NetSurfer_g7 Δημοσιεύτηκε April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 20, 2018 Από τις αρχές του 2018 τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της χρέωσης περιβαλλοντικού τέλους για κάθε πλαστική σακούλα σε όλα τα καταστήματα με απώτερο σκοπό την ολική κατάργηση της μέσα στα επόμενα χρόνια. Μάλιστα οποίος πιαστεί να δίνει δωρεάν πλαστικές σακούλες θα πληρώνει ένα αρκετά τσουχτερό πρόστιμο.Εσεις συμφωνείτε με την συγκεκριμένη τακτική? Θεωρείτε ότι έτσι σώζεται ο πλανήτης?Εγώ πάντως θεωρώ το μέτρο τελείως ανόητο διότι εάν καταργηθούν οι σακούλες, όλοι θα αναγκάζονται να αγοράζουν πάνινες σακούλες που είναι εντελώς άβολες όταν έχεις πολλά ψώνια. α.Άσε που οι πλαστικές σακούλες χρησιμέυουν και για σακούλες σκουπιδιών μετά. Αν ήθελαν να καταργήσουν τις πλαστικές σακούλες θα μπορούσαν απλώς να τις αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο υλικό (π.χ. χάρτινες ή κάποιο βιοδιασπωμενο είδος πλαστικού) και όχι να αντιμετωπίζουν τις σακούλες μιας χρήσεως σαν απαγορευμένο είδος και να υποχρεώνουν τον κόσμο να αγοράζει με το ζόρι πάνινες σακουλες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 To θεωρω εξαιρετικο μετρο, οπως γινεται ηδη σε πολλες χωρες. Ειναι τεραστια περιβαλλοντολογικη επιβαρυνση οι σακουλες, δεν ανακυκλωνονται, σκοτωνουν χελωνες και πιγκουινους ενω και οι "βιοδιασπωμενες" δεν ειναι βιοδιασπωμενες στην ουσια αλλα απλως διαλυονται σε μικροτερα κομματακια τα οποια παραμενουν τοξικα για τα ψαρια που θα τα φανε Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Όσοι έχουν οικογένεια καταλαβαίνουν το πόσο δύσκολο είναι να μεταφέρεις ψώνια με τα νέα δήθεν οικολογικά συστήματα. Τόσα χρόνια δεν έλεγαν ότι οι σακούλες που χρησιμοποιούσαμε φτιάχνονται από ρύζι και είναι φιλικές στο περιβάλλον; Τι έγινε ξαφνικά; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Θεωρουταν φιλικες αλλα δεν ειναι. Δεν ειναι απο ρυζι, τα κομματακια που μενουν παραμενουν τοξικα Προσωπικα δε καταλαβαινω ποια η δυσκολια των νεων σακουλων. Και δε καταλαβαινω πως Αγγλια, Γερμανια κτλ δεν εχουν κανενα απολυτως θεμα οι οικογενειες Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Θεωρουταν φιλικες αλλα δεν ειναι. Δεν ειναι απο ρυζι, τα κομματακια που μενουν παραμενουν τοξικα Προσωπικα δε καταλαβαινω ποια η δυσκολια των νεων σακουλων. Και δε καταλαβαινω πως Αγγλια, Γερμανια κτλ δεν εχουν κανενα απολυτως θεμα οι οικογενειες Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει μονίμως να συγκρινόμαστε με αυτούς. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Γιατι συγκρινεσαι με το καλυτερο αν θες να βελτιωθεις. Και στο κομματι ανακυκλωση-περιβαλλον (απο πολιτες τουλαχιστον) αυτη τη στιγμη τα πανε καλυτερα. Εξαλλου δε βλεπω πως ειναι λαθος συγκριση. Χρησιμοποιουμε τις ιδιες σακουλες, αυτοι πολλα χρονια τωρα, και δεν εχουν προβλημα. Δε σου αρεσουν, αντε καλα, τα χρησιμοποιουμε και στην οικογενεια μου και δε βλεπω κανενα προβλημα στη χρηση τους Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Nα γίνουμε σωστοί και να μην πετάμε τις σακούλες μολύνοντας το περιβάλλον, αυτό ναι. Εδώ να βελτιωθούμε. Και ακόμη, να μιμηθούμε κάποια στιγμή αυτούς που