Jump to content

Εξωτερικο TV Tuner

sadiagraxa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα εξωτερικο Tv Tuner για τον υπολογιστη μου και μπορω να διαθεσω μεχρι 100ευρω για την αγορα του... Αυτο που θελω να μπορω να κανω ειναι να γραφω σε μορφη .mpg τις εκπομπες που με ενδιαφερουν στην τηλεοραση σε αναλυση 1024 χ 768.

Ξερετε καποιο να μου προτεινετε;

Υ.Γ: Δυστυχως δεν μπορω να παρω εσωτερικο tv tuner γιατι αγορασα προσφατα τον υπολογιστη μου και εχει μια ασφαλεια απο πισω που αν την ανοιξω χανω αυτοματα την εγγυηση :(

Απο όσο ξέρω δεν μπορείς να κάνεις λήψη σε 1024x768. Βέβαια αυτό δεν θα έπρεπε να σε πειράζει μιας και η τηλεόραση έχει ανάλυση 760(κάτι)X520(κατι) οπότε και αυτή σου φτάνει. Άσε που ένα video μεγάλης διάρκειας και υψηλής ποιότητας σε 1024x768 θα απαιτούσε ΠΟΛΥ χώρο στον δίσκο (και μιλάω για 100άρια GB για κάθε αρχείο).

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας :)

Δηλαδη να ξεχασω το encoding σε 1024 χ 768 ε; Καποιες αλλες προτασεις εκτος απο την Pinnacle που αναφερθηκε υπαρχουν;

Έχω τη Leadtek Winfast TV USB 2 αλλά μου κάνει νερά στην προγραμματισμένη εγγραφή. Τις περισσότερες φορές αυτό που έχω προγραμματίσει να γραφτεί γράφεται για λίγο και μετά σταματάει, οπότε θα συνιστούσα κάτι άλλο (μάλλον είναι bug του software).

νομίζω η standart ανάλυση της τηλεόρασης είναι 640x480.... :( :shifty:

Όχι, τουλάχιστον όχι το Pal που έχουμε στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η κορυφαία...με harfware mpg2.......

Άμα ε΄χεις κάπου 200ε που την είχε πάρει ο πατέρας μου...τότε μην το σκέυφτεσαι....γενικά η haupagge βγ΄ζει πολύ καλά πράγματα....

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Ελπίζω το software που έχει μαζί της η κάρτα που λές να είναι καλύτερο από αυτό που είχε η δικιά μου hauppauge όταν την αγόρασα, το οποίο ήταν -πραγματικά- για πέταμα (για να μην πω κάτι πολύ χειρότερο). Εννοείται ότι μόλις ανακάλυψα το Dscaler, δεν χρησιμοποίησα ποτέ ξανά το πρόγραμμα wintv που έχει για να βλέπεις τηλεόραση.

Μηπως εχετε καποιο link για τις καρτες που λετε;

Οσον αφορα τα 200ευρω, δεν τα δινω με τιποτα παιδια... Θελω απλα να βλεπω τηλεορασουλα στο PC την ωρα που κανω κανενα download αντι να εχω 2 συσκευες αναμενες, να γραφω καποια στιγμιοτυπα απο εκπομπες και συνεντευξεις κτλ. Ευχαριστω παντως για την προταση :)

Αυριο θα παω στο Multirama γιατι εκει ειχα δει ενα TV Tuner γυρω στα 90ευρω και απ'οτι μου ειπε το παιδι κανει καλο encoding, οχι βεβαια σε τρομερη αναλυση, αλλα απο το τιποτα καλο ειναι και αυτο :O

Υπαρχει κι ενα που δεν χρειαζεται καθολου PC λεει !!! Το βαζεις στην οθονη κατευθειαν και μπορεις να δεις τηλεοραση... Τι παιζει με αυτο; Εχει χρησιμοποιησει κανεις κατι παρομοιο; Η τιμη του παντως ειναι 88ευρω...

720x576 είναι το PAL

Αυτό λέω, το pal που έχουμε στην Ελλάδα (pal-b αν θυμάμαι καλά) δεν είναι 640x480 όπως είπε το παιδί αλλά άλλη (την οποία είπες εσύ). Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με NTSC και άλλα pal πάντως εδώ τόση είναι.

Παιδιά για να καταλάβω τι παιζει με τις κάρτες fm+tv : συνδέονται σε θύρα usb 2.0 με τον υπολογιστή και με την κεραία,έτσι?(υπάρχουν και χωρίς να συνδέονται με κεραία?)Συνδέονται και με κάτι άλλο?

Γενικά, σε ποιές περιπτώσεις βολεύει να βάλει κάποιος τέτοια κάρτα?

Παιδιά για να καταλάβω τι παιζει με τις κάρτες fm+tv : συνδέονται σε θύρα usb 2.0 με τον υπολογιστή και με την κεραία,έτσι?(υπάρχουν και χωρίς να συνδέονται με κεραία?)Συνδέονται και με κάτι άλλο?

Γενικά, σε ποιές περιπτώσεις βολεύει να βάλει κάποιος τέτοια κάρτα?

Συνδέονται είτε σε USB είτε σε PCI. Κεραία τουλάχιστον σε όσες έχω δει εγώ πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε.

Αν σε ένα δωμάτιο δεν έχεις TV και θέλεις να μην ξοδευτείς πολύ είναι μια καλή λύση. Βέβαια δίνουν κι άλλες δυνατότητες αλλά η κύρια χρήση τους είναι η κλασσική της TV.

Αυτή είναι η κορυφαία...με harfware mpg2.......

Άμα ε΄χεις κάπου 200ε που την είχε πάρει ο πατέρας μου...τότε μην το σκέυφτεσαι....γενικά η haupagge βγ΄ζει πολύ καλά πράγματα....

Δεν βγαίνει τόσο ακριβή στο MGManager την έχει στα 150...

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=2353

Έχει και μια Plextor στα 200ε που κάνει και Hardware DivX encoding η οποία με βάζει σε πολλές σκέψεις...

Έχω τη Leadtek Winfast TV USB 2 αλλά μου κάνει νερά στην προγραμματισμένη εγγραφή. Τις περισσότερες φορές αυτό που έχω προγραμματίσει να γραφτεί γράφεται για λίγο και μετά σταματάει, οπότε θα συνιστούσα κάτι άλλο (μάλλον είναι bug του software).

Mipws den exeis arketo hard disk space?