Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aν πάρουμε κινητό με ems,δεν υπάρχει κίνδυνος τελωνείου;

ναι, θα πληρωσεις φπα 23% + λιγα ευρω για τον εκτελωνιστή. καμια σχεση με τα τρελά ποσά που χρεώνουν καποιες κουριερ εδω

Παραγγέλνω online εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις παραγγελίες μου.

Αντιθέτως συνήθως οι χρόνοι παράδοσης (ειδικά για παραγγελίες από Αγγλία ήταν εξαιρετικοί).

Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα που έδωσα μια παραγγελία στο asos, όπου το ένα αντικείμενο αντί για παράδοση σπίτι μου στην Πάτρα, ζήτησα να παραδοθεί στην Κέρκυρα.

Το δέμα που προοριζοταν για Πάτρα ήρθε κανονικά, ήρθε αργότερα κι άλλη παραγγελία από asos, ωστόσο το δέμα που προοριζοταν για Κέρκυρα εξαφανίστηκε.

Στα ΕΛΤΑ της Κέρκυρας υποτίθεται ότι δεν έχει φτάσει τίποτα, ενώ μίλησα τηλεφωνικώς και με τον ταχυδρόμο ο οποίος επίσης μου είπε ότι δεν είχε τίποτα.

Φυσικά το asos μου επέστρεψε τα χρήματά μου αμέσως, ωστόσο ακόμα δε μπορώ να χωνέψω ότι χάθηκε το δέμα. Δηλαδή δεν έχει χαθεί ούτε μία παραγγελία εδώ και πάνω από 10 χρόνια όταν προορίζεται για Πάτρα και χάθηκε η πρώτη παραγγελία που προοριζοταν για Κέρκυρα.. (σπουδάζει η αδελφή της κοπελιάς εκεί)

παιδια εγω εχω παραγγηλει kinhto απο μινιντηλ me SP αλλα ευτυχως δειχνει dispatched to overseas...λετε να εχω κανενα προβλημα με τελωνειο η επειδη ειναι κινητο με την μπαταρια του???

ναι, θα πληρωσεις φπα 23% + λιγα ευρω για τον εκτελωνιστή. καμια σχεση με τα τρελά ποσά που χρεώνουν καποιες κουριερ εδω

Αν ακολουθησεις την γνωστη τακτικη (χαμηλο invoice κλπ) δεν πληρωνεις τιποτα κι ερχεται κατευθειαν σπιτι σου με ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ.

Το εχω κανει απειρες φορες, και εχω δεν εχω πληρωσει εκτος απο μονο μια φορα που εκανε μλκια ο πωλητης και εβαλε 600$ τιμολογιο.

Αν ακολουθησεις την γνωστη τακτικη (χαμηλο invoice κλπ) δεν πληρωνεις τιποτα κι ερχεται κατευθειαν σπιτι σου με ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ.

Το εχω κανει απειρες φορες, και εχω δεν εχω πληρωσει εκτος απο μονο μια φορα που εκανε μλκια ο πωλητης και εβαλε 600$ τιμολογιο.

Καλησπερα σε ολες και ολους, δυστυχως η Κινα και τα προιοντα της πανε σιγα σιγα και μεθοδικα προς το τελος εποχης. Το China, Hong Kong, Singapoure και αλλοι δεν ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ μεταφορα προιοντον με μπαταριες λιθιου. Προσπαθουν να βρουν λυση εδω και 1,5 μηνα και εχουν μεγαλα προβληματα. Το 75% των προιοντων επιστρεφονται στις εταιρειες και μονο λιγοι που εχουν μεγαλα δοντια στα τελωνεια τους περνανε. Λυπαμαι πολυ και εγω ειμαι ενας απο αυτους που θα μου στοιχισει αυτη η πραξη των διεθνων μεταφορεων.:cry:

Πλέον αν δουν παραλογη τιμη, σου ζητάνε αποδεικτικο της πληρωμης σου

Πλέον αν δουν παραλογη τιμη, σου ζητάνε αποδεικτικο της πληρωμης σου

Αυτο ισχυε απο ανεκαθεν τουλαχιστον 12-13 χρονια που φερνω πραγματα απο εξωτερικο. Κυριως απο Αμερικη και τα τελευταια χρονια κι απο Ασια. Παιζει μεγαλο ρολο το μεγεθος-βαρος της συσκευασιας και φυσικα το κατα ποσο συμβαδιζει με το τιμολογιο.