ανέφερες και σε άλλα θέματα, πχ. στους μισθούς, στην ποιότητα της περίθαλψης, κλπ. Εκεί γιατί να υστερούμε; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Όσοι έχουν οικογένεια καταλαβαίνουν το πόσο δύσκολο είναι να μεταφέρεις ψώνια με τα νέα δήθεν οικολογικά συστήματα. Το εξηγείς λίγο αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Το εξηγείς λίγο αυτό γιατί δεν το καταλαβαίνω; Είναι πολύ απλό: 1. Οι πλαστικές σακούλες χωράνε πολύ περισσότερα είδη. 2. Οι επαναχρησιμοποιούμενες χωράνε πολύ λιγότερα είδη. 3. Οι επαναχρησιμοποιούμενες λερώνονται και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χρειάζονται αντικατάσταση, άρα νέα έξοδα, καθώς είναι και πιο ακριβές. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Είναι πολύ απλό: 1. Οι πλαστικές σακούλες χωράνε πολύ περισσότερα είδη. 2. Οι επαναχρησιμοποιούμενες χωράνε πολύ λιγότερα είδη. 3. Οι επαναχρησιμοποιούμενες λερώνονται και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χρειάζονται αντικατάσταση, άρα νέα έξοδα, καθώς είναι και πιο ακριβές. Στο 1) είχα ήδη ψαρώσει. Με το 2) όμως δεν άφησες περιθώριο για αμφισβήτηση. Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Στο 1) είχα ήδη ψαρώσει. Με το 2) όμως δεν άφησες περιθώριο για αμφισβήτηση. Δεν το επιδίωξα πάντως. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Το 4 ξέχασες. Οι πλαστικές δεν λερώνονται. Δεν θέλουν αντικατάσταση, άρα όχι νέα έξοδα, οπότε είναι πιο φθηνές. Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Το 4 ξέχασες. Οι πλαστικές δεν λερώνονται. Δεν θέλουν αντικατάσταση, άρα όχι νέα έξοδα, οπότε είναι πιο φθηνές. Δεν πειράζει, το έγραψες εσύ και με καλύπτεις, ευχαριστώ. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Αγόρι μου. Ραγίζει η Γης ολάκερη από τα επιχειρήματά σου. Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Είναι πολύ απλό: 1. Οι πλαστικές σακούλες χωράνε πολύ περισσότερα είδη. 2. Οι επαναχρησιμοποιούμενες χωράνε πολύ λιγότερα είδη. 3. Οι επαναχρησιμοποιούμενες λερώνονται και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χρειάζονται αντικατάσταση, άρα νέα έξοδα, καθώς είναι και πιο ακριβές.Εγώ μίλησα σοβαρά και εσύ με κοροϊδεύεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Εγώ μίλησα σοβαρά και εσύ με κοροϊδεύεις. Σε καμία περίπτωση φίλε μου, αυτές είναι οι απόψεις μου επί του θέματος. Σεβαστές φυσικά και οι δικές σου, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. :) Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Καταρχάς πλενονται και αν χαλάσουν έχουν δωρεάν αντικατασταση Βέβαια δε ξέρω τι σακούλες έχεις πάρει γιατί οι δικές μου χωράνε πράγματα 3 και 4 πλαστικών Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zidane72003 Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Ζώντας δύο χρόνια στο uk θεωρώ απλά μη αποδεκτό το να ψωνίζει κόσμος με πλαστικές. Ας πηγαίνουν είτε με καροτσάκι της λαϊκής είτε μέσω ονλαιν είτε με πάνινες. Ακόμα και.με βαλίτσα με ροδακια γίνεται. Προσωπικά όποτε δε ψωνίζω ονλαιν παίρνω σακούλα του ΙΚΕΑ. Ότι είναι ανακυκλώσιμο δεν είναι και φιλικό πρός το περιβάλλον. Μιλάμε βέβαια για λαό που ακόμα και εν σωτήριο έτος 2018 ζητάνε χωρισμό βορρά και νότου και αγνοεί την ανακύκλωση. Πάνω σε ένα πλανήτη που αν διαβάσεις προσεχτικά τις έρευνες για τους πόρους,τα available τρόφιμα ανά άνθρωπο και το καθαρό πόσιμο νερό απλά μπαίνεις σε σκέψη. Βέβαια να μου πείς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στην Ελλάδα που σε έναν πλανήτη 8δις δε θέλει/καταλαβαίνει γιατι να συγκρίνεται με κανέναν/"με αυτούς" γιατί μάλλον θεωρεί ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Βέβαια δε μπορούμε να συγκρίνουμε την Ελλάδα με ανθρώπους σε άλλες ηπειρους που ψηφίζουν τηλεπερσονες που δε πιστεύουν στη κλιματική αλλαγή. Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. April 20, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2018 Είναι πολύ απλό: 1. Οι πλαστικές σακούλες χωράνε πολύ περισσότερα είδη. 2. Οι επαναχρησιμοποιούμενες χωράνε πολύ λιγότερα είδη. 3. Οι επαναχρησιμοποιούμενες λερώνονται και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χρειάζονται αντικατάσταση, άρα νέα έξοδα, καθώς είναι και πιο ακριβές. Στην ουσία δυο λόγοι με το σκεπτικό σου... Δεν ξέρω πάντως πως χωράνε λιγότερα είδη όταν όποιον έχω ξέρω, όλοι μας φεύγουμε με πολύ λιγότερες σακούλες σε σχέση με το παρελθόν. Δεν συζητώ ότι παλιά έβαζες και δυο σακούλες για να έχεις μεγαλύτερη αντοχή. Επίσης μια χαρά μπορείς να τις καθαρίσεις αν θέλεις.... Τώρα όποιος ζορίζεται ας πάρει πλαστικές, να δώσει τα 0,04€ κι του χρόνου τα 0,09€ και όλοι εντάξει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pitsikoulina Δημ. April 23, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2018 Συμφωνώ και πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η κατάργησή τους. Οι πλαστικές δεν είναι φιλικές προς το περιβάλλον και προκαλούν θανάτους σε ανυποψίαστα ζωάκια που τις τρώνε νομίζοντας ότι είναι άλλα ζωάκια. Ούτε οι χάρτινες είναι λύση, γιατί εξαιτίας τους καταστρέφονται δασικές εκτάσεις. Οι υφασμάτινες τσάντες και σακούλες είναι πιο βολικές, ανθεκτικές και γενικότερα η ιδανική λύση. Παράθεση My Instagram arts Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. April 24, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2018 Θεωρουταν φιλικες αλλα δεν ειναι. Δεν ειναι απο ρυζι, τα κομματακια που μενουν παραμενουν τοξικα Προσωπικα δε καταλαβαινω ποια η δυσκολια των νεων σακουλων. Και δε καταλαβαινω πως Αγγλια, Γερμανια κτλ δεν εχουν κανενα απολυτως θεμα οι οικογενειες Με τι μεσο τα μεταφερουν?Επισης τα αποριμματα με τι τα πετανε? Καταρχάς πλενονται και αν χαλάσουν έχουν δωρεάν αντικατασταση Βέβαια δε ξέρω τι σακούλες έχεις πάρει γιατί οι δικές μου χωράνε πράγματα 3 και 4 πλαστικών Νομιζω αν βαλουμε και τον παραγοντα πλυσιμο δεν θα προσφερουμε τιποτα στο περιβαλλον,το αντιθετο θα ελεγα. Στην ουσία δυο λόγοι με το σκεπτικό σου... Δεν ξέρω πάντως πως χωράνε λιγότερα είδη όταν όποιον έχω ξέρω, όλοι μας φεύγουμε με πολύ λιγότερες σακούλες σε σχέση με το παρελθόν. Δεν συζητώ ότι παλιά έβαζες και δυο σακούλες για να έχεις μεγαλύτερη αντοχή. Επίσης μια χαρά μπορείς να τις καθαρίσεις αν θέλεις.... Τώρα όποιος ζορίζεται ας πάρει πλαστικές, να δώσει τα 0,04€ κι του χρόνου τα 0,09€ και όλοι εντάξει. ισχυει αυτο.Για το καθαρισμα-πλυσιμο ,δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. April 24, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2018 Το πλύσιμο πως είναι κατά του περιβαλλοντος; Επίσης δε κατάλαβα τι εννοείς με τη πρώτη ερωτηση Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thodoris85 Δημ. April 24, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2018 (edited) Το πλύσιμο πως είναι κατά του περιβαλλοντος; Επίσης δε κατάλαβα τι εννοείς με τη πρώτη ερωτηση Προφανώς εννοεί αν βάλεις και τον παράγοντα "νερό" μέσα στην εξίσωση. Όπως επίσης και η παραγωγή χαρτιού απαιτεί πολύ μεγάλες ποσότητες νερού, γι' αυτό και οι χάρτινες σακούλες δεν είναι όσο οικολογικές πιστεύεται. Όσον αφορά την πρώτη του ερώτηση, προφανώς εννοεί, "που βάζει ο κόσμος τα σκουπίδια για να τα πάει στον κάδο".... εννοώντας ότι κι εκεί θα χρησιμοποιηθούν πλαστικές σακούλες. Θεωρώ, από τα λίγα που γνωρίζω, ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή εδώ. Προσωπικά έχω υφασμάτινες σακούλες, απλά δε γνωρίζω κατά πόσο βοηθάει στο περιβάλλον τελικά (δεδομένης της χρήσης των πλαστικών σακουλων για τα σκουπίδια). Όπως και να έχει όμως, βολεύει πάρα πολύ για το σούπερ. Χωράνε πολύ περισσότερα πράγματα, και είναι μεγάλης αντοχής. Έχω άλλη για κρέατα, άλλη για λαχανικά/φρούτα και μια για τα υπόλοιπα. Edited April 24, 2018 by thodoris85 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nfeel Δημ. April 24, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2018 Ακόμα κ μια πλαστική σακούλα που θα χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 2,3,5 φορές, είναι φιλικότερη στο περιβάλλον από την πλαστική σακούλα που 7α χρησιμοποιηθεί μια φορά και θα πάει στα σκουπίδια, σε θάλασσα ή ακτή η στο χώμα που θα κάνει καμία 100 χρόνια να διασπαστεί.. Δεν ψάχνουμε το υλικό που θα εξαυλώνεται παιδιά, ψάχνουμε αυτό που θα μας επιτρέπει τη χρήση μιας σακούλας πολλές φορές. Αντιλαμβάνομαι ότι το να κουβαλάς σακούλες μαζί σου δεν είναι τόσο πρακτικό όσο να πάρεις μια free από το super market και μετά να την πετάξεις αλλά πρέπει να βαλουμε τον εαυτό μας στο κέντρο της ευθύνης. Μας βλέπει δε μας βλέπει κανείς. Τη φάλαινα που ξεβράστηκε νεκρή με σακούλες πλαστικές στα εντόσθια την είδατε? Το να νοιάζεσαι για το περιβάλλον δεν είναι έννοια αφηρημένη. Ούτε φιλοσοφικό θεώρημα. Το περιβάλλον και η φύση είναι η μήτρα από την οποία γεννηθήκαμε όλοι. Καμία ευκολία προσωρινή δεν αξίζει την καταστροφή που προκαλούμε. Προσωπικά κουβαλάω 40L τσάντα πλάτης συνέχεια μαζί μου. Εκεί μεταφέρω κ τα ψώνια μου. Ο καθένας βρίσκει λύσεις για τα δικά του προβλήματα. Ούτε περιμένουμε από τους άλλους να υποδείξουν λύση στα δικά μας προβλήματα, θέλοντας να αναδείξουμε τη χρήση ενός επιζήμιου για το περιβάλλον μέσου. Παράθεση me > you Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. April 24, 2018 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2018 Προσωπικά θα συμφωνούσα όταν θα αγόρασα και ένα κάρο πράγμα χωρίς πλαστική συσκευασία. Το να μου απαγορεύουν τη πλαστική σακούλα αλλά τα 5-6 είδη που αγόρασα που είναι σε πλαστική συσκευασία να είναι εντάξει, ε δε το βλέπω και πολύ λογικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts