Jump to content

Κριτική καμερών κινητών v.2

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το ξέρω φίλε μου πως πάει περίπου. Δεν είμαι κάποιος εξπέρ της επεξεργασίας, αλλά κάτι νιώθω. Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο αναφέρω πως τα raw μπλέκουν σε υποκειμενικά μονοπάτια. Δεν πειράζεις μόνο αυτά που αναφέρεις, αλλά πολλά περισσότερα. Μπλέκεις με μάσκες, dodge and burn, επιλεκτική γενικά επεξεργασία, recovery σκιών, τοπικό contrast, sharpening, noise reduction κτλ κτλ διαφορετικά τα κάνεις όλα σούπα. Πιο εύκολο παράδειγμα τα μάτια του μοντέλου σε πορτρέτο, όπου θέλουν ξεχωριστή επεξεργασία από το δέρμα που θέλει σχεδόν τα αντίθετα.

Το raw έχει άπειρα πλεονεκτήματα απλά μετά θέλει και σωστή επεξεργασία. Έχεις να κάνεις με sliders που ξεφεύγουν εύκολα από το νορμάλ και γίνονται πίνακες ζωγραφικής. Οπότε δεν μπορώ να βασιστώ για μια μηχανή στο πως επεξεργαστηκε τη φώτο ο τάδε στο lightroom, αλλά θέλω τα στάνταρ κριτήρια. Μίλησες για επεξεργασία και ανέφερες snapseed, αλλά επεξεργασία δεν κάνεις "ποτέ" σε τόσο μικρή και με τόσο κορεσμένα χρώματα και έντονο contrast οθόνη.

Και σ όλα αυτά δεν έβαλα καν τεχνικές φωτογραφίας ώστε όταν τραβάς raw να εκμεταλλευεσαι πλήρως τον αισθητήρα (πχ exposure to the right). Όλα αυτά που λες είναι ότι πρέπει για το νημα το καλλιτεχνικό. Οπου θα θαυμάσουμε και την επεξεργασία. Εδώ νομίζω θέλει στάνταρ πράγματα ώστε να υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια που δεν απαιτούν γνώση επεξεργασίας, μιας και οι περισσότεροι δεν θα μπλέξουν σε τόσο βάθος.

Οκ.. Αλλα το πηγες στο αλλο ακρο! Δεν μιλαω για τετοια επεξεργασια! Μιλαω για τις βασικες ρυθμισεις raw. Ουτε εγω ειμαι γνωστης.

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ειχα καιρο να ανεβάσω λόγω της κατάστασης...με έβγαλε ενας φίλος με το iphone x του.

https://farm2.staticflickr.com/1891/44553301732_eafd162bb0_c.jpg' alt='44553301732_eafd162bb0_c.jpg'>image2(1) by Spyros Bassios, on Flickr[/img]

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

Δε γινεται ετσι.. Η επεξεργασια γινεται στο raw format και το τελικο αποτελεσμα το κανεις export σε jpeg.. Οπως το λες δεν εχει νοημα να τραβας raw..απλα επεξεργαζεσαι τη jpeg που jpeg τραβας ετσι κι αλλιως χωρις raw. Η επεξεργασια raw δεν ειναι τιποτα μαγικο..απλα επεξεργαζεσαι τη φωτο σε ολη της την αναλυση του φακου που εχεις και οχι το πετσοκομενο jpeg που περνουμε απο το software, δεν κανει μαγικα, πχ απο s7 edge raw σε p20 pro που εχω τωρα η διαφορα ειναι τουλαχιστον χαωδης! Οτι και να κανεις στην επεξεργασια! Μη νομιζεις οτι θελει και τρελες γνωσεις! Exposure..white balance.. Σκιες.. Κορεσμο και λεπτομερεια, αυτα πειραζεις απλα σε ολο το frame του φακου και ολη τη λεπτομερεια! Φαντασου εμενα στο p20 το raw ειναι 79 mb! Και το jpeg της μαμας καμερας 4-5! Το τελικο jpeg μετα την επεξεργασια ειναι γυρω στα 12. Το διπλο και βαλε σε πληροφορια! Αν σου δινει raw το κιν σου ειναι πραγματικα κριμα να περνεις λιγοτερο απο το μισο απο τη καμερα σου!

Οσο για το αν ειναι για το νημα η οχι..

Κριτικη καμερων κινητων λεει, νομιζω οτι για αυτο συζηταμε! Και το raw στη καμερα κινητων ειναι.. Απλα αφηνει την επεξεργασια του software απ εξω που τοσο καλα αναλυουμε ολοι και κρινουμε αλλα οταν ειναι να το κανουμε εμεις..μιλαω για την επεξεργασια που κρινουμε εδω μεσα σαν γνωστες..οπως το dynamic range ειναι χαλια..το white balance εδω το εχασε..εδω ειναι πολυ κορεσμενο και παει λεγοντας...οταν ειναι να τα πειραξουμε εμεις.. Λεμε θελει ειδικες γνωσεις και δεν ειναι για το νημα!

Προς θεου δεν το λεω ειρωνικα για σενα..απλα για να καταλαβαινουμε τι λεμε!

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν θελει παραπανω γνωσεις απο αυτες που οι περισοτεροι εδω μεσα ηδη εχουμε! Λιγο χρονο να ασχοληθεις θελει και πιστεψε με ειναι πολυ πιο ενδιαφερον να πειραματιζομαστε και να ανταλαζουμε γνωμες και να μπαινουμε πιο ουσιωδες στο κοματι φωτογραφια με κινητα απο το να τσακωνομαστε ποια εταιρια την εχει πιο μεγαλη!

Για καλλιτεχνικες φωτο και επεξεργασμενες υπαρχει αντιστοιχο θεμα.

Γι αυτον ακριβως τον λογο ανοιχτηκε...για να ανεβαινουν εκει.

Εδω μας ενδιαφερει τι μπορει να κανει η καμερα απο μονη της...

Ειχα καιρο να ανεβάσω λόγω της κατάστασης...με έβγαλε ενας φίλος με το iphone x του.

https://farm2.staticflickr.com/1891/44553301732_eafd162bb0_c.jpg' alt='44553301732_eafd162bb0_c.jpg'>image2(1) by Spyros Bassios, on Flickr[/img]

Ωραίος άρχοντα δώσε πραμα!!!

Οκ.. Αλλα το πηγες στο αλλο ακρο! Δεν μιλαω για τετοια επεξεργασια! Μιλαω για τις βασικες ρυθμισεις raw. Ουτε εγω ειμαι γνωστης.

Φίλε μου με όλο το θάρρος, αλλά αν μας διαβάζεις για πάνω από 2 μήνες (ίσως λέω και πολύ) θα έχεις καταλάβει ότι εδώ μέσα δεν είμαστε για πολλά πολλά. Δεν αντέχει το νημα. Συμφωνώ απόλυτα μ αυτά που λες και γι αυτό σου λέω ότι στο άλλο νημα ταιριάζουν περισσότερο, χωρίς να το μειώνω καθόλου. Άλλωστε αν πας σε παλιότερα ποστ θα δεις ότι σχεδόν όλες τις φωτογραφίες μου εκεί τις ανέβαζα για τους λόγους που ανέφερες.

Ωραίο που την ψάχνεις τη φάση πάντως... Keep up the good work Και ελα κι από δίπλα με επεξεργασία και ωραία καδρα, ώστε να κάνουμε και αλλού είδους συζήτηση (όχι αυστηρά τεχνική)

Για καλλιτεχνικες φωτο και επεξεργασμενες υπαρχει αντιστοιχο θεμα.

Γι αυτον ακριβως τον λογο ανοιχτηκε...για να ανεβαινουν εκει.

Εδω μας ενδιαφερει τι μπορει να κανει η καμερα απο μονη της...

Ρωτα 10 φωτογραφους τι δειγμα θελουν για να συγκρινουν 2 συσκευες!

Το raw η το jpeg?

Το κλεινουμε εδω γιατι νομιζω το εξαντλησαμε!

Το νημα στους κανονες στη πρωτη σελιδα λεει οτι επιτρεπεται να ανεβαζουμε δειγματα και επεξεργασμενων φωτογραφιων αν αναφερουμε ρητα οτι ειναι επεξεργασμενη ενω εχει μπει και η μη επεξεργασμενη!

Κατι που τηρω!

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φίλε μου με όλο το θάρρος, αλλά αν μας διαβάζεις για πάνω από 2 μήνες (ίσως λέω και πολύ) θα έχεις καταλάβει ότι εδώ μέσα δεν είμαστε για πολλά πολλά. Δεν αντέχει το νημα. Συμφωνώ απόλυτα μ αυτά που λες και γι αυτό σου λέω ότι στο άλλο νημα ταιριάζουν περισσότερο, χωρίς να το μειώνω καθόλου. Άλλωστε αν πας σε παλιότερα ποστ θα δεις ότι σχεδόν όλες τις φωτογραφίες μου εκεί τις ανέβαζα για τους λόγους που ανέφερες.

Ωραίο που την ψάχνεις τη φάση πάντως... Keep up the good work Και ελα κι από δίπλα με επεξεργασία και ωραία καδρα, ώστε να κάνουμε και αλλού είδους συζήτηση (όχι αυστηρά τεχνική)

Να εισαι καλα αγορινα! Θα ερθω σιγουρα!

----- προσθήκη μηνύματος 13 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Abdalis.. Ηδη μπηκα! Να εισαι καλα!

Eνα παλιο raw που βρηκα στην συσκευη το εκανα μια πολυ γρηγορη επεξεργασια με το Lightroom mobile χωρις noise reduction κτλ.

43897094984_1e85d2c0eb_c.jpgRaw edited via lightroom by John, on Flickr

Edited by johnnyman25

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Eνα παλιο raw που βρηκα στην συσκευη το εκανα μια πολυ γρηγορη επεξεργασια με το Lightroom mobile χωρις noise reduction κτλ.

Φιλε μου εξαιρετικη! Αν εχεις βαλε και το πετσοκομενο jpeg να δειξεις διαφορα!

Εγω θελω να ανεβαινουν raw στο νημα με τη βασικη επεξεργασια.. Οχι καλλιτεχνικη.. Για να αρχισουμε να ξεχωριζουμε καμερες και να βλεπουμε τι ψαρια ποιανουν! Ελεος πια με τις "ανεπεξεργαστες" jpeg των gcam!

Εγω θελω να ανεβαινουν raw στο νημα με τη βασικη επεξεργασια.. Οχι καλλιτεχνικη.. Για να αρχισουμε να ξεχωριζουμε καμερες και να βλεπουμε τι ψαρια ποιανουν! Ελεος πια με τις "ανεπεξεργαστες" jpeg των gcam!

Μαζί σου 100%

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστω!!Εννοεις αυτο?Πηρα το raw και απλα το εκανα save to device.

44567668302_84a815fe46_c.jpgExported raw to jpg by John, on Flickr

Mια ακομη raw με επεξεργασια Lightroom mobile!!

43708319695_e68199d913_c.jpgRaw edited via lightroom 2 by John, on Flickr

s9 plus βραδυνες auto

43708281035_0ec3670f48_c.jpg20180908_212725 by george aravantinos, on Flickr

44617890571_fac17098e7_c.jpg20180901_203833 by george aravantinos, on Flickr

43708285685_a70fc656fb_c.jpg20180825_211016 by george aravantinos, on Flickr

χερατο Hdr+

mi5s

44553851812_952399ee97_c.jpgart433 by foxy4270, on Flickr

Αυτό πάντως δεν το κάνει η κάμερα από μόνη της αλλά η google camera . Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτο.

Άλλο είναι το ζήτημα του θέματος εδώ. Ποιο κινητό βγάζει την καλύτερη φωτογραφία κ όχι ποιο πρόγραμμα όπως κανείς εσύ με κάθε συσκευή σου

Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε ευχαριστω!!

Παλιότερα ειχα ασχοληθεί αρκετα με το Raw με το 950 και το 1020.Δεν ξερω τα δείγματα του P20 δεν με εντυπωσιαζουν στο raw αρχειο. Αν μπορείς ανέβασε λίγο αυτη με τις πολυκατοικειες ατόφια κάπου να την πάρω σε raw μορφη. Εδω περα η φωτογραφία είναι γεμάτη θόρυβο(που οντως τα dng αρχεια εχουν περισσοτερο απο τα jpg αλλα ειναι θορυβος που μπορεις να αφαιρεσεις πολλες φορες ) εκτός αν το κανει αυτο το lighroom mobile και δεν κανει καλη επεξεργασια .Αλλα και σε αλλες πιο πανω που ανεβασες παλι κατι με χαλαγε.Γενικα τα raw αρχεία δεν θελουν τοσο έντονες επεμβάσεις ,γιατι ετσι τεινουν να γινουν τερμα καλλιτεχνικες και χανεις τη ουσια,την λεπτομέρεια και την φυσικότητα που σου δινει το raw.

Γραψε λαθος νομιζα οτι και αυτες οτι Gemnik τις ειχε ανεβασει. Αλλα και πάλι το σκεπτικο μου αυτο ειναι.

ΠΧ δειτε εδω δυο φωτογραφιες raw και τις ειχα κανει jpeg.Δειτε τι φυσικότητα που βγάζουν

22549229433_f645c67168_c.jpgυολο3 by kkk1881, on Flickr

23540689945_513535be0c_c.jpgWP_20151124_20_18_23_Raw__highres by kkk1881, on Flickr

23335289890_d3ccff9175_c.jpgWP_20151125_11_27_04_Raw__highres by kkk1881, on Flickr

πχ στην τελευταία που δεν ειναι και οι καλύτερες συνθήκες οκ υπαρχει θόρυβος αλλα οχι σε αυτα τα επιπεδα.Στα ματια μου οι διαφορες ειναι μεγαλες του εναν φακου με τον αλλον,αλλα ξαναλεω ισως φταιει το mobile app

Edited by Fredometrios

Δεν εννοω αυτο.. Οταν τραβας raw σου σωνει 2 φωτο.. Η μια ειναι raw και η αλλη jpeg. H δευτερη που ανεβασες απιστευτη!

Αναρωτιεσαι αν ειναι οντως απο κινητο!

Το mate 10 ειναι?

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συγκριση raw vs jpeg p20 pro

Στο jpeg η βροχη στον οριζοντα δεν φαινεται καν.. Στο raw αποτυπωνεται εκπληκτικα.. Η μερα με τη νυχτα στη πληροφορια!

Jpeg auto ai off

P20 pro manual auto settings

Raw

IMG_20180908_173859

Δεν εννοω αυτο.. Οταν τραβας raw σου σωνει 2 φωτο.. Η μια ειναι raw και η αλλη jpeg. H δευτερη που ανεβασες απιστευτη!

Αναρωτιεσαι αν ειναι οντως απο κινητο!

Το mate 10 ειναι?

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συγκριση raw vs jpeg p20 pro

Στο jpeg η βροχη στον οριζοντα δεν φαινεται καν.. Στο raw αποτυπωνεται εκπληκτικα.. Η μερα με τη νυχτα στη πληροφορια!

Jpeg auto ai off

P20 pro manual auto settings

Raw

IMG_20180908_173859

Mate 10 pro είναι ναι. Τώρα κατάλαβα τι λες

Θα την ανεβάσω μετά γιατί είμαι έξω τώρα..

Mate the 10 pro be with you

[ig]https://farm2.staticflickr.com/1865/43897094984_1e85d2c0eb_c.jpg[/img]Raw edited via lightroom by John, on Flickr

πολύ καλή προσπάθεια Γιάννη!

εξαιρετικές λήψεις.. 100/100

aka bill_thes

Παλιότερα ειχα ασχοληθεί αρκετα με το Raw με το 950 και το 1020.Δεν ξερω τα δείγματα του P20 δεν με εντυπωσιαζουν στο raw αρχειο. Αν μπορείς ανέβασε λίγο αυτη με τις πολυκατοικειες ατόφια κάπου να την πάρω σε raw μορφη. Εδω περα η φωτογραφία είναι γεμάτη θόρυβο(που οντως τα dng αρχεια εχουν περισσοτερο απο τα jpg αλλα ειναι θορυβος που μπορεις να αφαιρεσεις πολλες φορες ) εκτός αν το κανει αυτο το lighroom mobile και δεν κανει καλη επεξεργασια .Αλλα και σε αλλες πιο πανω που ανεβασες παλι κατι με χαλαγε.Γενικα τα raw αρχεία δεν θελουν τοσο έντονες επεμβάσεις ,γιατι ετσι τεινουν να γινουν τερμα καλλιτεχνικες και χανεις τη ουσια,την λεπτομέρεια και την φυσικότητα που σου δινει το raw.

Γραψε λαθος νομιζα οτι και αυτες οτι Gemnik τις ειχε ανεβασει. Αλλα και πάλι το σκεπτικο μου αυτο ειναι.

ΠΧ δειτε εδω δυο φωτογραφιες raw και τις ειχα κανει jpeg.Δειτε τι φυσικότητα που βγάζουν

23540689945_513535be0c_c.jpgWP_20151124_20_18_23_Raw__highres by kkk1881, on Flickr

23335289890_d3ccff9175_c.jpgWP_20151125_11_27_04_Raw__highres by kkk1881, on Flickr

πχ στην τελευταία που δεν ειναι και οι καλύτερες συνθήκες οκ υπαρχει θόρυβος αλλα οχι σε αυτα τα επιπεδα.Στα ματια μου οι διαφορες ειναι μεγαλες του εναν φακου με τον αλλον,αλλα ξαναλεω ισως φταιει το mobile app

Δυναμη το 1020! Ακομα και τωρα και φαινεται! Φιλε μου τρομερη η γηπεδικη! Φαινεται ποσο δυνατο hardware ειχε για την εποχη του!

Αυτό πάντως δεν το κάνει η κάμερα από μόνη της αλλά η google camera . Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτο.

Άλλο είναι το ζήτημα του θέματος εδώ. Ποιο κινητό βγάζει την καλύτερη φωτογραφία κ όχι ποιο πρόγραμμα όπως κανείς εσύ με κάθε συσκευή σου

Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

H google camera ειναι third-party εφαρμογη...οπως ειναι η proshot, open camera και πολλες αλλες.

Οποτε αυτα που γραφεις δεν ισχυουν και δεν εχουν λογικη.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για επεξργασμενες φωτο και καλλιτεχνικες υπαρχει ξεχωριστο νημα

...το οποιο δημιουργηθηκε γι αυτο το λογο.Ανεβαστε στο αλλο νημα...οχι εδω

Απίστευτες Γιάννη. Ανέβασε κι άλλα δείγματα εδώ!!!

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παίδες αυτες οι κόντρες απορω ρε σεις πως τις αντέχετε και συνεχίζεται αληθεια.

Εχω σταματησει να ανεβαζω φωτογραφιες ακριβως για αυτο τον λογο.Εχουμε τοσα προβληματα ο καθένας μπαίνουμε να κάνουμε τον χαβαλέ μας και το χόμπι μας να αλλάξουμε απόψεις αλλα ακόμη και στην διασκέδαση μας πρέπει να μας σπάνε τα νευρά τι να πω.

Εσυ αλεξ αλεξ βλέπεις απίστευτη την δεύτερη φωτογραφία αλήθεια?ή το λες για την σπασεις στον παοκ.Δεν ξερω τι ειναι χειρότερο να ισχυει.Μαλλον το δευτερο.Γιατι οκ στο πρωτο απλα δεν κατεβασες την φωτογραφια να την δεις σε πληρη αναλυση με λιγο ζουμ ή εκτος αν δεν ξερεις τα βασικα απο φωτογραφια (ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΞΕΡΟΛΑΣ αλλα η φωτογραφια η συγκεκριμένη κάνει μπαμ), αλλα στο δεύτερο απλά ισχυροποιείς αυτά που λεω πιο πανω στο μήνυμα μου.Τι να πω αλήθεια απορώ γιατι οκ ο παοκ ειναι εριστικός κλπ άλλα κανένας δεν τσακώνετε μόνος του οποτε εσεις δίνετε συνεχεία πατήματα με τις απαντησεις σας και παει το πραγμα οπως παει και εδω και παρα παρα πολυ καιρο.

H google camera ειναι third-party εφαρμογη...οπως ειναι η proshot, open camera και πολλες αλλες.

Οποτε αυτα που γραφεις δεν ισχυουν και δεν εχουν λογικη.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για επεξργασμενες φωτο και καλλιτεχνικες υπαρχει ξεχωριστο νημα

...το οποιο δημιουργηθηκε γι αυτο το λογο.Ανεβαστε στο αλλο νημα...οχι εδω

Στο εγραψα και χτες απο τους κανονες του νηματος! Το λεει καθαρα! Τις καλλιτεχνικες θα τις ανεβαζουμε εκει.. Τις αλλες που δεν ειναι καλιτεχνικες και απλα θελουμε να δειξουμε τις δυνατοτητες του εκαστοτε setup θα τις ανεβαζουμε εδω! Αναφεροντας ρητα οτι ειναι επεξεργασμενες και παραθετοντας και την εκαστοτε jpeg auto.. Δυνατοτητες καμερας βλεπουμε οχι καλλιτεχνικες ανησυχιες! Ανεβασε μας και απο τη stock καμερα σου οταν ανεβαζεις gcam. Δειγματα..σεναρια..και δυνατοτητες διαφορετικες θελουμε να βλεπουμε..χωρις κοληματα με συγκεκριμενες εταιριες! Δειγματα θελουμε και ο καθενας κρινει.. Η ποικιλια δεν εβλαψε καννεναν!

Παίδες αυτες οι κόντρες απορω ρε σεις πως τις αντέχετε και συνεχίζεται αληθεια.

Εχω σταματησει να ανεβαζω φωτογραφιες ακριβως για αυτο τον λογο.Εχουμε τοσα προβληματα ο καθένας μπαίνουμε να κάνουμε τον χαβαλέ μας και το χόμπι μας να αλλάξουμε απόψεις αλλα ακόμη και στην διασκέδαση μας πρέπει να μας σπάνε τα νευρά τι να πω.

Εσυ αλεξ αλεξ βλέπεις απίστευτη την δεύτερη φωτογραφία αλήθεια?ή το λες για την σπασεις στον παοκ.Δεν ξερω τι ειναι χειρότερο να ισχυει.Μαλλον το δευτερο.Γιατι οκ στο πρωτο απλα δεν κατεβασες την φωτογραφια να την δεις σε πληρη αναλυση με λιγο ζουμ ή εκτος αν δεν ξερεις τα βασικα απο φωτογραφια (ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΞΕΡΟΛΑΣ αλλα η φωτογραφια η συγκεκριμένη κάνει μπαμ), αλλα στο δεύτερο απλά ισχυροποιείς αυτά που λεω πιο πανω στο μήνυμα μου.Τι να πω αλήθεια απορώ γιατι οκ ο παοκ ειναι εριστικός κλπ άλλα κανένας δεν τσακώνετε μόνος του οποτε εσεις δίνετε συνεχεία πατήματα με τις απαντησεις σας και παει το πραγμα οπως παει και εδω και παρα παρα πολυ καιρο.

Ετσι ακριβως ειναι φιλε...συγκεριμμενα ατομα δεν προσφερουν τιποτα εδω μεσα.

Απλα προκαλουν με σχολια ανευ ουσιας

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παλιότερα ειχα ασχοληθεί αρκετα με το Raw με το 950 και το 1020.

[ig]https://farm6.staticflickr.com/5746/23540689945_513535be0c_c.jpg[/img]WP_20151124_20_18_23_Raw__highres by kkk1881, on Flickr

p

αυτη τη φωτο με το σκυλο την θυμαμαι απο εποχες 1020

Ασυλληπτη φωτογραφια!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...