Δε μπορεις λοιπον να φερεις ενα μεγαλο κιβωτιο 10 κιλων με τιμολογιο 20$. Εκει θα τη φας σιγουρα. Παν μετρον αριστον.

Αυτά τα λιγα ευρώ για τον εκτελωνιστή μήπως ξέρεις πόσα είναι; π.χ. Αν πάρω κινητό 200$ και ζητάει άλλα 40$ ο πωλητής για να το στείλει με ems και γράψει πάνω κανονικά 200$ στο τελωνείο θα μου χρεώσουν 23% φόρο δηλαδή άλλα 46$ οπότε σύνολο 286$ συν έξοδα εκτελωνισμού; Ρωτώ για να δω αν με συμφέρει μια τέτοια αγορά

Μία φορά είχα πληρώσει 160 ευρώ περίπου (δεν θυμάμαι ακριβώς) για εκτελωνισμό πραγμάτων αξίας 150 περίπου.

Το θέμα είναι ότι χρειάζονταν 2 άτομα γι αυτή την δουλειά, άρα τουλάχιστον 100 ευρώ τα πήραν αυτοί. (Είχαν μάλιστα το ίδιο επώνυμο, οπότε είτε αντρόγυνο ήταν, είτε αδέρφια)

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Αυτά τα λιγα ευρώ για τον εκτελωνιστή μήπως ξέρεις πόσα είναι; π.χ. Αν πάρω κινητό 200$ και ζητάει άλλα 40$ ο πωλητής για να το στείλει με ems και γράψει πάνω κανονικά 200$ στο τελωνείο θα μου χρεώσουν 23% φόρο δηλαδή άλλα 46$ οπότε σύνολο 286$ συν έξοδα εκτελωνισμού; Ρωτώ για να δω αν με συμφέρει μια τέτοια αγορά

Αν σου στειλε με EMS (και οχι dhl κλπ ιδιωτικες) τοτε υπολογισε για 240$ δλδ 175 ευρω, ενα κοστος 15 περιπου ευρω για τον εκτελωνισμο + 27% χονδρικα στην τελικη τιμη δλδ περιπου συνολο 60 ευρω (πανω κατω)

Πριν λιγο καιρο για 590$ εδωσα 134 ευρω.

Αν εχεις παραγγειλει με DHL κλπ καλυτερα μην παραλαβεις, θα δωσεις αλλα τοσο περιπου:X

αποστολη φακελου (Α4) απο θεσσαλονικη στην αθηνα, με αντικαταβολη, ποσο θα κοστίσει;

ενδιαφερομαι για ελτα και ελτα κουριερ

αποστολη φακελου (Α4) απο θεσσαλονικη στην αθηνα, με αντικαταβολη, ποσο θα κοστίσει;

ενδιαφερομαι για ελτα και ελτα κουριερ

για ελτα δες στο site, εχει υπολογισμο κόστους. στα κουριερ ειναι 5€ με παραλαβή απ το πρακτοριο/ταχυδρομειο

συνηθως κατω από 10€. Φυσικα όμως δε θα βαλεις τιμολογιο 200$, αλλά μικρότερο

Εννοείται αυτό για την μικρότερη αξία αλλά δεν υπάρχει πάντα και η περίπτωση να μη σε πιστέψουν και να ζητήσουν το τιμολόγιο που πλήρωσες κανονικά;

Κάνω quote το post μου από το [Γενικά] Οδηγός αποστολών από αγορές από Κίνα.

Σε περίπτωση που έχετε απορίες σχετικά με την καθυστέρηση δεμάτων από Κίνα δείτε αυτό. Δεν αφήνουν να περνάν "επικίνδυνα" αντικείμενα όπως αρώματα, αναπτήρες και μπαταρίες λιθίου για λόγους ασφάλειας σε πτήσεις. Ελέγχουν κάθε αντικείμενο με ακτίνες Χ και ό,τι τους φαίνεται ύποπτο επιστρέφει στον αποστολέα.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Εννοείται αυτό για την μικρότερη αξία αλλά δεν υπάρχει πάντα και η περίπτωση να μη σε πιστέψουν και να ζητήσουν το τιμολόγιο που πλήρωσες κανονικά;

Μα αυτό λέω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4980907#post4980907

Σωστά.Γιαυτό και εγώ ζήτησα παράδειγμα για του τι θα πληρώσει κάποιος αν η κανονική αξία βρεθεί με οποιοδήποτε τρόπο,είτε επειδή αναγράφεται,είτε επειδή αναγκαστικά έδωσες το τιμολόγιο.

edit

Για να λέμε και τα καλά των ελτα προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα απο το γραφείο της κοζάνης.Τους θεωρώ επαγγελματίες σε όλα.Παρέλαβα σήμερα μετά από 20 ημέρες περίπου ένα φάκελο με 2 φορτιστές netbook που είχα παραγγείλει με hk post χωρίς tracking number και επειδή ήταν κάπως μεγάλο (περίπου 2/3 κόλλας Α4 και χωρούσε άνετα στο κουτί) και μου άφησαν ειδοποίηση αντι του πακέτου που θα μπορούσε άνετα να "εξαφανιστεί" και όταν πήγα να παραλάβω μου ζήτησαν και ταυτότητα

Edited by bbbb

Ένας γνωστός μου είχε παραγγείλει ένα κινητό από Κίνα από αρχές Σεπτεμβρίου και τον ειδοποίησαν ότι έπεσε το αεροπλάνο που το μετέφερε και του το έστειλαν πάλι. Λέτε για αυτό να άργησαν οι παραγγελίες από Κίνα?

Ένας γνωστός μου είχε παραγγείλει ένα κινητό από Κίνα από αρχές Σεπτεμβρίου και τον ειδοποίησαν ότι έπεσε το αεροπλάνο που το μετέφερε και του το έστειλαν πάλι. Λέτε για αυτό να άργησαν οι παραγγελίες από Κίνα?

φιλε pektis7 διαβασε το #1858

Καλησπερα σε ολες και ολους, δυστυχως η Κινα και τα προιοντα της πανε σιγα σιγα και μεθοδικα προς το τελος εποχης. Το China, Hong Kong, Singapoure και αλλοι δεν ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ μεταφορα προιοντον με μπαταριες λιθιου. Προσπαθουν να βρουν λυση εδω και 1,5 μηνα και εχουν μεγαλα προβληματα. Το 75% των προιοντων επιστρεφονται στις εταιρειες και μονο λιγοι που εχουν μεγαλα δοντια στα τελωνεια τους περνανε. Λυπαμαι πολυ και εγω ειμαι ενας απο αυτους που θα μου στοιχισει αυτη η πραξη των διεθνων μεταφορεων.:cry:

Όσες συσκευές έχουν ενσωματωμένη μπαταρία έρχονται κανονικά. Φίλος παρέλαβε πριν 2 βδομάδες το Nexus 4 από Σιγκαπούρη,χωρίς καμία καθυστέρηση.

Και όσα πακέτα έχουν αποτυπωμένη, τα στέλνουν σε ξεχωριστά πακέτα.

Κανένα τέλος εποχής.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Όσες συσκευές έχουν ενσωματωμένη μπαταρία έρχονται κανονικά. Φίλος παρέλαβε πριν 2 βδομάδες το Nexus 4 από Σιγκαπούρη,χωρίς καμία καθυστέρηση.

Κανένα τέλος εποχής.

Άκυρο, το Nexus 4 πώς το πήρε από σιγκαπούρη;

Κανένα τέλος εποχής.

τα μονα κανονικα δεματα που ερχονται ειναι τον κουριερ (Dhl,Tnt,Speedex κλπ) και με αυτους μην ασχολειστε. η συμβουλη μου ειναι:ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΑΑΑΑΑΚΚΚΚΚΚΚΡΙΑΑΑΑ:cool: απο κουριερ. σε καθε περιπτωση ολοι εχουν μεγαλα προβληματα με την απαγωρευση της διακινησης της μπαταριας μεσο αερομεταφορεα απλου ταχυδρομιου και συντομα για ολους(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου )

Δεν είμαι μόνο οι μπαταρίες... Έχουν επιστρέψει δέματα που περιείχαν lcd οθόνη για κινητό καθώς και δέματα με κεραίες vhf/ufh

Αν πείτε του πωλητή να βγάλει την μαμά μπαταρία από το πακέτο, να σας αφαιρέσει αν γίνεται τα χρήματα, και μετά να αγοράσετε μία αυθεντική από εδώ την Ευρώπη?
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg