Jump to content

Κριτική καμερών κινητών v.2

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα μικρό δείγμα της δύναμης που μπορεί να σου δώσει το Raw αρχείο.. βλέπετε εδώ την φωτογραφία που έδωσε το jpeg που στην ουσία είναι μία άχρηστη φωτογραφία..

43714717835_7052b4d52c_b.jpgLG G6 wide angle JPEG file by Kostas Kokkalis, on Flickr

Και δείτε εδώ το αποτέλεσμα μετά από επεξεργασία του raw αρχείο της ίδιας φωτογραφίας με επεξεργασία στο κινητό από το Photoshop express.

44625078001_232d46c7b1_b.jpgLG G6 wide angle Ps raw edit by Kostas Kokkalis, on Flickr

Ξέρω ότι η φωτογραφία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο απλά το βάζω για να καταλάβουν τα παιδιά τι δύναμη επεξεργασίας μπορεί να σου δώσει ένα αρχείο τύπου dng ή raw

Τι να λέμε τώρα... Όσοι ξέρουν από φωτογραφία μόνο raw δουλεύουν...

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ετσι φίλε η στροφή στο πιο φυσικο απο τη σαμυ δίνει αλλο αέρα στη συσκευή.

Φίλε μου θεωρώ πως Samsung και Huawei έχουν τις καλύτερες κάμερες και τα καλύτερα αποτελέσματα στα δικά μου μάτια. Ειδικά τελευταία αυτό που βλέπω στο S9 Plus και λιγότερο στο p20 Pro με κάνουν να χαζεύω.. παρόλα αυτά αξιόλογες κάμερες έχουν και τα mi8 και OnePlus 6.. Γούστα είναι αυτά..

Έχω την εντύπωση ότι αργούν λίγο να μπουν τα views

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ισχύει φίλε μου

AN ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΡΜΑ

ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΤΗς ΦΩΤΟ..ΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΦΟΥΛ ΣΤΟ ΘΟΡΥΒΟ...

Ισχύει φίλε μου

Ένα μικρό δείγμα της δύναμης που μπορεί να σου δώσει το Raw αρχείο.. βλέπετε εδώ την φωτογραφία που έδωσε το jpeg που στην ουσία είναι μία άχρηστη φωτογραφία..

43714717835_7052b4d52c_b.jpgLG G6 wide angle JPEG file by Kostas Kokkalis, on Flickr

Και δείτε εδώ το αποτέλεσμα μετά από επεξεργασία του raw αρχείο της ίδιας φωτογραφίας με επεξεργασία στο κινητό από το Photoshop express.

44625078001_232d46c7b1_b.jpgLG G6 wide angle Ps raw edit by Kostas Kokkalis, on Flickr

Ξέρω ότι η φωτογραφία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο απλά το βάζω για να καταλάβουν τα παιδιά τι δύναμη επεξεργασίας μπορεί να σου δώσει ένα αρχείο τύπου dng ή raw

Η διαφορα ειναι απιστευτα μεγαλη..και θα ηταν ακομα μεγαλυτερη αν το επεξεργαζοσουν σε προγραμμα για raw. Βλεπε photoshop cs..

Η διαφορα ειναι απιστευτα μεγαλη..και θα ηταν ακομα μεγαλυτερη αν το επεξεργαζοσουν σε προγραμμα για raw. Βλεπε photoshop cs..

Φίλε μου το έκανα στα γρήγορα στο κινητό μου.. Πάντως το Photoshop Express Μου φαίνεται ότι έκανε καλύτερη δουλειά από το snapseed.. Τι εννοείς πρόγραμμα για raw.. αφού και το Photoshop στο κινητό είναι το Photoshop Express το οποίο επεξεργάζεται raw.. επίσης να πω στα παιδιά ότι σε αυτές τις κακές φωτογραφίες φαίνεται το πόσο καλό raw αρχείο βγάζει μία κάμερα και όχι στις κάλες και εύκολες για τον αισθητήρα που βάζατε πιο πάνω...

Απο κινητο νομιζω το lightroom ειναι οτι καλυτερο..σε pc το κανονικο photoshop.

Οταν το ανοιγεις στο express σου εμφανιζει οτι ειναι raw οταν βαζεις την φωτο? Για το δευτερο που λες ισχυει οταν θες απλα να αναδειξεις τις διαφορες jpeg και raw..αλλα οταν πραγματικα θες να βγαλεις μια καλη φωτο πρεπει και να τη τραβηξεις καλα. Οι διαφορες ειναι τοσο μεγαλες που τις βλεπει ο καθενας μονος του αρκει να πειραματιστει λιγο. Το θεμα σου παντως ειναι σουπερ στη φωτο που σιγουρα θα μπορουσες να τραβηξεις καλυτερα αλλα καταλαβαινω το λογο του τι ηθελες να δειξεις! Ανεβασε κι αλλα δειγματα.

Θα προτιμησω την πρωτη...χωρις την επεξεργσια

Το raw Μοιαζει πολυ ψευτικο και τα χρωματα σαν πλαστικα...τουλαχιστον στα δικα μου ματια.

Edited by gtf4270

Απο κινητο νομιζω το lightroom ειναι οτι καλυτερο..σε pc το κανονικο photoshop.

Οταν το ανοιγεις στο express σου εμφανιζει οτι ειναι raw οταν βαζεις την φωτο? Για το δευτερο που λες ισχυει οταν θες απλα να αναδειξεις τις διαφορες jpeg και raw..αλλα οταν πραγματικα θες να βγαλεις μια καλη φωτο πρεπει και να τη τραβηξεις καλα. Οι διαφορες ειναι τοσο μεγαλες που τις βλεπει ο καθενας μονος του αρκει να πειραματιστει λιγο. Το θεμα σου παντως ειναι σουπερ στη φωτο που σιγουρα θα μπορουσες να τραβηξεις καλυτερα αλλα καταλαβαινω το λογο του τι ηθελες να δειξεις! Ανεβασε κι αλλα δειγματα.

Μάλλον δεν σου βγάζει το Photoshop express ότι είναι raw αλλά από την στιγμή που το επεξεργάζεται κανονικά και κάνει και πολύ καλύτερη επεξεργασία από ότι σε jpeg σημαίνει ότι το υποστηρίζει κανονικά.. αυτό που ήθελα να βγάλω εγώ δηλαδή να βγει long exposure στο συγκεκριμένο σημείο με κόντρα τον ήλιο δεν γίνονταν δυστυχώς.. μόνο με χρήση nd φίλτρου ..

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θα προτιμησω την πρωτη...χωρις την επεξεργσια

Το raw Μοιαζει πολυ ψευτικο και τα χρωματα σαν πλαστικα...τουλαχιστον στα δικα μου ματια.

Εσύ μπορεί να προτιμούσες την πρώτη αλλά η δεύτερη ήταν πολύ πιο κοντά σε αυτό που έβλεπε το ανθρώπινο μάτι.. αλλά εσένα η σχέση σου με τη φωτογραφία είναι λίγο μυστήρια.. Και απορώ πώς δεν σου αρέσουνε οι επεξεργασμένες Αφου είσαι άρχοντας σε αυτό.. μέχρι και ψεύτικα φεγγάρια έχεις κολλήσει σε φωτογραφίες σου.. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Πολύ καλή δουλειά, δώσε κι άλλα δείγματα φίλε μου

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

aka bill_thes

απειραχτο jpeg

mi5s hdr+

29687435837_538b419b96_c.jpgαρτκοκ by foxy4270, on Flickr

καλο το λουκανικακι;

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

S9

RAW με PS express

44581957432_2edc0251bc_c.jpg2018-09-12_10-52-35 by vasilis poun, on Flickr

είχε τόσο κόντρα ήλιο, που επάνω αριστερά έβλεπες μόνο ασπρίλα στο jpeg αρχείο

Edited by punisher24
aka bill_thes

S9

RAW με PS express

Εξαιρετικο το s9! Δοκιμασε να μειωσεις λιγο τα highlights για το κοματι του ουρανου δινει πιο ωραια αποτελεσματα σε κοντρα ηλιο

απειραχτο jpeg

mi5s hdr+

29687435837_538b419b96_c.jpgαρτκοκ by foxy4270, on Flickr

Τι προσφέρει τώρα αυτή η φωτογραφία;

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Τι προσφέρει τώρα αυτή η φωτογραφία;

Tεχνικά μιλωντας οι φωτο ειναι κατω του μετριου. Υπερβολικο sharpening, Yπερβολικο παστελ και το χρωμα είναι απαραδεκτο...καθολου ρεαλισμος!! Κινητό των 150€!!

Στην φωτογραφιαρα με τα λουκανικα αυτα μονο τπτ αλλο.

χααααααααχαχαχαχαχαχχχχχχχχαχαχαχαχαχαχα!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Tεχνικά μιλωντας οι φωτο ειναι κατω του μετριου. Υπερβολικο sharpening, Yπερβολικο παστελ και το χρωμα είναι απαραδεκτο...καθολου ρεαλισμος!! Κινητό των 150€!!

Μιλώντας τεχνικά δείξε μου σε παρακαλώ σε ποιο σημείο έχει παστέλ η φωτογραφία και μάλιστα υπερβολικό όπως λες.

Εγώ το βρίσκω μηδενικό.

Για άλλα πράγματα είναι μέτρια, αλλά καλό είναι η κριτική να γίνεται για τη φωτογραφία και όχι για το πρόσωπο.

Νομίζω ότι τα 2 βασικά προβλήματα της φωτογραφίας είναι 2, κακή πηγή φωτισμού που δημιουργεί προβληματικό αποτέλεσμα στις σκιές και κακό cropping :) κατά τα άλλα σε χρώμα και λεπτομέρειες μια χαρά την βλέπω κι εγώ.

Εξαιρετικο το s9! Δοκιμασε να μειωσεις λιγο τα highlights για το κοματι του ουρανου δινει πιο ωραια αποτελεσματα σε κοντρα ηλιο
Ευχαριστώ πολύ.. οκ θα το δοκιμάσω σε επόμενες λήψεις!

aka bill_thes

S9

RAW με PS express

Εδώ φαίνεται η δύναμη του αισθητηρα μπράβο Μπιλ συνέχισε με raw δίνουν άλλη οπτική στο πολυτάραχο αυτό θέμα!!!

Παλικάρια αν δεν βάζετε και το αντίστοιχο jpeg που έβγαλε το κινητό σας από το raw αρχείο δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα.. απορώ που λέτε πολύ καλό το ένα και πολύ καλό το άλλο χωρίς να συγκρίνεται με το jpeg που μερικές φορές μπορεί να Έχει και πιο καλή επεξεργασία από αυτήν που θα κάνεις εσύ στο Photoshop και τα λοιπά προγράμματα και να βγάζει ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα και σωστό τεχνικά.. αυτό πρέπει να κρίνουμε εμείς εδώ πέρα και όχι να το βλέπουμε καλλιτεχνικά το θέμα.. Μόνο έτσι γίνεται σύγκριση και βλέπουμε τις δυνατότητές της αρχικής πληροφορίας παίρνει ο αισθητήρας και όχι με ένα Απλά σκέτο RAW.... Όποιος είναι μάγκας ας βάλει ένα Raw αρχείο από νυχτερινή φωτογράφιση να δούμε αν θα μπορέσει να τη φέρει όπως το jpeg που θα βγάλει το κινητό του.

Βαζω και μερικές indoor με καλό σχετικά φωτισμό και πρόσωπα... Μένει να ανεβάσω και κάποιες βραδυνές και θα εχουμε μια γενική εικόνα... Παντως εγω απο P20 pro δεν μπορώ να πω οτι μου έλειψε η καμερα του... Την καμερα του Note 9 την βρίσκω εξαιρετική οπως επίσης και του s9+

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces

https://farm2.staticflickr.com/1899/43725328645_49a240ffb1_c.jpg[/img]

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE"]43725328645_49a240ffb1_c.jpg

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE

https://farm2.staticflickr.com/1884/44634749031_1dfe9fd6f2_c.jpg[/img]

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE"]44634749031_1dfe9fd6f2_c.jpg

https://farm2.staticflickr.com/1874/30764636708_8af69a028b_c.jpg[/img]

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode LITE"]30764636708_8af69a028b_c.jpg

Samsung Galaxy Note 9 Auto Indoor - faces by GumJd tsiglas - Flickr2BBcode44584551212_886e5c6fef_c.jpg

LITE

Edited by tsiglas
Huawei Mate 8, Samsung Galaxy Note 7, Samsung galaxy S7 edge, Lg V20, Huawei Mate 9, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy Note 8, Huawei Mate 10, Samsung galaxy S9+, Huawei P20 Pro Dual, Samsung Galaxy Note 9 Dual, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P30, Huawei P30 pro, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy Note 10+, S21 Ultra, Samsung Zfold2

Όλες οι ναυαρχίδες παρόμοιες καλές φωτογραφίες βγάζουν... Ειδικά την ημέρα δεν υπάρχουν τραγικές διαφορές

Παλικάρια αν δεν βάζετε και το αντίστοιχο jpeg που έβγαλε το κινητό σας από το raw αρχείο δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα.. απορώ που λέτε πολύ καλό το ένα και πολύ καλό το άλλο χωρίς να συγκρίνεται με το jpeg που μερικές φορές μπορεί να Έχει και πιο καλή επεξεργασία από αυτήν που θα κάνεις εσύ στο Photoshop και τα λοιπά προγράμματα και να βγάζει ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα και σωστό τεχνικά.. αυτό πρέπει να κρίνουμε εμείς εδώ πέρα και όχι να το βλέπουμε καλλιτεχνικά το θέμα.. Μόνο έτσι γίνεται σύγκριση και βλέπουμε τις δυνατότητές της αρχικής πληροφορίας παίρνει ο αισθητήρας και όχι με ένα Απλά σκέτο RAW.... Όποιος είναι μάγκας ας βάλει ένα Raw αρχείο από νυχτερινή φωτογράφιση να δούμε αν θα μπορέσει να τη φέρει όπως το jpeg που θα βγάλει το κινητό του.
Πολύ ευχαρίστως.. Δεν έγραψες το ίδιο όμως και γι αυτούς που ανεβάζουν με gcam και δεν βάζουν ταυτόχρονα το jpeg της στοκ κάμερας

aka bill_thes

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...