johnyb98 Δημοσιεύτηκε March 1, 2018 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 1, 2018 Σας χαιρετώ όλους στην ιστοσελίδα myphone . gr :) Ήθελα την άποψή σας στο παρακάτω... Θέλω να πάρω ένα κινητό, το οποίο να έχω μαζί εκτός σπιτιού, για να το χρησιμοποιώ πολύ για web. Για το λόγο αυτό να έχει πολύ καλή διάρκεια στη μπαταρία. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Πριν λίγες ημέρες, βρέθηκε στα χέρια μου, για μία εβδομάδα, το Lenovo A319. Ο κάτοχός του του είχε αλλάξει μόλις την μπαταρία. Η μαμίσια τα είχε παίξει, και πήρε μία άλλη. Πήρε μία Lenovo Li-Polymer. Δεν ξέρω εάν αυτές οι καινούριες Polymer κάνουν τη διαφορά, έναντι των Li-ion, αλλά γινόταν εξαιρετική δουλειά. Το δούλευα και δεν έλεγε να τελειώσει η μπαταρία. Τώρα, η καινούρια μπαταρία, και μάλιστα Polymer, ήταν, το συγεκριμένο κινητό (ως παλαιό, κάνει τη διαφορά - τα παλαιά πράγματα, συνήθως, είναι και καλύτερα από τα πιό μοντέρνα, λένε...). Για να πέσει 1% κάθε φορά, δεν ξέρω και γω πόση ώρα ήθελε, και σε πόσες σελίδες έπρεπε να μπω. Δεν με πειράζει να έχει μικρή οθόνη το κινητό (σαν αυτό τού A319). Με καλύπτει. Τί θα είχατε να μου προτείνετε μέχρι 40 ευρώ, και να έχει πολύ καλή διάρκεια η μπαταρία, ώστε να μπορώ να δουλεύω πολύ internet (όχι multimedia π.χ. youtube , να δουλεύω μόνο browsing); Ευχαριστώ ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. March 1, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2018 40€? Σιγουρα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnyb98 Δημ. March 1, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 1, 2018 Δεν θέλω να το χρησιμοποιώ για κινητό. Γι' αυτό είπα μήπως βρω τίποτα τόσο φθηνό (παλιό προφανώς). Τί θα είχατε να προτείνετε σαν minimum σε euro? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. March 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2018 https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1057399.html?wid=11 η από ελλαδα https://www.skroutz.gr/s/13270697/Alcatel-U3-3G-Dual-4GB.html Παράθεση Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giannis114 Δημ. March 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2018 Για μενα ανεβασε λιγο το budget γιατι σε αυτα τα χρήματα,θα σερφαρεις χωρις σανίδα...Σπασιμο νεύρων θα ναι..Τωρα αν εισαι τοσο σιγουρος κατι θα βρεις..Κοιτα και κανενα μεταχειρισμένο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2018 Το Leago M9 απο έξω θα το βρείς κοντά σε αυτά τα χρήματα. Αν και θα πρότεινα να ανεβείς λιγο στα 77 ευρώ και να πάρεις το Redmi Note 5a απο Ελλάδα https://www.skroutz.gr/s/12749534/Xiaomi-Redmi-Note-5a-Standard-16GB.html#specs Αν πάλι το θες απο Ελλάδα και το θες όσο τα 77 σου φαίνονται πολλά τότε μάλλον δεν έχεις άλλη επιλογή πέραν του ulefone s7 που προτάθηκε (οτιδήποτε κάτω από 2 Gb ram απλά το ξεχνάς για μένα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnyb98 Δημ. March 2, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2018 Άσχετα που δεν θέλω να το χρησιμοποιώ καί ως κινητό, ήθελα να ρωτήσω για να το μάθω επειδή δεν γνωρίζω. Εάν θέλουμε να παραγγείλουμε ένα κινητό από εξωτερικό (Ευρώπη ή και άλλη ήπειρο), και φυσικά να το χρησιμοποιούμε κανονικά ως κινητό, πώς ξέρουμε πως είναι συμβατό με τα δίκτυά μας; Υποτίθεται, άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εδώ, άλλα εκεί. Τί γίνεται σε μία τέτοια περίπτωση; Πώς παραγγέλνουμε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giannis114 Δημ. March 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2018 Άσχετα που δεν θέλω να το χρησιμοποιώ καί ως κινητό, ήθελα να ρωτήσω για να το μάθω επειδή δεν γνωρίζω. Εάν θέλουμε να παραγγείλουμε ένα κινητό από εξωτερικό (Ευρώπη ή και άλλη ήπειρο), και φυσικά να το χρησιμοποιούμε κανονικά ως κινητό, πώς ξέρουμε πως είναι συμβατό με τα δίκτυά μας; Υποτίθεται, άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας εδώ, άλλα εκεί. Τί γίνεται σε μία τέτοια περίπτωση; Πώς παραγγέλνουμε; Συνηθως δεν έχουν την 800αρα μπαντα (αναγράφεται στα χαρακτηριστικά) που ειναι για το 4g, οποτε αν εισαι επαρχια θα εχεις θεμα..Ας απαντησει καποιος ομως που το ξερει καλυτερα το θεμα με τις μπαντες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. March 2, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2018 Επειδή όπως λες δεν έχεις εμπειρία από τέτοιες αγορές από εξωτερικό, διάβασε καλά το φόρουμ πριν παραγγείλεις, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπει στο τελωνείο το κινητό και να σου βγει ο κούκος αηδόνι. Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2018 (edited) Καλά ο κούκος αηδόνι σε αγορά των 40 ευρών δεν παίζει. Θα πληρώσει μεν αλλά όχι τόσο ακριβά. Θα του βγει απλά τιμή Ελλάδος. Αλλά αν επιλέξεις κατάλληλο κατάστημα ή αποστολή το πιθανότερο δεν θα έχεις θέμα (πχ υπάρχουν και ευρωπαϊκές αποθήκες) Όσον αφορά την 800αρα και το 4g εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα η cosmote φαινεται να χει το μικρότερο πρόβλημα και η wind το μεγαλύτερο. Ακόμα σε μεγάλα αστικά κέντρα συνήθως δεν έχεις θέμα. Στην Αθήνα ειδικά μόνο σε κανένα υπόγειο αν θα χει διαφορά κλπ blind spots. Edited March 3, 2018 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. March 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2018 Αφού το θες για browsing πάρε ένα ταμπλετ 7 ίντσες να κάνεις τη δουλειά σου άνετα χωρίς να σου "βγαίνουν" τα μάτια. Βρίσκεις με 50-55€ αξιοπρεπέστατα για τη δουλειά που το θες. Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. March 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2018 Αφού το θες για browsing πάρε ένα ταμπλετ 7 ίντσες να κάνεις τη δουλειά σου άνετα χωρίς να σου "βγαίνουν" τα μάτια. Βρίσκεις με 50-55€ αξιοπρεπέστατα για τη δουλειά που το θες. Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Αυτό σκεφτόμουν και εγώ... Πραγματικά δε βρίσκω νόημα σε αναζήτηση κινητού με σχετικά μικρή οθόνη και χαμηλό budget, μόνο για browsing... Η εμπειρία δε θα είναι η καλύτερη, για διάφορους λόγους... Ένα φθηνό tablet, με την προϋπόθεση να μην το φορτώσεις για ευνόητους λόγους + ένα power bank αφού σε νοιάζει τόσο η μπαταρία, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή... Όσον αφορά τις αγορές απ' έξω ούτε κανόνας είναι, ούτε σύνηθες οι συσκευές να μην υποστηρίζουν το σύνολο ή μέρος των Ελληνικών συχνοτήτων... Υπάρχουν συσκευές με όλες τις συχνότητες και υπάρχουν συσκευές χωρίς απλά την 800άρα τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων... That's it... Αν σου αρέσει κάποιο συγκεκριμένο που έχεις δει, ρώτα εδώ και θα σου απαντήσουμε με ασφάλεια αν και πως θα παίζει στα Ελληνικά δεδομένα.... Κανόνας πάντως δεν υπάρχει. Σχετικά με το τελωνείο, τα μεγάλα καταστήματα (βλ. Banggood) πλέον προσφέρουν τρόπους αποστολής (με κάποιο σχετικό επιπλέον κόστος) με τους οποίους δεν έχεις θέμα με τελωνείο... Τέλος ο βασικός κανόνας που υπάρχει αναφορικά με τις αγορές συσκευών απ' έξω, έχει να κάνει με την εγγύηση... Όπου καλύπτεσαι απλά από το κατάστημα που αγόρασες και εφόσον συμβεί κάτι, πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους, να το στείλεις εσύ πίσω, να περιμένεις να στο ξαναστείλουν κλπ... Όπερ σημαίνει απίστευτη ταλαιπωρία και αναμονή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2018 Άμα ρωτάει για συμβατότητα με δίκτυο προφανώς το θέλει και ως τηλέφωνο. Κάτι τέτοιο δεν το βρίσκεις σε tablet ;) Επιπλέον στα 50 ευρώ δεν νομίζω ότι βρίσκεις κατι καλύτερο σε tablet. Έχετε κάτι στο νου (πχ Κίνα; ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. March 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2018 (edited) Άμα ρωτάει για συμβατότητα με δίκτυο προφανώς το θέλει και ως τηλέφωνο. Κάτι τέτοιο δεν το βρίσκεις σε tablet ;) Επιπλέον στα 50 ευρώ δεν νομίζω ότι βρίσκεις κατι καλύτερο σε tablet. Έχετε κάτι στο νου (πχ Κίνα; ) Πιο πάνω αναφέρει "Δεν θέλω να το χρησιμοποιώ για κινητό", για αυτό υπέθεσα ότι δεν τον ενδιαφέρει... Κάτι αξιόλογο σε φθηνό tablet δεν έχω υπόψιν μου, αλλά αδυνατώ να φανταστώ ότι θα τα πηγαίνει χειρότερα σε browsing μόνο από το Ulefone των 40 με το 1gb ram... 1gb θα χει λογικά και το φθηνό tablet που λέμε... Καλά για τα 512ΜΒ του Alcatel που αναφέρθηκε, δεν το συζητάμε καν... Ούτε smartphone του 2011 512 ram... Edited March 3, 2018 by SpyrosR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2018 Σε αυτά τα λεφτά είτε πας smartphone είτε πας tablet θα είναι πολύ σάπιο. Αν ανέβεις όμως λίγο όλο και κάτι βρίσκεις σε smartphone όπως αυτά που προτάθηκαν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosR Δημ. March 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2018 Σε αυτά τα λεφτά είτε πας smartphone είτε πας tablet θα είναι πολύ σάπιο. Αν ανέβεις όμως λίγο όλο και κάτι βρίσκεις σε smartphone όπως αυτά που προτάθηκαν. Δε διαφωνώ καθόλου... 2gb είναι το απόλυτο minimum ακόμα και για απλή χρήση... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnyb98 Δημ. March 3, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2018 Τη χρήση tablet την έχω σκεφτεί και γω. Απλά, κινητό είπα να προτιμήσω (κι ας είναι πιό δύσκολο σε browsing σε σχέση με τα μάτια) μονάχα διότι θα έχεις να κουβαλάς μαζί σου ό,τι μικρότερο γίνεται. Αυτό και μόνο. Διαφορετικά, ασφαλώς και θα προτιμούσα να ανεβάσω λίγο το budget, και να πάω σε tablet. Τώρα, όσον αφορά στο με τί κριτίρια επιλέγουμε αγορά κινητού από το εξωτερικό (και δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση του thread, αφού δεν θα το χρησιμοποιώ για κινητό - απλά ήθελα να μάθω - ), κατάλαβα απ' τις απαντήσεις ότι, απ' τη μία, σε γενικές γραμμές, δεν πολυυπάρχει πρόβλημα, αλλά, απ' την άλλη, εάν αποφασίσω σε κάτι, το καλύτερο να το ρωτήσω εδώ εάν θα κάνει για Ελλάδα. Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και τη βοήθεια ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts