Jump to content

Η καλύτερη κάμερα στα ~220?

nickpass
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ποια θα λέγατε ότι είναι η καλύτερη κάμερα σε αυτά τα χρήματα;;

1) Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε.

200-250

2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε.

5,2+

3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος;

Κατά προτίμηση από Ελλάδα. Η εγγύηση δεν πειράζει.

4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα)

Καλό θα ήταν, χωρίς να είναι δεσμευτικό

5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc?

Δεν έχει σημασία.

6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα;

Κατά προτίμηση να μη χρειαστεί φλασάρισμα, αλλά και πάλι δεν πειράζει

7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono.

Καλός ήχος ναι.

8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία.

Κάμερα, αυτονόμία, ταχύτητα...

9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή.

J5 2015

Και κάτι ακόμα: Όσο γίνεται πιο χαμηλό SAR.

Ευχαριστώ πολύ!

Meizu m6 note που το βρισκεις στο κωτσόβολο 199 ευρώ.

Σε αυτά τα λεφτά με αυτά τα χρήματα Ελλάδα δεν θα βρεις καλύτερη κάμερα. Και εχει και καλή αυτονομία ;)

Θα σου λεγα και το Nexus 5x στα 260 ευρώ αλλά εκεί χάνεις πολύ σε αυτονομία και βλέπω ότι το χεις σημαντικό.

Edited by Antretng

Meizu m6 note που το βρισκεις στο κωτσόβολο 199 ευρώ.

Σε αυτά τα λεφτά με αυτά τα χρήματα Ελλάδα δεν θα βρεις καλύτερη κάμερα. Και εχει και καλή αυτονομία ;)

Θα σου λεγα και το Nexus 5x στα 260 ευρώ αλλά εκεί χάνεις πολύ σε αυτονομία και βλέπω ότι το χεις σημαντικό.

Κατι σε J5 του 2017;Είναι χειρότερο σε κάμερα απο το meizu;Η το J7 που έχει και καλή αυτονομία;

Το meizu συγκρινεται με κινητά άνω των 300 ευρώ στη κάμερα.

Ψάξε μερικά samples και θα καταλάβεις. Το j7 δεν νομιζω να ειναι καλύτερο. Εδώ το συγκρίνουν με p10.

Υποψιν δεν το χω δουλέψει, κρίνω μόνο απο τα δείγματα που χω δει.

Το meizu συγκρινεται με κινητά άνω των 300 ευρώ στη κάμερα.

Ψάξε μερικά samples και θα καταλάβεις. Το j7 δεν νομιζω να ειναι καλύτερο. Εδώ το συγκρίνουν με p10.

Υποψιν δεν το χω δουλέψει, κρίνω μόνο απο τα δείγματα που χω δει.

Ούτε εγώ τα εχω δουλέψει είναι η αλήθεια και λάθος μου που τα ανέφερα ετσι..απλά μου χει μείνει στό μυαλό οτι οι κάμερες των κινέζων στην πλειοψηφία είναι πολύ κατώτερες απο αυτό που λένε..αλλα δεν είναι ολα έτσι

Ειναι κακές αν δεν κοιτάξεις τιμή πχ οι ναυαρχίδες της xiaomi εχουν χειρότερες κάμερες από τις ναυαρχίδες της samsung. Όμως οι ναυρχίδες των κινεζων πολλές φορές σε τιμή ειναι πιο κοντά σε mid range των άλλων εταιρειών. Αν μέσα βάλεις και τον παράγοντα τιμή (σε συνδιασμό με τις ίντσες και dual) μπορει να βρίσκεις ακόμα και καλύτερες κάμερες.

Μπορεί για παράδειγμα μια προηγούμενης γενιάς ναυρχίδα (mi5s) να υστερεί σε σχέση με τις αντίστοιχες ναυαρχίδες άλλων εταιρείων (πχ htc 10, s7 κλπ), δεν υστερεί όμως σε σχέση με τις κάμερες που βρίσκεις σε αυτά τα λεφτά (πχ τα πάει καλύτερα από honor 8). Δηλαδή πλέον δεν είναι ο κανόνας οτι κινέζος = άθλια κάμερα.

Τέσπα, ψάξτε δείγματα για το meizu m6 note. Ενδεικτικά δείτε εδώ Meizu M6 Note camera samples . Οκ έχει θόρυβο αλλα έχει πολύ καλή λεπτομέρια για 199 ευρώ από Κωτσόβολο.

Ειναι κακές αν δεν κοιτάξεις τιμή πχ οι ναυαρχίδες της xiaomi εχουν χειρότερες κάμερες από τις ναυαρχίδες της samsung. Όμως οι ναυρχίδες των κινεζων πολλές φορές σε τιμή ειναι πιο κοντά σε mid range των άλλων εταιρειών. Αν μέσα βάλεις και τον παράγοντα τιμή (σε συνδιασμό με τις ίντσες και dual) μπορει να βρίσκεις ακόμα και καλύτερες κάμερες.

Μπορεί για παράδειγμα μια προηγούμενης γενιάς ναυρχίδα (mi5s) να υστερεί σε σχέση με τις αντίστοιχες ναυαρχίδες άλλων εταιρείων (πχ htc 10, s7 κλπ), δεν υστερεί όμως σε σχέση με τις κάμερες που βρίσκεις σε αυτά τα λεφτά (πχ τα πάει καλύτερα από honor 8). Δηλαδή πλέον δεν είναι ο κανόνας οτι κινέζος = άθλια κάμερα.

Τέσπα, ψάξτε δείγματα για το meizu m6 note. Ενδεικτικά δείτε εδώ Meizu M6 Note camera samples . Οκ έχει θόρυβο αλλα έχει πολύ καλή λεπτομέρια για 199 ευρώ από Κωτσόβολο.

Παρένθεση, το Meizu M6 (το οποίο για να είμαι ειλικρινής αγνοούσα), φαίνεται πολύ καλή περίπτωση συνολικά για 199 από μεγάλη αλυσίδα... Και καλό επεξεργαστή και καλή ποιότητα σίγουρα ως Meizu και δυνατή μπαταρία και ωραίο design... Γενικά σχετικά ολοκληρωμένη πρόταση στη μεσαία κατηγορία...

Γενικά είναι πολύ καλή επιλογή το m6 note. Απλά παλαιότερα δεν το πρότεινα γιατί είχε 250 ευρώ από Σκρουτζ (χωρίς εγγύηση) και άγνωστο αν είχε global rom.

Αλλά 199 από μεγάλη αλυσίδα είναι εξαιρετική επιλογή. ;)

Γενικά είναι πολύ καλή επιλογή το m6 note. Απλά παλαιότερα δεν το πρότεινα γιατί είχε 250 ευρώ από Σκρουτζ (χωρίς εγγύηση) και άγνωστο αν είχε global rom.

Αλλά 199 από μεγάλη αλυσίδα είναι εξαιρετική επιλογή. ;)

Σε συγκριτικα πάντως στο YouTube που έχω δει, δε κατάλαβα να υπερεχει του mia1

Sent from my C106 using Tapatalk

Σε συγκριτικα πάντως στο YouTube που έχω δει, δε κατάλαβα να υπερεχει του mia1

Sent from my C106 using Tapatalk

Σε ταχύτητα εννοείς; Αν ναι, πιθανότα οχι δεν υπερέχει, καθώς Snap 625 έχουν και τα 2...

To MiA1 επίσης, έχει και Αndroid One που του δίνει πόντους όσον αφορά την ταχύτητα... Bέβαια είναι ακριβότερο στο ίδιο μαγαζί (Κωτσόβολος) σε σχέση με το M6...

Παιδια στη κάμερα είναι σίγουρα ανώτερο από mi a1. Αυτα τα δείγματα που βλέπω δεν τα χα βγάλει ποτε με mi a1.

Τώρα σε ταχύτητα δεν πιστεύω να διαφέρουν... ίσως μάλιστα να κερδίζει το Mi a1 λόγω stock android και μεγαλύτερης ram. Δεδομένου όμως ότι έχει πρώτα κάμερα, μετά αυτονομία και τέλος ταχύτητα είναι νομίζω ιδανική συσκευή. Επιπλέον μιλάμε για κωτσόβολο με εγγύηση και όχι σκρουτζ. Οπότε στα 199 ευρώ ειναι μια καλή επιλογή.

Banggood νομίζω το χει 130 ευρω το 32αρη.

Edited by Antretng

• 2 weeks later...
Καλορίζικο και περιμένουμε εντυπώσεις. Επίσης, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να ξέρεις ότι μπορείς να το rootάρεις χωρίς να χάνεις εγγύηση, ota, ούτε να ξεκλειδώνεις bootloader ή να flashάρεις κάτι https://www.naldotech.com/how-to-root-meizu-devices-with-flyme-os-using-one-click-root-process/

Καλορίζικο :)

Επειδή το σκέφτομαι για συγγενή μου που δεν τα πάει καλά με τα αγγλικά, όταν παραλάβεις πες μας αν έρχεται με global rom και αν έχει ελληνικά.

Xperia xa1 και με τρομερο ζουμ!

Όσον αφορά κάμερα, δεν έχω άποψη, ωστόσο σα συσκευή επειδή έτυχε να το δω από κοντά και να παίξω λίγο το θεωρώ κακάσχημο και υπερτιμημένο για τα specs του στα 210+ ευρώ...

Καλύτερη επιλογή overall το Meizu, αλλά απόψεις είναι αυτές.

• 4 weeks later...
Παρέλαβα πριν από 2 μέρες. Είναι εξαιρετικό το κινητό σε αυτά τα χρήματα, η κάμερα τρομερή και διαθέτει ελληνικό μενού. Μόνο που έστειλαν φορτιστή με λάθος πρίζα, αλλά δεν πειράζει. Από πού φαίνεται αν έχει global rom;

Παρέλαβα πριν από 2 μέρες. Είναι εξαιρετικό το κινητό σε αυτά τα χρήματα, η κάμερα τρομερή και διαθέτει ελληνικό μενού. Μόνο που έστειλαν φορτιστή με λάθος πρίζα, αλλά δεν πειράζει. Από πού φαίνεται αν έχει global rom;

Την 800(Β20) μπάντα την έχει;;;Το 4/64 βλέπω πήρες...Σε αυτά τα λεφτά είναι ότι καλύτερο....

Αυτό πιστεύω και εγώ...

Προσπάθησα να το ψάξω λίγο με κάποια εφαρμογή αν έχει όντως την B20 αλλά δεν έβγαλα άκρη. Προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο και αν δεν την έχει...

Ελληνικά έχει μόνο η global, άρα (λογικά) έχεις global rom. Επίσης, μπορείς να κοιτάξεις εκεί που λέει flyme version, αν μετά τα νούμερα γράφει G είσαι όντως στην global, αν έγραφε Α θα ήταν η κινεζική rom.

Καλοριζικο. Αμα μπορείς ανεβασε μερικά δείγματα στο flickr ή google photos. Βάλε οπωσδηποτε και νυχτερινές (πχ σε καλά φωτισμένο δρόμο)