Jump to content

johnyb98

Members
  • Δημοσιεύσεις

    31
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About johnyb98

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 26

johnyb98's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πριν λίγο, άνοιξα για πρώτη φορά το νέο κινητό Moto G31, αφού έβαλα τη sim από πολύ παλιό κινητό ALCATEL 2051D. Στη διαδικασία έναρξης, εκεί που προσαρμόζεις το κινητό, ένα βήμα ήταν η αντιγραφή δεδομένων. Το παρέλειψα, με σκοπό να το κάνω αργότερα. Τώρα που θέλω να το κάνω, δεν βρίσκω πουθενά τη διαδικασία. Έχω κοιτάξει πολύ στις ρυθμίσεις, αλλά τίποτα. Μήπως πρέπει από κάπου πρώτα να ενεργοποιηθεί η sim (εάν δεν είναι ενεργοποιημένη), και έτσι να μπορέσω να δω επαφές+μηνύματα για να μπορέσω να τα βαλω στο κινητό; Κάποια στιγμή, δεν μπορώ να καταλάβω πως, είδα τα μηνύματα. Δεν ξέρω τι και πώς είναι ενεργό, που βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς. Δεν θέλω να αντιγράφουν σε κανένα σημείο στο Google. Εσωτερικά και μόνο στο κινητό. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Σας ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα. Ήθελα μία βοήθεια σχετικά με την αντιγραφή δεδομένων από παλιό κινητό στο καινούργιο (τηλέφωνα, επαφές, αρχείο κλήσεων, φωτογραφίες, βίντεο, κ.λπ). Δεν ξέρω μήπως έχω κάποιο θέμα, διότι, το λειτουργικό τού source, είναι κάποιο Nucleus (αν τα λέω καλά - δεν έχω αυτή τη στιγμή το κινητό). source (παλιό κινητό) : ALCATEL 2051D destination (νέο κινητό) : Motorola Moto G31 Σας ευχαριστώ!
  3. Καλημέρα. Παρακαλώ, ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι πολύ σημαντικό που ψάχνω. Πρόκειται για Android αρκετά παλιό, 4.2.2 Ψάχνω για το Play Store μία εφαρμογή απλή, για text, σαν π.χ. notepad, αλλά η εφαρμογή να μπορεί να κάνει τα εξής: το αρχείο που θα δημιουργώ, να μπορώ να τα βρίσκω σε κάποιο path (όχι root) το αρχείο που θα βρίσκω στο path, να μπορεί να το διαβάσει καί υπολογιστής υ.γ. no Android update Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
  4. Καλησπέρα. Ήθελα μία βοήθεια σχετικά με την wind κάρτα €12,00 που θέλω να περάσω στο αριθμό τού κινητού. Θα αγοράσω την κάρτα. Αλλά πριν δοκιμάσω να την εγκαταστήσω στον αριθμό, το ερώτημα που έχω είναι το εξής: Έχω να χρησιμοποιήσω τον αριθμό πολύ καιρό. Δεν θυμάμαι ακριβώς. Πρέπει να είναι 6-7 μήνες. Νομίζω υπάρχει μία διαδικασία:μετά από 6 μήνες που δεν χρησιμοποιείται ο αριθμός, προσωρινά μπλοκάρεται, και για να τον ενεργοποιήσεις ξανά και να περάσεις μία κάρτα, πρέπει να τον ενεργοποιησεις σε ένα κατάστημα wind με €5,00 ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω ακριβώς τη διαδικασία. Χωρίς να πάω σε κατάστημα, και χωρίς να καλέσω wind, υπάρχει κάποια διαδικασία να κάνω μόνος μου για να διαπιστώσω ότι ο αριθμός δεν είναι μπλοκαρισμένος, και να περάσω χωρίς πρόβλημα την κάρτα; Σας ευχαριστώ!
  5. Ναι, ήδη έχω ξεκινήσει να βλέπω βιντεάκια. Έχω ήδη αλλάξει στο παρελθόν ένα digitizer, αλλά για άλλο λόγο, και είχε πάει καλά. Το είχα αλλάξει, διότι η οθόνη ήταν όλο γδαρσίματα. Πριν παραγγείλω, θα δοκιμάσω να δω και την καλωδιοταινία του digitizer. Να την βγάλω, και να την ξαναβάλω. Ίσως είμαι πολύ τυχερός, και δουλέψει. Μπορεί κάτι να μην είχε τοποθετηθεί καλά από εργοστάσιο. Επίσης, όταν βγάλω την καλωδιοταινία, είδα σε βίντεο ότι μπορείς να την καθαρίσεις. Δύο ερωτήσεις, παρακαλώ. α. Σχετικά με την καλωδιοταινία, με τι θα μπορούσα να την καθαρίσω χωρίς να έχω ιδιαίτερα υλικά εργαστηρίου; β. Η δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με ψιλό εκτός θέματος, αλλά, επειδη ίσως μπορεί να με βοηθήσει στο θέμα, αλλά και αργότερα, την υπαβάλλω. Στο AliExpress, αγοράζουν μόνο επαγγελματικά; Δεν μπορώ να κάνω εγγραφή να αγοράζω όπως π.χ. Amazon, eBay; Εάν γίνεται να αγοράζω και ατομικά, μπορείτε να μου δώσετε κάποιες οδηγίες εγγραφής και ίσως εάν χρειάζεται κάτι άλλο πέραν της εγγραφής;
  6. Για γνώση κιόλας, αγοράζοντας το digitizer, αυτό δεν έχει μαζί καί την οθόνη; Οπότε, με αλλαγή, θα συνδέσω την καλωδιοταινία, και η οθόνη θα είναι από την αγορά χωρίς φουσκάλες. Θα έχω βγάλει την οθόνη που τώρα έχει πρόβλημα. Δεν θα κάνω αλλαγή μόνο της οθόνης. Θα αλλάξω 2 σε 1 (οθόνη + digitizer). Αυτό που θα αγοράσω. Εάν με την αλλαγή δεν παίξει, το κόστος είναι μικρό. Ούτως ή άλλως, δεν δουλεύει τώρα. Κάθετα δεν με βολεύει να δουλεύω. Απ' την ανάποδη (180°), πάλι δεν μπορώ να δουλεύω. Δίνει περιορισμένες λειτουργίες σε πολλά σημεία των εφαρμογών. Οπότε, είναι ήδη άχρηστο. Θα έχω πάρει backup ο,τι χρειάζομαι, και θα δοκιμάσω αντικατάσταση του 2 σε 1. Ίσως δεν έχω καταλάβει εγώ καλά κάτι περί chip, οθόνης, digitizer, συνδυασμό, κ.λπ. υ.γ. Εάν για μηχάνημα που ζεσταίνει λες το πιστολάκι ζεστού αέρα, για να με βοηθήσει να βγάλω την οθόνη, αυτό το έχω. Αλλά δε νομίζω να εννοείς αυτό. Σε κάτι άλλο πρέπει να αναφέρεσαι.
  7. Νομίζω, εφόσον έχει πρόβλημα η οθόνη, ένα τέτοιο κόστος στο ανταλλακτικό digitizer, και να κάνω εγώ την αντικατάσταση, αξίζει: https://www.ebay.co.uk/itm/Replacement-For-Chuwi-HI9-Air-CW1546-10-1-Touch-Screen-Digitizer-Glass-tlp/383912142553?hash=item5962f266d9%3Ag%3A0AYAAOSwHCFgCPaJ&LH_ItemCondition=3 Αφού δεν βιάζομαι για τον χρόνο παραλαβής, μπορώ να παραγγείλω από Κίνα.
  8. Περιστροφή 180 μοίρες. Και πάλι οριζόντια, και έτσι δουλεύει. Απ' την ανάποδη. Καί τα softkeys, καί στη navigation bar το youtube video να το κάνεις από full screen παράθυρο (εικονίδιο youtube κάτω δεξιά). Επίσης, κατακόρυφα, σε όποια από τις δύο περιπτώσεις, δουλεύει.
  9. Είναι κάτι που το σκέφτομαι ημέρες. Θα την κάνω την ερώτηση, για να πάρω μία άποψη. Έχω στο συγκεκριμένο tablet στο Chrome, ανοιχτές γύρω στις 500 καρτέλες. Δεν ξέρω πως, αλλά μαζεύτηκαν. :) Ίσως με το σκεπτικό ότι κάποια θέματα μπορεί να με ενδιαφέρουν στο μελλον, να τις έχω. Τις τελευταίες ημέρες, άρχισα να κλείνω σιγά σιγά τις καρτέλες, αφού αποθήκευα πριν κλείσω κάποια, σε ένα notepad. Άρχισα να κλείνω επειδή σκέφτηκα ότι μπορεί αυτό το άνοιξε άνοιξε άνοιξε tabs, να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα κάπου. Αυτή τη στιγμή, είναι περίπου 500 αφού έκλεισα καμιά 50-αριά. Η απορία που έχω είναι, μήπως το ότι δούλευα πολύ με το Chrome, και με τόσες καρτέλες ανοιχτές, στρεσάρισε το tablet, και μέσω chrome έγινε η ζημιά? Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο στην περίπτωσή μου; Η άποψη-απάντησά σας, θα ήταν πολύτιμη. Σας ευχαριστώ!
  10. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πρόκειται για το Chuwi Hi9Air. Από https://www.banggood.com. Το είχα πάρει 23/02/2019. Το είχε μόνο η banggood. Τώρα, απ' ότι κοίταξα στο site, δεν υπάρχει πιά. Υπάρχει το Hi10Air. Από 160,00e που είχε τότε, λόγω πρώτης αγοράς που έκανα στο banggood, το είχα πάρει 145,00e.
  11. Καλημέρα. Ήθελα μία βοήθεια σε πρόβλημα με ένα tablet android. Από χθες το απόγευμα, δεν ανταποκρίνεται η χαμηλή μπάρα. Αυτή που δείχνω σε ένα παράδειγμα (μπάρα σε κόκκινο πλαίσιο)*ενός τυχαίου tablet στη φωτογραφία: Το πρόβλημα δεν είναι με τα τρία πλήκτρα-softkeys (back - home - multiple apps) που ανήκουν στη μπάρα. Είναι όλη η μπάρα. Όπου και εάν ακουμπίσω, τίποτα. Δεν ανταποκρίνεται. Έχει πρόβλημα όλη η περιοχή (ας το πούμε κάτω κάτω μπάρα - δεν ξέρω εάν έχει κάποια ιδιαίτερη ονομασία):από αριστερά έως δεξιά. Αυτό φαίνεται και από το εξής: εάν μπω στο youtube, βάλω ένα βίντεο, και το κάνω full screen, δεν μπορώ να πάω το βίντεο με την time bar τού βίντεο μπροστά ή πίσω (αφού φυσικά την εμφανίσω), κι αυτό διότι η time bar ανήκει μέσα στην περιοχή της προβληματικής μπάρας που δεν ανταποκρίνεται. Το ίδιο και εάν έχω κάνει το youtube βίντεο σε full screen, δεν μπορώ να το κάνω window από το εικονίδιο κάτω δεξιά όταν το εμφανίσω:πατάω επάνω του, αλλά, επειδή καί αυτό ανήκει στην προβληματική περιοχή, δεν μπορεί να γίνει το βίντεο window. Φυσικά δεν μπορώ να δουλέψω. Κάνω συνεχώς restart διότι, εφόσον δεν έχω σε λειτουργία μεταξύ άλλων το back, σε όποια εφαρμογή μπω, τέλος. Σταματάω σε αυτή.* π.χ. μπαίνω youtube:χωρίς το back/home/multiple apps, πρέπει να κάνω restart εάν θέλω να πάω σε άλλη εφαρμογή. π.χ. μπαίνω notepad, ανοίγω π.χ. ένα αρχείο, δουλεύω λίγο, και δεν μπορώ καν να πάω πίσω, να διαλέξω άλλο αρχείο ή να βγω από το notepad χωρίς τα softkeys. κ.λπ. κ.λπ. Το στοιχεία που θα σας δώσω για βοήθεια. Αυτό που έγινε και δεν ανταποκρίνεται η μπάρα, έγινε χθες το απόγευμα εντελώς ξαφνικά. -Δεν χτυπήθηκε το tablet πουθενά. -Δεν έγινε κανένα update. -Δεν είχα κοντά στο tablet κάτι μαγνητικό (λέω, μήπως επηρρεάστηκε από μαγνητισμό η περιοχή - τραβηγμένο αλλά το αναφέρω) Είχα το tablet στη βάση επάνω όπως πάντα, δούλευα, και το άφησα να δουλέψω στον υπολογιστή. Το έχω ρυθμισμένο να σβήνει*σε αδράνεια μετά από 30 λεπτά. Γύρισα στο tablet μετά από 1 ώρα περίπου, και αυτό ήταν. Από χθες το απόγευμα, έχω το πρόβλημα. Είχε κάποιος κάτι ανάλογο; Ό,τι πληροφορία θέλετε που μπορεί να βοηθήσει...
  12. Πάντως, δε νομίζω να κάνω τόσο λάθος, και να μη θυμάμαι καλά. Ρίξτε μια ματιά και παρακάτω: https://community.verizonwireless.com/t5/Android-General/Anyone-suddenly-having-their-text-being-underlined/td-p/543302 Ξαφνικά, και σε άλλους άρχισε η υπογράμμιση. Πάντως, αυτό που 1000% θυμάμαι καλά είναι πως, όταν άνοιγα το chrome, και άνοιγα το Google για αναζήτηση, όταν πληκτρολογούσα το θέμα της αναζήτησης στο search box, σίγουρα, μα σίγουρα, εκεί δεν είχα υπογράμμιση. Τώρα, έχω κι εκεί.
  13. Είναι σε κάποιον από σας στο tablet του, που δουλεύει με Gboard, η πληκτρολόγηση όπως το περιγράφω; Δηλαδή, ενεργοποιημένα τα: -next word suggestion (ή next word prediction σε αλλες συσκευές) -Show suggestion strip (ωστε να φαίνεται η μπαρα με τις τρεις προτεινόμενες λέξεις) αλλά, η λεξη που πληκτρολογείς, να μην υπογραμμίζεται κατα την πληκτρολόγηση;
  14. Έκανα το εξής. Αυτή τη στιγμή είναι ενεργό καί το Gboard καί το IME. Μπήκα στα settings τού Gboard, και ήταν Disable η επιλογή: Show app icon (Display application icon in the launcher). Όταν είναι αυτή η επιλογή enabled, όταν πληκτρολογείς κάτι, έχει ένα μικρό εικονίδιο σαν πληκτρολόγιο στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, που όταν το πατήσεις, μπορείς να κάνεις εναλλαγή στα εγκατεστημένα και ενεργά πληκτρολόγια. Στη δική μου, περίπτωση, ανάμεσε στα Gboard και IME. Όταν, λοιπόν, πάω να πληκτρολογήσω κάτι, το πατάω, επιλέγω IME, και όταν πληκτρολογώ, δεν υπογραμμίζονται οι λέξεις. Ούτε στο fast notepad, ούτε στο Chrome, ούτε σε άλλες εφαρμογές που δοκίμασα. Που σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνεται με το Gboard. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση. Το θετικό είναι πως από αυτό αποδεικνύεται πως η πληκτρολόγηση χωρίς υπγράμμιση, οπουδήποτε κι αν πληκτρολογήσεις, γίνεται. Επίσης, με το IME, δεν είναι ενεργοποιημένα τα Japanese prediction και English prediction. Όταν τα κάνω enable, αμέσως, με το που πληκτρολογώ ένα χαρακτήρα, γίνονται τα εξής: α. Ο χαρακτήρας υπογραμμίζεται β. Η εφαρμογή (IME πληκτρολόγιο) τερματίζεται απότομα. Βγαίνει μήνυμα "openwnn keeps stopping". Όταν κάνω disable από τα settings τού IME πληκτρολογίου τα predictions, οι χαρακτήρες δεν υπογραμμίζονται, και το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά. Τα predictions υπογραμμίζουν. Σε όλα τα sites που είδα, όλοι λένε ότι η υπογράμμιση είναι το prediction (σε άλλες συσκευές θα φανεί σαν prediction, σε άλλες σαν suggestion, κ.λπ.). Στο δκό μου tablet, είναι suggestion. Το έχω κάνει disable στο Gboard, αλλά από χθες που έχω το πρόβλημα, και που το έχω κάνει disable, δεν δουλεύει/υπακούει. Γι' αυτό και έχω αυτό το πρόβλημα. Κάποιο πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο Gboard και δεν υπακούει. Καί στο disable στο suggestions (α πρόβλημα), αλλά και στο εξής β' πρόβλημα: μέχρι το πρωί, είχα στα settings τού Gboard, κάτω κάτω, τελευταία επιλογή το "Spell check". Από τις πολλές ρυθμίσεις/δοκιμές που έκανα σήμερα, εξαφανίστηκε. Επίσης, σκέφτηκα για χθες, αυτό που περιγράφω παραπάνω, ότι κάτι μάρκαρα στο fast notepad, και κάτι πάτησα μετά, και δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Πρέπει να έγινε από μένα και να έχει σχέση με υπογράμμηση-suggestion. Διότι, σήμερα, στο fast notepad, μαρκάρω πάλι κάτι, και όταν το κρατάω πατημένο αυτό που μαρκάρω, μου βγάζει έναν κάδο "Remove suggestion?". Κάπως έτσι που το έκανα χθες. Η λέξη suggestion, στο "Remove suggestion?", μάλλον τα συνδέει τα πράγματα. Ίσως. Πάντως, το συμπέρασμα είναι: α. Πως υφίσταται έτσι όπως θέλω να γίνει η πληκτρολόγηση (χωρίς υπογράμμιση παντού) β. Κάτι πρέπει να παίζει με το Gboard
×
×
  • Create New...