Jump to content

Βαλίτσα με Ryanair

DjTony
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παρακαλώ οποίος γνωρίζει να απαντήσει γιατί δε βγάζω άκρη μαζί τους.

55x40x20 είναι οι μεγαλύτερη βαλίτσα που μπορείς να έχεις και έως 10 κιλά... Πάνω σου; στο αεροπλάνο δηλαδή; αν είναι λίγο μεγαλύτερη η βαλίτσα ας πούμε 10 κιλά αλλά 52x37x25 τι γίνεται; πληρώνεις κάτι;

Δικαιούσαι τη κλασική 10κιλη χειραποσκευή με τα ροδάκια συν μια πλάτης, σχολική πχ. Αυτή με τα ροδάκια πλέον δεν την έχεις μαζί σου, αλλά πριν μπεις στο αεροπλάνο την αφήνεις και την βάζουν κάτω. Οπότε μετά μόλις φτάσεις την περιμένεις κιόλας. Προσοχή παρόλο που στην παίρνουν, μην έχεις μέσα υγρά πάνω από 100 ml γιατί θα στα κρατήσουν κατά τον έλεγχο, αφού όπως σου είπα την αφήνεις πριν ανέβεις τα σκαλιά του αεροπλάνου.

Τώρα υπάρχει και το εισιτήριο προτεραιότητας, όπως το λένε, όπου είναι +6€ ανά διαδρομή. Με αυτό δεν περιμένεις στη ουρά για επιβίβαση συν ότι δεν αφήνεις τη χειραποσκευή με τις ρόδες πριν μπεις στο αεροπλάνο, αλλά την παίρνεις πάνω. Άρα δεν την περιμένεις και όταν φτάσεις.

Με διαστάσεις δεν είναι τόσο αυστηροί. Οι 10κιλες πάνω κάτω όλες ίδιες είναι. Δεν παίζει ρόλο.

Βρέθηκα και γω στη θέση σου πρόσφατα γι'αυτό τα ξέρω.

Live your myth with Ryan.

Για κιλά τις ζυγίζουν να φανταστώ έτσι; αν είναι 11 κιλά δηλαδή τι γίνεται;

Θα θεωρηθει υπερβαρη και θα πληρωσεις επιπλεον χρηματα.

Και στα αεροδρομια τα δικα μας θεμα δεν εχεις.Αν πας εξωτερικο ειναι πιο αυστηροι στους ελεγχους.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Θα θεωρηθει υπερβαρη και θα πληρωσεις επιπλεον χρηματα.

Και στα αεροδρομια τα δικα μας θεμα δεν εχεις.Αν πας εξωτερικο ειναι πιο αυστηροι στους ελεγχους.

Στην ryan πιστεύω ότι θα πληρώσει πάντως. Εδώ παλιά σε χρέωναν αν δεν είχες τυπώσει το εισιτήριο....

Θα κοιτάξω βέβαια να μην υπερβεί το όριο των 10 κιλών κανείς μας. Επίσης θα κάνω check in 4 μέρες πριν που λέει στο app της Ryanair να έχω και τις κάρτες επιβίβασης.... Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;

Θα κοιτάξω βέβαια να μην υπερβεί το όριο των 10 κιλών κανείς μας. Επίσης θα κάνω check in 4 μέρες πριν που λέει στο app της Ryanair να έχω και τις κάρτες επιβίβασης.... Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο;
Βασικά έχω ταξιδέψει πολλες φορές με ryanair. Oσον αφορά το βάρος δεν ελέγχουν ποτέ. δε νομίζω ότι γίνεται κι όλας γιατί δεν έχουν ζυγαριά στο τέλος που πας με χειραποσκευη μόνο στη παράδοση αποσκευών από την οποία αν έχεις κάνει online check in δε περνάς. Σε κανένα αεροδρόμιο δεν υπάρχει ζυγαριά από όσα έχω περάσει. Από θέμα διαστάσεων μέχρι τώρα ήταν χύμα στα περισσότερα αεροδρόμια κουβαλούσες τη μάνα σου και το πατέρα σου. Τώρα στη τελευταία πτήση όμως μετά τη νέα τακτική να πηγαίνουν κάτω όλες τις χειραποσκευες είδα ότι ζητάνε αν τη δούν ελάχιστα μεγαλύτερη να τη βάλεις στην ειδική θήκη. Και ελάχιστα παραπάνω να είναι ζητάνε να πληρώσεις το πρόστιμο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Επισης αν δεν χωραει οπως τη βαζουν επειδη προεξεχουν τα ροδακια βαλτην αναποδα.Αν εχεις χειραποσκευη,καμια τσαντα σχολικη ή backpack βαλε μεσα ξυριστικα και μπουκαλακια με σαμπουαν,αρωματα κλπ.Μεχρι 100ml.Εγω ετσι εκανα την τελευταια φορα γιατι βαζουν πλεον τις βαλιτσες ολες κατω.Τυπωσε τις καρτες επιβιβασης και το δικο σου μπορεις να το κρατησεις στο κινητο και να δειξεις το barcode σε περιπτωση που δεν θες να τυπωσεις.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

• 3 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά,ταξιδεύω τη δευτερα για Βουδαπεστη με χειραποσκευή

Κ είναι πιο ψηλή για 1-2 πόντους λέτε να έχω πρόβλημα;;

Επειδή έχω ακούσει ότι είναι αυστηρή εταιρία.

Πολλοί μου είπαν ότι από εδώ δεν θα έχω θέμα είναι ελαστικοί,από Βουδαπεστη όμως είναι ρίσκο. Τι λέτε; Έχετε αναλογη εμπειρία;

Ευχαριστώ!

Χωρίς να θέλω να σε πάω στο λαιμό μου, από πρόσφατη εμπειρία ( ταξίδεψα πριν 2 εβδομάδες ) έχω να πω ότι δεν το κοιτάνε. Ήμασταν 4 άτομα και η βαλίτσα ενός φαινόταν πιο μεγάλη από τις δικές μας, ενώ ήταν στις κανονικές διαστάσεις.. Δεν ασχολούνται καν.. Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου ξαναλέω...

Επίσης είχαν σχεδόν όλοι νερό στο αεροπλάνο... Απέξω δικό τους

Γενικά μου φαίνεται περίεργο να πληρώνεις 50€ για 1-2 εκατοστά παραπάνω. Όλες οι 10κιλες πάνω κάτω έχουν τις ίδιες διαστάσεις αλλά εταιρία είναι αυτή έχει δικη της πολιτική. Κάποιους που ρώτησα μου είπαν το ίδιο με σένα.. κάποια άλλοι το αντίθετο. Πραγματικά έχω μπερδευτεί κ δεν θέλω να δώσω τώρα χρηματα για άλλη χειραποσκευή. :( :(

----- προσθήκη μηνύματος 99 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Χωρίς να θέλω να σε πάω στο λαιμό μου, από πρόσφατη εμπειρία ( ταξίδεψα πριν 2 εβδομάδες ) έχω να πω ότι δεν το κοιτάνε. Ήμασταν 4 άτομα και η βαλίτσα ενός φαινόταν πιο μεγάλη από τις δικές μας, ενώ ήταν στις κανονικές διαστάσεις.. Δεν ασχολούνται καν.. Χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου ξαναλέω...

Επίσης είχαν σχεδόν όλοι νερό στο αεροπλάνο... Απέξω δικό τους

Γενικά μου φαίνεται περίεργο να πληρώνεις 50€ για 1-2 εκατοστά παραπάνω. Όλες οι 10κιλες πάνω κάτω έχουν τις ίδιες διαστάσεις αλλά εταιρία είναι αυτή έχει δικη της πολιτική. Κάποιους που ρώτησα μου είπαν το ίδιο με σένα.. κάποια άλλοι το αντίθετο. Πραγματικά έχω μπερδευτεί κ δεν θέλω να δώσω τώρα χρηματα για άλλη χειραποσκευή.

Θεωρώ δε θα υπάρχει πρόβλημα... Επίσης να ξέρεις επειδή έχω πάει και Βουδαπέστη, δεν είναι τόσο ωραία όσο την διαφημίζουν.... Βαρσοβία που πήγα πριν 2 εβδομάδες ήταν ΜΑΚΡΑΝ καλύτερα.. Αλλά ας μη βγω off topic.. Ότι θες στείλε PM.

• 2 weeks later...
  • 4 months later...

Τι ισχύει τελικά από 1/11?

2 άτομα με το απλό εισιτήριο τι μπορούμε να πάρουμε στην καμπίνα????

Τι παιζει με την καινουρια πολιτικη της Ryanair απο 01/11Εχω δει οτι εχει πεσει το οριο μεγεθους επιτρεπομενης βαλιτσας στα 40x20x25 αν δεν αγοραστει προτεραιοτητα,απο 55x40x20 που ηταν πριν.Για τι βαλιτσα μιλαμε περιπου και που μπορουμε να αγορασουμε μια τετοια?

Έχει στα μαγαζιά βαλιτσάκια με αυτές τις διαστάσεις. Είναι σαν μεγάλα νεσσεσέρ. Στην ουσία μπορείς να πάρεις δωρεάν μόνο μια χειραποσκευή και όχι βαλίτσα πια.

Η γυναικεία τσάντα θεωρείται χεοραποσκευη?

Η ένα τσαντάκι ταχυδρόμου αντρικό?

Πχ μπορώ να έχω τσαντάκι ώμου + τσάντα λάπτοπ ταυτόχρονα?

Guest Bernadi7
Τι ισχύει τελικά από 1/11?

2 άτομα με το απλό εισιτήριο τι μπορούμε να πάρουμε στην καμπίνα????

Εφ' όσον το εισιτήριο, έχει κλειστεί πριν την 1η Νοεμβρίου, παίρνεις κανονικά χειραποσκευή a.k.a το βαλιτσάκι με τα ροδάκια και την προσωπική σου τσάντα, είτε αυτό είναι σακίδιο/back pack/τύπου σχολική/γυναικεία τσάντα που χωράει και τ' αεροπλάνο μέσα/τσαντάκι μέσης κλπ

Σας απαντώ μετα βεβαιότητος, διότι έχουμε κλείσει εισιτήρια απ' το καλοκαίρι, για την Πρωτοχρονιά κι ούτε εμάς μας πιάνει το μέτρο αυτό, θα ταξιδεύσουμε κανονικά με τα βαλιτσάκια. Παίζει ρόλο πότε κλείνεις το εισιτήριο, όχι πότε πετάς. Ρώτησα και τον ταξιδιωτικό μου πράκτορα :lol:

Σιγουρα ισχυει αυτο?Εγω προκειται να ταξιδεψω μεσα στον Νοεμβριο,αλλα τα εισιτηρια τα εχω αγορασει απο τελη Σεπτεμβριου.Αυτο σημαινει οτι με πιανει ακομα η παλια πολιτικη αποσκευων δηλ.1 βαλιτσα 55x40x20+ χειρασποσκευη χωρις να χρειαστει να δωσω εξτρα λεφτα?Γιατι στο site της ryanair δεν μπορω να βγαλω ακρη αν η νεα πολιτικη ισχυει μονο για οσους αγοραζουν τα εισιτηρια απο την 01/11 και μετα ή για ολες τις πτησεις μετα τον Νοεμβριο,ανεξαρτητα απο το ποτε αγοραστηκε το εισητηριο.Δεν εχει κανενα τηλεφωνο η ryanair να τους παρω μπας και βγαλω ακρη?Στο site δεν βρισκω καποιο ελληνικο τηλεφωνο.Αν παρω στο αεροδρομιο θα ξερουν? Edited by NetSurfer_g7

Σιγουρα ισχυει αυτο?Εγω προκειται να ταξιδεψω μεσα στον Νοεμβριο,αλλα τα εισιτηρια τα εχω αγορασει απο τελη Σεπτεμβριου.Αυτο σημαινει οτι με πιανει ακομα η παλια πολιτικη αποσκευων δηλ.1 βαλιτσα 55x40x20+ χειρασποσκευη χωρις να χρειαστει να δωσω εξτρα λεφτα?Γιατι στο site της ryanair δεν μπορω να βγαλω ακρη αν η νεα πολιτικη ισχυει μονο για οσους αγοραζουν τα εισιτηρια απο την 01/11 και μετα ή για ολες τις πτησεις μετα τον Νοεμβριο,ανεξαρτητα απο το ποτε αγοραστηκε το εισητηριο.Δεν κανενα τηλεφωνο η ryanair να τους παρω μπας και βγαλω ακρη?Στο site δεν βρισκω καποιο ελληνικο τηλεφωνο.Αν παρω στο αεροδρομιο θα ξερουν?

Αν παρεις την Skyserv Handling ναι .. αυτη εχει το handling της Ryanair στα Ελληνικα αεροδρομια... οποτε σιγουρα το τμημα pax θα ξερει ακριβως να σου απαντησει.

Guest Bernadi7
Σιγουρα ισχυει αυτο?Εγω προκειται να ταξιδεψω μεσα στον Νοεμβριο,αλλα τα εισιτηρια τα εχω αγορασει απο τελη Σεπτεμβριου.Αυτο σημαινει οτι με πιανει ακομα η παλια πολιτικη αποσκευων δηλ.1 βαλιτσα 55x40x20+ χειρασποσκευη χωρις να χρειαστει να δωσω εξτρα λεφτα?Γιατι στο site της ryanair δεν μπορω να βγαλω ακρη αν η νεα πολιτικη ισχυει μονο για οσους αγοραζουν τα εισιτηρια απο την 01/11 και μετα ή για ολες τις πτησεις μετα τον Νοεμβριο,ανεξαρτητα απο το ποτε αγοραστηκε το εισητηριο.Δεν κανενα τηλεφωνο η ryanair να τους παρω μπας και βγαλω ακρη?Στο site δεν βρισκω καποιο ελληνικο τηλεφωνο.Αν παρω στο αεροδρομιο θα ξερουν?

Ναι, είναι η παλιά πολιτική με τη μικρή βαλίτσα έως 10κιλά και την προσωπική σου τσάντα. Επειδή εμείς είχαμε κλείσει τα εισιτήρια από γραφείο, πήραμε αμέσως και ρωτήσαμε, γι' αυτό και γνωρίζω την απάντηση. Για επικοινωνία με ryan δε γνωρίζω :O

• 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,θελω να αγοράσω μια αποσκευή που βρήκα σε οικονομική τιμή αλλα οι διαστάσεις είναι 55×40×22

Αλλά οι rynair λεει ότι πρέπει να είναι μέχρι 55×40×20 να έχω θέμα λέτε μηπως μου βάλουμε πρόστιμο επειδη είναι ελάχιστα μεγαλύτερη. πρώτη φορά πετάω και δεν έχω ιδέα

Καλησπέρα σας,θελω να αγοράσω μια αποσκευή που βρήκα σε οικονομική τιμή αλλα οι διαστάσεις είναι 55×40×22

Αλλά οι rynair λεει ότι πρέπει να είναι μέχρι 55×40×20 να έχω θέμα λέτε μηπως μου βάλουμε πρόστιμο επειδη είναι ελάχιστα μεγαλύτερη. πρώτη φορά πετάω και δεν έχω ιδέα

Δε μπορεί να σου πει κάποιος με σιγουριά, εξαρτάται σε ποιο υπάλληλο θα πέσεις, στο πόσο γεμάτο είναι το αεροπλάνο και γενικά στη τύχη. Παλιότερα θα σου έλεγα σίγουρα μην ασχοληθείς αλλά πλέον προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και ζητάνε σε πολλούς να βαλουν τη βαλίτσα στην ειδική θηκη και αν δε μπαίνει έστω και γι αυτά τα 2εκ θα σου ζητήσουν να πληρώσεις αλλά μπορεί και να μην ασχοληθει και κανένας ειδικά αν δεν έχεις άλλα σακίδια πλάτης τσάντες κλπ για να σε προσέξουν

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw