τον Αύγουστο...απλά δεν έχει επιτροπές για διπλώματαααα , που σημαίνει αν δώσεις πχ τέλος Ιουλίου , μπορείς να πάρεις το δίπλωμα τον Αύγουστο.Μέχρι αρχές Αυγούστου αν δεν κάνω λάθος έχει επιτροπές!

Απλα Αυγουστο δεν μπορεις να δωσεις.Τα διπλωματα βγαινουν κανονικα αν εχεις δωσει πιο πριν.:)
ΜΑΧ.

den xerw poioi kleinoun kai ti kanoun,tha mahtw avrio kai tha sas pw.Simera pantws edwsa praktiki kai perasa,piga kai apo tin sxoli kai mou edwsan tin vevewsi.Stin sinexeia pira tilefono enan filo mou dwkimo astinomiko kai mou leii se periptwsi pou se stamatisoun pas sto dikastirio,deixneis to diplwma kai athwonese.An omws trakareis efiges gia autoforo.

• 4 months later...

Εχω μια απορια...

Οταν ενα αυτοκινητο περναει κτεο του κολλουν ενα πορτοκαλι ? , στρογγυλο σημα στην πινακιδα. Το εχω δει ομως και σε ορισμενα καινουρια αυτοκινητα που σιγουρα δεν ηταν 4ετιας για να περασουν κτεο. κι ηταν αν οχι απο τα πολυτελη, τουλαχιστον απο τα ακριβα...

Εκτος λοιπον απο το κτεο, σε ποιες αλλες περιπτωσεις κολλαν αυτο το πραγμα?

Όταν εισάγεται το αυτοκίνητο από το εξωτερικό, πράγμα που συνέβη στα αυτοκίνητα που έβλεπες.

Όταν το αυτοκίνητο πουληθεί, ή μεταβιβαστεί, την άλλη μέρα το πρωί περνάει ΚΤΕΟ. Οπότε, απλώς, αν το ολοκαίνουργιο που είδες αγοράστηκε "μεταχειρισμένο" (έστω και 2 ημερών) περνάει κτέο και του κολλάται το ειδικό σήμα.
Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

Aaaaa kai elega ti htan ayth h koutsoulia panw sthn pinakida,iksera oti to amaksi an kai 6mhnou tha pernouse kteo logw eisagwghs apo germania alla me ayto to portokali shmataki eixa faei skalwma...

De pisteyw na paizei rolo pou tha mpei h pinakida me to extra shma brosta 'h pisw...??